Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Apa Pentru Bebe
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Despre Copii > Alimentatia copilului (0-3 ani)
Pages: 1, 2, 3, 4
AdrianaC
Voi ii dati puiutului sa bea apa ?

Eu nu i-am dat sa bea apa pana pe la 1 an si toata lumea imi spunea ca nu sunt sanatoasa. Cum adica sa nu stie copilul ce gust are apa pana la varsta asta?

Totusi, pediatrul meu mi-a spus ca pana la 1 an nu are nevoie de apa si sunt suficiente supa, laptele si sucul de fructe sau morcovi. Mi-a spus chiar ca e indicat sa suplinesc fiecare masa cu lapte si in lipsa laptelui cu suc de fructe proaspat.

Daca chiar nu ai si nu ai la indemana lapte sau suc de fructe proaspat, poti sa-i dai sa bea putina apa fiarta si racita sau putina apa plata.
Minola
ana-maria bea ft mult ceai dar bea si cam 50 gr de apa pe zi acum ca e frig ian august bea si 100 gr pe zi
anaida
Sfatuita de medic, am incercat sa-i dau apa dupa baita puiului meu inca din prima luna, dar o refuza de parca-i puneam pelin pe limba...abia pe la 4 luni a acceptat-o. Apoi a baut atat cat avea nevoie, mai ales vara, cand era f cald. Parerile sunt impartite, se spune ca, alaptat la san (exclusiv), bebelusul nu are nevoie de apa, pt ca laptele de mama ii asigura si necesarul de apa...dar dupa ce incepe diversificarea eu cred ca are nevoie si de apa...cred ca depinde si de copil, daca simte nevoia sau nu...rau nu cred ca ii face, daca sunt respectate conditiile de igiena!
ClaudiaS
Depinde de sezon. Vara bea chiar si 300 ml pe zi. Iarna cam 150 ml maxim, dar 100 in medie. Acuma de 15 minute i-am dat apa si a baut 60 ml dintr-un foc. La noi in casa e cald si poate ii e mai sete.

Ceaiuri nu-i dau, iar sucurile nu prea-i plac. Ne ramane doar apa plata.
AdrianaC
CITAT(ClaudiaS @ Oct 24 2005, 02:55 PM)
Depinde de sezon. Vara bea chiar si 300 ml pe zi. Iarna cam 150 ml maxim, dar 100 in medie. Acuma de 15 minute i-am dat apa si a baut 60 ml dintr-un foc. La noi in casa e cald si poate ii e mai sete.

Ceaiuri nu-i dau, iar sucurile nu prea-i plac. Ne ramane doar apa plata.
[snapback]11900[/snapback]

Laptic mananca ? De care?
ClaudiaS
Da, Nan 2 in jur de 500 ml pe zi.
AdrianaC
CITAT(ClaudiaS @ Oct 24 2005, 03:15 PM)
Da, Nan 2 in jur de 500 ml pe zi.
[snapback]11909[/snapback]

Era sa zic ca poate bea prea putin laptic, dar m-am uitat repede pe notitele de la Alice si am vazut ca si ea tot atat bea la 10 luni. Trecuse deja pe mancare solida.

Cum am uitat, incredibil ! 17.gif
Criss_B
Sonya nu prea bea apa... poate 80-100ml in cine stie ce zile in care nu i-a ajuns bibele de suc de fructe, tzitzi lu' mama sau lapticul din bibe... si mai papa si supica cate 2 polonice de-alea de care mancam si noi (zdravene), dar mai incerc sa-i dau apica inainte de culcare - ca sa-si curete dintisorii de resturi de mancare (ca acum, de cand ii dau dintii, o dor gingiile si nu ma mai lasa sa-i fac masaj cu periuta de dinti)... dar si mie pediatra mi-a spus sa incep sa-i dau apa sau ceai intre mese ca e posibil ca fata sa se constipe daca nu bea suficiente lichide... si am ramas gura-casca atunci cand mi-a zis ca si ea trebuie sa bea in perioadele calde tot 2 litri pe zi 13.gif (unde sa le bage suflete!)
gabi123
Alexia bea foarte multe lichide, aproximativ 1-1,5 litri/zi, ceea ce este foarte bine. Asta a fost norocul nostru cand a facut enterocolita virala, pentru ca astfel am scapat de internare. Din cate stiu eu si mi-au confirmat mai multi pediatri, copilul poate sa bea pana la 10%/zi apa din greutatea pe care o are.
elle
CITAT(AdrianaC @ Oct 24 2005, 03:21 PM)
Era sa zic ca poate bea prea putin laptic, dar m-am uitat repede pe notitele de la Alice si am vazut ca si ea tot atat bea la 10 luni. Trecuse deja pe mancare solida.

