bimbirica
Feb 22 2007, 01:29 PM
ioana adriana
Feb 22 2007, 02:05 PM
Cu cine nasti si unde? asta ca fapt divers pt ca si eu am termenul dupa UM pe 12 martie asa ca pe aproape.
Eu merg la control luni pe 26 feb sa vedem cum mai stam , dar vreau sa-ti zic ca si mie la ultimul control de la 35 de sapt mi-a zis acelasi lucru ca bebe e mare ca e in pozitie 'angajat' si crede ca nu ajung la termen. Dar vreau sa-ti zic ca bebele meu e in pozitie de la 28 de sapt doar ca la 35 a mai coborat putin cu capul....dar atata timp cat colul este lung si inchis nu ai de ce sa-ti faci griji ca nasti pt ca nu se intampla inca...dar daca la tine s-a deschis colu s-a scurtat si ai eliminat dopul at bebe o sa vina singur fara sa-ti rupa dr membranele...pur si simplu pt ca e pregatit si el asa vrea

. Eu zic sa nu-ti faci griji pt ca dupa ce ai implinit 37 de sapt bebele e considerat la termen si el vine cand vrea el

mai ales daca e destul de mare
pupici
onuta_dec
Feb 22 2007, 02:14 PM
Ciudat , trebuia sa te mai lase. Eu intrasem in saptamana 41 si de aceea m-a chemat sa nasc si mi-a rupt membranele. Din cate stiu eu nu te afecteaza nici pe tine nici pe bebe. Doar ca la unele femei este mai dureros. Mai insista la medic si zi-i ca mai vrei sa astepti. Ai avut cumva o sarcina cu probleme? Ca daca nu eu zic sa mai astepti, altfel s-ar putea sa ajungi la cezariana ca si mine deoarece colul era prea dur. Mai puteam sa astept 2 saptamani si s-ar fi declansat in cele din urma nasterea singura, dar doctorita a calculat altfel decat mine si a preferat asa.
nicoleta121
Feb 22 2007, 02:31 PM
si eu am avut sarcina depasita de 40 de saptamani si mi-a declansat nasterea.mi-au dat calciu lactic ca sa declanseze contractiile si dupa ce au inceput mi-au rupt membranele,dar nu am simtit absolut nimic,mai mult nici nu mi-am dat seama,pentru ca nu am avut lichid mult si nu am simtit sa curga.
Roxi_J
Feb 22 2007, 02:43 PM
Eu am nascut cu nastere provocata, mi-au facut injectie cu calciu (la ambele nasteri, la Denisa la 39 de spatamani, la Mihnea in prima zi din saptamana 38). La Denisa s-au rupt membranele singure, la bebe Mihnea a rupt doctorul membranele. In ambele cazuri, instantaneu s-au indesit contractiile si au devenit foarte dureroase. De la ruperea membranelor dupa 3 ore la Denisa, respectiv 2 la Mihnea, nasteam.
Poate ca s-a gandit doctorul ca bebe e deja mare, si daca mai creste o sa fie greu sa nasti natural.
lelisor
Feb 22 2007, 03:07 PM
Asculta ce zice Roxi_J ca stie ce vorbeste. Eu zic, ca sa nu te framanti pana la 1 martie cand trebuie sa mergi la control, sa-ti suni dr si sa-l intrebi. O sa-ti raspunda si o sa te linisteasca. Oricum, daca bb e mare mai bine nasti mai devreme. Crede-ma, Vlad a avut 4.8kg la nastere (naturala) si-mi pare rau ca n-am insistat pe cezariana. Culmea e ca timp de vreo 2-3 saptamani a incercat si mie sa-mi provoace nasterea cu injectii cu calciu dar la mine n-au avut efectul scontat. Dupa a patra incercare, cand zicea ca daca nu nasc nici in urmatoarele doua zile imi face cezariana atunci mi s-a rupt apa ... mai bine-mi facea cezariana, eu am simtit ca e mare dar ea a zis ca nu credea ca e chiar atat de mare. Asa ca, suna-ti dr si nu intra in panica daca vrea sa-ti provoace nasterea mai devreme, nu se intampla nimic. Ii poti cere sa-ti explice cat mai detaliat ce vrea sa-ti faca si ai timp sa te linistesti pana la control. Nastere usoara si sa fiti amandoi sanatosi!
lumi.badea
Feb 22 2007, 07:17 PM
Sa va povestesc cum a fost la mine:
Si mie mi-a fost provocata nasterea la 37 de sapt - din motive medicale - aveam membranele fisurate (pierdeam lichid amniotic, si imediat cum a vazut doctorul m-a internat de urgenta in spital - eram in sapt 36). La analize a iesit proteina C reactiva pozitiva ceea ce mi s-a zis ca indica o infectie in organism si exista riscul de a se infecta si bebe.
Ca atare, in ziua in care am intrat in sapt 37 a decis ca trebuie sa nasc (intre sapt 37-40 nasterile se considera la termen) si m-a pus pe perfuzie cu ocitocina - dar degeaba, nu am avut nici cea mai mica contractie - bb nu a vrut sa iasa atunci (pe mine vestea ca imi va provoca nasterea m-a luat pe nepregatite si am cam 'bocit' un pic - numai ca, bebe nu a vrut sa se nasca atunci cand a vrut doctorul, a mai stat o zi ca era tare bine inauntru....). A doua zi, a incercat din nou cu perfuzie dar, dupa 3 ore dormeam de n-aveam treaba... atunci mi-a rupt el membranele (eu eram speriata, credeam ca o sa ma doara, dar n-am simtit nimic, doar scurgerea lichidului) - dar dupa aceea s-a declansat o furtuna de crampe foarte puternice (eu nu am simtit durerea asa cum auzisem, am perceput contractiile ca pe niste crampe foarte puternice ca atunci cand esti foarte constipata si ai gaze si nu poti sa te eliberezi) - si erau foarte lungi (2-3 minute) si foarte dese (la 45-50 secunde)...
Eu nu am avut un travaliu 'clasic' - in 2 ore de 'crampe' m-am dilatat complet de nu le venea sa creada nici doctorului, nici moasei... (initial ma gandisem sa fac epidurala, dar nu a mai fost cazul) Nici mai departe nu am simtit durere - nu stiam cand trebuie sa imping - aveam doar senzatia ca trebuie sa ma screm si atit - bebe a iesit foarte repede - in 20 de minute de cand am intrat in sala de nastere (placenta in schimb n-a vrut sa iasa si pace - a bagat doctorul mana dupa ea si a scos-o...)
Deci, Bimbirica, dupa parerea mea, nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme - eu am nascut la 37 de saptamini si 1 zi un bebe sanatos de 3,300 kg si 50 cm.
Sanatate multa si nastere usoara!
dana_martie
Feb 22 2007, 07:34 PM
CITAT(lumi.badea @ Feb 22 2007, 07:17 PM) [snapback]187429[/snapback]
aveam membranele fisurate (pierdeam lichid amniotic,
Cum ti-ai dat seama? pierdeai mult?
lumi.badea
Feb 22 2007, 08:49 PM
CITAT(dana_martie @ Feb 22 2007, 07:34 PM) [snapback]187435[/snapback]
Cum ti-ai dat seama? pierdeai mult?
Aveam o secretie vaginala foarte abundenta - aproape ca o menstruatie - mai ales cand ma ridicam brusc, sau la efort (am facut gimnastica pina cand m-am internat) - dar, ca un facut, la controalele saptaminale nu s-a observat, desi i-am spus doctorului de fiecare data - doar la cel din sapt 36 s-a vazut - era un lichid apos, aproape transparent, usor albicios - si, cum l-a vazut, doctorul nu a mai stat la discutie - internare de urgenta si analize care au confirmat ca pierd lichid amniotic. In spital mi-a dat antibiotice (pe gura) dar nu am avut nici o restrictie, doar ca trebuia sa stau in spital sub observatie in caz ca se intimpla ceva, si as fi stat pina in sapt 40 daca nu mi-ar fi iesit proteina C reactiva pozitiva.
Am intrebat cum mi s-au fisurat membranele - iar una dintre posibilitati era la un efort brusc si foarte puternic... In sapt 32 (parca) am fost racita si am tusit foarte mult - si probabil ca in timpul unui acces de tuse foarte puternic s-a intimplat, mai ales ca am avut atunci si o usoara singerare - cateva picaturi - (dar care m-au speriat tare) si am fost la camera de garda (doctorul meu era in concediu atunci) - nu s-a vazut nimic - colul era inchis, totul era OK la examenul vizual si tactil... Dar de atunci am simtit ca am o secretie mai abundenta - mai mult ca sigur atunci s-au fisurat membranele, dar nu foarte jos ca sa pierd mult lichid ci mai sus si pe lateral.. (iar examenul ecografic de la internare din sapt 36 nu a aratat o scadere semnificativa a lichidului amniotic - pierdeam totusi putin iar bebe 'fabrica' in continuare cat avea nevoie...)
bimbirica
Feb 22 2007, 10:25 PM
buna fetelor! va multumesc mult pentru raspunsurile voastre!
ioana adriana voi naste la caritas (din nefericire, dar dr. mi-a promis o rezeva si stau mult mai linistita) cu badea stefan ,de care pana acum am fost ffff multumita. in luna a sasea, am fost internata pt.amenintare de avort, aveam contractii, dar de atunci totul a fost bine. nu am mai avut nici un fel de probleme. colul este inchis si lung, lichid amniotic nu pierd, burtica nu se intareste... despre greutatea copilului mi-a spus ca va depasi 3.500 kg pana saptamana viitoare si va vi chiar mare! 3.500 kg este chiar o greutate atat de buna cum afirma dansul?!

