micri
Oct 12 2005, 03:41 PM
As vrea sa stiu si eu pana la ce varsta se poate da lapte praf la bb?...si de cand se trece pe lapte de vaca normal? 
Criss_B
Oct 12 2005, 04:12 PM
In mod oficial se poate trece la laptele de vaca de la fix 1 an... lapte praf poti sa-i dai pana cand vezi ca accepta schimbarea la laptele de vaca...
Sonya inca nu accepta laptele de vaca, dar nici laptele praf nu l-a acceptat initial, pana nu i-am dat o saptamana in fiecare zi gris cu lapte praf nu a vrut sa-l accepte... probabil ca asa voi face si cu laptele de vaca, poate peste 1-2 luni... ca oricum mananca iaurt si branza de vaci din laptele de vaca si chiar ii plac foarte mult...
Sunt carti in care scrie ca poti sa dai lapte de vaca si sub un an, doar ca trebuie diluat cu apa de orez sau cu apa zaharisita, dar numai daca nu exista posibilitatea folosirii laptelui praf... Problema cu laptele de vaca este ca in stomacelul lui bebe se coaguleaza in coaguli mari si acestia sunt greu de digerat de catre bebe, ii forteaza si stomacul si ficatul sa lucreze mai mult... dupa un an se presupune ca sistemul digestiv al lui bebe s-a dezvoltat in intregime, deci poate manca atat mancaruri solide sau semisolide, cat si lapte si produse din lapte de vaca...
Criss_B
Oct 12 2005, 04:55 PM
In cartea mea nu scrie ca nu e bun laptele praf dupa 1 an... si la asta m-am gandit si eu, ca desi alaptez, prefer sa-i mai dau lapte praf cat mai am din rezerva de Bebelac, ca stiu ca are adaosuri pe care poate ca nu le gasesc mereu in laptele de vaca...
"Laptele de vaca contine o cantitate de 3 ori mai mare de proteine (de aceea se dilueaza), are un continut mai slab de glucide (de aceea se indulceste cu zahar) si - ce am spus mai devreme - coaguleaza in flocoane mari, greu atacabile de sucul gastric al sugarului. Procedeele industriale de deshidratare a laptelui, respectiv prepararea laptelui praf, au adus beneficii importante dieteticii infantile. Actiunea de deshidratare a laptelui, desi mentine prezente aceleasi cantitati de principii nutritive, le modifica structura in sensul unei mai bune digestibilitati. Cazeina coaguleaza in flocoane mai fine fata de modificarile similare produse in laptele de vaca proaspat, iar prin faptul ca ea asigura o compozitie mai constanta, se reduce mult riscul infectiilor, laptele praf fiind deci cel mai indicat in alimentatia artificiala decat laptele de vaca..." - Mara Ricman, Olimpia Teodoru - "Pofta buna, copii!"
Dar nicaieri nu scrie varsta pana la care se da laptele praf... acum, daca ma gandesc bine, chiar si mare fiind, daca nu ai lapte proaspat de vaca in casa mai faci o cana de lapte praf si-l bei, deci nu are ce sa strice prelungirea peste un an a alimentatiei cu lapte praf... daca tu consideri ca are nevoie si de alte "bunatati" ii dai oricum iaurt sau branza de vaci si are bebe si ceea ce se gaseste in laptele de vaca...
micri
Oct 12 2005, 07:25 PM
Multzumec mult Criss pt. informatii
!!!!
anaida
Oct 13 2005, 01:20 AM
Micri, din cate imi amintesc, am vazut prin revista "Mami" reclame la laptic praf special pt copiii intre 1 si 3 ani...sunt formule de continuare adaptate acestei perioade...te poti interesa in farmacii!
freedelia
Oct 13 2005, 03:58 AM
Exista lapte praf special pt copii mai mari. De la 1-3 ani, de la 3-6 ani si 6+. Nu stiu daca se gasesc toate astea in Romania dar stiu sigur ca se gaseste Nestle Junior pt copii intre 1-3 ani. Costa in jur de 200 000 de lei cutia si continez cam tot ce contine cel pe care i-l dam aici, care e tot de la Nestle dar se cheama Nespray.
