AdrianaC
Oct 22 2005, 09:18 AM
Eu nu i-am pus niciodata sare in mancare pana la 1 an pentru ca mi s-a spus de la pediatru ca rinichii bebelusilor nu se descurca prea bine cu sarea din alimente.
Voi?
freedelia
Oct 22 2005, 10:23 AM
Si eu stiu ca nu e recomandat, dar i-am pus putina de cand am inceput sa ii dau mancaruri care se maanca sarate, adica nu dulci. Adica ii puneam in piureurile de legume, un pic si in supita. Nu multa, dar nu o manca dca nu avea sare, chiar inainte de a ii da cu sare, se stramba si apoi cand i-am pus sare a mancat fara probleme. Asta oricum dupa 7-8 luni.
Minola
Oct 22 2005, 04:20 PM
eu nu ii pun sare deloc in mancare pt ca asa am obisnuit-o si nici dupa 1 an nu vreau sa o obisnuiesc sa manance sarat pt ca nu e snatos
noi oricum nu mancam sarat asa ca sunt salvata
elenado
Oct 22 2005, 10:41 PM
Sarea nu e buna pentru copiii de pana la 3 ani pentru ca favorizeaza aparitia problemelor cu tensiunea arteriala...Cum nici mierea nu e buna pana la 1 an si ar fi bine ca si zaharul sa fie redus la minim....Cel putin, asa am citit eu...

Criss_B
Oct 25 2005, 04:39 PM
Eu stiu ca este bine ca cel putin pana la un an este bine sa nu sarezi sau indulcesti mancarea - asa bebe se invata cu gustul propiu al alimentelor si le poate manca mai bine in urmatorii ani, mai ales daca apoi vor fi amestecate si probabil sarate si puse in sosuri... tot sarea stiu ca nu le prieste rinichilor lui bebe... asa ca mai bine fara sare...
butterfly
Oct 25 2005, 08:55 PM
si eu stiu ca nu e bine nici sarat,nici indulcit pana la un an.multi imi ziceau cand ii dadeam ceai,sa il indulcesc (ca nu ii placea)dar nu am ascultat de nimeni si s-a obisnuit si cu ceaiul neindulcit
anaida
Oct 25 2005, 09:24 PM
Si eu am citit ca nu e bine sa pui sare in mancarea copiilor pana la un an si totusi, medicul meu mi-a recomandat sa-i pun "o idee". Nu-i puneam decat daca consideram ca e nevoie ( la multe piureuri de legume sau ciorbe, mai ales cele cu spanac, loboda, salata nu-i puneam pt ca mi se pareau gustoase asa) si atunci doar asa, ca sa zic ca am pus...si acum gatesc mai nesarat chiar daca mancam toti din acel fel de mancare...cine mananca mai sarat (tati) isi sareaza singur mancarea!
lilis
May 26 2006, 10:43 PM
Sarea nu face bine.Si bebeii oricum nu stiu de ea.Nu trebuie sa le dam mancarea cum ne place noua ci cum le face lor bine.Eu una nu cred ca as putea manca supa pe care o papa el dar asta e lui ii place si asa
Laura_bebe
May 27 2006, 08:07 AM
Mie mi-a recomandat medicul pediatru sa-i pun in supita un praf de sare si asa si fac.Nu exagerez, doar putin, dar cred ca asa va fi mai pregatit pentru alimentatia normala de mai tarziu.
onuta_dec
May 27 2006, 08:33 AM
Si eu stiu ca nu este recomandata sarea. Insa Daciana drept sa va spun pana nu demult nu accepta decat mancarurile dulci, caci laptele de mama doar e dulce, nu? Acum ca are 1 an ii mai pun in unele sare, dar foarte putinaaaa.
