Minola
Oct 13 2005, 08:21 PM
voi va hraniti copilasii cu borcanelele din comert???credeti ca sunt sanatoase??astept raspuns ,..eu una ii dau dar as vrea sa stiu si parerea altor mamici
Criss_B
Oct 14 2005, 01:49 AM
mie mi se par sanatoase, nu vad de ce nu ar fi, mai ales ca poti citi ce au in compozitie si, daca nu vrei ceva, sa nu le cumperi...
eu am incercat borcanelele pe mandra mea, dar nu a avut tragere de inima sa pape din ele, asa ca am renuntat si am trecut la mancarea mamei - iaurt simplu in care paseaza mami fructe, supica de legume pe care o paseaza mami... si fata a crescut si e sanatoasa si fara borcanele...
de la copil la copil, unii accepta si le adora, altii numai daca nu au altceva mai pe gustul lor

(ca am folosit borcanele si cand am fost plecati la mare, desi a preferat iaurtul simplu si banana langa, decat borcanelul cu piure de fructe

)
sibel
Oct 14 2005, 02:51 PM
noi nu macam decat legumele la borcan. ce face mami nu merge. si sunt asa de buuune. bine ca s-au inventat.
nu stiu ce ma faceam fara ele, ca domnisoara mea de aproape 6 luni nu serveste manacarea facuta acasa. doar fructele le accepta.
anaida
Oct 15 2005, 09:41 PM
Puiul meu nu a papat niciodata mancarica de la borcanel...nu a fost nevoie, pt ca i-a placut intotdeauna papa facuta de mami...si...sincer...eu nu am incredere ca sunt 100% naturale!
CRISTINA BARBASCU
Oct 15 2005, 11:15 PM
CITAT(anaida @ Oct 15 2005, 09:36 PM)
Puiul meu nu a papat niciodata mancarica de la borcanel...nu a fost nevoie, pt ca i-a placut intotdeauna papa facuta de mami...si...sincer...eu nu am incredere ca sunt 100% naturale!
[snapback]9346[/snapback]
nici eu n-am incercat sa-i dau baiatului pt ca el a fost intotdeauna un mancacios si n-am avut probleme cu hrana.Nici n-am avut curiozitatea sa-i cumpar vreodata si sa-l incerc,am preferat sa-i pregatesc eu mancarica.
vlad_mom
Oct 16 2005, 01:31 AM
Sanatos? El in sine nu are cum sa faca rau unui copil, dar in comparatie cu papa facuta in casa nu cred ca este mai bun. Noi am folosit in deplasari cind nu aveam cum sa-i dau ciorbica sau piure. In fond, barcanelele ramin niste conserve, chiar daca sint preparate prin prin procedee speciale, fructele acelea nu mai au aceleasi proprietati ca cele crude, proaspat pasate.
Fiecare alege ce crede ca e mai bun pentru puiul ei!
sibel
Oct 17 2005, 10:05 AM
ce iaurtel le dati la cei mici???
Criss_B
Oct 17 2005, 10:53 AM
CITAT(sibel @ Oct 17 2005, 10:00 AM)
ce iaurtel le dati la cei mici???
[snapback]9508[/snapback]
eu fac de regula iaurt in casa din 2 linguri de iaurt si una de smantana la un litru de lapte caldut... dar mai iau si din comert - Crema de iaurt de 6% grasime de la Milli sau Crema de iaurt Olimpus de 8% grasime de la Brenac, astea-i plac in mod deosebit... si ii mai place si Cedra - iaurt din lapte de bivolita si oaie de la Napolact...
Sonyei nu i-au placut vestitele iaurtele cu fructe si calciu pentru cei mici, asa ca iaurtelul meu in care pasez banana, piersica, mar, orice amestec si mai pun si 1-2 biscuiti este super... il mananca de nu mai lasa nimic din borcanelul de 300gr.
sibel
Oct 18 2005, 11:21 AM
mersi. acum am vazut mesajul.
butterfly
Oct 18 2005, 03:01 PM
dupa parerea mea sunt mai sanatoase cele preparate in casa.stiu pe cineva care i-a dat doar din borcanele la bb(pana pe la 2 ani)si are un copil gras,caruia i-a fost frica si sa-si dea drumul sa umble(din cauza grasimii)si nici nu vb inca.nu spun ca borcanelele au fost in totalitate de vina,dar depinde si de care ii dai,pt ca sunt mai multe feluri si nu toate sunt sanatoase.
poate nu am dreptul sa spun astea pt ca eu inca nu stiu multe,inca nu am ajuns la faza cu diversificarea,deci nu ne pricepem f tare
micri
Oct 19 2005, 11:22 PM
Noi papam la borcanel!...si chiar ne-am dori sa fim mai grasute dar nu suntem, asa ca nu cred ca acel copil era gras din cauza borcanelelor
M-am documentat f. mult inainte sa iau aceasta hotarare si apoi am ales varianta asta.
