megg
Oct 18 2005, 10:09 AM
Sunt insarcinata in 31 de saptamani, si aseara am avut niste scurgeri de sange maronii, exact ca la menstra, apoi dupa dus, mi-a mia curs putin , de data asta fiind de culoare rosu. Nu mi-a curs mult, insa m-a speriat foarte tare. Stie cineva sa-mi spuna care este cauza? Ce s-a putut intampla? Pe bebe-l simt cum misca, si asta m-a linistit cat de cat , insa nu-mi explic ce mi s-a intamplat si ma framanta faptul ca nu vreau sa fie bebe afectat in vreun fel. A-ti trecut vreuna prin asa ceva? E ceva grav?
Tinozze
Oct 18 2005, 10:15 AM
CITAT(megg @ Oct 18 2005, 10:04 AM)
Sunt insarcinata in 31 de saptamani, si aseara am avut niste scurgeri de sange maronii, exact ca la menstra, apoi dupa dus, mi-a mia curs putin , de data asta fiind de culoare rosu. Nu mi-a curs mult, insa m-a speriat foarte tare. Stie cineva sa-mi spuna care este cauza? Ce s-a putut intampla? Pe bebe-l simt cum misca, si asta m-a linistit cat de cat , insa nu-mi explic ce mi s-a intamplat si ma framanta faptul ca nu vreau sa fie bebe afectat in vreun fel. A-ti trecut vreuna prin asa ceva? E ceva grav?
[snapback]9978[/snapback]
Nu stiu despre ce poate fi vorba dar sfatul meu este sa te duci urgent la un control la doctorul care iti urmareste sarcina !!!!! Sanatate multa si tie si lui BB
codruta
Oct 18 2005, 10:44 AM
mai esti aici?????
fuguta la doctor si te asteptam cu vesti bune
AdrianaC
Oct 18 2005, 01:21 PM
Megg,
Nu vreau sa te sperii, dar cel mai bine este sa mergi la doctor. Cauze pot fi mai multe, dar eu doar mi-as da cu parerea, iar acum chiar e cazul sa apelezi la un doctor pentru o parere avizata.
Bafta si sa ne tii la curent.
Ely
Oct 18 2005, 08:52 PM
Megg ai fost la doctor? sper ca totul e bine te pup si sa auzim de bine
ellagiana
Oct 19 2005, 07:46 AM
megg, daca in ziua aia ai fost la control la doctor si ti-a verificat colul, atunci e normal sa ai putina sangerare...eu de fiecare data cand veneam de la control in ultimile 2 luni de sarcina, mereu sangeram si doctorul meu a zis ca e ok, este din cauza controlului intern...sper sa fie asta...asteptam sa ne spui ce-a zis medicul tau.
megg
Oct 19 2005, 09:49 AM
Buna dragele mele!!!! Va pup pe toate!!!
Va multumesc mult pentru ca existati si ca sunteti alaturi de mine!!!
