Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Maini Umflate
Discutii Despre Copii > Arhiva > Sunt Gravida(.ro) > Clinica Virtuala a Gravidelor
Pages: 1, 2
AdrianaC
La 35 saptamani, mi se umfla din ce in ce mai rau mainile si devin dureroase. Abia mai pot sa strang pumnul si sa fac ceva (nici nu mai pot sa tai paine, sa tin paharul ca lumea, etc).

Va confruntati cu problema asta ? Ce pot sa fac ?

Cel mai rau e seara, noaptea si dimineata.
Mariana M.
Acelasi lucru il patesc si eu, numai ca la mine cel mai ulflate sint dimineata si seara; singurul remediu e sa stai linistita si sa renunti la sare. Intr-o zi daca maninc putin mai sarat iti dai seama imediat..stii cum ma fac? ca o perna gata sa explodeze.
mirandolina
ASta o patesc si eu de vreo cateva saptamani. Medicul de famile mi-a recomandat sa elimin sarea din alimentatie de tot in ultima luna. Poate te ajuta. 17.gif
iman99
am si eu niste carnaciori in loc de degete... 20.gif ..dar sunt zile si zile....sigur din cauza sarii ...si tot asa dimineata si seara 17.gif
Ely
Si eu am mainile umflate si cateodata si fata este un pic si tot de la sare este ar trebui sa renuntam dar cam greu 18.gif
mirandolina
Mi-e teama sa nu fi facut boala aia preclamsie, ca mi s-a umflat si mie fata, mainile si picioarele parca sunt ale unui hobbit. Mai am putin si pleznesc. 20.gif
kiki
Si eu am mainile umflate, dimineata si seara.
Nu am ce sa fac. desi mi-a recomandat doctorul elimin sarea, din pacate nu pot. Mancarea nesarata imi cam sta in gat. Nu exagerez cu sarea, dar nici fara nu pot manca...
codruta
CITAT(mirandolina @ Oct 26 2005, 06:17 PM)
Mi-e teama sa nu fi facut boala aia preclamsie, ca mi s-a umflat si mie fata, mainile si picioarele parca sunt ale unui hobbit. Mai am putin si pleznesc.  20.gif
[snapback]12523[/snapback]

Doamne fereste!!!
Daca ai simptomele astea mergi urgent la medic sa te vada si sa-ti ia si tensiunea . Nu vreau sa te sperii dar nu e bine sa te joci cu lucrurile astea 68.gif
Sanatate multa 8.gif
corinuta&BB
Si eu patesc lucrurile astea dar de cateva saptamani, mai devreme decat voi...Nu stiam de ce ma dor degetele cand vreau sa inchid pumnul (deja mi-am scos inelele si am lasat doar verigheta), picioarele nu mai vorbesc ce butuci sunt cateodata...Mi-am cumparat o crema de la Chicco pentru picioare umflate si se pare ca e mai bine... Nu avem ce sa facem, trebuie sa asteptam sa nastem... 25.gif
kiki
CITAT(corinuta&BB @ Oct 27 2005, 10:16 AM)
Si eu patesc lucrurile astea dar de cateva saptamani, mai devreme decat voi...Nu stiam de ce ma dor degetele cand vreau sa inchid pumnul (deja mi-am scos inelele si am lasat doar verigheta), picioarele nu mai vorbesc ce butuci sunt cateodata...Mi-am cumparat o crema de la Chicco pentru picioare umflate si se pare ca e mai bine... Nu avem ce sa facem, trebuie sa asteptam sa nastem... 25.gif
[snapback]12621[/snapback]

Asta cam asa e... dupa ce nastem, multe neplaceri vor disparea... 10.gif
codruta
CITAT(kiki @ Oct 27 2005, 09:38 AM)
Asta cam asa e... dupa ce nastem, multe neplaceri vor disparea...  10.gif
[snapback]12632[/snapback]

....lasand locul altora 18.gif
mirandolina
CITAT(codruta @ Oct 27 2005, 06:58 AM)
Doamne fereste!!!
Daca ai simptomele astea mergi urgent la medic sa te vada si sa-ti ia si tensiunea . Nu vreau sa te sperii dar nu e bine sa te joci cu lucrurile astea 68.gif
Sanatate multa 8.gif
[snapback]12616[/snapback]

