LiliAdi
Mar 8 2007, 04:13 PM
Buna,
Am un baietel de 1 an si 6 luni. Lucrez si ca urmare sunt plecata de acasa 12 ore/zi. Baietelul sta cu mama-soacra. Seara cand ajung acasa raman eu cu el.
Ce vreau sa va intreb: cum va petreceti serile cu copilashii voshtri cand va intoarceti de la serviciu?
Baietelul meu se plictiseste, nu shtiu cu ce sa il antrenez! De altfel, nu sta o clipa locului, acum este in dormitor, acum este in bucatarie intr-un sertar, acum este in sufragerie si se joaca - cu ce credeti? cu rotile de la carut (are 2 masinute mari cu roti dar cele de carut sunt mai interesante), acum este in baie si se spala in WC, acum este in bucatarie impinge de scaune, invarteshte de butoane, vrea in dulapul cu farfurii etc. Toarna apa din biberon in priza (e asigurata dar ce frumos se razbuna pe asta!)
Ca sa nu mai spun tot timpul "Nu ai voie!", inchid usa de la baie si usa de la bucatarie. Atunci se plimba de colo-colo.
Incerc sa ma joc cu el dar nu il intereseaza (nu pare interesant ceea ce vreau eu). Cateva zile am cercetat impreuna masina de spalat. Acum am epuizat acest subiect. I-am luat un fotoliu mic de la CORA. L-a epuizat si pe el. Acum mai nou joaca rolul de recuperator: adica se baga pe sub pat si aduna jucariile de sub el. De asemenea, matura a devenit f interesanta si ce frumos matura in dormitor pe pat sau masa din bucatarie!! Ne-am jucat cu mingea, dar si cu mingea ... este mai interesant afara nu in casa. Ne uitam pe carticele, dar si pe acelea cat? 2 minute.. si in rest?
Daca reuseshte sa puna mana pe un obiect interzis nu mai vrea sa-i dea drumul in ruptul capului: se pune pe urlat si se tavaleshte pe jos de ne aude tot blocul! Si capul, vai capul! cred ca shtiti cum suna un cap dat de gresie! Incerc sa-i distrag atentia si in secunda 2 este la loc cu el in mana sau face ceva interzis.
Se plimba de colo-colo si efectiv ofteaza .. de plictiseala! M-am saturat sa ii spun tot timpul "nu ai voie", s-a prins pe unde are voie sau nu dar de plictiseala le mai incearca si pe acelea.
Cum va jucati cu bbeii voshtrii de 1an6luni, cum reusiti sa ii antrenati in jocuri? Cu ce jucarii se mai joaca?
Mersi frumos,
LiliAdi
googletrei
Mar 9 2007, 11:42 AM
Lili, eu acum scriu si Tud al meu care are tot un an si 6 luni se joaca cu butoanele de la combina...si cu clapa de la caseta....i=ai niste cuburi din alea mari de construit...al meu asa mai petrece timpul...la fel e si Tud cand e obosit...e de la frigider la aragaz, de la aragaz la apa pisicii de la apa pisicii la granulele catelului....mai nou a gasit o cutie de la bomboane si o inchide si o deschide de nenumarate ori...sau incearca sa vada daca cactusii inca inteapa...sau inchide si deschide usile pana nu mai poate.....seara cand e obosit nu pot sa il fac sa inteleaga ca nu e voie de nici o culoare....i-ai un centru de activitate cu multe butoane si usi (daca gasesti...eu nu am reusit sa gasesc inca asa ceva)....dansati impreuna sa se calmeze...pune-i desene animate de pe minimax...etc...
bafta!
1mamy
Mar 9 2007, 11:51 AM
Al meu are doar un an. Dar la fel ca si copilasii vostrii nu sta locului o clipa. Nu are rabdare sa ne jucam impreuna. Are fel de fel de jucarii. La el in camera am scos patul mare, caci nu mai era loc de jucarii. Dar orice ar avea, orice i-am cumpara, tot mai bune sunt: telefonul, telecomanda, ochelarii nostrii, aragazul, masina de spalat, cd player-ul, etc.
Acum, nu sunt eu in masura sa imi dau cu parerea, dar cred ca sunt inca prea mici ca sa nu se plictiseasca repede de ceva si sa nu faca precum titirezul prin toata casa.
