Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Igiena La Baietei
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Despre Copii > Clubul mamicilor de baietei
AdrianaC
Un alt aspect care ma roade este cum se face baita si cum se intretine igiena la baietei. Eu am avut fetita, iar acum astept un baietel si habar nu am ce si cum trebuie facut.

Please help !
kiki
CITAT(AdrianaC @ Oct 17 2005, 12:20 PM)
Un alt aspect care ma roade este cum se face baita si cum se intretine igiena la baietei. Eu am avut fetita, iar acum astept un baietel si habar nu am ce si cum trebuie facut.

Please help !
[snapback]9566[/snapback]

Si io vreau sa stiu daca tre' facut ceva anume doar pt ca e baietel. 9.gif
vlad_mom
CITAT(kiki @ Oct 19 2005, 06:25 PM)
Si io vreau sa stiu daca tre' facut ceva anume doar pt ca e baietel.  9.gif
[snapback]10605[/snapback]

Depinde de ceea ce crezi despre decalotare. Unele mamici fac asta, altele nu... In rest este la fel ca la fetite.
kiki
CITAT(vlad_mom @ Oct 20 2005, 03:42 AM)
Depinde de ceea ce crezi despre decalotare. Unele mamici fac asta, altele nu... In rest este la fel ca la fetite.
[snapback]10704[/snapback]

Si daca nu fac nimic, nu i se va intampla nimic rau? Ca am citit mai sus ceva de operatie... 17.gif
AdrianaC
Chiar asa. Si eu am citit ca trebuie facuta acea decalotare, orice ar insemna ea.
E obligatorie sau nu?
butterfly
eu nu cred ca decalotarea e obligatorie deoarece noua ne-a spus pediatrul sa nu ne atingem de "junior" 10.gif 10.gif .poate pt ca e si prea mic,nu stiu,sa vedem cand ne facem mai mari ce ne va spune
kiki
CITAT(butterfly @ Oct 20 2005, 05:27 PM)
eu nu cred ca decalotarea e obligatorie deoarece noua ne-a spus pediatrul sa nu ne atingem de "junior"  10.gif  10.gif  .poate pt ca e si prea mic,nu stiu,sa vedem cand ne facem mai mari ce ne va spune
[snapback]10918[/snapback]

asa cred ca o sa fac si io... astept sa imi zica pediatrul de chestia asta... 71.gif
AdrianaC
CITAT(kiki @ Oct 20 2005, 06:16 PM)
asa cred ca o sa fac si io... astept sa imi zica pediatrul de chestia asta... 71.gif
[snapback]10973[/snapback]

Eu cred ca nici dupa ce o sa imi zica nu o sa pot sa o fac. Mi-e prea frica. 21.gif
vlad_mom
CITAT(AdrianaC @ Oct 20 2005, 06:20 PM)
Eu cred ca nici dupa ce o sa imi zica nu o sa pot sa o fac. Mi-e prea frica.  21.gif
[snapback]10977[/snapback]

Parerile sint impartite la capitolul acesta, oricum fimoza nu se face din cauza nedecalotarii.
"Preputul poate sa fie stramt chiar pana la pubertate. Acesta este o stare perfect normala si nu este considerata fimoza. In conformitate cu experienta din tarile unde circumcizia nu este practicata, acest preput stramt rareori necesita tratament. Largirea se produce de regula in mod spontan pe masura maturizarii. Se estimeaza ca 50% din baietii in varsta de 10 ani, 90% din cei de 16 ani si 98–99% din cei de 18 ani au preput complet retractabil.
Este important de subliniat ca preputul nematurizat al unui baiat nu trebuie fortat inapoi pentru “curatare” sau pentru alte motive, pentru ca asta va cauza distrugerea tesutului in dezvoltare. Copilului i se va spune ca pana la urma preputul sau va deveni retractabil. Prima persoana care sa retracteze preputul este baiatul insusi si nimeni altcineva.

Rickwood da o definitie medicala exacta a fimozei: adevarata fimoza de defineste ca preput stramt, neretractabil, cauzata de balantita xerotica obliterans (BXO) si care se distinge printr-un inel circular alb, sclerotic, al pielii la varful preputului. Este necesara examinarea histologica de catre un patologist pentru a confirma diagnosticul.2 Daca BXO nu este prezenta, atunci nu avem fimoza reala.

Un numar de raportari din literatura medicala din Marea Britanie arata ca medicii nu sunt instruiti suficient pentru a distinge intre preputul stramt, normal la baieti, si fimoza patologica. Acest lucru conduce in Anglia la diagnosticarea gresita a preputului stramt ca fimoza patologica.

CIRP a primit numeroase raportari care indica ca preputul stramt normal la baieti in SUA este in mod frecvent diagnosticat gresit ca fimoza patologica. CIRP considera ca situatia din SUA nu este mai buna ci probabil mai rea decat in Anglia. Parintii baietilor sint in mod frecvent gresit sfatuiti sa forteze preputul nematurizat pentru a fi curatat, contrar recomandarilor Academiei Americane de Pediatrie.

Tesutul sub tensiune mecanica se intinde prin cresterea de celule aditionale de piele. O crestere permanenta apare cand se aplica o intindere usoara intr-un interval de timp mai indelungat. Tratamentul nu este traumatic si nici distructiv. Intinderea manuala poate fi efectuata fara ajutorul medicului. Tratamentul nu este costisitor. Eliminarea fimozei prin acesta tehnica are avantajul pastrarii intacte a tesutului preputial."

Deci, exista si pareri cum ca decalotarea fortata este doar un tratament al fimozei.
Acum, fiecare face cum crede ca e mai bine. Eu nu am decalotat si nu avem probleme.
AdrianaC
M-am linistit acum. Daca nu-i obligatoriu, atunci nu o fac !
elle
CITAT(butterfly @ Oct 20 2005, 04:27 PM)
eu nu cred ca decalotarea e obligatorie deoarece noua ne-a spus pediatrul sa nu ne atingem de "junior"  10.gif  10.gif  .poate pt ca e si prea mic,nu stiu,sa vedem cand ne facem mai mari ce ne va spune
[snapback]10918[/snapback]

decalotarea se face (asta in cazul in care va hotarati s-o faceti) dupa 4 luni.cel putin asa sustin si recomanda medicii francezi dupa care am inceput sa ma iau, citind in ultimul timp mai multe studii facute de francezi decat de americani (parere subiectiva, of course 10.gif ).

decalotarea poate fi facuta, poate sa nu se faca...dar, in lipsa decalotarii, sub pielea aceea se strange mult amizerie, care odata ce trebuie scoasa, o sa tzashneasca in moemntul operatiei.nu toti baietii ajung la operatie, indif.de decalotare sa unu.aceast apractica ramane la latitudinea parintelui, in colaborare cu medicul pediatru.pt.romance: nu va incredeti 100% in recomandarile pediatrilor nostri, caci de mult eori nici e inu prea stiu ce sa recomande.

atata timp cat bebelul face pipi "cu bolta", se presupune k nu este cazul de decalotare.eu totusi il decalotez pe matei (inaint de 2x/zi, acum o data/zi).

nu aveti de ce s ava fie frica, caci, kiar daca pielea aceea crapa din cauza neindemanarii voastre (indicat totusi este sa trageti fff.gentle), puteti unge cu un pic de tetraciclina, paremi-se.eu, desi umblu ff.grijuliu, am reusit performanta de a-i da sangele de 2 ori, l-am uns putin si incateva ore pielea s-a inkis.

Iata mai jos un articol publicat in trecut in SUA, despre fenomenul circumciziei si a decalotarii

Lumea Vestica (Europa, SUA, NT) nu are nici o traditie in circumcizie. In Antichitate, expansiunea Imperiilor Roman si Grecesc au adus europenii in contact cu populatii din Orientul Mijlociu, unii dintre acestia marcandu-si copii prin circumcizie sau alte mutilari sexuale. Pentru protectia copiilor, grecii si romanii au emis legi care interziceau circumcizia. (1). Peste secole, Biserica Catolica a dat multe reglementari asemanatoare. (2,3). Raspunsul traditional al europenilor la circumcizie a fost repulsie si indignare.

Circumcizia a inceput in America in timpul isteriei anti-masturbare din Epoca Victoriana, cand unii medici americani au circumcis baieti care se masturbau, pentru a-i pedepsi. Medicii victorieni stiau prea bine ca circumcizia deterioreaza, desensibilizeaza si reduce functionalitatea penisului. Imediat insa, ei au pretins ca circumcizia vindeca epilepsia, convulsiile, paralizia, elefantita, tuberculoza, eczemele, udatul patului, constipatia, visurile erotice, hernia, durerile de cap, nervozitatea, isteria, problemele de vedere, idiotienia, retardarea mentala si nebunia. (4).

De fapt, despre nici o procedura din istoria medicinei nu s-a pretins ca vindeca atat de multe boli ca circumcizia. Chiar in anii ’70, manuale medicale principale americane inca mai promovau circumcizia ca masura de prevenire a masturbarii. (5). Motivatiile antisexuale din spatele acestei operatii care consta in amputarea unei parti din penis, sint evidente.

Practica radicala a circumciziei de rutina a nou-nascutilor nu a inceput (in SUA, NT) pana in perioada Razboiului Rece. Institutionalizarea circumciziei obligatorii a fost parte a aceleasi miscari care a patologizat si medicalizat nasterea si descurajat in mod activ alaptatul la san. Spitale private, conduse de mari corporatii, au institutionalizat circumcizia fara macar sa consulte populatia SUA. Nu a existat nici o dezbatere publica si nici un referendum. Doar ca in anii ’70 o serie de procese au fortat spitalele sa obtina consimtamatul parintilor pentru a executa acesta contraindicata, dar atat de profitabila interventie chirurgicala. Circumcizatorii au raspuns prin inventarea unor noi motive “medicale” pentru circumcizie, cu scopul de a speria parintii si a le obtine acceptul.

Astazi, motivele pentru circumcizie au fost actualizate ca sa faca fata temerilor contemporane; dar intr-o zi, ele vor fi considerate, la fel, irationale. Acum ca scuzele curente care pretind ca acesta procedura previne cancerul si bolile cu transmitere sexuala au fost discreditate, circumcizatorii cu siguranta ca vor inventa altele noi. Dar daca circumcizatorii ar fi fost intr-adevar motivati de pure consideratii medicale, acesta procedura ar fi disparut de mult, odata cu tratarea cu lipitori, gaurirea craniului si castrarea. Adevarul este ca dorinta de a circumciza a venit prima, iar “motivele” dupa.

Milioane de ani de evolutie au perfectat corpul uman intr-un model de rafinament, eleganta si eficienta, fiecare parte a sa avand o functionalitate si un rost. Evolutia a determinat ca genitalele mamiferelor sa fie protejate intr-un preput protectiv cu scopuri multiple. Fiecare fiinta uman normala se naste cu preput. La femei, acesta protejeaza clitorisul; la barbati protejeaza glandul penisului. Astfel, preputul este o parte sentiala a anatomiei sexuale umane.

Parintii ar trebui sa se bucure de sosirea unui copil ca cat mai putine griji posibile. Totusi, nasterea unui baiat in SUA, este adesea insotita de anxietate si confuzie. Multi parinti sint presati sa isi dea fiul unui necunoscut, care, in spatele unor usi inchise, leaga baietii si le taie preputul. Industria de milioane de dolari a circumciziei bombardeaza parintii cu confuzie si tactici calculate, de inspaimantare.

Informatiile despre preput lipsesc aproape totdeauna in discutiile despre circumcizie. Campaniile de circumcizie in masa din ultimele decenii au condus la ignoranta totala despre structura remarcabila a preputului si rolul sau versatil in sexualitatea umana. Ignoranta si informatia falsa despre preput sint regula in literatura medicala americana, in educatie si practica. Majoritatea manualelor americane prezinta penisul uman circumcis, ca si cum asa ar fi de la natura.

Ce este preputul?
Preputul este un organ de perceptie, unic specializat, senzitiv si functional. Nici o alta parte a corpului nu mai serveste aceluiasi scop. Este o extenise modifcata a pielii trunchiului penil; acopera si de regula se extinde dincolo de gland, impaturnadu-se si avand punctul circumferential de atasament dincolo de corona (marginea glandului). Astfel, preputul este un organ in doua straturi. Lungimea sa reala este dublul lungimii externe, cuprinzand 80 la suta sau mai mult de tesut penil acoperitor, (6), sau cel putin 25 la suta din lungimea penisului in stare flacida.

Preputul contine o concentrare bogata de vase sanguine si terminatii nervoase. Este aliniat cu muschiul periferal, cu fibre longitudinale, asigurand astfel protectie optima a tractului urinar importiva contaminarii.

Ca interiorul pleoapelor sau a gurii, preputul interior consta din membrana mucus. Cuprinde doua zone distincte: mucoasa moale si mucoasa crestata. Mucoasa moale se intinde spre glandul penisului si contine glande sebacee care secreta emolienti, lubrifianti si anticorpi protectivi. Glande asemanatoare exista in gura si pleoape.

