Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Alaptatul Noaptea
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Despre Copii > Alimentatia copilului (0-3 ani)
Pages: 1, 2, 3, 4
ZAGADINA
Salut fetelor. N-am scris cam de multicel si mi-ati lipsit. Revin acum cu cateva intrebari pt voi, poate imi dati niste raspunsuri l acateva nelamuriri.
In primul rand vreau sa va intreb d masa de noapte. Fetita mea, Alexandra are 2 luni jumate. Noaptea in jurul orei 3 se trezeste ca sa manace (asa cred eu) De fiecare dat ao aud cand se treezeste si misca in patut (desi nu dorm in camera cu ea) .Eu o pun la san si papa apoi stau cate o ora cu ea pana adoarme (rade, sughita...are chef de joaca) Ceea ce vreau sa spun este ca nu plange cand se trezeste, iar de cateva nopti isi suge degetul mare (ca suzeta nu vrea deloc) dar in somn, foarte agitata. Obiectivul meu este sa-i scot masa de noapte, iar nelamurirea mea este daca ii este sau nu foame cand isi suge degetul. Poate am gresit pana acum ca o luam din patut si o puneam la san. Oare s-o las in pace, poate adoarme inapoi (desi azi noapte n-am mai rezistat ca a tocanit o ora pana am pus-o la san). Normal daca nu plange probabil ca nu-i este foame. Nu? ca daca i-ar fi, ar trage ce ar treage din deget, si-ar da seama ca degeaba si ar plange dupa papa. Voi ce parere aveti? BB-ii vostri au renuntat la masa de nopate?
Mai vroiam sa va intreb daca este prea devreme sa o pun in scaunel din acela tip scoica, in care oricum ii place foarte mult si care se zice ca tine coloana in pozitie buna.
Si, inca ceva, imi fac unele griji....pana la prima menstratie, daca alaptez, teoretic nu exista riscul unei sarcini. Sau nu???
Va pup si va doresc toate cel bune voua si bb-ilor
anaida
ZAGADINA, cred ca e prea devreme sa-i scoti masa de noapte, daca nu i-ar fi foame, nu s-ar trezi. Faptul ca-si suge degetelul se datoreaza nevoii ei innascute de a suge, dar poate deveni periculos, asa ca ai grija (in mod normal, pana la varsta de 7-8 luni un copil ar trebui sa renunte la acest obicei, dar daca n-o face trebuie sa actionezi intr-un fel, pt ca in timp poate deveni un reflex neconditionat foarte nociv pt dentitie...mai ales daca se prelungeste pana spre perioada aparitiei dentitiei definitive).
De ce nu plange cand ii este foame? Poate asta e felul ei de a cere papa noaptea, mai discret...nici baietelul meu nu plangea, ci scancea usor si eu eram prezenta imediat la datorie...ziua insa isi cerea drepturile cu voce tare...
...si te mai sfatuiesc ceva...evita sa te joci cu ea noaptea pt ca ii creezi o obisnuinta de care va scapa foarte greu...si tu vei vrea sa dormi...dupa ce a papat tine-o sa ragaie, vorbeste-i cat mai putin si mai incet, apoi o pui inapoi in patut si ai plecat...de jucat va jucati ziua...parerea mea!
AdrianaC
Si eu sunt de parere ca e prea devreme sa renunti la masa de la ora 3:00, mai ales daca bebe se trezeste. Trebuie insa sa nu o bagi prea mult in seama, nu aprinzi lumina, o iei incet, fara sa-i vorbesti, ii dai sa pape si o pui in pat. Nu mai sta la joaca pentru ca se va obisnui asa.

Incearca sa ii dai o suzeta dupa aceea, de suzeta se va dezvata mai usor decat de suptul degetelului.
Criss_B
Sonya a papat la ora 2.30-3.00 noaptea pana la 8 luni, cum a facut 8 luni nu s-a mai trezit, desi pediatra mi-a spus de la 4 luni sa ii scot masa de noapte...
Nici ea nu doarme cu noi in camera ci la ea in patut, singura in camera, cu perdeaua jumatate trasa si intra pe geam lumina de afara, dar cand se trezea noaptea ma duceam la ea pe intuneric, ma ghidam dupa ce se distingea in lumina de afara si o luam din patut fara sa-i spun un cuvant, o puneam la san si papa si apoi o plimbam putin roata prin camera cu capul pe umarul meu sa ragaie si apoi o puneam in patut la ea, totul in cea mai mare liniste... cand adormea nu stiu dar este cert ca nu o mai bagam in seama pana dimineata si ea era linistita si chiar daca scancea usor si ma duceam sa o vad o intorceam doar de pe o parte pe alta si o mai mangaiam o data, dar nu-i spuneam nici un cuvintel... si asa trebuie si ea sa inteleaga ca e noapte si intuneric si se doarme... si Sonya a receptionat 3.gif

Cu degetelul ti-au raspuns fetele 5.gif , iar despre scaunelul scoica nu pot sa-ti spun nimic, ideea este sa ii tina spatele drept si sa nu-i forteze coloana obligand-o sa stea prea mult in fundulet...

