Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Herpes In Sarcina
Discutii Despre Copii > Arhiva > Sunt Gravida(.ro) > Clinica Virtuala a Gravidelor
anka&bb
ce stiti despre herpes (la gura) pe parcursul sarcinii?
abia m-am trezit si m-am si pomenit cu unul micut (inca dar din experienta "vasta" de o viata... se va face mare) in coltul gurii... chiar ma intrebam cand se va intampla (desi speram sa nu se intample 63.gif )
este oare periculos pentru copil? se poate aplica ceva tratament local (eu pana acum foloseam zovirax si era f bun dar nu stiu daca mai e indicat).
virusul herpetic se transmite si la bb daca eu il fac in timpul sarcinii?
va rog daca v-ati mai confruntat cu aceasta problema sa imi spuneti cate ceva...
anaida
Si eu am facut herpes (la gura) pe la inceputul sarcinii cand m-am confruntat cu o pardalnica de raceala. Nu am citit decat despre herpesul genital ca avea o influenta asupra modului in care nasti (daca apare chiar in perioada cand tre sa nasti se impune cezariana, ca se evite contactul BB-ului cu ranile)...in rest, despre herpesul asta pacatos care apare la gura nu stiu nimic...poate stie cineva mai multe...
ellagiana
am avut si eu in sarcina si a trecut de la sine, n-a afectat bebelusa
anka&bb
CITAT(ellagiana @ Oct 14 2005, 03:48 PM)
am avut si eu in sarcina si a trecut de la sine, n-a afectat bebelusa
[snapback]9113[/snapback]

oh, ce bine, sper sa nu am nici eu... eu nu am avut niciodata herpes genital, thank God! si nici nu imi doresc insa... din pacate, de mic copil am avut probleme cu cel care apare la gura...am facut si tratamente cu pastile de zovirax (inca de pe vremea cand nu prea se auzise de el) si, local, cu crema zovirax.
stiam ca herpesul genital este f periculos pt bb si ca el nu se poate naste vaginal pt ca se infecteaza insa sunt f curioasa: daca odata ce virusul exista in organism se transmite si la puiul meu? 17.gif
pana ajung eu sa-l intreb pe doctor... mai dureaza.
mirandolina
eu am facut herpes cu o zi inainte sa nasc si mi-a zi doctorita mea sa nu il dau cu nici un unguent (eu deja dadusem cu zovirax). L-am dat totusi cu tinctura de propolis ca era voie si mi-a trecut mul mai repede decat imi trecea de obicei. Intr-o saptamana nu mai aveam nimic, nici macar semn.
micri
Virusul herpetic exista in orice organism, el populeaza in mod normal tot tractul digestiv de aceea are manifestari bucale sau vaginale, insa el se manifesta doar in cazuri de scadere a imunitatii, la organismele cu imunitate mai precara.
Cel bucal nu are treaba cu sarcina, insa cel vaginal impune precautii in cazul unei nasteri.

8.gif
ana iulia 29
CITAT(micri @ Dec 13 2005, 10:02 PM)
Virusul herpetic exista in orice organism, el populeaza in mod normal tot tractul digestiv de aceea are manifestari bucale sau vaginale, insa el se manifesta doar in cazuri de scadere a imunitatii, la organismele cu imunitate mai precara.
Cel bucal nu are treaba cu sarcina, insa cel vaginal impune precautii in cazul unei nasteri.

8.gif
[snapback]24588[/snapback]