Am fost ieri la doctor, m-a urcat pe masa, s-a uitat la col si mi-a zis ca este putin modificat, insa cum nu avea acces la ecograf, mi-a zis sa revin in dimineata asta. Asa ca la 7 dimineata, am fost acolo, de sangerat n-am mai sangerat, decat 2 picaturi maronii. S-a uitat si mi-a zis ca i-a fost teama ca mi s-a deslipit placenta, insa, spre norocul meu este totul bine, colul inchis, si placenta la locul ei. Chiar cand i-mi facea eco, am avut contractii, mi se intarise burta tun, si mi-a zis sa iau trei zile no-spa, si ca ar trebui sa ma interneze cateva zile in spital, caci nu-mi fac bine contractiile alea. I-am zis c-as prefera sa stau acasa, la pat, sa fiu cuminte, asta binenteles daca se poate, si nu este obligatoriu sa ma internez. Mi-a zis ca e in regula, pot sa stau acasa , insa in cazul in care mai am sangerari, sa ma duc fuguta la spital, sa ma interneze. I-am zis ca asa o sa fac, numai ca eu prefer sa stau acasa si din cauza fetitei mele, care este clasa I si nu pot s-o las asa vraiste. Oricum, m-a linistit putin, caci eram disperata, mi-a zis ca nu era o problema daca nasteam caci am deja 7 luni, insa este de preferat sa rezist macar pana la 8 luni si un pic, ca sa nasc o bebita voinica si sanatoasa tun.
Bebe este bine, chiar foarte vioaie, ma loveste tot timpul, fapt care-mi dovedeste ca este bine. Ieri s-a miscat intr-una, de dimineata la fel, parca ma simtea ca sunt speriata si vroia sa-mi dea de veste ca ea este bine, ca sa stau linistita.
Doctorul mi-a zis ca nu-si explica de la ce a fost sangerarea, si mie mi s-a parut ciudat, insa daca se mai repeta, voi merge la spital sa ma internez, ca sa n-o afecteze pe bebita in vreun fel.
Cam astea sunt noutatile.
Va pup dulce pe toate si va doresc sanatate si tot ce va doriti sa vi se implineasca!!!!
Pupici!!!
Megg
AdrianaC
Oct 19 2005, 10:05 AM
Megg,
Ma bucur din inima pentru tine. Stiu ce inseamna sa treci prin astfel de emotii la 7 luni si stiu ca nu ti-a fost usor.
Totusi, sub nici o forma sa nu faci efort si sa stai cat mai cumintica in casa si chiar in pat !
Si eu am patit la fel, dar m-a internat 1 saptamana la 7 luni, pe perfuzii cu diazepam si tot felul de calmante, dupa care m-a lasat sa stau acasa numai cu conditia sa nu fac nici un pic de efort si sa stau numai in pat. Asta am si facut si la 37 saptamani si 3 zile a sosit fetita mea, 3200g si 49 cm lungime.
Asa ca bine ca esti bine si stai cumintica !
Ai grija de voi !
codruta
Oct 19 2005, 10:06 AM