Sunt f. sanatoase, sunt facute din agricultura organica...conform normelor Bio, asta insemnand ca pe acel pamant in care se planteaza nu s-a folosit nici un fel de ingrasamant chimic timp de 10 ani inainte de a se incepe cultivarea lui (atata timp este cerut pt. ca pamantul sa se curetze complet de chimicale), deci legumele si fructele chiar sunt 100% naturale,...si in cazul carnii la fel...animalele sunt hranite doar cu agricultura organica, prim urmare carnea este f. curata si sanatoasa.
Aceste productii sunt strict controlate de Organisme care actioneaza independent, sunt private, nu ale statului, care au tot interesul sa actioneze f. corect si cu strictetze in controalele efectuate, si care daca depisteaza cea mai mica neregula opresc toata productia urgent.
Am pus in balanta si am analizat toate aspectele hranei facuta de mine comparativ cu cea de la borcanel, si am ales borcanelele deoarece:
-nu stiu niciodata ce cumpar din piata, ce a pus taranul roman in pamant ca sa creasca mai mult, mai mare, mai des(ceea ce a plantat)
-prima luna de diversificare am incercat sa-i prepar in casa eu...rezultat: morcovii erau turcesti, iar taranii se jurau pe toate cele ca-s de la ei din gradina, dovleceii la fel, etc...pana odata cand l-am prins pe unul din ei tocmai cand ii scotea din sacul pe care scria in turca...cand i-am aratat ca minte s-a fastacit, ce era sa mai zica?!....
In concluzie, cine crede in taranul roman?
...eu una categoric nu!!!!!!!!!
.
Pe de alta parte toate ingrasamintele folosite de taranul roman , si luate bineanteles la pret de nimic, sunt considerate deseuri chimice si scoase din uzul agricol in tarile din Europa , si aruncate la noi ...ca deh , suntem mai fraieri noi romanii(mai ne spun si merci fiindca-i scapam de ele)
Pe deasupra , taranul roman adesea "analfabet", nici nu citeste pe instructiunile de folosire inainte de a le pune, si pune acolo ochiometric , sa fie cat mai mult sa creasca leguma si fructa bine...si....ghiciti cine se chimizeaza la maximum cand le consuma?
Asa ca ce incredere sa am eu in ceea ce i-as face copilului sa pape cu mana mea atata timp cat legumele si fructele le iau de la ei din piata?
Animalele sa nu mai discutam cu ce se cresc, numai cu furaje si concentrate...deci cat de sanatoasa poate fi acea carne?
Gainile si puii cresc cu zeama de oase...va dati seama ce de vitamine si principii nutritive sanatoase se regasesc in acea carne, in acele oua...etc...
Mai doriti informatii?...cititi si voi:pesticide in mancarea copilului tau
butterfly
Oct 20 2005, 11:23 PM
micri,din cate stiu eu sunt f multe feluri din borcanasele acelea.eu inca nu le cunosc,nu m-am interesat,inca nu avem nevoie,asa ca nu o tin tare cu a mea,poate ca tu ai dreptate.stiu doar ca aici magazinele sunt pline cu fel si feluri de borcanase
mihaela-stefi
Oct 31 2005, 04:59 PM
eu ii dau dreptate lui micri eu i-am dat numai din borcanele tot legume carne peste fructe chiar si supita fetita are 2 ani peste o saptamina si inca ii mai dau
ceea ce a scris micri e adevarat am vb cu pediatru si mi-a spus ca sint mult mai sigure decit ceea ce facem noi in casa ptr ca sint bio si sint controlate periodic fiind ptr copii
elle
Nov 4 2005, 11:48 PM
CITAT(mihaela-stefi @ Oct 31 2005, 04:54 PM)
eu ii dau dreptate lui micri eu i-am dat numai din borcanele tot legume carne peste fructe chiar si supita
fetita are 2 ani peste o saptamina si inca ii mai dau ceea ce a scris micri e adevarat am vb cu pediatru si mi-a spus ca sint mult mai sigure decit ceea ce facem noi in casa ptr ca sint bio si sint controlate periodic fiind ptr copii
[snapback]13789[/snapback]
fetelor (
mihaela si micri si nu numai..), eu sunt de acord cu voi, aceste borcanele sunt controlate,bla..bla..bla...e drept, dar ganditi-va si voi k la un moment dat tot morcovul turcesc il va manca, tot legumele cele crescute te miri cum si cu ce ingrasaminte le va servi copilul la gradinitza, si mai tarziu la masa cu voi...nu veti putea proteja copilul la nesfrasit.
mihaela, fara suparare, dar dupa 1 an juma, cel tarziu, copilul ar trebui sa manance din toate cele consumate de adulti (cu restrictiile aferente varstei, fara excese).
eu initial optasem pt.borcanele pt.k sunt o catastrofa in bucatarie, in skimb sotzul ma inlocuieste perfect la acest capitol

