deeaa77
Aug 24 2005, 10:32 AM
Salut burtici....Am o intrebare daca ma puteti ajuta! Pot lua vreun calmant in timpul sarcinii...??
Din pacate am un necaz in familie... si sunt intr-o stare foarte proasta.. Nu ma pot opri din plans.. si mi-e teama sa nu afecteze cumva sarcina.. Mai mult... vineri va trebui sa particip la inmormantare si cred ca nu imi va fi bine deloc! :cry:
Pot sa iau vreun calmant???
Va multumesc...
J G
Aug 24 2005, 11:15 AM
Draga Deea, imi pare rau ca ai necazuri. Din pacate tot ce pot sa-ti recomand e ceaiul de tei. Pentru mine este eficient.
Nu poti lua calmante (medicamente).
Stai linistita ca BB o sa fie bine chiar daca esti suparata. BB al tau e un supravietuitor, s-a vazut asta clar!!
J 16+
Inuta
Aug 24 2005, 12:18 PM
Deea nu poti lua calmante .Te-as sfatui sa nu mergi la inmormantare.Nu este recomandat femeilor gravide .Mai bine vorbeste cu membrii familiei si cere-le sa nu se supere ca nu poti participa .Este mai importanta viata din burtica ta si mai ales ca bebe simte orice traire a mamei.
Sarcina usoara in continuare.
Condoleante pentru pierderea suferita.
deeaa77
Aug 24 2005, 12:57 PM
Stiu ca nu e bine... dar din pacate nu pot sa nu merg.. nu este vorba de ce ar zice cei din familie.. Este vorba doar de ceea ce simt eu... nu pot sa nu merg :-( .. Este verisorul meu ,,cu care am stat in aceeasi casa in Craiova in ultimii 6-7 ani . Cand aveam 10-11 ani ii dadeam sa manance cu lingurita si il puneam la olita.. copilul asta a crescut sub ochii mei.. :cry:
Sper sa pot face fata ...
Am baut doar un pahar cu ceai de tei... sper ca nu are nimic...daca nu exagerez..
Va multumesc pt sfaturi...si aveti grija de BB si de voi..
megg
Aug 24 2005, 03:44 PM
Condoleante pentru varul tau!
Eu cand am fost insarcinata cu Jennifer, a murit unchiul meu, care era foarte tanar. Am plans mult caci tineam la el, nu era foarte mare diferenta dintre noi, chiar daca-mi era unchi, insa nu m-am dus la inmormantare. N-am putut, caci stiam c-o sa plang si mai mult si ca o sa fie si mai mare suferinta daca as fi langa el, daca l-as vedea, parintii mei m-au sfatuit sa stau acasa, caci el stie ca am tinut la el si ca am vrut sa fiu langa el.
Sunt de acord cu Inuta, c-ar trebui sa nu te duci, ca oricat ceai de tei ai bea, tot nu te va calma. Bebe nu are nici-o vina ca s-a intamplat asta, si daca suferi tu va suferi si bebita.
Asta este sfatul meu, dar restul depinde de tine.
Ai grija de tine si de bebe !
Pupici!
andreea.talpes
Aug 25 2005, 03:10 AM
Sunt de aceeasi parere, in sensul ca nu trebuie sa mergi la inmormantare.
Pierderea varului tau te-a afectat si-a asa destul de mult (condoleante!), iar mergand la inmormantare, nu vei reusi decat sa iti faci mai mult rau tie si bebe-ului tau. (oricum pentru varul tau nu mai poti face nimic).
In plus, pe langa consumul emotional si psihic crescut daca vei participa la inmormantare, gandeste-te si la oboseala fizica, statul in picioare, pe care nu le vei putea evita, si care numai bine nu iti fac.
cat despre calmante, in mod sigur nu e indicat sa iei nici un fel de medicamente.
sfatul meu ar fi sa stai acasa, sa te odihnesti cel putin fizic, caci emotional in mod sigur te consumi, indiferent daca mergi sau nu la inmormantare.
