Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Produsele Lactate
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Despre Copii > Alimentatia copilului (0-3 ani)
Pages: 1, 2, 3, 4
micri
De la ce varsta le putem da la pitici produse din lapte de vaca, si in ce cantitati?...

*branza dulce de vaci
*branza topita
*cascaval
*branza cu smantana
*cash dulce
*telemea
*unt

Imi spuneti si mie daca va pricepeti va rog, de cand se pot introduce, cu ce cantitati se incepe introducerea la fiecare, ce firme au cele mai bune(naturale)produse lactate 7.gif...Ca vreau sa-i introduc si eu la bebelina mea si tot intreb si parerile celor 2 doctoritze pediatre ale mele se bat cap in cap... 17.gif
Ce sa mai cred?...

Una zice ca:
*nu am voie cascaval ca e prea gras,
*nu branza topita ca are f. muti aditivi , mai bine branza dulce de vaci,
*unt pot da zilnic cate 1 linguritza,
*smantana da.

Alta zice ca:
*pot da cascaval de 1-2 ori/sapt. cate o feliutza,
*unt 1-2 ori pe sapt. cam 1-2 linguritza la 150 g piure de care o fi(legume, cartofi...),
*branza topita 1 zi da, 1 zi nu , cate 1/2 triunghiuletz,
*smantana ca 1 data pe sapt., pt.ca e grea.

Acum eu ce sa mai inteleg...spuneti si voi?...nu stiu dupa care sa ma iau!!!! 17.gif

8.gif
Criss_B
Eu nu sunt expert ca doamnele doctorite si am si eu una de 40.gif ... asa ca am folosit cartea mamei cu "pofta buna copii!" de Mara Ricman, experienta mamei si pe cea a bunicii mele... daca vrei iti pot spune cum fac eu si apoi sa vezi si tu ce adaptezi la mandruta ta:

* branza de vaci i-am facut in casa si inca ii mai fac (nu iau din comert), ii dau de cate ori vrea - ca are perioade cand mananca si cand nu; i-am introdus-o pe la 6 luni...

* branza cu smantana - inca iau smantana de Albalact la galetusa si ii amestec cu branza mea de vaci si cu mamaliguta - asta i-am dat-o de la 1 an...

* cascaval - ii dau de vreo luna si mananca uneori o feliuta de 4 cm patrati si groasa de jumate de cm intreaga la masa de dimineata sau uneori ia cateva inghitituri si nu mai vrea... cascaval iau Dalia sau Rucar si cer la vanzatoare sa-mi dea de care are mai nesarat (acum am de Botosani si de Neamt)

* branza topita - ii dau de o saptamana, branza topita cu smantana (ca parca e cea mai putin sarata) aproape un triungliulet intins pe o felie de paine, o data la 2 zile (de Hochland)

* unt - mananca in fiecare zi in piureul de cartofi, incepand tot cu 1 an (ca inainte nu voia piure de cartofi si ii pasam cartoful in supa cu celelalte legume si cu carnita) cam jumate de lingurita... iar o data pe saptamana ii pun in mamaliguta cu cascaval si cu ou...

* cas inca nu i-am dat

* telemeaua a refuzat-o pana acum (am incercat de cateva ori si a scuipat-o)...
micri
Multzumesc mult Criss!!! 11.gif
Am inteles meniul vostru...poate mai vin pareri si de la alte mamici...si asha adunate voi adopta si eu un meniu de lactate pt. pisi a mea 10.gif

8.gif
freedelia
teoretic, dupa un an copilul poate manca orice, numai ca trebuie introduse incetul cu incetul si nu trebuie sa manance prea mult dintr-o grupa de alimente si prea putin din alta.

imediat dupa un an, bebe trebuie sa manance 3 portii de lactate pe zi, dintre care una-doua o constituie laptele (formula sau lapele de vaca)

in rest, o portie ar fi 30-40 g brnza de vaci, topita sau telemea (nu cascaval inca -- dar eu i-am dar ca vedea si cerea, dar cica de la un an jumate), o jumatate de cana de iaurt. IN mancare se poate adauga un pic de unt, asta si inainte de un an, dar nu mult, asa, pt gust, smantana nu stiu dar noi i-am dat lui John de la 1 an si 3 luni, cand a fost in Romania ca aici nu prea gaseam.

impotant e sa ii introduci mancarea noua in cantitati mici ca sa vezi cum reactioneaza si sa aiba timp stomacelul sa se obisnuiasca.