Tensiunea mea e buna 11 cu 7, mai stii si alte simptome ale bolii asteia? Uite ieri nu am mancat sarat deloc, am mancat numai dulciuri. Si toata noaptea m-am dus la baie, am eliminat apa pe care o aveam in maini si in picioare ca nu m-am mai trezit cu ele umflate. Dar am facut o gramada de drumuri la toaleta ( pe putin 10 ori) ca numai somn nu a fost ala.
codruta
CITAT(mirandolina @ Oct 27 2005, 10:25 AM)
Tensiunea mea e buna 11 cu 7, mai stii si alte simptome ale bolii asteia? Uite ieri nu am mancat sarat deloc, am mancat numai dulciuri. Si toata noaptea m-am dus la baie, am eliminat apa pe care o aveam in maini si in picioare ca nu m-am mai trezit cu ele umflate. Dar am facut o gramada de drumuri la toaleta ( pe putin 10 ori) ca numai somn nu a fost ala.
[snapback]12654[/snapback]

eclampsia si preeclampsia sunt foarte periculoase atat pt mama cat si pt bebe, de aia am zis sa mergi la medic. Doar ca principalul simptom e tensiunea foarte mare, apoi umflatul fetei si al membrelor...dar vad ca tensiunea ta e ok, se poate sa fie altceva, mai usor. Oricum ai grija de tine si daca functioneaza treaba cu mancatul nesarat, fa un efort si renunta la sare.
Sanatate multa 8.gif
kiki
CITAT(codruta @ Oct 27 2005, 10:46 AM)
....lasand locul altora 18.gif
[snapback]12634[/snapback]

am vrut sa zic si io, dar m-am gandit sa fiu mai optimista... o sa aiba ochisori neplacerile alea si sunt mai dulci... 10.gif
codruta
CITAT(kiki @ Oct 27 2005, 11:19 AM)
am vrut sa zic si io, dar m-am gandit sa fiu mai optimista... o sa aiba ochisori neplacerile alea si sunt mai dulci...  10.gif
[snapback]12668[/snapback]

pai, dupa ce-am citit care e programul unei mamici, in detaliu 24 de ore, 7 zile pe saptamana....ajung la concluzia ca acum e "floare la ureche". 3.gif Dar atunci o sa avem o sursa secreta de energie: zambetul lui BB 8.gif
kiki
CITAT(codruta @ Oct 27 2005, 01:22 PM)
pai, dupa ce-am citit care e programul unei mamici, in detaliu 24 de ore, 7 zile pe saptamana....ajung la concluzia ca acum e "floare la ureche". 3.gif Dar atunci o sa avem o sursa secreta de energie: zambetul lui BB 8.gif
[snapback]12687[/snapback]

abia astept 5.gif
bilutza
mie mi s-au umflat mainile de mult. Si eu am carnaciori in loc de degete, mi-am scos inelele de mult. Numai verigheta a ramas, dar nici nu mai pot sa o scot. De la injectii mi s-au umflat iar mainile si dr mi-a zis sa scot verigheta, dar scoate-o daca poti. 2.gif E adevarata chestia cu tensiunea. Ar fi foarte bine sa va puteti tine tensiunea sub observatie.
In concluzie, ne "umflam " de la sare, cele mai multe dintre noi. Dar sa vrb si cu dr despre asta . 11.gif
iman99
am scos si verigheta si tot ..numai cerceii mi-au ramas..slava Domnului ca nu mi=i se umfla si urechile ahahhahahaah 21.gif ....oricum e normal mai ales ptr cele care sunt avansate in sarcina dupa 8 luni jumate ne asteptam la orice 40.gif
codruta
eu mi-am propus sa ma las de sare. Total.
Asa nu se mai poate ca-s ca un elefant 20.gif
kiki
CITAT(codruta @ Oct 28 2005, 07:27 AM)
eu mi-am propus sa ma las de sare. Total.
Asa nu se mai poate ca-s ca un elefant 20.gif
[snapback]12920[/snapback]

eh, n-o sa te lasi... 19.gif
eu m-am lasat doua zile si am crezut ca mor... m-am reapucat de sare, dar nu exagerat...acolo, sa fie, macar putina 71.gif
elenado
CITAT(kiki @ Oct 28 2005, 07:25 AM)
eu m-am lasat doua zile si am crezut ca mor... m-am reapucat de sare, dar nu exagerat...acolo, sa fie, macar putina  71.gif
[snapback]12947[/snapback]

