AdrianaC
Oct 20 2005, 04:44 PM
... ce si cum, sa-mi spuna si mie.
O sa fac operatie de cezariana cu rahianestezie si as vrea sa aflu mai multe despre acest gen de anestezie.
Eventual daca stiti siteuri de unde as putea sa ma documentez.
mirandolina
Oct 20 2005, 04:54 PM
Mai mult decat sa-ti spun sa dai pe google rahianestezie ca sa vezi ce iti apare nu stiu ce site-uri sa-ti recomand.
Acum iti spun ce stiu eu. Anestezia asta stiu ca se face pe langa coloana si in timpul operatie esti constienta dar nu vei simti nici o durere. Cica si la operatia de apendicita se face tot anestezie de asta. Insa nu trebuie sa misti capul in timp ce esti anesteziata pentru ca vei ramane cu dureri mari de cap ceva vreme dupa operatie ( saptamani, luni). Cam atat.
iman99
Oct 20 2005, 05:24 PM
adriana eu am avut 2 rahi .....stiu doar ca inainte de anestezie a venit asistenta si mi-a dat o injectie in fund..am intrebat-o ptr ce si mi-a zis ..ptr curaj....apoi m-au dus in sala de operatie.pana in sala ..parca eram drogata am inceput sa rad de una singura ..din cauza injectiei

ajunsa acolo mi-a zis sa bag barbia in piept si sa ma cocoshez..doctorul era in fata mea si anestezista in spate ...eu am simtit ca mi-a bagat acu intre vertebre nu pe langa coloana deci intre vertebre....simti apoi un lichid care iti trece prin coloana ..imprtant in timpul acela e sa nu te misti dar nici nu ai sanse sa te misti ca te tine doctorul si tu stai ca mielu la taiat

....gata anestezia te intinzi si gata ..nu mai simti nimik in vreo 10-15 min de la mijloc in jos....esti treaza dar buimaca...inchizi ochii si poti atipi sau te poate tine anestezista de vorba fiind vorba de copilash..pe care vrei sa-l vezi imediat......asa ca ...bafta multa Dumnezeu sa fie cu voi
mirandolina
Oct 20 2005, 05:28 PM
CITAT(iman99 @ Oct 20 2005, 03:19 PM)
adriana eu am avut 2 rahi .....stiu doar ca inainte de anestezie a venit asistenta si mi-a dat o injectie in fund..am intrebat-o ptr ce si mi-a zis ..ptr curaj....apoi m-au dus in sala de operatie.pana in sala ..parca eram drogata am inceput sa rad de una singura ..din cauza injectiei

ajunsa acolo mi-a zis sa bag barbia in piept si sa ma cocoshez..doctorul era in fata mea si anestezista in spate ...eu am simtit ca mi-a bagat acu intre vertebre nu pe langa coloana deci intre vertebre....simti apoi un lichid care iti trece prin coloana ..imprtant in timpul acela e sa nu te misti dar nici nu ai sanse sa te misti ca te tine doctorul si tu stai ca mielu la taiat

....gata anestezia te intinzi si gata ..nu mai simti nimik in vreo 10-15 min de la mijloc in jos....esti treaza dar buimaca...inchizi ochii si poti atipi sau te poate tine anestezista de vorba fiind vorba de copilash..pe care vrei sa-l vezi imediat......asa ca ...bafta multa Dumnezeu sa fie cu voi
[snapback]10951[/snapback]
Dar de durerile de cap de dupa operatie, stii ceva?
AdrianaC
Oct 20 2005, 05:29 PM
CITAT(iman99 @ Oct 20 2005, 05:19 PM)