uff
am citit mesajul de la tine fara sa respir ...
Bine ca esti bine ca ne-ai cam speriat
ai grija de tine c-ai promis la nenea doctoru'
Ely
Oct 19 2005, 11:11 AM
ma bucur foarte mult ca sunteti bine

acum trebuie sa fii cumintica si sa asculti pe nenea doctoru
Tinozze
Oct 19 2005, 11:31 AM
ela25
Oct 19 2005, 12:11 PM
Nu stiu daca are rost sa-ti mai zic si eu sa asculti de dr., dupa atatea sfaturi, vreau sa-ti spun ca si eu ma bucur mult ca, totul este Ok, Si ca abia am asteptat sa revii cu un mesaj buna.
Pupici, si ai grija de tine si bebe.
iman99
Oct 19 2005, 09:28 PM
megg Slava Domnului ca totul e bine...sanatate multa iti doresc si tie si bebitei tale
Kittycutza
Oct 20 2005, 10:35 AM
Cu sangerarile in general nu e de glumit ..sunt periculoase..prezenta lor arata clar ca ceva nu e in regula...si se poate ajunge chiar pana la avort..
Sfat..doctorul si atat..nu incerca sa-ti explici tu de ce sangerezi sau ce crezi ca nu e in regula cu tine..ca pana te dumiresti tu...pierzi copilu...Doamne fereste..
antighin
Oct 26 2005, 09:43 AM
Salut.Si eu am observat ca din cand in cand secretia se coloreaza in roz sau caramiziu.Asta cam 2 zile pe luna.I-am zis d-nei doctor si mi-a zis ca daca mai apare sa merg sa-i arat ai sa fac analize.Sambata am facut mai multa treaba prin casa si duminica seara am observat rozul de pe chilot si luni am fost la medic.Marti dimineata cand sa-mi ea o lama nici nu a avut de unde lua.Parca se pregatise corpul ca totul sa fie bine la medic.Ii era frica sa nu fie fisurate membranele,ceea ce ar fi dus la o nastere prematura,Doamne fereste.Din fericire acest lucru nu este prezent.Placenta este in regula si colul este inchis.Nici urma de vreo infectie. Acum mi-am adus aminte ca am citit intr-o carte mai veche ca la unele femei menstruatia continua si pe timpul sarcinii sub forma unor mici sangerari .Cred ca acest fenomen se intampla cu mine.Ma rog la Dumnezeu sa fie totul bine pana la final.Multa sanatate tuturor.
megg
Oct 27 2005, 08:54 PM
Buna dragele mele!!!
Pot spune ca n-am fost atat de cuminte zilele astea, asa cum ar fi trebuit, caci nu are cine sa faca treaba in afara de mine. Asa ca a trebuit sa fac mancare, sa ies pe afara cu sotul si fiica, ca sa facem piata, etc. E drept ca n-am carat eu sacosi, insa contractiile n-au disparut, am zilnic, cu toate ca iau 6 no-spa pe zi. Scurgeri maronii am mai avut, insa nu zilnic, ci din cand in cand, n-au mai fost rosii, dar tot nu cred ca-i bine. In plus, ma cam doare burta cand si cand, de fapt durerea ciudata o simt in jurul buricului, ceea ce nu-mi explic de ce acolo, si de ce asa? Pe voi v-a durut in jurul buricului? Parca ar fi o vanataie , mi se pare ciudat . M-am gandit ca poate puiul trage de cordonul ombilical, mi-a fost frica ca o perioada n-am mai simtit-o zvarcolindu-se in burta, insa parca m-a simtit ca sunt ingrijorata si mi-a dat semne ca ea e bine, da din manute si din picioruse.
Pupici!!!
Megg
AdrianaC
Oct 28 2005, 07:33 AM
CITAT(megg @ Oct 27 2005, 08:49 PM)
Buna dragele mele!!!
Pot spune ca n-am fost atat de cuminte zilele astea, asa cum ar fi trebuit, caci nu are cine sa faca treaba in afara de mine. Asa ca a trebuit sa fac mancare, sa ies pe afara cu sotul si fiica, ca sa facem piata, etc.
[snapback]12855[/snapback]
Megg,
Eu iti recomand sa stai cumintica, pentru ca bebe trebuie sa mai stea in burtica macar 4-5 saptamani !
Si eu am facut ca tine la prima sarcina si am patit-o, si o prietena de-a mea la fel, bilutza vezi ca si ea a avut probleme, asa ca stai cuminte si da-o incolo de treaba. Fa-i o lista sotului tau cu ce ai nevoie si nu te mai duce in piata. La fel cu curatenia, incearca sa gasesti mai bine pe cineva care sa iti vina o data pe saptamana sa-ti faca si curat si poate si mancare.
Succes si ai grija de tine si de bebe (si de restul familiei, bineinteles) !
bilutza
Oct 28 2005, 01:42 PM
Megg, stai cuminte !!!
Ca sa te conving sa stai cuminte si sa te odihnesti , o sa iti povestesc despre 2 burtici obraznice, una de 32 saptamani si una de 20 (cred), care au facut efort si aveau sangerari , motiv pentru care stateau pe perfuzii si injectii la pat.

Nu vrei sa patesti asa ceva !
Multa sanatate !
codruta
Oct 28 2005, 03:26 PM
CITAT(bilutza @ Oct 28 2005, 01:37 PM)
Megg, stai cuminte !!!
Ca sa te conving sa stai cuminte si sa te odihnesti , o sa iti povestesc despre 2 burtici obraznice, una de 32 saptamani si una de 20 (cred), care au facut efort si aveau sangerari , motiv pentru care stateau pe perfuzii si injectii la pat.

Nu vrei sa patesti asa ceva !
Multa sanatate !

