Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cum Pui Pampersul
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Despre Copii > Clubul mamicilor de baietei
AdrianaC
Poate parea o intrebare stupida, mai ales ca sunt la al 2-lea copil, dar cum primul a fost fetita si acum astept un baietel, mi-am dat seama ca nu o sa stiu destul de multe lucruri, printre care si cum se pune Pampersul la baietei ?

Intelegeti la ce ma refer 21.gif
butterfly
te referi cumva cum ii "aranjezi" putulica?daca,da...eu pun pampersul normal,nu ma leg de putulica.dupa parerea mea ii pui pampersul tot asa cum il puneai la alice
AdrianaC
CITAT(butterfly @ Oct 17 2005, 05:17 PM)
te referi cumva cum ii "aranjezi" putulica?daca,da...eu pun pampersul normal,nu ma leg de putulica.dupa parerea mea ii pui pampersul tot asa cum il puneai la alice
[snapback]9753[/snapback]

21.gif 9.gif 10.gif

Nu o asezi in vreun fel ?
butterfly
nu adriana,nu o asezi,o las sa stea cum vrea ea 9.gif 9.gif
vlad_mom
CITAT(butterfly @ Oct 19 2005, 11:53 PM)
nu adriana,nu o asezi,o las sa stea cum vrea ea  9.gif  9.gif
[snapback]10699[/snapback]

Nu se aseaza, doar daca il vei tine infasat strins va trebui sa acorzi atentie "podoabelor" ca sa nu stea presate, indoite... dar la pampers nu e cazul pentru ca este larg.
AdrianaC
yes.gif
butterfly
sunt de acord cu vlad_mom
anaida
Nici eu nu am tinut cont de cum sta cuculetul in pampers, chiar daca "voci experimentate" ma sfatuiau sa i-l asez in sus...oricum nu statea asa, pt ca era prea larg scutecul...si-l va aranja el singur cand va vedea cum ii este mai bine! 3.gif acum e foarte haios...daca-l observa cumva pe tati (care se pazeste cum poate, dar, de!, se mai intampla si mici accidente), incepe sa strige in gura mare "CUCU! CUCU!"...
leantza_ro
daca nu citeam subiectul asta ma chinuiam in continuare. cum sunt la primu bebe si neavand in familie baietei nu stiam cum sa asez putulica asa ca am acceptat sfatul persoanelor mai in varsta ( putulica asezata in sus ) si mama ce ma mai chinuiam ... evident ca in pampers putulica nu sta in sus in veci. Dar acum sarut mana mult de subiect...sper ca nu am facut figura prostului dar asa e cand nu stii.
AdrianaC
Acum ca deja experimentez, pot sa va spun si eu ca nici daca vreau sa o asez in sus nu sta, asa ca ii pun pampersul normal.

Din fericire nu am patit-o pana acum sa faca pisu pe mine 24.gif .
anaida
Razvan stropea toate asistentele care-l schimbau la maternitate! 35.gif si unde mai pui ca si bebelina mea, cateodata, face pipi ca baietii, cu jet de stropeste tot in jurul ei 71.gif .
locura_baby
buna parerea mea e ca pampersul nu se pune normal ca la fetite. Eu personal ii ridic ouletele innainte si apoi ii inchid pampersul yahoo.gif
butterfly
locura_baby,de ce te mai chinui,oricum daca pampersul e mai largutz atunci ouletzele se aseaza cu vor
@ndreea
si eu ii pun pampersul normal, fara sa ii "deranjez" bijuteriile.
si pana acum vad ca e bine, desi am avut si noi parte de tot felul de sfaturi.
radu claudia
eu ii ridic ousoarele si putulica in sus ca sa nu se opareasca.
Claudia Olsson
eu nu am treaba cu ousoarele se aseaza singure
Mitzi76
Eu am acum al doilea cacacios si nu am aranjat nimic niciodata!
kiki
CITAT(Mitzi76 @ May 2 2006, 04:00 PM) [snapback]61195[/snapback]

Eu am acum al doilea cacacios si nu am aranjat nimic niciodata!