iman,
eu am fost azi la control la doctorita mea si am discutat cu ea si am intrebat-o ce anestezie considera ca ar fi mai potrivita. Mi-a spus ca ea prefera acest tip de anestezie, ca te si refaci mai usor. Am intrebat-o de dureri de cap si mi-a spus ca e posibil sa raman cu dureri de cap o perioada, daca misc capul. Am intrebat-o si daca nu se poate intampla ceva, eu stiu, sa ma misc, sau sa nu tina anestezia si mi-a spus ca de miscat nu o sa ma misc ca o sa ma tina f. bine cineva cand imi face anestezia, iar de tinut mi-a zis ca au mai fost cazuri cand anestezia aceasta nu a prins si au fost nevoiti sa faca anestezie generala.
La prima cezariana am nascut cu anestezie generala si a fost tare rau, de aceea as vrea sa incerc acum cu rahianestezie.
iman99
Oct 20 2005, 05:44 PM
eu la prima operatie am avut dureri de cap..dar a fost vina mea...la cateva ore dupa operatie m-am ridicat si am stat f mult in picioare fara sa stie doctorul...iar noaptea am avut dureri de cap..a doua zi in perfuzii
dar daca esti fata cuminte si te odihnesti dupa cezariana atat cat iti spune doctora totul va fii bine
AdrianaC
Oct 20 2005, 06:03 PM
sper sa fie totul bine
codruta
Oct 20 2005, 06:59 PM
CITAT(iman99 @ Oct 20 2005, 05:19 PM)

dar care-i diferenta dintre rahianestezie si anestezie peridurala??
mi se pare ca seamana prea mult una cu alta
AdrianaC
Oct 20 2005, 07:08 PM
CITAT(codruta @ Oct 20 2005, 06:54 PM)

[snapback]10993[/snapback]
Cica este diferenta intre ele. Eu am intrebat-o astazi pe doctorita mea daca in cazul in care fac cezariana cu anestezie locala trebuie sa cumpar eu trusa peridurala (asa mai auzisem si eu pe forum).
Mi-a spus ca anestezia peridurala nu are nici o legatura cu rahianestezia, cea peridurala se foloseste de obicei la nasterile normale, pentru a nu mai avea dureri.
Mai multe nu stiu nici eu, de aceea am postat subiectul, fiindca pe google nu am gasit prea multe referinte.
iman99
Oct 20 2005, 07:29 PM
nu stiu sigur ..dar ma gandesc ....am inteles ca anestezia peridurala se face pe langa coloana...iar rahi intre vertebre ...nu sriu sigur imi dau si eu cu parerea..iar la rahi nu te mai poti misca esti jumatate de piatra ...chiar doctorul meu cand m-a operat inainte de a incepe mi-a zis ....ridica putin picioru si eu am incercat acolo...si toata lumea radea...nici nu l-am miscat

..la un moment dat am vazut un picior in aer..era al meu si eu nu-l simteam
iman99
Oct 20 2005, 08:32 PM
fetele cine ma ajuta si pe mine sa-mi fac banda aceea cu evolutia sarcinii..ultimul ciclu l-am avut pe 8 aprilie
mersy
codruta
Oct 20 2005, 08:39 PM
incerc eu , nu stiu daca ma lasa...
cu inimioare roz vrei?
iman99
Oct 20 2005, 08:42 PM
da iubita cu inimioare roz vrea..m-ai ghicit
vlad_mom
Oct 21 2005, 04:12 AM
Eu am nascut prin cezariana cu rahie...
Despre durerile de cap: am tresarit cind mi-a facut anestezia, am miscat capul in timpul operatiei (ca eu stiu ca atunci cind vorbesti cu cineva trebuie sa te uiti la persoana respectiva... si vorbeam cu anestezista, cu moasa...), am miscat capul si dupa operatie...ca nu mai aveam stare... E o senzatie ciudata, nu-ti simti corpul de sub sini in jos, m-am atins cu mina pe sold si am crezut ca am atins pe altcineva