Eu in nici un caz nu ii voi da lapte de vaca inainte de doi ani,pentru ca aici se gasesc aproape numai produse nenaturale, adica cu UHT si eu nu sunt adepta lor. Iar cele care sunt fara, la punga de plastic, sunt in general apa chioara. Asa ca cel putin pana la doi ani va bea lapte praf. Laptele asta are vitamine, fier si o gramada de alte chestii bune pt bebe si e foarte bun la gust, asa ca nu are ce rau sa ii faca.
micri
Oct 13 2005, 10:07 AM
freedelia
Oct 13 2005, 11:00 AM
CITAT(micri @ Oct 13 2005, 10:02 AM)
Tot asa m-am gandit si eu, ca tine...despre laptele praf comparativ cu cel de vaca

...ca este mai complex si mai bun pt. ei.
Dar ce inseamna UHT

:
...si deci ii dai praf pana la 2 ani si dupa aceea treci pe ala Nestle :?:
Mai e un aspect...am inteles ca totusi daca nu-i dam de vaca cat mai devreme ...mai tarziu s-ar putea sa-l refuze categoric din cauza gustului

[snapback]8654[/snapback]
UHT inseamna ultra high temperature, adica laptele ala de nu se strica nici daca il tii la caldura 3 zile, iti dai seama ce natural este.
Nestle sunt toate, eu i-am dat Nan cand era bebe si de la 1 an l-am trecut pe lapte de copii mari (aici eu cumpar Nespray, in Romania se gaseste Junior, amandoua Nestle). De la doi ani am sa il trec pe lapte de vaca si daca nu ii place gustul ii pun miere in el, sau i-l dau treptat, intr-o cana de 200 de ml pun la inceput 30 ml de lapte de vaca, restul praf (timp de o saptamana) apoi pun 60 ml de lapte de vaca si restul praf (o saptamana) apoi jumate-jumate o saptamana si tot asa. In felul asta se face trecerea treptat, timp de o luna si nu simte diferenta de gust.
Si mai e o chestie pe care voiam sa v-o zic, sa vad ce parere aveti, Asociatia pediatrilor sin SUA recomanda ca de la 2 ani in sus copilul sa manance nu lapte de vaca integral, ci degresat, cu mai putina grasime. Aveau ei multe motive, nu mai stiu ca nu am dat prea multa atentie ca John avea numai un an cand am citi eu articolul respectiv. Articolul zicea ca si pentru noi, oamenii mari e mai bun cel degresat.
Va pup.
micri
Oct 13 2005, 12:01 PM
CITAT(freedelia @ Oct 13 2005, 10:55 AM)
Nestle sunt toate, eu i-am dat Nan cand era bebe si de la 1 an l-am trecut pe lapte de copii mari (aici eu cumpar Nespray, in Romania se gaseste Junior, amandoua Nestle). De la doi ani am sa il trec pe lapte de vaca si daca nu ii place gustul ii pun miere in el, sau i-l dau treptat, intr-o cana de 200 de ml pun la inceput 30 ml de lapte de vaca, restul praf (timp de o saptamana) apoi pun 60 ml de lapte de vaca si restul praf (o saptamana) apoi jumate-jumate o saptamana si tot asa. In felul asta se face trecerea treptat, timp de o luna si nu simte diferenta de gust.
[snapback]8668[/snapback]
Multzumesc!
Nestle Junior nu e tot lapte de vaca, pasteurizat?...ca si celelalte la cutie?...e vreo diferentza?...sau doar ca e produs de Nestle?
Asta nu e UHT?
Pupici
freedelia
Oct 14 2005, 03:49 AM
CITAT(micri @ Oct 13 2005, 11:56 AM)
Nestle Junior e lapte praf pentru copii peste un an. Nu e lapte la cutie de carton. Se gaseste in cutii de metal, ca si laptele Nan de la Nestle. Noi il luam de la farmacie sau de la Carrefour.
AdrianaC
Oct 16 2005, 02:49 PM
Pana la ce varsta se poate da laptele praf ?
Eu i-am dat fetitei mele pana pe la 1 an si 3 luni si ulterior am aflat ca Milumil 2, ce ii dadeam eu, se poate da numai pana la 1 an, dupa care trebuie sa incerci sa treci pe lapte pasteurizat.
Am trecut si eu pe lapte pasteurizat, dar din pacate nu m-a invatat nimeni cum sa fac si i-am schimbat direct toata doza.
Urmarea a fost ca imediat dupa ce a baut laptele a vomitat in jet si 1 an de zile nu a mai vrut sa puna gura pe lapte.