.i-am dat lui matei initial borcanele de fructe, apoi am incercat cu diverse borcanele de legume.voma, putin ce-i drept, dar voma.borcanelele respectine erau in termen, erau potrivite varstei...
am inceput sa-i pregatesc eu mancarea, asa...stangaci..stupoare:bb a mancat si mananca in continuare mancarik mea, care pot spune k are gust, nu este asa fada k borcanelele de jegume, legume+carne.am gustat si eu mancaricile si, sincer, nu prea au gust, iar toate mancaricile au cam acelasi gust, desi contin cu totul alte ingrediente.
nu am nimic impotriva borcanelelor, le consider absolut sigure, dar
consider k intarzie dezvoltarea papilelor gustative, din cauza monotoniei gustului.apoi, in mancatik facut de tine azi pui ceva, maine altceva, iar bebelul se obisnuieste cu mai multe gusturi, selectandu-le in timp pe cele favorite.
la fel in ceea ce priveste borcanelele de fructe.nu dati decat la inceput numai borcanel de fructe.apoi adaugati ink un fruct proaspat+2-3 biscuiti+1-2 masuri de dif.cereale+1-2 linguritze branzica....sa se obisnuiasca cu cat mai multe alimente...cu cat face cunostinta mai tarziu cu un aliment, cu atat mai greu il va accepta mai tarziu.
am niste cunostinte care nu au vrut sa inceapa diversificarea romaneaasca, sub pretextul k americanii recomanda asa si pe dincolo si pot spune k bebelul lor e mai mare decat matei cu o luna si ink nu primeste bine decat laptele.in skimb matei, care a inceput diversificarea la 4 luni, acum mananca de toate (ma refer la alimentele permise la 8 luni).
sarea in mancare, condimentele nu se pun in mancarea bebeilor tocmai pt.k bebeii sa se obisnuiasca cu gustul real al alimentelor, iar in privinta sarii, am inteles k rinikii bebeilor nu sunt suficinet maturati pt.a accepta sarea.
micri
Nov 5 2005, 10:01 PM
CITAT(elle @ Nov 4 2005, 11:43 PM)
fetelor (
mihaela si micri si nu numai..), eu sunt de acord cu voi, aceste borcanele sunt controlate,bla..bla..bla...e drept, dar ganditi-va si voi k la un moment dat tot morcovul turcesc il va manca, tot legumele cele crescute te miri cum si cu ce ingrasaminte le va servi copilul la gradinitza, si mai tarziu la masa cu voi...nu veti putea proteja copilul la nesfrasit.
[snapback]15469[/snapback]
Elle, poate ai dreptate ca la un moment dat le vom da si din acelea proaspete care sunt asa cum sunt ele, dar imi doresc ca acel moment dat sa-l intarzii cat de mult pot daca pot, timp in care sa aibe timp si organismul ei sa se mai maturizeze putin si sa nu vina ca o bomba asupra lui toate acele pesticide nenorocite exact cand organele sunt extrem de sensibile si in formare.
Una e sa i le dau la cateva luni si alta la cativa ani cand organele s-au mai maturizat si pot face fata mai usor acestei agresiuni chimice(care sincera sa fiu este grea si pt. noi adultii dar pt. ei...
).
Si in ceea ce priveste gustul papicii la borcanel eu personal o ador(am gustat si as manca si eu cu drag...nu Hipp ca nu-mi place, dar Nestle ...anytime
, mai ales curcan cu paste si suc de rosii, pestele e delicios, fasolea verde cu pui, curcanul cu mazare...mie una daca le-as face nu mi-ar reusi asa bune...sincer, si miros suuuper fain, si daca-mi spune cineva ca pestele miroase sau are gust ca si curcanul
, sau ca puiul nu pot s-o cred...efectiv n-au nici o treaba una cu alta, daca-mi dai sa miros cu ochii inchisi diferite borcanele cu papa iti spun exact dupa miros ce contin fara sa ma insel
, chiar si curcanul il deosebesc de pui care sunt destul de greu de deosebit...dar ce sa-i faci , am un nas de copoi...cand eram mica o exasperam pe mama cu mirosurile mancarii
, daca nu-mi convenea mirosul nici nu vroiam sa aud de papa...
elle
Nov 5 2005, 10:53 PM
CITAT(micri @ Nov 5 2005, 09:56 PM)
Elle, poate ai dreptate ca la un moment dat le vom da si din acelea proaspete care sunt asa cum sunt ele, dar imi doresc ca acel moment dat sa-l intarzii cat de mult pot daca pot, timp in care sa aibe timp si organismul ei sa se mai maturizeze putin si sa nu vina ca o bomba asupra lui toate acele pesticide nenorocite exact cand organele sunt extrem de sensibile si in formare.
Una e sa i le dau la cateva luni si alta la cativa ani cand organele s-au mai maturizat si pot face fata mai usor acestei agresiuni chimice(care sincera sa fiu este grea si pt. noi adultii dar pt. ei...
).
Si in ceea ce priveste gustul papicii la borcanel eu personal o ador(am gustat si as manca si eu cu drag...nu Hipp ca nu-mi place, dar Nestle ...anytime
, mai ales curcan cu paste si suc de rosii, pestele e delicios, fasolea verde cu pui, curcanul cu mazare...mie una daca le-as face nu mi-ar reusi asa bune...sincer, si miros suuuper fain, si daca-mi spune cineva ca pestele miroase sau are gust ca si curcanul
, sau ca puiul nu pot s-o cred...efectiv n-au nici o treaba una cu alta, daca-mi dai sa miros cu ochii inchisi diferite borcanele cu papa iti spun exact dupa miros ce contin fara sa ma insel
, chiar si curcanul il deosebesc de pui care sunt destul de greu de deosebit...dar ce sa-i faci , am un nas de copoi...cand eram mica o exasperam pe mama cu mirosurile mancarii
, daca nu-mi convenea mirosul nici nu vroiam sa aud de papa...
[snapback]15640[/snapback]
dehh........
micri, nu stiu ce sa zic in ceea ce priveste maturarea organismului bebelului si pesticide.ma gandesc k daca obisnuiesc copilul sensibil ink de la inceput, e posibil k mai tarziu pesticidele astea, sau alte minuni nocive, copilul sa le tolereze mai greu...nu stiu daca teoria asta e buna sau nu...
in ceea ce priveste borcanelele, noi n-am folosit decat hipp, iar nestle decat fructe.matei nu vrea si pace legumele hipp, dar nici k mai incerc si nestle legume, tocmai acum k mi le accepta pe ale mele cu linguritza