...Am avut dureri de cap vreo 3 zile numai cit stateam in fund sau in picioare, daca ma intindeam nu ma mai durea...si cred ca a fost de la nemincat, ca eram prea obosita si prefram sa dorm (stateam cite o ora la alaptat, deci mai ramineau doar 2 ore pina la alaptatul urmator).
De atunci insa n-am mai avut dureri de cap decit ocazional, asa cum aveam si inainte.
Cred ca depinde de organismul fiecareia, cum reactioneaza la anestezic...
freedelia
Oct 21 2005, 04:23 AM
Dar ce ma intereseaza pe mine este, in momentul cand iti baga acul ala in coloana, te doare, simti ceva sau nu? Ca io voiam sa nasc cu epidurala data trecuta si cand am cumparat trusa si am vazut acul ala cat un picamer, era sa lesin. La epidurala mi-a zis o prietena ca nu doare deloc. Dar voi ce ziceti, care ati facut? Si asta rahi? Doare sau nu? Io am oroare de injectii, de aia intreb, ca nu pot sa fac nici o penicilina fara sa mai am un pic sa lesin.
vlad_mom
Oct 21 2005, 04:26 AM
CITAT(freedelia @ Oct 21 2005, 04:18 AM)
Dar ce ma intereseaza pe mine este, in momentul cand iti baga acul ala in coloana, te doare, simti ceva sau nu? Ca io voiam sa nasc cu epidurala data trecuta si cand am cumparat trusa si am vazut acul ala cat un picamer, era sa lesin. La epidurala mi-a zis o prietena ca nu doare deloc. Dar voi ce ziceti, care ati facut? Si asta rahi? Doare sau nu? Io am oroare de injectii, de aia intreb, ca nu pot sa fac nici o penicilina fara sa mai am un pic sa lesin.
[snapback]11128[/snapback]
Simti ca o intepatura de albina, doar acul, nu simti durere cind intra anestezicul.
AdrianaC
Oct 21 2005, 07:39 AM
CITAT(vlad_mom @ Oct 21 2005, 04:21 AM)
Simti ca o intepatura de albina, doar acul, nu simti durere cind intra anestezicul.
[snapback]11129[/snapback]
Nu va mai ganditi la ace si la cum o sa fie ca o sa va ia frica si o sa va stresati de pe acum. O sa vedem la fata locului, ca oricum alternative nu sunt.
Kittycutza
Oct 21 2005, 08:48 AM
Anestezia epidurala consta in injectarea anestezicului intre doua vertebre,cu actiune asupra nervilor ,iar rahianestezia consta in injectarea anestezicului mai adanc in lichidul cefalo-rahidian.
Din cate stiu eu..cezariana numai cu epidurala nu se face pentru ca e greu sa nimeresti cantitatea exacta de anestezic si sunt multi medici care nu risca sa iti dea prea mult sau prea putin.
Am intrebat-o si eu pe doamna doctor si mi-a zis ca ea ar recomanda ambele anestezii combinate..adica si rahi si epidurala ...din cate am inteles rahianestezia urmand sa se faca prima iar pentru epidurala se lasa un tub prin care mai pun anestezic in timpul operatiei..dupa cum este sau nu nevoie..
Bineinteles ca fiecare medic are parerea lui si cred ca unii prefera sa faca anestezie generala pentru ca rahianestezia si epidurala presupun existenta unui anestezist foarte bun..si nu toata lumea dispune de el..
In ceea ce priveste durerile de cap am auzit ca epidurala te lasa cu ele..eu care sunt la prima nastere..nu as putea sa-ti spun exact..
deeaa77
Oct 21 2005, 12:09 PM
Cred ca fiecare doctor are cate o opinie.. poate ar fi mai bine sa intrebi mai multi doctori ca sa fii sigura. Mie una doctorita mi-a spus ca mai nou, chiar si cezariana se poate face numai cu epidurala! La mine sper ca nu va fi cazul unei cezariene.. asta era doar o discutie generala...
Eu as zice sa incerci sa aduni cat mai multe opinii... dar competente.
AdrianaC
Oct 21 2005, 01:53 PM
CITAT(deeaa77 @ Oct 21 2005, 12:04 PM)
Cred ca fiecare doctor are cate o opinie.. poate ar fi mai bine sa intrebi mai multi doctori ca sa fii sigura. Mie una doctorita mi-a spus ca mai nou, chiar si cezariana se poate face numai cu epidurala! La mine sper ca nu va fi cazul unei cezariene.. asta era doar o discutie generala...
Eu as zice sa incerci sa aduni cat mai multe opinii... dar competente.