Le rog pe mamicile cu puiuti mai mari sa ne spuna daca asa au patit si ele sau daca e vreo problema cu mine (poate nu stiu sa ii propun activitati atractive pentru varsta lui)
dviviond
Mar 9 2007, 12:23 PM
Si eu am un baietel de 1 an si cand vin seara acasa stau numai cu el. De cum ma vede ca intru pe usa incepe sa se maraie si vrea numai la mine in brate. Ma joc cu el toata seara ... si asa cum ziceti si voi se plictiseste imediat de toate jucariile. Singurul lucru de care nu se plictiseste este calculatorul.... este inebunit sa ma vada cum lucrez la el...desi incerc pe cat posibil sa-l tin departe de el.
meda.c
Mar 9 2007, 12:54 PM
cum procedam noi:
am lasat niste sertare si usi de dulapuri la care poate ajunge el cu obiecte inofensive (sosete, caiete, manusi de box - alea sunt tare comice), incarcatoare de telefon vechhi, telefoane mobile vechi si nefunctionale, perii de par etc pe care le scoate, le intainde, le strange la loc... ma rog le aranjeaza el cum vrea
la bucatarie am pus toate vasele casabile sus unde nu poatre ajunge si am lasat la nivelul lui doar oale si vase de plastic, razatoare de plastic, linguri de lemn etc
la dulapurile de haine are full access, la fel am pus in rafturile de la biblioteca de jos unde ajunge el carti ramease de pe la diverse scoli sio pe care nu le mai folosim ei e liber sa le aranjeze cum vrea el
pentru ca e foarte atras de apirator calcator si alte cele i-am luat de astea de jucarie, am gasit doar chinezesti insa le-am securizat cu banda scotch de diverse culori si sunt mai vesele. ideea e ca sunt cu baterii si imita foarte bine aparatele erale, astfel incat e foarte multumit
in continuare trebuie sa fim atenti fiindca apuca de cablul tv-ului si l-ar trage jos si alte peripetii.
cum ne jucam:
de-a ascuneselea prin casa (numai il vad ca se piteste intr-un colt si eu ma prefac ca nu l-am vazut, imi vad de treaba si dupa 2 minute incep sa il caut orunde altundeva decat e el si se prapadeste de ras
fuge de mine prin casa si eu fug dupa el sau invers
il pun pe patul mare din dormitor si stau pe o latura si el fuge repede de cealalata, eu in juraul patului dupa el, cand il ajung fuge iar dincolo.... nu pot sa va descriu, dar cred ca va dati seama, el se prapadeste de ras si su dupa 10 min sunt cu limba scoasa de-un cot
tati il plimba in spianre - calutul sau ii face tobogan pe picioarele lui
el arunca lucruri dupa pat noi trebuie sa i le scoatem etc
astea sunt saptamana sta, pe saptamana viit cand se plictiseste, mai vedem. In general, desi nici eu nu credeam cand mi se spunea, el e cel care da tonul la joaca si o initiaza. noi trebuie doar fim putin receptivi si sa ii tinem isonul. E obositor dupa o zi intreaga de muncam, dar cand il vezi cum rade si chitaie, merita tot efortul
sper ca am reusit sa va ajut cu ceva idei, oricum eu am citit topicul cu mare interes sa mai prind cate ceva de la altii
andreea.talpes
Mar 9 2007, 01:11 PM
Eu nu lucrez decat cu 1/2 norma, asa ca petrec mai mult timp cu Andrei (tot 1 an si 6 luni), si pot spune ca m-am confruntat cu aceeasi problema.
In general insa, se joaca cu lucrurile interzise ( sau telecomenzi, telefoane, maturi) cand nu il bagam in seama, sau cand suntem singuri acasa si eu am alta treaba, de ex. ii fac mancare.
Altfel, cu mine ii place sa se joace cu jocurile cu cuburi ( acelea prin care bagi diverse cuburi de tot felul de marimi si culori), sa ne uitam in carti ( nu il intereseaza povestile, dar ii place sa-mi arate in poze: "unde-i vaca? unde-s coarnele? unde-i baiatul?"), si mai nou ne place sa mazgalim. I-am luat un set de creioane cerate, el mazgaleste, eu ii desenez ceva, il rog sa-mi dea creionul verde....si cautam.... Ultima inventie a fost sa desenam cuburi si sa le coloram ca pe cele din joc. Unele culori le-a nimerit, altele nu.
In rest, iesim mult afara, inclusiv seara, macar o jumatate de ora. Daca nu il duc in parc, ocupatia preferata e sa inventarieze pietrele, pe care fie le cara pana la balta, fie le arunca in gurile de canal.
