Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Clasa Intai
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Despre Copii > Scolarul (6-14 ani)
denisamira
denisa a inceput clasa 1 anul acesta si e obsedata de scoala. vrea sa fie mereu prima care face tot, sa aiba cele mai mari calificative. cand vine de la scoala nu vrea sa manance pana nu isi face temele si lucrul care a pus capac a fost faptul ca s-a trezit noaptea (am crezut ca e somnambula) si, stand in pat in fund scria cu mana in aer.
acum incerc sa ii dau tot altceva de facut , sa o mai distrag, dar e greu ca o am si pe samira care imi ocupa ffff mult timp. ce sa fac? 17.gif
anaida
Iti inteleg ingrijorarea, desi nu am copil de scoala, dar iti raspund din postura de dascal. Da, ai dreptate sa fii ingrijorata, pt ca un astfel de comportament nu este normal la un copil (si deloc sanatos, chiar daca spiritul de competitie este ceva normal, exagerarea trebuie sa ne faca sa ne punem intrebari ca parinti).
Gandeste-te cand a aparut acest comportament (dinainte de a merge la scoala, in sensul ca i s-a spus ca trebuie sa fie mereu prima etc. sau dupa ce a intrat in clasa I si a nimerit probabil intr-un colectiv "cu pretentii", unde fiecare copil incearca sa se ridice cat mai mult la nivelul asteptarilor parinitilor?). Stai de vorba cu fetita, vezi daca nu cumva este suprasolicitata la scoala (cu teme lungi pt acasa), daca nu crezi ca asta e problema discuta cu invatatorul/invatatoarea si spune-i ce te framanta. Omul de la catedra are acum o mare influenta asupra copilului si il poate ajuta oferindu-i si activitati mai putin solicitante (recreative).In plus, la scoala invata si ca trebuie respectat un anumit ritual dupa ce scolarul se intoarce acasa (in lectiile dedicate acestei teme invatatorul poate insista pe orarul scolarului dupa revenirea lui acasa, mergand pana la vizite la domiciliul acestuia, pt a vedea daca este respectat acest orar) .
Fii alaturi de fetita si nu-i interzice sa faca ceva (legat de scoala) pt ca vei intra intr-un razboi cu ea (ce spune acum "doamna" la scoala e litera de lege). Ajut-o sa se relaxeze prin joc. Laud-o des ca sa vada ca e sustinuta in tot ce face, scoate-o la aer cat mai mult.
Poate fi vorba numai de o perioada de acomodare si de maturizare a fetitei, de aceea e nevoie de rabdare si multa atentie acordata comportamentului ei in urmatoarele luni. Multe lucruri sunt noi pentru ea, de aceea trebuie sa stie ca, si daca mai greseste, are tot sprijinul parintilor.
Iti urez succes, si tie, si fetitei!
denisamira
CITAT(anaida @ Oct 24 2005, 09:51 PM)
Iti inteleg ingrijorarea, desi nu am copil de scoala, dar iti raspund din postura de dascal. Da, ai dreptate sa fii ingrijorata, pt ca un astfel de comportament nu este normal la un copil (si deloc sanatos, chiar daca spiritul de competitie este ceva normal, exagerarea trebuie sa ne faca sa ne punem intrebari ca parinti).
Gandeste-te cand a aparut acest comportament (dinainte de a merge la scoala, in sensul ca  i s-a spus ca trebuie sa fie mereu prima etc. sau dupa ce a intrat in clasa I si a nimerit probabil intr-un colectiv "cu pretentii", unde fiecare copil incearca sa se ridice cat mai mult la nivelul asteptarilor parinitilor?). Stai de vorba cu fetita, vezi daca nu cumva este suprasolicitata la scoala (cu teme lungi pt acasa), daca nu crezi ca asta e problema discuta cu invatatorul/invatatoarea si spune-i ce te framanta. Omul de la catedra are acum o mare influenta asupra copilului si il poate ajuta oferindu-i si activitati mai putin solicitante (recreative).In plus, la scoala invata si ca trebuie respectat un anumit ritual dupa ce scolarul se intoarce acasa (in lectiile dedicate acestei teme invatatorul poate insista pe orarul scolarului dupa revenirea lui acasa, mergand pana la vizite la domiciliul acestuia, pt a vedea daca este respectat acest orar) .
Fii alaturi de fetita si nu-i interzice sa faca ceva (legat de scoala) pt ca vei intra intr-un razboi cu ea (ce spune acum "doamna" la scoala e litera de lege). Ajut-o sa se relaxeze prin joc. Laud-o des ca sa vada ca e sustinuta in tot ce face, scoate-o la aer cat mai mult.
Poate fi vorba numai de o perioada de acomodare si de maturizare a fetitei, de aceea e nevoie de rabdare si multa atentie acordata comportamentului ei in urmatoarele luni. Multe lucruri sunt noi pentru ea, de aceea trebuie sa stie ca, si daca mai greseste, are tot sprijinul parintilor.
Iti urez succes, si tie, si fetitei!
[snapback]12000[/snapback]