poate ma lamuriti! sincer, mia- dori sa parcurg toate etapele travaliului, ca sa ma pot obisnui cu durerile, pt.ca altfel nu stiu daca as reusi sa nu fiu speriata...

voi cum ati simtit contractiile? am auzit diverite variante: ca pe niste calduri puternice, ca niste dureri de menstruatie, ca niste intepaturi puternice in burta si in spate etc...
roxi_j, copilasii tai ce greutate au avut la nastere?
lumi.badea, ai fost o norocoasa! felicitari la toate mamicile si nasrere usoara la burtici! multa sanatate
Roxi_J
Feb 22 2007, 11:22 PM
Denisa la 39 de saptamani avea 3 kg si 49 cm, Mihnea la 38 de sapt 3100 si 50 cm.
Contractiile le-am simtit ca pe durerile de carcei, cele mai nasoale cu putinta inmultite cu vreo 3-4. Locul unde durea era acelasi ca la menstruatie, doar ca durerea era atat de puternica incat radia, si durea toata burta.
Cleutza
Feb 22 2007, 11:41 PM
CITAT(bimbirica @ Feb 22 2007, 01:29 PM) [snapback]187222[/snapback]
Fetelor sa va povestesc si situatia mea. Oricum, in ultima vreme am auzit ca majoritatea medicilor prefera sa provoace nasterea (asta in afara cazurilor in care este necesar). Ganditi-va ca este mult mai comod pentru ei sa mergi de dimineatza, cand sunt ei de tura decat sa ii suni tu si sa ii chemi de acasa, din alte treburi, cand nu e tura lor. SI am mai observat ceva referitor la calculul saptamanilor de saricna de catre doctorii de acum. Au o tampenie de calendar dupa care se iau pe cand eu am calculat babeste, asa cum m-a invatat mama. Stiam exact cand trebuia sa nasc cu atat mai exact cu cat stiam si cand se intamplase evenimentul. Iar el o tinea intr-una ca trebuie sa nasc cu cel putin 10 zile mai devreme.
Asa este practica in ziua de azi, medicii se iau dupa termenul minim nu dupa cel normal. Faceti singure o socoteala (babeste, asa cum faceau mamele noastre) si o sa vedeti ca va da o diferenta de cel putin 10 zile ( marja de eroare este 10-15 zile, la medici- incluisiv la aparatele pentru ecografie).
Spre exemplu mie imi venise ultima menstruatie pe 20 iulie, deci nu puteam sa raman decat in perioada 30 iulie-8 august. Evenimentul s-a produs 6,7,8 august. Deci eu stiam exact cand trebuia sa nasc. Peste 9 luni in zilele respective. Ca doar nu s-a schimbat perioada de sarcina la femei, de la 9 la 8 luni...
Medicul meu insista sa nasc in jusr de 23 aprilie cel tarziu pe 25, ca asta ar fi fost data limita pentru sarcina mea. Eu ii tot explicam ca nu are cum pentru ca eu stiu mai bine iar el ma contrazicea mereu. In concluzie nu m-am dus cand a vrut el, gandindu-ma ca este corpul si copilul meu si nu comanda el. De 1 Mai m-am apucat sa fac eu piata mai serios asa si am tot impins vreo 17 kg de cumparaturi (caci sotul era plecat) si uite asa mi s-a rupt apa in acea noapte. Deci am nascut-o pe fetita mea pe 2 Mai putin mai devreme decat termenul calculat de mine (dar mai tarziu cu o saptamana decat data limita dupa dr.), din cauza efortului. Fetita este super bine, a avut 4,200 kg si ma bucur ca nu m-am luat dupa doctor. Am nascut normal (cu anestezie epidurala) si totul a fost bine
Si mai este un aspect. In toata aceasta perioada de diferenta de 10-15 zile intre calcule, colul se poate deschide la cele care nu il au deschis. Uite asa au ajuns sa faca cezariana o groaza de femei care probabil ca peste o saptamana sau doua ar fi putut naste normal.
Nu stiu daca ati avut rabdare sa cititi mesajul

dar eu va sfatuiesc sa vb. cu medicul vostru si sa ii spuneti ca vreti sa mai asteptati pana cand vrea si copilul (asta daca totul este in regula cu bebe). Va pup si nastere usoara.
Click to view attachment
julie
Feb 22 2007, 11:43 PM
Si la mine mi-a provocat nasterea cu 1 saptamina inainte de termen la ambele nasteri si a fost bine; copiii nu au patit nimic ba dimpotriva; baietelul era mare si a fost cred mai bine pentru amindoi ca n-am mai asteptat inca o saptamina. Plus gindestete la un alt avantaj: totul este controlat si monitorizat de la inceput, nu ai surprize ca se rupe apa si alergi la spital in plina noapte sau incep contractiile alea rele de tot si te chinui de nu mai poti pina ajungi si-ti fac amestezie. Dupa experienta cu doua nasteri nu ma declar in nici un caz nici pe departe experta dar sint pentru a traga avantaje de pe urma celor mai bune servicii si optiuni in medicina. Multa sanatate si bafta!
giulia_mamik
Feb 23 2007, 12:47 AM
Precum a zis si cleutza,cred ca mai bine nasti cand iti vine "sorocul"!Parerea mea!La fel si eu am nascut-o pe beleina mea la 40 de sapt si 5 zile dar daca era dupa doctor as fi nascut-o la 38 de saptamani caci spunea el ca e destul de mare,s-a coborat capul,placenta e imbatranita..parca!Si vroia sa ma cheme sa nasc pe 14 februarie...a zis ca imi da o pastiluta si apoi imi rupe membranele!

