Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Anestezia Epidurala , Ati Avut Probleme La Nastere ?
Discutii Despre Copii > Arhiva > Trash
Anaxor
Prietena mea , este insarcinata in luna a opta . A auzit de anestezia epidurala si nu stie ce sa faca .
Eu nu pot sa-i dau sfaturi in acest sens pentru ca eu am nascut prin cezariana.
Ea a auzit ca epidurala poate crea mari probleme copilului din cauza ca daca doctorul iti face doza prea mare de anestezic , ti se pot intrerupe contractiile , copilul ramane fara oxigen si totul se termina cam rau . Intradevar si eu am o prietena care a nascut acum 2 ani la Elias si dupa ce i-au facut anestezia epidurala , la cateva ore , contractiile sau oprit si a trebuit sa i faca cezariana de urgenta.
Bebele sa nascut un pic vanat cu scor Apgar mic dar spre norocul ei a fost totul OK.
Povestitimi si mie va rog daca ati nascut asa , prietena mea este disperata , pe cale naturala cu... dureri adica nu vrea..sa nasca .
Si nu de alta dar pana la urma cumva trebuie sa iasa bebe Maria Nu 5.gif
Multumim anticipat
andreea.talpes
Si mie mi-a fost groaznic de frica de nastere, asa ca am ales epidurala. Initial am inclinat catre cezariana, apoi m-am hotarat pt nastere normala cu epidurala, si oarecum fara aprobarea medicului, care nu prea agrea aceasta metoda.
Dar totul a fost ok, experienta mea a fost una pozitiva, si cu toate astea, nu recomand 100% epidurala, pt ca riscuri exista, si cred ca fiecare trebuie sa aleaga de una singura.
Mie mi-au facut anestezia destul de tarziu, pe la dilatatie 5-6, cand contractiile erau dureroase rau. Mai intai mi-au pus perfuzia cu oxitocina, apoi mi-au facut peridurala, si peste vreo ora, deja eram pe masa de nastere.
Intr-adevar senzatia de dupa epidurala, cand nu mai simti durere, este extraordinara, dar frica tot imi era, ba ca nu se va derula nasterea cu bine, ba ca se termina anestezicul si nu mai imi face...
Dupa epidurala nu mai aveam dureri, dar simteam o intepatura (de-abia sesizabila) undeva in stomac, care de fapt insemna ca atunci am contractii. Astfel ca atunci cand eram pe masa, impingeam atunci cand simteam acea intepatura, doctorul nu a "lucrat" nimic, moasa nu a trebuit sa ma apese pe burta, sau altceva. Mi-au aratat doar cum trebuie sa stau pe masa si am impins cat am putut de tare (de frica sa nu fie nevoie sa se apeleze la alte metode) si bebe nu s-a lasat prea mult asteptat. Cred ca nasterea in sine a durat vreo 30 minute, motiv pt care sotul meu, prezent intr-un colt al salii, a ramas cu impresia ca e floare la ureche, cu atat mai mult cu cat in timpul travaliului (inainte de epidurala) nu l-au lasat sa stea cu mine.
Asa ca, pt mine epidurala a fost o alegere buna.
monachris05
Eu am nascut cu epidurala...si totul a fost ok, si pt mine si pt Christian.
Eu nu am auzit de ce ai spus tu, ca se pot opri contractiilr.
Ce am invatat aici la cursurile pre-natale este ca, in cazul in care faci epidurala, datorita anestezicului si faptului ca nu mai simti nimic de la stomac in jos, nu mai ai putere sa impingi tu, si atunci se recurge la forceps sau pompa (la mine s-a folosit pompa!)
Eu stiu ca mama poate avea dureri de spate dupa epidurala. Cat despre faptul ca poate medicul iti baga anestezic mai mult decat ar trebui, aici este altfel...eu aveam un buton si cand simteam ca anestezicul s-a cam dus si incep sa simt contractiile, atunci imi mai bagam.Trebuie sa se informeze mai bine prietena ta, sigur gaseste si pe internet avantajele si dezavantajele nasterii cu epidurala!
Mul noroc ii doresc!
florelai
Si eu am nascut cu peridurala, dupa ce m-am consultat in prealabil cu dr. si mi-a recomandat aceasta metoda. Pt mine a fost o experienta ft placuta. Ce-i drept pana la dilatatie 4 cand se face aceasta anestezie am simtit tot.Si dupa efectuarea anesteziei simti ce se intampla cu tine ce-i drept cu o intensitate mai redusa , dar nu mai simti durerea.Fetita mea a avut scor apgar 10, nu au aparut nici un fel de complicatii nici la mine nici la ea.Recomand tuturor aceasta anestezie, dar cred totusi ca reusita depinde de competenta dr. anestezist.
Roxi_J
In primul rand epidurala trebuie facuta la momentul potrivit, daca e facuta prea repede sau prea tarziu poate opri contractiile sau sa nu ma serveasca la nimic. Depinde de organismul fiecareia cum reactioneaza la anestezic, eu de exemplu nu am mai simtit absolut nimic de la mijloc in jos, doar cum imi tremurau genunchii. Nu simteam nici o durere, nici macar cum se intareste burta. Insa nu am avut nici un fel de problema sa imping pe masa de nasteri, chiar daca a treia doza de anestezic (si ultima) mi-au facut-o inainte sa ma urc pe masa. In 10 minute am nascut, iar dupa aceea a fost super, nu am simtit absolut nimic de la momentul cusaturii.
Trebuie sa fie un medic anestezist foarte priceput, sa stie sa evalueze situatia, ca sa nu se ajunga la cezariana de urgenta, stiu pe cineva care a facut epidurala la dilatatia 4, si dupa aceea i s-au oprit contractiile, si a trebuit sa faca cezariana, insa stiu si de un caz asta din auzite ce-i drept unde anestezistului i s-a facut mila de mamica, i-a facut epidurala la 2 cm dilatatie si dupa aceea travaliul a decurs foarte usor si repede, si a nascut normal in scurt timp, deci depinde totul de organismul fiecareia. Insa daca nu sunteti sigure ca anestezistul este extrem de bine pregatit si mai ales ca are experienta, nu as recomanda sa faceti epidurala.
cristigabi
Si eu am nascut cu epidurala. Pentru mine nu a fost o experienta prea placuta. Dupa 2 doze de anestezic nu am mai simtit intradevar nimic, dar nici nu am putut sa ma duc singura pe masa sau sa revin pe picioare dupa nastere in pat.
Nu stiu daca din cauza anesteziei , dar bebe a avut o mica suferinta la nastere. Cand m-au ridicat din pat sa merg in sala de nasteri aveam lichidul verde, ceea ca l-a impacientat si pe dr.
Vreau sa precizez ca fetita mea nu a prea vrut sa vina pe lume, ii placea in burta, pentru ca mie mi-au provocat contractiile.
Contractiile nu le-am mai simtit si prin urmare asistenta si fiul medicului cu care am nascut m-au apasat pe burta sa ajute bebe sa iasa.
Din cauza suferintei fetale, probabil, fetita mea s-a nascut cu fata in sus si cu o bosa,iar imediat dupa nastere nu a plans imediat ceea ce m-a impacientat ff tare.
Dar multumesc lui D-zeu ca fetita e bine.
Nastere usoara ii doresc.
cris27
Si eu am nascut tot cu anestezie epidurala dar totul a fost ok. Intr-adevar se face doar la o anumita dilatatie (parca 4 sau 5) dar, din momentul in care ai anestezie, nu mai simti nicio durere. Cel putin in cazul meu asa s-a intamplat. Partea nasoala e ca nu mai poti merge pe picioarele tale cateva ore si esti destul de ametita. Dar ca sa nu mai ai parte de dureri, e super buna. O recomand tuturor.
Ranik
Depinde de cum reactioneaza fiecare. La sugestia unei prietene, care nu a simtit absolut nimic, am optat si eu pt epidurala si n-am avut nici cea mai mica emotie, DAR am simtit contractiile pana la dilatatia respectiva, apoi intr-adevar n-am mai avut contractii si nu puteam naste, astfel incat doctora m-a dilatat manual. Din cate am inteles eu oxitocina, pe care mi-au administrat-o pt diltare, i-a dat copilului niste batai de inima ciudate. Dr. i-a monitorizat inima tot timpul si cand au inceput sa-i creasca si sa-i scada bataile pe minut a intrerupt epidurala.
In concluzie, am simtit tot in momentul nasterii pt. ca efectul anesteziei se dusese, si am mai si platit o chestie( si anestezistul aferent ) care nu m-a ajutat cu nimic.
In schimb copilul a fost perfect si asta e cel mai important.
ruxandryta
Si eu am nascut cu epidurala, ce pot sa zic ca este cu dus si intors, mie spre exemplu nu mi-a nimerit din prima spatiu epidural, bine am si-o scolioza, si a trebuit sa repete procedura, nu mai simti nimic: contractiile, picioarele sunt amortite si ca sa te poti deplasa trebuie sa te ajute cineva, bebelului meu i-a scazut si pulsul si a trebuit sa respir intr-un anume mod ca bataile inimioarei lui sa reintre in normal. Efectul anesteziei dureaza doar o ora iar apoi trebuie sa mai introduca o doza de anestezic iar la mine a doua doza a fost un pic ma tarziu, ca sa pot sa imping, cu alte cuvinte am avut doar un ragaz de o ora sa imi pot recapata fortele si apoi sa simt cam tot ce inseamna o nastere ma refer la durere si colac peste pupaza mi l-au scos si cu forcepsul, deci depinde de noroc aici. Mi-a fost facuta si a doua doza ca sa nu simt taietura si cusatura pe care chiar nu le-am simtit nici durerea dupa. Ii multumesc bunului Dumnezeu ca totul a iesit cu bine pana la urma si copilul meu este perfect sanatos iar cele 12 ore de travaliu si chinuri si-au merit osteneala (am avut o doctorita daca se poate numi asa, care m-a dezamagit chiar atunci cand aveam cea mai mare nevoie de ea). Va pupic!