[snapback]11311[/snapback]
Asa ar trebui, dar mi-e ca de ce o sa intreb mai multi, fiecare o sa imi spuna practica lui.
Eu am vazut doar ca recuperarea este f. rapida dupa rahianestezie, comparativ cu anestezie totala.
bilutza
Oct 21 2005, 02:23 PM
In primul rand, la Municipal se face cezariana cu peridurala, de fapt, nu stiu daca fac toti medicii, dar unii dintre ei stiu ca fac in mod sigur.
In al doilea rand, de ce sa nu faceti anestezie generala? Ca eu n-am auzit pe nimeni sa aiba dureri de cap sau alte alea de la asa ceva. Chiar eu am avut o interventie chirurgicala cu anestezie generala , acum cativa ani si a fost ok. Lamuriti-ma si pe mine care e problema.
AdrianaC
Oct 21 2005, 02:31 PM
CITAT(bilutza @ Oct 21 2005, 02:18 PM)
In al doilea rand, de ce sa nu faceti anestezie generala? Ca eu n-am auzit pe nimeni sa aiba dureri de cap sau alte alea de la asa ceva. Chiar eu am avut o interventie chirurgicala cu anestezie generala , acum cativa ani si a fost ok. Lamuriti-ma si pe mine care e problema.
[snapback]11328[/snapback]
Eu am facut la prima sarcina cezariana cu anestezie generala si am stat vreo 26 de ore in reanimare, iar la 30 de ore inca nu puteam sa ma ridic din pat sa ma duc la bebe, a trebuit sa ma duc in scaunel.
In schimb, o prietena de-a mea, a nascut tot cu cezariana, dar cu rahianestezie, pe la 01:00 noaptea, la ora 09:00 era la salon si pe la 11:00 mergea la bebe. Singura, pe picioare.
De aceea as vrea sa incerc si eu acum rahianestezia.
freedelia
Oct 21 2005, 04:21 PM
Eu nu cred ca recuperarea are ceva de-a face cu anestezia. Eu cunosc fete care au nascut cu anestezie generala si au mers la bebe la sub 12 ore si fete care au nascut cu epidurala si nu s-au ridicat din pat 24 de ore. Eu un am facut anesteie totala si la vreo 15 ore m-au ridicat din pat fortat. Datul jos din pat are legatura cu cat de rau te doare si cum suport durerea cand se reaseaza toate alea peste taietura. Chiar nu iteleg ce legatura poate fi intre tipul de anestezie si recuperare.
AdrianaC
Oct 22 2005, 08:45 AM
CITAT(freedelia @ Oct 21 2005, 04:16 PM)
Eu nu cred ca recuperarea are ceva de-a face cu anestezia. Eu cunosc fete care au nascut cu anestezie generala si au mers la bebe la sub 12 ore si fete care au nascut cu epidurala si nu s-au ridicat din pat 24 de ore. Eu un am facut anesteie totala si la vreo 15 ore m-au ridicat din pat fortat. Datul jos din pat are legatura cu cat de rau te doare si cum suport durerea cand se reaseaza toate alea peste taietura. Chiar nu iteleg ce legatura poate fi intre tipul de anestezie si recuperare.
[snapback]11347[/snapback]
Nici eu nu stiu exact daca au legatura si care ar fi aceasta, dar si doctorita mi-a spus la fel, ca recuperarea ar fi mai rapida dupa rahianestezie. De ce o fi spus ? Nu stiu. Poate pentru ca ea prefera acest tip de anestezie ?
Oricum, dupa generala a fost rau la mine, asa ca mai rau de atat nu poate sa fie.
bilutza
Oct 22 2005, 08:13 PM
Cred ca depinde de dr. si de opinia fiecaruia despre anestezii. Dr meu a zis ca vom hotari la fata locului cu anestezistul . Dar ca ar fi mai bine anestezie generala. Cine sa mai stie?
AdrianaC
Nov 17 2005, 01:58 AM
Bilutza,
Inteleg ca pana la urma ati optat pentru anestezie generala. Pacat, vroiam sa stiu si eu cum e cu rahianestezie, dar acum asta e, cred ca o sa stiu pe pielea mea.
sousourel
Nov 17 2005, 07:57 AM
Doc cu care am nascut (trebuia sa ma taie, dar bb a hotarat ca vine singur cu o saptamana mai repede) cu o cunostinta care nascuse inainte: cunostinta a nascut pe la 1 noaptea cu cezariana, cu anestezi generala, dupa 12 ore de travaliu. Dimineata, vine doc la recuperare cu scaunul, gata e de mers la bb, e de dat papica... Cunostinta, sa pice din pat, nu alta, deja?! I-a facut bine, in cursul zilei era in picioare. Cred ca depinde si de cat de mult iti doresti sa-ti revii. Organismul se supune, doar psihicul e mai important, nu? Daca aberez, iertati, ma duc sa mai dorm putin.
AdrianaC
Nov 17 2005, 09:51 AM
CITAT(sousourel @ Nov 17 2005, 07:52 AM)
...Cred ca depinde si de cat de mult iti doresti sa-ti revii. Organismul se supune, doar psihicul e mai important, nu? ...
Sousourel,
Ai mare dreptate. Fizicul ca fizicul, dar psihicul te omoara. Eu eram terminata mai mult psihic si imi era o frica teribila sa nu se rupa firele, sa nu se deschida operatia, daca s-ar fi putut sa nu ma misc deloc ar fi fost nemaipomenit. Mi-era frica si sa fac 2 pasi.
Acum insa stiu pe pielea mea ca cel mai bine e sa te fortezi si sa te dai jos din pat cat mai repede, pentru ca altfel nu o sa-ti mai vina sa o faci.
Sper ca daca ma opereaza pe seara, sau pe dupa-amiaza si a 2-a zi dimineata ma duce la rezerva sa ma ridic chiar de la ora 08:00 din pat. Imi impun de pe acum lucrul acesta si oricat de greu mi se va parea ma voi chinui sa o fac, chiar daca va trebui sa ma sustina cineva, dar pe 22.11 la ora 08:00 vreau sa fac primii pasi (asta daca nasc pe 21.11 si nu mai devreme