[snapback]13093[/snapback]
Ce sa inteleg prin efort???
Chiar nimic n-avem voie sa facem? Nici stare n-am sa stau in pat toata ziua
Eu azi am facut putina curatenie prin casa (aspirat,sters praful, curatat baia, sters faianta,gresie) si m-am chinuit putin ca a inceput sa ma doara spatele.
Dar nu pot sa zic ca a fost nu-stiu-ce efort ca altadata terminam intr-o ora, acum le-am facut intr-o jumate de zi.

Ca ma asezam tot din 10 in 10 minute...
Sper ca nu i s-a facut mila lui BB de mine, sa vina sa ma ajute
AdrianaC
Oct 28 2005, 04:04 PM
CITAT(codruta @ Oct 28 2005, 03:21 PM)
Ce sa inteleg prin efort???
Chiar nimic n-avem voie sa facem? Nici stare n-am sa stau in pat toata ziua
Eu azi am facut putina curatenie prin casa (aspirat,sters praful, curatat baia, sters faianta,gresie) si m-am chinuit putin ca a inceput sa ma doara spatele.
Dar nu pot sa zic ca a fost nu-stiu-ce efort ca altadata terminam intr-o ora, acum le-am facut intr-o jumate de zi.

Ca ma asezam tot din 10 in 10 minute...
Sper ca nu i s-a facut mila lui BB de mine, sa vina sa ma ajute

[snapback]13128[/snapback]
Codruta !!!!
NIMIC !!!!
Nu te mai juca pentru ca te joci cu focul si pe urma o sa-ti para rau. Nici nu iti imaginezi cat este de rau sa stai internat in spital, pe perfuzii si tot felul de medicamente pentru calmarea contractiilor, asta in cazul fericit in care se mai poate face ceva ca sa nu ti se declanseze nasterea !
Vorbesc foarte serios si in cunostinta de cauza pentru ca am patit-o. Este oribil ! Pe langa tratamentul din spital, cel mai mult esti terminat psihic si fizic. Mie imi puneau inclusiv Diazepam, si eram ca un zombi. Cand ma suna cineva vorbeam si apoi nici nu stiam cu cine si ce am vorbit. Am stat numai 1 saptamana in spital, pe la 7 luni, dar nu-i doresc nimanui sa treaca prin asa ceva.
Bilutza ! Spune-i si tu cum este !
iman99
Oct 28 2005, 04:35 PM
bilutza
Oct 29 2005, 10:57 PM
Eu le tot spun sa stea cuminti, dar daca ele nu vor...