Eu am facut herpes vaginal pe parcursul sarcinii, de obicei imi iesea la gura din cand in cand si se pare ca voi face cezariana, pt ca altfel il poate afecta pe bb rau. Si dupa ce am avut grija de el 9 luni nu vreau sa pateasca ceva 4.gif Mai bine ma chinui eu dupa aia mai mult decat sa stiu ca i-am facut rau 68.gif
Ely
Dupa o raceala de aproape o saptamana care vad ca inceapa sa treaca acum imi apare si mie un herpes la gura ,culmea este ca ieri citeam la acest subiect despre herpes si azi mi-a si aparut 40.gif
lia
Ana Iulia, sper ca medicul tau (d-r.Ionescu, daca am inteles bine), ti-a spus ca daca se intampla mai repede sa nasti (inainte sa apuci sa faci cezariana), in maxim 2 ore de cand t-i s-au rupt membranele trebuie sa se intervina chirurgical, altfel infectia risca sa ajunga la bebe. Stiu asta pentru ca si eu sunt in aceeasi situatie. Nu vreau sa te sperii, dar din cate stiu eu, daca herpesul vaginal debuteaza pentru prima data in cursul sarcinii, nu este indicata pastrarea acesteia, deoarece mama nu are formati inca anticorpii care sa il protejeze si pe copil. Sper sa nu fie nici o problema pentru tine. Eu sunt foarte stresata de lucrul asta, mai ales ca doctorita mea a intrat in concediu exact acum si nu am stabilit nimic sigur in privinta modalitatii de nastere. Ea mi-a spus ca daca in perioada in care o sa nasc nu mi-a aparut eruptia, as putea sa nasc normal, fara cezariana, dar sincera sa fiu imi este cam frica.
andreiuta24
MIE MI-A IESIT HERPES VAGINAL DINAINTE SA RAMIN GRAVIDA. CIND IMI MAI IASA MA MAI DAU CU ALIFIE SI IMI TRECE. TREBUIE SA-L INTREB SI PE DOCTOR NU? OARE II PERICULOS?
lia
CITAT(andreiuta24 @ Dec 14 2005, 02:52 PM)
MIE MI-A IESIT HERPES VAGINAL DINAINTE SA RAMIN GRAVIDA. CIND IMI MAI IASA MA MAI DAU CU ALIFIE SI IMI TRECE. TREBUIE SA-L INTREB SI PE DOCTOR NU? OARE II PERICULOS?
[snapback]24730[/snapback]

Trebuie neaparat sa ii spui. Este foarte important ca medicul tau sa stie lucrul asta, ca sa stabiliti impreuna cum vei naste. Nu este deloc de gluma. Daca bebelusul se infecteaza la nastere (in cazul unei nasteri vaginale), exista riscul sa moara.
codruta
cum arata herpesul vaginal?
eu am mai facut la gura si stiu ca e foarte deranjant 18.gif
Cel vaginal cum se manifesta? Si se face asa de capul lui sau trebuie sa-l "primesti" de la partener?
andreiuta24
CITAT(lia @ Dec 14 2005, 02:59 PM)
Trebuie neaparat sa ii spui. Este foarte important ca medicul tau sa stie lucrul asta, ca sa stabiliti impreuna cum vei naste. Nu este deloc de gluma. Daca bebelusul se infecteaza la nastere (in cazul unei nasteri vaginale), exista riscul sa moara.
[snapback]24732[/snapback]

si asta inseamna ca ar trebui sa nasc cu cezariana ca sa nu fie nici o problema pentru bebe?
lia
Codruta, mie m-i s-a spus ca l-am facut datorita stresului si a unei imunitati mai scazute a organismului. Virusul exista in organism dar nu se manifesta decat la unele persoane. De manifestat se manifesta cam la fel ca cel din zona gurii, insa este mult mai dureros si mai periculos in sarcina (de fapt pericolul apare numai in momentul nasterii, pana atunci neexistand riscul transmiterii la fat prin placenta).
daca vreti mai multe informatii despre cum se manifesta, o sa redau o parte dintr-un articol care vorbeste despre herpesul genital:
"Herpesul genital este o afectiune frecventa, uneori invalidanta prin manifestarile clinice, care afecteaza in aceeasi masura barbatii si femeile. Este determinat cel mai frecvent de virusul herpex simplex - 2 (HSV-2). Aceasta familie de virusuri are o caracteristica importanta si prin aceea ca poate ramane in stare de latenta, si provoaca astfel o infectie persistenta.
Inainte de aparitia leziunilor clinice pot aparea local parestezii (prurit, arsuri, furnicaturi etc.). Leziunile initiale sunt reprezentate de vezicule grupate, situate pe o baza eritematoasa, care se rup rapid (in 2-4 zile), dand nastere unor ulceratii superficiale, adeseori dureroase, avand un halou rosietic; ulceratiile dispersate, de mici dimensiuni, pot conflua, formand ulceratii mari, extensive. La nivelul tegumentelor veziculele se transforma in pustule si apoi in ulcere acoperite de cruste. Vindecarea completa se produce in aproximativ 2-3 saptamani.
La femeie se poate insoti de edem important al labiilor. Localizarea la nivelul uretrei determina usturimi severe la mictiune si disurie importanta, ajungand pana la retentie de urina; de asemenea se poate manifesta ca uretrita cu scurgeri uretrale mucoase. Adeseori se insoteste de frison, febra, astenie, cefalee si de adenopatie locoregionala sau chiar generalizata. Uneori pot aparea si leziuni extragenitale, indeosebi pe coapse, fese, inghinal.
Printre factorii care pot reactiva infectia se numara traumatismele locale (mai ales actul sexual), alte boli infectioase, febra, menstruatia, stresul emotional etc. In general (mai putin la imunodeprimati), datorita faptului ca raspunsul imun al gazdei limiteaza rapid replicarea virala, evolutia este mai putin severa si mai scurta decat in cazul primoinfectiei; in multe cazuri recidivele sunt asimptomatice. Sindromul prodromal apare mai frecvent si este mai sever. Veziculele se rup rapid (pot trece chiar neobservate), ulceratiile superficiale sunt mai putin dureroase si se vindeca in 7-10 zile; adenopatia, ca si semnele, generale pot lipsi.
Nu a fost inca stabilita siguranta administrarii tratamentului antiherpetic la gravide. Riscul de transmitere perinatala al herpesului genital de la mama la nou-nascut este mai mare atunci cand mama se infecteaza cu putin timp inaintea nasterii (30-50%), decat atunci cand se infecteaza in prima jumatate a sarcinii sau are herpes genital recidivant (3%). De aceea, gravidelor care nu au avut herpes genital in antecedente si ai caror parteneri sexuali au herpes genital sau oro-labial li se va recomanda evitarea contactelor sexuale genitale sau oro-genitale neprotejate. Toate gravidele vor fi examinate la inceputul travaliului pentru a decela prezenta eventualelor leziuni de herpes genital. Gravidele care nu au semne sau simptome de herpes genital pot naste normal. Totusi, cezariana la gravidele cu leziuni active de herpes genital nu elimina riscul transmiterii la nou-nascut."
lia
CITAT(andreiuta24 @ Dec 14 2005, 03:03 PM)
si asta inseamna ca ar trebui sa nasc cu cezariana ca sa nu fie nici o problema pentru bebe?
[snapback]24734[/snapback]