J G
Aug 25 2005, 02:38 PM
Asa este, uitase de efortul fizic si de atmosfera din biserica! Eu am fost la o inmormantare cand eram in 5-6 sapt si a fost groaznic sa stau in picioare si sa respir aerul acela!
ago
Aug 29 2005, 07:31 PM
Deea ai putea incerca medicamente homeopate,acestea nu au efecte secundare ,am avut si eu o perioada foarte proasta cand nu reuseam nici sa dorm noaptea de agitata ce eram,am vorbit cu un medic homeopat si mi-a recomandat Sedatif PC,daca vrei sa mai multe despre homeopatie cauta pe internet si te vei convinge.Ideal ar fi sa gasesti un medic homeopat care sa-ti prescrie aceste medicamente,si nu numai calmante ci si pentru greturi sau orice alte neplaceri.
nora
Sep 11 2005, 01:38 PM
Din nefericire si eu am o problema similara cu cea a Deei. Tatal sotului meu, de care noi eram foarte apropiati, a plecat dintre noi ieri, macinat de o boala cumplita. Suferinta mea este imensa, nu pot sa ma abtin, desi stiu ca ii poate dauna lui BB, dar e ceva... incontrolabil. Mi-e cu atat mai greu cu cat sotul meu nu este langa mine, el fiind prins cu "pregatirile" la el acasa, iar eu am venit in Bucuresti special pentru nastere. Undeva in sufletul meu, imi doresc foarte mult sa particip la inmormantare, dar ma gandesc pe langa atmosfera apsatoare de acolo, daca mai pot suporta un drum la 360 km departare, avand in vedere ca sunt atat de aproape de ... marele moment. Nici nu stiu ce sa fac...
As vrea sa fiu acolo si pentru sotul meu, care sufera cumplit. Sunt ingrijorata si pentru ca am citit ca daca esti foarte suparata in perioada asta e posibil sa nu-ti mai vin laptele. Asa o fi? Voi ce stiti?
ellagiana
Sep 12 2005, 06:18 AM
Nora, condoleante pentru pierderea socrului tau...eu cred ca cel mai bine pt tine si bb e sa nu te duci la inmormantare...stiu ca sotul tau are nevoie sa fii langa el acum, insa vei fi cu sufletul si gandul acolo langa el iar el va intelege sigur ca prezenta ta acolo va dauna bebelui...incearca sa te concentrezi asupra bebelui si nu cred ca lactatia iti va fi afectata daca incerci sa nu te superi si sa suferi...pentru bebelusul tau trebuie sa te tii tare!!!
kiki
Oct 23 2005, 04:28 PM
Am racit.
Pentru a te simti mai bine, poti incerca urmatoarele:
- Fa gargara cu apa sarata (o lingurita de sare dizolvata intr-o jumatate de cana de apa calda) de doua-trei ori pe zi - ajuta la eliminarea mucusului din gat si alina durerea moderata de gat.
- Bea lichide (apa in special) - minim doi litri pe zi.
- Tusea poate fi ameliorata cu o lingurita de miere si cateva picaturi de suc de lamaie. Tine mierea in gura pana se lichefiaza, apoi inghite. Daca tusea te scoala din somn sau iti provoaca varsaturi, mergi la medic.
Poti lua paracetamol daca ai dureri, insa nu mai mult de cinci-sase tablete in 24 de ore. Masoara-ti temperatura de doua ori pe zi. Daca depaseste 38 grade, mergi la doctor. Odihneste-te cat poti de mult.
Ma doare capul!
Ce poti face: asigura-te ca nu este de vina unul dintre urmatorii factori ce pot declansa o durere de cap: oboseala, hipoglicemia (daca nu mananci regulat), alcoolul si tutunul.
Nu uita ca fumatul si consumul de alcool pot avea efecte severe asupra sanatatii copilasului tau. Asadar, daca nu ai facut-o pana acum, nu e prea tarziu sa renunti.
Daca durerea nu se datoreaza celor de mai sus, atunci incearca sa aplici pe frunte o compresa inmuiata in apa rece si stai intinsa pe pat intr-o camera linistita si intunecoasa pana iti trece. Un masaj al tamplelor poate fi si el de folos.
Daca nu trece: pentru durerea aparuta in timpul sarcinii, analgezicul de baza este paracetamolul, fara sa abuzezi, insa.
Antiinflamatoarele nesteroidiene, precum ibuprofenul, sunt, in general, considerate sigure in sarcina inainte de trimestrul III (dupa 32 de saptamani se pare ca afecteaza circulatia sanguina si functionalitatea rinichilor la fat). Pentru a sta insa complet linistita, nu uita sa-ti intrebi medicul inainte de a lua orice fel de medicament.
Daca nici paracetamolul nu-ti este de ajutor, suna-ti doctorul! Exista si anumite semnale de alarma care trebuie sa te trimita urgent la medic si anume:
- Daca durerea apare dimineata, imediat ce te-ai trezit, sau daca durerea te scoala din somn;
- Daca este insotita de tulburari de vedere, amorteala sau senzatie de slabiciune;
- Daca durerea este severa si diferita de orice durere de cap pe care ai avut-o pana atunci;
- Daca stii ca ai hipertensiune arteriala si durerea nu cedeaza la paracetamol.