Pana la urma, depinde de organismul si de rezistenta fiecareia. Una poate fi rezistenta si poate face fata unor treburi casnice mai grele, gen spalat faianta, alta burtica e mai sensibila si poate avea probleme. Nu stiu ce gen de efort facusera burticile din spital, ca mi-a fost jena sa le intreb.
Mai bine evitati sa faceti treburi complicate, care va pot solicita mai mult decat trebuie. Eu stiu ca multe dintre voi nu aveti nici un ajutor, si trebuie sa faci mancare, sa faci curat, etc. Dar cred ca se pot face incet, fara eforturi deosebite, iar curatenia generala cu spalat de faianta si de covoare poate astepta pana dupa nastere, asta daca nu are tati timp sa te ajute.
E vorba de sanatatea lui bebe si a voastra !
blanca
Nov 18 2005, 09:41 PM
Buna!
(Este prima oara cand scriu si sunt un pic emotionata) am si eu o intrebare poti avea ciclu peste sarcina? Atunci ciclul este normal? Cum poti sa-ti dai seama ca esti insarcinata? S-a confruntat cineva cu treaba asta?
ellagiana
Nov 19 2005, 07:03 AM
da, sunt cazuri cand poti avea ciclu prima luna de sarcina, dar de cele mai multe ori nu este asa cum este el in mod normal, ci este mult mai putin cantitativ si daca am retinut bine este mai inchis la culoare, insa iti poti da seama dupa instalarea simptomelor specifice sarcinii gen greturi, marirea sanilor, ameteala, intoleranta la mirosuri etc...analizele de sange si o ecografie iti vor spune cu siguranta daca s-a instalat un bebe sau nu in burtica...sa fie cum iti doresti! cu ochisori, sper
anaida
Nov 19 2005, 03:25 PM
Am auzit cazuri in care o gravida a avut ciclu pana in luna a cincea si nu a stiut ca e gravida...am auzit, nu stiu cat de adevarat o fi...
bruna
Nov 20 2005, 08:53 AM
Da,si eu am avut menstruatie peste sarcina .Doua menstruatii dupa care am depistat sarcina.Intr-adevar era mai scurt(dura cam 2 zile,iar la mine de obicei dura 4 zile),mai putina cantitativ,in prima zi sangele era deschis la culaore iar in urmatoarea era maroniu .Eu folosesc numai tampaone vaginale si imi aduc aminte ca atunci abia se murdareau un pic la varf.Eu dupa sani mi-am dat seama ca se intampla ceva,devenisera mai mari si ma dureau non stop(incepusera durerile cam de prin saptamana 3-4).CAnd am facut testul barza a iesit pozitiv din prima,l-am refacut si a iesit negativ.In total am facut vreo 10 teste barza,7 au iesit pozitive si trei negative.Greturi am avut in cateva dimineti,ma simteam obosita,balonata,indispusa,nervoasa.Cam atat am observat schimbat la mine.
iman99
Nov 20 2005, 10:49 AM
si eu am avut prima luna peste sarcina..numai ca difera de ciclu normal..este mai inchis la culoare si nu are abundenta ...si a tinut vreo 2 zile cred
,,iar apoi gata :6
blanca
Nov 20 2005, 11:41 AM
Salut!
Va multumesc pt. raspunsuri
mistera
Jan 18 2006, 05:17 PM
Buna. Mama mea a avut ciclu peste sarcina pana in luna a treia, cand era insarcinata cu mine. Mi-a spus ca in felul acesta am pacalit-o si am reusit sa vin si eu pe lume

Deci se poate.
leut
Jan 18 2006, 05:56 PM
Da Anaida, eu am avut o colega mai in varsta care mi-a povestit ce a patit ea. Se simtea rau si cand s-a dus la doctor acesta, uimit si el i-a spus ca e insarcinata in trei sau patru luni, nu mai retin. Cert este ca baiatul s-a marit, acum este flacau in toata regula si unde mai pui ca-i si sclipeste mintea.
Deci se poate...
A, ea stia ca nu are cum sa ramana insarcinata ca cica avea uterul retrovers sau cam asa ceva.
sadaf daria
Mar 20 2006, 11:05 PM
CITAT(blanca @ Nov 18 2005, 09:41 PM) [snapback]19436[/snapback]
Buna!
(Este prima oara cand scriu si sunt un pic emotionata) am si eu o intrebare poti avea ciclu peste sarcina? Atunci ciclul este normal? Cum poti sa-ti dai seama ca esti insarcinata? S-a confruntat cineva cu treaba asta?

Iubita da e mai bine sa mergi de urgenta la doctor.

CITAT(sadaf daria @ Mar 20 2006, 11:04 PM) [snapback]52347[/snapback]
si ia un test de sarcina si fal dimineata.
sadaf daria
Mar 21 2006, 07:52 PM
CITAT(sadaf daria @ Mar 20 2006, 11:05 PM) [snapback]52347[/snapback]
Iubita da e mai bine sa mergi de urgenta la doctor.

si ia un test de sarcina si fal dimineata.
EU am pierdut o sarcina!Asa ca nu e de joaca!
crisac
Mar 21 2006, 11:00 PM
Eu am avut o luna ciclu, peste sarcina. Nu am avut nici un fel de simptome dar, cum spuneau si fetele a durat mai putin si a fost mai inchis la culoare. Totusi, daca banuiesti ceva in neregula, du-te la dr. E mai sigur asa!
niki75
Mar 25 2006, 11:55 AM
Azi dimineatza am avut si o sangerare maronie decolorata. Asta s-a intamplat dupa baie. Sunt in 30 saptamani si colul era scurtat - 33 mm - la ultima ecografie (acum 2 saptamani) dar era inchis. Oricum efort nu fac, dar ma duc in continuare la serviciu, munca fiind de birou.
Sunt ingrozitor de speriata.

