Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Invazia Insectelor
Discutii Despre Copii > Casnicie, Familie > Casa Visurilor Tale
Bee
Sper sa nu se supere nimeni ca am postat subiectul asta- dar e o problema care trebuie rezolvata cumva, fara sa-mi afecteze copilul.
Si problema este...invazia de furnici. Cum se incalzeste afara, cum apar. Locuim la etajul 8, gandaci nu-s deloc ( chiar ma mira chestiunea, pe aici, pe litoral nu prea gasesti gandaci de bucatarie ). In schimb, cum am scapat ceva de mancare jos ( mai ales dulce ) si nu am remarcat, a doua zi pot sa fiu sigura ca am musuroiul in casa. Si asta inseamna ca vin si la cateva frimituri.
Anul trecut, in mai, intr-o dimineata era patutul fetitei plin, noroc ca am remarcat inainte sa o asez acolo.
Pana acum foloseam Raid spuma activa, un produs excelent, puneam spuma de jur imprejur si o luna nu mai aveam probleme. Acum insa nu mai este posibil, pentru ca micuta cerceteaza tot si se baga in fiecare coltisor, imprastie jucariile peste tot si apoi le ia si le duce la gurita.
Exista ceva cu care as putea da fara sa o afecteze si pe ea?
AnCuTzA
Incearca la plafar sau la o farmacie veterinara.Specifica ca ai copil desi .... nu stiu ce sanse ai ... si eu patesc asa dar am noroc cu termopanele ca nu intra in casa,nu au pe unde.In schimb,pe balcon sunt cu gramada iar pt fiica`mea e o incantare sa le fugareasca
raluca-miruna
Eu am scapat de furnici cu ...creta. Fiica-mea mi-a desenat parchetul cu creta si am observat ca acolo unde ea desenase nu mai erau furnici. Asa ca am trasat cate o linie la fiecare imbinare a parchetului cu peretele (pe acolo am observat ca isi facusera culcus) si...surpriza! Au disparut! In 2-3 zile nu am mai vazut nici una. Asta a fost asta-vara si nici acum nu au mai aparut.
Pana sa descopar chestia cu creta puneam sub patutul baiatului, ca tot asa, gaseam si pe el dimineata, o farfuriuta cu miere. Si furnicile se strangeau acolo si nu se mai urcau in patut.
Succes la vanatoare de furnici!
AnCuTzA
Interesanta treaba cu creta ...
mirapopa
CITAT(Bee @ Mar 21 2007, 04:54 PM) [snapback]201104[/snapback]
Sper sa nu se supere nimeni ca am postat subiectul asta- dar e o problema care trebuie rezolvata cumva, fara sa-mi afecteze copilul.
Si problema este...invazia de furnici. Cum se incalzeste afara, cum apar. Locuim la etajul 8, gandaci nu-s deloc ( chiar ma mira chestiunea, pe aici, pe litoral nu prea gasesti gandaci de bucatarie ). In schimb, cum am scapat ceva de mancare jos ( mai ales dulce ) si nu am remarcat, a doua zi pot sa fiu sigura ca am musuroiul in casa. Si asta inseamna ca vin si la cateva frimituri.
Anul trecut, in mai, intr-o dimineata era patutul fetitei plin, noroc ca am remarcat inainte sa o asez acolo.
Pana acum foloseam Raid spuma activa, un produs excelent, puneam spuma de jur imprejur si o luna nu mai aveam probleme. Acum insa nu mai este posibil, pentru ca micuta cerceteaza tot si se baga in fiecare coltisor, imprastie jucariile peste tot si apoi le ia si le duce la gurita.
Exista ceva cu care as putea da fara sa o afecteze si pe ea?

Imi place BEE ai scris un articol despre furnicute 24.gif 24.gif
Eu am auzit de sare , ca o mananca si .... mor.
AnCuTzA
Chiar i se potriveste userul cu subiectul.Si eu am zambit cand am vazut dar nu am zis nimic,nu vroiam sa se supere pe mine desi nu aveam nici o intentie rea Doamne fereste
Bee
Nu m-am suparat deloc 3.gif
Am incercat anul trecut cu creta si in afara de faptul ca am produs consternarea soacrei mele - credea ca m-am apucat de farmece si am trasat semne pe podea- nu am obtinut alt rezultat.
Mi-a mai spus cineva sa incerc cu coca cola- cica e otravitoare pentru ele.
Sa vedem ce-o iesi...
mirapopa
Coca Cola e otravitoare si pt noi 71.gif
angelic_art2000
CITAT(Bee @ Mar 22 2007, 03:36 PM) [snapback]201659[/snapback]
Nu m-am suparat deloc 3.gif
Am incercat anul trecut cu creta si in afara de faptul ca am produs consternarea soacrei mele - credea ca m-am apucat de farmece si am trasat semne pe podea- nu am obtinut alt rezultat.
Mi-a mai spus cineva sa incerc cu coca cola- cica e otravitoare pentru ele.
Sa vedem ce-o iesi...