irina27
Medicul meu insista sa fac cezariana (zicea ca doare mai putin), dar eu m-am incapatanat sa nasc natural din convingerea personala ca asa este mai bine pentru bebe. In consecinta, mi-am impus sa indur orice durere fara sa ma plang, pana la dilatatie 5 cand se poate face epidurala. Problema a fost ca m-am dilatat extrem de repede, in doua ore ajunsesem la dilatatie 8 si nu ma mai controlase nimeni intre timp (asta si pentru ca eu nu scosesem nici un scancet, desi ma durea de innebuneam)... In consecinta, pentru ca epidurala abia prinde intr-un fert de ora iar eu intr-un sfert de ora as fi nascut deja, mi-au facut rahianestezie. Instantaneu dupa injectie nu am mai simtit nimic. Asistenta tinea mana pe burta mea si imi spunea sa imping cand simtea la mana ca am contractii. Inainte cu 5-10 min. inainte de rahianestezie mi-au mai facut un alt fel de anestezie, FORTRAL (s-au panicat ca ajunsesem la dilatatie asa mare, dar nu ar fi fost necesar si am auzit ca ar putea fi si riscant pentru bebe). Copilus s-a nascut un pic cianozat si a tipat mai tarziu (i-au dat scor APGAR 8), dar neonatoloaga m-a asigurat ca ceea ce conteaza nu este atat momentul nasterii cat si rapiditatea evolutiei in primele secunde / minute dupa nastere, care la copilul meu au fost foarte bune. Acum constat ca am un copil absolut normal, vioi si care pare si inteligent... 3.gif
cosmina ilie
Si eu am nascut tot cu epidurala la spitalul Polizu, dar experienta mea a fost un pic mai ciudata.
Nasterea a fost provocata pentru ca asa e la moda acum! Sa nasti cand vrea doctorita, nu bunul Dumnezeu.
Trecand peste asta, am intrat in sala de travaliu la ora 17 unde mi s-a pus o perfuzie cu ocitocina si cam dupa 1 ora m-au luat niste dureri cumplite si contractii de nesuportat. Strigam sa mi se faca epidurala cu care venisem in dinti si in care mi-am pus toata speranta, dar nu se putea pentru ca nu ma dilatam deloc. Dupa lungi chinuri si suferinte, la dilatatie 4, mi s-a facut peridurala care, surpriza, SI-A FACUT EFECTUL DOAR PE PARTEA STANGA. Am crezut ca mi se trage sfarsitul, ca nu mai ies de acolo intreaga, ma zbateam si tipam: "Scoateti-o, va rog, scoateti-o mai repede!". Imi lasasera o seringa cu anestezic agatata pe mine in fata si ma tot chinuiam sa mai imping substanta in corp, dar nu reusam. Cu tot cu epidurala pe stanga n-am simtit nimic cam vreo 30 de minute, dar pe dreapta simteam tot. Dilatatia era tot mica si eu nu mai puteam... In final, la dilatatie 8, desi se naste la dilatatie 10, m-au urcat pe masa si mi-au zis sa imping ca i se vede capul copilului. Atunci l-au dat afara si pe sotul meu si a inceput CIRCUL. Doctora ajuta copilul cu mainile, asistentele erau pe burta mea, iar eu nu mai stiam de mine. Am uitat sa va spun ca epiziotomia mi-a facut-o pe partea dreapta, parte pe care nu eram amortita deloc. Asa s-a nascut la ora 1:35 noaptea iubirea vietii mele, Briana Maria, sanatoasa si frumoasa, cu un scor Apgar 9, care acum are 7 luni si jumatate. Dupa ce am luat-o in brate si am pupat-o, (tin sa va spun ca de atata suferinta n-am putut sa ma bucur asa cum ma asteptam ca am s-o fac), asistenta mi-a luat-o si a inceput partea a 3-a: cusatura pe care n-am suportat-o si cred ca mi-au facut in final anestezie generala. M-am trezit cam peste 2 ore in pat, vorbeam coerent cu sotul meu, dar nu vedeam nimic, decat intuneric si niste masinute care mi se invarteau foarte aproape de parca-mi intrau in ochi. Eram constienta si intrebam de fata daca e frumoasa si-mi spuneam ca trebuie sa dorm ca sa-mi revin. M-am culcat si m-am trezit dimineata la ora 7, ora la care eu de obicei ma trezesc si ii fac injectia tatalui meu.
Ca o concluzie, pot sa va spun ca nu as mai naste normal niciodata si va incurajez sa faceti cezariana pentru ca, asa cum imi spusese si mie doctorita si n-am ascultat-o, NICI O FEMEIE NU E DATOARE SA SUPORTE DURERILE UNEI NASTERI NORMALE!
mamilunaty
La mine a ''prins'' epidurala, dar n-a tinut cat trebuia, daca pot sa spun asa...Mi-a fost pusa la dilatatia 4-5, pe la 3 noaptea si, obosita fiind (toata ziua cumparaturi, net, etc) am adormit...pe la 5.30 m-am trezit in niste intepaturi la burta, dar suportabile. La 6 deja se intetise durerea, dr plecase la o alta pacienta in alt salon si anestezistul a hotarat sa-mi mai dea o doza... Numai ca dupa 5 min vine dr si-a zis ''hopa sus, ca se vede capul''. Intre timp si-a facut anestezia efectul si eu nu mai simteam nimic...'' impinge ca atunci cand faci kaka'' zicea dr. < si eu impingeam ''la comanda'', ca nu simteam nimic. N-am simtit nici cusaturile de la epiziotomie, nimic...acum imi dau seama ca ala era momentul sa-mi pun un cercel in buric 4.gif ca n-aveam probleme.
Naty a iesit sanatoasa si a urlat din prima, drept care a venit si replica doctoritei: ''mamaaa, ce galagioasa esti, daca nu taci, te bag la loc 3.gif "
In concluzie: cu un dr anestezist bun peridurala e ''ca painea calda'' in momentele alea... o recomand tuturor. Sper ca va fi la fel de usor si la urmatorul copil. 63.gif good.gif
an_orim
si eu am nascut cu epidurala, o recomand tuturor celor care nasc pe cale naturala! nu am avut absolut nici o problema de la ea, nici bebe nu a avut! singura nemultumire a mea , dar aici depinde de dr, a fost ca in momentul in care a trecut efectul si am inceput sa simt din ce in ce mai tare durere, nu au vrut sa imi mai dea alta doze, pt ca deja eram pe masa, bebe nu vroia nicicum sa se lase convins sa iasa si ei spuneau ca daca imi mai fac inca o doza nu voi mai impinge cum trebuie, asa ca, acolo pe masa, cu dureri de nu stiam de mine si cu bebe incapatanat eu negociam cu medicii sa imi mai faca anestezie, pt ca voi stii cand sa imping si o sa imping , le promiteam asta, si pana la urma cand au vazut ca nu au cu cine, mi-au facut , ca altfel...
cred ca treburile aste atrebuie bine lamurite dinainte cu medicul cu care nastem si cu anestezistul!
mamilunaty
Revin si eu cu o intrebare...dupa 1 an si o luna de la nastere...
mi s-a intamplat ca in primele 3zile dupa epidurala sa nu simt nevoia sa merg la toaleta... Mi-era foarte sete si beam cate 3-4l de apa pe zi. Imi dadeam seama ca ''trebuie'' sa-mi golesc vezica, dar nu simteam. Ma asezam pe WC si bine-inteles ca faceam, oho, mult. La toaleta (spalarea) pe care ne-o faceau asistentele imi mai ziceau: doamna, duceti-va sa faceti pp, ca va crapa vezica... La kk n-a fost nevoie, c-am simtit. 35.gif