11.gif

ps daca tot nu te lamuresti cu pediatrele astea, de ce nu gassti una noua? sau mergi numai la una, ca si asa nu poti sa iei de buna ce zic ele.
kiki
Am citit si io o carte si am gasit acolo exact ce a scris Criss. branzica de vaci de la 6 luni (ca fermenteaza in burtica si nu e bine mai devreme), insa restul (cascaval si alte minuni) numai dupa un an. 11.gif
ClaudiaS
Eu am o intrebare legata de laptele UHT: dupa ce deschid cutia cat sta laptele fara sa se strice?

Azi am vrut sa-i fac fetei spanac, dar era laptele stricat... 2.gif
kiki
CITAT(ClaudiaS @ Oct 26 2005, 03:09 PM)
Eu am o intrebare legata de laptele UHT: dupa ce deschid cutia cat sta laptele fara sa se strice?

[snapback]12450[/snapback]

Cred ca depinde de marca. Eu beau laDorna si poate sta chiar si 3-4 zile dupa ce am desfacut cutia fara sa se strice. In schimb, la alte marci, am avut surpriza ca a doua zi sa se fi acrit deja.
Criss_B
CITAT(ClaudiaS @ Oct 26 2005, 02:09 PM)

[snapback]12450[/snapback]

CITAT(kiki @ Oct 26 2005, 02:19 PM)
Cred ca depinde de marca. Eu beau laDorna si poate sta chiar si 3-4 zile dupa ce am desfacut cutia fara sa se strice. In schimb, la alte marci, am avut surpriza ca a doua zi sa se fi acrit deja.
[snapback]12451[/snapback]

voi sunteti sigure ca vorbiti de lapte UHT??? ca ala nu se strica nici daca sta o zi intreaga pe asfalul incins intr-o zi torida de vara 13.gif

eu nu iau decat lapte pasteurizat, nu UHT, si pe mine ma tine in jur de 3 zile cutia deschisa, fara sa fierb laptele, in frigider (numai sa fie in termen)...
crisac
CITAT(Criss_B @ Oct 26 2005, 11:11 PM)
voi sunteti sigure ca vorbiti de lapte UHT??? ca ala nu se strica nici daca sta o zi intreaga pe asfalul incins intr-o zi torida de vara  13.gif

eu nu iau decat lapte pasteurizat, nu UHT, si pe mine ma tine in jur de 3 zile cutia deschisa, fara sa fierb laptele, in frigider (numai sa fie in termen)...
[snapback]12583[/snapback]

Nici mie nu mi s-a stricat LaDorna! Am lasat o cutie desfacuta in frigider, cand am plecat de acasa doua saptamani, si nu se stricase. De la alta firma nu am incercat.

------------------
Branza, eu i-am facut de la inceput calcica, iaurt ii dau Danone Natural, smantana inca nu i-am dat. Branza topita i-am dat de vreo trei ori amestecata cu galbenus. Dupa un an am inteles ca ii pot da mai multe, putin cate putin. 9.gif
ClaudiaS
CITAT(Criss_B @ Oct 26 2005, 11:11 PM)
voi sunteti sigure ca vorbiti de lapte UHT??? ca ala nu se strica nici daca sta o zi intreaga pe asfalul incins intr-o zi torida de vara  13.gif

[snapback]12583[/snapback]

Criss, era Fulga UHT. Era deschis de vreo 3 saptamani. Daca nu e deschisa cutia, nu conteaza la ce temperatura tii laptele, dar dupa deschidere trebuie tinut la frigider.

Cel pasteurizat la cutie asa ma tine si pe mine. Pentru Sonya il fierbi? Ca eu de-aia iau UHT sa nu-l mai fierb.
kiki
CITAT(ClaudiaS @ Oct 27 2005, 03:54 PM)
Criss, era Fulga UHT. Era deschis de vreo 3 saptamani. Daca nu e deschisa cutia, nu conteaza la ce temperatura tii laptele, dar dupa deschidere trebuie tinut la frigider.