Programare la medic am de-abia peste o saptamana. Se poate sa se fi deschis colul? Asta sa insemne sangerarea??
Am mai avut si dureri in ultimele saptamani dar luam nospa si stateam linistata. Acum insa nu m-a durut ...doar scurgerea asta maronie
Doamne sa fie bine bebitza ca mor de spaima.
ola2005
Mar 25 2006, 12:14 PM
Draga Niki,
Stai linistita ca sangerarea usoara pe care ai avut-o poate fi si din cauza baii care poate a fost putin mai calda decat era nevoie.Colul nu se deschide neaparat daca s-a scurtat .Eu am colul mai scurtat ca al tau ca bebeaca mea se cam grabeste.De preferat e sa stai intinsa in pat,cumintica si ia neaparat no-spa acum depinde cat luai inainte dar la o faza de genul asta iei una dimineata si una seara sau la pranz cum iti e mai bine.Si cu lucratul la birou chiar daca nu faci efort in cazul in care medicul tau nu ti-a spus ai totusi grija ca si statul mult pe scaun provoaca contractii usoare care scurteaza colul.Asa ca stai in pat si nu te alarma ca poate fi nimic grav.Eu am avut aceeasi prob in sapt 28 si nu a fost grav.Ai grija de tine si de burtica,sanatate multa si pupici.
CarmenA
Mar 25 2006, 01:06 PM
eu zic totusi sa ii dai un telefon dr tau. Nu cred ca se supara. Eu una asa as face. Nu as sta eu linistita cu sangerarea...
niki75
Mar 25 2006, 01:45 PM
Am sunat la doctor. Mi-a zis sa stau linistita, sa nu ma agit, sa nu ies din casa si sa iau nospa si scobutil supozitoare daca am si dureri. I-am zis de baie si m-a certat ... de acum incolo doar dus. Mi-a zis sa-l sun daca mai apare vreo sangerare, iar daca nu maine la pranz sa-l sun oricum. M-a intrbat daca a fost dupa contact ... dar nu e cazul. Cred ca luni ma cheama la control. Prea multe nu mi-a spus probabil, sa nu ma alarmeze. Ce sa mai stau cuminte si vad luni... chiar daca nu ma cheama, ma duc si stau la usa lui. Altfel nu ma linistesc.
ola2005
Mar 25 2006, 02:19 PM
Stai linistita NIKI ai sa vezi ca si tu si bebe sunteti bine.Se mai intample si din astea neplacute dar va fi bine.Ai incredere si fii tare.Incearca sa nu mai faci baie ci dus mai caldut ca face rau daca e prea fierbinte ca am avut si eu prob din cauza asta.Cu no-spa ai sa vezi ca iti va fi f bine.Oricum e de preferat sa faci normal un control in primul rand ca sa stai tu linistita.In rest ai grija de tine si de bebe si odihna cat mai multa.
pupici
niki75
Mar 25 2006, 05:26 PM
Va multumesc pentru sfaturi si incurajari. Incerc sa stau linistita si sa nu-mi fac prea multe griji ca sa nu se agite bebelina. Oricum ea se misca in continuare, e vioaie
Va tin la curent daca ajung la doctor.
niki75
Mar 29 2006, 02:19 PM
Am fost azi si la ecograf si se pare ca nu exista vreo problema grava. Placenta este anterioara si nu sunt puncte de decolare.
Colul incepe sa se deschida din interior ... poate de la asta o fi fost. Oricum la exterior e inchis. NU stiu de unde putea fi sangerarea dar m-am mai linistit
AHMAD IRINA
Mar 31 2006, 11:57 PM
...oh..ce bine e cand totul se termina cu bine..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.