...dar la mine a fost si frica si poate asta e unul din motivele pt care nu m-am dus pe 14!Eu incepusem sa am dureri de burta deoarece simteam cat de tare ma apasa bebe cu capul,contractii..dar cu toate astea am mai dus sarcina 2 saptamani iar pe 28 februarie am nascut normal

!Nu zic, m-a certat putin doctrul...ca de ce nu am venit cand mi-a zis el,blablabla!In fine,conteaza ca totul a trecut cu bine...dar crd ca la urmatorul voi naste cand imi va zice doctorul si cu epidurala

!Sfatul meu e sa mergi pe 1 martie la control,poate nu iti provoaca nasterea 1el mai bine sa mergi pe mana doctorului decat sa pui viata ta sau a bebelusului in pericol!Oricum ai naste iti urez nastere usoara si refacere rapida!
LYA
Feb 23 2007, 01:03 AM
eu zic sa stai linistita, dc ti-a zis medicul asa sa-i urmezi sfatul, si eu am nasc tot 'provocat' pe fetita la 38 de sapt si-a avut 3600 si 53 cm, numai ca travaliul a fost interminabil si asta ca nu era pregetita sa vina pe lume, dar imi pleca dr din tara si de-asta am preferat varianta asta iar la a doua sarcina trecusem de termen cu 1 zi, bb la fel nu era preg de nastere insa de data asta m-am chinuit doar 8 ore, a iesit ffffffff greu, a avut 4 kg, facusem un barbatel, vb dr, i 53 de cm, la fel ca surioara lui...nastere usoara si multa sanatate...de durere ce sa-ti spun eu in afara de durerile insuportabile de burta simteam si cum mi-ar fi spintecat parca cineva spatele cu toporul, a fost fffff dureros, dar nu tre sa fie la fel si-n cazul tau!!!
maria75
Feb 23 2007, 08:23 AM
Eu nu am avut parte de asa ceva, insa il cunosc pe dr. Am fost o data la consult la dumnealui, la cabinet, cand o alta dr a zis ca am sarcina oprita in evolutie( ca burta era mica bla-bla_. Dl Badea mi-a facut eco si a zis sa stau lin ca bb e ok, ca burta nu s-a dezv in sus, catre buric, ci in lateral, ca asta depinde de fiecare organism. Tipul mi s-a parut super. Eu zic sa ai mai multa incredere in medicul tau ca stie el ce face. Daca nu ai, cauta altul.
mikidumea
Feb 23 2007, 08:48 AM
CITAT(bimbirica @ Feb 22 2007, 01:29 PM) [snapback]187222[/snapback]
Eu am trecut prin asa ceva acum 4 luni.Nici nu vreau sa-ti spun prin ce am trecut.Nu vreau sa te sperii dar pe mine m-a durut ingrozitor.Nu am stiut ce vrea sa faca ca altfel....
Roxi_J
Feb 23 2007, 10:04 AM
Bimbirica, la mine nu a fost dureros decat dupa ce s-a rupt apa, intai mi-a facut injectie cu calciu si pana ce am ajuns la 4 cm dilatatie nu m-a durut absolut nimic. Iar dupa 4 cm se poate pune epidurala. Eu am optat pentru declansarea nasterii chiar inainte sa propuna doctorul, pentru ca prima data urma sa plece in concediul de Craciun (e acelasi dr ca si la Lya

) iar eu tineam neaparat sa nasc cu el, a doua oara pentru ca deja ajunsesem la 38 de saptamani cand se considera sarcina la termen, iar eu deja nu mai puteam face absolut nimic, ma durea spatele ingrozitor si imi era frica sa nu mi se rupa apa acasa pentru ca aveam contractii dese dar nu regulate, si sa ajung sa alerg ca disperata cu masina sa ajung la spital (ma si vedeam ca in filme, eu stand sa nasc prin masina

), sa nu am contractii nasoale pe drum unde nu e nimeni sa il monitorizeze pe bebe si pe mine, sa nu fie dilatatia prea mare si sa nu imi mai poata pune epidurala...
Depinde de organismul fiecareia in parte. La mine a fost mai bine sa rupa apa dupa ce am ajuns la 4 cm dilatatie, travaliul fiind provocat de injectia cu calciu, nu de ruperea apei.
rilio
Feb 23 2007, 10:24 AM
Mie medicul a fost nevoit sa imi provoace nasterea pt. ca imi trecuse termenul.Dar te asigur ca nici eu si nici copilul nu am patit nimic.Acum Alexandra are 1 an si 8 luni.Dar la nastere a cantarit 4720g si 55,5 cm.Era f mare si nici nu as fi nascut dc. nu mi-ar fi provocat.
aro
Feb 23 2007, 11:32 AM
bimbirica si eu am trecut de termen, am fost la control si mi-a spus doctorul sa ma internez sa imi declanseze nasterea. Ma-m internat si mi-a facut o injectie, dar pana seara nu am avut nimic, nici contractie, nici nu mi s-au rupt membranele, nici dilatatie, nimic. Mi-a fost frica sa nu fie probleme cu copilul si am facut cezariana. Am nascut o fetita de 3400g si 51 cm, sanatoasa. As fi putut sa mai stau dar daca m-a speriat doctorul mi-a fost frica. Eu toata sarcina am zis ca o sa nasc normal, dar nu a fost sa fie. Eu zic ca poti sa mai astepti sa se declanseze singura nasterea. Doctorii spun sa te ajute ei sa iti ia banii. NASTERE USOARA !
mai vreu sa spun ca nu am avut nici un fel de durere cand mi-a rupt membranele
bimbirica
Feb 23 2007, 12:51 PM
mikidumea, poti fi putin mai explicita, te rog? sincera sa fiu nu sunt pregatita sa nasc mai devreme! voi vorbi cu doctorul!
maria75 am incredere in el, numai ca m-a cam luat pe nepregatite... cred ca de frica am inceput sa am senzitatia ca ma doare burtica... multi pupici si multa sanatate
cristina_ofrim
Feb 23 2007, 01:01 PM
CITAT(Cleutza @ Feb 22 2007, 11:41 PM) [snapback]187554[/snapback]
Fetelor sa va povestesc si situatia mea. Oricum, in ultima vreme am auzit ca majoritatea medicilor prefera sa provoace nasterea (asta in afara cazurilor in care este necesar). Ganditi-va ca este mult mai comod pentru ei sa mergi de dimineatza, cand sunt ei de tura decat sa ii suni tu si sa ii chemi de acasa, din alte treburi, cand nu e tura lor. SI am mai observat ceva referitor la calculul saptamanilor de saricna de catre doctorii de acum. Au o tampenie de calendar dupa care se iau pe cand eu am calculat babeste, asa cum m-a invatat mama. Stiam exact cand trebuia sa nasc cu atat mai exact cu cat stiam si cand se intamplase evenimentul. Iar el o tinea intr-una ca trebuie sa nasc cu cel putin 10 zile mai devreme.
Asa este practica in ziua de azi, medicii se iau dupa termenul minim nu dupa cel normal. Faceti singure o socoteala (babeste, asa cum faceau mamele noastre) si o sa vedeti ca va da o diferenta de cel putin 10 zile ( marja de eroare este 10-15 zile, la medici- incluisiv la aparatele pentru ecografie).
Spre exemplu mie imi venise ultima menstruatie pe 20 iulie, deci nu puteam sa raman decat in perioada 30 iulie-8 august. Evenimentul s-a produs 6,7,8 august. Deci eu stiam exact cand trebuia sa nasc. Peste 9 luni in zilele respective. Ca doar nu s-a schimbat perioada de sarcina la femei, de la 9 la 8 luni...
Medicul meu insista sa nasc in jusr de 23 aprilie cel tarziu pe 25, ca asta ar fi fost data limita pentru sarcina mea. Eu ii tot explicam ca nu are cum pentru ca eu stiu mai bine iar el ma contrazicea mereu. In concluzie nu m-am dus cand a vrut el, gandindu-ma ca este corpul si copilul meu si nu comanda el. De 1 Mai m-am apucat sa fac eu piata mai serios asa si am tot impins vreo 17 kg de cumparaturi (caci sotul era plecat) si uite asa mi s-a rupt apa in acea noapte. Deci am nascut-o pe fetita mea pe 2 Mai putin mai devreme decat termenul calculat de mine (dar mai tarziu cu o saptamana decat data limita dupa dr.), din cauza efortului. Fetita este super bine, a avut 4,200 kg si ma bucur ca nu m-am luat dupa doctor. Am nascut normal (cu anestezie epidurala) si totul a fost bine
Si mai este un aspect. In toata aceasta perioada de diferenta de 10-15 zile intre calcule, colul se poate deschide la cele care nu il au deschis. Uite asa au ajuns sa faca cezariana o groaza de femei care probabil ca peste o saptamana sau doua ar fi putut naste normal.
Nu stiu daca ati avut rabdare sa cititi mesajul