Adiacent mucoasei moi si imediat langa capatul (buza) preputului se afla mucoasa (banda) crestata. Acesta structura deosebit de senzitiva consta din benzi stranse concentrice, precum elasticul de la sosete. Aceasta structura elastica, extensibila, face ca ca buza preputului sa se deschida si sa ruleze inapoi, permitand expunerea glandului.

Dedesuptul glandului, punctul de atasare al preputului este avansat spre meat (deschiderea uretrala) formand un ligament numit frenul. Este identic cu frenulul care leaga limba de partea de jos a gurii. Frenulul are rol de mentinere a preputului peste gland si in conjunctie cu fibrele musculare ajuta la intoarcerea preputului retractat inapoi, inainte, in pozita sa normala peste gland.

Retractia preputului
La nastere, preputul este de obicei atasat de gland, asemanator cu atasarea unghiilor de degete. Spre pubertate, cand de obicei penisul si-a terminat dezvoltarea, preputul se va separa de gland. (8). Acesta separare se intampla la timpul sau; nu exista o varsta prestabilita la care preputul devine complet retractabil. Un medic descria odata acest proces astfel: “ preputul poate fi asemanat cu un boboc de trandafir care este inchis. Ca si bobocul de trandafir, va inflori cand va veni vremea sa infloreasca. Nimeni nu deschide un boboc de trandafir ca sa il faca sa infloreasca.” (9).

Penisul se dezvolta in mod natural in timpul copilariei. Pana la urma, copilul va face, de unul singur, descoperirea “miraculoasa” ca preputul sau se retrage. Nu exista nici o justificare ca parintii, medicii, sau altii sa manipuleze penisul baiatului. Singura persoana care va retrage preputul trebuie sa fie baiatul insusi, cand va descoperi ca preputul sau este gata de retractie.

Parintii ar trebui sa fie foarte atenti si circumspecti la orice persoana care incerca sa retraga preputul baiatului, si mai ales daca cineva are de gand sa il taie. Preputul uman este o marfa foarte cautata de multe companii, iar marketingul preputului sterpelit de la baieti este o industrie de miliarde de dolari. Companiile farmaceutice si cosmetice utilizeaza preputul uman ca material de studiu. Corporatii ca Advanced Tissue Sciences, Organogenesis si BioSurface Technology folosesc preput uman ca materie prima in producerea unor tipuri de bandaje. (10).

Care sint functiile preputului?

Preputul are numeroase functii protective, senzoriale si sexuale.

Protectia: asa cum pleoapele protejeaza ochii, preputul protejeaza glandul si il pastreaza moale, umed si senzitiv. Mentine de asemenea caldura optima, echilibrul PH si curatenia. Glandul nu contine glande sebacee – acesta nu produce sebum sau uleiuri pentru hidratarea pielii sale. (11). Cel care produce sebum este preputul, cu rol de mentinere a sanatatii suprafetei glandului.

Apararea imunologica: membranele mucus care se afla la toate orificiile corpului constituie prima linie de aparare imunologica. Glandele prezente in preput produc proteine antibacteriale si antivirale cum sint lisozomele. (12). Lisozomele sint prezente si in lacrimi sau laptele de mama. Celulele specializate Langerhans, componenete ale sistemului imunitar, se sint produse din abundenta de preput. (13). Celulele plasma din mucoasa preputului secreta imunoglobine, niste anticorpi cu rol de protectie importiva infectiilor. (14)

Senzitivitatea erogena: preputul este la fel de sensibil ca varfurile degetelor sau buzele. Contine o varietate mai mare si o concentratie mai multa de nervi specializati receptori decat oricare alta parte a penisului. (15). Aceste terminatii nervoase specializate pot detecta miscarea, variatiile termice si gradatiile fine de textura. (16,17,18,19,20,21,22,23).

Acoperirea in timpul erectiei: in timpul erectiei, trunchiul penisului devine mai gros si mai lung. Preputul, care este un organ in doua straturi, furnizeaza pielea necesara pentru acomodarea la acesta stare si permite tesutului penil sa gliseze liber, usor si placut peste trunchi si gland.

Functia sexuala de autostimulare: constructia in doua straturi a preputului permite pielii trunchiului sa gliseze inainte si inapoi peste trunchi. Preputul in mod normal poate fi retras complet inapoi, pana la baza penisului, si de asemenea inainte, dincolo de gland. Acesta gama larga de miscare este mecanismul prin care se stimuleaza penisul si determina declansarea orgasmului, prin stimularea preputului, frenulului si glandului, impreuna.

Functia sexuala in timpul actului sexual: una din functiile preputului este de facilitare a miscarilor usoare, gentile, dintre mucoasele celor doi parteneri in timpul actului sexual. Preputul permite ca penisul sa alunece in si afara din vagin in mod neabraziv, datorita pielii autolubrifiante, mobile. Femeia este astfel stimulata printr-o presiune a miscarii, si nu frictiune numai, cum se intampla in cazul cand preputul barbatului lipseste.Preputul confera intimitate celor doi parteneri deoarece acopera glandul, care este un organ intern. Experienta sexuala se imbunatateste cand preputul aluneca inapoi pentru a permite organului intern masculin, glandul, sa intalneasca organul intern feminin, cervixul – un moment de intimitate suprema si frumusete.

Preputul s-ar putea sa mai aiba functii care nu au fost inca pe deplin intelese. Oamenii de stiinta din Europa au detectat recent receptori estrogeni in celulele epidermale din preput.(24). Cercetatorii de la Universitatea din Manchester au descoperit ca preputul contine glande apocrine. (25). Aceste glande specializate produc feromoni, care sint mesagerii chimici ai naturii. Mai sint necesare studii pentru a se intelege pe deplin aceste caracteristici ale preputului si rolul lor pe care il joaca.

Ingrijirea preputului
Un penis natural nu necesita nici o ingrijire speciala. Preputul unui copil, ca si pleoapele, este autocuratator. Pentru acelasi motiv pentru care nu este recomandabil a se ridica pleapele pentru a spala globul ocular, nu este recomandat a se retrage preputul unui copil si spala glandul. Imersia in apa simpla, in timpul baii, este suficienta pentru a mentine un penis intact curat. (26).

Emolientul alb ce apare sub preputul copiilor se numeste smegma. Smegma este cea mai neinteleasa substanta naturala. Smegma este curata, nu murdara, si este necesara. Hidrateaza glandul si il mentine moale si umed. Proprietatile sale antibacteriene si antivirale ajuta la mentinerea penisului curat si sanatos. Toate mamiferele produc smegma. Thomas J. Ritter, MD, a subliniat importanta ei cand a comentat ca “ regnul animal ar fi incetat probabil sa existe fara smegma”.(27).

Studiile arata ca este cel mai bine a nu se utiliza sapun pe glandul penisului sau in interiorul preputului. (28). Retragerea fortata si spalarea preputului unui copil distruge flora bacteriana care protejeaza penisul de germenii din mediu, care pot cauza iritatie sau infectie. Cea mai buna metoda de ingrijire a unui penis intact, la copii, este sa il lasam in pace. Dupa pubertate, barbatul poate usor sa limpezeasca glandul si preputul cu apa calduta, dupa cum doreste.

Cat de comuna este circumcizia?
Circumcizia este aproape necunoscuta in Europa, America de Sud si Asia non-musulmana. De fapt, doar 10 – 15 la suta din barbatii lumii sint circumcisi. Marea majoritate sint musulmani. (29). Rata circumciziilor pe Coasta de Vest in SUA a coborat acum la 34.2 la suta (in anul 1997, NT).(30). Acesta rata redusa s-ar putea sa ii surprinda pe barbatii americani nascuti in era in care 90 la suta din baieti erau circumcisi automat la nastere, cu sau fara consimtamantul parintilor.

In ce mod circumcizia dauneaza?
Dezbaterea “medicala” despre “potentialele beneficii” ale circumciziei rar mentioneza despre efectele sale reale.

Circumcizia erodeaza penisul: in functie de cat s-a amputat din preput, circumcizia jefuieste barbatul de pana la 80 la suta sau mai mult din tesutul penil. In functie de lungimea preputului, prin amputarea lui se va obtine o reducere a lungimii penisului cu pana la 25 la suta. Investigatii anatomice foarte atente au demonstrat ca prin circumcizie se pierde peste un metru de vene, artere si capilare, 80 metri de nervi si peste 20000 de terminatii nervoase. (31.). Muschii preputuli, glandului, membrana mucus si tesutul epithelial sint distrusi, de asemenea.

Circumcizia desensibilizeaza: circumcizia desensibilizeaza penisul in mod radical. Prin amputarea preputului se pierde reteaua bogat inervata si nervii receptori din preput. Circumcizia aproape totdeauna afecteaza sau distruge frenulul. Pierderea preputului desensibilizeaza glandul. Pentru ca pielea glandului externalizat este acum expusa iritarii si frecarii constante, acesta se keratinizeaza, devenind uscat si dur. Terminatiile nervoase din gland, care la un penis intact sint imediat sub pielea glandului (de tip mucus), devin acum ingropate de straturi successive de keratina. Glandul erodat ia o infatisare gri, sclerotica.

Circumcizia schilodeste: amputarea unei cantitati asa de mari de tesut penil imobilizeaza in mod permanent tesutul care a mai ramas, impiedicandu-l sa gliseze liber peste trunchi si gland. Acesta pierdere de mobilitate distruge mecanismul prin care glandul este in mod normal stimulat. Cand un penis circumcis intra in erectie, pielea ramasa, imobilizata, se intinde, uneori asa de strans incat pielea ramasa nu este suficienta sa acopere trunchiul in erectie. Piele cu par dinspre scrot este adesea trasa, in sus, spre trunchiul penisului unde in mod normal nu este par. Pielea-mucus a glandului externalizat chirurgical nu contine glande sebacee. Fara protectia data de emolientii din preput, aceasta se usuca, aparand riscul de crapaturi si sangerare.

Circumcizia desfigureaza: circumcizia altereaza infatisarea penisului in mod drastic. Externalizeaza pentru totdeauna glandul, care este in mod normal un organ intern. Circumcizia lasa o cicatrice chirurgicala mare circumferentiala pe trunchiul penisului. Deoarece circumcizia de obicei necesita ruperea preputului de gland, adica decalotarea fortata, uneori parti din acesta se rup, lasand glandul cu cicatrici. Fasii din preput pot sa ramana aderente de gland, formad poduri de piele. (32).

In functie de cantitatea de tesut care a fost amputata si de cum se formeaza cicatricea, un penis circumcis poate sa ajunga sa fie in mod permanet rasucit sau curbat in timpul erectiei.(33). Contractia tesutului cicatrizat poate uneori sa traga trunchiul penisului spre abdomen, scurtand penisul sau ingropand-ul complet. (34).

Circucizia deranjeaza circulatia sanguina: circumcizia intrerupe circulatia normala a sangelui prin penis si gland. Sangele care circula prin arterele principale din penis este obstructionat de linia cicatricei la punctul de incizie, creand o circulatie in sens invers, in loc sa permita alimentarea retelei capilare de dincolo de cicatrice. Lipsit de sange, meatul poate sa se contracte si cicatrizeze, obstructionand jetul de urina. (35). Acesta conditie, cunoscuta sub denumirea de stenoza meatala, adesea necesita interventie chirurgicala. Stenoza meatala apare aproape totdeauna in cazul baietilor circumcisi.

Circumcizia mai distruge si vasele limfatice, intrerupand circulatia limfei si cauznad uneori limfodema, o conditie dureroasa si desfiguranta prin care, sub tesutul ramas se acumuleaza pungi de lichid limfatic.

Circumcizia dauneaza dezvoltarii creierului: studii recente publicate de reviste medicale de varf au dovedit ca circumcizia are efecte de lunga durata asupra dezvoltarii creierului, (36) prin alterarea centrilor de perceptie din creier. Baietii circumcisi au o suportabilitate mai redusa a durerii comparativ cu fetele sau baietii intacti.(37). Neuropsihologul James Prescott sugereaza ca circumcizia poate cauza chiar probleme neurologice mai grave.(38,39).

Circumcizia este neigienica si nesanatoasa: unul din cele mai comune mituri despre circumcizie este ca face penisul mai curat si mai usor de intretinut. Acest lucru nu este adevarat. Ochii fara pleoape nu vor fi mai curati; la fel nici un penis fara preput. Glandul si meatul externalizate artificial sint in mod constant expuse la frecare si murdarire, facand ca penisul circumcis, de fapt, sa fie mai murdar. Pierderea preputului protectiv va lasa tractul urinar vulnerabil la contaminarea cu bacterii si virusi din mediu.

Rana lasata de circumcizie este mai mare decat multi si-ar imagina. Nu este doar punctul circular dintre straturile de piele exterior si interior ramase. Inainte de a fi circumcis, baiatul este decalotat fortat prin ruperea preputului de gland, practic jupuindu-l de viu. Acest lucru creaza o zona destul de mare de carne sangeranda, acoperita in cel mai fericit caz de un strat de protomucoasa nedezvoltata. Germeni patogeni pot intra usor prin tesutul distrus si glandul sangernad, si mai usor, prin incizie.

