CITAT(raluca @ Feb 7 2007, 09:36 AM) [snapback]177409[/snapback]
Iubita mea fetita are 1 an si 10 luni,este foarte giduja,f.pupacioasa si destul de cuminte dar avem 2 probleme mari:prima ,nu doarme fara mine noaptea,se trezeste fara mine in pat si incepe sa planga.Adoua este faptul ca nu vrea sa vorbeasca,poate sa zica mama,tata ,bine,pa,bebe repeta cuvinte dar numai cand vrea ea si de obicei numai o sg.data.Eram odata cu sotul pe strada si el a spus cuiva buna ziua iar ea a repetat perfect de am ramas masca dar cand am rugat-o sa mai zica o data nu a mai vrut.Stiu ca exista multi copii care au vorbit pe la 3 ani,inclusiv eu am vorbit tarziu,mama chiar m-a dus la logopet si acum imi turuie gura...dar mi-e un pic ciuda cand vand copii de 1an si 6 luni care vorbesc de toate.Eram o data in parc si era o fetita mai mica decat ea cu 2 luni si vorbea f.bine si eu am intrebat-o pe mama ei de cand si cat de multe vorbeste si ea mi-a trintit-o ca fetita mea nu vorbeste pt.ca eu nu am vorbit destul cu ea.Imi venea s-ai dau cu ceva in cap,de unde stie ea cat am vorbit eu cu copilul ca sa zica asa ceva?Si eu chiar vorbesc cu ea si sotul la fel.
Vai, ce prostie mare....si ai putut sa te abtii sa nu-i spui vreo doua? Eu nu as fi putut. Ce tupeu la ea!!!
Stai linistita, ca nu e nici o problema daca e mai lenesa la vorbit, pentru o sa inceapa ea....Comoara mea a inceput pe la 1an si 7 luni, dar abia pe la 1 an si 9luni pot sa spun ca se si intelegea mai bine ce spune. Si acum, 2ani si 2 saptamani nici nu ai spune ca are doar 2 ani...Deci eu zic ca nu trebuie sa iti faci probleme ca totusi 1 an si 10 luni nu e chiar critic si cred eu e normal....nici un copil nu se compara cu altul si fiecare are ritmul lui...cat despre "doamna" din parc, daca mai intalnesti asa ceva eu zic sa te faci ca nu auzi!!!
Singura chestie care stiu eu ca trebuie verificat ca sa fie totul in regula este cu urechiusele. Nu stiu daca ati fost la un medic(ORL) la o consultatie, pentru ca ce poate sa fie la bb-i, este ca din cauza apei de la baita, li se pot forma dopuri in urechi, sau otita, dar daca ar fi avut sigur ai fi stiut. Oricum dopurile astea se rezolva cu picaturi, dar trebuie vazut sa nu fie, pentru ca asta le ingreuneaza auzul si atunci normal ca ei nu pot inceapa sa vorbeasca....nu vreau sa te speriu cumva, dar si eu am citit chestia asta si am fost la medic(desi cred ca am fost un pic exagerata), s-a uitat cu ceva in urechiuse, a fost o.k. dar macar am fost eu linistita. Eu zic sa nu iti faci inca probleme, dar daca crezi ca te linisteste, mergeti la medicul de familie si te indruma el....