Cat despre ultima intrebare 9.gif spune cartea ca daca alaptezi zi si noapte la 3 ore cica nu ai probleme de a ramane insarcinata, mai ales daca nu iti vine nici menstruatia... dar cum noaptea nu alaptezi la 3 ore eu zic ca e mai bine sa incerci sa folosesti prezervativul sau o alta metoda de contraceptie, daca nu vrei sa ramai insarcinata asa de repede (ca eu stiu mamica de 3 copii facuti la diferenta de un an intre ei - fiecare e mai mare cu un an ca precedentul si mama a alaptat 10.gif )...
elle
CITAT(ZAGADINA @ Oct 13 2005, 01:07 PM)
Salut fetelor. N-am scris cam de multicel si mi-ati lipsit. Revin acum cu cateva intrebari pt voi, poate imi dati niste raspunsuri l acateva nelamuriri.
In primul rand vreau sa va intreb d masa de noapte. Fetita mea, Alexandra are 2 luni jumate. Noaptea in jurul orei 3 se trezeste ca sa manace (asa cred eu) De fiecare dat ao aud cand se treezeste si misca in patut (desi nu dorm in camera cu ea) .Eu o pun la san si papa apoi stau cate o ora cu ea pana adoarme (rade, sughita...are chef de joaca) Ceea ce vreau sa spun este ca nu plange cand se trezeste, iar de cateva nopti isi suge degetul mare (ca suzeta nu vrea deloc) dar in somn, foarte agitata. Obiectivul meu este sa-i scot masa de noapte, iar nelamurirea mea este daca ii este sau nu foame cand isi suge degetul. Poate am gresit pana acum ca o luam din patut si o puneam la san. Oare s-o las in pace, poate adoarme inapoi (desi azi noapte n-am mai rezistat ca a tocanit o ora pana am pus-o la san). Normal daca nu plange probabil ca nu-i este foame. Nu? ca daca i-ar fi, ar trage ce ar treage din deget, si-ar da seama ca degeaba si ar plange dupa papa. Voi ce parere aveti? BB-ii vostri au renuntat la masa de nopate?
Mai vroiam sa va intreb daca este prea devreme sa o pun in scaunel din acela tip scoica, in care oricum ii place foarte mult si care se zice ca tine coloana in pozitie buna.
Si, inca ceva, imi fac unele griji....pana la prima menstratie, daca alaptez, teoretic nu exista riscul unei sarcini. Sau nu???
Va pup si va doresc toate cel bune voua si bb-ilor
[snapback]8740[/snapback]

parerea mea este k NU TU TREBUIE SA RENUNTI LA MASA DE NOAPTE, CI BB.el este singurul in masura sa spuna dak este pregatit organismul lui sa reziste pana a doua zi dimineata.se pare k kisa dak ajungi la varstade 4 luni si-i poti introduce cerealele, gandindu-te k astfel puiul este satul si nu se mai trezeste, te poti insela.se pare k nu avem incotro:trebuie sa ne conducem pas cu pas dupa bioritmul bebelului.
degeteleul si-l suge din placere, pana sistemul neuro...bla..bla...bla (n-am retinut denumirea exacta si mai bine nu scriu prostii), deci pana cand sitemul nervos nu stiu de care nu se matureaza complet, copilul nu va inceta sa suga degetzelul, suzeta, gulerul camasutzei...al meu e mort dupa bavetzica.daca nu are, baleste tot, suge tot ce prinde..
daca tot nu dormi impreuna cu bebelul, lasa-l sa se foiasca un timp, si, daca incepe sa planga, ii dai sa suga.altfel, daca el nu da semne k-i e foame, de ce i-ai da?
dar fii atenta la un aspect:este bebelul tau rau de foame sau este un puturosel?te intreb pt.k al meu dak il las nemancat, doamne fereste sa ceara!!!asa mi-am dat seama pe la 3 luni, cand nu-i dadusem sa suga decat de 3x in 24 de oare, k bebelul meu nu cere, pur si simplu.si atunci, am recurs la a-i face un program de alimentare, caci, in ritmul lui nu mai crestea el nici pana la craciun 19.gif
bebelul meu a renuntat la masa de noapte de la o luna jumate (adica il alaptam pe la 23-24 si mai se trezea la 5-6 dimineata).

il poti pune in scaunul tip scoica, numai daca este prevazut special pr.nou-nascuti, si nu-l tine mai mult de o jumatate de ora, pt.inceput, apoi o ora, apoi maxim o ora jumate.daca pleci la un drum lung, dupa o ora e bine sa-l scoti din scoica, sa-l lasi juma de ora pe burta sau pe spate, in functie de varsta sugarului, sa i se relaxeze in totalitate coloana.