dar eu va sfatuiesc sa vb. cu medicul vostru si sa ii spuneti ca vreti sa mai asteptati pana cand vrea si copilul (asta daca totul este in regula cu bebe). Va pup si nastere usoara.
Click to view attachmentBuna fetelor.Sa va impartasesc din experienta mea
Am depasit 15 zile ziua probabila a nasterii,puiutul meu avea deja 4,100 kg si doctorul meu a hotarat ca mai bine nasc acum decat mai tarziu cand bebele e mai mare.Asa ca am facut cezariana,bebele chiar avea 4,100kg,a fost sanatoasa si super frumoasa.Doctorul spunea sa mai asteptam,insa eu eram ingrijorata de intarziere si abia ma mai miscam.Piciorele imi erau umflate si aveam cosmaruri noaptea.
Va sugerez sa aveti incredere in instinctul de mama ca nu poate da gres
succes
janet
Feb 25 2007, 04:46 PM
Eu am fost la control intr-o zi de luni , dupa amiaza . Dr a spus ca totul e ok , iar cand l-am intrebat daca sunt semne ca as naste , a zis ca nu i se pare . L-am intrebat daca ne vedem lunea viitoare la control si el a glumit , ca presimte ca o sa ne vedem duminica , pt ca tot e de garda .
M-am dus acasa ca o floricica ( intrasem in sapt 40 ) si pe la 21.30 s-au rupt membranele . M-am emotionat si fastacit toata , sotul la fel ... Noroc cu o vecina ca ne-a ajutat la facut bagajul ( ca nu era pregatit, ca de fiecare dayta cand intrebam dr daca sunt semne zicea ca inca nu ) si m-am dus la spital , m-am internat si mi-am anuntat dr.
A fost o noapte crunta , pentru ca au fost multe nasteri si am auzit muuulte urlete de mamici in travaliu sau pe masa . Am indurat si eu contractii de la 2 pana pe la 7 , cand mi-au facut epidurala . Apoi a fost totul ok . Am nascut de la 11 la 11.15 a doua zi , razand si glumind cu dr. un bb de 4.200 kg .
Cat am stat in "asteptare" mi-au pus si mie perfuzii , dar nu stiu exact ce . Parca ser fiziologic ( nacl) si ocitocina . Dar nu sunt foarte sigura . Cert e ca au inceput contractiile dureroase pe la 2 noaptea si abia la 7 am avut dilatatia 4 pentru epidurala . Nasterea a durat putin (cam 15 min ) , apoi m-a cusut vreo juma' de ora ( ca e tipicar , ziceai ca brodeaza ) Chiar l-am intrebat daca isi coase numele acolo

si l-am rugat sa nu ma faca iar fata mare

.
Trei kg si jumatate e o greutate buna pt un bb . Al meu fiind mai mare a facut o forma foarte usoara de icter ( aproape ca nu se cunostea) si ne-a externat in 48 ore de la nastere . A pierdut in spital doar 230 grame .
Nu cred ca e bine sa-ti faci griji pana nu vorbesti exact cu dr tau . Nastere usoara !
onuta_dec
Feb 25 2007, 05:13 PM
Cleutza

Si eu tot asa stiam data conceptiei si doctorita imi calculase termenul cu vreo 10 zile inainte cum zici si tu. Doar ca eu m-am speriat, era primul copil imi era frica si am mers la spital cand m-a chemat. Acum nu as mai face asa ceva.
Alina Gliga
Feb 25 2007, 06:38 PM
samira
Feb 26 2007, 03:06 PM
Si noua ne-a provocat nasterea. Am mers in saptamana 40 la control, cand dr. noastra era de garda. Bebele nu era pregatit sa vina inca, mai vroia sa stea. Nu am avut contractii, nu eram dilatata, nu mi s-a rupt apa,practic inca nu era bebele pregatit sa vina. Si a zis sa raman ca imi provoaca nasterea, mi-a pus o perfuzica asta pe la ora 14:00, mi-a rupt membranele, apoi am inceput sa ma dilat, am avut contractii dureroase, cam la 1 -2 min, la ora 16:30 ajunsesem la dilatatie 5 si am cerut peridurala, la 19:05 am nascut o fetita de 52 cm si 4020g. Maricica! Totul a durat 5 ore si sunt la prima nastere. Si suntem bine si eu si bebeita. Scor Apgar 10. Tu alegi faci cum crezi, noua nu ni s-a intamplat nimic. Am avut incredere in dr.
Araboaica
Feb 27 2007, 02:28 PM
Dacã nu stiai pânã acum, unii specialistii spun cã sperma contine prostaglandine si zinc, care fac bine placentei, iar mai târziu vor ajuta la declansarea contractiilor (travaliului). Unele femei cunosc si chiar se folosesc de acest lucru, asa cã fii pregãtitã… în caz cã!
Insa eu nu am reusit sa-l coving pe sot sa petrecem cateva momente de intimitate poate in felul asta va veni si bebelina mai repede ca suntem tare nerabdatori. Oricum e destul de marisoara, daca ar fi sa nasc la termen m-ar cioparti toata doctorii de mare ce va fi fetita.Sotul refuza sa facem dragoste pt ca-i este tare frica

