Am citit de curand un articol despre utilitatea desenelor animate. Razvan nu parea prea interesat de ele, poate si pt ca nu prea dadeam pe desene (ca pe mine ma plictiseau, n-aveam rabdare sa le urmaresc), iar daca ii aprindeam tv-ul din dormitor, nu statea prea mult singur acolo.
In articolul respectiv se sublinia ca desenele animate sunt foarte indragite de copii si totodata foarte utile, atata vreme cat se respecta timpul alocat vizionarii si, nu in ultimul rand, calitatea filmuletelor.
Saptamana aceasta am lasat si eu tv-ul pe Minimax de la ora 11 pna la 12 si ceva (cand ne pregateam sa papam ciorbica) si am vazut ca Razvan este atras de ele. Ba mai mult, au inceput sa-mi placa si mie si, sincer, am invatat si cateva lucruri pe care nu le stiam. Imi plac unele in mod special "Autobuzul magic" in care cativa copii, insotiti de o profesoara, trec prin situatii diferite din care au cate ceva de invatat. De exemplu, intr-un episod au facut o incursiune in interiorul calculatorului, si se explica pe intelesul copiilor care este principiul de functionare al acestuia (nu cu multe detalii).
Pe la 11 sunt niste desene "Danny si Daddy" care te invata sa faci desene simple...o sa pun niste poze ca sa va dati seama! Dar sa nu radeti!