Chiar si dupa ce rana s-a vindecat, glandul externalizat si meatul sint in contact permanent cu urina, fecalele, scutecele tratate chimic si alti agenti contaminanti.

Partenerele barbatilor circumcisi nu au rate mai mici de cancer cervical,(40) si nici circumcizia nu previne cancerul de penis.(41). Un studiu recent arata ca rata cancerului de penis este mai mare in SUA decat in Danemarca, unde circumcizia, cu exceptia imigrantilor din Orientul Mijlociu, este aproape necunoscuta.(42).
Cercetatorii ar trebui sa investigheze daca nu cumva circumcizia de fapt favorizeaza aceste boli.

Circumcizia nu previne sau impiedica transmiterea bolilor cu transmitere sexuala (STD). De fapt, SUA are cel mai mare procent de barbati circumcisi activi sexual din Lumea Vestica si in acelasi timp cele mai mari rate a bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv SIDA. Studii controlate riguros arata ca barbatii americani circumcisi sint la risc mai mare de infectare, in special cu gonoree,(43), uretrita non-gonocala,(44), papilloma virus,(45), virus herpes simplex de tip 2,(46) si chlamydia.(47).

Circumcizia este totdeauna o procedura riscanta: circumcizia totdeauna prezinta riscuri serioase, putand avea consecinte tragice. Rata de complicatii chirurgicale este de 1 la 500.(48). Aceste complicatii necontrolabile includ sangerarea si infectiile fatale.(49). Exista multe raportari publicate care se refera la cangrena datorata circumciziei.(50). Bacteriile patologice cum sint stafilococus, proteus, pseudomonas, coliforms si chiar tuberculoza pot cauza infectii mortale.(51,52). Aceste organisme intra in corp pentru ca le este usor sa intre, nu pentru ca baiatul ar fi predispus la infectie.

Jurnalele medicale au publicat numeroase cazuri in care copiilor li s-a amputat partial sau total glandul in timpul circumciziei.(53,54,55). In alte cazuri li s-a ars complet penisul cu pistolul de cauterizare.(56,57,58). In septembrie 1989 Jurnalul de Urologie a publicat un numar de patru asemenea cazuri.(59). Articolul a prezentat operatia de schimbare de sex a acestor baieti ca “genito-plastie feminizatoare”, prin care s-a incercat “repararea” accidentului prin transformarea lor in fete. In martie 1997 Arhivele Pediatriei si Medicina Adolescentului a prezentat oroarea unei persoane care a aflat ca “ea” s-a nascut baiat normal, insa in timpul circumciziei i-a fost ars penisul din greseala. Multe alte cazuri similare sint documentate.(61,62). Circumcizia copiilor are o rata de decese de 1 la 500000.(63,64).

Circumcizia face rau mamelor: studii stiintifice au dovedit ca circumcizia intrerupe dezvoltarea comportamentala a copilului. Studii de la Universitatea din Colorado arata ca circumcizia este urmata de perioade prepungite de somn non-REM (miscare rapida a ochilor).(65). Ca raspuns la bombardarea retelelor neurale cu durere insuportabila, baietii circumcisi se retrag intr-un fel de coma care dureaza mai multe saptamani.

Numeroase studii au demonstrat ca circumcizia intrerupe legatura mama-copil in timpul perioadei cruciale de dupa nastere. Circumcizia de asemenea intrerupe si deranjeaza reflexul de alimentare a copilului. Un studiu de la Universitatea Washington arata ca majoritatea baietilor nu au putut fi alaptati imediat dupa circumcizie, iar cei care au fost, nu au privit in ochii mamei lor.(66).

Circumcizia violeaza drepturile omului si ale pacientului: nimeni nu are dreptul sa amputeze o parte din genitalele altei persoane, fara sa obtina consimtamantul pe deplin informat al persoanei respective. De vreme ce copilul este cel care poarta consecintele, circumcizia violeaza dreptul sau de a refuza tratamentul sau de a cere un tratament alternativ. In 1995, Comitetul de Bioetica a Academiei Americane de Pediatrie a stabilit ca numai un pacient competent poate sa dea consimtamantul informat.(67). Un nou-nascut este desigur prea mic sa isi poata da consimtamantul. Conceptul de consimtamant informat parental se refera la situatii de urgenta medicala, ca de exmeplu cazuri de boala, trauma, infirmitate. Penisul uman in starea sa normala, necircumcisa, nu indeplineste aceste conditii.

Medicii au obligatia de a refuza operatia de circumcizie. Ei trebuie sa educe parintii care,, din cauza de ignoranta sau dezinformare, solicita acesta interventie chirurgicala pentru fii lor. Obligatia profesionistului din sanatate este de a proteja interesele copilului. Nu este etic sa fortezi un copil la o amputatie care aproape sigur ca el nu ar fi ales-o daca ar fi fost adult.

Bunul simt
Sa fii intact, asa cum natura a intentionat, este cel mai bine. Marea majoritate a barbatilor la care li s-a dat acesta sansa se bucura ca sint intregi si tin la preputul lor, pentru acelasi motiv pentru care tin la oricare alt organ de perceptie. Parintii copiilor din Europa si Asia ne-musulmana nicidata nu isi forteaza baietii la circumcizie. Nu le-ar trece prin gand macar sa taie penisul fiului lor asa cum nu le-ar veni ideea sa ii taie urechile. Respectarea dreptului unui copil la integritate genitala este un lucru normal si natural. Este conservator, in sensul pozitiv al cuvantului.

Un tata circumcis are sentimente amestectate fata de fiul sau intact si s-ar putea sa aiba nevoie de consiliere psihologica, cu tact si compasiune, pentru a fi ajutat sa inteleaga pierderea pe care a suferit-o si sa depaseasca anxietatea pe care o are fata de organele genitale masculine intacte, normale. In asemenea situatii, mama ar trebui sa fie cea care protejeaza copilul, invitand sotul sa i se alature in acest rol protector si sa il ajute sa isi difuzeze sentimentele negative. Majoritatea parintilor doresc binele copiiilor lor. Parintii intelepti si asculta inima si au incredere in instictul lor care le spune sa isi protejeze copii de durere. Experienta de secole arata ca copii cresc cel mai bine intr-o atmsfera de dragoste, gentilete, respect, acceptare si intimitate. Amputarea preputului copiiilor distruge acesta incredere.

Circumcizia face rau copilului si adultului care el va deveni. Parintii care isi respecta fii, respecta acest drept natural al copilului – la un corp perfect si frumos, in integritatea sa naturala.

Paul M. Fleiss, MD, MPH, este profesor clinic asistent in pediatrie la Universitatea California de Sud. El este autor a numeroase articole stiintifice publicate in jurnale medicale de varf, nationale si internationale.

NT. In prezent rata circumciziilor a scazut dramatic in America de Nord, in special in Canada, in urma declaratiilor oficiale ale autoritatilor medicale referitoare la circumcizie; cu toate acestea insa, la fel ca in Romania, unii medici continua sa decaloteze (defloreze) fortat sau sa opereze de circumcizie baietii pentru motive “medicale” de “fimoza”, “prevenirea infectiei”, “ igiena” ori “traditie”.
elle
Protejati-va fiul necircumcis: sfatul medicului expert pentru parinti

Tot mai multi parinti isi protejeaza astazi baietii de circumcizie, dar pe masura ce fii lor, adesea se lovesc de medici care tin de opinii demodate sau rutine spitalicesti.

Adesea primesc telefoane de la parinti speriati care spun ca medicul insista ca fiul lor sa fie circumcis pentru ca ar avea vreo problema. Dar cand aduc copilul la mine, de obicei constat ca totul este in regula cu penisul baiatului. Uneori este vorba despre o usoara infectie, care poate fi eliminata rapid cu un unguent cu antibiotice. In toti anii mei de practica, nu am avut niciodata vreun pacient care sa fi fost circumcis pentru motive medicale.

Cand un medic te sfatuieste ca fiul tau sa fie circumcis, este de obicei pentru ca el or ea nu este familiar cu un penis intact, dezinformat despre adevaratele indicatii pentru amputarea preputului, nu cunoaste functiile preputului si nu este comfortabil cu miscarea actuala impotriva circumciziei.

Unii medici pot fi tulburati psihologic la vazul unui penis intact. Ei s-ar putea sa vada probleme cu penisul care de fapt nu exista. S-ar putea sa citeze “studii” ori “statistici” care par ca sprijina circumcizia.

Probabil, singura problema care o vei intalni cu preputul fiului tau este ca cineva s-ar putea sa creada ca ar fi vreo problema. Preputul este o parte perfect normala ca corpului omenesc, si are scopuri foarte precise, ca alte parti, chiar daca nu sint inca toate pe deplin intelese. Nu exista nici un motiv sa te ingrijorezi de penisul fiului tau.

Ce sa spui cand medicul zice sa tai
Mai jos e o enumerare de afirmatii pe care unii medici le spun parintilor, in tentativa de a-i convinge sa accepte circumcizia. Dupa fiecare afirmatie incorecta, am dat explicatii medicale cu scopul de a ajuta parintii sa intelega ce medicul lor s-ar putea sa nu cunoasca despre penis si ingrijirea acestuia, si ce ar trebui stiut pentru a proteja baiatul de interventia chirurgicala penila inutila. Daca vreodata se ajunge intr-o situatie in care un medic insista ca baiatul sa fie circumcis, cel mai bun raspuns este: “Lasa-l in pace!”.

-Preputul fiului tau ar trebui taiat pentru a facilita igiena (Atentie: acesta situatie este frecventa in Romania, NT)

Experienta mea de pediatru m-a convins ca circumcizia face penisul mai murdar, lucru confirmat de un studiu publicat de Jurnalul Britanic de Urologie. Pentru cel putin o saptamana dupa circumcizie, baiatul este lasat cu o rana mare deschisa care este aproape tot timpul in contact cu urina si fecalele – frumos avantaj igienic. In plus, in timpul vietii penisul circumcis este deschis si expus la murdarie si contaminare de tot felul. Ridatiile de piele care se formeaza adesea in jurul cicatricii lasate de circumcizie adesea gazduiesc murdarie si germeni patogeni.

Datorita preputului, penisul intact este protejat importiva murdaririi si contaminarii. Aceasta functie protectiva importanta a preputului este extrem de folositoare in copilarie, cand baiatul foloseste scutece, dar si in timpul vietii, protejand glandul si deschiderea urinara pentru tot restul vietii. La orice varsta, preputul pastreza glandul moale si curat.

In timpul copilariei, nu exista nici o justificare pentru spalare sub preput. Uneori mamele sint sfatuite sa retracteze preputul pentru spalare in fiecare zi. Acesta este un sfat foarte rau. Cand preputul devine pe deplin retractabil, pe la pubertate, baiatul poate retrage si limpezi glandul cu apa calduta, la dus.

-Preputul fiului tau este prea stramt. Trebuie operat. (Atentie: acesta situatie este frecventa in Romania, NT)

Preputul stramt este un mecanism de protectie a glandului si uretrei importiva expunerii directe la contaminare si germeni. Preputul stramt tine glandul cald, curat si hidratat, iar cand ca fi adult ii va da placere. Atata timp cat baiatul poate urina, este perfect normal. Nu exista o varsta prestabilita cand preputul trebuie sa devina retractabil. Nu permite medicului sau oricarei alte persoane sa retraga preputul baiatului. Igiena optima a penisului necesita ca preputul la copii sa fie lasat in pace. Decalotarea fortata, prematura, rupe, distruge tesutul erogen in dezvoltare si cauzeaza baiatului durere extrema. Nu exista nici o justificare medicala pentru acesta procedura. Discomfortul fiului tau dovedeste asta.

-Preputul fiului tau este “aderent” glandului. Trebuie operat. (Atentie: acesta situatie este frecventa in Romania, NT)

Atasarea preputului de gland este modul natural de protectie a glandului nematurizat imotriva expunerii premature. Detasarea este un proces normal fiziologic care poate dura chiar pana la 20 de ani. De regula, spre pubertate acest lucru se intampla pentru ca organismul va produce hormoni in cantitate suficienta pentru a ajuta acest proces. Insa, nu exista o varsta prestabilita pana la care preputul trebuie sa fie complet retractabil.

Unii medici dezinformati s-ar putea sa iti sugereze ca aderenta dintre preput si gland (fimoza fiziologica) ar trebui rupta pentru ca baiatul sa poata retrage preputul. Acesta procedura se numeste sinecotomie. Consta in impingerea unei probe de metal sub preput si ruperea fortata a acestuia de gland. Este o procedura traumatica, la fel cum ai avea o proba de metal sub unghie si ai incerca sa dezlipesti unghia de deget. Poate cauza sangerari care pot conduce la infectii si cicatrici pe interiorul preputului sau pe gland. Aceste rani care se creeaza prin decalotarea fortata pot fuziona, cauzand aderenta reala. Nu exista nici o justificare medicala pentru acesta procedura pentru ca preputul nu are nevoie sa fie separat de gland in copilarie. Daca vreun medic sugereaza acest lucru pentru fiul tau, refuza categoric, spunand-i “Lasa-l in pace!”.