Cum am uitat, incredibil ! 17.gif
[snapback]11911[/snapback]

fetelor, de cand a venit vremea rece, matei nu mai bea decat 20 ml ceai/zi, ceea ce mi se pare ff.putin, in conditiile in care vara bea 200-300 ml.kiar e normal k si cantitatea de apa sa se ruduca asa drastic?

bea 480ml lapte/zi, uneori kiar 720 (in functie de cate mese de lapte ii dau).
in casa avem 18 grade.e posibil k din cauza faptului k este destul de rece in casa sa nu simta nevoia de hidratare?e normal sa nu bea alte likide in afara de lapte?sucuri nu-i dau, caci ink avem problemutze cu diareea.
ClaudiaS
Am uitat sa zic ca ea bea si supica in jur de 70-120 ml pe zi. Apa ii ofer destul de des intre mese sau dupa mese. Vara o duceam cu noi afara, acuma nu ca e frig. Bea inainte sa plece si cand vine acasa.

Noi avem 25 de grade in casa, cred ca i se face sete. Si noua ne e sete.

Si eu stiu ca se constipa daca nu primesc destule lichide.
Criss_B
CITAT(ClaudiaS @ Oct 24 2005, 08:39 PM)
Si eu stiu ca se constipa daca nu primesc destule lichide.
[snapback]11975[/snapback]

asa este... de aceea mi-a recomandat si mie pediatra sa incep sa ii dau apa, cate putina, o gura-doua, dar sa ii dau apa... ca nu am scapat de constipatie decat cu Debridat... asa ca ieri, de exemlu, nu a baut apa deloc, dar a papat san dimineata, apoi 80ml laptic de vacuta, apoi 200ml supica, apoi 220ml suc de mar cu portocala, iar seara iar san... deci nu cred ca a ajuns la 1 litru de lichide... dar este inca bine... sunt totusi zile cand vine la mine si imi cere "a-pa" si atunci stiu ca-i este sete si ii dau... altfel 2.gif 33.gif
elle
insist: nu-mi raspunde si mie nimeni ? 13.gif matei papa 480 sau 720 ml.lapte praf, mai manaca piure de legume, care contine si el ceva zeama, iar la amiaza piure de fruncte, care si asta contine la fel, putina apa.este hidratat sau nu, avand in vedere k nu prea mai vrea sa bea ceai/apa mai mult de 20-30 ml/zi?
AdrianaC
CITAT(elle @ Oct 25 2005, 09:06 AM)
insist: nu-mi raspunde si mie nimeni ? 13.gif matei papa 480 sau 720 ml.lapte praf, mai manaca piure de legume, care contine si el ceva zeama, iar la amiaza piure de fruncte, care si asta contine la fel, putina apa.este hidratat sau nu, avand in vedere k nu prea mai vrea sa bea ceai/apa mai mult de 20-30 ml/zi?
[snapback]12069[/snapback]

Eu zic ca este OK.
elle
multumesc adriana.
kiar imi faceam griji in privinta hidratarii, desi la noi mai este o problema.daca i-as da prea mult ceai, si, presupunand prin absurd k l-ar bea, cred k ar agrava starea diareei cu care ne confruntam de o luna juma si pe care ne straduim s-o tinem in frau.

poate ma mai ajutati cu o informatie, caci nu am inteles bine:cati ml.de likide/zi ar trebui sa bea un sugar, sa zicem de peste 7 luni?
AdrianaC
CITAT(elle @ Oct 25 2005, 10:36 AM)
multumesc adriana.
kiar imi faceam griji in privinta hidratarii, desi la noi mai este o problema.daca i-as da prea mult ceai, si, presupunand prin absurd k l-ar bea, cred k ar agrava starea diareei cu care ne confruntam de o luna juma si pe care ne straduim s-o tinem in frau.

poate ma mai ajutati cu o informatie, caci nu am inteles bine:cati ml.de likide/zi ar trebui sa bea un sugar, sa zicem de peste 7 luni?
[snapback]12111[/snapback]

Cu placere !