in primele 6 saptamani nu poti ramane insarcinata.in skimb, dupa aceste 6 sapt., in ciuda faptului k alaptezi, pot iramane insarcinata.la recomandarea medicului, poti lua contraceptive specile pt.alaptare, care se iau non-stop (fara pauza de 7 zile) si FIX la aceeasi ora. in functie de preferintele tale, medicul tau ginecolog se va oferi a-ti monta un sterilet.depinde de tine pt.ce variata vei opta.oricum, sterieltul nu ti-l va monta prea curand.acesta se monteaza cica ori imediat dupa nastere, ori la cel putin 6 luni dupa nastere (asa mi-a zis mie medicul, acu' nu bab mana'n foc 10.gif )
pupicei 11.gif
ellagiana
eu o voi lasa pe Karina sa isi scoata singura masa de noapte...daca ea simte nevoia sa pape noaptea, ii dau, daca nu, nu...si fetita ta, Zagadina, este inca mica si nu cred ca e bine sa intervii in programul ei nocturn de papa...cand se trezeste sa pape, nu vorbi cu ea, nu aprinde lumina, nu face zgomote tari, pune-o la san si apoi in patut ca sa stie ca noaptea e liniste si trebuie sa doarma si ca numai ziua e de joaca...eu n-am avut probleme cu Karina pana acum cu jucatul noaptea, e o puturoasa mare si adoarme si seara fara plimbari sau leganari, iar cand se trezeste sa pape scanceste, e finuta si are grija sa nu ma lase fara auz, dar daca nu aud sau nu vin imediat stie sa se faca auzita 71.gif...mie doctorii mi-au zis s-o las sa-si suga degetelele, dar eu n-o las ca stiu ca poate ramane cu prostul asta de obicei si am o verisoara care are degetele mari deformate-bombate ca o bila- tocmai pt ca si le-a supt mult timp ca parintii nu au reusit s-o mai dezvete pana a intrat la scoala, cred ca si dupa aia...toti bebelusii simt nevoia sa suga, asta ii linisteste pe ei si-i face sa se simta bine...decat s-o lasi sa-si suga manutele, mai bine incearca sa-i dai suzeta, umezeste-o un pic inainte...
...cand mergem cu masina, noi o tinem pe Karina numai in scaunel de-ala scoica pt infants...de cand am scos-o din maternitate numai asa o purtam...si prin magazine la fel, o punem pe carucioare ca au dispozitiv special pt montarea cosuletelor astora pt bebei si asa ne miscam cu ea...deci stai linistita ca sunt facute special pt bebei, nu le deformeaza coloana si nu stau incomod chiar daca sunt inclinate la 45 de grade...
...mie doctorul mi-a recomandat sterilet dupa nastere, pastilele cic-ar trece in lapte si m-ar ingrasa...teoretic nu ramai, dar practic...nu se stie...asa ca mai bine te feresti...ia legatura cu medicul tau si vezi ce te sfatuieste si el.
ZAGADINA
Va multumesc pt sfaturi, ele vin in intampinarea a ceea ce gandeam si eu. Am sa-i dau masa de noapte de cate ori cere, numai sa dea Dumnezeu sa am laptic. Cu privire la suptul degetului...bine ar fi sa vrea suzeta, dar credeti-ma am rotunde si tesite, din latex si silicon(toate combinatiile posibile intre acestea) si tot nu vrea s-o apuce. Nici umezita, nici cu miere, nici cu lapte ..nimic. O impinge afara cu limbuta si se stramba de numa cand incerc s-o fac sa o ia. Acum i-am pus o manusa pe manuta stanga (ca numai cu aia are treaba), dar numai in timpul zilei ca mi-e teama ca noaptea sa nu si-o infunde in gurita si sa se sufoce. Am observat ca isi suge degetul numai cand i se face somnic, iar dup a15 min cand adoarme il da afara, sau il scot eu si doarmme mai departe.
La masa de nopate as aprocedez si eu. In semiintuneric, numai cu lumina ce intra pe geam, nu vorbim decat in soapta...pana acum e ok, nu plange dup ace plec, se mai foieste, dar adoarme.
Ei, vom vedea ce o fi mai departe cu degetul asta.Sper sa fie ok
Va pup si va multumesc! 6.gif
A si am uitat sa va spun, dupa ce ca si-l nimereste cam greu pe cel mare (degetul) sta cu palma rasfirata pe toata fata si o tot deranjeaza la ochisori, dar NU RENUNTA!
ZAGADINA
va scriu tot eu dup ace atrecut o noapte in care n-am dormit cam 2 ore gandindu-ma daca sa-i dau sa pape sau nu. Adica am auzit-o ca isi suge degetul am mers la patut si am privit-o cam 30 de min crezand ca poate poate se trezeste. Tot ma gandesc daca ii este foane sau nu. Intr-un final am zis s afac o experienta. O pun l asan, papa si sa vad daca satula il mai suge. Nici n-am ajuns cu ea la patut duap ce a ,mancat ca s-a apucat din nou. Deci nu-l suge neaparat cand i se face foame. Poate este in stare sa reziste pana dimineat fara papa. Ziua isi cere drepturile foarte hotarata (este rea de foame cum se spune) dar eu stiu si bebelusi caredin maternitate dormeau pana dimineata fara masa de la 2- 3 > la nopate o sa incerc sa o las in pace cu degetul ei sa vad cand il lasa si cere papa in vre-un fel. Sper sa am puterea sa fac asta fara sa ma gandesc ca-l suge de foame.
ellagiana si eu as vrea sa n-o las sa-si suga degetul dar efectiv NU AM CE SA FAC. De cate ori i-l scot si nu e total adormita se enerveza asa de tare si plange de numa".Plus de asta nu sunt tot timpul lang aea sa prind momentul cand il baga si sa il scot.
O s avedem ce-o mai fi
va pup!
elle
CITAT(ZAGADINA @ Oct 15 2005, 05:35 PM)
Nici umezita, nici cu miere, nici cu lapte ..nimic. O impinge afara cu limbuta si se stramba de numa cand incerc s-o fac sa o ia.
[snapback]9306[/snapback]