Atentie mamici cum faceti trecerea la laptele pasteurizat !
gabi123
Oct 17 2005, 11:56 AM
Fetita mea are 1 an si m-am hotarat sa o mai tin pe lapte praf (ea bea Humana 3) cel putin inca 2-3 luni. Rau nu are ce sa-i faca, oricum laptele asta este mai bogat in vitamine decat cel pasteurizat. Ea are doar 2 mese de lapte pe zi (dimineata si seara), in rest mancarica si fructe.
freedelia
Oct 17 2005, 04:42 PM
Exista un lapte praf special pentru copiii peste un an. El se numeste Nestle Junior si este la cutii ca si Nan si se gaseste la farmacii si super marketuri.
AdrianaC
Oct 18 2005, 01:27 PM
CITAT(micri @ Oct 12 2005, 03:36 PM)
As vrea sa stiu si eu pana la ce varsta se poate da lapte praf la bb?...si de cand se trece pe lapte de vaca normal? 
[snapback]8512[/snapback]
Eu i-am dat fetitei mele lapte praf Milumil pana la 1 an si 3 luni.
CITAT(micri @ Oct 12 2005, 04:11 PM)
Si daca vrei sa-i dai cat mai mult timp lapte praf...sa zicem pana la 2-3 ani are ceva?...sau e mai bine cu cel de vaca?

[snapback]8520[/snapback]
Micri,
Nici eu nu imi faceam probleme si ii dadeam bine merci lapte praf. Insa, la un control de rutina pe care i l-am facut pe la 1 an si 3 luni am intrebat intr-o doara daca trebuie sa ii schimb laptele.
Raspunsul a fost "Cum, nu i l-ati schimbat inca ? Asta nu mai e bun de la 1 an." Si eu am crezut ca si tine ca e chiar mai bun decat lapte de vaca, dar se pare ca nu e asa. Mie mi-a recomandat sa incerc sa ii dau lapte Dorna Lady Milk, cu calciu. Problema a fost ca nu mi-a spus si cum sa fac acest lucru, drept pentru care eu i l-am schimbat direct, a vomitat in jet si de atunci si pana la 2 ani nu a mai pus gura pe nici un fel de lapte.
micri
Oct 19 2005, 12:21 PM
Laptele praf pt. copii peste 1 an, se introduce tot treptat, ca si cel de vaca, sau nu?
Si cum anume?...in ce cantitati?.... 
Eu i-am dat Nan de la Nestle...daca ii dau tot Nestle in continuare(Junior) trebuie sa-l introduc tot treptat?...ca ma gandesc ca este acelasi producator, doar ca e o formula adaptata copiilor mai maricei...?!? 
freedelia
Oct 19 2005, 01:24 PM
Da, tot treptat, ca si trecerea de la Nan 1 la Nan 2 tot treptat trebuie facuta, ca sa ii dai timp stomacelului copilului sa se adapteze. Eu am facut trecerea foarte treptat, adica vreo 3 zile- o saptamana puneam una din cinci masuri lapte nou si 4 lapte vechi, apoi doua si asa mai departe. Dar se poate face si cu o zi, adica in prima zi o masura de lapte nou, a doua zi doua si asa mai departe pana schimbi de tot.
Succes!
freedelia
Oct 19 2005, 02:02 PM
Treci cat mai treptat, ca nu are ce sa strice, pe cand o trecere brusca poate sa faca rau.
rucsandra
Nov 28 2006, 05:51 PM
Daca bebele meu...de 1 an si 3 luni.....bea seara cam 100ml lapte si dimineata tot asa.....e normal?...nu trebuie sa bea 500ml in total?.......si sucul de fructe sau legume cand il dau?.....ca la 8 30 bea lapte...la 10 30 mananca pireul de fructe...apoi la 11 30 se culca...doarme pana la 14 30.....nu vrea nimic......apoi mananca pe la 16......deci unde introducem si sucul de fructe sau legume?
Pupici
tinculescu cristina
Nov 29 2006, 01:07 AM
Andrei papa lapte cu cereale un bibe seara 250-300ml si un bibe dimineata (tot cu cereale) 250ml.
Si eu as vrea sa stiu daca pentru varsta lui e suficient?
Mai papa la 2-3 zile branzica facuta in casa si cate un iaurt pe zi.
Andrei bea sucul dupa masa de fructe (12.00) sau intre 12.30 si 14.30 cand se culca. De obicei daca nu-l bea tot dupa fructe incerc sa il dau pana in 15.30-16.00 ca sa mai si pape mancarica sau supica mai tarziu.
El mai papa pe la 17.30-18.00.