Alice la 7 luni manca:
- 08:00 - 200 ml lapte
- 11:00 - mar cu biscuit sau mar ras cu morcov
- 14:00 - piure de zarzavat (ceapa, morcov, albitura, cartof, rosie, patrunjel, carne de pui cca 1/4 piept pui)
- 18:00 - iaurt, iaurt cu biscuiti, branza de vaci, piure cu ou sau ficat
- 21:00 - 200 ml lapte

Intre mese eventual mai bea ceai Baby Drink - 4 ceaiuri pe zi.

Atentie totusi daca are diaree sa nu se deshidrateze si sa ii trebuiasca mai multe lichide. Cel mai bine te poate sfatui cred un medic.

Ce am mai gasit si eu despre diaree:

"Simptome:
Scaune frecvente moi sau lichide. Este necesara supravegherea riguroasa a greutatii copilului: cota de alerta o reprezinta o pierdere de mai mult de 5% din greutatea corporala (in acest caz este necesara spitalizarea).

Ingrijiri (medicale):
Asigurati-va ca bebelusul are ce bea din plin. O bautura cu glucoza este ideala. Dizolvati 3 lingurite rase de pudra de glucoza cu o jumatate de lingurita de sare in 200 ml de apa fiarta racita.
In prezent, tratamentul presupune inlocuirea laptelui obisnuit cu substituenti (printre altele, fara lactoza care poate provoca prelungirea diareei) si rehidratarea pe cale orala (solutii specifice Hidro-electrolitice, adica care contin electroliti - sodiu, potasiu ... - pierduti din cauza diareei si/sau a vomatului), timp de cateva zile pana la normalizarea scaunelor. Daca copilul dumneavoastra are alimentatia diversificata dati-i, in plus, morcovi, orez, gutui, mere sau banana strivita.
"
elle
CITAT(AdrianaC @ Oct 25 2005, 10:57 AM)
Alice la 7 luni manca:
- 08:00 - 200 ml lapte
- 11:00 - mar cu biscuit sau mar ras cu morcov
- 14:00 - piure de zarzavat (ceapa, morcov, albitura, cartof, rosie, patrunjel, carne de pui cca 1/4 piept pui)
- 18:00 - iaurt, iaurt cu biscuiti, branza de vaci, piure cu ou sau ficat
- 21:00 - 200 ml lapte

Intre mese eventual mai bea ceai Baby Drink - 4 ceaiuri pe zi.

Atentie totusi daca are diaree sa nu se deshidrateze si sa ii trebuiasca mai multe lichide. Cel mai bine te poate sfatui cred un medic.

[snapback]12119[/snapback]

multumesc mult, adriana.esti o dragutza 11.gif

matei a avut probleme cu diareea timp de oluna, am contactat medicul, si tot la sfatul lui am remediat cat de cat problmea, la modul k i-am adaugat in alimentatie mucilagiul de orez, cerealele de orez, iar lapticul pana acum cateva zile il faceam numia in apa de orez.

i-am facut si o coprocultura, in urma careia se pare k nu are nimic copilul, ceea ce este absolut minunat, caci eu eram convinsa k ne contruntam cu ousora enterocolita, caci semnele le avea...

se pare k nu a fost nimic grav, caci pe timpul perioadei cat a avut diaree, nu a scazut deloc in greutate, ba kiar a luat in greutate, nu mult , dar oricum...

eu pana acum, la 7 luni juma nu i-am dat deloc rosii si patrujel frunze.la patrunjel frunze te referi tu, sau la radacina?

iar rosiile le decojesti inainte?
cum adica bea 4 ceaiuri pe zi?adica 4 pliculete?in cati mililitri de apa:50 sau 100?

iar lapte fara lactoza nu am gasit decat pe net, ceea ce nu m-a incantat (mancare evit sa comanda pe net, din cauza termenului de garantzie care, daca nu corespunde tre' sa-i sun, sa inapoiez laptele, sa-mi aduca altul...e prea mare tambalaul, si am mai trecut prin asa ceva o data, asa k...nu ma ivreau), iar in farmaciile de pe langa mine nu am gasit, de aceea am recurs la apa de orez.medicul a lasat lalibera noastra alegere:ori lapte fara lactoza ori apa de orez.