Impotriva constipatiei
- Bea mai mult de trei litri de lichide (fara cofeina) zilnic.
- Mananca multe alimente bogate in fibre: fructe, legume, cereale etc.
incearca sa faci miscare zilnic - exercitii speciale pentru gravide sau plimbari usoare
- Daca nu te ajuta nimic, poti incerca si un supozitor cu glicerina, dar nimic altceva. Nu lua laxative inainte de a-ti consulta medicul!
Remedii pentru greata
- Mai stai in pat inca 15 minute dupa ce te-ai trezit.
- Ia o gustare mica sau niste biscuiti inainte sa te dai jos din pat.
- Bea multe lichide (fara cafea, bauturi carbogazoase sau cu cofeina).
- Mananca putin si des - sase mese pe zi. Sunt mai usor de tolerat mesele bogate in fibre (fructe, legume) si carbohidrati (cereale, paste, cartofi); mancarurile usoare, cu continut scazut in grasimi (eventual degresate); alimentele sarate si lichidele acre (limonada etc.). Evita mancarurile grase si condimentate.
- Plimbarile matinale - ca prilej de relaxare si combatere a stresului s-a dovedit ca sunt de mare ajutor.
- Daca nimic nu are efectul scontat, poti incerca si vitamina B6 care s-ar parea ca ajuta in acest sens. Doza recomandata este intre 50 si 100 mg pe zi. Iti poti procura aceasta vitamina si din stafide, banane, drojdie de bere etc. Nu uita! Daca greata este aproape continua timp de mai multe zile si nu poti inghiti nimic, nu ezita sa-ti suni medicul, altfel pot aparea complicatii deloc de neglijat!
Cum se clasifica medicamentele in functie de risc?
Cea mai folosita clasificare imparte medicamentele in cinci categorii de risc:
Clasa A - inofensive
Clasa B - relativ sigure
Clasa C - pot fi nocive
Clasa D - nocive pentru fat
Clasa X - interzise, produc anomalii la fat.
Clasa A
Include medicamentele la care s-a demonstrat ca nu au nici un risc pentru fat pe toata perioada sarcinii (vitamine, minerale, acidul folic - numai in dozele recomandate. Nu uita ca vitamina A in doze mari poate produce anomalii la fat).
Clasa B
Se crede ca aceste medicamente nu au riscuri importante pentru fat (bazate pe studii facute pe animale si oameni): Paracetamol, Metoclopramid, Ranitidina (Zantac), Famotidina, Insulina (dozele trebuie, insa, ajustate de catre medic pe perioada sarcinii), Nitroglicerina, Zovirax, Valcyclovir, Famcyclovir etc.
Antiinflamatorii nesteroidiene: pot fi luate numai in primele doua trimestre: Naproxen, Ibuprofen, Indometacin, Ketoprofen, Sulindac, Piroxicam
Antibiotice: Cefalosporine, Peniciline, Eritromicina, Azitromicina, Clindamicina, Biseptol (pot fi luate numai in trimestrul II; de evitat in trimestrele I si III), Metronidazol (poate fi luat numai in trimestrul II; trebuie evitat in trimestrele I si III)
Antimicotice: Nystatin (aplicare locala - topica)
Antituberculoase: Etambutol
Clasa C
Aceste medicamente s-ar putea sa fie nocive pentru fat (datele existente nu sunt insa concludente): Codeina, Atropina, Nizatidina (Axid), Omeprazol, Furosemid, Tramadol, Propranolol, Metoprolol, Atenolol, Labetalol, Verapamil, Norvasc, Nifedipina, Digoxin, Acyclovir etc.
Antiinflamatorii nesteroidiene: pot fi luate numai in primele doua trimestre: Aspirina, Ketorolac, Nabumetone etc.
Antibiotice: Floroquinolone (Ciprofloxacina, Norfloxacina etc.), Claritromicina, Trimetoprim
Antimicotice: Clotrimazol, Miconazol, Diflucan (Fluconazol), Griseofulvina, Amfotericina B, Ketoconazol (Nizoral)
Antituberculoase: Izoniazida, Rifampicina, Pirazinamida
Clasa D
Se stie ca aceste medicamente sunt nocive pentru fat. Exista insa situatii in care beneficiile folosirii la femeia gravida sunt acceptate in ciuda riscurilor: Diazepam, Fenobarbital, medicatia anticanceroasa, Captopril, Enalapril etc.