Da, Andreiuta, ma tem ca asta este cea mai sigura solutie, daca intr-adevar ai herpes genital.
codruta
multumesc lia pt informatii
din descrierea facuta, nu l-am avut. Ma speriasem acuma la sfarsit 8.gif
lia
Nu am vrut sa sperii pe nimeni, dar vreau ca cele infectate sa constientizeze ca este foarte periculos pentru bebelusi. O sa scriu aici si ce se intampla daca ei contacteaza boala in timpul travaliului:
"Herpesul neonatal: este o infecţie generalizată, cel mai frecvent cu tipul 2 de virus, contractată de nou-născut în cursul travaliului, de la mama care prezintă un herpes genital (existenţa herpesului genital la gravidă este indicaţie de naştere prin operaţie cezariană).

În urma infectării din timpul naşterii, nou-născutul prezintă viremie, iar după o incubaţie de 4-8 zile poate apare o erupţie eritemato-veziculoasă, hepatomegalie, sindrom meningo-encefalitic, afectare pulmonară. Boala evoluează sever, cu semne de insuficienţă renală, sindrom hemoragipar, insuficienţă cardio-respiratorie şi deces în câteva zile".
Sper ca am fost de folos.
ana iulia 29
CITAT(lia @ Dec 14 2005, 02:36 PM)
Ana Iulia, sper ca medicul tau (d-r.Ionescu, daca am inteles bine), ti-a spus ca daca se intampla mai repede sa nasti (inainte sa apuci sa faci cezariana), in maxim 2 ore de cand t-i s-au rupt membranele trebuie sa se intervina chirurgical, altfel infectia risca sa ajunga la bebe. Stiu asta pentru ca si eu sunt in aceeasi situatie. Nu vreau sa te sperii, dar din cate stiu eu, daca herpesul vaginal debuteaza pentru prima data in cursul sarcinii, nu este indicata pastrarea acesteia, deoarece mama nu are formati inca anticorpii care sa il protejeze si pe copil. Sper sa nu fie nici o problema pentru tine. Eu sunt foarte stresata de lucrul asta, mai ales ca doctorita mea a intrat in concediu exact acum si nu am stabilit nimic sigur in privinta modalitatii de nastere. Ea mi-a spus ca daca in perioada in care o sa nasc nu mi-a aparut eruptia, as putea sa nasc normal, fara cezariana, dar sincera sa fiu imi este cam frica.
[snapback]24724[/snapback]