Subscriu, nici eu...Parerea mea e ca la cat de mult se misca, e imposibil sa ramana in pozitia in care l-ai aranjat 71.gif
elena2001
Acum baietelul meu are 4 ani si jumatate si cand ii puneam pampers nu i-am aranjat nimic niciodata si este foarte bine.
Anna
Si soacra mea ma sfatuia sa -i asez putulica in sus, dar a fost foarte inspirata sa ma sfatuiasca de fata cu pediatra, care i-a taiat-o scurt: "nu se ridica putulica pentru ca atunci cand o sa faca pipi o sa se ude la burtica si poate sa raceasca" 68.gif
aurash1
Mai fetelor! Cat traiesti tot inveti! Si de la voi chiar am avut ce invata! (e imposibil sa nu gasesti un sfat care sa ti se potriveasca in functie de situatie, si mai ales sunt chestii verificate de alte mamici). 6.gif De asta puiutul meu se tot uda pe partea pe care dormea pana la subbrat 33.gif . Ca am pus botul la fel de fel de indicatii cu "ridicat cuculetzul" "ca asha se face la baieti". Oare de asta a racit baiatul meu? fool.gif 102.gif
Nu-i mai ridica mami nimic de azi, lasam putzulica sa se aseze cum vrea ea!
Va multumim! 6.gif
danyalytus
Nici eu nu i-am aranjat nimic. I-am pus pampersul si gata. Dar totusi se intampla sa se ude, in special noaptea deoarece face pipi foarte mult!
marga
smile.gif Si eu am incercat sa-i ridic de cateva ori putzica in pampers, dar de fiecare data rezultatul a fost acelasi! In afara de faptul ca se uda pana la subtiori, cand il schimbam putzica era aranjata tot cum vroia ea, asa ca nu m-am mai chinuit! 68.gif
LORY
Nu stiam ca cocoselul trebuie orientat in sus atunci cand punem pampers-ul, eu din contra am avut grija sa-l las in pozitia normala pentru ca daca-l orientam in sus exista pericolul ca pampersul sa deverse. La fetite nu exista acest risc decat cand pampersul e plin.
deeaa77
off si eu il gasesc uneori noaptea ud pe partea pe care a dormit desi eu ii cam ridic cucutzul in sus...
kiki
CITAT(deeaa77 @ May 11 2006, 06:34 PM) [snapback]64208[/snapback]

off si eu il gasesc uneori noaptea ud pe partea pe care a dormit desi eu ii cam ridic cucutzul in sus...

Incearca sa il lasi in pozitie normala sa vezi daca mai gasesti copilul ud de dimineata! 3.gif
petronela_gav
şi noi am primit sfaturi de genul "ridicat putica în sus"
am încercat odată şi s-a udat până la gât
acum îi las bijuteriile în voie, iar dacă este spălat bine nu are cum sî se irite sub ouîe
lăsaţi soacrele cu ideile lor
noi creştem pe ai noiştri cum credem că este mai bine.
florineldavidescu..
mie mi-au spus la spital de vreo 2 asistente sa ii ridic "obiectele" dar vazand ca n-am succes le-am lasat in pace..

despre copiidespre copii

puoay
Si eu ii puneam putulica in sus la inceput si tot vedeam ca se uda body-utele. Nu am stiut de ce, pana cand am citit in pliantul primit in maternitate de la Pampers "instructiunile de folosirea Pampersilor". Suna haios, dar acolo chiar scria ca putica trebuie orientata in jos tocmai in ideea de a nu se uda bebelul. Si am facut asa si nu s-a mai udat deloc baietelul de atunci.
cammyh
Din experienta va spun ca nu conteaza cum ii asezi putulica,ea oricum se aseaza cum vrea ea si pe baietei ii gasesti uneori dimineata uzi in cele mai curioase moduri (pe burtica pana in gat,tot spatele,pe parti sau doar pantalonasi pana aproape de calcaie desi are pampers).
Alinutza
Mai am mult pana nasc si, la prima vedere, se pare ca e baietel, asa ca am de invatat multe de la voi. Si chiar daca o sa fie fetita, tot am foarte multe pt ca voi aveti mai multa experienta.
Sa va spun si ce stiu eu legat de problema scutecului, mai degraba cum asezam putulica in pampers. Din cate stiu eu, ea se ridica in scutec si mai tarzi in chilot, ca sa creasca dreapta. Poate vi se pare ciudat sau de ras, asa cum mi s-a parut si mie la inceput, pana cand am vazut la cineva. Am avut un prieten care avea puta stramba din motivul asta. Bine, acum sa nu va inchipuiti ca era super vizibil, capul era un pic inclinat spre dreapta, destul de greu de observat, dar care se simtea la atingere. A fost la medic cand era adolescent incercand sa repare ceva, gandindu-se ca mai tarziu ii va afecta viata sexuala, si explicatia medicului asta a fost.
eusibebe
CITAT(radu claudia @ Mar 18 2006, 06:10 AM) [snapback]51793[/snapback]

eu ii ridic ousoarele si putulica in sus ca sa nu se opareasca.