...la noi a fost un intreg taraboi, caci matei la inceput nu a acceptatat deloc legumele, apoi le-a acceptat din bibe, de ma gandeam k-l trimit in armata cu biberonul

, apoi le-a acceptat din bibe-linguritza, si, intr-uin final fructuoas(adik pe la 7 luni) a acceptat faimoasa linguritza, dar asta in conditiile in care de la 4 luni manca cu linguritza fructele.
se pare k este adevarat k daca incepi intai cu fructele, sunt sanse mari k legumele sa le accepte mult mai greu si mult mai tarziu.dar eu, la momentul respectiv, n-am stiut acest lucru.dar, baniesc k acest lucru nu se intampla la toti copiii.
ce mai tura-vura, daca e sa analizezi mancarea facuta de tine si cea din comert, parerea mea este k este bine k bebelul sa fie familiarizat si cu una si cu cealalta caci dak de ex.pleci in concediu, ce te faci, ii gatesti micutzului la foc de tabara in mijlocul hotelului, sau recurgi la "miraculosul"borcanel?iar dak esti acasa, mi se pare (mie, personal

) mult mai indicat ceea ce ii pun eu in legume:azi poate ii pun mai mult patrunjel, maine poate mai mult morcov...
uite, am avut probleme cu matei o luna: a avut diaree.am jonglat numai si numai din alimentatie.daca nu manca decat borcanele, nu stiu ce faceam, pt.k noi a trebuit sa recurgem numai la morcovi, orez, apa de orez, mucilagiu de orez.sunt borcanele numai cu morcov, parca, dar, cum mi-am intrebat eu doctorul:ce fac daca se constipa prea tare.si raspunsul a fost:umblam la meniu.deci, daca mergeam pe linia"borcanele" mi-ar fi fost destul de greu in respectiva situatie, dar, acum stau si ma gandesc k probabil as fi improvizat eu ceva, si tot ar fi trebuit s-o scot la capat.
nu-mi vine sa cred k acum pledez pt.mancarik facuta de mine

, eu, care acum vreo 4-5 luni aveam meciuri aprige cu mama mea si cu nasa pe tema "borcanekle din comert", adik eu voiam cu orice pretz sa-i dau borcanele, pt.aproximativ acelesi motive k si tine, la mine mai adaugandu-se ink unul:eu pana sa-i gatesc lui matei, nu am gatit niciodata in viata mea

(nici nu a fost nevoie, dar mai ales detest mirosurile de mancare de aprox.10 ani)
deci, problema are si avantaje si dezavantaje...
aaa, am uitat sa mentionam k mai sunt persoane kre, oricat si-ar dori varianta "borcanele", nu-si permit.de ex.matei manank ekivalentul a 2 borcanele juma de fructe, iar legume ekivalentul a 2 borcanele (si tot nu este durduliu

)
micri
Nov 6 2005, 01:14 AM
A mea nu a vrut cu linguritza pana acum vreo 2 saptamani, doar dizolvat totul in bibi cu lapte
...si fructele si legumele la fel, de puturoasa nu alta, se plictisea imediat si nu mai deschidea gura deloc, cum ii puneam in bibi papa in 2 minute tot...m-am stresat o perioada ca la fel ca tine gandeam, oare va manca vreodat cu linguritza, si apoi am lasat-o pe ea sa doreasca asta si uite cand a dorit-o la 1 an si 1 luna...super nu?
... dar asta e daca ea acum a vrut am lasat-o ca pe ea, nu am mai fortat-o, din bibi papa totul f. bine, dar cu linguritza papa cateva linguritze si inchidea gura definitiv
Prima data eu i-am introdus legumele si i le faceam eu, dar nu era diferentza intre cum le accepta de la mine si cum le accepta din borcanel, egal...
Si intr-adevar nu i-au placut niciodata fructele, cand simtea gustul innebunea...si parca acum a inceput ceva, ceva sa le pape, dar nu se da in vant...pe cand legumele le linge
mihaela75
Nov 6 2005, 02:29 AM
Eu una...va spun,n-o sa-i dau din borcanele ca am oroare la mancarea ambalata

Asa ca se pune moldoveanca si fierbe legume adevarate ,le paseaza ( cum am facut acasa cu fata)si le da la bebe sa infulece pana zice stop

Si carnea tocata la blender,frumusel,papa bebelu si creste mare si voinic.Cred ca borcanelele sun mai degraba un moft,te poti lipsi de ele foarte usor.Chiar asa ,care-i avantajul daca mananca la borcanel?
elle
Nov 6 2005, 09:04 AM
CITAT(micri @ Nov 6 2005, 01:09 AM)
A mea nu a vrut cu linguritza pana acum vreo 2 saptamani, doar dizolvat totul in bibi cu lapte
...si fructele si legumele la fel, de puturoasa nu alta, se plictisea imediat si nu mai deschidea gura deloc, cum ii puneam in bibi papa in 2 minute tot...m-am stresat o perioada ca la fel ca tine gandeam, oare va manca vreodat cu linguritza, si apoi am lasat-o pe ea sa doreasca asta si uite cand a dorit-o la 1 an si 1 luna...super nu?
... dar asta e daca ea acum a vrut am lasat-o ca pe ea, nu am mai fortat-o, din bibi papa totul f. bine, dar cu linguritza papa cateva linguritze si inchidea gura definitiv
Prima data eu i-am introdus legumele si i le faceam eu, dar nu era diferentza intre cum le accepta de la mine si cum le accepta din borcanel, egal...
Si intr-adevar nu i-au placut niciodata fructele, cand simtea gustul innebunea...si parca acum a inceput ceva, ceva sa le pape, dar nu se da in vant...pe cand legumele le linge

[snapback]15677[/snapback]
aaaaaaaiiiii,
micri, dak te "cunosteam" mai devreme, sa-mi linistesc un pic constiintza de mamica incepatoare

...ma gandeam k din cauza mea nu accepta legumele, k am inceput cu fructle, dupa kre e lesinat..ar manca si 3 borcanele dak i-as da, da' asa de tare i se umfla burtik , k mi-e teama sa nu plesneasca