Nu a aparut prima data in perioada sarcinii, doar ca acum a erupt mai des ca de obicei. gresala mea ca nu l-am tratat cu mai multa seriozitate inainte ..... bebe e ok si anticorpi avem la greu si pt herpes. Si eu sunt stresata, dar decat sa astept savad daca-mi iese sau nu atunci cand va trebui sa nasc , mai bine stau linistita ca bebe n-a patit nimik.
Tu cand trebuie sa nasti?
ana iulia 29
CITAT(lia @ Dec 14 2005, 03:18 PM)
Nu am vrut sa sperii pe nimeni, dar vreau ca cele infectate sa constientizeze ca este foarte periculos pentru bebelusi. O sa scriu aici si ce se intampla daca ei contacteaza boala in timpul travaliului:
    "Herpesul neonatal: este o infecţie generalizată, cel mai frecvent cu tipul 2 de virus, contractată de nou-născut în cursul travaliului, de la mama care prezintă un herpes genital (existenţa herpesului genital la gravidă este indicaţie de naştere prin operaţie cezariană).

În urma infectării din timpul naşterii, nou-născutul prezintă viremie, iar după o incubaţie de 4-8 zile poate apare o erupţie eritemato-veziculoasă, hepatomegalie, sindrom meningo-encefalitic, afectare pulmonară. Boala evoluează sever, cu semne de insuficienţă renală, sindrom hemoragipar, insuficienţă cardio-respiratorie şi deces în câteva zile".
Sper ca am fost de folos.
[snapback]24744[/snapback]

Da stiu mi-a explicat si mie dr mea acelasi lucru si-ti dai seama ca prefer sa ma taie pe mine decat sa pateasca bebe ceva. oricum e bine de stiut ca nu e de joaca cu asta. Of cate probleme.......cand au nascut mamele noastre nici eco nu le facea 4.gif
lia
CITAT(ana iulia 29 @ Dec 16 2005, 11:20 AM)
Nu a aparut prima data in perioada sarcinii, doar ca acum a erupt mai des ca de obicei. gresala mea ca nu l-am tratat cu mai multa seriozitate inainte ..... bebe e ok si anticorpi avem la greu si pt herpes. Si eu sunt stresata, dar decat sa astept savad daca-mi iese sau nu atunci cand va trebui sa nasc , mai bine stau linistita ca bebe n-a patit nimik.
Tu cand trebuie sa nasti?
[snapback]25262[/snapback]

Dupa cum ne-a spus nenea doctorul la ecografie, intre 4 si 7 ianuarie. Si o sa nasc tot la maternitatea Bucur, ca si tine (daca am inteles eu bine), dar la doctorita Popa Elena. Sa stii ca oricat de bine ai fi tratat herpesul inainte de sarcina, el tot isi face de cap cand vrea. Odata ce l-ai contactat, nu mai poti sa scapi de el. Eu sunt obsedata de chestia asta, am incercat cu tot felul de tratamente dar nu prea au avut efect. Acum imi este frica sa nu vrea bebele sa iasa mai inainte sa stabilesc cu doctorita cum vom proceda (asta inseamna ca luni cand o sa vina ea din concediu o sa stiu sigur cum o sa procedez). Sa dea Dumnezeu sa le fie bine la bebeii nostri. La mine nu m-am gandit nici o clipa. As face orice sacrificiu doar sa stiu ca o sa am un copil sanatos.
ana iulia 29
CITAT(lia @ Dec 16 2005, 01:48 PM)
Dupa cum ne-a spus nenea doctorul la ecografie, intre 4 si 7 ianuarie. Si o sa nasc tot la maternitatea Bucur, ca si tine (daca am inteles eu bine), dar la doctorita Popa Elena. Sa stii ca oricat de bine ai fi tratat herpesul inainte de sarcina, el tot isi face de cap cand vrea. Odata ce l-ai contactat, nu mai poti sa scapi de el. Eu sunt obsedata de chestia asta, am incercat cu tot felul de tratamente dar nu prea au avut efect. Acum imi este frica sa nu vrea bebele sa iasa mai inainte sa stabilesc cu doctorita cum vom proceda (asta inseamna ca luni cand o sa vina ea din concediu o sa stiu sigur cum o sa procedez). Sa dea Dumnezeu sa le fie bine la bebeii nostri. La mine nu m-am gandit nici o clipa. As face orice sacrificiu doar sa stiu ca o sa am un copil sanatos.
[snapback]25321[/snapback]

