Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Pantofi Cu Toc Si Varice
Discutii Despre Copii > Arhiva > Sunt Gravida(.ro) > Clinica Virtuala a Gravidelor
Crys
Buna,
voi mai purtati tocuri?
Eu am trecut de 6 luni, in care am luat doar 6kg si port pantofi cu toc (nu cui, drept, dar tot are vreo 5-7 cm).
Nu ma deranjeaza cu nimic, nu ma dor picioarele, nu mi se umfla...
Dar nu sunt sigura ca e bine ce fac.
Din cate stiu eu varicele apar mai mult din cauze ereditare, nu datorita sarcinii.
Voi ce stiti despre asta? 17.gif
gugulet
Sincer nu stiu nimic legat de varice dar ce am mai citit si eu pe ici colo e ca nu e bine sa umble cu tocuri mai mari de 3-4 cm gravidele caci isi suprasolicita coloana... caci bb-le chiar daca nu simti ca te deranjeaza tot te preseaza ... Acuma in rest nu stiu ce sa zic.

Sper sa nu fi nici o problema ... sarcina usoara.
11.gif
iman99
mie mi s-au umflat picioarele nu prea mai intru in pantofii cu toc..am purtat pana in luna a 5 ..apoi simteam nevoia sa fiu mai comoda..mai ales acum in luna a 7 ash merge numa in shlapi 20.gif
AdrianaC
CITAT(Crys @ Oct 21 2005, 05:19 PM)
Buna,
voi mai purtati tocuri?
Eu am trecut de 6 luni, in care am luat doar 6kg si port pantofi cu toc (nu cui, drept, dar tot are vreo 5-7 cm).
Nu ma deranjeaza cu nimic, nu ma dor picioarele, nu mi se umfla...
Dar nu sunt sigura ca e bine ce fac.
Din cate stiu eu varicele apar mai mult din cauze ereditare, nu datorita sarcinii.
Voi ce stiti despre asta?  17.gif
[snapback]11351[/snapback]

Eu nu am mai purtat tocuri inca din prima luna. Am purtat incaltaminte cu toc de 3-4 cm maxim, mai patratos si mai comod.

E bine sa nu soliciti prea mult nici picioarele, nici coloana. Poate ca acum nu te deranjeaza, dar s-ar putea ca in timp sa te deranjeze.
kiki
CITAT(AdrianaC @ Oct 22 2005, 09:16 AM)
Eu nu am mai purtat tocuri inca din prima luna. Am purtat incaltaminte cu toc de 3-4 cm maxim, mai patratos si mai comod.

E bine sa nu soliciti prea mult nici picioarele, nici coloana. Poate ca acum nu te deranjeaza, dar s-ar putea ca in timp sa te deranjeze.
[snapback]11421[/snapback]

Nici io nu am mai purtat tocuri din prima luna. Avand in vedere ca era iarna cand am ramas insarcinata, imi era frica sa nu alunec si sa cad (am inteles ca nu e bine sa cazi in timpul sarcinii). Dupa ce a trecut iarna, ma obisnuisem deja fara tocuri si nu am mai purtat.
stiu ca nu e bine pt coloana ca pe durata sarcinii sa se poarte tocuri. Pana la urma fiecare decide dk poarta sau nu. Nu le vedeti pe vedetele astea la TV insarcinate si apar ma evenimente mondene cu tocuri de 10 cm? 71.gif
codruta
21.gif ia imaginati-va un elefant pe tocuri 21.gif
Mie abia imi intra picioarele in niste pantofi sport, de panza, fara toc...
Oricum, si daca nu aveam probleme cu picioarele umflate nu as fi purtat tocuri. Burtica ne modifica centrul de greutate, ne preseaza coloana si ne modifica postura. Nu cred ca mai e nevoie de un stress in plus pentru picioare , cu tocuri prea mari.
Apropo, voua nu vi se spune ca vi s-a modificat mersul? Eu cam umblu ca o ratushca, dar nu prea am ce face 8.gif
kiki
CITAT(codruta @ Oct 22 2005, 10:27 AM)
21.gif ia imaginati-va un elefant pe tocuri 21.gif
Mie abia imi intra picioarele in niste pantofi sport, de panza, fara toc...
Oricum, si daca nu aveam probleme cu picioarele umflate nu as fi purtat tocuri. Burtica ne modifica centrul de greutate, ne preseaza coloana si ne modifica postura. Nu cred ca mai e nevoie de un stress in plus pentru picioare , cu tocuri prea mari.
Apropo, voua nu vi se spune ca vi s-a modificat mersul? Eu cam umblu ca o ratushca, dar nu prea am ce face 8.gif
[snapback]11457[/snapback]

ba da, tot ca o ratuscha merg si io... 21.gif
AdrianaC
Mers usor leganat good.gif
iman99
inca nu mi-i s-a modificat mesul ..probabil curand ..cum burtika creste intr-o viteza 18.gif
codruta
CITAT(iman99 @ Oct 22 2005, 12:38 PM)
inca nu  mi-i s-a modificat mesul ..probabil curand ..cum burtika creste intr-o viteza  18.gif
[snapback]11505[/snapback]

rabdare... 3.gif
sa vezi ce gratios vom merge prin luna a 9-a.... 21.gif
kiki
CITAT(codruta @ Oct 22 2005, 01:41 PM)
rabdare... 3.gif
[snapback]11507[/snapback]

