Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Nu Vrea Sa Incerce Feluri Noi De Mancare
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Despre Copii > Copilul de gradinita (3-6 ani)
AdrianaC
Ce faceti daca puiul vostru nu vrea sub nici o forma sa incerce si alte feluri de mancare ?
alicadu
Nu cred ca e bine sa sperii copilul mai ales ca vad ca e destul de mare la 4 ani ca sa te intelegi cu ea si altfel.
Eu maninc impreuna cu fetita mea. Ii pun si ei in farfurie, imi pun si mie. Respect un orar strict de masa inca de cind era bebe si in mod sigur Dr.Fomica o face sa guste si apoi mai este si curiozitatea...si vazindu-ma mincind nu rezista, i se face pofta. Si apoi, daca mama manica, ea cum sa nu guste????
AdrianaC
CITAT(alicadu @ Oct 17 2005, 12:16 PM)
Nu cred ca e bine sa sperii copilul mai ales ca vad ca e destul de mare la 4 ani ca sa te intelegi cu ea si altfel.
Eu maninc impreuna cu fetita mea. Ii pun si ei in farfurie, imi pun si mie. Respect un orar strict de masa inca de cind era bebe si in mod sigur Dr.Fomica o face sa guste si apoi mai este si curiozitatea...si vazindu-ma mincind nu rezista, i se face pofta. Si apoi, daca mama manica, ea cum sa nu guste????
[snapback]9635[/snapback]

Ai sa razi, dar chiar nu o tenteaza. Si noi mancam impreuna la masa, dar rareori se intampla sa manance si ea ce mancam noi. Nu e nici curioasa, nici pofticioasa.

Ti-am spus eu ca ai un copil perfect ! 41.gif
alicadu
Poate voi mincati la ore cind ei nu-i e foame.
Criss_B
21.gif 21.gif 21.gif mandra mea e pofticioasa de nu se poate... pana si la turta a ales al doilea lucru de pe tavita LINGURA asa ca mi-e teama ca va fi o mancacioasa ca si mine si va avea probleme cu curele de slabire...

pana acum eu am facut un compromis cu ea - cand vreau sa-i dau ceva nou si ea nu vrea, ii dau azi primul lucru la masa 1 inghititura pe care ar vrea sa o scuipe, ar lasa-o in gurita ca se uita mami urat... a doua zi mananca inghititura si o vede pe mami ca papa si ea si parca ar mai lua si ea una, dar mai bine paine 71.gif , iar a treia zi incepe sa manance... nu toate le place din primul moment, ideea este sa nu renunti, daca azi nu vrea, poate vrea maine, doar sa guste si daca nu-i place nu-i mai dai (azi 3.gif )... vei vedea ca pana la urma o sa pape si ce trebuie nu numai ce vrea si ii place 10.gif
papusa
Eu pe copiii mei nu i-am fortat niciodata sa manance ceva care nu le-a placut,insa cand erau mici si erau mai usor de pacalit faceam in felul urmator:nu le placea branza de vaci?le-o amestecam cu un aliment care le placea mai mult,dar puneam branza mai putina ca sa nu se simta prea tare la gust.
Acum cand sunt mai mari,e mai greu sa-i pacalesc,insa am noroc ca sunt mai mancaciosi,dar nici nu i-as putea forta sa manance ceva ce nu le-ar place.
De ex.Codrin nu mananca fructe,dar bea suc de fructe,iar Calin nu bea suc de fructe si mananca fructe;nu mananca nici unul branza de vaci,dar beau mult lapte si ex.ar putea continua.
Nici eu nu as putea sa mananc ceva ce nu mi-ar placea,deci nici lor nu pot sa le cer acest lucru,mai ales ca nici eu cand am fost mica nu am fost fortata de parinti sa mananc ce vor ei sau sa mananc tot din farfurie,cu toate ca mancm f.putin si eram f.slaba.
Acum mananc si pt.atunci.
delfinul75
Nici Roby al nostru nu prea vrea sa incerce alimente noi. Dar cum e "baiat mare" si ne putem intelege cat de cat cu el il intreb: "De unde stii ca nu iti place daca nu ai gustat? Gusta , si vezi ce gust are." Daca ii place nici o problema, daca nu ii spun ca nici nu stie ce pirde si ca o sa papam noi tot si cand o sa vrea no sa mai fie. De cele mai multe ori da rezultate. Daca nu vrea, insemna de obicei ca atunci chiar nu-i place si nu-l fortam. Incercam altadata cu alimentul sub alta forma.
cgaby
buna.
nici stef nu vrea sa incerce mancaruri noi, dar eu ii zic sa guste..si uneori incearca..si daca nu-i place scuipa si zice ca nu vrea...asa ca , fiecare cu tabieturile lui.
pupici si pofta buna!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.