Cel pasteurizat la cutie asa ma tine si pe mine. Pentru Sonya il fierbi? Ca eu de-aia iau UHT sa nu-l mai fierb.
[snapback]12809[/snapback]

M-am gandit io ca era Fulga... sa stii ca si io am avut surprize neplacute cu laptele asta...
freedelia
Mai, fetelor, nu mai dati UHT la copii, ca e foarte nenatural, se distruge tot ce are laptele bun si ramane numai grasimea de el. Luati din ala pasteurizat, ca ajunge. Cum poate fi sanatos un produs care nu se strica la caldura timp de cateva zile? Asta dupa ce e deschis, ca sigilat sta cine stie cat, saptamani intregi.
ClaudiaS
Freedelia, am luat UHT tocmai pentru ca am citit ca e recomandat pentru copii, desi intr-o emisiune TV era cineva care zicea ca se recomanda cel pasteurizat. Dar am zis sa am incredere in revista ca e de specialitate. Ce zicea in emisiune era ca din UHT dupa trecerea prin temperaturile alea, laptele nu mai e lapte, ci apa cu calciu... Pe cine sa mai cred, fratilor??? 7.gif
kiki
CITAT(ClaudiaS @ Oct 28 2005, 02:43 PM)
Freedelia, am luat UHT tocmai pentru ca am citit ca e recomandat pentru copii, desi intr-o emisiune TV era cineva care zicea ca se recomanda cel pasteurizat. Dar am zis sa am incredere in revista ca e de specialitate. Ce zicea in emisiune era ca din UHT dupa trecerea prin temperaturile alea, laptele nu mai e lapte, ci apa cu calciu... Pe cine sa mai cred, fratilor??? 7.gif
[snapback]13096[/snapback]

mare dilema... ai si tu dreptate... poate un pediatru? 9.gif
freedelia
CITAT(ClaudiaS @ Oct 28 2005, 01:43 PM)
[snapback]13096[/snapback]

Mai, io nu stiu ce sa iti zic, ca stiu cum e cand citesti chestii care se bat cap in cap. Numai ca dupa logica mea, un produs alimentar care nu se strica la caldura timp indelungat nu are cum sa fie natural, sanatos. Cauta pe mai mute site-uri ce este UHT, care este procesul, ce face el, si apoi decide tu daca e bun sau nu pt bebe. EU una conider ca (,) cu cat mai natural si mai putin tratat, cu atat mai bine. NU numai pt bebe, ci si pt noi.
sibel
branzica proaspata o luati din comert?
ClaudiaS
CITAT(sibel @ Nov 1 2005, 01:47 PM)
branzica proaspata o luati din comert?
[snapback]14057[/snapback]

O vreme i-am facut eu branza calcica, dar nu a apreciat gestul meu si m-a facut sa ma indoiesc de talentele mele culinare, asa ca i-am cumparat Oke-branza grasa de vaci. Dar nu-i place nici asta, asa ca ii iau Exquisa Frutt Amore- branza de vaci cu iaurt si fructe. Asta e singura care-i place.
Criss_B
Claudia eu NU iau lapte UHT... numai din cel pasteurizat si il fierb 2-3 minute cand il deschid...

cat despre branzica de vaci - si acum ii fac de casa: 1 lingura de iaurt, 1 lingura de samantana, 4 pastile de calciu lactic la 1 litru de lapte - puse la fiuert si mestecat in ele pana se separa zerul... o scurg cu palmuta de spluma si o pun la frigider pentru maxim 2 zile...
moni
CITAT(Criss_B @ Nov 2 2005, 06:34 PM)
[cat despre branzica de vaci - si acum ii fac de casa: 1 lingura de iaurt, 1 lingura de samantana, 4 pastile de calciu lactic la 1 litru de lapte - puse la fiuert si mestecat in ele pana se separa zerul... o scurg cu palmuta de spluma si o pun la frigider pentru maxim 2 zile...
[snapback]14568[/snapback]

