Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Iubitul Ego
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Probleme Psihologice
onuta_dec
Dat fiind faptul că superior şi inferior sunt două secţiuni ale aceluiaşi lucru, nu strică să stabilim următorul corolar: „Eu Superior şi Eu Inferior” sunt două aspecte ale aceluiaşi Ego tenebros şi pluralizat.

Supranumitul „Eu Divin” sau „Eu Superior”, „Alter Ego” sau ceva asemănător, este cu siguranţă un tertip al „Eului însuşi”, o formă de Auto-înşelare.

Când Eul vrea să continue, aici şi în lumea de dincolo, se auto-înşeală cu falsul concept al unui Eu Divin Nemuritor…

Nici unul dintre noi nu are un „Eu” veritabil, permanent, neschimbător, etern, inefabil etc. etc. etc.

Nici unul dintre noi nu are de fapt o adevărată şi autentică Unitate a Fiinţei; din nefericire, nici măcar nu posedăm o individualitate legitimă.

Egoul, chiar de continuă dincolo de mormânt, are totuşi un început şi un sfârşit.

Egoul, Eul nu este nicicând ceva individual, unitar, unitotal. Evident Eul este „Euri”.

În Tibetul Oriental „Eurile” sunt denumite „Agregate Psihice” sau pur şi simplu „Valori”, fie că acestea din urmă sunt pozitive ori negative.

Dacă ne gândim la fiecare „Eu” ca la o persoană diferită, putem afirma în mod accentuat următoarele: „înăuntrul fiecărei persoane care trăieşte în lume, există multe persoane”.

Indiscutabil, înăuntrul fiecăruia dintre noi trăiesc foarte multe persoane diferite, unele mai bune, altele mai rele…

Fiecare din aceste Euri, fiecare din aceste persoane, luptă pentru supremaţie, vrea să fie stăpân exclusiv, controlează creierul intelectual sau centrii emoţional şi motor, de câte ori poate, până ce altul îl dă la o parte…

Doctrina multiplelor Euri a fost predată în Tibetul Oriental de către adevăraţii Clarvăzători, de către autenticii Iluminaţi…

Fiecare din defectele noastre psihologice este personificat de un anumit Eu. Cum se face că avem mii şi chiar milioane de defecte, în mod evident în interiorul nostru trăieşte multă lume.

În probleme psihologice am putut evidenţia în mod clar că subiecţii paranoici, egolatri şi mitomani pentru nimic în lume nu ar abandona cultul iubitului Ego.

Incontestabil, astfel de oameni urăsc de moarte doctrina multiplelor „Euri”.

Când o persoană vrea cu adevărat să se cunoască pe sine însăşi, trebuie să se auto-observe şi să încerce să cunoască diferitele „Euri” care s-au introdus înăuntrul personalităţii.

Dacă vreunul dintre cititorii noştri nu înţelege încă această doctrină a multiplelor „Euri”, acest lucru se datorează în mod exclusiv lipsei de practică în materie de Auto-Observare.

Pe măsură ce practicăm Auto-Observarea Interioară, descoperim, prin noi înşine, numeroasele persoane, numeroasele Euri ce trăiesc înăuntrul propriei noastre personalităţi.

Cei care neagă doctrina multiplelor Euri, cei ce adoră un Eu Divin, fără îndoială, niciodată nu s-au Auto-Observat în mod serios. Vorbind de această dată în stil Socratic, vom spune că aceste persoane nu numai că nu ştiu, ci pe deasupra nu ştiu că nu ştiu.

Fireşte, nicicând nu am putea să ne cunoaştem pe noi înşine fără auto-observarea serioasă şi profundă.

Atâta timp cât un subiect oarecare va continua să se considere ca fiind Unul, este clar că orice schimbare interioară va fi mai mult decât imposibilă.

Samael Aun Weor, "Psihologie Revolutionară"

http://www.ageac.org/romania/index.php/opt...id/51/Itemid/63

anyR
39.gif ce faci draga onutza?
astea sunt filozofii de indieni care nu au ce face decat sa stea la umbra copacilor sa pipe mahoarec puturoase si sa se spele in marele purificator Gange.
Am o lista de :ganditori din astia: dar ma abtin sa ii prezint aici caci sunt total absurzi ...ai putea sa te convingi, dar nu vreau sa te implici, 2.gif

39.gif te rog sa ma ierti...poate ma lamuresti de unde le/ai scos? si spre ce este orientarea ta, de luat in seama, sau nu?

Europenii nu pot adopta filozofiile astea despre Eu-l interior, nu au timp!! daca isi fac timp.....nu isi gasesc niciodata adevaratul Eu, pierd vremea de pomna si isi rateaza viatza. Aici e alt ritm, nu avem GAnge si nici interese Eu si alte deastea, lumea e in goana.....nu mai bate campii cu topicuri de genul acesta 39.gif

DAr prea multi prieteni ai mei au luat/o razna asa cautand Eul si altele de genul asta si....ma tzin de capul tau pana termini cu prostiile!

Inca o data, iertare!!
pa pa
onuta_dec
71.gif Iti dai seama ca nu ma supar draga mea, dar nici de convins nu vei reusi sa ma convingi si nici ideea mea nu era sa conving pe nimeni de nimic cu acest topic. Stii de ce? Pentru ca eu am trairile mele, am trait, am experimentat (nu pot sa scriu aici pe forum ce) dar este ceva care iti schimba viata, te face sa vezi totul mai clar. Eu fac ceea ce simt si nu ceea ce scrie intr-o carte sau intr-un topic, articol etc. Chiar daca am doar 23 de ani crede-ma ca am mai multa experienta de viata decat altii cu zeci de ani mai mari decat mine, spun asta pentru ca multora le place sa ma judece si se cred superiori doar pentru ca sunt cu vreo 10 anisori (nesemnificativ intr-o lume in care totul se traieste cu intensitate si care are un ritm tare alert ) mai mari Am deschis acest topic pentru ca este bine sa mai citim si alte puncte de vedere, care sunt o alta fata a aceleiasi monede. Niciodata nu vei gasi adevarul pur si absolut intr-o singura credinta, religie, cultura etc. Si nu cred ca este important ca sa fim cu totii la fel. Fiecare are drumul sau si va ajunge pana la urma la aceeasi destinatie, dar si-a ales o alta experienta de trait, nici mai buna nici mai rea decat a ta, ci este pur si simplu a LUI.
anyR
ok.
am inteles!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.