Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Un Film Deosebit: "ostrov"
Discutii Despre Copii > Informatii > Cultural
mistera
Am vazut de curand un film deosebit, se numeste "Ostrov" , titlul in romana este "Insula", iar in engleza, "The Island". Se gaseste lejer pe dc++, cred ca se poate descraca si cu torrente.

"Cinematografia rusa s-a imbogatit cu o nou productie de calitate fiind vizionat potrivit unor estimari de jumatate din populatia matura a Federatiei Ruse. Filmul „Insula” (Ostrov) este calificat de catre numerosi critici ca fiind unul din cele mai reusite filme din ultimele decenii. Fiind un film „pentru oameni si despre oameni” acesta are menirea de a readuce valorile spirituale ortodoxe in societatea capitalista ateie si materialista.
Filmul incepe cu un episod din perioada celui de al doilea razboi mondial. O corabie militara germana retine o barca care transporta carbune si doi rusi. Pe unul din acestia, Anatol, nazistii il impun sa tradeze si sa omoare cu propria mana pe tovarasul sau Tihon cu pistolul pe care ii dau germanii, in schimbul propriei vieti. Anatol este lasat viu pe barca care explodeaza peste cateva minute.
Actiunea continua in anul 1976. In nordul Rusiei pe o insula din mare pe care este asezata o manastire ortodoxa unde si-a gasit salvarea Anatol. Aici lucreaza cazangiu, doarme pe carbuni si chiar doreste sa fie inmormantat intr-o lada pentru carbuni. Calugarii sunt mirati de stranietatile lui Anatol: arunca in foc ciubotele staretului, arunca un ciot ars in acesta. Doar toate aceste comportamente au anumite sensuri ascunse, fiind un mijloc de a comunica celor din jur anumite lucruri importante.
Pe insula vin de departe regulat oameni care sincer cred ca Anatol poate oferi un sfat bun, sa izbaveasca de o boala sau necaz. Acesta nu refuza nimanui ajutor, insa sufera permanent de pacatul savarsit in tinerete si cere cu lacrimi iertare de la tovarasul asasinat in tinerete. Dar cum se poti afla iertarea daca nu primesti nici un raspuns?"

Aceasta e descrierea filmului, mie mi-a placut mult mai ales pentru libertatea interioara a personajului principal si pentru faptul ca se arata clar ca filonul autentic al credintei in Dumnezeu nu depinde absolut deloc de dogme sau ritualuri si ca d emulte ori cei care se inchisteaza in ele nu ajung prea departe ca evolutie launtrica.
ancaoana
Am vazut filmul, este singurul film ortodox care s-a facut pana acum. Este extraordinar, insa trebuie sa ai un pic de credinta in D-zeu ca sa-l intelegi. M-a socat cat de identica este biserica ortodoxa indiferent de tara in care se afla.

nu cred ca are acelasi farmac in engleza, limba rusa ofera un plus de extraordinar acestu film.
mistera
Intr-adevar, in limba rusa merita vazut filmul 3.gif
veronica_2005
chiar aveam de gand sa vad si eu un film bun...
o sa il caut si eu in weekend.
AnCuTzA
Acum il scot de pe odc ... din descriere pare foarte bun.In 3 ore il am si maine dupa ce termin papica si ma intorc de la sala am sa ma uit la el,deabia astept !
monciq
Eu l-am gasit pe un hub ortodox si o sa-l vizionez zilele acestea!Vreau sa-ti spun mistera ca citind sinopsisul filmului prezentat de tine in primul post am ramas oarecum mirata pentru ca eu ma gandeam si stiam de un alt film, cu acelasi titlu, The Island din 2005, a carui prezentare o vedeti aici care nu are nimic in comun cu filmul prezentat de tine, The Island-Ostrov din 2006, deci atentie ce descarcati pentru ca este o confuzie de nume , iar filmul adus in discutia acestui topic il veti gasi tot cu denumirea in engleza!Prezentarea acestuia din urma aici sau cu poze aici
Multumim pentru informatie mistera , sa-l vedem intai daca e asa de bun precum il lauda criticile.Din cate am citit parerile sunt impartite, cert este ca e un film care promite, cel putin dupa prezentarea ta, dar opiniile si asteptarile vor fi subiective!Pe mine m-a convins prezentarea ca sa-l vizionez 6.gif
mistera
Pai, dati search pe dc++ sau torrente sau ce mai folositi voi cu titlul Ostrov si nu se mai poate confunda cu un alt film.
In ceea ce priveste calitatea filmului, fireste, parerile sunt subiective, insa pe mine m-a cucerit prin nonconformismul si libertatea interioara a personajului principal (deh, sunt varsatoare 71.gif ).
Am vazut si celalalt film de care spui tu, e destul de instructiv, dintr-un anumit punct de vedere.
AnCuTzA
Am vazut in aceasta seara filmul ... nu e genul meu de film dar ... mi`a placut ! Calitatea imaginii nu e prea buna zici ca e filmat in anii `50 sau asa l`am nimerit eu,are 1,34gb destul de lung desi mi s`a parut scurt iar finalul mi s`a parut putin cam sec,in rest m`a tinut cu sufletul la gura....parerea mea : Merita vazut !
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.