[color=#990000

la insistentele mamei mele ,,ca no fii in regula cand a fii mai mare,,i-am ridicat putulica in pampers si dupa 10 minute saracutul era ud pana in gat...fiindca nici nu poti sa-l strangi prea tare....
tu cum reusesti???
valentina78m
Apropo de udatul scutecului, si mie mi se intampla cateodata sa se uda pampersul, dar culmea nu pe la picioruse , ci pe sus, unde se inchide la arici (folosesc marca pampers) , si cuculetul este in jos. 13.gif NU inteleg cum de se uda. Cele care folosesc aceeasi marca vi sa intamplat asa ceva? Cum faceti sa nu aveti asemenea "accidente" ? 71.gif

janet
La inceput i-am ridicat copilului cuculetul in pampers si cum il culcam pe o parte il gaseam umed pe partea respectiva . Din fericire s-a intamplat doar de vreo doua ori . Mi-am dat seama de unde se trage si i-am lasat cuculetul sa stea cum vrea el . Rezultatul : Alexandru nu mai este ud yahoo.gif .
Valentina , cand ii pun pampersul , Alexandru se agita destul de tare . Asa ca ii prind aricii provizoriu , dupa care ii mai deschid si inchid la loc , de cateva ori , pana se aliniaza partea din fata cu cea din spate. Si neaparat sa fie simetric ( eu ma ghidez dupa desenele de pe scutec ). Mama m-a invatat sa-l strang cat sa intre destul de lejer degetul aratator intre pampers si burtica ( cand am lasat scutecul mai lejer am gasit copilul ud ) . Acum mai am uneori probleme cu kk , pentru ca face rar si mult , asa ca daca nu sunt pe faza sa-l schimb imediat il mai gasesc "pictat" pe spinare .
Am vazut ca sunt unele pareri ca se opareste copilul daca nu-i ridici outele si putulica : fals Alexandru nu a fost oparit nici macar o secunda !!! La fiecare schimbare de scutec curat copilul cu servetele umede ( poate fi la fel de bine si spalat dar mi-e mai comod cu servetelele ) , si il ung cu putin bepanthen in zona inghinala si la fundulet . Arata foarte bine bebelusul !!! Pielea e curata , catifelata si roz , fara nici o iritatie .
valentina78m
Si eu las cuculetul in jos, si nu am avut pana acum probleme, il streg cu servetele umede, cam la 2 schimbari, si il ung cu unguent de galbenele si cand sta linistit il mai las si vreo 5 min. la putulica goala 9.gif , si ii place la nebunie ( sper sa nu se faca nudist ! 24.gif )
ariadna
fetelor, sunteti de coma 24.gif 24.gif 24.gif 24.gif 24.gif 24.gif
eu nu-i aranjez putulica in niciun fel...o las cum e ea...naturala....in sus sau in jos...oricum se strange si se face mica-mica....
piscotzelul meu a facut pipi inclusiv pe fatuca lui...si radea in hohote....si mie mi-a facut o spalatura pe fata...
ii pupa mami putulica uneori dupa baita si ce fericit e.......ii pupa mami si burtica si manutele si piciorusele...si mai ales nasucu ala mitittel.......ca doar e piscotzelul lu` mami...si-al lu` tati...

pupici pe putulici... 24.gif 3.gif 6.gif 35.gif
puf_micutz
Nu cred ca are vre-o legatura daca-i pui cucul in sus ....doar pampersul nu e ca un chilot stramt sa i-o tina asa .
Pun pariu ca in minutul urmator sau in fine dupa ce se misca ii e lasata in jos la fel si outele...

Iar cand se intampla sa se ude pe o parte sau la arici ...mie m-i sa intamplat cand dormea sau stea pe o parte si atunci pipi a alunecat in acea parte.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.