Halal soacra... 24.gif
Sa-ti traiasca! (...?) 10.gif

Cat despre creta... eu am cumparat odata o creta speciala pentru asa ceva, continea substante care chiar aveau efect si impotriva gandacilor! Cred ca gasesti la piata, la chimicale...
Pana atunici... spor la vanat furnicutze! 6.gif
Karla74
Eu am scapat cand eram in Romania cu Regent 2000 (sau 200). Nu mai stiu exact , dar Regent este sigur. Nu este toxic si faceam o cantitate mai consistenta decat este indicat pe flacon. Sunt niste flacoane mici , eu varsam unul in 2 litri de apa si apoi pulverizam peste tot. Repeti faza la o saptamana.
Repet , in mod normal nu este toxic, dar poti spre linistea ta sa pleci cu copilul dupa aia 2-3 ore la plimbare si cand te intorci sa aerisesti.
Eu am stat mult cu chirie in Romania si aveam o bafta sa gasesc numai apartamente pline cu ganganii de toate natiile, care apareau dupa ce bateam palma , bineinteles.
Il gasesti la magazinele cu chimicale si nu este scump deloc.
anyR
La noi o data pe an vin pe scara niste oameni de la deratizari cu niste butelii galbene, si impart locatarilor contra cost ceva lichid...10 lei / l
am uitat cum se numeste, am dat cu ea si au disparut, in bucatarie aveam mari probleme, mancau hrana cainelui.....facea cateau mea urat cand ii dadeam boabe uscate pentru caini, se uita ciudat in farfurie, dadea cu unghiile acolo si latra ca la urs...daca apuca una pe limba......scuipa si se tavalea toata casa....pana m-am prins ce are!! 24.gif 24.gif
Acum au aparut iar, mai am un strop de solutie, numai bine, cu curtenia asta de primavara, scap de ele iar 3.gif 3.gif
angisara
Chair acum am citit intr-o revista ca impotriva furnicilor este indicat acidul boric. Atentie insa la animalele de casa, deoarece e toxic pt ele! Eu cand am stat la ai mei, am scapat de furnici cu creta speciala pt ganganii! Poate ca astea de la oras sunt mai rezistente 24.gif
cinciulaur
Si eu tot cu sare am reusit sa le mai omor, cu altceva nu pot sa dau din cauza copiilor.
anghelelena2006
Fetelor , nu stiu ce sa fac , poate una dintre voi se pricepe , sau poate a-ti patit-o si voi . Eu stau la curte , am toata curtea bolta de vita-de-vie , care este acum , in perioada asta plina de paienjeni . Va rog , spuneti-mi si mie cum sa scap de ei . Mi-au ciupit fetita , care nu are decat 4 luni de trei ori , de doua ori pe fata si o data pe piept . Pe fata si pe piept mi-au ciupit-o in acceasi zi . Cand sant mari adica in toamna au cruce pe ei , dar te poti feri mai usor de ei , dar acum mici nici nu ii vezi bine . Imi spuneti si mie o solutie , ceva , cu care sa dau in curte si in casa . In fiecare seara aspiram cu aspiratorul dormitorul , pentru ca sa nu fie probleme , si totusi intr-o dimineata fetita era ciupita pe fata . Va rog , dati-mi un sfat , sau poate este cineva care a lucrat in domeniul acesta , nu vreau sa pateasca fetita ceva din cauza asta .
mihaela75
Pune o copertina sub bolta de vie ca sa nu mai cada gargaunii pe carut. 39.gif
anghelelena2006
Am copertina , dar degeaba . Azi , am lasat carutul afara cat am schimbat bb si cat i-am dat sa pape si cand am iesit afara langa una din roti era un paianjen care deja facuse plasa . Va rog poate stie totusi cineva o solutie sau unde pot gasi produse pt asa ceva .
dviviond
Mai mult ca sigur ca trebuie sa existe niste produse cu care sa poti stropi vita de vie si implicit sa-i omori. Cu paienjenii chiar nu este de gluma. Mare atentie! Cere sfatul la o farmacie veterinara...cred ca ei iti pot recomanda un produs.
goanga30
si eu am avut furnicute acum cativa ani si am scapat de el punand pe la locul de unde ieseau detergent de rufe 71.gif
stiu ca e absurd ca asa am zis si eu cand mi-a recomandat cineva dar a functionat.
acum daca ar mai apare probabil ca si tine as cauta alta solutie din cauza lui Theo
babyyy
Ajutor,,,, nu scap de niste nenoro,, de gandaci,,, sunt negri,maro,mici,mari,,, cei mai multi in bucatarie,, dar acum sunt si in camera copilului!!
Nu stiu ce sa mai fac,,,am dat cu spray-uri nimic!
Acum dormea copilul si urca unul pe el:((((((((
Au facut deratizarea in vara cica de 2 ori la subsol dar parca mai mult i-a starnit
Am auzit de regent fiola.
Oare pot da in baie si bucatarie pe margini noaptea cand doarme copilul?Are 1 an,,merge de-a busilea dar nu are acces la baie si bucarie,,.
Este daunator copilului chiar dc nu atinge suprafata stropita?