A mai patit cineva asa ceva? Si scuze pt intrebare, dar vreau ca la urmatoarea nastere sa fiu foarte informata.
cam13
Eu am nascut la Giulesti cu dr. ginecolog Coroama si dr. anestezist Soare. Le-am scris numele pentru ca le recomand cu cea mai mare incredere. Sunt adevarate profesioniste!
Deci am nascut cu epidurala, care a fost ca o mana cereasca, iar eu si bebe am fost O.K. - bineinteles monitorizati tot timpul.
Trebuia sa nasc prin cezariana caci am miopie forte, dar Radu s-a grabit foarte tare sa vina pe lume si am ajuns la spital cu dilatatia 5. Singura solutie pentru a nu-mi risca ochii a fost epidurala. Epidurala am simtit-o ca pe o presiune uriasa in spate, dupa care mi-a amortit piciorul stang si, mai tarziu dreptul. Apoi nu am mai simtit absolut nimic, am facut glume cu doamnele din jurul meu si m-am simtit excelent, spunandu-le ca voi reveni cu urmatorul grabnic. Asistenta a apasat pe burta mea la momentul respectiv iar bebe a fost tras cu pompa. A avut un mic hematom care s-a resorbit apoi, dar a tipat imediat, a luat nota 9 si a papat bine lapte din prima.
Sper din tot sufletul sa se repete figura si de data asta, desi ma tem ca ulciorul nu merge de multe ori la apa...
cornelianghel
Si eu am nascut cu epidurala sau, mai bine zis, dupa epidurala ...

Am nascut la Elias, cu un medic despre care am o parere buna, dar nu extraordinara - ma asteptam sa aibe mai multa grija de mine, dar m-a cam lasat in seama unei colege pana in momentul nasterii efective, al carei nume nu l-am retinut din pacate. Aceasta doamna a avut grija de mine si il suna pe dr meu sa se grabeasca sa vina la spital, caci lucrurile nu stau asa cum sperase el, adica urma sa nasc mai repede, dar cu complicatii ...

Intre timp, pana sa vina dr meu, toata lumea se agita pe langa mine si nu stiam ce se intampla ... de fapt nu mai stiam nimic din cauza durerilor si a mastii de oxigen care mi-a fost pusa (fara sa-mi explice nimeni nimic) si cu care am fost nevoita sa nasc! Mentionez ca dr meu plecase sa manance acasa (cel putin asa mi-a spus mie), deci nu avea vreo alta urgenta medicala sau vreo problema de orice fel!

Dar sa revin la epidurala! Intr-adevar, cel mai mult conteaza medicul anestezist!

Eu am fost lasata pe mana unui medic anestezist care, inainte de "a se apuca de treaba", a tinut sa stie daca am banii pregatiti (in afara de trusa, pe care mi-o cumparasem deja). In fine, i-am dat banii si el mi-a montat epidurala, cam pe la dilatatia 4-5. Mi-a facut prima doza si i-a lasat unei asistente inca o doza pregatita "just in case". Cam asta a fost toata treaba anestezistului!

Oricum, in toata periaoda asta dr meu placase din spital (la masa), iar eu am fost "monitorizata" de dna dr in grija careia fusesem lasata. Din pacate, a doua doza nu mi-a mai fost facuta, desi efectul de la prima se dusese cu mult inainte "de a urca pe masa" ... asa ca, am platit epidurala (2 mil la dr anestezist, pe langa trusa), dar am nascut pe viu, dupa epidurala! Cand a aparut si medicul meu, intr-un final, cred ca eram pe la dilatatia 8, eu deja simteam toate durerile, aveam deja masca de oxigen pe fata pt ca nu mai puteam sa respir (probabil din cauza durerilor), si spuneam tuturor sa mi se faca cealalta doza din epidurala ca altfel mor! Totusi, doza nu mi-a mai fost facuta si nici nu am murit - dar numai eu stiu prin ce am trecut!

Nu stiu cat de coerenta am fost, pt ca am retrait acele momente foarte grele! Slava Domnului ca suntem bine, atat eu, cat si mocutza mea, care a avut 3,310 kg, 53 cm si Apgar 9, la nastere. Acum deja suntem mari! La doua luni si jumatate avem 6,400 kg si 61 cm.

Pupici rose3.gif
bianca28
Eu am nascut la Polizu cu peridurala si nu am avut dureri.La mine alta a fost problema:dr mea a apreciat greutatea copilului de maxim 3,5kg si mi-a zis ca pot naste normal chiar daca am bazinul mic.Adica e suficient pt ce mititel era bebe .Numai ca baietelul meu a avut 4,2 kg si a fost mult prea mare pt bazinul meu.Drept urmare nu cobora copilul in timpul travaliului si a trebuit sa ma ajute moasa care era o TIRANA.Avea cam 100 kg si se lasa toata cu cotul pe burta mea.A fost groaznic
elilazar
CITAT(mamilunaty @ Jan 10 2007, 02:52 PM) [snapback]166366[/snapback]
mi s-a intamplat ca in primele 3zile dupa epidurala sa nu simt nevoia sa merg la toaleta... Mi-era foarte sete si beam cate 3-4l de apa pe zi. Imi dadeam seama ca ''trebuie'' sa-mi golesc vezica, dar nu simteam. Ma asezam pe WC si bine-inteles ca faceam, oho, mult. La toaleta (spalarea) pe care ne-o faceau asistentele imi mai ziceau: doamna, duceti-va sa faceti pp, ca va crapa vezica... La kk n-a fost nevoie, c-am simtit. 35.gif

A mai patit cineva asa ceva? Si scuze pt intrebare, dar vreau ca la urmatoarea nastere sa fiu foarte informata.