asa ca voi bea cateva cani de ceai din frunze de zmeura, poate asta ma va ajuta
nicoleta121
Feb 27 2007, 02:32 PM
Din tot ce s-a scris pana acum am ajuns la o concluzie: e bine daca ti se declanseaza nasterea pentru ca travaliul si nasterea nu dureaza mult.Eu am nascut dupa 4 ore de la declansarea contractiilor.Nu stiu cat e de bine pentru bebe "sa fie dat afara" fortat intr-un fel,insa in mod sigur e mai usor pentru noi.
Pepi
Feb 27 2007, 05:23 PM
Buna mamici,
si mie imi este un pic cam frica. Mie doctorul mi-a zis ca termenul dupa ecograf este 21-24 febr 2007, iata ca a trecut si asta, insa apoi mi-a zis ca dupa calendar este 27-28 febr 2007 si bebe nu da nici un semn. A zis caci colul e usor dechis si membranele sunt ok si ca mai suporta. Acum eu am incredere in doctor 100% insa imi fac griji ca totusi o fi bine sa stea atat in burtica? Dar oricum dupa ce am citit ce ati patit voi m-am mai linistit poate ca nu e nimic rau. Am auzit ca se poate ajunge si la 42 de sapt. UM este 17 mai 2006, insa acum asteptam sper sa fie bine. Voi naste la Polizu
Nastere usoara
Pepi
ioana adriana
Feb 28 2007, 09:16 PM
Sal burtici, am fost si eu luni la medic la control implineam 38 de sapt dupa UM si doctoru mi-a zis ca pe 8 sa ne intalnim la spital ca e si el de garda si dupa eco atunci o sa am 40 de sapt. Asa ca bimbirica cred ca si mie vrea sa-mi provoace nasterea. Evident atunci am inceput sa ma interesez mai mult despre acest subiect am luat la citit si intr-un final adica ieri seara am sunat o prietena de-a mamei mele care e ginecolog ,f draguta pot sa zic ca o consider prietena mea cu toate ca e ceva diferenta de varsta intre noi, si am luat-o la intrebari despre subiect...m-a linistit mi-a zis ca nasterea se provoaca numai daca sunt conditii locale favorabile( mi-a explicat ea cum se simte colu la tuseu si cum tre sa intre 2 degete in el) ca nimeni nu e nebun zice ea sa-si faca de lucru sau sa-si riste reputatia fara sens. plus ca mi-a zis ca perfuzia de prostaglandine e inofensiva si neinvaziva pt noi si bebe si daca vrea sa se declanseze travaliu se declanseaza daca nu nu e nimic . Din povesti am inteles ca e mai bine asa decat sa se declanseze travaliu, medicu sa nu ajunga la timp ca de poate doarme, si anestezia peridurala se face doar la cererea lui iar dilatatia trebuie sa fie de 4 cm nu mai mult ca atunci apar alte riscuri de data asta de la anestezie....si multe alte aspecte care m-au facut sa inteleg ca e in interesul meu sa ma urmareasca dr de la inceputul travaliului. Poate va intrebati de ce nu nasc cu ea ,raspunsu e f simplu pt ca eu stau in buc si ea in cluj

oricum e bine sa ai cu cine povesti in cunostinta de cauza si care sa nu aiba vreun interes.
Pupici si sa ne povestesti cum a fost nasterea.
bimbirica
Mar 1 2007, 07:10 PM
Fetelor, am fost la doctor azi si mi-a spus ca bb este foarte bine pozitionat in continuare, colul meu este inchis si nu are nici un motiv sa imi provoace nasterea. asa ca a stabilit ca pe data de 10 martie sa vin la spital pregatita de internare, daca pana atunci nu se va intampla nimic, insa el crede ca bb se va naste la termen. mi-a spus sa iau 3 linguri de ulei de ricin cu lamaie cu o seara inainte sa vin la spital pt.curatarea intestinelor si se provoaca nasterea singura...
ioana adriana, se pare ca vei naste inaintea mea...iti doresc nastere usoara si multa sanatate tie si lui bb.
pepi, tu ai nascut??? sanatate tuturor si nasteri usoare
tic23tac
Mar 1 2007, 09:48 PM
Sfatul meu este ca nici o mama sa nu stea acasa pana i se rupe apa.Aud deseori zicand unele mamici ca au simtit contractiile insa au mai stat un pic acasa pana i se rupe apa ca sa nu mai stea in spital.este cea mai mare greseala pt ca atunci copilul se va naste pe uscat si nasterea va fi grea si dificila.bineinteles sunt si cazuri de exceptie..
Eu cand am simtit contractiile m-am dus la spital,mi-au facut control,aveam 4 cm dilatatie,iar cand am ajuns la o dilatatie buna pt nascut dr mi-a rupt membranele si uite asa l-am, nascut pe roby foarte usor.M-am pus pe masa la ora 18 iar la 18 si 10 l-am si nascut.Mai mult a durat cusatura decat nasterea.
Nastere usoara si multa sanatate
Lauramami
Mar 2 2007, 11:02 AM
stai linistita ca totul o sa fie bineeu depasisem termenul cu aproape o saptamana si ma programase duminica pe 3 ptr provocarea nasterii,dar pe mine ma apucase contractiile de vineri de la 23:30 m-amn dus la spital la 5 dimineata mi-am chemat doctorul m-a consultat si mi-a zis ca voi naste spre seara sau pe la 3 dimineata duminica...am stat internata o ora cu un calmant si am plecat acasa...sambata seara la 20 si 30 m-au apucat serios din 5 in 5 minute ,m-am epilat total m-am pregatit am mancat ceva si fuga la spital la 00:25 am nascut..am avut un travaliu super usor ma uitam la filme pe telefon si ascultam muzica...si nastrea foarte usoara fara epidurala a fost o placere sa nasc.;.cea mai frumoasa zi din viata mea...am fost taiat in interior un pic...m-a durut cand m-a cusut dar in rest ok.....bafta multa si nu-ti fie teama...daca gandesti pozitiv si esti optimista totul va decurge foarte bine....pupici....aaaaa si apa nu mi s-a rupt...el cu o foarfeca da nu am simtit nimik a fost mai degraba nasol micul zgomot pe care l-a facut
tic23tac
Mar 2 2007, 12:08 PM

si mie mi-a rupt apa tot dr,parca as fi fost o vacuta asa se auzea cand curgea in galeata.am uitat ca as fi vrut sa vad cata a pa a curs din mine
ela_ela
Mar 22 2007, 12:25 AM
buna fetelor.
si eu am fost in seara asta la control si mi-a zis ca a inceput sa se inmoaie colul. ma mai duc o data joia viitoare si apoi a zis ca va trebui sa stabilim cand sa ma prezint la spital. DPN e 7 aprilie, deci ajunul Pastelui si a zis ca el s-a gandit sa nu stau in spital de sarbatori. cred ca s-a gandit si la el

nu doar la noi, dar.... am incredere ca va fi totul bine, mai ales ca voi fi deja intrata in saptamana 40. voi ce parere aveti? m-au cam luat emotiile la gandul ca-n mai putrin de 2 saptamani o sa-mi tin puiutul in brate.
dana_martie
Mar 22 2007, 12:48 AM
Ce am mai citit si eu topicul acesta

la mine dopul a inceput sa se duca sau s-a dus in 7 martie, doctorul m-a chemat, dupa examinare, a doua zi sa nasc. Ca eram in sapt 39. Initial am fost de acord, in drum spre casa m-am razgandit. Desi imi spusese ca dupa ceea ce simte acolo, legat de col care era sters jumatate, in noaptea respectiva baietul ne scoate din casa. Eram ca o placa zgariata, nuuu sa inceapa travaliul. Uite asa a trecut o saptamana, abia joia urmatoare la control m-a convins. Ma intreba ce vreau sa mai astept ca doar e la termen

sa se porneasca de la sine. A doua zi, vineri, se implineau chiar 40 sapt, mai mult lichidul incepuse sa scada.. Cat pe ce sa ma impotrivesc iar, dar am fost rezonabila in final