Criss, reteta asta inseamna "branza calcica"? Daca da, pot sa o prepar si eu la 6 luni? (abia am inceput diversificarea)... Trebuie mai intai studiata situatia calciului la bebe? Se poate sa fie apoi un aport prea mare de calciu?
ClaudiaS
Moni, eu i-am preparat branza calcica asa: 250 ml de lapte se pune la fiert, cand clocoteste se adauga 2 pastile de calciu, o lasi sa se separe, apoi se strecoara. I-am dat de pe la 5 luni, dar nu i-a placut si nu-i place nici acum.
Se mai poate face si cu lamaie, dar nu stiu cata lamaie se pune. Am inteles ca iese mai gustoasa. Cea cu calciu e tare seaca.
Nu stiu sa se faca analize inainte de a-i da branza. 39.gif
moni
CITAT(ClaudiaS @ Jan 17 2006, 11:28 AM)
Moni, eu i-am preparat branza calcica asa: 250 ml de lapte se pune la fiert, cand clocoteste se adauga 2 pastile de calciu, o lasi sa se separe, apoi se strecoara. I-am dat de pe la 5 luni, dar nu i-a placut si nu-i place nici acum.
Se mai poate face si cu lamaie, dar nu stiu cata lamaie se pune. Am inteles ca iese mai gustoasa. Cea cu calciu e tare seaca.
Nu stiu sa se faca analize inainte de a-i da branza.  39.gif
[snapback]32475[/snapback]

Saru-mana...
ClaudiaS
CITAT(moni @ Jan 18 2006, 12:29 AM)
Saru-mana...
[snapback]32679[/snapback]

Cu multa placere! 8.gif
Daca nu iti accepta branza, sa nu-ti faci griji! De la 7 luni ii poti da iaurt care e la fel de sanatos si pretios!
anaida
Daca nu se branzeste din prima, puteti pune cateva picaturi de zeama de lamaie si se "strange" imediat...sau putin iaurt si efectul e acelasi!
moni
CITAT(anaida @ Jan 18 2006, 10:36 PM)
Daca nu se  branzeste din prima, puteti pune cateva picaturi de zeama de lamaie si se "strange" imediat...sau putin iaurt si efectul e acelasi!
[snapback]33084[/snapback]

Cred ca maine voi incerca, sa vedem ce iese si cat de mult o sa-i placa fetei. 10.gif
Multam' fain...
ClaudiaS
Sa aveti pofta buna!

Ati auzit vreodata de laptele Zuzu? Ieri am luat o cutie, nu e UHT, dar are termen de valabilitate pana in 3 februarie. 13.gif Mi se pare cam mult, in conditiile in care alte firme au laptele valabil cam 5-7 zile. E facut de Albalact si e pasteurizat si omogenizat, ca celelalte tipuri de lapte...si se pastreaza in frigider si inainte si dupa deschidere.
g_nicoleta2000
Claudia, eu nu am auzit nic e Zuzu si nici de Albalact. In Bacau nu cred ca vinde nimeni lactate de la aceasta firma.

Astazi dimineata i-am facut Alexandrei Branza calcica din lapte praf si a iesit super buna si a papat toata portia facuta din 120 ml laptic si o pastila de calciu. Multumim de reteta! mwah.gif
ClaudiaS
CITAT(g_nicoleta2000 @ Jan 19 2006, 12:38 PM)
Astazi dimineata i-am facut Alexandrei Branza calcica din lapte praf  si a iesit super buna si a papat toata portia facuta din 120 ml laptic si o pastila de calciu. Multumim de reteta! mwah.gif
[snapback]33226[/snapback]

Sa va fie de bine si sa cresteti mari!
Cum iese branzica? E cremoasa?
g_nicoleta2000
Da, este mai moale decat cea facuta din lapte. Si nici nu iese seaca, cred ca retine mai mult zer in ea. Alexandra a mancat bine si ma bucur ca i-a placut
freedelia
CITAT(g_nicoleta2000 @ Jan 19 2006, 03:19 PM)
Da, este mai moale decat cea facuta din lapte. Si nici nu iese seaca, cred ca retine mai mult zer in ea.  Alexandra a mancat bine si ma bucur ca i-a placut
[snapback]33276[/snapback]

Da nu iese dulceaga din lapte praf?
g_nicoleta2000
Este dulceaga, are gust de lapte praf...