Si eu am avut aceleasi senzatii (adica lipsa de senzatii 4.gif ), chiar daca am consumat foarte multe lichide nu simteam nevoia sa merg la baie; mergeam o data dimineata si o data seara, pt toaleta intima (nu m-a intrebat nimeni daca vreau sa-mi faca toaleta, si oricum nu as fi acceptat), dar imi goleam si vezica, mai mult dintr-un gest reflex decat dintr-o nevoie acuta. Am inteles ca din cauza dilatarii si a intregului proces nu mai simti vezica, dar ca e bine sa te duci o data la 3-4 ore, mai ales daca ai si consumat lichide. Nu cred ca te clarifica mult msj meu, dar am scris ca sa vezi ca e ceva absolut normal. mwah.gif

In primul rand vreau sa spun ca am regasit in majoritatea mesajelor o frantura din experienta mea, pe care nu pot sa o cataloghez drept buna sau rea. A fost... ok, as naste tot asa data viitoare, dar... exista un dar. In primul rand dr meu a avut inaintea mea cateva experiente nereusite, desi e dr cu cele mai multe nasteri cu epid reusite - orisicat, nu prea a fost incantat cand i-am spus decizia mea. I-am luat-o inainte, am discutat cu cea mai buna anestezista din spital (e chiar cea mai buna!) si cand am fost sa nasc, a venit urgent (desi dr insista "chiar crezi ca nu poti sa suporti?") Nu era vorba de suportat, am rabdat destul la viata mea, dar mi se parea cel mai elegant mod de a naste, mai ales ca erau in camera si prietena mea, iar pe coridor, in fata usii larg deschise, erau sotii (noi facem totul in familie friends.gif ). Asadar, imi pune asistenta, la cererea dr, o perfuzie cu oxitocina, pt intensificarea contractiilor (care oricum erau intensificate, dar cred ca era grabit dr, sa nu-l prinda miezul noptii pe la spital), iar cand eram dilatata cam de 5 cm, ma cheama dr anestezista si-mi face epidurala (dar in doza foarte mica, sa nu inceapa dr cu scandalul 20.gif )- toate bune si frumoase, incepeam sa ma relaxez (mai mult mental, cred, caci nu mi-au amortit picioarele deloc, iar contractiile le simteam aproape la fel). Astept sa-si faca efectul anestezicul, apare asistenta trimisa de dr sa-mi controleze contratractiile -4 min, prea rare, mai introducem oxitocina; vine anestezista - simti efectul?, i-am zis ca nu prea - mai imi injecteaza o doza; vine asistenta.... ghiciti continuarea? 40.gif Eu eram ca la dentist 13.gif , aveam impresia ca joc intr-un film prost, dar eram prea euforica sa mai reactionez. Ideea e ca m-am internat la 18,30, la 20,30 mi-a facut epidurala, la 22,50 m-am urcat pe masa, la 23,20 eram cu Eliza in brate... 5.gif Bineinteles ca am avut dureri, cred ca am simtit toate contractiile, dar... asta a fost. Lipsa de intelegere intre dr si anestezist m-a bulversat, dar era departe de a se fi incheiat - a doua zi dim aveam dureri, nu foarte mari dar oricum era neplacut, asa ca o chem pe anestezista, dupa cum chiar ea mi-a recomandat. Intre timp vine dr, ma consulta, imi spune ca daca nu sunt chiar insuportabile sa rabd durerile, si o trimite pe o asist sa anuleze chemarea anestez... Norocul meu a fost ca anestez, vazand ca nu o mai chem, si-a dat seama ca ceva nu e in ordine si a venit sa ma vada; m-a gasit aproape lesinata, cu dureri groaznice si mi-a injectat instantaneu inca o doza de anestezic. Dr a aflat, s-au ciondanit... si aici am oprit filmul, era deja prea mult 13.gif E bine sa nasti cu epidurala (asa am auzit, e tot ce pot spune dupa ce am trecut eu insami printr-o epidurala, dar ... e Romanica noastra 102.gif ) dar decizia trebuie luata in urma analizei situatiei personale... Eu nu am vrut decat sa povestesc ce am patit, poate cineva chiar retine si invata ceva de-aici. (in ideea optimista in care cineva chiar a parcurs tot msj si l-a mai si inteles 35.gif 13.gif). Indiferent ce decizie luati, va doresc multa sanatate si experiente cat mai placute!
mamica de iepuras
elilazar bine ai revenit, mi-a fost dor de tine.
tot citesc la subiectul asta si ma minunez.... stiu ca s-a mai discutat o data pe forum si am postat atunci mai mult din experienta mea. Am nascut si eu tot cu epidurala, totul a fost foarte bine, singurul inconvinient fiind amortirea picioarelor si o saptamana dupa ce am nascut mi s-au umflat picioarele tare de tot, din cauza lichidului administrat imediat dupa nastere si ziua urmatoare menit sa anihilez urmele de anestezic. Am simtit contractiile pana am avut dilatare 4 cm, dupa care am avut epiduralul si totul a fost mult mai usor. Am inceput sa imping si am tot impins 2 ore, chiar daca am avut dilatare 10 , din cauza ca am bazinul foarte ingust, a fost nevoie de cezariana.
Aici majoritatea femeilor nasc cu epidural si din toate informatiile pe care le-am strans despre aceasta metoda, de la colege, reviste, internet si spital in timpul cursurilor prenatale, sincer nu am gasit nimic similar cu ceea ce descrieti voi.
e trist ca se intampla asa ceva. In timpul cursului prenatal ni s-a explicat ca riscurile epiduralului au scazut extrem de mult in ultimii ani si ca folosirea lui este safe. De ex. eu am fost ingrijorata din cauza scciaticii pe care o am, dar am avut un consult cu anestezistul cu 2 saptamani inainte sa nasc si m-a asiagurat ca totul va fi ok.
Cum spunea si elilazar tine de decizia fiecaruia alegerea epiduralului, acum mai trebuie sa ai si suport medical de rigoare, pentru ca alegerea sa fie intr-adevar una buna.
Nastere usoara va doresc cu sau fara epidural
valentina75
Si eu tot cu epidurala am nascut ,dupa un chin care a durat doua zile din cauza ca nu ma dilatam,aveam contractii si dilatatie 2,asta a durat de joi pina Sambata cand doctorul mi-a rupt membranele , atunci in interval de 3 ore am ajuns la dilatatie 6 cand mi s-a montat epidurala.Ce pot sa spun ,dupa atata chin in sfirsit nu mai simteam nimik,eram obosita dupa doua zile de nesomn si durere dar in rest ma simteam ok.Nu mai spun ca de frica sa nu ma apuce iar durerile cand simteam o mica intepatura chemam anestezistul si ai spuneam ca au inceput durerile sa bage o alta doza.Astfel nu am simtit decat senzatia ca fac kk cand am ajuns la dilatatia maxima si copilul era pregatit sa iasa,am stiut cand trebuia sa imping pt ca la fiecare contractie mi se contracta burta,nu am simtit durere cand s-a nascut copilul si nici cand m-a cusut.Copilul a iesit foarte usor la a treia impingere si a avut scor Apgar 10.
Roxi_J
Hai sa revin cu a doua experienta de nastere cu epidurala. Pana la un punct, nasterea a decurs exact a fel ca prima: injectie cu calciu, contractii nedureroase pana la dilatatie 3-4 cm. Prima diferenta a fost ca la Denisa bebe a rupt membranele si au inceput contractiile mai dese si mai dureroase, iar apoi dupa jumatate de ora mi-a montat epidurala, la Mihnea intai a pus epidurala - o "doza test", dupa care dr a rupt membranele si au inceput contractiile dureroase. Urmatoarea diferenta fata de prima nastere a fost ca epidurala a prins doar foarte slab, imi amortise piciorul drept si fooarte putin stangul. Aveam contractii foarte dese si foarte dureroase, mi-au mai facut inca trei doze de anestezic prin tubuletul acela si tot nimic, nici o diferenta. Simteam fiecare contractie, si veneau deja la 2-3 minute. Am stat asa cred ca o ora si jumatate (cu dureri, tot primind inca o doza si inca o doza fara nici un efect), deja erau contractii la 2 minute, de cate 20-30 secunde, abia mai respiram de durere, si tot speram sa isi faca odata anestezicul efectul. Pana la urma doctorita anestezista (din pacate am uitat cum o cheama, o tipa super sufletista) mi-a pus din nou acul in alt loc in spate, si din cate am inteles eu din ce discuta cu moasa a schimbat solutia pe care o administra in sensul ca nu mai era solutie diluata, ci concentrata, si a bagat-o direct prin ac, nu prin tub. Tin sa va spun ca dr ma controlase cu cateva minute inainte si aveam dilatatie 5-6... dupa ce mi-a bagat solutie concentrata direct prin ac, instantaneu am simtit cum coboara capul lui bebe pana jos de tot si sta sa iasa, si cred ca nu au trecut mai mult de 3-4 contractii la 2 minute deci maxim 6-8 minute, ca am ajuns la dilatatie 10 si m-au ajutat sa ma sui pe masa de nasteri, ca simteam cum iese bebe si mi-era frica sa nu-l scap pe drum 4.gif Nici macar nu apucase sa-si fca efectul complet anestezicul, ca eu deja impingeam ca sa iasa capsorul. Din cauza asta m-a durut un pic cand s-a intins muschiul sa faca loc capului, dupa care nu am mai simtit nimic, nici cand a iesit, nici cand m-a cusut. Ce-i drept, la impins nu am fost prea eficienta de data asta, pentru ca eram si epuizata dupa durerile pe care le avusesem inainte, si in afara de asta eram total confuza ca nu ma asteptam sa decurga totul chiar asa cu viteza luminii. Din trei contractii a iesit bebe, ajutat si de moasa si de dr anestezista, care impingeau cu coatele pe burta mea (asta a fost dureros, si am simtit si cred ca si asta a fost altul din motivele pentru care nu am putut sa imping). La prima nastere nu am avut chiar nici o problema sa imping, pentru lucrurile am mers mai incet, aveam timp sa ma odihnesc intre contractiile de pe masa, acum am impins aproape non stop, dar nu asa de eficient. Dupa nastere, am mai avut piciorul drept amortit pana a doua zi dimineata, dupa care am fost foarte bine.
IoanaB
Eu am nascut cu anestezie epidurala si totul a decurs normal, multumesc lui Dumnezeu, medicului anestezist si medicului meu ginecolog.
La o adoua nastere, as apela din nou la aceasta metoda, dar numai cu acelasi medic.
Din experienta mea si din ce am citit din experientele voastre, cred ca pentru a alege aceasta varianta, trebuie sa ai incredere absoluta in medicul anestezist, dar justificata aceasta incredere, adica sa stii ca este un profesionist si sa ai incredere in reusita aceastei proceduri.Eu m-am ingrozit putin citind o parte din experientele voastre si mi-am dat seama ca am avut mare noroc ca lucrurile au mers bine, fara incidente. Oricum fetelor, sunteti foarte curajoase! 41.gif
Acolo in sala de nasteri, sentimentul prezent cred, la toata lumea, e ca indiferent ce se intampla, cale de intoarcere nu mai e, bebe trebuie sa iasa afara sanatos, uneori cu sacrificii mari si periculoase ale mamei.