...
in skimb la legume, mananaca cu linguritza 250-300 de legume, dar intre timp facem si "kklici", ne uitam in castanii uscati, ne intindem dupa florile din bucatarie(are grija tata sa fie nelipsite

), iar uneori cadem intr-o reverie, de nu-mi vine sa cred

si tot circul asta dureaza 30-40 de minute, dar mami are rabdare, numia sa manance
pupicei

si pofta mare...mare...mare...(da'
micri draga, la asa mamik cu o asa silueta

, cum ai vrea sa fie odorul tau"dolofanik?pai, atunci n-ar mai semana cu tine
elle
Nov 6 2005, 08:47 PM
CITAT(micri @ Nov 6 2005, 10:19 AM)
nuuuuuuuu, 3 borcanele mici, adica 300 si ceva de grame.
in skimb, mai nou, nu ne mai place lapticul si sunt disperata
jeni
Dec 24 2005, 10:09 PM
Sunt total de acord cu ce spune Micri! Foarte bine documentata! Mie mi le-a recomandat asistenta medicala ca vine sa il viziteze pe Lazar. Mi se pare absurd ca cineva a spus ca ingrasa! Lazarel e chiar slabut si manaca de rupe!
Sunt facute doar cu legume biologice si nu contin conservanti. Apropo de trecerea pe morcovii turcesti... pai fetelor peste 1 an Romania va intra in Comunitatea Europeana si atunci se va schimba situatia! Si in Romania va exista pe piata produse biologice 100% chiar daca vor fi putin mai scumpute!
mihaela75
Dec 26 2005, 09:19 AM
Eu am fost intotdeauna impotriva mancarii la borcan dar va spun ca am urmarit de o vreme borcanelele astea pt BB si drept sa zic ma cam tenteaza.Sunt ieftine si comode.Cred ca o sa trec peste conceptiile mele din evul mediu si o sa-mi usurez munca cu mancarica la borcanica
g_nicoleta2000
Dec 27 2005, 12:45 PM
Dupa ce v-am citit parerile sunt mai confuza!
Alex refuza legumele; o singura seara s-a intamplat o minune si a mancat legume cu lapte praf dar cum o minune nu tine mult .. gata, nu mai vrea!
Micri, ai mare dreptate cu pesticidele si toate rezidurile in care cresc legumele noastre. Culmea este ca la tara a incercat socrul meu anul trecut sa creasca rosii fara sa le stropesca si s-au manat toate, nu glumesc nu a mancat nimeni nici o rosie ecologica ca le-au napadit gandacii si bolile.
Nu am incercat inca borcanasul.

Am cumparat unul si ma uit la el ca matza in calendar si nu stiu daca sa il dau sau nu. Parca-mi este teama nu de ce contine borcanelul ci de conditiile in care au fost tinute dupa ce au ajuns la noi in tara.
Sa va explic: eu merg destul de des la cumparaturi in supermaketuri; la case vad o gramada de produse refuzate (fie nu au cod, fie nu are clientul bani) si stau pungile de carne si se decongeleaza sau conservele stau langa radiatoarele vanzatoarelor (sa se coaca bine). Dupa care vine responsabilul de raion, le ia de la casa si le pune inapoi pe raft si nici nu stii ce minune cumperi.
Stiu ca in strainatate borcanelul este baza, nimeni nu pune la indoiala compozitia lui pentru ca nu-i ca la noi cand vine veterinarul in control ii dai 10 lei si-ti pune stampila de control fara macar sa vada produsul.
Ma mai gandesc daca sa-i dau astazi borcanel sau daca mai amanam. NU-mi inteleg ezitarea ....
oanaizabela
Dec 27 2005, 02:09 PM
Cred ca fiecare face cum vrea , cum ii e mai comod ! , cum crede ca e mai sanatos pentru bebele din dotare .
Eu i-am dat Mariei de la 4 luni si 2 saptamani piure de legume facut de mine proaspat, zilnik ( morcov , pastarnac, cartofior si telina ) o zi da , o zi nu. Apoi de la 5 luni si 1 saptamana am inceput sa ii dau Cow and Gate Organic , fructe pasate .... banane , caise , piersici , mar , sunt si legume cu carnitza .....Eu am incercat si sunt delicioase. Aici iti recomanda borcanelul pentru ca e facut continutul din legume si fructe 100% organice , nu au conservanti , nu au gluten , nu au zahar adaugat , Nu au lapte si lactoza, nu arome arficifiale si sunt amestecate cu baby rice .... pentru a nu le afecta digestia ....sunt 100% naturale. Maria mea e inebunita..... papa un borcanel de 125g pe zi , in fiecare zi schimbam aroma.
Si se simte foarte bine , nu a renuntzat la laptic.... e vesela si jucausa..... si noi suntem foarte multumiti de rezultate ! Sunt usor de folosit, la indemana oricui , nu e nevoie sa stai la bucatarie si sa ii pregatesti zilnik , sau sa faci in cantitati mai mari si sa refrigerezi !
jeni
Dec 27 2005, 04:25 PM
1. uita-te la termenul de garantie
2. borcanelele nu trebuie sa stea la congelator
3 daca este in ordine cu termenul de garantie, atunci hraneste bebelusul
Dupa aceea daca obsevi ca ceva e neregula iti poti face probleme. Insa eu ma indoiesc ca nu i-ar prii! Lazarel nu a pus gura pe altceva decat pe borcanele
g_nicoleta2000
Dec 27 2005, 04:33 PM
Am prins curaj si am desfacut borcanelul de legume cu paste de la hero baby.
Mie nu mi-a placut defel gustul dar copila mea a mancat 2-3 linguri (ca sa-i facem o incercare sa vedem daca-i prieste). Ia placut si pisicei mele care pt. ca ma miorlaia de zor i-am pus o lingura pe o farfuriuta.
Daca pe borcanel scrie ca se poate consuma in 24 de ore de la deschidere asta inseamna ca pot sa-i mai dau si maine din el cateva lingurite?