Sper ca v-am dat ceva idei. Poate ca bunicile care petrec mult timp cu copiii nu se prea joaca cu ei, si spun asta nu ca un repros, ci din lipsa de timp. Trebuie sa faca mancare, sa curete, sa scoata copilul afara, mai e si perioada de somn, asa ca poate copilul nici nu e obisnuit sa se joace in casa.
simmo
Mar 9 2007, 02:54 PM
CITAT(LiliAdi @ Mar 8 2007, 04:13 PM) [snapback]195227[/snapback]
Buna,
Am un baietel de 1 an si 6 luni. Lucrez si ca urmare sunt plecata de acasa 12 ore/zi. Baietelul sta cu mama-soacra. Seara cand ajung acasa raman eu cu el.
Ce vreau sa va intreb: cum va petreceti serile cu copilashii voshtri cand va intoarceti de la serviciu?
Baietelul meu se plictiseste, nu shtiu cu ce sa il antrenez! De altfel, nu sta o clipa locului, acum este in dormitor, acum este in bucatarie intr-un sertar, acum este in sufragerie si se joaca - cu ce credeti? cu rotile de la carut (are 2 masinute mari cu roti dar cele de carut sunt mai interesante), acum este in baie si se spala in WC, acum este in bucatarie impinge de scaune, invarteshte de butoane, vrea in dulapul cu farfurii etc. Toarna apa din biberon in priza (e asigurata dar ce frumos se razbuna pe asta!)
Ca sa nu mai spun tot timpul "Nu ai voie!", inchid usa de la baie si usa de la bucatarie. Atunci se plimba de colo-colo.
Incerc sa ma joc cu el dar nu il intereseaza (nu pare interesant ceea ce vreau eu). Cateva zile am cercetat impreuna masina de spalat. Acum am epuizat acest subiect. I-am luat un fotoliu mic de la CORA. L-a epuizat si pe el. Acum mai nou joaca rolul de recuperator: adica se baga pe sub pat si aduna jucariile de sub el. De asemenea, matura a devenit f interesanta si ce frumos matura in dormitor pe pat sau masa din bucatarie!! Ne-am jucat cu mingea, dar si cu mingea ... este mai interesant afara nu in casa. Ne uitam pe carticele, dar si pe acelea cat? 2 minute.. si in rest?
Daca reuseshte sa puna mana pe un obiect interzis nu mai vrea sa-i dea drumul in ruptul capului: se pune pe urlat si se tavaleshte pe jos de ne aude tot blocul! Si capul, vai capul! cred ca shtiti cum suna un cap dat de gresie! Incerc sa-i distrag atentia si in secunda 2 este la loc cu el in mana sau face ceva interzis.
Se plimba de colo-colo si efectiv ofteaza .. de plictiseala! M-am saturat sa ii spun tot timpul "nu ai voie", s-a prins pe unde are voie sau nu dar de plictiseala le mai incearca si pe acelea.
Cum va jucati cu bbeii voshtrii de 1an6luni, cum reusiti sa ii antrenati in jocuri? Cu ce jucarii se mai joaca?
Mersi frumos,
LiliAdi
Fetita mea are acum 2 ani si 3 luni, si eu lucrez decand avea ea 1 an si 6 luni. intradevar la inceput a fost mai greu, parca nu ma mai baga in seama, nu mai reactiona la ce vroiam eu sa facem impreuna Acum cand deja constientizeaza mai bine ca asa trebuie ca mami sa plece dimineta la servici si seara se intoarce la ea, deja ea e cea care ma asteapta cu tot felul de idei si jocuri noi! Imi povesteste cum poate, ce a facut in timpul zilei ce a mancat, ce desene a vazut, etc dupa imi arata ce a desenat , modelat etc, si ... bineanteles ca mai are si ea momente de exploatare a casei si ,,isi permite,, sa faca tot felul de ..prostioare,, .