Daca ai tensiune arteriala mare, te rog din suflet sa nu mai consumi sare pana nasti. Eu am avut probleme la nastere si nu-ti doresc sa ai si tu ...Bebe e cel mai important, nu sarea din mancare!
despre copiidespre copii
codruta
CITAT(kiki @ Oct 28 2005, 07:25 AM)
eu m-am lasat doua zile si am crezut ca mor... m-am reapucat de sare, dar nu exagerat...acolo, sa fie, macar putina  71.gif
[snapback]12947[/snapback]

cum m-am lasat de fumat fara probleme cred ca nu va fi greu nici cu sarea...
Ideea e ca nu voi mai adauga sare in mancare, suficient cata e in produsele cumparate (paine, branza, chipsuri 10.gif ). Sotul nu e pretentios, nici nu-si va da seama daca e sau nu sare
kiki
CITAT(elenado @ Oct 28 2005, 08:42 AM)
Daca ai tensiune arteriala mare, te rog din suflet sa nu mai consumi sare pana nasti. Eu am avut probleme la nastere si nu-ti doresc sa ai si tu ...Bebe e cel mai important, nu sarea din mancare!
despre copiidespre copii
[snapback]12960[/snapback]

nu am tensiunea mare. e 12 cu 8, pana acum a fost 12 cu 6.
bilutza
Sarea nu este singura care creeaza probleme cu tensiunea arteriala. Cred ca nu sarea din mancare trebuie evitata, care nu e chiar atat de multa, ci chipsurile, muraturile, si alte alimente care sunt foarte sarate si pe care le consumam cu placere (cel putin vorbesc in numele meu) 68.gif
kiki
CITAT(bilutza @ Oct 28 2005, 02:06 PM)
Sarea nu este singura care creeaza probleme cu tensiunea arteriala. Cred ca nu sarea din mancare trebuie evitata, care nu e chiar atat de multa, ci chipsurile, muraturile, si alte alimente care sunt foarte sarate si pe care le consumam cu placere (cel putin vorbesc in numele meu)  68.gif
[snapback]13079[/snapback]

cred ca vb in numele multora... si io mananc muraturi, chipsuri, branza topita d'aia la tub care e cam sarata...dar daca nu ma pot abtine, ce sa fac?
codruta
am zis ca ma las de sare.....si m-am lasat 3.gif
Nu mai folosesc sare ci ...vegeta, care e 80% sare 17.gif
Dar e o realizare 8.gif
kiki
CITAT(codruta @ Oct 28 2005, 04:13 PM)
am zis ca ma las de sare.....si m-am lasat 3.gif
Nu mai folosesc sare ci ...vegeta, care e 80% sare 17.gif
Dar e o realizare 8.gif
[snapback]13125[/snapback]

ce dulce esti!!!! mai incearca...fara vegeta.... 21.gif
AdrianaC
Mai rezistati ? Eu simt ca mor cu mainile astea cu care nu mai pot sa fac mai nimic, ma dor ingrozitor degetele mai ales.

Mai nou au inceput sa mi se umfle si picioarele si ma gandesc deja cu groaza cu ce o sa ma incalt ca vine iarna si nu cred ca ma mai incap ghetutele !
bilutza
Eu ma uit cateodata la mainile mele, parca sunt niste castraveciori bulgaresti. 21.gif Am pernute ca pisoii. 24.gif Dar lui tati ii plac, le pupa toata ziua. Noroc ca nu ma dor. 3.gif
kiki
Si mainile mele sunt umflate... nu ma dor, dar sunt umflate...
am renuntat la inele, am pastrat doar verigheta... 2.gif
elenado
CITAT(kiki @ Oct 28 2005, 09:37 AM)
nu am tensiunea mare. e 12 cu 8, pana acum a fost 12 cu 6.
[snapback]12993[/snapback]

Si a mea s-a stabilizat in timpul sarcinii, dar in ultima saptamana si la nastere...a luat-o razna....
kiki
CITAT(elenado @ Oct 31 2005, 07:07 PM)
Si a mea s-a stabilizat in timpul sarcinii, dar in ultima saptamana si la nastere...a luat-o razna....
[snapback]13810[/snapback]

eh, probabil ca o sa o ia si a mea razna... mai ales ca-s panicoasa... 17.gif
elenado
CITAT(kiki @ Oct 31 2005, 11:11 PM)
eh, probabil ca o sa o ia si a mea razna... mai ales ca-s panicoasa... 17.gif
[snapback]13845[/snapback]

