CITAT(ZAGADINA @ Oct 13 2005, 01:07 PM)
Salut fetelor. N-am scris cam de multicel si mi-ati lipsit. Revin acum cu cateva intrebari pt voi, poate imi dati niste raspunsuri l acateva nelamuriri.
In primul rand vreau sa va intreb d masa de noapte. Fetita mea, Alexandra are 2 luni jumate. Noaptea in jurul orei 3 se trezeste ca sa manace (asa cred eu) De fiecare dat ao aud cand se treezeste si misca in patut (desi nu dorm in camera cu ea) .Eu o pun la san si papa apoi stau cate o ora cu ea pana adoarme (rade, sughita...are chef de joaca) Ceea ce vreau sa spun este ca nu plange cand se trezeste, iar de cateva nopti isi suge degetul mare (ca suzeta nu vrea deloc) dar in somn, foarte agitata. Obiectivul meu este sa-i scot masa de noapte, iar nelamurirea mea este daca ii este sau nu foame cand isi suge degetul. Poate am gresit pana acum ca o luam din patut si o puneam la san. Oare s-o las in pace, poate adoarme inapoi (desi azi noapte n-am mai rezistat ca a tocanit o ora pana am pus-o la san). Normal daca nu plange probabil ca nu-i este foame. Nu? ca daca i-ar fi, ar trage ce ar treage din deget, si-ar da seama ca degeaba si ar plange dupa papa. Voi ce parere aveti? BB-ii vostri au renuntat la masa de nopate?
Mai vroiam sa va intreb daca este prea devreme sa o pun in scaunel din acela tip scoica, in care oricum ii place foarte mult si care se zice ca tine coloana in pozitie buna.
Si, inca ceva, imi fac unele griji....pana la prima menstratie, daca alaptez, teoretic nu exista riscul unei sarcini. Sau nu???
Va pup si va doresc toate cel bune voua si bb-ilor
[snapback]8740[/snapback]
parerea mea este k NU TU TREBUIE SA RENUNTI LA MASA DE NOAPTE, CI BB.el este singurul in masura sa spuna dak este pregatit organismul lui sa reziste pana a doua zi dimineata.se pare k kisa dak ajungi la varstade 4 luni si-i poti introduce cerealele, gandindu-te k astfel puiul este satul si nu se mai trezeste, te poti insela.se pare k nu avem incotro:trebuie sa ne conducem pas cu pas dupa bioritmul bebelului.
degeteleul si-l suge din placere, pana sistemul neuro...bla..bla...bla (n-am retinut denumirea exacta si mai bine nu scriu prostii), deci pana cand sitemul nervos nu stiu de care nu se matureaza complet, copilul nu va inceta sa suga degetzelul, suzeta, gulerul camasutzei...al meu e mort dupa bavetzica.daca nu are, baleste tot, suge tot ce prinde..
daca tot nu dormi impreuna cu bebelul, lasa-l sa se foiasca un timp, si, daca incepe sa planga, ii dai sa suga.altfel, daca el nu da semne k-i e foame, de ce i-ai da?
dar fii atenta la un aspect:este bebelul tau rau de foame sau este un puturosel?te intreb pt.k al meu dak il las nemancat, doamne fereste sa ceara!!!asa mi-am dat seama pe la 3 luni, cand nu-i dadusem sa suga decat de 3x in 24 de oare, k bebelul meu nu cere, pur si simplu.si atunci, am recurs la a-i face un program de alimentare, caci, in ritmul lui nu mai crestea el nici pana la craciun
bebelul meu a renuntat la masa de noapte de la o luna jumate (adica il alaptam pe la 23-24 si mai se trezea la 5-6 dimineata).
il poti pune in scaunul tip scoica, numai daca este prevazut special pr.nou-nascuti, si nu-l tine mai mult de o jumatate de ora, pt.inceput, apoi o ora, apoi maxim o ora jumate.daca pleci la un drum lung, dupa o ora e bine sa-l scoti din scoica, sa-l lasi juma de ora pe burta sau pe spate, in functie de varsta sugarului, sa i se relaxeze in totalitate coloana.
in primele 6 saptamani nu poti ramane insarcinata.in skimb, dupa aceste 6 sapt., in ciuda faptului k alaptezi, pot iramane insarcinata.la recomandarea medicului, poti lua contraceptive specile pt.alaptare, care se iau non-stop (fara pauza de 7 zile) si FIX la aceeasi ora. in functie de preferintele tale, medicul tau ginecolog se va oferi a-ti monta un sterilet.depinde de tine pt.ce variata vei opta.oricum, sterieltul nu ti-l va monta prea curand.acesta se monteaza cica ori imediat dupa nastere, ori la cel putin 6 luni dupa nastere (asa mi-a zis mie medicul, acu' nu bab mana'n foc

)
pupicei