Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Clubul Mamicilor De Pitici Intre 2 - 3 Ani
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Clubul Mamicilor
Anaxor
DRAGI MAMICI , VA INVIT AICI sa dezbateti intre voi problemele , dilemele si bineanteles sa povestiti ce au mai facut piticii vostrii la varsta de 2-3 ani.
De cand am deschis subiectul , ,, Clubul mamicilor de bebei mai mari 1-2 ani `` sfaturile si experienta altor mamici mi-a prins tare bine , poate ca deschiderea acestui subiect , va ajuta si pe voi 3.gif .
gaba_ghibi
Gabi al meu il imita pe bb: bea laptele in carucior, sa stea si el in patut, sa faca baie in cadita! Adica am 2 bblusi. In rest toate bune si frumoase, dar cu olita nu suntem prieteni. Voi cum ati reusit sa-i dezvatati de pampersi?
Alla
Sper ca ne incadram...Azi implinim 2 anisori !!!
In primul rand vreau sa-i spus fetitei mele LA MULTI ANI si sa aiba parte in viata de toata fericirea din lume si sanatate, ca pe restul sper sa poatea mami cu tati sa i le ofere.
Chiar daca ingerasul este universul nostru, ne confruntam si noi cu toate "capriciile" normale varstei, asa ca, sincer mi-ar prinde tare bine sfaturile altor mamici...
Cred ca e una din perioadele dificile in formarea personalitatii la bb si cred ca sfaturile sau experientele sunt oricand bine venite, cel putin pentru mine. Noi suntem acum in faza in care nu exista nu se poate, comoara mea e asa incapatanata ca nu se lasa pana nu reuseste sa obtina ce vrea si nu plange sau sa faca crize, dar se linguseste pana ti se rupe sufletul. Sau imi "deseneaza" ceva si vine sa imi faca cadou desenul si automat vine si fraza "Mami, Eika vrea....". Problema mea cea mai mare e ca nu pot nicicum, sa o dezlipesc de minge, creioanele colorate si de carticelele ei, oriunde sunt eu prin casa apare si ea cu teancul de foi, carti de colorat si incepe sa deseneze(doar niste rotocoale) si sa iti si spuna ce a desenat...Ideea e ca nu o intereseaza papusile, televizorul sau altceva, dar e in culmea fericirii cand mai primeste o carticica de colorat sau creioane. Nu stiu daca e chiar normal, ea ar trebui sa se joace si cu altceva, nu??? daca suntem afara se joaca cu copii, nu e problema, dar in casa...am incercat tot felul de trucuri, dar toate tentativele se termina rapid cu "mami, cololam"??? Daca aveti sau ati avut probleme de genul asta poate imi spuneti si mie cum ati reusit sa le rezolvati...
Aryana
La multi ani fetitei tale Alla! Faptul ca nu o intereseaza televizorul nu e o problema, e un lucru foarte bun. As vrea si eu ca Robert sa nu fie ata de mult interesat de televizor. Nu toti copii sunt atrasi de acelesi lucruri. Daca ei ii place sa deseneze atunci e OK. Nu trebuie sa se joace neaparat cu papusi.
Anaxor
CITAT(Alla @ Jan 31 2007, 11:36 AM) [snapback]173730[/snapback]
Sper ca ne incadram...Azi implinim 2 anisori !!!
In primul rand vreau sa-i spus fetitei mele LA MULTI ANI si sa aiba parte in viata de toata fericirea din lume si sanatate, ca pe restul sper sa poatea mami cu tati sa i le ofere.