Nu i-am facut inca din lapte de vaca.
ghiorghisor iulia
Fetelor imi poate spune si mie cineva de care iaurt cu fructe pot sa-i dau lui bb?tinand cont ca are 6 luni.A..si biscuiti petit beure extra pot sa-i dau?pana acuma ii dadeam populari dar vad ca nu-i mai plac.Azi i-am dat 2 ling de cremoso amestecat cu 2 ling de frutisima{danone} de piersici si 2 biscuiti petit beure si a lins castronul,nu stiu daca e vreun iaurt cu fructe pe care trebuie sa il dau ,oare am gresit ca i-am dat frutisima si petit beure? 2.gif Tare mult m-as bucura daca mi-ar spune si mie cineva de care iaurt are voie bb la 6 luni.Mii de multumiri si pupicei la toata lumea 8.gif
moni
CITAT(ghiorghisor iulia @ Jan 31 2006, 01:40 PM)
Fetelor imi poate spune si mie cineva de care iaurt cu fructe pot sa-i dau lui bb?tinand cont ca are 6 luni.A..si biscuiti petit beure extra pot sa-i dau?pana acuma ii dadeam populari dar vad ca nu-i mai plac.Azi i-am dat 2 ling de cremoso amestecat cu 2 ling de frutisima{danone} de piersici si 2 biscuiti petit beure si a lins castronul,nu stiu daca e vreun iaurt cu fructe pe care trebuie sa il dau ,oare am gresit ca i-am dat frutisima si petit beure?  2.gif Tare mult m-as bucura daca mi-ar spune si mie cineva de care iaurt are voie bb la 6 luni.Mii de multumiri si pupicei la toata lumea 8.gif
[snapback]37287[/snapback]

Eu inca nu i-am dat iaurtel ,desi ma cam bate gandul, dar stiu ca ideal este cel facut de tine acasa, in care poti sa pui si ceva fructe pasate, daca vrei sa fie cu fructe.
Cum mananca biscuitii, ii roade sau ii dai muiati sau rasi?
ghiorghisor iulia
Ii dau si intre mese biscuite,nu il inmoi in nimic suge la el pana il termina,mai ales ca are gingia unflata iti dai seama cu cata putere rontaie la el 4.gif Mai razui biscuite pe razatoarea de plastic cea de mere,si ii pun in biberonul cu laptic,asta o data pe zii,toata ziua rontaie la cojite de paine si biscuiti.Are foarte multe jucarii pt gingiute dar ei ii plac degetele noastre sau biscuiti si coaja de paine.Nici nu stiu ce sa fac cu iaurtul,dar cred ca ii bag eu in el fructe.Nu mi-ai zis de care iaurt {simplu}sa-i dau.Mersi tare mult pt ajutor mwah.gif
ClaudiaS
CITAT(ghiorghisor iulia @ Jan 31 2006, 03:07 PM)
Nu mi-ai zis de care iaurt {simplu}sa-i dau.
[snapback]37332[/snapback]

Facut de tine in casa. Vezi ca reteta o gasesti pe-aici pe undeva. Scuza-ma, nu am timp s-o caut.

Eu ii dau doar cumparat. Danone (frutissima, delicios), Milli, Danonino, toate cu fructe. I-am dat mai de mult si Danone Cremoso.
g_nicoleta2000
Eu am incercat sa-i fac de 3-4 ori si a iesit curata porcarie. Imi iese usor amar si nu pricep de ce. Asa ca-i cumpar iaurt milli, danonino sau casa buna.
Cei de la milli au iaurtul cu caise de nota 10
ghiorghisor iulia
Va multumesc tare mult,dar de biscuitii petit beure imi poate zice cineva daca pot sa-i dau?
Criss_B
Puteti incerca si Zuzu (de Albalact)... eu ii dau Sonyei de cateva zile (de cand au aparut si la noi in zona) atat lapte rosu (de 3.5% grasime) cat si iaurt cu fructe de padure - si mananca de nu se mai opreste decat cand e paharelul gol (si are 200gr)...