Parca nu as arunca borcanul de 200ml dupa ce a gustat 2 linguri din el si nici masa completa la pisica nu l-as face.
freedelia
Dec 27 2005, 04:35 PM
Borcanelele nu numai ca nu trebuiesc tinute la congelator, pot sta la temperatura camerei pana cand sunt desfacute, asa ca mai greu sa poata pati ceva la supermrket. Noi am folosit borcanele mult, pana cand John nu a mai vrut sa le manance, ca voia mancare de oameni mari. Dar de pe la 5 luni a macat borcanele la greu pana la un an, chiar mai incolo. Daca sunt in termenul de garantie si daca sunt potrivite pentru varsta copilului, eu nu cred ca e nici o problema cu ele.
De pastrat se poate pastra la frigider, iar maine cand il incalzesti il pui intr-o craticioara cu apa borcanul desfacut, fara capac) si amesteci ca sa fie temperatura uniforma. Io dupa ce am vazut ca merge bine, ca nu ii face rau si ca ii place la nebunie, il tineam si cate 48 de ore in frigider, asta cand manca deja mai multe tipuri si i le alternam, nu voiam sa ii dau doua zile aceeasi mancare. Si niciodata nu s-a stricat vreun borcan, nu i-a facut rau, asa ca 24 de ore il poti tine linistita.
moni
Jan 13 2006, 09:59 AM
Si eu i-am dat Alexandrei diverse piureuri de fructe sau legume de la nestle, si i-au placut. Insa de obicei ii prepar eu, in casa. Borcanasele le folosim asa, sa evitam monotonia...
g_nicoleta2000
Jan 13 2006, 11:28 AM
Astazi dimineata a mancat si fiica mea o jumatate de borcanel de piesicuta de la hip. Nu-mi venea sa cred ca deschide gura si ca-i plac cu toate ca nu au zahar. Asa ca: "
Traiasca borcanelul!"
jeni
Jan 13 2006, 03:16 PM
CITAT(g_nicoleta2000 @ Jan 13 2006, 11:23 AM)
Astazi dimineata a mancat si fiica mea o jumatate de borcanel de piesicuta de la hip. Nu-mi venea sa cred ca deschide gura si ca-i plac cu toate ca nu au zahar. Asa ca: "
Traiasca borcanelul!"

[snapback]31155[/snapback]
Bravosss... Sa o tineti tot asa! Sa deveniti niste mancacioase, si sa nu se mai supere mami a ta ca nu mananci!
Lazarel ar rade 2 borcanele odata, dar totusi nu ii dau ca e prea mult pentru burtica lui! Pentru mine e o adevarata dilema ceea ce se intampla cu bebelusul meu! Mananca de sparge, si mancarici si bea laptic si este "silueta"! Alti copii mananca putin si sunt mai grasi ca el! O fi vorba de metabolism de pe acum?
g_nicoleta2000
Jan 13 2006, 03:46 PM
Jeni cred ca tine si de metabolism dar poate ca nu-i dai fainoase si de aceea este cu silueta. Pediatrul mi-a vazut fata si eu eram nemultumita cu nu are sunculite si mi-a spus ca-i foarte bine cum arata si ca nu-i trebuiesc multi colacei ca sa fie bebe sanatos.
Asa ca stai linistita ca daca pediatrul nu spune ca arata rau inseamna ca are o greutate normala.
g_nicoleta2000
Jan 13 2006, 03:49 PM
Acum mi-a dat in cap sa ma uit pe pozele copilului tau.
Pai unde-l vezi mai mama slab ca arata foarte bine! Are si falcute

!
Ce-l vrei cu burta peste pantaloni de la 6 luni? Lasa ca o sa aiba el grija sa bea bere in tinerete si atunci o sa-l vezi cu burtica!
jeni
Jan 13 2006, 04:57 PM
CITAT(g_nicoleta2000 @ Jan 13 2006, 03:44 PM)
Acum mi-a dat in cap sa ma uit pe pozele copilului tau.
Pai unde-l vezi mai mama slab ca arata foarte bine! Are si falcute

!
Ce-l vrei cu burta peste pantaloni de la 6 luni? Lasa ca o sa aiba el grija sa bea bere in tinerete si atunci o sa-l vezi cu burtica!

[snapback]31246[/snapback]

