Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Basme
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Despre Copii > Educatie
anca_ioana44
Am descoperit ca actualele personaje ale vechilor noastre basme au nume...
Spre exempu, una din printese se numeste Aurora, dar nu stiu din ce poveste e - Frumoasa din padurea adormita, cumva...?
Propun ca fiecare sa spuna ce stie despre schimbarile survenite in traditionalele basme...

Eu chiar am o mare intrebare:
Cum se numesc piticii din Alba ca Zapada?
(stiu de unul, Morocanosul, si atat...
am mai inteles si ca fiecare are o ocupatie anume...?!?)

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri!!
angicuta
CITAT(anca_ioana44 @ Jan 2 2007, 12:00 AM) [snapback]162127[/snapback]

Am descoperit ca actualele personaje ale vechilor noastre basme au nume...
Spre exempu, una din printese se numeste Aurora, dar nu stiu din ce poveste e - Frumoasa din padurea adormita, cumva...?
Propun ca fiecare sa spuna ce stie despre schimbarile survenite in traditionalele basme...

Eu chiar am o mare intrebare:
Cum se numesc piticii din Alba ca Zapada?
(stiu de unul, Morocanosul, si atat...
am mai inteles si ca fiecare are o ocupatie anume...?!?)

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri!!

Buna, anca_ioana44
Eu nu te pot ajuta, decit cu numele piticilor : Voiosul, Somnorosul, Doc, Morocanosul, Hapciu, Mutulica si Sfiosul ......nu stiu ca fiecare sa aiba o ocupatie nume 39.gif dar tot ce se poate 71.gif ..........................
mamica de iepuras
da...Aurora este Sleeping Beauty
Ariel - The Little mermaid
Belle - Beauty and the Beast
Jasmine - Alladin
Snow White
Cinderella

Cam astea sunt cele cunoscute. 6 printese. Mai apar insa si Moulan si Pocahontas

mwah.gif
sorinik
CITAT(angicuta @ Jan 2 2007, 11:29 AM) [snapback]162148[/snapback]
Buna, anca_ioana44
Eu nu te pot ajuta, decit cu numele piticilor : Voiosul, Somnorosul, Doc, Morocanosul, Hapciu, Mutulica si Sfiosul ......nu stiu ca fiecare sa aiba o ocupatie nume 39.gif dar tot ce se poate 71.gif ..........................

Nu aveau fiecare o ocupatie, doar ca erau diferiti si fiecare era caracterizat de numele ce-l purta. Adica morocanosul era tot timpul morocanos, nervos, somnorosul era mai mereu adormit, mutulica (preferatul meu) era cel mai mic si niciodata nu spunea nimic, ramanea mereu in urma si se impiedica mereu de hainele care-i erau prea largi, etc...
Dandy
Buna fete !
Vreau sa stiu si eu daca putem downlouda basme.Sunt pe undeva online? .Va pup,Dandy.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.