).
sousourel
Nov 18 2005, 06:02 AM
Apropo de dominarea fizicului: dupa ce am stat tspe ore in travaliu, si am nascut un fat de 4 kg din pozitie pelviana, cu o epiziotomie imeeensa, si nu stiu cate cusaturi, am crezut ca

. Asta a fost la 8 dimineata. Pe la 10 ma chinuiam sa fac pipi si infirmiera ma tinea sa nu pic jos. La 1 dupamasa a venit sa ma duca la salon, cu scaunelul (era destul de departe), si am zis mersi frumos, ma duc pe picioare si apoi tot asa. Mergeam la poarta spitalului (nu prea ii lasau pe vizitatori sa intre) timp de 10 min tot mergeam, ca cea mai ramolita baba si ma durea prin toate partile si aveam impresia ca toate o iau in jos. Dupa o saptamana stateam in fund de se mira si doc. Cam asta e cu fortatul, dar numai in limitele tale, cand nu mai poti nu exagera, odihneste-te. Progresele mari se fac cu pasi mici si rabdare. (imi cer scuze daca am fost pe langa topic)
ina1910
Nov 18 2005, 11:08 PM
Nu stiu daca e la fel si la cezariana, dar eu am fost operata cu rahianestezie de apendicita si n-a fost chiar rau.Capul l-am miscat in timpul oeratiei si dupa ce a trecut efectul anestezicului nu m-a durut deloc, in schimb am cam dat la boboci si numai lichid din ala verde.Imi simteam picioarele luuungi de parca eram Guliver.
In afara faptului ca in timpul operatiei simteam cum mi se scurge tot sangele si mereu repetam ca o sa lesin, cu recuperarea afost OK.
Banuiesc ca la cezariana e ceva mai dificil, dar sper sa trecem cu bine si peste asta, mai ales ca abia asteptam sa ne vedem acasa cu bebelusii.
Cristina
AdrianaC
Nov 30 2005, 11:08 AM
Rahianestezia - traita de mine
Pana la urma iata ca am aflat pe pielea mea cum e cu rahianestezia.
Cum a decurs ?
- mai intai mi s-a prins o vena la mana dreapta, sa aiba sa injecteze diverse in ea pe parcursul operatiei
- ulterior a trebuit sa stau cu spatele foarte bine bombat si complet nemiscata (m-a ajutat si o asistenta care m-a tinut foarte bine cu barbia in piept de nu mai puteam sa misc nici un pic)
- medicul anestezist a inceput sa numere vertebrele
- apoi mi-a spus ca o sa introduca acul, dar ca nu doare si voi simti doar un lichid cum curge
- nu m-a durut nici cand a bagat acul si nici cand am simtit lichidul curgand prin spate
- apoi am inceput sa simt o amorteala in picioare
- a scos acul din spate si a pus un pansament
- m-am intins pe masa de operatie
- am stat treaza pe tot parcursul operatiei, nu simteam nimic de la brau in jos, de fapt simteam ca se misca ceva pe mine, dar nu ma durea deloc.
ira_tgr
Dec 1 2005, 03:15 PM
CITAT(codruta @ Oct 20 2005, 06:54 PM)

