deeaa77
Apr 27 2007, 03:38 PM
Cine poate sa ma ajute .....am primit prin posta de la firma fisa fiscala privind impozitul pe venituri din salarii pentru anul 2006. Intrebarea mea este.... fisa asta trebuie depusa sau este doar pt noi??
monciq
Apr 27 2007, 03:59 PM
Este doar pentru tine fisa fiscala.Ai primit prin posta si declaratie de venit global cumva?In anii trecuti , nu fisa trebuia depusa ci pe baza ei(si a celorlalte cumulate de la celelalte functii in afara functii de baza-colectam toate fisele din diferitele locuri de munca avute intr-un an fiscal) se intocmea declaratia 200 de venit global pe care o depuneam sau o trimiteam cu confirmare de primire prin posta la Administratia Financiara in raza careia locuiam.
Dar din 2007 contribuabilii cu venituri exclusiv salariale sau de natura salariala nu mai depun declaratii de venit, chiar daca au venituri din mai multe surse. Nu depun declaratii cei cu venituri din dobinzi, dividende, sau orice alte venituri pentru care impozitul s-a retinut la sursa.
Contribuabilii care au venituri din activitati comerciale, din exercitarea unei profesii libere sau din drepturi de proprietate intelectuala si din cedarea folosintei bunurilor vor depune declaratii si anul acesta.
Formularele vor fi trimise prin posta.Termenul de depunere este 15 mai 2007.
deeaa77
Apr 27 2007, 04:53 PM
monciq, multumesc mult
lumi.badea
May 7 2007, 09:11 AM
Monciq, am si eu o intrebare: am intrat in CIC din 21.12.2006 - Am primit de la servici fisa fiscala pe 2006 si de la Directia de munca Decizia de acordare a indemnizatiei incepind din 21.12.2006.
Vreau sa redirectionez 2% din impozit unei fundatii - e suficient sa completez cererea 230 si sa atasez copii dupa fisa fiscala si decizia de acordare a indemnizatiei sau trebuie sa completez si sa trimit declaratia 200 (avind in vedere ca in 2006 pe linga salariu am obtinut si indemnizatie pt ingrijire copil)?
monciq
May 7 2007, 10:07 AM
Depui doar formularul 230 .Indemnizatia pentru ingrijire copil nu este considerata venit in sensul definit de Codul fiscal,iar declaratia 200 se depune de catre contribuabilii care realizeaza venituri în bani si/sau în natura provenind din:
1.1 Activitati independente:
-activitati comerciale - fapte de comert, prestari de servicii, altele decât cele din profesii libere, precum si practicarea unei meserii, inclusiv din activitati adiacente;
-profesii libere - exercitarea profesiilor medicale, de avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal, expert contabil, contabil autorizat, consultant de plasament în valori mobiliare, arhitect sau a altor profesii reglementate, desfasurate in mod independent, în conditiile legii;
-drepturi de proprietate intelectuala - brevete de inventie, desene si modele,mostre, marci de fabricatie si de comert ,procedee tehnice, know-how, drepturi de autor si drepturi conexe dreptului de autor si altele asemenea;
1.2 Cedarea folosintei bunurilor mobile si imobile
1.3 Activitati agricole impuse în sistem real, pe baza datelor din contabilitatea în partida simpla
1.4 Câstiguri rezultate din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare
Suma de 600 ron nu se impoziteaza,in plus ai si activitatea suspendata la angajator pe perioada cic(deci nu apari pe stat cu niciun venit), iar indemnizatia cic este un venit fix care nu suporta impozitari si care deci nu impune obligativitatea declararii sub nicio forma in declaratia 2oo, venituri profesionale sunt doar cele mentionate in declaratia 200 si Codul fiscal si sunt cele amintite anterior.
lumi.badea
May 8 2007, 08:31 AM
Multumesc frumos, Monciq! m-am lamurit.
geany
May 18 2007, 06:30 PM
monciq, daca sunt unic asociat si administrator la o firma infiintata in decembrie 2006 trebuie sa mai depun ceva suplimentar? De la serviciu am primit fisa fiscala pe 2006!
monciq
May 18 2007, 07:20 PM
CITAT(geany @ May 18 2007, 05:30 PM) [snapback]226577[/snapback]
monciq, daca sunt unic asociat si administrator la o firma infiintata in decembrie 2006 trebuie sa mai depun ceva suplimentar? De la serviciu am primit fisa fiscala pe 2006!