Revenind la anestezie, mie mi-au montat cateterul la 4 cm dilatatie si in 4 ore am nascut. Dilatatia a decurs normal, treptat, chiar medicul meu era vizibil incantat de evolutie.Dar inainte de a-mi pune cateterul, medicul anestezist m-a "instruit" putin, deoarece eu imi dadeam anestezic atunci cand doza isi pierdea din efect, cu o telecomanda cu un butonas pe ea.Iar cand am ajuns la 8 cm, mi-a zis sa opresc, pentru a putea simti contractiile finale. M-am conformat intocmai, iar de atunci am simtit tot, insa pana in acel moment, nu am simtit mare lucru, stiam cand aveam contractii dar le simteam foarte slab. Medicii spun ca acesta este de fapt scopul anesteziei, femeia sa fie odihnita si puternica pentru confruntare finala cand trebuie sa impinga, pana la expulzie.La mine asa a fost, nu eram obosita, puteam umbla pe picioarele mele in timpul anesteziei, mergeam singura la toaleta, fireste cu stativul dupa mine 71.gif .Medicul mi-a si explicat ca epidurala actioneaza doar in zona bazinului, in partea de jos - zona uterului si nu are nici o legatura cu picioarele, de aceea m-am si mirat ca unele dintre voi nu va simteati picioarele 13.gif .
Ultimele 30 de minute au fost destul de grele, cu dureri mari, mai ales ca vreo 10 minute a trebuit sa nu imping deloc in timpul contractiilor, pentru ca bebe nu era suficient coborat 18.gif , iar cele care ati nascut, stiti ce inseamna sa nu impingi pe contractie.In cele din urma bebe a venit cu scor Apgar 10, a facut icter, unii medicii au zis ca e din cauza anesteziei mele, altii, din cauza incompatibilitatii de Rh intre mine si sotul meu, desi bebe are Rh-, ca si mine.Foarte important, ca pe toata acea perioada, medicul anestezist a stat prin preajma, a venit si in sala de nasteri si a stat pana a iesit bebe, iar banii nu a vrut sa ii primeasca decat la final, desi sotul incercase sa ii dea inca de la inceput.S-a comportat exemplar, am fost de-a dreptul mirata ca mai exista totusi asemenea specimene.
In concluzie, recomand anstezia epidurala, in conditiile mentionate la inceputul mesajului si in conditiile in care viitoarea mamica este constienta ca partea finala a nasterii trebuie sa o treaca fara anestezic, sau cat mai putin posibil, pentru a nu pune in pericol viata bebelusului, dar si a ei.Aceasta este doar o parere personala, decizia este a fiecarei viitoare mamici.

CITAT(an_orim @ Jan 7 2007, 03:04 AM) [snapback]164670[/snapback]
si eu am nascut cu epidurala, o recomand tuturor celor care nasc pe cale naturala! nu am avut absolut nici o problema de la ea, nici bebe nu a avut!