Cateodata sunt foarte stresata si obosita seara, si ea are chef sa stea cu mine, si ma gandesc ca ea e un sufletel care toata ziua isi asteapta parintii ! De multe ori ma asteapta asezata la geam unde o tine tatal meu, la ora la care ar trebui sa ajung eu!
ani_2611
Mar 9 2007, 07:47 PM
Eu inca nu ma duc la serviciu, dar pot sa spun ca si Maria mea, care are 1 an si 6 luni, e la fel de obraznica, nu sta locului o clipa, mai rau este ca are o mare placere sa se catere, pe cea mai inalta mobila daca se poate ea se catara.Si e periculos, ptr ca nu stii cum ii aluneca piciorusu si cade, asa ca trebuie sa stau numai dupa ea.Sa o dau jos nu am nici o sansa, pentru ca este foarte incapatanata.In rest tot lucrurile care nu sunt permise o atrag si pe ea,in general ea mazgaleste tot ce prinde, peretii, mobila(care este alba), televizoru, chiar si monitoru,si mai rau este cand are un pix in mana.Incerc sa ma joc cat mai mult cu ea,ca sa nu mai "distruga" nimic prin casa. ,dar nu am intodeauna timp sa stau numai cu ea.Noi ne alergam prin casa(ii place la nebunie), ii mai place sa ii desenez, sa ne uitam pe carti,si sa ii explic cine este acolo,sa ne jucam de-a calutu,sa dansam, sa cantam, de iesit afara mai rar ptr ca la noi aici e cam frig, dar cand e cald iesim in parc si ne jucam in zapada, ne dam in leagan.
julie
Mar 9 2007, 08:33 PM
LiliAdi...
Nu se plictiseste de loc baietelul. Se joaca normal. Se pare ca are o activitate foarte bogata. Spre deosebire de fetite, baietii se joaca singuri. Nu sint la fel de sociabili. Au in gindul lor jocuri si rutina stabilita. Si fetitele se joaca singure cu papusi, dar mai tirziu, si au nevoie de atentie.
Baietii, in schimb, un pic mai independenti. Pina li se face dor de mama si atunci e belea. Mai rau ca masina de pompieri face.
Ce e mai rau, presupun, e ca esti plecata la servici un timp indelungat si cind ajungi acasa esti foarte obosita incit nu iti arde asa demult de joaca cu baietelul.
Le place sa explore, sa "strice" (adica sa vada cum functioneaza lucrurile) si sa vada daca poate sa imbunatateasca ceva existent.
Mesterul strica-repara tot.
natty
Mar 9 2007, 10:29 PM
cami2bubulina
Mar 9 2007, 10:52 PM
ha..ha..ha...credeam ca sunt singura...si noi patim la fel...tot ce ati descris,parca-s facuti toti de aceiasi mama.
Si noi ne mai jucam cu cuburi,roadem roti la masini,apasa pe butoanele la televizor,a ros toate telecomenzile,arunca tot in wc,e mort dupa masina de spalat,restarteaza calculatorul,trage de cabluri,linge usile si parchetul,arunca tot ce gaseste in cada si etc,etc,etc...il mai prostesc si eu cu pititul prin casa,cu desenatul,cu cuburile,cu calutul,se uita pe carti si reviste la poze,insa nu-l tine mult ..o ia de la capat cu prostiile.
Fetelor o sa trecem noi si peste perioada asta si o sa avem baieti si fetite mari si cuminti...va doresc multa rabdare.
Pup.
@ndreea
Mar 11 2007, 11:35 AM
Si noi ne mai jucam cu cuburi,roadem roti la masini,apasa pe butoanele la televizor,a ros toate telecomenzile,arunca tot in wc,e mort dupa masina de spalat,restarteaza calculatorul,trage de cabluri,linge usile si parchetul,arunca tot ce gaseste in cada si etc,etc,etc
Parca ai vorbi de Raul al meu.
Tot ce sta in calea lui e bun de stricat.Acum a descoperit capacele de la oale care sunt pe post de volan.Dar cele de plastic nu sunt bune ca nu fac zgomot cand le arunca pe gresie.Mai stam si in balcon unde se joaca cu clamele de prins rufe si cu ligheanul de haine.Dar cel mai fericit e afara.Noi iesim si seara cam jumatate de ora sau chiar o ora, si cand venim in casa e obosit, mai face cateva ture si apoi nani.
O sa ajungem cand vor creste sa ne amintim cu drag de micile prostioare de acum
Mirela_Giurgia
Mar 12 2007, 09:56 AM
CITAT(andreea.talpes @ Mar 9 2007, 01:11 PM) [snapback]195573[/snapback]
Eu nu lucrez decat cu 1/2 norma, asa ca petrec mai mult timp cu Andrei (tot 1 an si 6 luni), si pot spune ca m-am confruntat cu aceeasi problema.