LORY
May 29 2006, 11:02 PM

Parerile sunt impartite, eu personal sunt contra adaugarii de sare in mancarea sugarilor si nu am dat copiilor papa cu sare. Si parerea medicilor este diferita in aceasta privinta: cei mai in varsta sugereaza ca sarea nu e contraindicata, daca e adaugata in cantitati mici, iar cei mai tineri interzic cu desavarsire sarea in alimentatia copilului pana la 1 an, iar in multe carti de specialitate am citit acelasi lucru: "fara sare pentru ca dauneaza rinichilor insuficient dezvoltati ai bebeilor."
irimia romina
May 29 2006, 11:17 PM
Eu i-am pus stii povestea numita SAREA IN BUCATE?Pai ce gust sa aibe mancarea eu si la catelul meu ii fac mancare si nu o mananca daca nu are un gust dar un copil nu mult dar cat de cat sarea ii da de multe ori mancarii dulceta!
danyalytus
May 30 2006, 12:17 AM
Eu i-am pus copilului meu sare in mancare, dar foarte putina, pentru gust. Asta nu inseamna ca mananca sarat!
vlad_mom
May 30 2006, 09:02 AM
Orice exces dauneaza! Eu am pus putina sare mereu, noi nu mincam sarat, dar tot pun de gust...Iar in cartea cu retete pentru copilul de la 0-3 ani toate mincaricile au si sare 3 g minim...adica un prafulet...
buburuza5
Apr 4 2007, 11:33 AM
Vlad-bulina are 6 luni si am inceput sa ii diversific meniul. Mananca dimineata suc de mar cu morcov si mar ras si la pranz supa de legume pasate doar cartof pasat deocamdata si ii mai pun si ulei de masline inauntru. Intrebarea mea este daca sa ii pun si sare. Nu as vrea sa il invat cu mancare sarata dar parca nici ca la bolnavi sa ii dau papa nu stiu daca e bine. Mai ales ca iodul il ia de aici si el mai si transpira pe timpul zilei deci pierde si electroliti. Ce ma sfatuiti?
monciq
Apr 4 2007, 12:28 PM
niki75
Apr 5 2007, 12:05 AM
Eu nu i-am dat sare Alesandrei deloc. Un prafulet oricum nu schimba gustul mancarii. Ca sa dea gust trebuie sa pui putin mai multa si deja nu mai e indicat. Pentru rinichii lor fragili este mai bine sa evitam sarea.
Nevoie nu au in mod sigur, iar gustul se formeaza in fucntie de ceea ce le ce le dam noi.
ricum Eu nu cred ca dupa un an, nu vor manca daca nu au gustat sare, pentru ca si atunci sarea adaugata in mancare va fi putina si adaugata treptat.
Eu gust mancarica ei si atunci cand iese mai dulce ii mai pun putin iaurt la masa. Piureul de morcov, pastarnac de ex. iese cam dulce.
holili4
Apr 5 2007, 12:13 AM
Nici eu nu ii pun sare deloc si nici nu vreau sa-i pun pana dupa ce va implini un an. Eu cred ca e mult mai bine si mai sanatos, rinichii bebelusului nefiind capabili sa prelucreze sarea. Exact cum a spus si monciq, sunt destule saruri in legume.Oricum, fiecare face cum crede ca e mai bine.
adriana_dh
Apr 11 2007, 05:42 PM
CITAT(treiursuleti5 @ Apr 4 2007, 12:33 PM) [snapback]207865[/snapback]
Nu as vrea sa il invat cu mancare sarata dar parca nici ca la bolnavi sa ii dau papa nu stiu daca e bine.
Ti-ai pus vreodata intrebarea de ce un om bolnav ajunge sa manance regim, de exemplu fara sare? Un raspuns logic ar fi ca sarea nu ii face bine, mai ales ca a ajuns sa fie bolnav. Dar eu ma intreb de ce doctorii nu ne spun clar de la inceput sa reducem sarea (si alte alimente nocive), ca sa nu imbolnavim si apoi sa trebuiasca sa o scotem din alimentatie?!
Din ce am citit eu, sarea, zaharul si faina sunt considerate "prafuri albe ucigase" (fara sa ne gandim la alte prafuri). Atunci de ce sa le dam copiilor nostri?
Legumele sunt legume fiindca contin sare, iar fructele sunt fructe fiindca contin zahar, iar daca sunt consumate in cantitati suficiente, furnizeaza tot ce avem nevoie.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.