Pediatra mi-a recomandat sa nu-l fortez cu nimic, atata timp cat ia in greutate, papa cat vrea si cand vrea. Si-a facut cat de cat un program de masa.
intre 6.30-7.30 - bibe lapte + cereale - 250ml
12.00-12.30 - fructe
- suc (daca vrea)
17.30-18.00 - supica cu carnita sau mancarica
20.00-20.30 - iaurt simplu sau cu branzica
22.00 - bibe lapte + cereale - 250-300ml.
Are 10 luni si jumatate
freedelia
Nov 29 2006, 01:19 AM
Laptele este foarte important pana la varsta de un an. Trebuie consumat intre 500 si 900 de grame pe zi.
Dupa un an, laptele nu mai este atat de important in alimentatia copilului, el poate fi inlocuit cu alte produse lactate iar unii copii il refuza total. In jurul varstei de un an si 2-4 luni apare o modificare majora a gusturilor copilului (unele din mancarurile preferate de pana atunci pot deveni nesuferite).
Ar fi bine ca dupa varsta de un an copilul sa manance cam 3-4 portii de lactate pe zi. O portie pote fi o cana de lapte (250 ml), un iaurt mic, o lingura de branza de vaci, o lingura de smantana. Chiar si inghetata contribuie la cantitatea de lactate.
John pe la un an jumate bea lapte dimineata (210) inainte de somnul de dupamasa (120) si inainte de culcare seara (210).
Acum, la 2 ani si 8 luni, bea in unele zile 3 biberoane (450 ml) iar in altele doar dimineata (150).
Despre sucul de fructe, nu trebuie consumat ca o masa in sine la un copil de peste un an. Cand se joaca in parc, da-i-l in loc de apa. La fel si acasa. Sau dupa ce termina de mancat. Exact cum il bei si tu.
Si o observatie, dupa varsta de un an, e recomandat ca meniul copilului sa fie cel al familiei, cu unele mici exceptii (n-o sa-i dai carne grasa de porc prajita in ulei), in nici un caz nu mai trebuie sa manance ca la inceput, mancare de bebe, piureuri fara gust si cu aceeasi textura, trebuie sa fie expus la texturi si gusturi noi.
IoanaB
Dec 11 2006, 12:27 AM
CITAT(freedelia @ Nov 29 2006, 01:19 AM) [snapback]141073[/snapback]
Laptele este foarte important pana la varsta de un an. Trebuie consumat intre 500 si 900 de grame pe zi.
Cam cat lapte crezi ca ar trebui sa consume un copil la 9 luni?
camy2555
May 30 2007, 12:50 PM
Am alaptat 2luni,apoi am incercat NAN,nu l-a primit sub nici o forma si de atunci papam Bebelac.
Avem 1,2ani si am vazut ca pe cutia de lapte scrie''formula pana la 1an''.Deocamdata nu as vrea sa intrerup laptele praf si sa o dau pe lapte de vaca si vreau sa va intreb daca stiti ceva,daca exista vreo problema.
Ma gandesc ca totusi contine fier,vitamine etc...Voi pana la ce varsta le-ati dat lapte praf?
onuta_dec
May 30 2007, 01:46 PM
adriana_dh
May 30 2007, 09:40 PM
Lorand a mancat mereu doar lapte praf Nan, 1 si apoi 2 - trecerea am facut-o brusc fiindca nu stiam ca trebuie treptat, dar nu am avut nicio problema. Acum a implinit un an si vreau sa trecem treptat la junior. Eu sunt de parere ca laptele praf este mai bun decat laptele de vaca din comert sau de la vaca adevarata fiindca este suplimentat cu vitamine si minerale, grasimea si proteinele sunt in cantitate potrivita, si de aceea vreau sa manance lapte praf cel putin mai cateva luni. Mai tarziu ne adaptam si la preferintele lui Lorand.
Camy, eu cred ca ar fi bine sa cauti acelasi tip de lapte, dar potrivit varstei lui, nu te obliga nimeni sa intrerupi laptele praf. Fiecare etapa de varsta are trebuintele ei, asa ca da-i un lapte potrivit.
aari & sara
Sep 9 2007, 02:19 PM
Aari are 2 ani si 5 luni si inca ii dau o masa de lapte praf seara inainte de culcare. (de la milumil),(este pana la 3 ani).Dimineata mananca lapte cu cereale (de la milli sau zuzu-la cutie). Am de gand sa continui cu laptele praf pana la 3 ani, deoarece contine vitamine ce laptele de vaca nu le contine, este facut anume pt copil.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.