Nici nu vreau sa aud! Nu trebuie sa patesti si tu la fel. Sa nu uiti sa stai cat mai mult pe partea stanga in timpul travaliului, chiar daca iti va fi greu, pentru ca ajuta la oxigenarea fatului.
despre copiidespre copii
kiki
CITAT(elenado @ Nov 1 2005, 09:31 AM)
Nici nu vreau sa aud! Nu trebuie sa patesti si tu la fel. Sa nu uiti sa stai cat mai mult pe partea stanga in timpul travaliului, chiar daca iti va fi greu, pentru ca ajuta la oxigenarea fatului.
despre copiidespre copii
[snapback]13876[/snapback]

o sa incerc. presupun ca si doctora o sa imi spuna acelasi lucru... sau moasa... 17.gif
codruta
20.gif 20.gif 20.gif
azi dimineata era sa scap cana din mana asa-s de umflata si anchilozata 20.gif
Nici verigheta nu mai pot s-o scot acum 20.gif
oana_nicole
CITAT(codruta @ Nov 4 2005, 07:33 AM)
20.gif  20.gif  20.gif
[snapback]15161[/snapback]

Nici eu nu pot sa-mi mai scot verigheta... 20.gif Am observat asta acum vreo doua nopti. Si m-a apucat parca o criza de claustrofobie.. Rau de tot. Daca raman asa si nu mai pot scoate niciodata??? Deja am impresia ca "sapa" in carne, zau asa... 20.gif Da, stiu, ar zice unii "ce probleme mai aveti si voi". Dar pe mine ma cam streseaza faza asta. Bine ca nu sunt singura cu astfel de episoade de paranoia. 8.gif
codruta
CITAT(oana_nicole @ Nov 4 2005, 10:26 AM)
Nici eu nu pot sa-mi mai scot verigheta... 20.gif  Am observat asta acum vreo doua nopti. Si m-a apucat parca o criza de claustrofobie.. Rau de tot. Daca raman asa si nu mai pot scoate niciodata??? Deja am impresia ca "sapa" in carne, zau asa... 20.gif Da, stiu, ar zice unii "ce probleme mai aveti si voi". Dar pe mine ma cam streseaza faza asta. Bine ca nu sunt singura cu astfel de episoade de paranoia.  8.gif
[snapback]15207[/snapback]

de scos, le-om scoate noi, dupa...
nici nu-mi fac probleme 8.gif
E nasol ca ne deranjeaza acum 2.gif
oana_nicole
CITAT(codruta @ Nov 4 2005, 10:55 AM)
de scos, le-om scoate noi, dupa...
nici nu-mi fac probleme 8.gif
E nasol ca ne deranjeaza acum 2.gif
[snapback]15214[/snapback]

Poate ajung sa mi-o taie, ca sa mi-o poate scoate!!! 21.gif
oana_nicole
A, in plus colega mea be birou a mai adaugat "un morcovel" la cei pe care ii am deja (si sunt destui!!!). MI-a zis mai devreme ca sunt cam umflata si la fata (sub ochi mai exact). 20.gif 20.gif 20.gif Ce mai inseamna si asta???
lumi6
Buna !
In saptamana a 34 a am avut ceva probleme cu umflatul mainilor si a fetei (mai mult mana dreapta decat stanga). Incepea de seara si pana dimineata eram ca un balon la fata iar mana dreapta, nici nu puteam sa inchid pumnul cand ma trezeam. Am sunat medicul ginecolog si primul lucru care mi s a verificat a fost tensiunea. (13 cu 8 la momentul respectiiv).
Tin sa va spun ca am mancat fara sare pana in aceasta saptamana, a 34 a, dupa care mi am zis ca mai avand putin pana vine bebelusul sa incep sa mamanc si eu normal ca doar imi permit de acum, dupa parerea mea. Si, s a cunoscut imediat. La o saptamana dupa ce am eliminat sarea din nou, complet, din alimentatie, inclusiv painea, tensiunea a scazut la 12 cu 6, si cel mai important, nici urma de umflaturi, nu maini umflate, nu fata umflata. Parca au fost doar in mintea mea aceste umflaturi. Nu mi venea s a cred.
Sfatul meu este sa faci un efort sa elimini sarea din alimentatie complet, dar asta inseamna sa elimini si unele alimente din comert care contin deja sare, mezelurile de exemplu au sare, branzeturile si altele care mai sunt.
Acum sunt in saptamana a 38 a si astept in orice moment sa vina bebelusul.
Succes!
codruta
CITAT(lumi6 @ Nov 4 2005, 01:46 PM)
Buna !
In saptamana a 34 a am avut ceva probleme cu umflatul mainilor si a fetei (mai mult mana dreapta decat stanga). Incepea de seara si pana dimineata eram ca un balon la fata iar mana dreapta, nici nu puteam sa  inchid pumnul cand ma trezeam. Am sunat medicul ginecolog si primul lucru care mi s a verificat a fost tensiunea. (13 cu 8 la momentul respectiiv).
Tin sa va spun ca am mancat fara sare pana in aceasta saptamana, a 34 a, dupa care mi am zis ca mai avand putin pana vine bebelusul sa incep sa mamanc si eu normal ca doar imi permit de acum, dupa parerea mea. Si, s a cunoscut imediat. La o saptamana dupa ce am eliminat sarea din nou, complet, din alimentatie, inclusiv painea, tensiunea a scazut la  12 cu 6, si cel mai important, nici urma de umflaturi, nu maini umflate, nu fata umflata. Parca au fost doar in mintea mea aceste umflaturi. Nu mi venea s a cred.
Sfatul meu este sa faci un efort sa elimini sarea din alimentatie complet, dar asta inseamna sa elimini si unele alimente din comert care contin deja sare, mezelurile de exemplu au sare, branzeturile si altele care mai sunt.
Acum sunt in saptamana a 38 a si astept in orice moment sa vina bebelusul.
Succes!
[snapback]15259[/snapback]