An_orim, am vazut ca locuim in acelasi oras, copiii nostri sunt de varste apropiate, al tau e mai mare cu o saptamana si 2-3 zile decat al meu. Unde ai nascut in Cluj? Poate reusim sa schimbam mai multe impresii 5.gif .
Scuze ca sunt off topic 10.gif !
carlitos_pink_analis
Si eu am nascut cu epidurala sau peridurala,cum vreti sa-i ziceti,dar nu am avut nici o problema.Picioarele mi le-am simtit,doar bazinul pana la sani a fost anesteziat.Am uitat sa mentionez,am facut cezariana.
Corina Dumitru
Si eu am nascut cu epidurala, la Polizu, si a fost foarte, foarte bine. Mi-au injectat ultima doza de anestezic foarte aproape de momentul nasterii (intentionat) si, astfel, am simtit contractiile din ultimele 10-15 minute si am putut impinge. Dupa trei contractii si respectiv trei impingeri, s-a nascut puiul nostru. A fost destul de dureros in cele 10-15 minute, dar cred ca asa este cel mai bine, pentru ca poti participa activ la nastere si este cel mai bine pentru copil A avut Apgar 9 si, desi nascut cu 3 saptamani mai devreme, a fost si este perfect sanatos! Nu cred ca epidurala are vreun efect negativ (am citit o gramada pe tema asta) si, sincer, o recomand cu caldura.
yustina33
CITAT(mamilunaty @ Jan 10 2007, 02:52 PM) [snapback]166366[/snapback]

Eu m patit-o!!Am nascut cu epidurala si pot spune ca a fost super ok!Dar asa cum au spus-o majoritatea mamicilor,depinde f tare de anestezist.Sa stie cind sa ti-o faca,cind mai e necesar sa iti mai puna ,etc caci daca nu este adevarat ca se vor intimpla tot felul de nereguli.Daca anestezistul este ok si medicul cooperant si interesat cu adevarat de persoana viitoarei mamici va garantez ca nasterea in sine va fi o experienta placuta si cu un final fericit asa cum am avut eu. Tin sa mentionez ca am ales sa nasc normal cu epidurala la virsta de 34 ani si a fost super! Mentionez iar ca am avut un medic exceptional si anestezista f priceputa.Este f adevarat ca in momentul cind ai o epidurala mai toata responsabilitatea si-o asuma medicul ptr ca mamica nu prea mai simte nimic si deci ....medicul daca vrea sa te ajute o va face dar daca este comod atunci ....e cam dificil!Si referitor cu facutul de pipi ...dupa ceva timp de la nastere am fost dusa in salon si cind m-au controlat,apasindu-ma pe burta sa vada starea uterului,m-a intrebat surprinsa asistenta daca am facut pipi . I-am spus ca nu si ca nu imi vine sa fac . Atunci m-a luat in cabinet si mi-a pus o sonda .Vreau sa spun ca in secunda urmatoare am auzit cum curgea un mare suvoi de pipi de s-au mirat si asistentele.Asa s-a intimplat,sa imi bubuie vezica si eu habar aveam.Pe urma a fost ok ,am urinat de la sine.Asta da,cred ca a fost din cauza anesteziei....dar nu ca asta ar fi cine stie ce mare grozavie! Nu este lege sa se intimple asa si la urmatoarea ta nestere....asa ca spor la treaba si fi increzatoare!
janet
Eu nu am avut nici un fel de probleme . Mi s-a facut prima doza la 7 dimineata , la dilatatie 4 . Pe la 9 am fost intrebata daca simt dureri , ca sa-mi faca si doza a doua care era pregatita deja . Cum erau dureri suportabile am zis sa mai asteptam putin . Am cerut doza peste o jumatate de ora ; pe la 11 am intrat pe masa (eu as fi mers pe picioare dar nu mi-au dat voie ) si la 11.15 l-am nascut pe Alexandru la 4,200 kg cu un scor APGAR 9 , apoi 10 . Probabil am luat 9 pentru ca s-au rupt membranele cu o seara inainte , pe la 21.30 , deci bb a stat fara lichid (sau cu mai putin lichid ) mai mult de 12 ore . In rest a fost bine , a tipat din prima , iar la 12.00 era la san , tragand cu forta .
Nu m-a durut deloc ; intr-adevar contractiile erau mai putin perceptibile , dar le simteam . Moasa a fost mereu cu o mana pe burtica mea , in cazul in care as fi "ratat" o contractie . Bb a iesit singur , cam din patru impingeri . Nu s-a urcat nimeni pe burta mea , habar nu am cum arata forcepsul sau pompa . Nu m-au lasat sa ma ridic din pat mai devreme de 2 ore , ca eu as fi facut-o ; dar sunt ascultatoare asa ca am stat 2 ore cuminte . Si cuminte am stat si pe toata durata anesteziei .
N-am avut probleme cu pipi , doar ca din cauza cusaturii mi-a fost teama sa fac kk ( fara legatura cu epidurala ) . De altfel , aceasta retinere am avut-o cam 3-4 saptamani ( mi-era teama ca se desprinde 35.gif ) .
Ce sa va mai spun ? Dupa nastere mi s-au dezumflat picioarele , de mi-am mai vazut si eu oul piciorului 24.gif ( ca nici nu mai stiam cum arata ).
Si inca ceva : nu mi-a cerut nimeni nici un ban , si toti s-au purtat extraordinar de bine cu mine . Medicului anestezist (din pacate nu stiu cum o cheama ) nu am mai apucat sa-i dau nimic , pt ca a iesit din tura , moasei i-am dat pt ca a fost extraordinar de atenta cu mine si m-a facut sa ma simt foarte bine , iar ginecologului i-am dat abia dupa ce mi-a semnat externarea . Judecati singure !
nico-andrada
va multumesc pentru acest topic - eu mai am putin si voi naste si am aflat foarte multe despre acest subiect.
laura1977

Sa va povestesc ce am avut si eu cu epidurala.Eram deja 2 saptamani peste termen, bebe se simtea bine , dar doctorita a zis ca ma interneaza si imi provoaca nasterea. Doar a doua zi in urma unei capsule cu prostaglandina am inceput sa am contractii , si ce contractii : dintr-o data la interval de 5 minute si foarte dureroase.
Dar surpriza - nu ma dilatam. Dupa doua ore de plimbat pe culoar si un dus fierbinte - a inceput sa se stearga colul.
La inceput decurgea destul de bine datorita respiratiei , dar dupa sase ore am cerut epidurala ,credeam ca nu mai rezist mult timp. Desi a fost facuta la dilatatie 5 si un anestezist bun , organismul meu refuza sa se relaxeze. Nici dupa o doza marita nu m-a luat anestezia. In loc sa fie mai bine , contractiile se inteteau si erau insuportabile. Totul a inceput la ora 16 si pe la 1:30 urlam deja pe toata sectia sa-mi faca ceva si injuram anestezia ,care nu si-a facut efectul.
Pe la 1:30 a mai venit un doctor si a zis ca nu mai putem astepta ,ajunsesem la dilatatie 7 iar eu eram epuizata si imi crescuse tensiunea, iar Bebe a inceput sa se simta nu chiar bine.Verdictul unul singur - Cezariana de urgenta. Dar a fost bine. Cezariana a fost facuta tot cu PDA si in timpul operatiei mi-am simtit picioarele si char puteam sa -mi misc degetele. Cel mai important e ca ingerasul meu s-a nascut sanatos scor 9; 10; 10.
Deci totul depinde de organism . In ce -l priveste pe Bebe - se va simti bine . Aurasul meu l-am pus la san imediat dupa operatie si stiut ce trebuie sa faca.
Anestezia (locala) nu influienteaza lactatia.
Alina76
Hello fetele,

Si eu am nascut acum 4 luni, nastere normala cu epidurala. yahoo.gif
Am avut contractii dureroase cam 2 ore dupa care am ajuns la dilatatie 5 si mi-au bagat substanta de anestezie epidurala. In 10 min. mi s-a diminuat durerea aproape de tot si am nascut in 30 de min. usor si fara dureri. Recomand din suflet sa optati pentru epidurala pentru ca o sa va amintiti nasterea ca un eveniment frumos si nu ca pe unul traumatizant.