cand spun k nu am gasit lapte fara lactoza, ma refer la NAN 2, caci am inteles k in cazul respectiv nu ar fi fost indicat sa-i skimb firma de lapte.humana gasisem si, personal, imi plac cel mai mult aceste produse, dar se pare k nu e dupa mine, ci dupa preferintzele micutzului 10.gif
Criss_B
ai incercat sa ii sai lapte special pentru sugari si copii cu diaree???

ei i-am dat Sonyei la un moment dat Humana HN, am vazut ca si altii au... din cate stiu eu si marul copt cu branzica de vaci este foarte bun pentru diaree, morcovul si orezul fiert... nu ai intrebat medicul daca nu ii poti da Smecta? ca mie parca pe la 8-9 luni mi-a prescris pentru Sonya (dar nu i-am dat ca am scapat cu orezul fiert si ceaiul de menta)
AdrianaC
CITAT(elle @ Oct 25 2005, 11:42 AM)
eu pana acum, la 7 luni juma nu i-am dat deloc rosii si patrujel frunze.la patrunjel frunze te referi tu, sau la radacina?

Da, patrunjel frunze, dar ii amestecam toate ingredientele cu un mixer f. bine si nu prea se mai intelegea ce si cum 9.gif

CITAT
iar rosiile le decojesti inainte?

Da, numai decojite. Si la fel, f. bine mixate

CITAT
... cum adica bea 4 ceaiuri pe zi?adica 4 pliculete?in cati mililitri de apa:50 sau 100?

4 pliculete, in cate 50ml apa fiecare (uneori si 75, ca sa fie putin mai diluat)
elle
adriana, multumesc pt.amanunte.

criss_b, nu a fost nevoie de smecta, caci am rezolvat problema cu mucilagiul de orez si apa de orez.iar laptele nu am vrut sa i-l skimb, caci NAN a acceptat si tolerat ff.bine.numai in cazul in care nu observam o imbunatatire, as fi luat un alt lapte, la recomandarea medicului.

acum suntem bine, cu 2 scaune/zi mai tari, ma imoi, dar nu ingrijoratoare.
elenado
Este vorba de apa de baut, cu care preparati laptele praf sau ceaiul...
Eu fierb apa, din momentul in care incepe sa clocoteasca in jur de 15 minute. Este suficient pentru a distruge toti microbii si virusii? Cineva mi-a spus sa o fierb 30 de minute, nu e prea mult? Si pana la ce varsta ati fiert apa, cand ati inlocuit-o cu apa plata?
despre copii
oanaizabela
sa iti traiasca minunea. Eu ii fierb apa 5 minute maxim. si cea de lapte si cea de baut simpla. si cred ca pana la 1 an tot asa o tin. ca sa nu fie probleme. 3.gif pupici ! 6.gif
elenado
Da, si eu tot pana la un an am zis ca o sa ii fierb apa.
Si tie sa-ti traiasca minunea! E cu 2 zile mai mare decat Lidia?
despre copiidespre copii
oanaizabela
12 iulie 2005 , 2.440 kg si 46 cm la nastere.
asa ca suntem fff aproape. cand ti s-a recomandat sa introduci solidele ? ce si in ca cantitati ?
Criss_B
eu i-am fiert apa pana la 6 luni, cate 5-10 minute, apoi am trecut pe apa palata pe care am fiert-o 1-2 minute... de la 10 luni doar i-o incalzesc atat cat este nevoie...
anaida
Si eu i-am fiert apa pana la un an (5 min, nu o juma de ora) si i-am dat si apa plata alternativ. Dr mi-a recomandat apa plata inca de la inceput, nu dupa 6 luni. Nici acum nu prea-i dau apa de la chiuveta(decat daca nu am alta la indemana), pt ca nici noi nu bem (luam de la un izvor din apropierea orasului).
crisac
Eu i-am dat apa plata de la inceput, fara sa o fierb. O foloseam la prepararea laptelui, sau pt baut. Ca apa plata folosesc Izvorul Alb - Dorna.
mirandolina
Chiar daca nu am nascut si n-am inca bb, eu i-am fiert apa la nepotul meu cand ii faceam lapte praf, tot cam pana la un an. In schimb stiu ca a trecut repede pe apa plata, de aia fara nici o urma de acid( decarbozificata) cum e Izvorul alb sau Bucovina plata.
freedelia
Noi cand avea John 5 luni ne-am cumparat o masina din aia de ii pui o sticla mare de 20 de litri de apa si o si fierbe, o si raceste, ce vrei tu. Asa ca o foloseam pe aia. Dar ii dadeam apa plata nefiarta daca era o urgenta, adica eram in oras, sau ramaneam fara apa.