La multi multi ani si din partea noastra

si multi pupici

6.gif 6.gif mwah.gif mwah.gif 8.gif 8.gif
Alla
Mersi mult de urari!!
A fost o zi extraordinara, cadouri multe pentru iubita mea si am ajuns la o concluzie....cred ca va fi artista:)
Dintre toate cadourile, ce a interesat-o cel mai tare pe comoara mea a fost, normal, o cutie de acuarele si coltisorul ei "de rai" de pe perete, adica i-am lipit niste hartii marii pe un perete, le-am incadrat frumos cu rosu, sa vada ca acolo exista niste limite si cred ca nu mai trebuie sa va spun ca in 10 minute era vopsit si parchetul si foile de pe perete, dar asta este...
A primit si o bicicleta draguta tare si sper ca asa va mai alterna intre culori si bicicleta. Sa vedem.
Aryana, stiu ca nu toti copii sunt atrasi de aceleasi lucruri, doar ca eu una sincer as fi dorit sa pot sa o implic mai mult in alte activitati, mai fizice, mai practice. Eu sunt inginera si poate din cauza asta simtul meu practic e mai dezvoltat, dar se pare ca socoteala mea e departe de cea a fetitei mele.
Asa cum a spus Anaxor, poate vor mai veni si alte mamici sa ne spuna cum isi petrec timpul bb-i lor, nazbatii, etc.
raluca
Iubita mea fetita are 1 an si 10 luni,este foarte giduja,f.pupacioasa si destul de cuminte dar avem 2 probleme mari:prima ,nu doarme fara mine noaptea,se trezeste fara mine in pat si incepe sa planga.Adoua este faptul ca nu vrea sa vorbeasca,poate sa zica mama,tata ,bine,pa,bebe repeta cuvinte dar numai cand vrea ea si de obicei numai o sg.data.Eram odata cu sotul pe strada si el a spus cuiva buna ziua iar ea a repetat perfect de am ramas masca dar cand am rugat-o sa mai zica o data nu a mai vrut.Stiu ca exista multi copii care au vorbit pe la 3 ani,inclusiv eu am vorbit tarziu,mama chiar m-a dus la logopet si acum imi turuie gura...dar mi-e un pic ciuda cand vand copii de 1an si 6 luni care vorbesc de toate.Eram o data in parc si era o fetita mai mica decat ea cu 2 luni si vorbea f.bine si eu am intrebat-o pe mama ei de cand si cat de multe vorbeste si ea mi-a trintit-o ca fetita mea nu vorbeste pt.ca eu nu am vorbit destul cu ea.Imi venea s-ai dau cu ceva in cap,de unde stie ea cat am vorbit eu cu copilul ca sa zica asa ceva?Si eu chiar vorbesc cu ea si sotul la fel.
laura d
Andrei, baiatul meu care are acum 3 ani si 7 luni a inceput sa vorbeasca la 2 ani. Asa ca nu te ingrijora. E bine ca poate vorbi chiar si pasareasca.Am o verisoara al carei baiat a inceput sa vorbeasca abia dupa 3 ani. Acum are 4 ani si vorbeste foarte bine. Fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare.
Alla
CITAT(raluca @ Feb 7 2007, 09:36 AM) [snapback]177409[/snapback]
Iubita mea fetita are 1 an si 10 luni,este foarte giduja,f.pupacioasa si destul de cuminte dar avem 2 probleme mari:prima ,nu doarme fara mine noaptea,se trezeste fara mine in pat si incepe sa planga.Adoua este faptul ca nu vrea sa vorbeasca,poate sa zica mama,tata ,bine,pa,bebe repeta cuvinte dar numai cand vrea ea si de obicei numai o sg.data.Eram odata cu sotul pe strada si el a spus cuiva buna ziua iar ea a repetat perfect de am ramas masca dar cand am rugat-o sa mai zica o data nu a mai vrut.Stiu ca exista multi copii care au vorbit pe la 3 ani,inclusiv eu am vorbit tarziu,mama chiar m-a dus la logopet si acum imi turuie gura...dar mi-e un pic ciuda cand vand copii de 1an si 6 luni care vorbesc de toate.Eram o data in parc si era o fetita mai mica decat ea cu 2 luni si vorbea f.bine si eu am intrebat-o pe mama ei de cand si cat de multe vorbeste si ea mi-a trintit-o ca fetita mea nu vorbeste pt.ca eu nu am vorbit destul cu ea.Imi venea s-ai dau cu ceva in cap,de unde stie ea cat am vorbit eu cu copilul ca sa zica asa ceva?Si eu chiar vorbesc cu ea si sotul la fel.