My little princess
http://www.totsites.com/tot/anaisabela
julie
Eu am doi copii si ambele nasteri le-am avut cu epidural si provocate/programate ambele cu 1 saptamina inainte de termen. La prima am programat nasterea din mai multe motive, dar cel mai important pentru mine a fost ca socrul meu e nascut pe 8 iulie si nu am vrut ca din intimplare sa nasc in aceaisi zi; am dorit ca fetita mea sa aiba propria ei sarbatoare, unica si neimpartind atentia cu unul dintre bunici. La al doilea a fost din cauza de sarbatori si dr mea urma sa plece din oras asa ca nu am vrut sa risc sa nasc cu altcineva. Asa fiind zis am facut programarea cu spitalul, de fapt dr a facut asta si la ora 1:30 noaptea de 4-5 iulie am ajuns la spital, mi-au bagat transfuzie cu pitocin ca sa provoace contractiile si spre ziua mi-au facut epidural. NU AM SIMTIT NIMIC. Am constatat dupa nastere, cind am ajuns in salon ca aveam puncte de sange prin porii fetei de la efort dar nu am simtit nici o clipa durerea si cred ca este foarte important. Nu am simtit nici cind m-a taiat inainte si nici cind m-a cusut. Acum, la a doua nastere am vrut sa mai astept si nu mi-au facut epidural de la inceput. MARE GRESEALA, dar admit a fost greseala mea. Asistenta m-a intrebat. Asa ca dintr-o data m-au apucat contractii puternica si pina a venit anestezistul (sotul spune ca a durat mai putin de 5 minute eu zic ca a fost o vesnicie) am simtit contractiile. Nu voi putea sa inteleg niciodata cum cineva poate dori expres sa simta durerile si sa nu beneficieze de minunile medicinei. Este adevarat ca nu simti o clipa anume cind trebuie sa impingi dar sa fim serioase - se stie ca trebuie sa impingi atita vreme cit copilul nu este inca afara, plus dr este acolo sa te ghideze. Cel putin asa a fost in cazul dr mele.
Araboaica
Urmeaza sa nasc la un spital din Sagunto (Spania), am inteles ca aici ti se face anestezie epidurala. sunt traumatizata de gandurile care ma duc undeva LA durerile din timpul nasterii. Si ma tot intreb, oare am norocul sa beneficiez si eu de epidurala, oare mi se vor reduce durerile?
tantzi
Buna, fetelor ! Parca am mai discutat pe undeva de epidurala...Am spus si atunci, si o repet...Pe mine m-a ajutat enorm de mult epidurala, nu am simtit absolut nicio durere...
Pe data de 27 septembrie 2005 ( cand implinisem 36 saptamani de sarcina ) eram super epuizata...tocmai terminasem de aranjat cat de cat casa in care ne mutasem cu cateva zile in urma...In noaptea ce i-a urmat, am simtit pe la 1, ca se scurge ceva din mine...M-am trezit, m-am dus si m-am epilat, m-am schimbat si mi-am trezit sotul ( acesta cand a auzit ca am o scurgere, in somn, mi-a zis sa-mi pun un tampon 24.gif , dupa aceea a realizat ce se intampla). Mi-am sunat parintii si le-am spus ca trecem sa-i luam ( tatal meu lucreaza la Elias...). Am ajuns la spital la 2.30, m-a consultat dr. de garda care a spus ca este alarma falsa si ca nu este nicio problema, dar, daca vreau, pot sa-mi astept medicul ( dr. Vladareanu ) sa vina de dimineata...Nu aveam nicio durere, doar ca simteam ca mi se strange sufletul de frica...
La 8 dimineata m-a trezit din somn dl. dr. Vladareanu sa-mi faca o consultatie si , stupoare, cand m-am ridicat eram plina de sange intr-o anumita zona...M-a consultat imediat si aveam deja dilatatie 4 spre 5 nu puteam duce, sub nicio forma, sarcina mai departe. Mi s-a facut imediat epidurala, care a durat o ora si jumatate sa mi-o faca pt ca, dpdv al dr. anestezist eram prea grasa si nu nimerea punctul exact...( Fiecare intelege ce vrea - eram chiar mai slaba decat majoritatea persoanelor din saloane..., eu am vazut ca pe o nestiinta a dr. - oricum a avut mari probleme cu dr. Vladareanu dupa aceea, era chiar sa fie data afara...). La ora 12 am inceput sa realizez ca contractiile sunt din ce in ce mai dese ( nu ca as fi simtit ceva...). La ora 12.15 am fost urcata pe masa si dupa trei contractii, Brianna Maria a iesit !!!!!!!!!!! Cu toate ca era fff micuta ( 2.600 g si 47 cm ) a primit Apgar 10 - a urlat cat a putut cand a iesit !!! Nu am simtit nimic nici cand m-a cusut medicul...acesta a avut grija sa-mi atraga atentia in acele momente, comenta ce va spuna tata cand va afla ce nepotica frumoasa are, ce tare am fost eu...le intreba pe asistente si pe moase daca stiu cine sunt, parca as fi fost cine stie ce personalitate... Oricum, a fost super bine, am nascut la 12.35 si la 13 eu vorbeam cu toata lumea la telefon...O alta faza haioasa a fost ca atunci cand a luat copilul din sala de nasteri, dr. a aratat altei familii copilul si mi-a spus si mie ca sunt toti fericiti - si tatal copilului , si bunicul, si bunica...mi s-a parut mie ceva ciudat, pt ca stiam ca sotul nu putuse sa vina de la serviciu, dar...Si uite asa am sunat pe toata lumea, si pe la 14 l-am sunat si pe sot sa-i spun ca poate veni in rezerva si... stupoare acesta nici macar nu stia ca am nascut....va dati seama ce soc am avut... 24.gif Asta e ...
Ca o concluzie - am ales cea mai buna varianta _ epidurala, dar a fost o mica problema.... Pt ca am miscat cand mi s-a facut injectia, am avut niste dureri insuportabile de cap....Doua saptamani am plans incontinuu...
Fiecare lucru are si parti buna si parti rele...Mare dreptate ati avut in legatura cu medicul anestezist....
ersagun
si eu am avut epidurala dar a fost un pic mai nasol, si asta din cauza ca nu m-am dilatat desi aveam contractii puternice si dese; asa ca pana la urma mi-au facut cezariana 102.gif .la inceput am refuzat epidurala insa din cauza durerilor groaznice am cerut sa-mi faca si mie. eeeeehhh.....ghinionul meu a fost ca anestezista de garda nu mi-a facut-o ca lumea, dupa ce m-a intepat de vreo 4 ori a reusit sa bage cateterul respectiv dar Dzeu stie cum l-a bagat, pe dreapta mi-a amortit intr-adevar insa pe stanga am simtit toate contractiile 20.gif .dar a fost pur ghinion, daca punea bine anestezicu' era super ok; ma uitam la toate mamicile cu epidurala care erau in sala de travaliu, nu aveau nici o durere si au nascut toate inaintea mea si fara probleme.
Concluzia: e buna epidurala, te scapa de durerile infernale dar totusi permite uterului sa se contracte, deci vei simti doar contractiile, fara durere; dar aveti mare grija la anestezist sa nu nimeriti unul ca al meu. Bafta multa si nastere usoara la toata lumea mwah.gif
dwoana
Numai cine a nascut normal isi da seama ce bine este sa nasti cu anestezie epidurala. Fata am nascut-o cu epidurala si nici nu sa comparat. Unde am nascut eu se face o anestezie de inceput dupa care vine la tine cand se mai duce din anestezie si iti suplimenteaza doza. Ultima daza mie mi-a facut-o chiar pe masa de nasteri pentru ca a durat un pic mai mult nasterea adica 40 de minute de cand am urcat pe masa cu dilatatie 10. Daca nu aveam epidurala nu stiu cum faceam fata atata timp la durere. Da conteaza foarte mult de doctor de anestezist dar si de moasa.
corina87
Fetelor,am si eu o intrebare,nu trebuie s-a te misti cind iti introduce acul sau solutia??????????
julie
Corina, ai inteles corect. Anestezistul iti va spune acelasi lucru: nu te misca, ca la orice injectie/vaccin. Am avut de doua ori epidural cu ambii pitici si crede-ma ca nu e mare grozavie injectia (ma refer la procedura in sine, nu la efect care e cu totul FANTASTIC!). O recomand din toata inima tuturor.
ioana adriana
buna mamici si burtici
mai exista topicul asta la nasteri pe pagina 2...nasterea cu epidurala
mamica de pustiulica
Si eu sunt de parere, la fel ca alte mamici de pe aici ca e inutil sa te chinui atata timp cat se poate face ceva in sensul asta.
Si eu am nascut tot cu Dr Soare - anestezista - la Giulesti, are faima f buna in spital, se pare ca e cel mai bun anestezist de acolo. Nimeni din ziua aia, care a primit anestezia de la ea, nu s-a plans ca nu i-a prins sau ca a amortit partial.
Cred ca asta cu amortitul numai pe o parte e din cauza ca nu e introdus cateterul corect. Oricum, mamica trebuie sa fie obligatoriu intinsa si asezata simetric pe pat, ca sa nu "alunece" efectul in vreo parte. Dar asta face parte din povestea pe care ti-o spune anestezistul cand face operatia.