In general insa, se joaca cu lucrurile interzise ( sau telecomenzi, telefoane, maturi) cand nu il bagam in seama, sau cand suntem singuri acasa si eu am alta treaba, de ex. ii fac mancare.
Altfel, cu mine ii place sa se joace cu jocurile cu cuburi ( acelea prin care bagi diverse cuburi de tot felul de marimi si culori), sa ne uitam in carti ( nu il intereseaza povestile, dar ii place sa-mi arate in poze: "unde-i vaca? unde-s coarnele? unde-i baiatul?"), si mai nou ne place sa mazgalim. I-am luat un set de creioane cerate, el mazgaleste, eu ii desenez ceva, il rog sa-mi dea creionul verde....si cautam.... Ultima inventie a fost sa desenam cuburi si sa le coloram ca pe cele din joc. Unele culori le-a nimerit, altele nu.
In rest, iesim mult afara, inclusiv seara, macar o jumatate de ora. Daca nu il duc in parc, ocupatia preferata e sa inventarieze pietrele, pe care fie le cara pana la balta, fie le arunca in gurile de canal.
Sper ca v-am dat ceva idei. Poate ca bunicile care petrec mult timp cu copiii nu se prea joaca cu ei, si spun asta nu ca un repros, ci din lipsa de timp. Trebuie sa faca mancare, sa curete, sa scoata copilul afara, mai e si perioada de somn, asa ca poate copilul nici nu e obisnuit sa se joace in casa.

Bravo Andreea! Stilul tau de a atrage atentia copilului coincide cu ceea ce vreau si eu sa fac cu Victor al meu.
In primul rand cel mai important este sa iesi afara cu copilul si seara (mai ales ca ziua s-a mai marit putin), ceea ce voi incepe cat de curand sa fac si eu, pentru ca are deja 1 an si are multa energie de a merge. Cat de obosita o sa fiu, nu conteaza, o sa stau cu el afara macar 30 minute in fiecare seara. Plus de asta in fiecare zi trebuie sa inventam jocuri pentru a-i distrage din a cauta aiurea prin sertare si dulapuri.
Cel mai bine ma impac cu el cand ne punem pe dansat! Are mereu chef de dans si il linistesc in cateva secunde daca il iau la dans!
Ma gandesc cu cati copii mici m-am jucat pana sa-l am pe Victor... si mi-a facut o reala placere... dar barem acum cand e propriul meu copil si practic toata bucuria pe care o am zi de zi se datoreaza lui, privind la el cum rade la mine si ii place sa ii cant, sa-i povestesc si sa ma joc cu el diverse jocuri.
Cu :"NU E VOIE" incerc sa nu-l folosesc asa de des... mai mult afara ca sa stie ca nu e voie sa meraga intr-o directie anume... insa in casa, cand vrea ceva ce nu are voie ii arat un alt lucru care sa-i distraga atentia.
Mamaie, toata ziua il oboseste si ea cu diverse jocuri si povesti... dar el are mult mai multa energie decat ne inchipuim noi ca ar avea un copil de 1 an!
andreea.talpes
Mar 13 2007, 02:59 PM
Mirela, cand o mamica zice ca faci bine ceea ce faci, asta iti da un sentiment tare placut.
Asa ca, iti multumesc!
meda.c
Mar 16 2007, 10:43 AM
un nou joc descoperit de tati cat am fost eu plecata: golf cu un batator de covoare mic din plastic si o bila de plastic de marime mijlocie.... noroc ca nu am vitrine sau bibelouri!!!
iar cartile cu coperti cartonate, cu povesti sau cu animale le recomand din tot sufletul! sa va arat un bunic, un prieten de familie+ una bucata copil la studiu
Click to view attachment
LiliAdi
Mar 27 2007, 02:07 PM
Revin cu vesti.
Multumesc pentru postarile voastre. Iata cu ce ne ocupam in ultima vreme: I-am luat lui bb un centru de activitate - inca se ma joaca cu el. Scriem ... dar cu pixurile noastre nu cu ale lui. De asemenea, am luat o revista de ... benzi desenate (!) dar care are un plic ce contine niste cartonase frumos colorate. (nu spun numele revistei) Ei bine, de 3 seri isi petrece timpul in liniste invartind la catonasele acelea, le arunca, incearca sa le aranjeze (dupa nishte "reguli" de el shtiute), cert e ca este pur si simplu absorbit de aceasta activitate si nici nu le-a rupt ...hmmm...inca.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.