Da ai dreptate! Insa citesc pe forum cum va chinuiti voi sa ii convingeti pe baby's sa manance, ca nu mananca indeajuns... De aceea sunt surprinsa ca el mananca tot ce are voie in cantitati duble fata de alti copii si are doar 7.800 ( a pierdut 200 grame din cauza dintiilor care il cam chinuiesc) la 6 luni jumatate! Doctorita mi-a spus ca balanta intre greutate si inaltime il face sa para slabut, el fiind un bebelus inalt.
mihaela75
Jan 25 2006, 12:40 AM
Cred ca m-am lamurit cu fructele si legumele aici.Va dati seama ca eu am un mar in frigider de vreo 4 luni si nici macar nu s-a deshidratat ,ce sa mai zic sa se strice.Nu stiu ce baga in ele dar in mod sigur m-am hotarat sa folosesc borcanele pt. bebelusi,macar astea sunt controlate...
Alina Daniela
Mar 2 2006, 06:08 PM
eu personal nu sunt de acord cu aceste "borcanele". Nu e atat de greu sa gatesti pentru ca BB sa manance proaspat, cel putin pentru mine nu e greu deloc.
Laura_bebe
Apr 13 2006, 05:57 PM
Noi suntem pentru borcanele, sunt excelenete, le mancam cu placere si suntem sanatos si bine dezvoltat.Asa ca....traiasca borcanelele!!
kali
Apr 13 2006, 06:10 PM
Si eu sunt de acord cu borcanelele... desi noi mai avem pana incepem diversificarea...
Bineinteles, vor conta si gusturile fetitei mele, dar mi se par foarte comode mai ales cand suntem ''pe drumuri''.
ellagiana
Apr 14 2006, 06:25 AM
Eu cumpar borcanase cand plecam de acasa si nu ii pot pregati eu sau daca nu reusesc sa-i fac in casa ceva satisfacator (de ex. mazarea nu-mi iese de nici un fel, asa ca ii cumpar la borcanas ca este fara cojite cum imi iese mie; sau nu-i pot face eu budinca de blueberry sau iaurt de bebe)...le mananca la fel de bine ca si mancarea facuta de mine...eu prefer sa-i gatesc eu ca stiu exact ce pun in mancare.
googletrei
Apr 20 2006, 09:31 AM
Borcanelele sunt ok, dar numai cand plecam pe undeva....incolo, eu ii dau mancare facuta de mine, o data la 2 zile. Si falcosul meu papa tot!! Adevarat e ca multe din legumele noastre sunt pline de chimicale, dar sa nu imi suneti mie ca in borcanele alea, care au termen de valabilitate 2 ani, care nu trebuiesc tinute in frigider, sunt mai multe vitamine si minerale decat in supa sau in piureul de fructe pe care i le dau eu... iar la noi, marul inca e mar...am inceract sa ii dau unul "made in Turkey" si l-a scuipat instantaneu. La fel mi-a facut si cu piureul de la Nestle, cu piept de pui...
Si am inca o intrebare...peste tot in carti scrie ca pana la un an sa nu i se adauge in mancare bebeului sare. Toate borcanelele au sare..deci??? care e adevarul??
Oricum, daca e sa recomand un produs, acela e borcanelul Hame, cu mere, piersici, caise, banane! Sunt facute in Cehia, sunt bune ca pret si calitativ...
kiki
Apr 20 2006, 11:34 AM
Eu nu ii dau decat mancarica facuta de mine, sucuri la fel, frcute pasate tot de mine...Momentan zic "nu" borcanelelor, dar vedem noi ce va fi mai incolo.
cami2bubulina
May 30 2006, 09:29 PM
CITAT(anaida @ Oct 15 2005, 10:41 PM) [snapback]9346[/snapback]
ai dreptate nici eu nu cred ca sunt 100% naturale,trebuie sa fie ceva in ele atata timp cat rezista atat,nu?Pupici
kiki
May 30 2006, 11:07 PM
Desi ziceam ca nu o sa ii dau borcanele, i-am dat. Sunt utile daca plec cu el in oras si il apuca foamea pe drum (desi incerc sa incadrez plimbarea intre orele de masa, ca sa fim acasa cand vine urmatoarea masa).
Lui ii plac, desi de multe ori eu nu pot nici sa gust din ele.
Legat de conservanti, cele pe care le-am cumparat eu de la farmacie au termenul de valabilitate mic, ceea ce inseamna conservant zero sau ca sa nu fiu idealista, conservant minim.
cristi_encher
Jul 13 2006, 11:52 AM
Buna ziua.
Ce parere aveti despre piureurile de la Nestle? Fetita mea are 5 luni si as vrea, sa stiu daca sunt bune.
Miru
Jul 13 2006, 12:01 PM
Bine ai venit!
Eu ii dau bb-ului meu pireuri de toate felurile de la 7 luni, nu doar Nestle, ci si Hipp si Ulker. Nu ii dau zilnic, in general ii fac eu mancarica, maxim 1 / saptamana, dar am vrut sa se obisnuiasca cu mancare variata si mai ales cu "borcanasele" pentru ca voi merge in concediu si ele vor fi baza. Nu stiu daca voi putea gati acolo si mancare de la restaurant nu am curajul sa ii dau. BB-ului i-au placut toate, chiar si cele cu peste, si mie mi se par mai sigure de consumat in deplasari decat cine stie ce mancare cumparata.
natty
Jul 13 2006, 04:28 PM
ce parere am? foarte proasta.a, da, in concediu poate ca o sa fac si eu o exceptie, dar asa ca aliment permanent in alimentatia copilului meu, NU.
de ce am o parere proasta? pentru ca aceste borcanase au aditivi. oricine ar spune ca nu, eu nu imi explic cum de aceste borcanase au termen de valabilitate 3 luni. daca puneti supica pe care o dati voi bebeilor la masa de pranz intr-un borcanas, il sterilizati si il pastrati la frigider timp de 3 luni, vedeti ce iese.
aurash1
Aug 8 2006, 01:31 PM
Am readus in discutie subiectul borcanelelor, bineinteles dupa ce am citit tot ce ati scris voi. Noi avem aproape 5 luni si papam borcanele de la Hipp (piersica, caisa, mar cu morcov, mar cu afine...dar avem pregatite si piureuri de spanac si morcov cu orez etc.). Vreau sa va rog sa ne dati si noua un exemplu de meniu cu borcanele, adica cum le dadeati voi la bebei...la ce intervale, la ce mese, fructe dimineata...legume la pranz si cum reuseati sa intercalati si laptic sau nu, daca se poate si pe ore. In legatura cu legumele din piata nu stiu exact ce contin sau de unde provin, dar dupa ce am papat un piure facut in casa ne-am umplut de bubite