Vineri m-am internat (intr-un fel cred ca am procedat bine, parerea mea e ca asa colul s-a maturat treptat, in ritmul lui, nu unul impus, dar in ramura asta nu se pot face predictii, poate ar fi mers la fel d erapid si cu o saptamana in urma). La 8,40 mi-a rupt membranele, iar la 12,20 am nascut.
Iti doresc nastere usoara!, cu siguranta va fi bine
PS am nascut cu epidurala, alt factor major de detensionare psihica
ancuta2006
Mar 27 2007, 11:14 AM
Joi implinesc fix 40 de sapt si dc mea e de garda asa ca JOI NASC(cu ajutorul lui Dumnezeu bineinteles).Am citit tot topicul asta,pe de-o pasrte m-am linistit,dar va dati seama ca am o mie de ganduri.Ointrebare am,pot sa mananc ceva in dimineata aia sau nu?(nu as vrea sa-mi faca clisma)dar ma gandesc ca poate dura ceva pana nasc
dana_martie
Mar 27 2007, 06:53 PM
Nu mi-au facut clisma, nici macar nu m-au intrebat ceva legat de tranzitul meu intestinal.. Dar am folosit supozitor inainte de a pleca la spital, asa preventiv. N-am mancat, as am ainstruise medicul, desi era convins 95 % ca nasterea va decurge normal, a zis sa fim prevazatori, sa ramana un glont pe teava.. ca nu se stie ce inetrvine si poate fi necesara cezariana. M-am conformat

am mancat abia dupa, nu mi-a fost foame in timpul travaliului.
Nastere usoara!
revlis
Apr 18 2007, 09:48 AM
Eu depasisem termenul cu cateva zile si nu aveam nici un simptom. Din a 39-a sapt., dr. imi facea regulat inregistrarea activitatii fetale si, vazand ca este totul in regula, a zis sa o mai lasam pe bebelusa pana cand o sa fie ea pregatita sa vina pe lume. Pe 11 09 2006 m-a internat si mi-a provocat nasterea. Contractiile foarte dureroase au durat doar 4-5 ore, dupa care mi-a facut anestezie peridurala. Doctorul mi-a rupt membranele, dar nu a fost o experienta asa de traumatizanta cum auzisem eu. La ora 22:45 am nascut o fetita de 52 de cm. si 3470 de gr., sanatoasa si galagioasa. Totul a decurs normal, datorita profesionalismului de care au dat dovada atat doctorul, cat si moasa. Nu a fost o nastere grea si, drept dovada, vreau sa-l fac repede pe al doilea.

Pupici tuturor mamicilor si viitoarelor mamici
andra2006
May 3 2007, 01:28 PM
CITAT(nicoleta121 @ Feb 22 2007, 03:31 PM) [snapback]187282[/snapback]
si eu am avut sarcina depasita de 40 de saptamani si mi-a declansat nasterea.mi-au dat calciu lactic ca sa declanseze contractiile si dupa ce au inceput mi-au rupt membranele,dar nu am simtit absolut nimic,mai mult nici nu mi-am dat seama,pentru ca nu am avut lichid mult si nu am simtit sa curga.
Am mai invatat ceva - de calciu lactic.... spuneti-mi si mie ce inseamna sa iti rupa membranele mai in detaliu sa-mi spuna si mie cineva....sunt in saptamana 39 si mi se apropie termenul saptamana viitoare.
Va multumesc
CITAT(tic23tac @ Mar 2 2007, 01:08 PM) [snapback]191800[/snapback]

si mie mi-a rupt apa tot dr,parca as fi fost o vacuta asa se auzea cand curgea in galeata.am uitat ca as fi vrut sa vad cata a pa a curs din mine