zagadina, nu ai voie sa-i dai miere pana la un an.dak tot tii mortis sa-i dai suzeta, incearca inainte sa-i dai o lingurita cu ceva de colici (gen bonisan, sab simplex) si imediat sa-i dai suzeta.dar sa nu repeti operatiunea prea des, k o sa te trezesti k bb o sa asocieze suzeta cu gustul de...ce-i dai tu, si, cand ti-o cere suzeta in miez de noapte, inmoaie-o tu, dak ai kef 21.gif .

dar, sa stii k sunt sugari kre nu accepta niciodata suzeta, si nu ai ce le face sa-i convingi s-o ia.dak nu vrea, nu vrea, nu forta copilul sa faca ceva ce nu vrea (asta pe perioada cat este sugar, mai tarziu, cand intelege, se mai skimba un pic lucrurile, cred 10.gif ...)
Minola
dupa baita adica ora21 si ii dau 170gr cereale in biberon si se mai scoala dimineata la 6
Criss_B
eu ii dau dupa baita de la ora 21.00-21.30 san cat vrea ea sa suga si apoi la somn cu ea si (acum) se trezeste direct dimineata...
naftalina
Eu am o mare problema cu dormitul noaptea.
Andrei are 7 luni si jumatate si se tot trezeste. Se culca pe la 9, se trezeste la 12 sau la 1 apoi din 2 in 2 ore. De fiecare data vrea sa manance biberon. Am incercat sa-i dau ceai dar nu-i place, vrea laptic din care nu papa intotdeauna , doar 60, 90, maxim 120ml cateodata.
Cum sa-i scot mesele de noapte?
Dorm cu el in camera ,dar el doarme in patut si sar imediat cum il aud. Nu pot sa suport cand plange si sa-l las acolo mai ales ca acum se ridica in fundulet sau sta in 4 labe si o ia la plimbare prin patut. Daca nu sar repede mi-e frica ca se trezeste si nu mai pot sa-l adorm.
I-am spus medicului care mi-a dat romergan sa-l linisteasca si sa mai doarma,dar acelasi program.N-a avut nici un efect.
Mi-a spus ca asa e felul lui.Dar pana cand? ca daca nu dorm putin ziua cu el nu sunt in stare sa mai fac nimic, iar ziua doarme cam jumatate de ora ,45 min,iar in cazuri ff fericite 1 ora sau 1 ora jumate.
Dati-mi niste sfaturi cum sa-l fac sa nu se mai trezeasca si sa nu mai manance?
sousourel
La 7 luni ar putea fi vorba de obisnuinta si/ sau de faptul ca nu mananca destul seara, inainte de culcare, tocmai in ideea ca urmeaza sa mai primeasca. Poate fi concentratia laptelui, am citit prin carti (ca noi suntem tot tzitztisti) ca trebuie crescuta odata cu inaintarea in varsta. Oricum, regula de aur este sa nu te repezi la el imediat. 68.gif lasa-l putin, vezi daca nu se culca inapoi, incearca sa-i dai putina apa. Cu rabdare si in timp il vei invata sa nu se mai trezeasca, dar nu exclude si variantele de mai sus: o masa "copioasa" inainte de culcare, concentrata laptelui, cereale dizolvate in lapte,e tc. Bafta! 8.gif
kiki
CITAT(sousourel @ Jan 6 2006, 12:59 AM)
La 7 luni ar putea fi vorba de obisnuinta si/ sau de faptul ca nu mananca destul seara, inainte de culcare, tocmai in ideea ca urmeaza sa mai primeasca. Poate fi concentratia laptelui, am citit prin carti (ca noi suntem tot tzitztisti) ca trebuie crescuta odata cu inaintarea in varsta. Oricum, regula de aur este sa nu te repezi la el imediat. 68.gif  lasa-l putin, vezi daca nu se culca inapoi, incearca sa-i dai putina apa. Cu rabdare si in timp il vei invata sa nu se mai trezeasca, dar nu exclude si variantele de mai sus: o masa "copioasa" inainte de culcare, concentrata laptelui, cereale dizolvate in lapte,e tc. Bafta! 8.gif
[snapback]29119[/snapback]

Fi-miu a renuntat singur la masa de noapte. Mananca bine inainte de culcare si asa poate sa doarma pana dimineata (pe la 6 se trezeste, uneori chiar si mai tarziu).
ellagiana
Delfinasa mea abia acum la 7 luni a terminat cu papatul noaptea...din a doua luna de viata si pana acum a avut o masa dimineata (la 3, apoi a lungit-o la 4, 5), iar acum se trezeste direct la 7-7:20 cand pleaca tati la serviciu...doarme foarte bine, zic eu, de la 9 seara la 7 dimineata, fara intrerupere...imi cam pierdusem speranta ca nu se va mai trezi noaptea ca am inceput diversificarea de la 5 luni si a durat 2 luni pana s-a hotarat ca e mai bine sa doarma noaptea, desi eu n-am intervenit cu ceva deosebit in meniul ei de seara si nici nu am fortat-o sa bea ceai sau apa, efectiv singura si-a taiat portia de noapte....Acum dormim amandoua de rupem paturile 24.gif
oanaizabela
Felicitari ! Ce bine de voi ! acum te are tati doar pentru el !