-Preputul fiului tau se ingusteaza. Nu mai poate fi retractat. Trebuie circumcis.

Uneori, in copilarie, un preput devenit retractabil poate redeveni rezistent la retractie din motive care nu au legatura cu pubertatea. In aceste cazuri, deschiderea preputului este iritata cand fiul tau urineaza. Preputul nu isi face decat datoria, si in acest caz, Daca preputul nu ar fi fost acolo, deschiderea urinara ar fi fost iritata in locul buzei preputului. Acesta conditie nu este justificata pentru interventie chirurgicala mai mult decat interventia chirurgicala pentru buze crapate. Iritatia poate fi cauzata de clorul din piscine, sapun, spumant de baie, o dieta prea bogata in zahar, toate acestea distrugand echilibrul natural dat de bacteria de piele, si ar trebui evitate daca iritatiile apar. Preputul ramane rezistent la retractie pana cand va fi restabilit echilibrul natural bacterial.

Ce se poate face pentru a ajuta vindecarea este aplicarea unui unguent in deschiderea preputului. Cultura de acidophilus poate fi administrata intern si aplicata pe preput de mai multe ori, pentru a ajuta vindecarea; la fel ar trebui administrata de fiecare data cand copilului i se dau antibiotice.

-Preputul fiului tau este rosu, inflamat, da senzatie de mancarimi, este incomfortabil. Are infectie si trebuie sa il operam de circumcizie.

Uneori capatul preputului se inroseste. Cat timp foloseste scutece, aceasta este de regula dermatita amoniacala, cunoscuta si sub denumirea de iritatie de la scutece. Cand bacteria normala de piele si fecalele reactioneaza cu urina produc amoniu, care arde pielea si cauzeaza inflamare si discomfort. Daca preputul ar fi fost deja amputat, inflamarea s-ar fi produs pe gland si ar fi putut intra in uretra. Cand preputul devine rosu, inseamna ca isi face treaba de a proteja glandul si meatul urinar.

Circumcizia nu are nici un efect asupra iritatiei de scutece. Schimba scutecul baiatului mai des si foloseste un unguent bariera pana iritatia dispare. Sapunul de baie poate cauza inflamarea preputului. Foloseste numai sapun delicat pentru splarea externa a pielii. Rezista tentatiei sa faci baie cu spumant, pentru ca acesta este daunator pielii. Nu folosi niciodata sapun pentru spalarea in interior a preputului pentru ca aceasta este membrana mucus, la fel ca interiorul pleoapelor.

Infectiile de preput sint extrem de rare, dar daca apar, o optiune simpla este aplicare unui unguent cu antibiotice impreuna cu un tratament de inlocuire bacteriala (cultura Acidophilus). Nu se amputeaza parti ale corpului omenesc din cauza de infectie. Majoritatea infectiilor preputului sint cauzate de spalarea preputului interior cu sapun. Lasa preputul in pace, si aminteste-ti ca nu are nevoie de nici un fel de spalare speciala, si va fi foarte putin probabil ca infectiile sa mai apara.

-Fiul tau se trage tot timpul de preput. Ar trebui circumcis.

Va asigur ca, circumcisi sau nu, toti baietii se vor atinge si trage de penis. Este perfect normal. Baietii intacti trag de preput pentru ca este acolo. Baietii circumcisi se trag de gland, pentru ca asta le-a mai ramas. Baietii uneori ajusteaza pozitia penisului in chiloti. Uneori vor explora interiorul preputului cu degetele – o curiozitate perfect normala. Este important pentru parinti sa cultive o tandrete pentru aceste aspecte, altfel risca sa transmita atitudini nesanatoase copiilor lor.

Uneori baietii se trag de preput pentru ca simt mancarimi. Orice parte a corpului poate cauza mancarimi, ocazional. Chiar si baietii circumcisi se mai scarpina pe penis. Asa cum nu te ingrijorezi de fiecare data cand fiul tau se scarpina la genunchi, nu ar trebui sa te ingrijoreze ca se scarpina la penis. Daca mancarimile sint cauzate de uscaciunea pielii, atunci opreste complet utilizarea sapunului pe penis. Trateaza preputul ca si cum ai trata orice alta parte a corpului omenesc.

Daca temerea reala este masturbarea, aminteste-ti cu calm de faptul simplu, natural, ca toti copii isi exploreaza corpul, inclusiv genitalele. Cand isi ating genitalele, copii simt placere si relaxare. Studii clasice de anatomie au demonstrat ca preputul este cea mai placuta si senzitiva parte a penisului. Ar trebui sa te feliciti ca ti-ai protejat fiul de la o amputare chirurgicala care l-ar fi privat pentru totdeauna de senzatiile sexuale normale.

-Preputul fiului tau este prea lung. Ar trebui taiat.

Exista mari variatii in lungimea preputului. La unii baieti, preputul reprezinta peste jumatate din lungimea penisului. La altii, abia ajunge la capatul glandului. Toti sint normali. Preputul nu este niciodata “piele in plus” sau “redundant”. Este acolo pentru un motiv.

-Fiul tau ar trebui circumcis acum pentru ca va fi mai dureros daca o face mai tarziu, ori mai rau, ca adult

Acesta scuza este total gresita si a condus la o serioasa criza in practica medicala americana. Se bazeaza pe ideea falsa ca nou-nascutii si copii mici nu simt durerea. Nou-nascutii vad, aud, au gust, miros si simt. De fapt, nou-nascutii simt mai puternic durerea decat adultii, si cu cat copilul este mai mic, cu atat simte durerea mai tare. Daca un adult ar fi circumcis, i s-ar da anestezie si calmante post-operatorii. Medicii nu dau aproape niciodata copiilor nici una din acestea. Singurul motiv pentru care unii medici se tin in continuare de circumcizii fara anestezie este pentru ca un nou-nascut este neputincios si nu se poate apara. Tipetele lui de durere, teroare si agonie sint ignorate.

-Daca tot anesteziem baiatul pentru alta operatie, putem merge mai departe si sa-l si operam de circumcizie

Multi parinti nu stiu ca fiul lor este in pericol sa fie circumcis in timpul unei operatii de amigdalita, hernie sau testicule necoborate. Daca fiul tau ajunge la spital pentru orice motiv, asigura-te ca spui medicului, chirurgului sau asistentei ca sub nici o forma fiul tau nu va fi circumcis. Scrie “ma opun circumciziei” pe formularul prin care ti se cere consimtamantul. Daca totusi baiatul va fi circumcis impotriva vointei tale, aminteste-ti ca te poti adresa in justitie.

-Fiul tau are chist sub preput. Trebuie circumcis.

In timpul perioadei cand preputul se afla in procesul incet de detasare de gland, celule de piele (smegma) pot sa apara sub forma unor “perle” albe, mici. Acesta nu este chist. Unii medici in mod eronat cred ca smegma sub preput este infectie, desi este alba si nu rosie, rece la atingere si nedureroasa. Pe masura ce preputul se detaseaza, corpul isi va face datoria iar aceste “perle” vor iesi de sub preput singure. Aceasta substanta nu cauzeaza nici o problema. Nu este decat un indiciu ca are loc procesul natural de detasare.

-Fiul tau are infectie a tractului urinar (UTI) si trebuie circumcis pentru a preveni reaparitia (Atentie: acesta situatie este foarte frecventa in Romania NT)

Credinta ca existenta preputul mareste putin sansele unui baiat de a se imbolnavi de UTI este foarte controversata si, cel mai important, nedovedita. Membrii corpului medical din Europa nu o accepta. Studii medicale dovedesc ca UTI este frecvent cauzata de malformarea congenitala a tractului urinar.(2,3,4). Preputul nu are nimic de a face cu asta. Chiar daca s-ar dovedi ca circumcizia reduce usor riscul de UTI, ar fi o propunere absurda pentru ca UTI la baieti este extrem de rara si usor de tratat cu antibiotice. Alaptatul la san ajuta la prevenirea UTI. Medicii care iubesc copii sustin alaptatul la san nu interventiile chirurgicale penile.

-Fiul tau sprayeaza cand urineaza. Circumcizia va corecta asta.

Aproape la fiecare baiat intact, urina curge prin deschiderea glandului si prin preput. In timpul procesului de crestere a penisului, unii baieti trec printr-o faza in care jetul de urina este difuzat. Desigur, multi baieti sint foarte incantati de asta, in timp de mamele, de intelege, gasesc ca este mai putin amuzant. Daca fiul tau trece prin acesta faza, pur si simplu spune-i sa retraga preputul suficient pentru a expune meatul in timp ce urineaza. Curand va trece si peste faza asta.

Preputul fiului tau se umfla cand urineaza. Trebuie circumcis, altfel se va imbolnavi de rinichi

Umflarea preputului in timpul urinarii este normala si temporara la unii baieti. Nu creeaza nici un discomfort si este de obicei un motiv de distractie pentru baieti. Acest fenomen ii surprinde pe unii parinti fara experienta. In mod sigur nu cauzeaza imbolnavirea rinichilor; nu are nimic de a face cu rinichii. Acest fenomen dispare pe masura ce preputul si glandul se separa iar deschiderea preputului creste in diametru. Nu necesita nici un tratament.

-Fiul tau si-a prins preputul in fermoarul pantalonilor; va trebui sa il amputam

Sint rare situatiile in care vreun baiat si-a prins parte a pielii penisului in fermoar. Acest lucru este dureros si poate cauza sangerare excesiva. Amputarea preputului este ilogica in acesta situatie. Taind la baza fermoarului cu foarfeca, acesta va putea fi deschis usor pentru a elibera tesutul penil. Apoi orice taieturi ale pielii pot fi inchise fie prin suturare, fie cu banda chirurgicala, dupa caz. Ingrijirea standard in acesta situatie este minimizarea accidentului si nu agravarea ranii, prin amputarea preputului si crearea unei rani chirurgicale mai mari si mai dureroase.

-Fiul tau are fimoza. Interventia chirurgicala va corecta acesta problema. (Atentie: acesta situatie este frecventa in Romania, NT)

Fimoza este adesea utilizata ca diagnostic de catre medicii care nu inteleg ca preputul unui baiat asa trebuie sa fie de la natura: lung, ingust, atasat de gland si resistant la retractie.
Unii medici prescriu unguenti cu steroizi pentru fimoza, dar acest lucru nu este necesar la copii, de vreme ce preputul nu are nevoie sa fie retractabil in copilarie. Hormonii pubertatii vor face acelasi lucru la vremea potrivita, ce unguentul cu steroizi face prematur. La adultii care inca mai au preputul atasat de gland ori deschiderea prea ingusta, unguentul cu steroid este tratamentul de baza, conservator. Asta daca adultul doreste un preput complet retractabil. Unii nu doresc. Este pur si simplu o chestiune de alegere personala; numai un barbat adult decide pentru el insusi.

-Fiul tau are parafimoza si trebuie circumcis pentru prevenirea reaparitiei (Atentie: acesta situatie este frecventa in Romania, NT)

Parafimoza este o rara dislocare a preputului. Cauza este retragerea prematura a preputului care ramane blocat dincolo de gland. Dislocarea adesea se rezlova prin apasarea glandului usor dar ferma, cu presiune, cu degetul mare, ca si cum s-ar impinge inapoi dopul intr-o sticla. Pentru a elimina inflamatia, o injectie cu hyaluronidase ar putea fi eficienta. Medicii din Anglia au raportat de asemenea rezultate bune in urma impachetarii penisului in zahar granulat. Aplicarea de gheata da rezultate bune, de asemenea.

-Fiul tau are balantita (BXO) si trebuie circumcis (Atentie: acesta situatie este frecventa in Romania, NT)

Unii medici pun semnul egal intre fimoza si o foarte rara boala de piele numita balantita (balantits xerotica obliterans BXO). Se mai numeste si lichen sclerosus et atrophicus.(LSA).
BXO poate sa apara oriunde pe corp si consta in depigmentarea pielii. In cazul afectarii preputului intareste deschiderea acestuia, care devine alb, sclerotic, facand retractia aproape imposibila. BXO nu cauzeaza durere de obicei si avanseaza foarte incet. De multe ori, trece de la sine. Pentru un dermatolog experimentat diagnosticare BXO nu reprezinta o problema, insa diagnosticul trebuie confirmat de biopsie. Vestea buna e ca BXO este aproape totdeauna tratabila cu unguent steroidal, tratament cu laser carbon dioxid sau chiar cu antibiotice. Asa cum nu amputam labiile femeilor care se imbolnavesc de BXO sau glandul baietilor circumcisi, este irational sa amputam preputul baietilor intacti pentru ca s-au imbolnavit de BXO.