Vai, ce prostie mare....si ai putut sa te abtii sa nu-i spui vreo doua? Eu nu as fi putut. Ce tupeu la ea!!!
Stai linistita, ca nu e nici o problema daca e mai lenesa la vorbit, pentru o sa inceapa ea....Comoara mea a inceput pe la 1an si 7 luni, dar abia pe la 1 an si 9luni pot sa spun ca se si intelegea mai bine ce spune. Si acum, 2ani si 2 saptamani nici nu ai spune ca are doar 2 ani...Deci eu zic ca nu trebuie sa iti faci probleme ca totusi 1 an si 10 luni nu e chiar critic si cred eu e normal....nici un copil nu se compara cu altul si fiecare are ritmul lui...cat despre "doamna" din parc, daca mai intalnesti asa ceva eu zic sa te faci ca nu auzi!!!
Singura chestie care stiu eu ca trebuie verificat ca sa fie totul in regula este cu urechiusele. Nu stiu daca ati fost la un medic(ORL) la o consultatie, pentru ca ce poate sa fie la bb-i, este ca din cauza apei de la baita, li se pot forma dopuri in urechi, sau otita, dar daca ar fi avut sigur ai fi stiut. Oricum dopurile astea se rezolva cu picaturi, dar trebuie vazut sa nu fie, pentru ca asta le ingreuneaza auzul si atunci normal ca ei nu pot inceapa sa vorbeasca....nu vreau sa te speriu cumva, dar si eu am citit chestia asta si am fost la medic(desi cred ca am fost un pic exagerata), s-a uitat cu ceva in urechiuse, a fost o.k. dar macar am fost eu linistita. Eu zic sa nu iti faci inca probleme, dar daca crezi ca te linisteste, mergeti la medicul de familie si te indruma el....

Anaxor
Fetelor ajutatima si pe mine cu o 10.gif chestie
Peste 2 saptamani va fi ziua fetitei cu care iesim la plimbare , face 2 ani si vreau neaparat sa-i iau un cadou foarte , foarte frumos , dar mai ales sa-i placa .
Fetitele voastre ce jucarii preferate aveau la varsta de 2 ani .
Voi ce jucarii le-ati cumparat .
Help.
Eu nu stiu la ce sa ma orientez . fool.gif 2.gif
ClaudiaC
QUOTE(Anaxor @ Mar 4 2007, 12:53 PM) *
Fetelor ajutatima si pe mine cu o 10.gif chestie
Peste 2 saptamani va fi ziua fetitei cu care iesim la plimbare , face 2 ani si vreau neaparat sa-i iau un cadou foarte , foarte frumos , dar mai ales sa-i placa .
Fetitele voastre ce jucarii preferate aveau la varsta de 2 ani .
Voi ce jucarii le-ati cumparat .
Help.
Eu nu stiu la ce sa ma orientez . fool.gif 2.gif

Buna. Iti zic de pe acum "LA multi ani" pentru fetita ta

Pot sa iti spun cu ce se joaca Oana mea , desi nu toti au aceleasi preferinte

I-am cumparat de ceva timp un mozaic (din acela cu tablita cum era pe vremea noastra) care ii place foarte tare, dar trebuie sa ai grija ca sunt mici piesele si s-ar putea sa le bage in gura
Cu papusile se joaca destul de putin
In schimb adora sa se dea cu bicicleta sau cu calutul ( calut -leagan)
Sau - carti de povesti si neaparat cu poze( noi edeja stim vreo 3 povesti si 5 poezii) -ii place la nebunie
Dar cel mai mult ii place sa se joace cu vasutele ( a primit in vara de ziua eu bucatarie utilata cu de toatesi de atunci face toata ziua supa si ceai si spala vasele ) 71.gif
crisssa
salut

am si eu o super intrebare: ce mananca ai vostri copilasi ????
al meu are optiuni clare: iaurt cu fructe, cremwursti, batoane de ciocolata cu cocos ...si ocazional si altele.
Nu mai stiu ce siropuri si vitamine sa ii dau, ca am incercat o gramada si degeaba.... 40.gif
bebitzamic
QUOTE(crisssa @ Apr 16 2008, 06:02 PM) *
salut

am si eu o super intrebare: ce mananca ai vostri copilasi ????
al meu are optiuni clare: iaurt cu fructe, cremwursti, batoane de ciocolata cu cocos ...si ocazional si altele.
Nu mai stiu ce siropuri si vitamine sa ii dau, ca am incercat o gramada si degeaba.... 40.gif

Draga crisssa am trecut si eu printr-o perioada asemanatoare cu Matei. Nu manca mai nimic si eram foarte ingrijorata. De o luna de zile ii dau o schema de vitamine, facuta de un dr de la spitalui matei balj, si acum sunt foarte multumita. Nu ca ar fi forte mancacios dar macar reusec sa ii dau cele 3 mese principale, cu povesti si cantecele, dar reusesc si cateodata imi spune chiar si ca ii e foame ceea ce ma bucura nespus.
Asa ca mai incearca la pe la medicul de familie sau un pediatru sa iti dea o schema de vitaminizare, eu am cerut pt imunitate si pofta de mancare. Cred ca e nevoie de una potrivita copilului tau in functie de analizele la sange... la noi asa a fost.
Succes.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.