Acum bea apa din cada cand face baie si ma dispera. Nu mai are nimeni problema asta?
elenado
CITAT(oanaizabela @ Oct 26 2005, 12:59 PM)
12 iulie 2005 , 2.440 kg si 46 cm la nastere.
asa ca suntem fff aproape. cand ti s-a recomandat sa introduci solidele ? ce si in ca cantitati ?
[snapback]12402[/snapback]

Lidia a avut 3 kg si 51 cm.Am inceput de o saptamana sa ii dau suc de mar. Mi-a zis doctora ca in doua saptamani sa ajung la 30-40ml. La inceput i-am dat doar un pic, sa se obisnuiasca, dar ii place. sapatamana viitoare ii dau si morcov, de doua ori pe saptamana...si pe urma banana...apoi, mar ras cu biscuiti...Eu nu o mai alaptez, daca tu alaptezi, mai asteapta un pic.
despre copii
elenado
CITAT(Criss_B @ Oct 26 2005, 01:50 PM)
eu i-am fiert apa pana la 6 luni, cate 5-10 minute, apoi am trecut pe apa palata pe care am fiert-o 1-2 minute... de la 10 luni doar i-o incalzesc atat cat este nevoie...
[snapback]12438[/snapback]

Ma gandeam eu ca e o exagerare cu 30 minute de fierbere. O voi fierbe si eu doar pana la 6 luni si pe urma trec pe apa plata.
despre copii
elenado
CITAT(mirandolina @ Oct 26 2005, 03:21 PM)
Chiar daca nu am nascut si n-am inca bb, eu i-am fiert apa la nepotul meu cand ii faceam lapte praf, tot cam pana la un an. In schimb stiu ca a trecut repede pe apa plata, de aia fara nici o urma de acid( decarbozificata) cum e Izvorul alb sau Bucovina plata.
[snapback]12482[/snapback]

Ai sa tot fierbi la apa bebe-ului tau cat de curand. Fii puternica, fericirea e mai mare decat durerea!
despre copii
elenado
CITAT(crisac @ Oct 26 2005, 03:06 PM)
Eu i-am dat apa plata de la inceput, fara sa o fierb. O foloseam la prepararea laptelui, sau pt baut. Ca apa plata folosesc Izvorul Alb - Dorna.
[snapback]12476[/snapback]

Si nu a avut nici o problema cu stomacelul? Bravo! Eu daca am inceput asa, o sa mai fierb apa pana la sase luni.
despre copii
butterfly
si eu ii fierb apa aproximativ 5 minute si ma gandeam ca daca nu o sa trec pe apa plata o sa o fierb pana tarziu(la noi apa are f multa piatra)dar cand am avut nevoie urgent de apa i-am mai dat apa plata fara sa o fierb si nu am avut probleme
si daca tot e vb de apa fiarta...voi pt baita incalziti apa pe foc sau luati apa calda de la robinet?
elenado
CITAT(butterfly @ Oct 26 2005, 05:38 PM)
si eu ii fierb apa aproximativ 5 minute si ma gandeam ca daca nu o sa trec pe apa plata o sa o fierb pana tarziu(la noi apa are f multa piatra)dar cand am avut nevoie urgent de apa i-am mai dat apa plata fara sa o fierb si nu am avut probleme
si daca tot e vb de apa fiarta...voi pt baita incalziti apa pe foc sau luati apa calda de la robinet?
[snapback]12516[/snapback]