multumesc pt sfaturi 8.gif Banuiam eu ca trebuie sa renunt la sare. 17.gif DAr nu stiu ce mai imi ramane dupa asta 17.gif

Tinem pumnii pt BB sa fie sanatos si papacios 8.gif
bilutza
CITAT(codruta @ Nov 4 2005, 07:33 AM)
20.gif  20.gif  20.gif
[snapback]15161[/snapback]

Cine v-apus sa va maritati si sa faceti copii? asa va trebuie. 10.gif
bilutza
CITAT(oana_nicole @ Nov 4 2005, 12:25 PM)
A, in plus colega mea be birou a mai adaugat "un morcovel" la cei pe care ii am deja (si sunt destui!!!). MI-a zis mai devreme ca sunt cam umflata si la fata (sub ochi mai exact).  20.gif  20.gif  20.gif Ce mai inseamna si asta???
[snapback]15245[/snapback]

inseamna ca esti gravida. Felicitari ! 10.gif
bilutza
CITAT(codruta @ Nov 4 2005, 01:57 PM)
multumesc pt sfaturi 8.gif Banuiam eu ca trebuie sa renunt la sare. 17.gif DAr nu stiu ce mai imi ramane dupa asta 17.gif

Tinem pumnii pt BB sa fie sanatos si papacios 8.gif
[snapback]15266[/snapback]

Iti mai ramane delikatu' ala al tau cu 80 % sare. si ciocolata, prajiturile, etc. Sunt asa multeeee....
codruta
CITAT(bilutza @ Nov 4 2005, 04:50 PM)
Cine v-apus sa va maritati si sa faceti copii? asa va trebuie.  10.gif
[snapback]15369[/snapback]

cata generozitate 25.gif 25.gif 25.gif
multam de incurajare ok.gif
codruta
CITAT(bilutza @ Nov 4 2005, 04:52 PM)
Iti mai ramane delikatu' ala al tau cu 80 % sare. si ciocolata, prajiturile, etc. Sunt asa multeeee....
[snapback]15371[/snapback]

ce de combinatii!!!waw

razi tu razi dar de fumat m-am lasat, la cafea buna am renuntat, (beau numai niste slabanogeli cu aroma de cafea), acuma nici sa nu mai mananc??!!!Ca fara sare n-are nici un gust mancarea 2.gif Offf, grea e viata asta, cine m-a pus sa ma marit si sa fac copii??? 20.gif

o sa ajung ca magarul tiganului 20.gif
Ely
10.gif Eu am fost o norocoasa ca mi-am scos verigheta si inelele de cum am vazut ca incep sa mi se umfle degetele pt ca mi-a zis cineva ca nu este bine sa le mai tin daca retin apa.Ati incercat cu sapun poate totusi reusiti sa le scoateti este mai bine si pt circulatie 8.gif
bilutza
CITAT(Ely @ Nov 4 2005, 11:28 PM)
10.gif Eu am fost o norocoasa ca mi-am scos verigheta si inelele de cum am vazut ca incep sa mi se umfle degetele pt ca mi-a zis cineva ca nu este bine sa le mai tin daca retin apa.Ati incercat cu sapun poate totusi reusiti sa le scoateti este mai bine si pt circulatie 8.gif
[snapback]15465[/snapback]

Am incercat cu sapun, crema , sare. Mai are cineva alte idei ?
codruta
CITAT(bilutza @ Nov 5 2005, 01:39 AM)
[snapback]15481[/snapback]

vezi cu esenta de topor ok.gif
Ely
CITAT(bilutza @ Nov 5 2005, 01:39 AM)
[snapback]15481[/snapback]

Da mai am o idee dupa ce nasti ai sa reusesti 21.gif 21.gif 3.gif 8.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.