.Asa ca momentan papam borcanele, laptic si cereale de la Milupa. Ne ajutati si pe noi, va rugam?
freedelia
Aug 8 2006, 02:31 PM
Aurash, mi se pare ca avem copilasii nascti in aceeasi zi :) Noi inca nu am inceput deloc diversificare, vreau sa astept pna spre 6 luni. Dar imi aduc aminte de la John, care manca destul de mult borcanele, ca ii dadeam parca unul de fructe amestecat cu biscuiti sau (mai rar) cu cereale. Pe asta parca i-l dadeam dimineata. Hai sa o iau mai organizat:
Dimineata, la sculare, lapte.
Dupa cateva ore, cereale si fructe (din borcanel sau pasate de mine).Fructele uneori le amestecam cu cereale sau biscuti, alteori cu branza de vaci. Mereu combinatii diferite ca sa se obisnuiasca cu cat mai multe gusturi si ca sa nu se placitseasca.
La pranz legume (borcanel sau faute de mine) si mai tarziu carnita, sau borcanel cu orez si carinta si legume, macaroane cu legume, oricum, un borcanel "sarat" adica nu fructe. Sau ceva asemanator facut de mine. Dupa asta ii dadeam supita (altfel era prea plin de la supa ci nu mai papa legumele). Dar asta mai tarziu, la inceput ii dai un singur fel, un fel de supa mai groasa, legume pasate si lungite cu zeama in care au fiert. Dupa felul intai si felul doi, ii dadeam lapte, dar putin, cam 2/3 din ce manca la masa de dimineata sau seara.
Boooon, dupa pranz urma somn cateva ore.
Dupa somn, gustarea, care era fie iaurt, fie o banana, fie fructe cu biscuiti, cam atata imi amintesc.
Seara, iarasi lapte mult, ca si dimineata (parca 210ml)
Sper sa te fi ajutat, astea sunt amintiri de acum 2 ani, acum-acum o iau iar de la capat.
aurash1
Aug 8 2006, 03:44 PM
CITAT(freedelia @ Aug 8 2006, 03:31 PM) [snapback]92542[/snapback]
Aurash, mi se pare ca avem copilasii nascti in aceeasi zi :) Noi inca nu am inceput deloc diversificare, vreau sa astept pna spre 6 luni. Dar imi aduc aminte de la John, care manca destul de mult borcanele, ca ii dadeam parca unul de fructe amestecat cu biscuiti sau (mai rar) cu cereale. Pe asta parca i-l dadeam dimineata. Hai sa o iau mai organizat:
Dimineata, la sculare, lapte.
Dupa cateva ore, cereale si fructe (din borcanel sau pasate de mine).Fructele uneori le amestecam cu cereale sau biscuti, alteori cu branza de vaci. Mereu combinatii diferite ca sa se obisnuiasca cu cat mai multe gusturi si ca sa nu se placitseasca.
La pranz legume (borcanel sau faute de mine) si mai tarziu carnita, sau borcanel cu orez si carinta si legume, macaroane cu legume, oricum, un borcanel "sarat" adica nu fructe. Sau ceva asemanator facut de mine. Dupa asta ii dadeam supita (altfel era prea plin de la supa ci nu mai papa legumele). Dar asta mai tarziu, la inceput ii dai un singur fel, un fel de supa mai groasa, legume pasate si lungite cu zeama in care au fiert. Dupa felul intai si felul doi, ii dadeam lapte, dar putin, cam 2/3 din ce manca la masa de dimineata sau seara.
Boooon, dupa pranz urma somn cateva ore.
Dupa somn, gustarea, care era fie iaurt, fie o banana, fie fructe cu biscuiti, cam atata imi amintesc.
Seara, iarasi lapte mult, ca si dimineata (parca 210ml)
Sper sa te fi ajutat, astea sunt amintiri de acum 2 ani, acum-acum o iau iar de la capat.
Aproape in aceeasi zi!

Al meu e mai mare ca asa ii sta bineunui baiat, e nascut pe 13

. Chiar ma gandeam sa te contactez pe PM pt ca stiam ca trebuia sa nastem cam odata

. iti multumesc frumos si uite iti scriu cam cum papam noi acum:
07.30-08.00 180 ml LP Milumil 2
11.00 jumatate de borcanel de piure d efructe de la Hipp (piersica, caise, mar cu morcov, mar cu afine)
13.00 jumatate de borcanel spanac sau crema morcov cu orez etc. de la Hipp
17.00 160 ml LP Milumil 2
20.00 cereale Milupa cu lapte cam 60 ml
22.30-23.00 210 ml LP Milumil 2
Avem 5 luni fara cateva zile, 66 cm si 8 kilograme.
Ce ne sfatuiesti?Multumim frumos!
freedelia
Aug 9 2006, 11:44 AM
Buna Aurash, da, Cezarel e cu 3 zile mai mare ca Jodie Kate. Si e si mai maricel. Noi avem doar 63-64 cm si 7 kg. Dar noi papam mai mult san, poate si de aia, si suntem si fetita.
Asa, ce sfaturi iti dau eu, desi stiu ca in Romania este foarte raspandit obiceiul punerii cerealelor in lapte si servirii lor seara, sfatul meu este sa i le dai cu lingurita, doar cu putin lapte, sa fie ca o crema, de consistenta grisului cu lapte mai laptos. Si sa i le dai dimineata, ca le asimileaza mai bine organismul. In rest, suna bine ce ii dai, dar sfatul meu e sa nu renunti complet la mancarea facuta de tine, ca tot aia e mai buna si cu borcanasele risti sa ajuga un super fitzos la mancare.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.