[snapback]10993[/snapback]
PAI EXISTA MAI ULTE FELURI DE ANESTEZII
1) ANESTEZIE PERIDURALA: SE FACE IN SPATIUL PERIDURAL INTRE DOUA VERTEBRE LOMBARE, INJECTIA IN SINE ESTE INDOLORA MAI ALES CA IN PREALABIL SA FACE O ANESTEZIE LOCALA, LA LOCUL PUNCTIEI RAMANE UN CATETER, IN CAZUL IN CARE ESTE NEVOIE DE O DOZA MAI MARE DE ANESTEZIC. ANESTEZIA PERIDURALA ARE CELE MAI PUTINE RISCURI, SI SE FOLOSESTE ATAT LA CEZARIANA PENTRU CA MAMA SA POATA VEDEA COPILUL IMEDIAT CAT SI PENTRU NASTERI NORMALE CAZUL IN CARE ATENUEAZA FOARTE MULT DUREREA CHIAR SI CEA DE CONTRATII. IN PLUS NU ARE CINTRAINDICATI ASUPRA FATULUI. PERIDURALA DE OBICEI SA FACE CAND DILATATIA COLULUI AJUNGE INTRE 2 SI 6 CM
2) ANESTEZIE RAHI-PERIDURALA, SEAMANA FOARTE MULT CU CEA PERIDURALA PANA SI LOCUL ESTE ACELASI INTRE DOUA VERTEBRE, DOAR CA SE INJECTEAZA IN INTERIORUL MENINGELUI SI NU PE LANGA, CA IN CAZUL CELEI PERIDURALE. ANESTEZIE RAHI-PERIDURALA ESTE MAI USOR DE FACUT SI CERE MAI PUTIN ANESTEZIC, ACTOIUNEA SA ESTE IMEDIATA, PE CAND LA ANESTEZIE PERIDURALA E NEVOIE DE 10-15 MIN CA ACEASTA SA ACTIONEZE.. DAR LA O RAHI-PERIDURALA POT EXISTA MAI MULTE ACCIDENTE SI MAI ALES STARI DE RAU DUPA NASTERE. RAHI-PERIDURALA SE FACE DOAR LA CEZARIENE
3)ANESTEZIE GENERALA CRED CA SE STIE CE ESTE
4)MAI EXISTA SI CEA LOCALA, CAND SE FACE O INJECTIE IN MUSCHIUL PERINEULUI, DE OBICEI SA FACE O INJECTIE CU XILINA. ANESTEZIA LOCALA PERMITE O EPISIOTOMIE FARA DURERE, APLICAREA FORCEPSULUI SAU ALTE MANEVRE LOCALE, DAR NU ATENUEAZA DUREREA IN TIMPUL CONTRACTIILOR UTERINE
SPER CA V-AM FOST DE FOLOS
freedelia
Dec 3 2005, 03:23 AM
Am si eu in sfarsit niste informatii mai clare despre cum se naste aici. Intrasem deja in panica, ca nu reuseam sa scot nimic clar de la nici un doctor, asa ca am decis sa mergem la sectia VIP a spitalului unde vreau sa nasc, chiar daca nu ne permitem sa nasc acolo, am platit o cosultatie si am stat de vorba pe indelete cu toate persoanele care ne puteau da informatii, asa ca acum stiu si io cum se face.
Si sunt foarte multuminta, ca am aflat ca cezariana se face cu epidurala si se lasa cateterul in coploana 48 de ore, pe tot parcursul drerilor mari, cand te dai jos din pat prima data, faci primii pasi, etc. Io la prima nastere am crezut ca mor cand m-am dat jos di pat prima data si urmatoarele cateva dati a fost la fel de cumplit, asa ca asta e o veste foarte buna pentru mine.
De asemenea, mi-a zisdoctorita ca daca vreau sa incerc sa nasc nomal de data asta, daca bebe e mai mic ca prima data (cred ca sun 3.500 kg), ma lasa sa incerc. Sa vedem ce o da Dumnezeu.
AdrianaC
Dec 3 2005, 09:31 AM
CITAT(freedelia @ Dec 3 2005, 03:18 AM)
De asemenea, mi-a zisdoctorita ca daca vreau sa incerc sa nasc nomal de data asta, daca bebe e mai mic ca prima data (cred ca sun 3.500 kg), ma lasa sa incerc. Sa vedem ce o da Dumnezeu.
Delia,
Ai grija cu nasterea normala dupa cezariana ! Este posibila, dar totusi e un risc destul de mare. Gandeste-te ca totusi ai uter cicatriceal !
freedelia
Dec 4 2005, 04:18 PM
CITAT(AdrianaC @ Dec 3 2005, 09:26 AM)
Delia,
Ai grija cu nasterea normala dupa cezariana ! Este posibila, dar totusi e un risc destul de mare. Gandeste-te ca totusi ai uter cicatriceal !
[snapback]22395[/snapback]
Asta este opinia doctorilor de la noi, in strainatate mai mult de 50% din femeile care nasc prin cezariana o data nu repeta cezariana la nasterea urmatoare. Daca motivul pentru care s-a facut cezariana nu exista si la a doua nastere, nu e nici un motiv sa se repete cezariana. Cezariana e considerata o operatia abdominala majora care nu trebuie facuta decat in cazul in care mama sau copilul sunt in pericol. In afara de asta, eu vreau mai mult de trei copii, si desi se pot face cu succes si cinci-sase cezariene, este din ce in ce mai greu si refacerea din ce in ce mai lunga, asa ca sunt hotarata, daca bebe nu devine urias ca primul, sa incerc sa nasc normal. Nu stiu de ce medicii de la noi se feresc sa asiste la o nastere normala dupa cezariana.
oana_nicole
Dec 13 2005, 08:31 PM
Nu vreau sa sperii sau sa descurajez pe nimeni, dar, in cazul meu, rahianestezia "nu a prins". A fost o experienta cumplita. Nici nu vreau sa-mi aduc aminte. Noroc ca s-a putut face anestezie generala dupa aceea, ca altfel cred ca muream acolo.
freedelia
Dec 14 2005, 03:28 AM
CITAT(oana_nicole @ Dec 13 2005, 08:26 PM)
Nu vreau sa sperii sau sa descurajez pe nimeni, dar, in cazul meu, rahianestezia "nu a prins". A fost o experienta cumplita. Nici nu vreau sa-mi aduc aminte. Noroc ca s-a putut face anestezie generala dupa aceea, ca altfel cred ca muream acolo.
[snapback]24579[/snapback]
Cu nu a prins