-Fiul tau trebuie circumcis pentru ca altfel nu se va putea bucura de sex oral cand va ajunge adult

Ma tem ca unii medici intr-adevar au spus asemenea lucruri nepotrivite unor parinti. Acesta afirmatie este o dovada clara a ignorantei fata de functiile si senzatiile normale ale unui penis intact. Studii de anatomie clasice au dovedit ca preputul este partea cea mai inervata a penisului. Contine nervi receptori specializati direct conectati la centri de placere din creier. Fiul tau este cu mult mai bine echipat pentru a se bucura de toate aspectele legate de sex, comparativ cu baietii circumcisi. Mitul ca femeile americane prefera un penis circumcis este, dupa parerea mea, pentru oameni dezechilibrati psihic. Este adevarat ca unele femei americane, dintr-o anumita generatie si categorie sociala sint mai obisnuite cu un penis circumcis, insa acest lucru este rezultatul campaniilor de cirucmizie in masa din anii ’50, si nu alegerea lor personala. Ceea ce femeile prefera la barbati este mai mult legat de calitati personale precum respectul, gentiletea, senzitivitatea, caldura si sprijinul reciproc. Este putin probabil ca circumcizia mareste capacitatea barbatului de a dezvolta aceste calitati.

-Fiul tau trebuie circumcis ca sa arate ca tatal sau

Un copil este o combinatie unica din patrimoniul genetic al ambilor parinti. El nu are nevoie sa arate ca tatal sau, si nici nu va fi ca tatal sau in fiecare aspect. Fiecare copil este un dar unic, iar unicitatea ar trebui pretuita. Ideea ca un copil ar putea fi afectat de faptul ca penisul sau nu arata ca al tatalui a fost inventata pentru a manipula publicul si lasa medicii sa opereze copii de circumcizie. Nu are nici un temei medical.

Nu exista nici un studiu publicat care sa demonstreze ca un baiat intact ar fi afectat negativ emotional de faptul ca penisul lui nu a fost taiat, cand a realizat ca parte din penisul tatalui sau lipseste. Cand baietii intacti cu tata circumcis isi exprima sentimentele in legatura cu acest aspect, in mod constant acestia arata o imensa usurare si gratitudine ca au fost scutiti de interventia chirurgicala penila. Ei exprima sentimente de tristete pentru suferinta la care tatal lor a fost expus cand era copil.(6).

Uneori, un tata circumcis va afirma ca doreste circumcizia pentru fiul sau pentru ca acest lucru va crea o legatura intre el si fiul sau. Este un lucru minunat pentru un tata sa stabileasca o legatura cu fiul sau, insa circumcizia nu va ajuta la indeplinirea acestui tel. Daca un tata doreste sa stabileasca o legatura durabila cu fiul sau, cea mai buna metoda, si poate unica, este sa petreaca timp de calitate cu fiul sau aratandu-i multa afectiune.

In mod trist, unii tati circumcisi au o atitudine nesanatoasa si cauta orice scuza posibila pentru circumcizia baietilor lor. A pune un copil intr-o situatie in care se teme ca parte din penisul sau va fi amputat este un abuz. Cand unii tati cer ca fiul lor sa fie circumcis, suspectez ca ei incearca cu disperare sa isi justifice propria lor conditie de barbati circumcisi. Emotiile pe care unii tati le simt cand sint fortati sa se confrunte cu faptul ca o parte din penisul lor lipseste pot fi asa de tulburatoare incat ar face orice ca sa le opreasca.

Un tata care cu forta is opereaza fiul de circumcizie nu va castiga gratitudinea, afectiune, increderea sau dragostea fiului sau. Cunosc situatii cand a fost distrusa pentru totdeauna legatura tata-fiu iar dragostea fiului pentru tata s-a transformat in ura. In situatii in care tata sufera de o atitudine nesanatoasa fata de penisul normal al fiului sau, cred ca cel mai bine pentru toti implicati – in special pentru copil – este ca tatal sa primeasca consiliere psihologica, cu compasiune, pentru a fi ajutat sa treaca peste acesta problema. Toti copii merita sa aiba cele mai bune conditii de viata.

Cand toti medicii vor realiza importantele functii ale preputului, vor realiza ca orice problema se poate rezolva fara amputare. Amputarea unei parti din corp, in special a penisului, este o masura extrema care ar trebui folosita numai in situatii extreme. Singurele indicatii legitime pentru amputarea oricarei parti din corp, inclusiv preputul, este in cazul maladiilor mortale, malformatii mortale sau accidente ireparabile. Aceste situatii sint extrem de rare (cancer, cangrena, NT).

Cel mai bun sfat pentru ingrijirea unui penis intact este sa il lasam in pace. Penisul intact nu necesita nici o ingrijire speciala. Lasati baiatul sa aiba grija de el, si cand va creste, se va bucura sa aiba grija de corpul sau. In fond, este treaba lui. Relaxati-va si evitati orice ingrijorare in legatura cu penisul baiatului vostru. Amintiti-va ca preputul este o parte normala ca corpului. Asa cum toti baietii europeni cresc fara grija preputului, la fel si fiul vostru poate.
elle
Test de senzitivitate:

Probabil ca multi se intreaba cat din senzitivitatea lor penila a avut de suferit in urma decalotarii fortate, premature, ori a circumciziei. Este greu de precizat exact cat anume, mai ales ca de regula acesta procedura a fost aplicata in copilarie, inaintea inceperii vietii sexuale, si nu exista termen de comparatie. Asemanator, orbul din nastere nu a avut nicodata ocazia sa vada lumea si sa faca o comparatie. El traieste intr-un univers al lui, o realitate proprie, fara lumina, in care s-a adaptat de nevoie, si in care se simte bine asa.
Insa se pot face unele aproximari prin analogie si pe baza unor studii publicate:

1. penisul normal este cel intact (necircumcis) si care nu a fost decalotat fortat in copilarie. Acesta se numeste penis intact, sau simplu penis natural, pentru ca s-a dezvoltat in mod natural, fiziologic, de la nastere pana la varsta adulta, fara nici un fel de alterari chirurgicale sau alte tratamente speciale, premature, mecanice sau chirurgicale, asa cum se intampla la majoritatea barbatilor din lume. Acesta este sistemul de referinta. Un asemenea penis are glandul de culoare rosu-violaceu si este foarte sensibil la atingerea uscata cu degetele, aproape dureros. Existenta unei usoare senzatii de durere la atingerea abraziva este normala pentru un penis natural, si indiciul ca este suficient de erogen-senzitiv, asa cum trebuie sa fie de la natura. Nu inseamna, cum in mod eronat afirma unii, ca este “suprasenzitiv”, circumcizia fiind necesara pentru a corecta “problema” acesta. In mod asemanator, la fel reactioneaza clitorisul femeilor la atingere. Acest tip de penis produce smegma. Glandul este hidratat si uleios, neted, fara ridatii ori crapaturi, foarte sensibil, si cu aspect lucios, sanatos. In acesta categorie intra toti barbatii nascuti in Europa de Vest, cu unele mici exceptii.
2. penisul intact decalotat fortat si prematur, in functie de violenta procedurii, are glandul mai putin senzitiv, uneori cu cicatrici ori “ciupituri” chirurgicale; culoarea este aceeasi ca si in cazul celui normal, pentru ca inca mai exista protectia data de preput, care impiedica keratinizarea, insa nu apare senzatia de usoara durere la atingerea abraziva, uscata, cu degetele. Daca in plus exista tendinta de ejaculare tardiva atunci in mod sigur ca decalotarea prematura in copilarie s-a produs foarte violent, cu rupturi considerabile de tesut erogen si distrugere ireparabila de nervi receptori senzitivi. Acest tip de penis nu produce niciodata smegma, cu rol de protectie impotriva infectiilor si hidratare a glandului, din cauza ca mecanismul natural de producere a fost distrus prin decalotare, chiar daca decalotarea prematura s-a efectuat foarte usor, prin masaj. Glandele sebacee din preput au fost afectate de retractia prematura, astfel ca glandul este intotdeauna uscat, nehidratat, neuleios, uneori cu ridatii din cauza uscaciunii de sub preput, si mai putin sensibil. Atingerea abraziva, brutala, cu degetele a glandului nu provoaca nici un discomfort pentru ca acesta si-a pierdut o parte din senzitivitatea normala, naturala. In acesta categorie intra foarte multi barbati nascuti in Romania, din anumite generatii.
3. penisul circumcis, indiferent de gradul de circumcizie, este in mod categoric si intotdeauna puternic desensibilizat fata de cel normal. Pielea glandului din cauza keratinizarii este groasa, alba, uneori gri, si putin sensibila la atingere. Din cauza uscaciunii glandului uneori pielea acestuia se crapa si sangereaza. Senzitivitatea este drastic afectata. In unele cazuri singura senzatie de placere este perceputa doar in timpul ejacularii. Testul pentru verificarea senzitivitatii preputului consta in atingerea cu degetele la baza glandului, unde e posibil sa mai existe o parte din preputul ramas. De aceeasi intensitate senzitiva, care se constata acolo, ar fi fost si restul de preput, daca nu ar fi fost amputat, si care ar fi acoperit glandul complet, ori mai mult de jumatate din trunchiul penisului in erectie si in pozitie decalotata (retractat). Capatul de la varf (banda ori mucoasa crestata), care intotdeauna lipseste la un penis circumcis, ar fi fost mult mai senzitiva decat restul preputului, daca ar fi fost acolo. Acesta banda are o senzitivitate tactila de aceeasi intensitate cu cea oferita de buze, lucru demonstrat printr-un studiu realizat in Canada. Desigur ca durata in care penisul circumcis este capabil sa ajunga la orgasm este mai lunga (ejaculare tardiva). Unii barbati raporteaza ca in special cand folosesc prezervative senzatia de placere lipseste cu desavarsire pe durata actului sexual, cu exceptia momentului cand ejaculeaza; altii raporteza ca nu reusesc sa ajunga la ejaculare prin penetrare, oricat de mult s-ar stradui, ci doar prin masturbare; altii care au fost circumcisi la varsta adulta compara calitatea actului sexual dupa circumcizie cu “a vedea lumea fara culoare”…doar in “alb-negru”. Cauza disfunctiei erectile (impotenta) este slabirea nervilor receptori din penis si insuficienta circulatiei sanguine penile (Ministerul Sanatatii din Canada, flyer Shoppers Drug Mart). Circumcizia amputeaza pana la 80% din tesutul penil inervat si creeaza o intrerupere in circulatia sanguina din penis. Cel mai mare consum de Viagra pe cap de locuitor este in America de Nord, dupa unele statistici. Acest tip de penis nu produce niciodata smegma pentru hidratarea glandului, pentru ca preputul a fost amputat. In acesta categorie intra majoritatea barbatilor nascuti in SUA, Canada si Australia. Multi barbati nascuti in Romania in ultimele decenii intra in acesta categorie, marea majoritate fiind circumcisi fara nici o justificare medicala reala.

Avertisment: materialele educationale prezentate in linkurile de mai jos sint extrem de socante. Prin accesarea lor va dati automat acceptul la vizionarea lor.

1. O galerie foto care prezinta problemele cauzate de circumcizie, inclusiv cum arata un penis keratinizat – proces care se intampla intotdeauna la un penis circumcis:

http://www.noharmm.org/IDcirc.htm

Oare cati medici v-au aratat o fotografie cu un penis circumcis keratinizat, cand v-au trimis cu fiul la chirurgie pentru o “operatie minora”? Keratinizarea nu este o complicatie, ci o consecinta directa a circumciziei, care apare intotdeauna la un penis circumcis.

Complicatii:

2. Cangerna galopanta cauzata de circumcizie:
http://www.circumstitions.com/Restric/Botched4ga.html

3. Prea mult preput amputat: cazul unui tanar de 17 ani, circumcis in mod inutil pentru fimoza, adica pentru vina de a fi inca virgin: http://www.circumstitions.com/Restric/Botched7ex.html

4. Vene varicoase:
http://www.circumstitions.com/Restric/Botched5va.html

5. Podurile de piele: pot sa apara atat in cazul circumciziei, cat si decalotarii premature:
http://www.circumstitions.com/Restric/Botched1sb.html

6. Alte complicatii:
http://www.cirp.org/library/complications/
http://www.circumstitions.com/Restric/Botched2st.html
http://www.circumstitions.com/Restric/Botched3sc.html
http://www.circumstitions.com/Restric/Botched6un.html
http://www.circumstitions.com/Restric/Botched8ma.html

7. Decalotarea (debridarea) chirurgicala fortata, prematura, urmata de circumcizia unui baiat, in imagini: in acest caz s-au folosit anestetice, insa de regula debridarea se face fara anestezie, in primele luni dupa nastere.
http://www.circumstitions.com/Restric/Circ.html
elle
si am mai gasit tot pe un site (nu-mi permite assante sa scriu adresa 68.gif ), urmatoarele recomandari facute de un medic:

Sint medic si am fost decalotat, ca toti barbatii, in primele luni dupa nastere. Nu gasesc decat avantaje din asta, mai ales daca este facuta chirurgical, de un specialist. Cea manuala este riscanta si anevoioasa. Nu sint circumcis, dar nu am nimic impotriva procedurii. Are numai avantaje si ma gandesc sa o fac pentru igiena, cresterea performantei sexuale (prelungeste durata actului sexual) si estetic. Sincer sa fiu, arata mai bine asa, mai masculin, in filmele americane pentru adulti, decat cele europene, unde le atarna preputul tot timpul, ca o trompa de elefant. Era mai bine daca pe langa decalotare, cand m-am nascut, mi-ar fi facut si circumcizie, ca nu mai aveam treaba acum. Are numai beneficii si ar fi bine sa fie introdusa obligatoriu la toti baietii la nastere, odata cu decalotarea, care se face deja obligatoriu. Se vorbeste mult despre asta in ultimul timp in lumea medicala de la noi din tara.
In SUA este ceva normal. Majoritatea baietilor sint circumcisi la nastere, in prezent, si este considerata echivalenta cu vaccinarea obligatorie.