La noi nu se mai trezeste pentru papa de noapte de la 3 luni. Si atunci tot treptata s-a mutat ora de papa de la 4 la 5 la 6 .... Acum dormim de la 9 seara ( nu e chip mai devreme ) pana la 8 , uneori 9.

Ce fetitze cumintzeleavem. sa nu fie de deochi ! 9.gif mwah.gif

Karina ! ..............
lavinus
Noi avem aproape 4 luni si de la 2 luni jumate, papa, la 9-10 seara apoi la 5-6 dimineata, si iar somn pana la 8-9. Sper ca in cele din urma sa dormim toata noaptea, ca tare rau sau la capitolul somn si oboseala.
radu claudia
noi ne trezim de 7 ori pe noapte sa papam si mergem pe 8 luni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20.gif 20.gif 20.gif 20.gif 102.gif 102.gif 102.gif
vlad_mom
De la 3 luni a inceput sa se trezeasca mai tirziu, 5-6-7...si la 4 luni deja papa de seara la 20:30-21 si dimineata la 7-8, iar toata noaptea somn!
Cred ca depinde de fiecare copil, nu e o virsta la care ar trebui sa nu se mai trezeasca noaptea. Stiu copii care si la 2 ani se trezesc pentru un laptic in toiul noptii, asa ca, fiecare cu "norocul" lui!
kiki
David nu se mai trezeste noaptea de la 2 luni. Se culca pe la 8-9-10 si se trezeste la 5:30 (nu ma deranjeaza ca eu ma trezesc la 6, ca sa beau cafeaua cu tati inainte sa plece la serviciu).
rosefofo
Ce norocoase suntetii! Heky al meu e un mancacios si tot visez ca o sa prind si eu o noapte de somn. A trecut deja de 4luni si sunt oricum fericita ca doarme mai mult decat inainte si nu mai plange asa mult.Adoarme pe la 9-9.30, se trezeste la 12.30-1 sa isi ia masa apoi la 4-5 din nou papica si doarme pana la 8. Am inceput si eu cu diversificarea pentru ca nu prea mai am laptic sa alaptez la san si am sperat ca poate daca o sa se sature bine in timpul zilei o sa doarma noaptea..inca nu s-a intamplat.
madalin25
Dienuta noastra si-a facut un obicei-daca ii facem baita pe la 9 jumatate doarme linistita pana la 5 cand plec eu la servici-dupa aia sotia are de muncit ,ca nu se mai odihneste pana pe la 10,11 16.gif ; daca face baita inainte de 9-sa zicem pe la 8-se scoala in jurul orei 2-deci in ambele cazuri doarme mai bine de 6 ore .
Zicem mersi, ca inainte se trezea si de 5 ori pe noapte. 13.gif
Laura_bebe
Rares nu se mai trezeste noaptea de la 3luni.Seara adoarme pe la 22 si se mai trezeste dimineata la 6.30.Suntem tare fericiti!
mamilunaty
CITAT(Laura_bebe @ Apr 7 2006, 11:52 AM) [snapback]55690[/snapback]

Rares nu se mai trezeste noaptea de la 3luni.Seara adoarme pe la 22 si se mai trezeste dimineata la 6.30.Suntem tare fericiti!

Natalia nu s-a mai trezit noaptea de la doua luni-mai exact 10 saptamani. Adoarme dupa baita si supt 22.00 si se trezeste cel devreme la 5.30.

Asta noapte s-a trezit la 2.30 intr-un urlet... n-a tacut pana nu i-am dat sa suga -cam 5 min la fiecare san. mi-a parut rau ca n-am avut putin ceai facut, sa vad daca i-a fost sete sau foame...

Ce inseamna asta? Nu-i mai ajunge sanul de la 22.00 pana dimineata? Dupa ce-a mancat la 2.45 a dormit pana la 8.30...

despre copii
vlad_mom
CITAT(mamilunaty @ Apr 7 2006, 12:46 PM) [snapback]55703[/snapback]

Ce inseamna asta? Nu-i mai ajunge sanul de la 22.00 pana dimineata? Dupa ce-a mancat la 2.45 a dormit pana la 8.30...

Nu neaparat, poate altceva a suparat-o (caldura, setea)...si s-a calmat la sin pentru ca acolo se simte in siguranta... O noapte ca asta nu inseamna ca devine un obicei, si noi mai avem nopti in care ne trezim urlind, rarut ce-i drept, dar ii dau putina apa, suzeta, puiu si se culca, mai amorteste, mai viseaza...e greu mai sa fii asa de mic 3.gif
ana iulia 29
CITAT(mamilunaty @ Apr 7 2006, 12:46 PM) [snapback]55703[/snapback]

Natalia nu s-a mai trezit noaptea de la doua luni-mai exact 10 saptamani. Adoarme dupa baita si supt 22.00 si se trezeste cel devreme la 5.30.