Iti dai seama ca asta vreau si eu sa fie bebe bine, pe mine poate sa ma taie cum or vrea ei 71.gif Am auzit lucruri bune si de dr ta, e foarte indragita pe-acolo.
Sa-mi povestesti cum a fost avand in vedere ca o sa nasti inaintea mea, eu probabil o sa nasc intre 18-21 Ian, in functie de cum va avea garda dr.
Sper sa nu fie bebe curios mai repede sa vada cum e pe-afara 4.gif Oricum de la 1 Ianuarie voi merge doar pe varfuri
Iti doresc recuperare rapida si bebe sanatos si mancacios! mwah.gif
lia
CITAT(ana iulia 29 @ Dec 20 2005, 11:29 AM)
Iti dai seama ca asta vreau si eu  sa fie bebe bine, pe mine poate sa ma taie cum or vrea ei 71.gif Am auzit lucruri bune si de dr ta, e foarte indragita pe-acolo.
Sa-mi povestesti cum a fost avand in vedere ca o sa nasti inaintea mea, eu probabil o sa nasc intre 18-21 Ian, in functie de cum va avea garda dr.
Sper sa nu fie bebe curios mai repede sa vada cum e pe-afara 4.gif  Oricum de la 1 Ianuarie voi merge doar pe varfuri
Iti doresc recuperare rapida si bebe sanatos si mancacios! mwah.gif
[snapback]26061[/snapback]

Tocmai am stabilit cu d-na doctor ca sambata sa-mi faca cezariana. O sa iti spun cum o sa fie.
Ely
Lia sa ai o nastere usoara si un bebe sanatos sa te intorci cu bebe si cu povestea ,am si eu o intrebare de ce -ti face cezariana sambata nu-i un pic cam devreme?
lia
CITAT(Ely @ Dec 20 2005, 04:14 PM)
Lia sa ai o nastere usoara si un bebe sanatos sa te intorci cu bebe si cu povestea ,am si eu o intrebare de ce -ti face cezariana sambata nu-i un pic cam devreme?
[snapback]26113[/snapback]

Nu, doctorita a considerat ca e mai sigur sa nu asteptam pana se declansaza nasterea naturala. Si oricum, dupa data ultimului ciclu, ar fi trebuit sa nasc pe 1 ianuarie, desi la ecograf mi-au spus 4-7 ianuarie. Si mai este un motiv foooooarte important: doamna doctor pleaca in concediu in strainatate, si vrea sa rezolvam problema inainte. Deh, asa e daca ai termenul de nastere in preajma sarbatorilor de iarna 14.gif Daca stiam, il planuiam dupa 4.gif
Ely
Aaaaaa acuma am inteles care va sa zica trebuia sa nastem in aceeasi zi ca dupa calculele ultimei menstruatii si eu tot pe 1 ianuarie ar trebui sa nasc acum sa vedem poate vine de mos Craciun ca e tare agitata 4.gif te pup si o nastere usoara si un bebe pe gustul tau 8.gif
lia
CITAT(Ely @ Dec 20 2005, 08:59 PM)
Aaaaaa acuma am inteles care va sa zica trebuia sa nastem in aceeasi zi ca dupa calculele ultimei menstruatii si eu tot pe 1 ianuarie ar trebui sa nasc acum sa vedem poate vine de mos Craciun ca e tare agitata  4.gif te pup si o nastere usoara si un bebe pe gustul tau 8.gif
[snapback]26191[/snapback]

La cat au fost bebelusii de capriciosi anul asta, nu se stie niciodata cand vor sa ne faca o surpriza. Si tie iti doresc o nastere usoara, si sa ne intalnim din nou pe forum, dar cu experienta de mamici mwah.gif
Ely
Lia multumesc frumos Doamne ajuta sa avem bebei sanatosi si frumosi mwah.gif
ana iulia 29
CITAT(lia @ Dec 20 2005, 12:32 PM)
Tocmai am stabilit cu d-na doctor ca sambata sa-mi faca cezariana. O sa iti spun cum o sa fie.
[snapback]26073[/snapback]

Joi programam si noi data cu d-na Dr. asa ca abea astept ! 4.gif Oricum nici eu nu vreau sa fiu prea aproape de DPN natural ca deja simt eu ca va vrea sa iasa mai repejor.

Tie-ti doresc sa te recuperezi repede repede si sa ne povestesti ca ai ajuns cu bine si cu bb sanatos acasa! O sa ai parte de un Craciun tare Fericit anul asta ! mwah.gif
ana iulia 29
Lia ce faci ai nascut?
Hai ca eu am fost plecata pana ieri si aeram curioasa ca vad ca n-ai mai scris 2.gif Te asteptam cu povesti si LA MULTI ANI si tie si lui bb!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.