Beneficiile decalotarii :

1. igiena mai buna – se face mai usor si mai ales nu mai ai parte niciodata mizeria de smegma, pentru tot restul vietii; mai putine secretii si mai putin, aproape deloc miros. Cel mai bine din punctul asta de vedere ar fi de fapt circumcizia.
2. reduce mult riscul de infectii, insa daca reapar trebuie sa se treaca urgent la circumcizie. Orice medic serios spune asta.
3. imbunatateste semnificativ performanata sexuala (fara decalotare glandul penisului ar deveni suprasenzitiv, mai ales daca stai cu el acoperit pana pe la 15 ani asteptand “natura” sa isi faca treaba – am cativa prieteni cu problema asta din cauza ca nu au fost decalotati la nastere, si acum trebuie sa faca circumcizie pentru ca sint prea senzitivi si nu pot face sex corespunzator)
4. elimina complet riscul de parafimoza
5. control al singerarii pentru ca se face sub supraveghere medicala
6. nu mai exista amintirea durerii; daca insa ajungi pe la 10-15 ani si faci decalotarea de unul singur sau in timp ce faci sex cu o fata s-ar putea sa nu iti placa deloc (cum este in cazul fetelor, stiti toate la ce ma refer…).

Ar fi bine la toate fetitele sa li se faca asta dupa ce se nasc, obligatoriu, ca la baieti. Se vorbeste mult despre asta. Unii medici o fac de mult timp, se numeste tot fimoza si in cazul fetelor (labiile acopera vulva si au himen). Operatia este minora, se taie putin din labii si apoi se face o incizie in himen pentru ruperea lui, dupa care se poate spala vaginul fetitei fara probleme, zilnic. Si pentru femei are numai avantaje si le-ar scapa de multe probleme, mai ales cand incep viata sexuala. Recent pe un forum auzit niste mame de fete vorbind despre asta (un medic le-a recomandat sa rezolve fimoza fetei). Desigur ca exista si la fete, iar infectiile in cazul lor sint mult mai frecvente si mai serioase, tocmai din cauza ca la fete nu se face debridare in masa, dupa nastere, cum se face la baieti.
Amanarea problemelor nu le rezolva in mod “natural” ci dimpotriva, le agraveaza! Igiena corespunzatoare previne imbolnavirea in 90% din cazuri.
Povestile alea cu pierderea fecioriei, mutilarea sau pierderea virginitatii la fete cand se marita sint pentru oamenii de la tara, din Evul Mediu, cand nu exista un sistem medical modern. Acum problemele astea, inclusiv circumcizia, se rezolva civilizat si in mod igienic, la spital, de catre personal medical calificat, competent, cum este normal sa fie. Va recomand clinicile particulare pentru ca au specialisti foarte buni in circumcizie si debridare, instruiti recent in SUA si Israel.. Mai ales in cazul circumciziei, exista mai multe stiluri cu efect estetic impresionant, si ar fi bine sa va ganditi si la asta pentru fiul vostru – conteza mult si cum va arata in fata fetelor , nu numai performanta sexuala pe care o va obtine ori beneficiile de sanatate. Credinta ca circumcizia are vreun impact negativ asupra sezitivitatii sexuale nu este decat un mit. Verificati pe majoritatea site-urilor de limba romana care fac educatie sexuala pe internet si o sa va convingeti.
Cel mai estetic este stilul strans, practicat in SUA si Israel, prin care se elimina tot preputul si frenulul, astfel ca pielea trunchiului se strange complet in erectie, creind presiune asupra glandului care se mareste, devenind mai frumos, mai masculin:

http://www.icon.co.za/~hugot/circum/circum.htm

Este adevarat ca in prezent sint tot mai multe cazurile pentru care se fac circumcizii la copii in Romania, tocmai pentru ca beneficiile si necesitatea acestei operatii incep sa fie intelese de tot mai multi medici. In timpul regimului comunist accesul la informatie din SUA era limitat, care era “inamicul capitalist” numarul unu al comunismului. Adesea studiile americane care dovedeau beneficiile circumciziei erau cenzurate de regimul comunist antisemit.
Tot mai multi barbati romani adulti regreta ca nu au fost operati la nastere si o fac acum, alegand-o si pentru fii lor.
Niciodata nu este prea tarziu! “Iti ofera o viata intreaga de beneficii”, cum spunea Dr Schoen, medic evreu din SUA, o somitate in materie.
“Circumcizia nu este altceva decat o procedura asemanatoare vaccinarii la copii, cu rolul de a preveni viitoarele imbolnaviri”, spunea, cu multa dreptate, Dr Schoen.

http://www.medicirc.org/summary.html

Domnia sa are si contributii artistice: poemul “Oda penisului circumcis”, de Dr Schoen, este celebru in intrega America:

http://www.circumstitions.com/Schoens.html

Din cauza asta, pentru ca exista o cerere tot mai mare, tot mai multe clinici private se deschid in Romania.
Imi pare rau ca aici in forum a fost denigrat asa de rau sistemul medical romanesc, acum in prag de aderare la UE, care prin decalotare si circumcizie ne aduce numai beneficii pentru sanatate. Ar fi bine sa lasam prejudecatile, anitsemitismul si ura rasiala la o parte si sa acceptam toti circumcizia universala, asa cum cerea Dr Schoen intr-un apel lansat Europei in urma cu cativa ani, prin Agentia Reuters:

http://www.circumcisioninfo.com/reuters1.html

Romania e cea mai progresista tara, deja cu un pas inaintea Europei prin acceptarea decalotarii universale si a circumciziei medicale, in unele situatii cand se impune. In Europa de Vest deocamdata nu sint acceptate, nici una dintre ele.
Desigur ca reforma sistemului medical prin acceptarea circumciziei universale nu este un lucru usor in Europa traditional antisemita, astfel ca acest lucru se va face printr-un plan in doua etape: prima este acceptarea adevarului stiintific ca fimoza este cauza multor imbolnaviri, si impunerea decalotarii obligatorii, universale, la toti baietii (lucru pe care deja l-am realizat in Romania), iar in etapa a doua se va trece la circumcizia obligatorie.

Dr. Aurel Popescu, medic pediatru
elle
un articol recent din presa romanesca.
Un baiat este in pericol sa sufere o amputatie de penis din cauza decalotarii, care a condus la cangrena.

http://www.9am.ro/revistapresei/Social/510...mana-fara-penis

Decalotarea a devenit o procedura asa de rutinata incat nimeni nu se mai intreba de ce se face, si daca ce este necesara, la fel ca circumcizia in cazul infectiilor ori fimozei persistente. Se fac ca “trebuie” facute.
Daca preputul baiatului ar fi fost lasat in pace, acesta, atasat de gland, si-ar fi facut datoria de protectie impotriva partunderii de germeni patogeni.
Decalotarea nu a fost necesara nici inaintea infectiei, nici dupa. Este intotdeauna contraindicata. Preputul s-a iritat tocmai din cauza ca si-a facut datoria, protejand penisul impotriva infectiei. El trebuie sa fie atasat de gland (fimoza), asa cum natura a intentionat, pentru protectie.

Oare cati baieti trebuie sa isi mai piarda penisul din cauza decalotarii de rutina ori a circumciziei, pana cand autoritatile medicale romane vor interzice complet decalotarea si circumcizia intre 0-18 ani? Aceste proceduri sint pure cosmetice, si nu au ce cauta la copii. Decalotarea nu este necesara la copii. Fimoza persista in viata adulta doar la 1% din populatia masculina. Pentru 1% din barbati decalotam toti baietii, obligatoriu, si ii expunem la riscuri, inclusiv riscul de deces, amputatie de penis ori diminuare a senzatiei sexuale??? Poate ca ei nu doresc sa aiba o “performanta sexuala imbunatatita”, cum doreste dl doctor Popescu. Poate ca baietii vreau sa fie “suprasenzitivi”, ca majoritatea barbatilor din lume, asa cum natura a intentionat sa fie. De unde stim noi ce-i mai bine pentru ei?
Decizia de a avea un penis complet retractabil sau circumcis este una personala, ce tine de chirurgia plastica, pe care numai barbatul adult o poate lua, dupa ce si-a dat consimtamantul pe deplin informat.

Evolutia fenomenului decalotarii si circumciziei in Romania

Anii ’60 au insemnat in Romania inceputul revolutiei industriale care a impulsionat industria farmaceutica. Preputul uman, utilizat ca materie prima in acesta industrie, a devenit tot mai cautat.
Anii ’70 au insemnat deschiderea spre Vest, odata cu regimul Ceausescu. Au inceput sa patrunda opinii in favoarea circumciziei pentru scopuri medicale, din SUA.
Fenomenul a fost tolerat de regimul comunist din considerente economice. Europa de Vest a reactionat rapid, respingand circumcizia si decalotarea.
Un numar de baieti, astazi barbati adulti care citesc aceste pagini, au inceput sa fie sacrificati anual din nevoia crescanda de preput uman.
Pentru a impune necesitatea unei asemenea interventii chirugicale asociate frecvent cu mutilarea, s-au creat in mod artificial probleme de sanatate.
A inceput “obsesia fimozei”, mit medical perpetuat pana astazi, decalotarea obligatorie si fobia de infectii penile (in realitate extrem de rare, mult mai rare si mai usoare decat in cazul fetelor).
Pentru ca cea mai convenabila justificare a circumciziei a devenit fimoza, diagnostic care se pune de fapt in SUA pana in prezent la toate circumciziile facute la nastere, ori in primii ani de viata, - in realitate o conditie fiziologica -, i s-a atribuit vina tuturor problemelor de igiena. S-a stabilit arbitrar ca pana la varsta de 2 ani preputul trebuie sa devina retractabil, fie in mod natural, fie prin decalotare – in realitate majoritatea baietilor de 10 ani au inca fimoza, fara ca acesta sa cauzeze vreo problema, iar la 1% din populatia masculina persista si in viata adulta.
Dupa varsta de 2 ani a fost impusa circumcizia pentru tratamentul fimozei.
Infectiile de preput, cauzate de iritatia de scutece sau sapun, au inceput sa fie tratate prin circumcizie. La fel, infectiile de tract urinar, in realitate cauzate de o malformare a tractului urinar.
Circumcizia a mai fost impusa in cazul balantitei, o boala rara de piele care poate sa apara oriunde pe corp, inclusiv pe labiile fetitelor, si in caz de parafimoza.
In toate aceste cazuri nu si-a avut justificare reala medicala.
Spitalele au fost doate cu scaune de circumcizie (circumstraint) pentru diferite varste, unde baietii, astazi barbati adulti, erau legati si circumcisi, uneori fara sa stie dinainte ce ii asteapta.
Aceste scaune sint si acum in dotarea spitalelor si servesc aceluiasi scop. “Necesitatea medicala” a acestei operatii a ramas aceeasi, la fel ca decalotarea, si sint promovate tot mai mult.
Dupa caderea comunismului s-a produs o deschidere spre Vest, in special SUA. Tot mai multe filme XXX au inceput sa patrunda si sa fie accesibile publicului larg. Tot mai mult a inceput sa se creada ca circumcizia nu desensibilizeaza penisul. Tot mai multa informatie in favoarea circumciziei, adesea prezentata ca un obicei de igiena personala minima si obligatorie la americani, precum taiatul unghiilor, a inceput sa circule. Comparatia circumciziei cu un vaccin, lucru intr-adevar considerat astfel in SUA, a inceput sa fie acceptat. Tot mai multe voci au inceput sa vorbesca despre beneficiile impunerii circumciziei obligatorii la nastere, in locul decalotarii.
Un numar crescand de adulti au inceput sa solicite circumcizia pentru ei si fii lor, din considerente de sanatate, estetic si asemanare cu modelul barbatului american: atletic, blond, igienic, circumcis strans si cu parul pubic ras, promovat de industria de filme XXX.
Tot mai multe publicatii internet de educatie sexuala promoveaza ideea ca nu exista nici o diferenta in sensibilitate intre un penis circumcis si unul intact.
Dupa caderea comunismului, sint frevente cazurile cand moheli calatoresc din Israel in Europa de Est pentru promovarea circumciziei, iar Turcia a pornit o campanie de extindere a influentei in Balcani, cu acelasi scop.
Multe publicatii medicale reiau miturile vechi, prin care se promoveaza igiena conferita de circumcizie si “impunerea necesitatii operatiei” in cazuri de fimoza persistenta la pubertate, ori infectii.
Tot mai multe opinii din lumea medicala sustin rolul circumciziei in preventia HIV; rolul smegmei si a circumciziei in preventia cancerului de col.
In realitate, nici una din indicatiile medicale de mai sus nu este luata in serios de comunitatea medicala internationala.
Tot mai putini isi pun problema, cand medicul le cere din “necesitate”, ca decalotarea nu este altceva decat deflorare fortata, iar circumcizia “medicala” mutilare, ambele violari ale drepturilor omului.
Astfel ca s-a ajuns acum in Romania la o majoritate de barbati decalotati inutil, si la o minoritate destul de numerosa circumcisa pentru motive imaginare de “fimoza”, “infectie” ori “igiena”, lucru nemaiintalnit in Europa de Vest.
Informatia ca circumcizia a fost de fapt introdusa in medicina de medici antisexuali din SUA, cu scop de prevenire a masturbarii prin desensibilizarea drastica a penisului, lipseste cu desavarsire in prezentarile despre circumcizie facute de cei care o promoveaza, in Romania.
Inutilitatea decalotarii obligatorii, adesea vazuta ca o vaccinare obligatorie, introdusa in medicina de aceleasi mituri legate de fimoza si circumcizie, nu este niciodata contestata, cu exceptia discutiilor din forumuri.
Nici chiar in situatia recenta din presa in care un baiat risca sa ramana fara penis din cauza decalotarii, nimeni nu isi pune problema ca aceasta procedura, care nu trebuie sa sa faca niciodata, in fapt este cea care a cauzat accidentul.

