CITAT(dana_martie @ Jan 23 2007, 07:35 PM) [snapback]170287[/snapback]
de ce pe pm? ar prinde bine si altora, sa o gaseasca usor, la topicul despre asta.. multumim, experienta altor mamici ne ajuta..
Irinuca

lista e mai lunga si formatul nu stiu daca imi da voie sa-l afisez fara modificari, dar promit sa incerc.
CITAT(elilazar @ Jan 23 2007, 07:44 PM) [snapback]170293[/snapback]
lista e mai lunga si formatul nu stiu daca imi da voie sa-l afisez fara modificari, dar promit sa incerc.
sa vad ce am reusit sa fac
Bagajul pt spital trebuie sa contina:
Pt. BEBE- Geanta bebelusului
- servetele umede
- scutece (pampers) (eu am folosit cam 5 pe zi, dar depinde de la copil la copil; oricum daca se termina prea repede, mai poti ruga pe cineva sa-ti aduca)
- scutece de panza (optional dar prind bine la inceput)
- sapun sau gel de dus, ideal ceva special pt copii
- crema pt iritatii (asta poate fi folosita si de mami, pt cicatrizarea taieturii si pt ranile la sani) (Bepanthene, pantenol, etc)
- ser fiziologic, comprese sterile, spirt (poate iti dau la spital daca ai nevoie, eu nu am avut)
- prosop mare (2 bucati), cateva prosopele mici
- paturica
- suzeta
- forfecuta speciala pt bebelusi, cu varful rotunjit (bb s-a nascut cu niste unghiuteeeeee, asa ca am profitat cand a dormit si i le-am mai scurtat)
- 3 body-uri, 3 pantalonasi, 2-3 costumase sau salopete,2 caciulite, sosetute, botosei, 1 costumas pt iesirea din spital (eu am nascut in miezul verii si mi-au fost suficiente aceste hainute, chiar nu le-am folosit pe toate ca o tineam mai mult in body) (toate spalate cu detergent special de bb, calcate)
Pt. MAMI- sacosa sau o geanta mai mare, separat de cea a bebelusului
- 2 pijamale cu nasturi (sau camasi de noapte cu nasturi in fata) (eu am avut pijamale si mi-au fost mai comode decat camasile)
- halat
- papuci de casa
- 3 sosete
- 2 sutiene (nu neaparat pt alaptat, dar cele care se inchid in fata sunt mai practice)
- 5 perechi de chiloti (nu neaparat mari, asa mi-am luat si eu dar nu mi-au fost de folos – trebuie marimea obisnuita, dar sa fie neaparat din bumbac de calitate)
- prosoape pt maini si fata
- tampoane pt sani
- absorbante igienice (Allways, se pun pe chilot si apoi se pun tampoanele de vata, mie asa mi s-a parut mai „sigur”)
- vata (1 pachet, de buna calitate), tifon lat (eu imi faceam in spital tampoanele, nu am gasit nici un avantaj sau dezavantaj sa le faci acolo)
- o crema pt taietura (eu am avut pe baza de galbenele)
- in locul rivanolului eu am folosit un spray pe baza de aloe vera si alte plante, care mi-a asigutrat vindecarea rapida (s-a mirat si dr de cat de repede si bine m-am vindecat, a doua zi dupa operatie puteam sta pe fund)
- eventual un colac (e super!)
- cosmetice: sapun lichid, pasta de dinti, periuta, pieptene, deodorant, crema de fata, maini, corp – e posibil sa apara uscarea excesiva a pielii, lavete umede, servetele, ir de buze (la nastere am avut încontinuu buzele uscate), hartie igienica
- tacamuri, farfurie, pahar, foarte multe servetele (care sa mascheze…. curatenia)
- ceva de citit, scris, etc pt cand bb doarme si nu ai somn (eu nu am dormit aproape deloc, iar bb aproape încontinuu)
- apa plata, sucuri naturale dulci, compoturi, etc (dupa gusturi si recomandarile dr)
- pompa de san
-
MULT CURAJ, INCREDERE si RABDARE