Antiinflamatorii nesteroidiene: toate
Antibiotice: Tetraciclina, Doxiciclina, Vibramicina, Metronidazol (in primul trimestru),Aminoglicozide (Streptomicina, Kanamicina, Amikacina etc.), Sulfamide (Biseptol etc.) - in trimestrul III, Nitrofurantoin (in trimestrul II si III)
Clasa X
S-a dovedit ca aceste medicamente produc anomalii la fat si nu trebuie sa se foloseasca sub nici o forma in timpul sarcinii: Xanax, Accutane, Misoprostol (Cytotec), Pepto Bismol (in trimestrul III), Mifepristona, Iod radioactiv, Clomifen, Dietilstilbestrol, contraceptive orale, Chinina, Ribavirin
AdrianaC
Oct 23 2005, 06:26 PM
CITAT(kiki @ Oct 23 2005, 04:23 PM)
Am racit.
Pentru a te simti mai bine, poti incerca urmatoarele:
- Fa gargara cu apa sarata (o lingurita de sare dizolvata intr-o jumatate de cana de apa calda) de doua-trei ori pe zi - ajuta la eliminarea mucusului din gat si alina durerea moderata de gat.
- Bea lichide (apa in special) - minim doi litri pe zi.
- Tusea poate fi ameliorata cu o lingurita de miere si cateva picaturi de suc de lamaie. Tine mierea in gura pana se lichefiaza, apoi inghite. Daca tusea te scoala din somn sau iti provoaca varsaturi, mergi la medic.
Poti lua paracetamol daca ai dureri, insa nu mai mult de cinci-sase tablete in 24 de ore. Masoara-ti temperatura de doua ori pe zi. Daca depaseste 38 grade, mergi la doctor. Odihneste-te cat poti de mult.
Atentie ! Daca apare febra, nu mai este o simpla raceala, ci poate fi gripa.
In rest, mai puteti lua fara probleme Oscillococcinum, care este un medicament homeopat si care se poate administra inclusiv la nou-nascuti.
De asemenea, se mai recomanda ceaiuri fierbinti cu multa lamaie si miere, precum si vitamina C (dar atentie, a nu se lua seara).
CITAT
Ma doare capul!
Mie mi s-a recomandat numai paracetamol, si eventual, daca chiar nu pot scapa de durere, algocalmin - maxim 1 / zi. Atentie, depinde si de varsta sarcinii.
CITAT
Impotriva constipatiei
- Bea mai mult de trei litri de lichide (fara cofeina) zilnic.
- Mananca multe alimente bogate in fibre: fructe, legume, cereale etc.
incearca sa faci miscare zilnic - exercitii speciale pentru gravide sau plimbari usoare
- Daca nu te ajuta nimic, poti incerca si un supozitor cu glicerina, dar nimic altceva. Nu lua laxative inainte de a-ti consulta medicul!
De supozitor nu stiu ce sa zic, mie nu mi l-a recomandat. Ce am incercat insa si a dat rezultate, dimineata pe nemancate, 3-4 lingurite de miere sau gem de prune sau 1 cana de compot de prune.
CITAT
Remedii pentru greata
- Mai stai in pat inca 15 minute dupa ce te-ai trezit.
- Ia o gustare mica sau niste biscuiti inainte sa te dai jos din pat.
- Bea multe lichide (fara cafea, bauturi carbogazoase sau cu cofeina).
- Mananca putin si des - sase mese pe zi. Sunt mai usor de tolerat mesele bogate in fibre (fructe, legume) si carbohidrati (cereale, paste, cartofi); mancarurile usoare, cu continut scazut in grasimi (eventual degresate); alimentele sarate si lichidele acre (limonada etc.). Evita mancarurile grase si condimentate.
- Plimbarile matinale - ca prilej de relaxare si combatere a stresului s-a dovedit ca sunt de mare ajutor.
- Daca nimic nu are efectul scontat, poti incerca si vitamina B6 care s-ar parea ca ajuta in acest sens. Doza recomandata este intre 50 si 100 mg pe zi. Iti poti procura aceasta vitamina si din stafide, banane, drojdie de bere etc. Nu uita! Daca greata este aproape continua timp de mai multe zile si nu poti inghiti nimic, nu ezita sa-ti suni medicul, altfel pot aparea complicatii deloc de neglijat!
La mine a functionat cu laptic putin caldut, iar seara, cand aveam greturi, mancam putin iaurt cu paine prajita.
CITAT
Cum se clasifica medicamentele in functie de risc?