Nu.Dupa cum spuneam cei care obtin venituri din salarii nu depun declaratia 200, iar veniturile din salarii sau asimilate salariilor cuprind:
h) indemnizaţia lunară a asociatului unic, la nivelul valorii înscrise în declaraţia de asigurări sociale;
j) indemnizaţia administratorilor, precum şi suma din profitul net cuvenite administratorilor societăţilor comerciale potrivit actului constitutiv sau stabilite de adunarea generală a acţionarilor
cele doua puncte amintite anterior sunt extrase din HOTĂRÂRE Nr. 44) din 22 ianuarie 2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
iar fisa fiscala o ai ca urmare a obtinerii unei activitati in baza unui contract individual de munca pentru care esti remunerata cu salariu..deci tot venituri salariale sunt si acestea!
geany
May 18 2007, 07:33 PM
Ok, nu imi era clar pentru ca eu nu sunt angajata la firma mea(nici nu am cum, fiind unic asociat si administrator) ci sunt angajata la o alta firma(de 6 ani) de unde, normal, imi primesc salariul lunar...
giulia_mamik
Jun 13 2007, 09:06 PM
Heeeeeelp!Mi-a venit si mie declaratia asta privind impozitul pe venit si nu am trmis-o inapoi deoarece eu in 2006 (inclusiv anul asta ) nu am avut nici un venit.Buuuuun!Acum dupa o luna de zile imi vine acasa o notificare precum ca apar in baza lor de date ca am realizat venituri din dreptul de proprietate intelectuala pe anul 2006 si in conformitate cu prevederile legale ,am obligatia sa depun declaratia speciala privind veniturile realizate.Daca in termen de 15 zile nu depun declaratia voi fi sanctionata cu amenda contravientionala prevazuta in art.189 alin.3 don Ordonanta Guvernului nr 92/2003 prinvind codul de procedura fiscala,republicata,cu modificarile si completarile ulterioare.
Poate ma lamureste si pe mine cineva...multumesc!
monciq
Jun 13 2007, 10:06 PM
CITAT(giulia_mamik @ Jun 13 2007, 08:06 PM) [snapback]236983[/snapback]
Acum dupa o luna de zile imi vine acasa o notificare precum ca apar in baza lor de date ca am realizat venituri din dreptul de proprietate intelectuala pe anul 2006 si in conformitate cu prevederile legale ,am obligatia sa depun declaratia speciala privind veniturile realizate.Daca in termen de 15 zile nu depun declaratia voi fi sanctionata cu amenda contravientionala prevazuta in art.189 alin.3 don Ordonanta Guvernului nr 92/2003 prinvind codul de procedura fiscala,republicata,cu modificarile si completarile ulterioare.
Pai tu ar trebui sa stii mai bine daca ai sau nu venituri din drepturi de proprietate intelectuala si daca da si nu e o eroare pe care ar trebui sa o semnalezi la Administatia financiara, atunci conform bazei legale pe care ai amintit-o ai obligativitatea depunerii declaratiei .O sa-ti dau un articol
aici despre veniturile provenind din proprietatea intelectuala si daca nu te regasesti atunci nu ai de ce sa-ti faci probleme, trebuie doar sa te duci cu notificarea primita la Admin.Fin. si sa faceti lumina in acte, adica concret sa-ti faca dovada,sa-ti spuna ei pe ce se bazeaza cand afirma ca ai obtinut venituri din act. intelectuale .
giulia_mamik
Jun 13 2007, 10:57 PM
Monciq,merci mult.mai am o intrebare: cam cat la suta din totalul veniturilor ar putea sa imi opreasca eventual daca ma incadrez in categoria asta?Multumesc mult inca o data

CITAT(giulia_mamik @ Jun 13 2007, 11:39 PM) [snapback]237019[/snapback]
Monciq,merci mult.mai am o intrebare: cam cat la suta din totalul veniturilor ar putea sa imi opreasca eventual daca ma incadrez in categoria asta?Multumesc mult inca o data

Si inca ceva.Am auzit de curand ca orice suma primita prin western union sau oric alta forma de transfer va fi impozitabila asta in cazul in care nu poti sa dovedesti ca esti ruda cu persoana iar suma de bani era menita pt plata unei datorii a celui care a trimis banii.A auzit careva despre asta??
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.