mergem cum vrei tu, numai gratios nu... 21.gif 21.gif
anaida
Si eu am inceput de mult sa ma potrivesc cu cantecul "are mersul leganatu"...oricat m-as chinui, ma dor soldurile, asa ca merg cum pot...acum, ca a si coborat burta, daca incerc sa tin picioarele apropiate, am impresia c-o strivesc si se revolta imediat, asa ca nici fusta nu mai pot purta...traiasca pantalonii...
Tocuri nu am mai purtat...he-he, am si uitat de cand...la inceputul primei sarcini mai purtam ghetute cu toc, apoi, cand a dat caldura, numai papuci ... apoi,cu copil mic era mult mai comod in incaltaminte joasa (cu un toc de max 4 cm)...iar cu bebe in burtica si copil mic de mana...am pus naftalina pe pantofii cu toc...cine stie, poate la vreo nunta, la primavara, sa mai incalt si eu ceva elegant, ca-n rest...nu se asorteaza cu carutul...
codruta
CITAT(anaida @ Oct 22 2005, 04:09 PM)
Si eu am inceput de mult sa ma potrivesc cu cantecul "are mersul leganatu"...oricat m-as chinui, ma dor soldurile, asa ca merg cum pot...acum, ca a si coborat burta, daca incerc sa tin picioarele apropiate, am impresia c-o strivesc si se revolta imediat, asa ca nici fusta nu mai pot purta...traiasca pantalonii...
Tocuri nu am mai purtat...he-he, am si uitat de cand...la inceputul primei sarcini mai purtam ghetute cu toc, apoi, cand a dat caldura, numai papuci ... apoi,cu copil mic era mult mai comod in incaltaminte joasa (cu un toc de max 4 cm)...iar cu bebe in burtica si copil  mic de mana...am pus naftalina pe pantofii cu toc...cine stie, poate la vreo nunta, la primavara, sa mai incalt si eu ceva elegant, ca-n rest...nu se asorteaza cu carutul...
[snapback]11532[/snapback]

inainte nu puteam umbla cu altceva decat pantofi cu toc. Acum nu inteleg cum umblam atunci...N-as da papucii pe altceva, nici sa fie de aur... 8.gif
Minola
nici eu nu am purtat tocuri in timpul sarcinii pt ca am auzit ca nu e bine pt coloana si desi nu mi s-au umflat picioarele deloc am preferat sa am grija de spatele meu si nu am purtat
bilutza
CITAT(codruta @ Oct 22 2005, 12:41 PM)
rabdare... 3.gif
[snapback]11507[/snapback]

Eu merg ca o ratza schioapa, ca ma doare un picior de lesin . 20.gif Dar, cica, dupa nastere trece. 71.gif
ellagiana
n-am purtat tocuri nici in sarcina si nici acum...daca in sarcina ma durea spatele/noada din cauza greutatii bebelusei care ma apasa, acum ma doare pt ca stau aplecata la patut, cand ii fac baie...deci dureri de coloana existau si inainte si acum sunt, dureri de picioare de la tocuri imi mai trebuie si pun capac...nici nu mai stiu sa merg pe ele de cand n-am mai purtat si, sincer, prefer sa fiu safe atat pt bebelusa cat si pt mine.
nlauracorina
Buna fetelor, sa stit ca si eu port tocuri si sunt in luna a 4-a, dar eu fiind obisnuita sa merg cu tocuri parca nu sunt incaltata daca nu imi pun pantofi cu toc, e adevarat acum nu e foarte mare ci are doar vreo 3-4 cm.
Nu am probleme deocamdata, nu mi se umfla picioarele.In schimb imi spunea cineva ca pot sa fac hemoroizi. De unde pana unde si ce legatura au cu tocurile chiar nu stiu.
lorelei34
Fetelor, problemele legate de coloana se dezvolta in timp... in nici un caz in 9 luni cit dureaza sarcina. Durerile de spate aparute in timpul sarcinii datorita greutatii suplimentare trec dupa aceea. Oricum, ideal e sa purtati incaltaminte cit mai comoda (depinde de fiecare persoana daca suporta sau nu tocuri), dar un toc lat de citiva cm nu omoara pe nimeni.
danab
CITAT(nlauracorina @ Apr 12 2006, 04:54 PM) [snapback]56836[/snapback]

In schimb imi spunea cineva ca pot sa fac hemoroizi. De unde pana unde si ce legatura au cu tocurile chiar nu stiu.

Cu tocurile nu au legatura directa, cu sarcina da, din cauza presiunii exercitata asupra intestinelor.
In schimb au legatura cu varicele, asa ca mai bine renuntati, luati-va ceva comod ca e mai bine.

Pentru circulatie, contra varicelor si hemoroizilor puteti lua (si in timpul sarcinii) DETRALEX - e un supliment alimentar. Dar vorbiti intai cu medicul, ca sa stie si el.

Sarcina usoara mwah.gif
dianaa
Eu sunt superstresata sa nu cad, nu stiu de ce dar am tot felul de <frici> 20.gif Sa nu cad, sa nu ma loveasca cineva la burtica din greseala pe strada, la piata. Asa ca, in paranoia mea tocurile nu au loc in nici un caz 35.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.