Spune-ne mai mult, cum e posibil asa ceva? A fost vreun motiv? Si cand si-au dat seama ca nu a prins? Inainte sa inceapa operatia sau in tipul ei? Ca una e sa nu iti prinda o epidurala cand nasti normal, ca na, au nascut milioane de femei cu dureri, da sa te trezesti cu burta taiata si fara anestezie...Hai ca pe mine m-ai speriat rau, spune mai multe.
miraa
Dec 14 2005, 09:01 AM
cum este posibil asa ceva?vreau sa ne povestesti mai multe!si eu am facut anest rahidiana dar n-am simtit nimik,chiar mi-a placut!
AdrianaC
Dec 14 2005, 11:09 AM
Sa nu cumva sa fi fost peridurala. De aia am auzit si eu ca e posibil sa nu prinda, de aceea nici nu prea se practica la cezariana. Majoritatea medicilor prefera anestezia generala la cezariana ca sa nu aiba surprize, dar recuperarea e mai grea.
oana_nicole
Dec 14 2005, 09:45 PM
Adriana, a fost rahianestezie, sa stii. Si nu cred ca a fost vina medicului, nu de alta dar soacra mea e asistenta (chiar de anestezie) la spitalul unde am nascut si a asistat la nastere. Dar, cine mai stie, pana la urma nu voi afla niciodata ce s-a intamplat. Un lucru e cert: sa nu mai aud de rahianestrezie niciodata. Absolut niciodata.
Poate e organismul meu, desi atunci cand am fost operata de apendicita mi s-a facut tot rahianestezie si totul decurs normal.
Nici pe mine nu m-a durut in momentul in care mi s-a facut injectia cu anestezic. Am simtit ca incep sa-mi amorteasca picioarele, dupa care am fost intinsa pe masa de operatie si acoperita cu diverse campuri operatorii. Dupa aceea am simtit pe burta cum mi se prind cleme/ pense (cred eu ca era campul operator din zona oparatiei). Nu mi s-a parut prea normal ca am simtit acele piscaturi, dar ma gandeam ca anestezicul nu si-a facut inca efectul, dar din moment in moment totul va fi ok si nu voi mai simti nimic. Insa, din nefericire