Ce simpatica ai fost, asa sunt si eu de curioasa, mai ales ca mi s-a spus ca am ceva mai mult lichid si bebele e si el destul de mare....nu ma imaginati ce burtoi am, abia ma misc.
onuta_dec
May 3 2007, 01:35 PM
CITAT(andra2006 @ May 3 2007, 02:28 PM) [snapback]219763[/snapback]
spuneti-mi si mie ce inseamna sa iti rupa membranele mai in detaliu sa-mi spuna si mie cineva....sunt in saptamana 39 si mi se apropie termenul saptamana viitoare.
Pai te suie pe nenorocita aia de masa si o vezi cum isi pregateste ustensilele. Nu mai tin minte exact dar parca si-a pus ceva pe vata si am simtit cald inauntru, apoi cu un fel de betisor cu carlig (acum nu-mi vine in minte alta descriere) intra in vagin si rupe membrana. Si mai detaliu nu stiu, poate doar un medic sau o poza
cornelianghel
May 29 2007, 05:09 PM
eu aveam dpn pe 28 oct 2006, dar inca de la inceputul lui oct colul meu era sters si a trebuit sa stau la pat cat mai mult ... am reusit sa o mai tin pe dariuta in burtica pana pe 22 oct.
pe 20 oct am fost la control si mi-a spus sa vin duminica, pe 22, la spital ...
pe la 10.30 - 11.00 m-am internat, pe la 12.30 mi-a rupt membranele, iar la 15.45 am nascut-o pe dariuta - 3,310 kg si 53 cm.
la 17.00 deja trimiteam sms-uri la toata lumea.
am avut un travaliu scurt dar foarte intens, cu dureri foarte mari ...
totusi atunci, imediat dupa nastere, parca pluteam ... nu mai simteam durere, oboseala, nimic ... doar pluteam si nu imi venea sa cred ca eu am facut-o pe daria ... dupa aceea, dupa cateva ore de la nastere, cand nu puteam sa ma asez nicicum, ma dureau toate, sanii imi explodau, ma dureau, taietura (destul de mare) o simteam ca si cum as fi fost taiata pe tot corpul ...
insa toate au durat pana m-am dus la bebelusi, sa-mi vad printesa ... atunci m-a coplesit iar starea aia de euforie ...
adevarul este ca in spitalele noastre (sunt si exceptii, bineinteles, dar eu vorbesc de ce se intampla in general) esti cumva intre extaz si agonie: te simti ca fiind cea mai importanta femeie din lume pt ca da! ai adus pe lume un pui care ii bucura si ii implineste pe toti ai tai! si te-ai astepta ca si personalul medical sa te trateze asa!
dar te poti simti totusi si ca un animal din cauza asistentelor medicale care aproape ca isi bat joc de tine daca nu le indesi in buzunarele lacome (repet: sunt si exceptii dar eu nu le-am intalnit) banuti, ori de cate ori le vezi si ai nevoie de ceva. poate ai nevoie sa te cheme cand se trezeste bb, poate ai nevoie sa-ti sterilizeze un biberon, poate ai nevoie sa te puna la pomba, sa-ti arate cum se infasa bb, sau cum se face baita, poate apare orice de care ai nevoie si atunci le dai bani! le dai bani ca sa nu-ti lase copilul in dreptul geamului larg deschis, sau sa nu il puna la lampa neacoperit la ochi! nu este corect desi recunosc ca am dat si eu ... si ce-am mai dat ... si tot degeaba ...
anestezistul, de ex, mi-a montat epidurala, si a lasat doza de anestezie sa-mi fie pusa de catre asistenta (era chiar moasa) ... va imaginati ca anestezistul si-a primit banii (dupa care dus a fost!), moasa de asemenea, dar eu mi-am primit a doua doza de anestezie?!? ati ghicit! NU ! dupa ce intre dilatatia 4-7 nu am simtit nimic, nu s-a mai gandit nimeni la mine si m-am trezit direct in niste contractii pe care nu stiam cum sa le suport, cum sa le gestionez, motiv pt care am avut probleme mari cu pulsul, cu tensiunea, simteam ca ma sufoc, nu mai aveam aer sa respir ... in fine, a fost destul de urat ... am nascut cu masca de oxigen ... nici nu vreau sa-mi amintesc. Imaginati-va ca mai era o fata cu mine in sala de travaliu, care urma sa nasca tot in ziua aceea, dar dupa ce m-a vazut pe mine cum am fost chinuita nu a mai lasat-o pe dra ei sa-i rupa membranele si s-a programat dupa vreo 3 zile la cezariana - cand eu ma externam, ea tocmai nascuse.
si ce credeti, dupa toate astea s-a gandit cineva sa-mi dea vreo explicatie, sa-mi ceara scuze sau sa aibe grija de mine macar??? ati ghicit si de data aceasta! NU!!!
ii dau dreptate lui mircea badea - "traim in romania, si asta ne ocupa tot timpul" ... as adauga eu "si ne mananca sufletul"
dragelor, sper ca nu v-a suparat povestea mea (sunt sigura ca eu am avut si ghinion). va doresc numai sanatate, sarcini si nasteri usoare
ioana adriana
May 29 2007, 06:23 PM
Buna fetelor
si mie mi-a fost provocata nasterea. M-am internat pe 8 martie la ora 9 dimineata si am nascut pe 9 martie la 9 si 12 minute...intre timp totul a fost horor. la 12 dr mi-a verificat colu( in sensu ca si-a bagat mainile prin el de am crezut ca sar de pe scaun...asta insemnand ca era dur si inca nesters...dar el zicea e bine se sterge acum) mi-a pus o pastila cu prostaglandine si apoi usor usor au inceput contractiile...mi-a facut calciu intravenos au inceput mai tare apoi...mi-au facut un diazepam chipurile ca sa verifice daca era travaliu fals sau nu. apoi au inceput contractiile dureroase , neregulate...la 20,40 mi s-a rupt apa si aveam doar dilatatie 2/3 mi-a dilatat colu manual si si-a bagat dr mainile pe acolo sa scoata apa ca sa ma dilat mai repede...durere de nedescris...mi-a instalat peridurala o zaluda de anestezista ...nu a prins calumea si mi-a oprit travaliu 30 min...mi-au pus perfuzii cu ocitocina sa ma dilat 2 la nr...degeaba ...m-au dilatat manual ...durere maxima...anestezia nu a prins contractii dureroase dureroase si ineficiente...la 8 dim m-au urcat pe masa iar mi-au tras de col...m-au dat jos de pe masa si m-au pus pe o galeata..la 8 jumate iar pe masa si pana la 9,12 m-am scremut in continuu nu ma mai puteam controla...contractiile ineficiente io am impins de mi-au aparut petesii pe fata si pe gat( s-au spart vasele capilare de la efort) am crezut ca-mi ies ochii din cap...copilu nu cobora decat f f incet...si pana la urma l-au scos cu forcepsu.
Concluzie: nu recomand nimanui sa impiedice natura sa-si urmeze cursu doar din comoditatea unui medic pt ca e el de garda in ziua cutare...un travaliu declansat natural abia apoi AJUTAT CU OCITOCINA nu se compara ca eficacitate si durata cu unu declansat la momentu nepotrivit...fiecare face cum crede
cornelianghel
Jun 1 2007, 02:00 PM
CITAT(ioana adriana @ May 29 2007, 07:23 PM) [snapback]231249[/snapback]
Buna fetelor
si mie mi-a fost provocata nasterea. M-am internat pe 8 martie la ora 9 dimineata si am nascut pe 9 martie la 9 si 12 minute...intre timp totul a fost horor. la 12 dr mi-a verificat colu( in sensu ca si-a bagat mainile prin el de am crezut ca sar de pe scaun...asta insemnand ca era dur si inca nesters...dar el zicea e bine se sterge acum) mi-a pus o pastila cu prostaglandine si apoi usor usor au inceput contractiile...mi-a facut calciu intravenos au inceput mai tare apoi...mi-au facut un diazepam chipurile ca sa verifice daca era travaliu fals sau nu. apoi au inceput contractiile dureroase , neregulate...la 20,40 mi s-a rupt apa si aveam doar dilatatie 2/3 mi-a dilatat colu manual si si-a bagat dr mainile pe acolo sa scoata apa ca sa ma dilat mai repede...durere de nedescris...mi-a instalat peridurala o zaluda de anestezista ...nu a prins calumea si mi-a oprit travaliu 30 min...mi-au pus perfuzii cu ocitocina sa ma dilat 2 la nr...degeaba ...m-au dilatat manual ...durere maxima...anestezia nu a prins contractii dureroase dureroase si ineficiente...la 8 dim m-au urcat pe masa iar mi-au tras de col...m-au dat jos de pe masa si m-au pus pe o galeata..la 8 jumate iar pe masa si pana la 9,12 m-am scremut in continuu nu ma mai puteam controla...contractiile ineficiente io am impins de mi-au aparut petesii pe fata si pe gat( s-au spart vasele capilare de la efort) am crezut ca-mi ies ochii din cap...copilu nu cobora decat f f incet...si pana la urma l-au scos cu forcepsu.
Concluzie: nu recomand nimanui sa impiedice natura sa-si urmeze cursu doar din comoditatea unui medic pt ca e el de garda in ziua cutare...un travaliu declansat natural abia apoi AJUTAT CU OCITOCINA nu se compara ca eficacitate si durata cu unu declansat la momentu nepotrivit...fiecare face cum crede

wow ...