Asta noapte s-a trezit la 2.30 intr-un urlet... n-a tacut pana nu i-am dat sa suga -cam 5 min la fiecare san. mi-a parut rau ca n-am avut putin ceai facut, sa vad daca i-a fost sete sau foame...

despre copii

Stii ca si al meu face la fel cateodata, se trezeste urland si papa max 5' in total apoi cade lat. Oricum doarme de la 23:30-cam pana la 7-7:30, cateodata fara sa se mai trezeasca peste noapte. Inschimb ultima masa cere si supliment, parca stie ca pana dimineata trebuie sa fie cu buticosul plin 71.gif
laly_pascu
Nadi are 2 luni si 1 saptamana si papa de 2 ori pe noapte, pe la 1-2 si la 6-7 depinde cateodata se trezeste mai devreme cateodata mai tarziu. M-am obisnuit si eu cu programul asta de trezit si facut lapte, la inceput a fost mai greu. Sper cand creste mai mare sa se trezeasca mai rar 3.gif . mwah.gif
leantza_ro
Si noi suntem cumintei foc. De la trei luni nu ne mai trezim noaptea. Ne culcam la 21.00 si ne trezim la 7.00 - 7.30 depinde. yahoo.gif
monika
Dragos si acum se trezeste pe la 3 dimineata sa manance, dar el cel tarziu la 9-9.30 doarme...uneori se trezeste mai devreme, pe la 2 si mai papa si pe la 5-6, si la 7-8 trezirea yahoo.gif Poate, in viitorul apropiat, nu se va mai trezi noaptea 39.gif , mai ales ca sapt viitoare il voi muta in patutul lui! 6.gif
Filuta
Si al meu se mai trezeste sa pape noaptea dar nu mereu.

despre copiidespre copii
onuta_dec
La inceput de tot se trezea o singura data pe noapte sa mai pape.Daciana de la 1 luna jumate nu se mai trezeste noaptea. Se culca la 22 si se trezea la 6 dimineata.Iar cu cat a trecut timpul a ajuns sa se culce la 19 si 30 de minute si sa se trezeasca la 7, 7:30. Asa face si acum. Si oricat am incercat eu sa o culc mai tarziu in speranta ca a doua zi se va trezi mai tarziu, facandu-si somnul de 12 ore ...degeaba.Daca o culc la 19 se trezeste la 7, daca o culc la 22 tot la 7 se trezeste 24.gif
irimia romina
Asta depinde si de copil,a mea are multa energie mananca cate un pic iar alearga si tot asa ,daca mananca seara bine doarme toata noaptea daca nu ii mai dau cate o sticluta de 100 de ml asa ca sa nu planga,zice ca noaptea nui bine sa le dai lapte ci ceai,acuma nu stiu ce sa zic.
adana
delia n-a mai papat noaptea de la 3 luni, dupa ce ne-am mutat de la garsoniera la apartament si a putut avea camera ei. a dormit toata noaptea din prima zi acolo. lucru absolut uimitor, pentru ca primele doua luni a papat la o ora jumate si noapte si zi. cand a trecut la dormit toata noaptea, se trezea totusi noaptea la 4 ore.
dar este cazul fetei mele, care-i foarte sensibila la zgomote.
dar va urez si voua sa gasiti secretul noptilor dormite, cel special pentru copilul fiecareia din voi. 8.gif
blancy
Sa va spun cand nu se va mai trezi noaptea?
Adopt tagma lui Robi, fratiorul mai mare "la-s ca-l dresez eu!" hi,hi,hi
Si are mare dreptate.
Pe langa faptul ca bebelusii se trezesc noaptea pentru mancare se trezesc si datorita noua ca suntem niste prapastioase.
Cred ca starea psihica din casa il afecteaza pe micut mai mult decat foamea.
La noi s-a trezit Antonio numai in primele 2 saptamani cand am iesit din maternitate si uneori din cauza "tortului din pantaloni" ;)
Dar altfel doarme de la 21-22 pana la 6-7 dimineata.
Iar in casa la noi nu-i nimeni stresat.
Dar din pacate cred ca tocmai cu acest sentiment trebuie sa lupte mamicile care au nopti albe.
adana
si totusi in primele luni mai au si stomacul mic 4.gif
a mea a avut mereu atmosfera buna in casa, singura mea problema mare era oboseala care se datora ritmului in care papa.
poate ca bine ar fi sa nu generalizam. asa-i?
guguta
CITAT(adana @ Apr 26 2006, 02:34 PM) [snapback]59766[/snapback]

si totusi in primele luni mai au si stomacul mic 4.gif
a mea a avut mereu atmosfera buna in casa, singura mea problema mare era oboseala care se datora ritmului in care papa.
poate ca bine ar fi sa nu generalizam. asa-i?