, in secunda urmatoare am simtit cum doctorul incepe sa taie. O usturime cumplita... Dupa care am avut senzatia ca si-a bagat cineva mainile pana la cot in burta mea.

Banuiesc ca se facea absorbtia. In acel moment am realizat ce se intampla si am inceput sa gem, ca nu mai aveam nici o putere sa tip. Mi se cuibarise in minte un singur gand: ca nu se mai poate face nimic, ca asa va decurge intreaga oparatie. Dar cei de acolo si-au dat seama ce se intampla, le-am spus ca ma doare. Si nu am mai auzit decat niste voci care imi spuneau sa ma linistesc... Si imediat s-a rupt filmul (multumesc lui Dumnezeu).
M-am trezit la reanimare, soacra-mea saraca era mai palida de zece ori decat mine...
Bine macar ca nu mi-a fost rau... Chiar deloc. Unele persoane au reactii adverse de la o singura anestezie, eu cu doua la activ ce sa mai zic? Ma asteptam la ce e mai rau... Dar nu a fost asa.
Intr-adevar, aveam o fata in primele zile in spital, ziceai ca joc in cine stie ce film de groaza. Abia cand am vazut ce a filmat sotul meu in acele zile mi-am dat seama ca situatia nu a fost prea roz. Dar a trecut...Sper sa pot uita cat de repede.
ellagiana
Dec 15 2005, 12:13 AM
freedelia
Dec 15 2005, 04:03 AM
Vai, ce cosmar, mai bine sa fii ca mine, eu suunt spaima doctorilor, daca mi se pare ca ma doare chiar si un pic, fac circ, intreb de ce ma doare, ii terorizez saracii, ca si io sunt terorizata de mersul la doctor. Dar mai bine sa ii stresez pe toti doctorii din lue decat sa ma taie pe viu, Doamne, ce cosmar!
oana_nicole
Dec 15 2005, 10:36 AM
CITAT(ellagiana @ Dec 15 2005, 12:08 AM)

Oana, ai trecut printr-un cosmar...eu cred ca dadeam in judecata anestezistul...eu nu-mi explic decat ca n-a facut anestezia bine si de-aia n-a prins...Dumnezeule, dar cum te-au lasat sa nasti asa pe viu prin cezariana? doctorul ala ce etica are? m-ai lasat fara cuvinte.
[snapback]24865[/snapback]
Din momentul in care am simtit ca mi se rupe filmul mi-au facut anestezie generala. Noroc ca aceea a mers. Daca as fi suportat intreaga operatie pe viu cred ca acum eram internata la sectia de psihiatrie.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.