si eu ma plangeam de ce mi s-a intamplat mie. ai fost tare curajoasa, draga mami
si eu cred ca natura ar trebui lasata sa-si urmeze cursul. a devenit deja o moda (a se citi "practica medicala neortodoxa") sa te cheme la spital cand este medicul tau de garda, ca sa fie totul mai comod pt el/ea. de ce sa-l suni in toiul noptii, sa-l deranjezi, sau sa-l chemi de acasa cand este si el liber (sau lucreaza la vreo clinica privata in "timpul liber")? mai bine te urca frumos pe masa, cand este de garda la spital, iti rupe membranele si apoi pleaca acasa, sa manance (cazul meu). iar noi acceptam aceasta situatie doar de teama de a naste cu un alt medic, altul decat cel care ne-a urmarit sarcina si ne cunoaste "istoricul". dar situatia asta este generata tot de medici - parerea mea ... in cazul meu, medicul s-a intors la spital (desi imi rupsese membranele) dupa multe telefoane date de catre medicul de garda, care-i tot spunea ca travaliul meu decurge fff repede, ca inima mi-a luat-o razna si ca nasterea copilului meu nu este atat de "usoara" cum preconizaze el. asa ca, ce folos ca mi-a rupt membranele? nici macar nu a fost langa mine in timpul travaliului! trageti voi concluziile.
poopi
aaa, si inca ceva!!! am observat ca acelasi medic care se poarta foarte frumos cand mergi la clinica privata unde lucreaza, isi schimba radical comportamentul cand ajungi in spital. de la doamna si sarut-mana - direct la pertu si la o atitudine de 2 lei. voua vi s-a intamplat chestia asta?
poopi din nou si curaj
gaby
Jun 1 2007, 02:26 PM
CITAT(cornelianghel @ Jun 1 2007, 03:00 PM) [snapback]232619[/snapback]
aaa, si inca ceva!!! am observat ca acelasi medic care se poarta foarte frumos cand mergi la clinica privata unde lucreaza, isi schimba radical comportamentul cand ajungi in spital. de la doamna si sarut-mana - direct la pertu si la o atitudine de 2 lei. voua vi s-a intamplat chestia asta?
eu nu am patit deloc asa.....cred ca aici tine si de norocul pe care il ai....eu una am fost foarte norocoasa.....doctora mea a fost si este o femeie pe cinste....9 luni la ea am "cotizat" in fiecare luna cate 30-50 Ron pe consultatii...iar spre sfarsitul sarcinii ma chema si de cate 2 ori la cabinet sa ma consulte fara sa-mi ia nici un ban....
la spital m-a chemat sa-mi faca internarea intr-o zi pe cand ea era in concediu...nicidecum de garda.....m-a consultat iar si apoi m-a internat....desi eu nu aveam nici un "simptom" ca as naste in ziua respectiva(desi eram in 41 de sapt).....apoi la 12 a plecat din spital si la 14 cand am sunat-o ca mi s-a rupt apa m-a linistit si mi-a zis ca in drum spre cabinet vine si pe la mine.....la 15 a venit....eu aveam dilatatie de 7-8 cm....iar la 16.35 se nastea puiul meu cu ajutorul ei(ea trebuia sa fie la 16 la cabinet)deci in concluzie a fost super de treaba.....
aaa...si inca ceva....m-a cusut ea cu mana ei...nu m-a lasat pe mana moasei...care de fapt trebuia sa ma coasa....deci a mai intarziat cam o ora la cabinet unde in timpul in care eu nasteam ea putea sa faca cateva milioane bune din consulatii....asa s-a ales doar cu 50 $ si un milion lei si a fost super multumita.....drept dovada....in fiecare zi de spitalizare a venit sa ne vada pe mine si pe puiul meu(desi era in concediu si nu trebuia sa se sinchiseasca)....
cornelianghel
Jun 1 2007, 03:05 PM
CITAT(gaby @ Jun 1 2007, 03:26 PM) [snapback]232642[/snapback]
eu nu am patit deloc asa.....cred ca aici tine si de norocul pe care il ai....eu una am fost foarte norocoasa.....doctora mea a fost si este o femeie pe cinste....9 luni la ea am "cotizat" in fiecare luna cate 30-50 Ron pe consultatii...iar spre sfarsitul sarcinii ma chema si de cate 2 ori la cabinet sa ma consulte fara sa-mi ia nici un ban....
la spital m-a chemat sa-mi faca internarea intr-o zi pe cand ea era in concediu...nicidecum de garda.....m-a consultat iar si apoi m-a internat....desi eu nu aveam nici un "simptom" ca as naste in ziua respectiva(desi eram in 41 de sapt).....apoi la 12 a plecat din spital si la 14 cand am sunat-o ca mi s-a rupt apa m-a linistit si mi-a zis ca in drum spre cabinet vine si pe la mine.....la 15 a venit....eu aveam dilatatie de 7-8 cm....iar la 16.35 se nastea puiul meu cu ajutorul ei(ea trebuia sa fie la 16 la cabinet)deci in concluzie a fost super de treaba.....
aaa...si inca ceva....m-a cusut ea cu mana ei...nu m-a lasat pe mana moasei...care de fapt trebuia sa ma coasa....deci a mai intarziat cam o ora la cabinet unde in timpul in care eu nasteam ea putea sa faca cateva milioane bune din consulatii....asa s-a ales doar cu 50 $ si un milion lei si a fost super multumita.....drept dovada....in fiecare zi de spitalizare a venit sa ne vada pe mine si pe puiul meu(desi era in concediu si nu trebuia sa se sinchiseasca)....
bv, gaby! sper sa am si eu mai mult noroc data viitoare ... desi, la cate am patimit, ma apuca tremuratul numai cand ma gandesc ...
poopi
ps: m-am indragostit de puiul tau

- are niste poze super tari!!! dar cu un "model" ca el, normal ca si pozele sunt foarte tari!!!
gaby
Jun 1 2007, 03:07 PM
cornelianghel
Jun 2 2007, 01:23 PM
CITAT(gaby @ Jun 1 2007, 04:07 PM) [snapback]232685[/snapback]
pai zic sa le facem cunostinta
poate, cine stie

?!?
poopi un copanel de patrick
irinasis
Oct 28 2007, 01:52 AM
In ceea ce priveste provocarea nasterii, am citit tot ce ati postat si am ajuns la concluzia ca este mai bine sa astept ca fetita mea sa se decida cand sa vina pe lume :).
Urmeaza sa nasc la inceputul lui decembrie la Municipal si mi-am facut programare la rezerva pe care o au acolo. Mi s-a spus ca pe 10 sau 11 decembrie sunt prima pe lista, asa ca mi-ar fi placut sa nasc in una din zilele acelea. Am discutat cu medicul care ma ingrijeste despre provocarea nasterii si mi-a spus urmatoarele:
- evident ca ar fi foarte convenabil si pt. ea si pt. mine sa stim exact ziua cand nasc, mai ales ca pe 10 dec. e de garda
- in "tinerete" a recurs de cateva ori la provocarea nasterii si nu au fost experiente placute - nu s-a intamplat nimic tragic, dar nu a fost placut
- nici daca o rog nu-mi face perfuzii cu ocitocina si nu rupe membranele
- ce se poate face este sa aflam daca toate conditiile sunt propice pt. nastere, daca bebe este pregatit sa iasa. Pt. asta mi-a spus ca inainte se facea clisma, dar acum se da ulei de ricin, de baut. Acesta are un puternic efect laxativ si curata tractul intestinal. Nu are rol de a porni contractiile, dar daca toate conditiile sunt propice, cum spuneam mai sus, si contractiile vor porni dupa ingerarea uleiului de ricin. Daca bebe nu e pregatit, nu se va intampla nimic si vom mai astepta.
Merg la acest medic de 6 ani si ma bazez f. tare pe ea, dar chiar daca ar trebui sa plece nu stiu unde in perioada in care ar trebui sa nasc, tot nu as recurge la provocarea nasterii. Eventual i-as cere sa ma recomande altcuiva. Sunt f. optimista si pozitiva, deoarece nu cred ca alta atitudine m-ar ajuta cu ceva.
De aceea, dragi mamici, va incurajez sa aveti incredere in voi insiva si mai ales in instinctele voastre, pt. ca numai voi stiti ce e mai bine pt. voi si pt. puii vostri si pt. ca fiecare dintre noi isi stie ritmul si corpul si la ce conditii reactioneaza el cel mai bine.
marisa
Oct 28 2007, 10:07 AM
irinasis - eu nu iti recomand sa astepti sa vina ,,natural'' in cazul in care depaseste termenul.
1. eu primul copil l-am nascut post-matur si a venit pe lume cianuriu la gurita si f cret si sifonat la manute si la picioruse.
am avut de umblat pe la doctori pt controale de rutina deoarece zice-se ca nu s-a oxigenat bine creierul din cauza lipsei de spatiu, fiind peste termen.
2. am o prietena a carei fetita a fost nascuta 1 sapt post matur si are un grad mic de retard.se uita ciudat se stramba din cand in cand si se vede ca nu e un copil sanatos clinic.
eu zic sa nu risti!
3. al doilea copil l-am nascut ''provocat'' deoarece trecusem 3 zile de termen.am primit perfuzia cu oxitocin si dupa 5 ore am inceput sa am dureri f suportabile si in 18 min am nascut.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.