Fetelor Luca al meu se trezea acum cateva saptamani si de 4-5 ori pe noapte sa pape, dar acum doar de 2-3 ori (acum are 7 luni jumate). Oare e normal?
danuta5
radu claudia ce ii dai sa manance la bebel ?????????????
anamaria20
Eu abia astept sa nu se mai trezeasca noaptea ,sa am si eu un somn linistit si neintrerupt dar pana atunci cred ca mai am de suportat.Oricum daca nu se trezeste noaptea sa manance se gaseste un motiv sa se trezeasca ori dintisorii care cresc ,ori vreun vis urat asa ca nu o sa mai fie niciodata ca inante.
googletrei
Tudi se trezea sa pape la ora 3 sau la 4...asta pana la 5 luni...apoi nu i-a mai ajuns laptele si vreo 2 sapt s-a trezit noaptea din ora in ora pana cand, intr-o duminica noapte a dormit incontinuu la sa..cum il luam, cum urla...am mers la doctor, am vazut ca aluat in greutate doar 50g (in situatia in care papa supica de pui ..mai bine spus piure, si cereale cu fructe) ...si asa am inceput sa bag supliment cu Milumil si brusc Tudi a inceput sa doarma toata noaptea....acum adoarme pe la 10:30, 11, si se trezeste la 8:30,9.....se mai trezeste noaptea plangand, dar nici nu apuc sa il iau bine in brate si a si adormit....
aisha01
Sunteti niste fericite fetelor...cele cu bebei care nu se trezesc noaptea...
Bebelul meu, pana la 5 luni se trezea din 2 in 2 ore ca sa manance la san...iar pe urma cel putin o data pe noapte pana la 1 an jumate, papa un biberon cu lapte si pe urma iar somnic...Abia de la 2 ani a inceput sa doarma toata noaptea...iar acum a inceput sa vorbeasca in somn, striga si rade...Deci de una sau de alta tot ne face prezenta noaptea... 4.gif
LORY
Emy al meu pana la 1 an manca si noaptea de 2-3 ori/noapte; acum are 1 an si 4 luni si mananca seara la culcare 100-150ml si dimineata in jurul orei 5 mai bea un biberon cu lapte. Cineva ma sfatuise, la un moment dat, sa-i dau mancare mai consistenta inainte de culcare (un biberon cu lapte cu cereale), si am incercat si asa, dar n-a dat rezultate 102.gif .Cunosc o mamica al carei copil s-a trezit noaptea pana la 2 ani.
[attachmentid=5355]
shelyna
Am auzit ca bebeii care sunt alaptati la san, indiferent daca le este foame sau nu se trezesc de dorul tzitzicii. Daca o iubesc ce putem sa facem noi? De parca noua nu ne-ar placea 25.gif ...
Roxanel
La o luna si 6 zile ii dau lapte praf la 12 noaptea cu gandul ca sa nu se mai trezeasca pana dimineata, dar la 3.45 - 4 dimineata fiica-mea ma trezeste la apel. Asa ca ii mai dau o sticluta dupa care mai cere la 7.30-8. Sper ca pe la 2 luni sa doarma toata noaptea ... sper 4.gif
marnie
In schimb bebita mea de nici o luna papa f bine inainte de baita,cel mai bine la acea masa de ora 8-8:30seara.
Dupa baita abia suge 5 min apoi adoarme.Doarme cate 5-6 ore ceea ce m-a adus pe mine la disperare.Pediatra mi-a zis sa o las cum vrea numai noaptea dar ziua sa o fortez sa pape mai des pt recuperare,si sa ma consider norocoasa ca nu ma solicita pe timp de noapte.
ana iulia 29
CITAT(marnie @ May 17 2006, 10:31 PM) [snapback]65928[/snapback]

In schimb bebita mea de nici o luna papa f bine inainte de baita,cel mai bine la acea masa de ora 8-8:30seara.
Dupa baita abia suge 5 min apoi adoarme.Doarme cate 5-6 ore ceea ce m-a adus pe mine la disperare.Pediatra mi-a zis sa o las cum vrea numai noaptea dar ziua sa o fortez sa pape mai des pt recuperare,si sa ma consider norocoasa ca nu ma solicita pe timp de noapte.

Esti o norocoasa, mai ales ca bebita n-are nicio luna. Alex in prima luna se trezea si dupa 1h1/2 de fomica. Acum nani la 8:30 se mai trezeste la 4 sa pape 5 minute , probabil de sete si apoi doarme pana dimineata la 9. Dar singur si-a reglat mesele nu i-am scos eu niciuna. Si ceai am incercat sa-i dau intr-o noapte si l-a baut pe tot 50ml si apoi tot a cerut sana, asa ca....si ce-i mai tare a facut colici exact de la Bonisan si Baby Drink 24.gif Pediatra mi-a zis ca din cauza indulcitorilor, asa ca nu poti stii cum reactioneaza fiecare.
Cris_W
A mea are 8 luni si primul cadou l-am avut de 8 Martie cand a dormit de seara pana dimineata pe la 6,in rest...eu nu stiu ce inseamna sa dormi mai mult de 3 ore legate.Si daca se intampla sa doarma ea mai mult,ma trezesc eu si sunt cu urechea mereu ciulita. fool.gif
Asadar eu cred ca bebicii se trezesc de dorul sanului(eu inca mai alaptez),mai tarziu se trezesc pt ca se foiesc(a mea pe la 5 luni se trezea pt ca se rasturna pe burta si nu mai nimerea pe spate),apoi ca adorm suparati(plangand) sau agitati...Mai citeam undeva ca bebicii se trezesc si cand trec de la un vis la altul(asta facem si noi numai ca nu ne dam seama)...
Iar acum ,ce e mai rau...sunt stressata! 102.gif Sunt stressata pt ca am pierdut controlul...si asta cred ca e vina dintilor care ne freaca...Se trezeste iregulat,poate si de doua ori pe ora;ii dau sa suga,iar e trage uneori de san si se enerveaza,iar eu am senzatia ca nu mai am lapte(si e normal ca asa repede sanii sa nu produca lapte)...Si uite asa am ajuns un psh-ita...Il sss-ai pe sotul meu sa fie mai linistit(sa umble in varful picioarelor daca se poate) cand "printesa" doarme. mwah.gif
guguta
CITAT(Cris_W @ May 24 2006, 12:20 AM) [snapback]67524[/snapback]