Pe unii dintre noi ne trec fiori de groaza numai la auzul cuvintelor de gen “circumstanta”, ori la vazul fotografiei unui scaun de circumcizie:

Avertisment: este foarte recomandat ca barbatii care au suferit in copilarie traume legate de circumcizie sa NU acceseze acest link:
Circumstraint utilizat pentru nou nascuti:
http://www.circumstitions.com/Images/Gloss...rcumstraint.jpg

Nu depinde decat de noi daca vrem sa aruncam pe foc aceste scaune din spitalele romanesti, si sa le ingropam in istoria neagra a medicinei, impreuna cu decalotarea si alte mituri, cum sint castrarea ori gaurirea craniului.

Pe viitor exista trei posibile scenarii pentru Romania:

1. Scenariul pesimist “Coreea”. Se adopta curentul “progresist” Popescu
- decalotarea de rutina este inlocuita cu circumcizia obligatorie
- creste progresiv rata circumciziilor adulte, datorita campaniei de educatie a barbatilor adulti si influentei culturale americane
- circumstraint-ul devine o piesa de mobilier tot mai familiara in cabinetul pediatrului (in SUA multe circumcizii se fac de catre pediatru, odata cu vaccinarea)

Scenariul Coreea se refera la situatia actuala din Coreea de Sud prin care, din nimic, circumcizia s-a raspandit ca un virus in ultimii 50 de ani, devenind universal acceptata si practicata prin sistemul medical:

http://www.circumstitions.com/

Industria coreana a dispozitivelor de circumcizie pentru adulti si copii a luat un avant deosebit, exportand peste tot in lume, chiar si in Canada, unde circumcizia este in scadere drastica.

Linkul de mai jos prezinta un caz de auto-circumcizie voluntara, acasa, a unui tanar caucazian de 25 de ani, din Canada, dupa modelul auto-circumciziei practicate de Avram in Vechiul Testament. Este utilizat un dispozitiv corean “foarte ieftin, practic, eficient si accesibil tuturor, inclusiv elevilor de liceu” – se spune acolo.

http://www.circlist.com/considering/tyler_ring.htm

2. Moderat: situatia actuala ramane neschimbata
- se va inregistra o crestere a ratei circumciziei baietilor si adulta, datorita influentei americane. Cazurile in care se va auzi despre persoane apropiate, din cercul de prieteni si cunostinte, care si-au facut circumcizie voluntara vor fi tot mai frecvente. Tot mai des barbatii isi vor recomada unul altuia circumcizia, si pentru fii lor. Razboiul din SUA, desi AMA nu mai recomada circumcizia, inca va mai dura. Exista informatii ca unele din companiile americane care utilizeaza preput uman ca materie prima isi cauta piete noi de aprovizionare, in Europa de Est si Africa.

3. Optimist: in Romania se adopta tendinta din UE si Canada
- decalotarea devine o procedura aplicabila peste 18 ani, la solicitarea pacientului
- circumcizia devine o procedura exclusiv plastica, la adult, cu luarea de consimtamant informat. Probabil ca in timp va dispare, asa cum circumcizia femeilor nu are piata in chirurgia plastica in lumea dezvoltata, simplu pentru ca nu exista interes
- este posibil ca pentru un timp sa mai fie acceptata circumcizia minorilor din comunitatile culturale pentru motive traditionale, in cadrul sistemul medical

Nu este cunoscut daca UE are vreo autoritate in influentarea politicii medicale a statelor membre.
elle
toate aceste materiale sunt copiate, deci munca nu-mi apartine, dar, m-am gandit k unele info.v-ar putea fi utile cat de cat (daca veti avea rabdarea necesara sa le parcurgeti 10.gif ).
@ndreea
noua pediatra ne-a recomandat calotarea de la prima baita dar imi e mila sa o fac, deci ...momentan mai asteptasm.
googletrei
Elle, sincera sa fiu nu am avut rabdare sa citesc nici jumatate din ceea ce ai postat tu acolo...eu sunt mama de baiat, am avut aceleasi griji pe care le are orice mama, mai ales la varsta pe care o am (22).... cum spunea o mamica, "juniorul" nu se decaloteaza. Nici macar nu se incearca pana la aprox un an. El se decaloteaza singur in jurul varstei de 2 ani... Cel mai bun ajutor pe care l-am avut si il am in continuare este "Mama si Copilul" de Emil si Herta Capraru. Spune acolo ce sa faci pas cu pas.
Deci, recapituland, penisul nu se decaloteaza, e mai mare pericolul de fimoza daca se umbla acolo, iar igiena se face muuuuuuuuult mai usor decat la o fetita....parerea mea....
vlad_mom
Tot asta am incercat si eu sa spun...., fiecare face cum vrea...circumcizia nu e o mare problema, ci infectiile care se pot produce, acum depinde de fiecare cum vede mecanismul...

Am citit in mare parte extrasele 39.gif multe contradictii...citeva aberatii...si vreau sa va intreb ceva: daca in medicul pediatru sa nu avem incredere, cum sa avem incredere in niste informatii de pe net, al caror autor este cine?!?
kiki
CITAT(vlad_mom @ Apr 20 2006, 02:27 PM) [snapback]58747[/snapback]

Am citit in mare parte extrasele 39.gif multe contradictii...citeva aberatii...si vreau sa va intreb ceva: daca in medicul pediatru sa nu avem incredere, cum sa avem incredere in niste informatii de pe net, al caror autor este cine?!?

Eu am incredere in pediatrul meu si mi-a spus la 6 luni - 6 jumate sa merg la o doctorita sa ii faca decalotarea, ca sa nu ajunga la operatie mai tarziu. asa o sa fac.
mamica de iepuras
am tot citit despre decalotare si uite ce am gasit si eu pe net. Doctorita fiului meu nu ne-a spus nimic despre asta iar eu nu am facut-o.
mi s-a parut interesant insa ce am gasit:
Intr-un numar foarte mic de situatii preputul este complet retractabil la nastere, ori devine retractabil in primii ani de viata; in mod asemanator in foarte putine cazuri fetele se nasc fara himen sau il pierd spontan, in primii ani de viata.

Preputul neretractabil, ori fimoza cum este mai frecvent cunoscuta, nu este altceva decat semnul fizic al virginitatii masculine.

Pe la pubertate, datorita activitatii hormonale, rezistenta la retractie slabeste. Preputul devine retractabil oricand intre 0 si 20 de ani in mod spontan, prin masturbare sau contact sexual.

Secretiile vaginale feminine sint cu mult mai abundente decat secretiile genitale masculine; cu toate acestea nimeni nu considera necesara deflorarea in masa, prematura, a fetitelor, pentru spalare si o mai buna igiena.

Decalotarea sau debridarea fimozei este actiunea prin care, mecanic sau chirugical, in mod fortat si prematur, se retrage preputul nematurizat al unui baiat, care in mod normal este stramt si atasat de gland la nastere si in copilarie, distrugandu-se astfel aderenta fiziologica, normala, naturala.

Decalotarea fortata a preputului la copii este foarte dureroasa si traumatica pentru ca distruge tesutul erogen in dezvoltare. Afecteaza in mod negativ senzitivitatea erogena a penisului.

In unele cazuri, mamele sint "sfatuite" calduros si insistent de catre unii medici sa "maseze" penisul, de fapt sa isi masturbeze baietii in vana, in timpul baii, ca sa "trateze fimoza" - o cale de pierdere a virginitatii pe care in mod sigur fii lor nu ar fi ales-o daca ar fi fost intrebati. Dimpotriva, imaginea mamei lor in vana masturbandu-i cu siguranta li s-ar parea bizara, le-ar provoca repulsie si indignare. Absolut dezgustator, barbar si revoltator ! Ceea ce banuiesc e ca baietii prefera sa fie masturbati cand mai cresc, intr-un cadru romantic, de catre iubita ori sotie, si nicidecum sa fie initiati in aceasta activitate sexuala intr-un mod atat de nepotrivit si prematur, de catre propria lor mama.

Decalotarea fortata, prematura, nu conduce la o igiena mai buna ci dimotriva, la una mai slaba. In copilarie preputul trebuie sa fie atasat de gland (fimoza fiziologica), asa cum natura a intentionat, pentru a nu permite accesul germenilor patogeni din mediu. Nu exista o varsta prestabilita la care acesta dispare. Decalotarea prematura rupe aceasta aderenta naturala si distruge mecanismul natural de producere a smegmei, cu rol de prevenire impotriva infectiilor si hidratare a glandului, favorizand imbolnavirile.

Debridarea fimozei (decalotarea chirurgicala ori manuala a preputului) se justifica doar in situatia extrem de rara cand s-a ajuns la varsta adulta, preputul este inca neretractabil, barbatul doreste sa obtina retractabilitate completa, iar tratamentul standard cu unguent steroidal nu a dat rezultat.

In cazul decalotarii (deflorarii) fortate a baietilor, motivul frecvent invocat, ca in cazul mutilarilor genitale, ori deflorarii fortate a fetitelor, este o mai buna "igiena". Fimoza congenitala, respectiv conditia prin care preputul este stramt si atasat de gland, de obicei, la nastere si in copilarie, este fiziologica (normala, naturala). Asa se nasc marea majoritate a baietilor. Nu exista o varsta prestabilita la care acesta dispare: dupa unele statistici, circa 50% din baietii de 10 ani au in continuare preputul neretractabil. In unele cazuri retractabilitatea se obtine abia la 17 - 20 ani. La numai 1% din populatia masculina acest lucru persista si in viata adulta, si nu cauzeaza mai multe probleme de igiena sau sanatate decat ar cauza situatia unei femei care a decis sa ramana virgina pentru tot restul vietii. Acesta este un lucru la fel de personal si delicat cum este pierderea virginitatii fetelor. Nu necesita o abordare diferita fata de cum s-ar proceda in cazul fetelor.

Asemanator, majoritatea fetitelor se nasc cu vulva acoperita de labii si himen; o stare fiziologica este normala si naturala si nu cauzeaza nici o problema de igiena sau de alta natura; nu necesita nici un tratament special. Preputul este complet atasat de gland la nastere la majoritatea baietilor. Decalotarea fortata nu va conduce la o mai buna igiena pentru ca oricum igiena si curatirea se fac in mod natural de catre preput, care produce lisosome antibacteriene si anticorpi. Iata de ce in medicina se spune ca un penis intact este "selfcleaning" (autocuratator), asa cum sint spre exemplu ochii sau organele genitale ale fetitelor. Singura actiune de igiena necesara este limpezirea externa cu apa, fara sapun, cum se procedeaza cu oricare alt organ de perceptie. Sapunul este cauza principala a infectiilor si nu existenta preputului sau faptul ca acesta este atasat de gland in copilarie si adolescenta (fimoza). Sapunul usuca pielea, dand nastere la crapaturi. Acestea constituie o poarta deschisa in calea infectiilor si contaminarii cu virusi din mediu. Sapunul distruge bacteria de piele cu rol in mentinerea PH neutru, natural, iritand tesutul subtire, de tip mucus, din zona genitala.