De la robinet si nu a avut nici o problema.
despre copii
oanaizabela
Apa de la robinet, desogur. Doar ca mai adaug in ea si cam 2 , 3 litri de apa fiarta. asa m-am obisnuit. Si eu incercam sa le impac pe amandoua. si mai adaug galbenele si musetzel in apa cate o data. 3.gif
ellagiana
nooo, numai de la robinet pt baita, fara nici un adaos de ceai sau altele...ii pun gelul de baie in apa si asa o spal...n-o vreau sensibila, vreau sa ia contact cu tot si fara sa fie protejata ca asa isi face anticorpi; daca eu o sterilizez mereu 10.gif , cum da cu nasul de ceva microbios (ce termen am mai scos si eu!) imediat se imbolnaveste...bine, regulile de baza de igiena le respect, dar nu exagerez...auzisem eu mai demult o nebuna de mama care-i facea baie bebelui in apa plata incalzita 19.gif 21.gif si care-i dadea sa bea la catel numai apa minerala 21.gif...mare ti-e gradina, Doamne!
butterfly
eu la inceput am avut-o pe mama si ea a fiert apa si m-am obisnuit si eu sa o fierb dar pana la urma am trecut la apa calda de la robinet.
anaida
Si eu i-am fiert in primele luni apa, dar ca s-o racesc foloseam apa nefiarta, asa ca...dar mai mult o fierbeam ca sa pot pune in ea saculetul cu taratze (facuse cateva bubutze de piodermita dupa ce l-am scos din spital)...i-au prins bine acele bai cu taratze, iar dupa baie il ungeam cu ulei fiert in bain-marie si racit si nu s-a iritat niciodata la funduletz!
Criss_B
in nici un caz nu incalzesc sau fierb apa de la baita (doar cand nu am apa calda)... de la robinet ii fac baie si mai ia si a mea cateva guri de apa... asa ca nu stiu la ce ii tot fierb eu apa... parca are o placere sa bea apa cu sapun
anaida
Si Razvan bea apa la baie, dar mai nou a descoperit apa care curge de la dus si-i place sa-i pui dusul pe fata ca sa ia o dusca!
ellagiana
21.gif 21.gif 21.gif
adevarul este ca si noi cand eram copii ne placea sa bem apa la baie, asa ca sa nu ne mai miram de unde mostenesc comorile nostre aceste obiceiuri 3.gif 10.gif
micri
21.gif 21.gif 21.gif
Si la noi e f. buna apa din baitza!(de baut) 21.gif 35.gif ...e tot direct de la robinet.
Sotul ma intreaba de ce ma mai chinui atunci sa sterilizez apa de baut pt. ea si bibi... 17.gif daca tot bea din apa de la baitza 17.gif

8.gif
crisac
Elenado, nu a fost nici o rpblema. Mi s-a parut mult mai sigur, decat sa fierb eu apa, care este foarte dura. Dupa ce firbeam biberoanele, ramaneau albe, din cauza duritatii apei. Pur si simplu se vede calcarul pe ele! Din acest motiv am optat si pentru sterlizarea la rece!
Apoi, cum a spus Micri, eu ma chinuiam sa ii "sterlizez" ustensilele (biberon, linguritza, etc.) si ea bea apa din cadita. Care apa era pura de la robinet! Pai cred ca innebuneam daca i-o fierbeam in fiecare seara! Si biberoanele, eu le-am sterlizat pana la 5 luni si ceva (in solutie), apoi am renuntat si la acest obicei, pentru ca am realizat ca nu ii pot sterliza castronelul in care manca, ca nu ii pot sterliza jucariile care tot cadeau pe jos si apoi le devora...... 10.gif
elenado
CITAT(micri @ Oct 26 2005, 10:52 PM)
21.gif  21.gif  21.gif
Si la noi e f. buna apa din baitza!(de baut) 21.gif  35.gif ...e tot direct de la robinet.
Sotul ma intreaba de ce ma mai chinui atunci sa sterilizez apa de baut pt. ea si bibi... 17.gif daca tot bea din apa de la baitza  17.gif

8.gif

[snapback]12580[/snapback]

Desi a trecut de un an tu inca ii mai fierbi apa? Ma gandeam ca de la varsta asta voi putea trece pe apa plata, totusi....
despre copiidespre copii

CITAT(ellagiana @ Oct 26 2005, 08:57 PM)
auzisem eu mai demult o nebuna de mama care-i facea baie bebelui in apa plata incalzita  19.gif  21.gif si care-i dadea sa bea la catel numai apa minerala 21.gif...mare ti-e gradina, Doamne!
[snapback]12555[/snapback]