A mea are 8 luni si primul cadou l-am avut de 8 Martie cand a dormit de seara pana dimineata pe la 6,in rest...eu nu stiu ce inseamna sa dormi mai mult de 3 ore legate.Si daca se intampla sa doarma ea mai mult,ma trezesc eu si sunt cu urechea mereu ciulita. fool.gif
Asadar eu cred ca bebicii se trezesc de dorul sanului(eu inca mai alaptez),mai tarziu se trezesc pt ca se foiesc(a mea pe la 5 luni se trezea pt ca se rasturna pe burta si nu mai nimerea pe spate),apoi ca adorm suparati(plangand) sau agitati...Mai citeam undeva ca bebicii se trezesc si cand trec de la un vis la altul(asta facem si noi numai ca nu ne dam seama)...
Iar acum ,ce e mai rau...sunt stressata! 102.gif Sunt stressata pt ca am pierdut controlul...si asta cred ca e vina dintilor care ne freaca...Se trezeste iregulat,poate si de doua ori pe ora;ii dau sa suga,iar e trage uneori de san si se enerveaza,iar eu am senzatia ca nu mai am lapte(si e normal ca asa repede sanii sa nu produca lapte)...Si uite asa am ajuns un psh-ita...Il sss-ai pe sotul meu sa fie mai linistit(sa umble in varful picioarelor daca se poate) cand "printesa" doarme. mwah.gif

Si Luca al meu facea la fel, insa de cand i-a dat un dintisor, noaptea nu se mai trezeste decat de 2 ori. Insa in timpul zilei e un cosmar , nu dorme decat dimineata si cam 2 ore dupa amiaza!
raluca-miruna
Nu stiu ce sa ma fac, Mathias nu mai vrea aproape deloc sa pape de la mine in timpul zilei, vrea numai lapte praf. Cum il pun la san, incepe sa planga si sa se agite ingrozitor! Noaptea mai papa de la mine, dar si atunci doar daca e adormit. Spre dimineata, pe la 6, refuza sanul si nu se linisteste decat cand ii dau biberonul. Oare ce ar trebui sa fac? Nu vreau sa imi pierd laptele! Ajutor! 20.gif
Stefana
buna raluca! exact aceeasi chestie am patit-o si eu, dar din pacate n-am mai gasit calea de intoarcere...
sa stii ca eu am observat la ana o chestie: n-a avut nici o legatura cu faptul ca i-am dat lapte cu biberonul, ci gustul laptelui a fost de vina! la 3 luni i-am dat prima data cu biberonul, dar lapte de la mine. si papa si din biberon si de la san fara probleme. dupa aceea pe la vreo 5 luni mi s-a parut ca nu mai am lapte destul si am inceput sa-i dau similac cu biberonul, dar nu prea i-a placut si papa mai cu placere de la san. dupa aceea am incercat cu nestle si s-a intamplat la fel. e, dar cand i-am dat milumil n-a mai vrut sa pape de la san deloc!!! si o pacaleam doar noaptea, cum spui tu. dar n-a durat decat pana la 7 luni si am renuntat, ca aveam tot mai putin laptic pana s-a terminat de tot!

sfatul meu e sa ii dai noaptea cat poti de mult si sa te mulgi ziua ca sa mentii lactatia! eventual schimba-i laptele praf...

pupici si rabdare multa! 6.gif
Roxanel
CITAT(raluca-miruna @ May 26 2006, 10:04 AM) [snapback]68345[/snapback]
Nu stiu ce sa ma fac, Mathias nu mai vrea aproape deloc sa pape de la mine in timpul zilei, vrea numai lapte praf. Cum il pun la san, incepe sa planga si sa se agite ingrozitor! Noaptea mai papa de la mine, dar si atunci doar daca e adormit. Spre dimineata, pe la 6, refuza sanul si nu se linisteste decat cand ii dau biberonul. Oare ce ar trebui sa fac? Nu vreau sa imi pierd laptele! Ajutor! 20.gif

Si la mine plangea cand o puneam la san dar am realizat ca se smiorcaia ca nu mai curgea asa de repede ca din biberon. Am incercat sa o calmez si am pus-o din nou si pana la urma l-a luat. Daca nu reusesti trage lapetele cu pompita si pune-l in biberon. Sunt convinsa ca o sa vrea sa-l pape. Succes
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.