iti multumesc de sfat . o sa fac ceea ce m-ai invatat. sper ca o sa fie bine. intr-adevar a nimerit intr-un colectiv de copii "alesi" si cred ca asta e problema, noi suntem o familie modesta (in sensul ca traim decent si nu prea ne permitem extravagante) si cred ca ea vrea sa recupereze pe alte "cai". te pup
anaida
Sper sa-ti fie de ajutor sfaturile mele si, oricand ai nevoie de un sfat, nu ezita sa mi-l ceri...ma refer la metode didactice...lucruri pe care parintii nu au de unde sa le stie daca nu au facut un liceu(colegiu) pedagogic .
Pupici!
AdrianaC
CITAT(anaida @ Oct 25 2005, 07:48 PM)
Sper sa-ti fie de ajutor sfaturile mele si, oricand ai nevoie de un sfat, nu ezita sa mi-l ceri...ma refer la metode didactice...lucruri pe care parintii nu au de unde sa le stie daca nu au facut un liceu(colegiu) pedagogic .
Pupici!
[snapback]12271[/snapback]

Sper sa nu patesc si eu la fel cu Alice ca am inscris-o la o gradinita particulara cu predare in limba engleza si ea stie engleza ce am mai invatat-o eu. Stie multe cuvinte dar nu face sau intelege propozitii, si ea va merge conform varstei la grupa mare 39.gif
guguta
Stai linistita,nu te speria.Eu sunt invatatoare si,din experienta la catedra,pot sa-ti spun ca e ceva normal.Probabil ca fetita ta s-a atasat mult de doamna SI VREA SA-I DEMONSTREZE CA EA E CEA MAI BUNA sau este multa concurenta in clasa si ea vrea sa fie mereu prima.Ai grija sa nu pice in extrema cealalta si anume aceea de a i se parea ca toti colegii invata mai bine decat ea,si ea sa fie printre ultimii,repet,asta fiind doar parerea ei.Incerca s-o stimulezi,spunandu-i ca ea poate fi fetita buna la invatatura intr-adevar muncind mult,dar nu in asa fel incat sa-si ocupe tot timpul numai cu asta. 6.gif
mihaela75
Guguta, ma bucur ca ai reusit sa te inregistrezi.Bine ai venit printre noi 9.gif

Fiica-mea este opusul,zice mereu ca nu vrea note mici dar nu prea se agita sa le obtina pe cele mari. 4.gifE greu in cl I fara mama alaturi. Oricum i-am zis cumnata-mii sa nu o chinuie prea tare ca la vara vine aici si o sa schimbe sistemul
denisamira
CITAT(guguta @ Jan 9 2006, 01:31 AM)
Stai linistita,nu te speria.Eu sunt invatatoare si,din experienta la catedra,pot sa-ti spun ca e ceva normal.Probabil ca fetita ta s-a atasat mult de doamna  SI VREA SA-I DEMONSTREZE CA EA E CEA MAI BUNA  sau este multa concurenta in clasa si ea vrea sa fie mereu prima.
[snapback]29763[/snapback]

Iti multumesc de raspuns, acum si-a mai revenit, dar tot se consuma cand ia doar FB si nu+FB. Eu ii tot repet ca nu are importanta pentru ca se poate intampla si mai rau, dar nu e nici o problema atata timp cat nu are doar calificative mici... Cu timpul o sa inteleaga mai bine. Sper. 8.gif
megg
Am si eu o rugaminte la voi!!!
Fiica mea trebuie sa spuna povestea Neginita, la scoala si n-am timp sa ies cu ea sa caut cartea, am crezut ca o am in casa dar vad ca nu mai e.....
Stiti cumva daca pot copia basmul de pe net, ca sa i-l pot scoate la imprimanta????? Aveti idee pe ce site sa caut, ca am cautat ceva timp si n-am gasit decat carti si casete de cumparat on-line, dar eu am nevoie doar de basmul asta urgent!!!
Va pup, dulce!
Megg
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.