Riscurile deflorarii (decalotarii) fortate, premature, la baieti:

1. risc de deces - datorita sangerarii, exista posibilitatea de hemoragie, cu risc de deces, in special in cazul lipsei vitaminei K in organism (insuficienta de coagulare sanguina, baiatul sangereaza pana la deces; este vorba despre o boala genetica)
2. durerea - uneori poate fi foarte severa, cu efecte negative asupra creierului ("brain damage"); exista studii in acest sens care masoara efectele negative ale durerii excesive din zona genitala asupra creierului, la baieti; durerea afecteaza centri nervosi din creier si este comparabila cu durerea cauzata de smulgerea unghiilor
3. senzorial - deflorarea fortata distruge tesutul erogen, nematurizat, in dezvoltare, cu implicatii negative asupra senzitivitatii sexuale a barbatului, inclusiv posibile probleme de ejaculare tardiva (intarizata); un penis decalotat prematur nu va mai produce smegma pentru hidratarea glandului, pentru ca glandele sebacee din preput au fost distruse, astfel ca glandul, lipsit de lubrifiere si umezeala, se usuca, rideaza si pierde din sensibilitatea erogena. In cazul decalotarii (debridarii) premature a fimozei, la copii, acesta actiune intrerupe in mod traumatic separarea preputului de gland care are loc natural intre 0 si 20 de ani. Glandul nematurizat se vindeca printr-un proces care presupune ingrosarea suprafetei, conducand la desensibilizare.
4. infectie - exista riscul de infectie din cauza sangerarilor care se produc
5. slaba igiena, cu risc de infectie - in copilarie preputul trebuie sa fie atasat de gland, asa cum natura a intentionat, pentru a proteja impotriva contactului cu urina si fecalele din scutece. Prin decalotarea fortata, prematura, se pierde acesta functie igienica importanta a preputului stramt (fimozei). In plus, un penis decalotat prematur nu va mai produce niciodata smegma, cu rol de protectie impotriva infectiilor de-a lungul vietii.
6. aderente reale - uneori prin ruperea fortata a preputului de glandul nematurizat apar fasii de piele sangerande care apoi, prin vindecare, pot da nastere la aderente reale
7. psihologic - datorita amintirii evenimentului care este perceput ca un viol;
8. risc de accidente asociate cu decalotarea fortata cum ar fi: rupturi de tesut care nu se pot rezolva decat prin amputare de preput, ceea ce va altera functiile erogen-senzoriale si protective ale acestuia ireversibil si pentru tot restul vietii. Uneori se poate ajunge la necesitatea unor interventii chirurgicale mai complexe care vor crea o intrerupere in circulatia sanguina la nivelul penisului, cauza a disfunctiei erectile (impotenta). Alteori se pot intampla alte accidente, cum ar fi parafimoza (blocarea preputului la baza glandului) , care va impiedica circulatia sanguina;
9. in cazul utilizarii de anestetice exista riscul asociat cu acestea, care nu sint indicate la varste mici
10. fobia de medici - baiatul poate dezvolta o frica fata de personalul medical care il asociaza cu experienta traumatica, respectiv violul din copilarie
11. estetic - uneori deflorarea fortata lasa cicatrici si ciupituri chirurgicale pe gland, care raman pentru restul vietii, ca o "amintire" zilnica a evenimentului traumatic, nenecesar;
12. unii baieti sufera din cauza ca au fost privati de acesta prima experienta sexuala, prin care isi pierd virginitatea si devin barbati, fiind deflorati de medici sau parinti;

Lasati in pace, majoritatea baietilor vor prefera sa isi piarda virginitatea prin contact sexual cu o fata, si nu prin violare de catre parinti sau medici. Ei nu vor forta decalotarea niciodata peste limita de durere suportabila, asa cum nici fetele nu forteaza penetrarea himenului decat la limita suportabila. Pe masura ce se maturizeaza, datorita hormonilor, rezistenta la retractie slabeste, facand prima decalotare tot mai putin dureroasa, asa cum se intampla cu himenul fetelor.

Considerand toate aceste riscuri comparativ cu beneficiul care este practic nu exista, decalotarea fortata la copii nu este o procedura necesara; dimpotriva, este contraindicata. Nu exista nici un studiu care sa dovedeasca ca un penis adult, cu preputul complet retractabil, este mai igienic sau mai putin expus imbolnavirii decat penisul neretractabil al unui copil sau adolescent. La fel, este irational sa afirmam ca o femeie deflorata este mai "igienica" decat o fetita virgina.

De ce este nevoie ca preputul sa fie complet retractabil? Singurul rost al retractabilitatii ar fi poate o mai buna perceptie sexuala. La varste mici, in copilarie acest lucru nu este necesar. Organele genitale in copilarie nu joaca rol sexual. Singurul rol este cel de mictiune. Mai tarziu, cand baiatul va avea nevoie sa inceapa viata sexuala, daca nu va reusi sa obtina retractabilitatea pe cai obisnuite, naturale - foarte putin probabil - (adica spontan, masturbare, contact sexual), si daca doreste un penis cu preputul complet retractabil, poate analiza optiunile pe care le are si apela la metodele de elimiminare a fimozei conservatoare si nontraumatice care exista. Este foarte probabil ca el va prefera sa mearga gradual si sa refuze circumcizia; unguentul cu propionat de clobetasol si-a dovedit eficienta.

dodolina
CITAT(@ndreea @ Mar 11 2006, 04:35 PM) [snapback]50014[/snapback]

noua pediatra ne-a recomandat calotarea de la prima baita dar imi e mila sa o fac, deci ...momentan mai asteptasm.

Noi am facut aceasta decalotare de la prima baita...Nu a iesit din prima, ci abia la 1 an si 2 luni, este o treaba care se face cu multa rabdare, foarte usor...totul tine de perseverenta. Pur si simplu se trage usor in jos si in sus de pielicica de pe puta pana iese capul afara 4.gif. Mai bine de atat nu am reusit sa explic 24.gif
Va sfatuiesc sa faceti acest lucru, mai ales ca asa se poate evita vizita la doctor pentru o decalotare fortata. Se sune ca , daca nu se face aceasta decalotare, nu se dezvolta bine membrul...si mai devreme sau mai tarziu tot la doctor se ajunge.

Am citit mai sus ceva de dezverginare. Nu are nici o legatura cu asa ceva, nu se "rupe atza", pur si simplu se incearca scoaterea varfului putzei afara, doar cat sa o vezi ca este acolo 4.gif

Am explicat academic, nu??? 69.gif
ile
Noi nu am facut nimic la baietii nostrii si nici nu am avut probleme.Cel mare are 5 ani.Cu toate discutiile cu doctora si cu prietenele care au baieti si pe care ii chinuiesc cu decalotatul asta. emoticon.gif bath2.gif
bika
mie mia spus doctora ca trebuie operat ca are fimoza dar nu a fost asa la fiecare baita o decolam cate putin asa mia spus si mie cineva si a scapat baiatul de (fimoza)
laura1977
Nu pot sa inteleg un lucru: de ce incearca omul sa intervina in niste chestii pe care nu el le-a creat. Daca s-a nascut baiatul cu preputul "lipit" inseamna ca are un scop anume si nu de aceea ca sa dea batai de cap mamelor. Si-a facut decalotare si Adam, Cain si Abel ? Daca da atunci nu s-ar fi ajuns in zilee noastre sa fie asta o problema atat de controversata, ci ar fi fost ceva obisnuit ca si taiatul unghiilor sau al parului. Eu nu am de gand sa-i fac baiatului decalotarea, lucrurile trebuie sa decurga natural, fiziologic si fara interventii fortate, care pot fi traumatizante. Parerea mea.
s1mon4
fetelor, ma datzi pe spate cu atatea pareri pro si contra decalotare...baietzelul meu are 7 luni - kiar azi face 7 luni...incepusem si eu sa il decalotez, incet...practic nu fortzez nimic, doar ii dau pilicica la o parte si il spal si apoi il ung cu o baneocin (parca), un unguent care contine putin antibiotic...dar nu vreau sa il decalotez ca sa ii produc sangerare sau sa il doara...acum stau si ma gandesc daca sa mai continui...doctoritza lui mi-a zis ca da, sa o fac, dar dupa ce am vazut atatea poze si atatea nebunii...ma mai gandesc...of, ce ma enervatzi :)) glumesc

va pup
gaba_ghibi
ce-am patit noi: pe primul sotului meu i-a fost destul de teama sa-i spele putulica si la control la 2 luni cand ne-a aratat dr cum tr era alb adica plin de mizerie si chiar m-am suparat pe el ca doar e barbat cum nu stie sa spele o putulica? 24.gif a trecut dar ne-a fost invatatura de minte pt al doilea care la 2 luni cand am fost la control dr l-a gasit curat
nu trageti tare in jos ci in fiecare zi la baita ca sa fie inmuiata doar o dati putin cate putin ca singura se va decalota adica n-o fortati. este pt igiena lui asa cum ne spalam noi fetele asa tr si baietii spalati! 6.gif
nu e vorba de rupt!!!
aaianaella
la ce varsta trebuie decalotata.bb al meu are 2 luni
crilu
[quote name='elle' date='Nov 5 2005, 11:53 AM' post='15523']
puteti unge cu un pic de tetraciclina, paremi-se.eu, desi umblu ff.grijuliu, am reusit performanta de a-i da sangele de 2 ori, l-am uns putin si incateva ore pielea s-a inkis.

ai grija cu tetraciclina ca ingalbeneste dintii bb-ului
adrianad
CITAT(aaianaella @ Apr 19 2007, 09:11 PM) [snapback]214358[/snapback]
la ce varsta trebuie decalotata.bb al meu are 2 luni

ar fi trebuit sa incepi decalotarea de la prima baita. Dar nu-i nimic poti incepe si acum, toata chestia e sa fii foarte blanda si ferma, cu curaj, sa nu-ti fie teama ca nu ii faci nimic rau. Eu i-am facut de la prima baita si nu avem probleme. Eu decalotarea am facut-o numai la baita si in timp ce eu ii faceam asta puneam pe cineva sa dea cu apa sa se clateasca bine locul.
Spor la treaba!!!!
Emilia26
Buna!

Si noi avem o problemuta cu putica: avem 10 luni si jumatate, am inceput decalotarea pe la 4 luni. Nu am fost sfatuiti de nimeni, am inceput-o noi din instinct. Mai devreme ni s-a parut prea mic si nu avea rost sa-l chinuim. Faceam decalotarea asta dupa baita, in fiecare zi. Apoi nu i-am mai facut baita atat de des si automat nici decalotarea nu i-am mai facut-o in fiecare zi. Faceam de 2 ori/saptamana, tot la fel, dupa baita. Nemaifacandu-i atat de des baita, am observat ca si pielea a inceput sa se stranga la loc, putulica redevenise iarasi stramta.
Am fost la un moment dat bolnaviori si i-am gasit infectie in coprocultura si urina cu E. Coli. La momentul respectiv fiind bolnaviori de mai multe boli, doctorii au decis sa ne faca tratament cu Tiamen, un antibiotic foarte puternic. Dupa 1 luna am revenit la control, la analize. Coprocultura a iesit negativa, dar infectia urinara cu E. Coli este tot acolo... Sunt tare nemultumita din cauza asta. In plus, capul putii mi se pare si un pic cam rosu, are o mica rana, ca o linie in varsul putii, dar se vede abia in momentul in care ii trag pielea ca pentru decalotare si in plus mi se pare ca i se strange si multa smegma. Adevarul este ca eu cand o vedeam imi spuneam ca este murdara putza si imediat incepeam operatiunea curatare. Chiar si de dimineata nu m-am lasat pana nu am curatat-o in intregime... Abia apoi am citit postarile Ellei si cred ca nu am facut prea bine... Poate chiar smegma il proteja de infectiile urinare...
Iar pentru roseata, am inceput sa-l spal zilnic, dimineata, cu codita soricelului si s-a mai estompat roseata. Am uitat sa pun ca si la baza putii face o mica rana si o tratam cu bephanten si imediat se inchide. Dar apoi iarasi revine... Si o luam de la capat.
Tot de la Ella am aflat ca roseata ar putea fi iritatie de la pampers. Eu ma gandeam ca are legatura tot cu decalotarea...
Saptamana aceasta vrem sa mergem la un chirurg dar mi-e putin teama sa nu faca circumcizie pentru ca stiti cum sunt chigurgii, cinbe se duce la ei, sanatosi sau nu, trebuiesc taiati.
Oricum din ce am citit pana acum sunt total impotriva acestei operatii si o sa fiu foarte atenta la ce va face chirurgul cu putza lui Andrei, sa nu ne trezim circuscrisi fara sa vrem... Mai ales ca am fi clientii perfecti din motivatiile citite pentru circumcizie.
Am inteles ca Ella este medic pediatru. As dori s-o rog daca ar putea sa ne dea vreo explicatie pentru repetata ITU cu E. Coli? De ce nu a disparut de la tratamentul cu Tiamen? Gresim noi ceva in igiena lui Andu? Acum am reluat decalotarea (foarte gentila) si spalatul (de fapt curatatul de smegma) zilnic.
Am uitat sa mentionez ca Andu face pipi cu bolta si nu se vaita cand face pipi. Iar pampersi ii schimbam de 3 ori pe zi (adica in 24 ore) pentru ca facem destul de des la olita (kk nu mai facem in pampersi).
mwah.gif
puf_micutz
circumcizia se face in caz de nevoie, de infectie, altfel daca copilul nu are probleme la urinare de ce sa -io faci ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.