Iulia avand in vedere ca bebelina ta a trecut de 6 luni ii poti da biscuiti de "Petit beure", ca a depasit varsta pana la care trebuia sa-i dai din cei speciali pentru bebei, fara gluten. Sonyei i-au mai placut si biscuitii "Teddy" de la RoStar cu lapte, dar nu am mai gasit in ultimul timp...
g_nicoleta2000
CITAT(Criss_B @ Feb 6 2006, 05:07 PM)
Puteti incerca si Zuzu (de Albalact)... eu ii dau Sonyei de cateva zile (de cand au aparut si la noi in zona) atat lapte rosu (de 3.5% grasime) cat si iaurt cu fructe de padure - si mananca de nu se mai opreste decat cand e paharelul gol (si are 200gr)...
[snapback]39524[/snapback]

Criss am vazut ieri intr-un magazin lapte Zuzu asa ca poate vine toata gama su in Bacau dar o intrebare: Iaurt cu fructe de padure nu pot sa-i dau la 7 luni si jumatate? Medicul de familie spune ca pot, pediatrul spune sa mai astept. Ce ma deruteaza cand dau raspunsuri diferite...
Fructele din iaurt sunt puse proaspete sau sufera un procedeu termic?
Criss_B
CITAT(g_nicoleta2000 @ Feb 6 2006, 04:23 PM) [snapback]39527[/snapback]

...dar o intrebare: Iaurt cu fructe de padure nu pot sa-i dau la 7 luni si jumatate?
[...]
Fructele din iaurt sunt puse proaspete sau sufera un procedeu termic?

Sonya mea nu a vrut cat a fost mica nici un fel de iaurt cu fructe din comert (si ce fericita am fost, ca am pus eu doar fructe in cel simplu si o lingura sau doua de cereale, fara zahar si asa l-a mancat), dar acum a trecut pe iaurturile de Zuzu cu fructe (fructe de padure si capsuni). Ideea este pentru bebe ca si fructele de padure si capsunile sunt alergene, iar daca bebe este predispus poate face ceva iritatii sau exeme de la aceste iaurturi, desi sunt produse (se spune) din ingrediente "atent selectionate". In principiu fructele care se pun in aceste iaurturi sunt tocate si deshidratate, apoi, puse in iaurt si tinute pana ce iaurtul "se prinde", se rehidrateaza. Alta tratare nu cred ca sufera 39.gif , cel putin eu asa stiu (si am lucrat 3 ani in domeniul produselor lactate)...
cris22tyna
CITAT(Criss_B @ Mar 15 2006, 10:23 AM) [snapback]50873[/snapback]

Sonya mea nu a vrut cat a fost mica nici un fel de iaurt cu fructe din comert (si ce fericita am fost, ca am pus eu doar fructe in cel simplu si o lingura sau doua de cereale, fara zahar si asa l-a mancat),