Ai dreptate, sunt multi oameni care nu au ce face si le vin tot felul de idei.... 21.gif
despre copiidespre copii

CITAT(Criss_B @ Oct 26 2005, 09:34 PM)
in nici un caz nu incalzesc sau fierb apa de la baita (doar cand nu am apa calda)... de la robinet ii fac baie si mai ia si a mea cateva guri de apa... asa ca nu stiu la ce ii tot fierb eu apa... parca are o placere sa bea apa cu sapun
[snapback]12565[/snapback]

Lidia e inca la stadiul de balaceala, cand da din picioruse si stropeste peste tot,dar nu mai e mult si cred ca va gusta si ea apa din caditza...Oare oamenii aia care traiesc prin corturi...tot asa fierb apa pentru copiii lor??? 3.gif
despre copiidespre copii
gabi123
Apa pentru lapte i-am fiert-o pana pe la 9 luni, apoi am trecut pe apa plata Izvorul Alb, pe care doar o incalzesc.
Apa pentru baie nu i-am fiert-o niciodata, i-am pus direct de la robinet. Cea mai buna prietena a mea, obsedata de virusi si microbi, a spalat copilul in apa plata incalzita de prima zi cand a venit cu el acasa. Problema este ca acum copilul face 5 ani si cum pune dusul pe el se umple de bube. Asa ca in continuare ii face baie in cada cu apa plata (foloseste aproape un bax pe zi), iar cand il spala la cap...chinul dracului.
Criss_B
CITAT(gabi123 @ Oct 27 2005, 09:56 AM)
Apa pentru lapte i-am fiert-o pana pe la 9 luni, apoi am trecut pe apa plata Izvorul Alb, pe care doar o incalzesc.
Apa pentru baie nu i-am fiert-o niciodata, i-am pus direct de la robinet. Cea mai buna prietena a mea, obsedata de virusi si microbi, a spalat copilul in apa plata incalzita de prima zi cand a venit cu el acasa. Problema este ca acum copilul face 5 ani si cum pune dusul pe el se umple de bube. Asa ca in continuare ii face baie in cada cu apa plata (foloseste aproape un bax pe zi), iar cand il spala la cap...chinul dracului.
[snapback]12641[/snapback]

13.gif 13.gif 13.gif 13.gif

asa ca sa nu faceti si voi asa... ca vedeti ce va asteapta 40.gif

copilul trebuie sa se si imunizeze... afara ce facem cu el? ia o gura de aer si pica??? nu e bine...
ClaudiaS
CITAT(gabi123 @ Oct 27 2005, 09:56 AM)
Cea mai buna prietena a mea, obsedata de virusi si microbi, a spalat copilul in apa plata incalzita de prima zi cand a venit cu el acasa. Problema este ca acum copilul face 5 ani si cum pune dusul pe el se umple de bube. Asa ca in continuare ii face baie in cada cu apa plata (foloseste aproape un bax pe zi), iar cand il spala la cap...chinul dracului.
[snapback]12641[/snapback]

Doamne, doamne! N-am mai auzit asemenea lucruri!!! 13.gif 13.gif 13.gif 13.gif 13.gif

Eu ii fierbeam 5 minute apa de la robinet pana la 6 luni cam. Apoi, din cauza ca apa la noi in zona e maronie, am trecut-o pe apa plata pe care nu i-o fierb pentru ca am inteles ca daca o fierbi se concentreaza mineralele in ea si nu e bine. Nu stiu cat e de adevarat, dar cert e ca ea bea apa plata nefiarta. Cumpar orice apa plata pe care scrie "Microbiologic pura".

Si Alexandra gusta apa din cadita... N-am ce-i face. Se imunizeaza. 3.gif
veronica_2005
se concentreaza pentru ca apa se evapora dar mineralele raman aceleasi. eu o fierb 1-2 min dupa ce da in clocot. e suficient.
ClaudiaS
CITAT(ClaudiaS @ Oct 27 2005, 02:47 PM)
Si Alexandra gusta apa din cadita... N-am ce-i face. Se imunizeaza.  3.gif
[snapback]12806[/snapback]

Astazi isi storcea ratzustele in guritza...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.