Aici nu ma mai bag ca habar nu am

, dar mi se par interesante informatiile. Sunt dintr-o sursa de specialitate (adica ne putem baza pe ele) ?
kiki
Oct 23 2005, 06:33 PM
CITAT(AdrianaC @ Oct 23 2005, 07:21 PM)
Atentie ! Daca apare febra, nu mai este o simpla raceala, ci poate fi gripa.
In rest, mai puteti lua fara probleme Oscillococcinum, care este un medicament homeopat si care se poate administra inclusiv la nou-nascuti.
De asemenea, se mai recomanda ceaiuri fierbinti cu multa lamaie si miere, precum si vitamina C (dar atentie, a nu se lua seara).
Mie mi s-a recomandat numai paracetamol, si eventual, daca chiar nu pot scapa de durere, algocalmin - maxim 1 / zi. Atentie, depinde si de varsta sarcinii.
De supozitor nu stiu ce sa zic, mie nu mi l-a recomandat. Ce am incercat insa si a dat rezultate, dimineata pe nemancate, 3-4 lingurite de miere sau gem de prune sau 1 cana de compot de prune.
La mine a functionat cu laptic putin caldut, iar seara, cand aveam greturi, mancam putin iaurt cu paine prajita.
Aici nu ma mai bag ca habar nu am

, dar mi se par interesante informatiile. Sunt dintr-o sursa de specialitate (adica ne putem baza pe ele) ?
[snapback]11751[/snapback]
dap.
iar informatiile sunt postate pe site-ul respectiv de catre un doctor.
AdrianaC
Oct 23 2005, 06:56 PM
CITAT(kiki @ Oct 23 2005, 06:28 PM)
dap.
iar informatiile sunt postate pe site-ul respectiv de catre un doctor.
[snapback]11755[/snapback]
Atunci este super ! Eu cel putin o sa dau un Add to Favorite la pagina, ca sa nu stau sa caut ca berbecul cand o sa am nevoie.
Roxanel
Oct 24 2005, 10:31 AM
Poti sa ne dai si noua adresa web-site-ului de unde ai cules aceste informatzii?
Mercic.
kiki
Oct 24 2005, 11:17 AM
flory
May 25 2006, 10:52 AM
[i]ba se poate lua si calmante...Ceea ce medicii ginecologi le recomanda gravidelor, este No-spa(fiole)Este singurul calmant pe care il poate lua gravida.Dar nu exagera!!!Nu poti lua decat o fiola pe zi( sau in cel mai bun caz...o singura data la nevoie)ATAT!!NU EXAGERA!!Nu lua Algolcamin!!!Nu este deloc indicat!!!
angisara
May 28 2006, 02:49 PM
No-spa nu este calmant, ci doar antispastic. Mai precis amelioreaza durerile cauzate de spasme (cum ar fi o durere de cap, menstruala, cauzata de cresterea uterului in sarcina etc). Cel mai bine ar fi, in caz de nevoie, sa apelam la ceaiuri calmante, o cana cu lapte, exercitii de respiratie (stiu ca in acele momente e greu sa te concentrezi pe respiratie, dar...se poate) si sa ne gandim la puiutul din noi.
Pupici pe burtici!
maria75
May 29 2006, 07:49 AM
[attachmentid=6575]Buna
no spa este indicat chiar si in situatii de genul acesta. Pt ca, pericolul in situatii de strass este acela ca se pot declansa contractii. Ori NO SPA tocmai asta impiedica. In cazuri speciale, se poate mari doza de no spa. Cand am avut dezlipire de placenta, medicul mi a indicat 4/zi. Vreau sa zic ca nu mai aveam putere sa reactionez la un moment dat. Are si efect calmant, intradevar. Un calmant permis pe sarcina( trebuie luat 1/12 ore) e hidroxizin. Am luat, bebe a fost ok. Se poate administra fara probleme si copiilor mici. Insa nu stiu daca vei mai gasi. daca nu, intreaba un doctor ce medicament ai putea lua, care sa aiba acelasi efect calmant si aceleasi riscuri reduse. va spun ca eu am luat si no spa si hidroxizin si am facut ft bine, bebe a fost ok. Decat stress, mai bine i pastila care nu afecteaza bebelul. Sanatate si sa treceti cu bine peste incercarile astea
dianaa
Jun 14 2006, 03:24 PM
eu zic sa nu luam nici un medicament fara a intreba in prealabil medicul care ne urmareste sarcina. Si sa stiti ca despre acyclovir (Zovirax) studiile sunt circumstantiale , existand totusi recomadarea de a evita orice medicament antiviral in timpul sarcinii.
popeymari
Jun 23 2006, 08:52 AM
eu am fost racita,am avet dureri de cap,insa nu am luat nici unfel de medicament.....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.