68.gif Nici Dea nu a vrut cat a fost micuta iaurturi cu fructe din comert... ca si tine ii faceam eu acasa, ii puneam diverse fructe in iaurt si papa.... Acum papam iaurtel cu fructe si musli Activia, Activia fibre si cel mai mult ii plac branzicile cu fructe si deserturi din lapte cu fructe ... yahoo.gif
Monalisa
Buna, mamici!
Am initiat acest topic pentru ca am o mare dilema, sper sa fie de acord si administratorii cu topicul.
In ultimele 3 saptamani, datorita unei conjuncturi, am petrecut mai multe ore pe zi la spitalul judetean. Am observat cu uriasa mirare ca zilnic veneau mamici cu copii sub 1 an, pentru internare. De fiecare data, la internare, replica asistentelor era "si tu ai mancat Danone?". Am vorbit cu cateva mame si mi-au spus ca puii lor facusera intoxicatie alimentara de la Danonino si iaurt natural Danone. Eu inca nu i-am dat fetitei mele iaurt, e prea mica, am inceput doar cu suc de mar si morcov, dar eram hotarata sa ii dau iaurt Danonino, bineinteles ca acum m-am razgandit, voi cauta un alt iaurt pentru copii. Voi ce spuneti? Ati mai auzit de astfel de cazuri?
didigargarita
Eu i-am dat Dianei iaurt Danone de la 2 luni de fapt Danoninosi nu a avut nimic si i-am dat culmea intii din cel cu fructe ca cel natural nu-l voia si nu a avut nimicCred ca depinde si de copil am mai auzitmamici care erau contra iaurtului Danone nu stiu ce sa zic ;acum ii dau Dianei iaurtCampina cred ca e cel mai bun la ora actuala eu asa cred
Pentru atunci cind te vei hotari sa ii dai iaurtel e bine sa incepi cu 1-2 lingurite si sa ii urmaresti scaunele daca nu sunt probleme eu cred ca e oksa nu faci ca mine ca Diana tipa cind ii dadeam Danonino la inceput cind se termina ca mai voia asa ca ii dadeam 2 odata yahoo.gif
crisac
Eu ii dau Mirunei iaurt Danone Natural de la 6 luni si nu a avut nicio problema. Pe asta mi l-a recomandat pediatra si asa am facut. Parerile sunt impartite si iaurtul e bun sau rau, de la copil la copil. In schimb, aceeasi pediatra mi-a spus sa nu ii dau sub nicio forma iaurt cu fructe, pentru ca sunt foarte periculoase putand provoca diaree, implicit enterocolita si alte afectiuni stomacale. Daca vreau, ii pot pune eu fructe.
radu claudia
eu ii dau lui Stefan de la 5 luni iaurt Danone cremoso ptr ca asta ii place mai nou.
i-am dai Danone natural iar dupa 1 luna nu l-a mai vrut si am incercat Cremoso,iar acum de-asta papa.
Pe 5 aprilie face 7 luni.
deeaa77
13.gif
CITAT(didigargarita @ Mar 24 2006, 04:39 PM) [snapback]53125[/snapback]

Eu i-am dat Dianei iaurt Danone de la 2 luni de fapt Danoninosi nu a avut nimic si i-am dat culmea intii din cel cu fructe ca cel natural nu-l voia si nu a avut nimicCred ca depinde si de copil am mai auzitmamici care erau contra iaurtului Danone nu stiu ce sa zic ;acum ii dau Dianei iaurtCampina cred ca e cel mai bun la ora actuala eu asa cred
Pentru atunci cind te vei hotari sa ii dai iaurtel e bine sa incepi cu 1-2 lingurite si sa ii urmaresti scaunele daca nu sunt probleme eu cred ca e oksa nu faci ca mine ca Diana tipa cind ii dadeam Danonino la inceput cind se termina ca mai voia asa ca ii dadeam 2 odata yahoo.gif

Cum adica i-ai dat Danone de la 2 luni??? 13.gif
denissa
eu am patit-o cu fetita mea
a facut o indigestie groaznica
aveti grija !
leantza_ro
Si noi mancam iaurt danone cremoso de la 6 luni jumate si acum de cateva zile ii dau danonino de fructe. pana acum nu am avut probleme. Sper sa mearga bine in continuare.
chaby
Eu nu i-am dat iaurt inca, dar daca aveti indoieli de ce nu-i faceti iaurt in casa?
Nu va trebuie decat un litru de lapte fiertsi 100gr de iaurt cu termen scurt de garantie (este mai putin tratat - decimai natural - si are fermenti activi). 5.gif
carmen_raulica
Si eu am patit-o cu Danonino.A vomitat foarte urat pana s-a albastrit la fata.Dupa aceea era alb ca varul.Am fugit atunci cu el la medicul de familie si ma trimis la spital cu el.L-au tinut in perfuzii o noapte si o zi.Si de atunci el are si alergie la laptele de vaca.
ilinka
Mamici, io vreau sa incep sa-i dau puiului meu (care implineste de ziua pacalelilor 7 luni) iaurt. Pediatra mi-a recomandat sa evit danone cu fructe....pt. inceput care credeti ca ar fi mai potrivit?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.