La mine a fost ok. Pana la dilatatie 5 am dus-o pe picioare cu dureri relative, apoi mi-au rupt apa, s-au intensificat si la vreo jum de ora a venit si anestezista si mi-a montat cateterul. A bagat intai o doza test, pentru a verifica cum reactionez, apoi cand simteam ca se duce efectul o chemau si mai baga un pic. Pe la 8-9 dilatatie n-o mai gaseau si le-am luat si eu un pic pe viu, dar nu a fost chiar crunt. Sub anestezie, simti contractiile dar nu sub forma de durere insuportabila. O jena dureroasa si atat.
M-au ajutat sa merg pe masa de nasteri desi eu cred ca m-as fi descurcat si singura, dar asa era procedura. Pe masa impingeam la comanda, ca sa zic asa. "Acum, hai, hai, lung, lung!" "Opreste, respira, odihneste-te, trage aer" si iar de la capat. Moasa - un munte de om - s-a cocotat sub coastele mele si m-a facut una cu masa. Atunci a fost singurul moment cand am zbierat si eu, dar fiindca ma turtise femeia aia si nu mai aveam aer deloc,nu de durere.
In 2 contractii - cca 5-6 impingeri - s-a nascut fi-miu. Sanatos, voinic.
Nu am simtit taietura, nu am simtit sutura - ultima doza mi-a facut-o pe masa, dupa nastere, pt cusatura.
Am fost cam ametita in noaptea aia si a doua zi, dar nimic grav.

Eu personal cred ca e o solutie buna.
aari & sara
Si eu cand am nascut-o pe Sara am optat pt epidurala. M-am internat in spital la 12 nopatea cu contractii din 5 in 5 min. Mi s-a facut epidurala in jurul orei 12-40. Nu am simtit absolut nimic pana la ora 3.00 ,cand deja aveam dilatatie 10. La 3.10 am nascut-o pe Sara. In momentul cand m-a cusut mi-a mai pus o doza in cateter deorece ma durea f tare si tremuram toata 18.gif . Nu am avut probleme la nastere din cauza epiduralei si nici dupa. Pot spune chiar ca dupa ce l-am nascut pe Aari, am ramas cu dureri de spate, desi nu mi s-a facut epidurala...iar la Sara...nimic.. ma simt super yahoo.gif
mamyescu
Din punctul meu de vedere nu as mai alege varianta anesteziei! Travaliul s-a prelungit enorm, dozele adm. au fost ineficiente deoarece la aprox. 30' aveam contractii " teribile" .Am nascut prin "a ma screme" ; 1 1/2 h am tot incercat sa-l aduc pe lume si s-a intamplat prin vid extractor. Traumatizant. Gogosica mea a avut bosa din cauza vid extractiei si craniul usor diform pe stg. din cauza pozitiei prelungite,pt expulzie. Doua zile am fost sondata vezical: am avut atac de panica; oribil. Nu doresc sa inspaimant pe careva insa asta am trait. 17.gif
julie
Mamyescu, te-ai gindit ca poate s-a intimplat asa si din cauza lipsei de experienta sau incompetentei echipei din spital? Daca nu erai dilatata suficient putea sa-i administreze o doza de Pitocin (nu siu cum se numeste in Ro) iar asta ar fi grabit dilatarea. De asemenea probabil doza administrata de epidural nu a fost suficienta, altfel ar fi trebuit sa nu simti nimic cel putin pina spre sfirsit.
lucacata
eu nu m-am facut nici un fel de anestezie dar sincer nu am simtin nici un fel de durere la nastere decat spatele ma durut ca si cand as fi avut menstruatie
cristina12
Cata, esti o norocoasa, nu poti sa-ti dai seama ce rau e decit daca treci prin asta. La primii doi am nascut fara nimik, la primul eram f curajoasa ( a se citi habarnista) nu mi-a fost frica deloc pina cind am avut dureri groaznice si asistanta de la internari mi-a zis " nu-ti fga griji, prima data dureaza mai mult, acum ai 3 cm, mai ai asa vreo 10 ore ", credti-ma am crezut ca o sa mor, ca nu am cum sa rezist cu durerile alea 10 ore. Dar am tacut chitic, am stat cuminte in patul meu, n-am zis nici pis. Ma gindeam cum as vrea sa fie inmormintarea, ce as vrea sa zica fiecare despre mine.... dupa vreo doua ore a venit moasa la mine (in sfirsit) si a zis sa merg pe masa sa vada cum e, iar in mom ala toti au inceput sa se agite: hai repede, chemati dr, ca naste are 13 cm, dr de la copii, toti, si in 10 min am nascut. Atunci nu era varianta cu epidurala la noi in tara. Apoi a venit de la Paris o verisoara de-a mea care a nascut acolo si a faut peridurala si nu i-a nimerit bine si a trebuit sa faca fizioterapie ca ii scapa un picior din genunchi. Si m-am speriat, asa ca nici la al doilea nu am vrut asa ceva.
Dar la fata a fost mai greu, ca aveam 36 sapt, colul nu era pregatit si dilatatia la nivelul oaselor era ok dar colul era lung si nu permitea nasterea, iar durerile erau nasoale. Dupa 12 ore de chinuiala am cerut epidurala. A fost nasol ca aveam contractii f dese si trebuie sa stai nemiscata si aplecata in spate, dar drt a fost super, i-am zis in sec cind mi-a trecut o contractie, in sec urmatoare mi-a bagat acul si imediat mi-a bagat solutia si in 20 de min am nascut, pt ca epi a ajutat la stergerea colului. A fost f bine cu epidurala, daca as mai naste as opta din start, ca e f mare diferenta
pusi
ancaono
Si eu am nascut cu epidurala la maternitatea Cuza Voda din Iasi. Experienta mea este una nu prea fericita in sensul ca a durat foarte mult (16 ore)pana am atins dilatatia 4 cm necesara pentru a monta cateterul. Inainte de a merge sa-mi faca anestezia mi-au pus perfuzie pentru dilatatie asa am ajuns sa am senzatia de a impinge cand inca nu introdusesera acul. De teama sa nu se intample ceva rau ii anuntam de fiecare data cand aveam o contractie. Dupa ce anestezicul si-a facut efectul desi aveam dilatatie maxima senzatia de scremut a incetat, eu nu mai stiam cand sa imping asa ca m-au ajutat cei de acolo apasand pe burtica ca sa iasa gogosica mea. Intrasem un pic in panica deoarece doc imi tot spunea ca daca nu imping aduce forcepsul 2.gif dar nu a fost necesar pentru ca a iesit micuta. Mi-a folosit mai mult atunci cand m-a cusut si un pic dupa ca nu am simtit durerea.
Este foarte adevarat ca experienta cadrelor medicale implicate conteaza enorm.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.