multumesc
Danonino
eu am folosit regent acum multi ani ,atunci aveam caine in casa, mi-a zis sa nu miroasa /linga pe jos cat e ud .Atunci a fost f bun ,am scapat imediat .Acum am un baietel si dupa ce am incercat diferite produse ,unele cred ca doar ii faceau mai mari 102.gif si apoi am luat regent dar parca si ala fara rezultat 14.gif Bebe lasa firimituri peste tot asa ca m-am pricopsit cu ei si-n sufragerie (camera lu pisco).Am intrebat daca e toxic pt bb si aia mi-a raspuns "da ce dna copilul se baga pe sub mobila pe unde dati ?"Nu el dar jucariile lui, incerc sa i le spal cand le vad pe sub mobila in rest...n-am avut probleme. Si am dat seara ca sa fiu sigura ca pana incepe pisco inspectia e uscat
shmily
Si io am avut probleme cu ei... dar la mine, scap pe moment si in scurt timp vin altii de la vecini... bine ca plec acus, si n-o sa mai am astfel de probleme!
Deci, eu am dat cu regent fiola, amestecat cu decis fiola... tatal meu daduse si a vazut ca a fost bine asa ca mi-a recomandat si mie!... ambele fiole le-am amestecat in 4 litri de apa... si tot asa, am dat pe margini... intr-adevar, copilul n-a avut acces mult timp la bucatarie perioada aceea, si chiar si acum n-o las sa vina fara papuci (nu sta cu ei si in camera)sau nici gand sa stea pe jos. A, inca un pont... cica pt a avea efect, tre sa mai dai inca o data la 7 zile. Eu am facut solutia in 2 litri de apa (mi-a fost de ajuns)si am pus cate jumate de fiola din fiecare... fiolele le-am "sigilat" cu folie alimentara si le-am tinut la rece iar dupa 7 zile am dat iar. Cica nu e bine s-o faci toata si sa o pastrezi 7 zile pt a da iar, pt ca ar avea efect numai o anumita perioada de la preparare (asta e ce i-a spus lui tata cel care i-a recomandat-o)
Eu de cate ori am dat am scapat de ei... numai ca daca stau pe scara numai cu mosi si babe... astia ori nu-i vad ori s-au obisnuit asa si nu-i deranjeaza... ca nu fac niciodata nimic! ...si asa dupa ceva zile, cam 1 sapt-2, iar ma napadesc 102.gif ...

a, in camera copilului poti sa dai dar pe sub si de dupa mobila... unde nu are acces copilul... ca ei chiar daca se plimba prin camera, tot in locuri ferite se ascund...unde-i va astepta sfarsitul 16.gif !!!
babyyy
multumesc pt raspunsuri,,deci sa dau linistita si in camera copilului pe unde nu poate ajunge el?
nu are cum sa ii faca rau pt ca nici miros nu are .

pupici
shmily
Mai, mie nu mi s-a parut a nu avea miros... acu' nu stiu... ti-am zis ca eu am pus si decis si regent... nu stiu daca miroseau amandoua sau numai decisul... dar era un miros intepator... dar nu sufocant sau prea puternic! noi am dat si in camera unde dormim (fata doarme cu noi in camera)...am dat cu vreo 2 ore inainte sa mergem la nani iar cand am mers nu am mai simtit mirosul acela (si n-am deschis nici un geam).Dar am dat pe sub dulapuri si pe sub pat...ca acolo n-are acces pitica.
babyyy
probabil decisul are acel miros,,regentul nu prea are sau foarte putin.am dat in camera copilului,am inchis geamul si las sa se usuce.
maria75
si noi am dat cu regent cand am avut si am scapat. Nu am mai vazut. Dar pe unde am dat am avut grija sa nu ajunga bb
niki75
Am folosit si eu regent cand nu o aveam pe alesandra. Nu am stropit prin casa ci am pus feliute de paine inmuiate in solutie si am mai presarat si niste zahar pe deasupra. Feliutele astea de paine le-am pus pe capace de borcane sau orice alte tavite si le-am plasat prin diverse locuri mai ales in bucatarie.
Atunci am scapat si, e drept ca au reaparut dupa o vreme. Am scapat de tot atunci cand am astupat toate gaurile de pe langa tevi si aerisirile din baie pt ca, era clar veneau de undeva. Si timp de 2 ani cat am stat acolo n-am mai avut.

Acum au aparut si in noua locatie si tocmai am luat solutie sa dau. Voi folosi aceeasi metoda pt ca alesandra are 1 an si 5 luni si chiar se baga peste tot. Am sa pun numai pe sub chiuveta, pe dulapuri pe sus unde chair nu poate ajunge. Functioneaza chiar daca nu stropesti toata casa, pt ca ei vin la mancare, mananca si mor. Mai trebuie sa umezesti din cand in cand painea aia daca se usuca.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.