crismi
Dec 17 2006, 03:49 PM
Fructe Pentru Bebe :
partea I______________________________________________________________
ancuza, mie mi-a zis pediatra sa-i dau dupa 1 an, pentru ca o poate umfla la burtica.
b_camelia
Dec 18 2006, 12:18 PM
Noi am inceput cu suc de mar. Apoi cu suc de morcov care nu i-a placut absolut deloc si a trebuit sa il combin cu marul. Acum papam piure de mar cu suc de morcov inclus si azi i-am pus si o lingura de cereale in el. mananca cam 80 ml de piure si nu mai vrea (asta la ora 12 dupa ce n-a mai mancat de la 6.30 dimineata).
Eu stiam ca fructele ar trebui sa creasca pofta de mancare dar la Alex e cam invers. De cand mancam fructe, nu prea mai vrem sa mancam laptic, ne chinuim cam la toate mesele
crismi
Dec 18 2006, 12:29 PM
b_camelia si Ama dupa ce a inceput cu sucul de fructe (morcov) si-a cam pierdut pofta de a suge, a inceput sa nu mai ia in greutate si pentru o perioada i le-am scos sau i le dadeam intre mese. Ea mai sugea dupa fructe vreo 60ml si la mesele urmatoare cam tot atat. Poate din cauza ca manca mai usor cu lingurita sau erau mai bune ca lapticul, nu stiu ce sa spun.
b_camelia
Dec 18 2006, 10:11 PM
CITAT(crismi @ Dec 18 2006, 12:29 PM) [snapback]154222[/snapback]
b_camelia si Ama dupa ce a inceput cu sucul de fructe (morcov) si-a cam pierdut pofta de a suge, a inceput sa nu mai ia in greutate si pentru o perioada i le-am scos sau i le dadeam intre mese. Ea mai sugea dupa fructe vreo 60ml si la mesele urmatoare cam tot atat. Poate din cauza ca manca mai usor cu lingurita sau erau mai bune ca lapticul, nu stiu ce sa spun.
nu stiu ce sa zic dar parca mananca din ce in ce mai putin si de multe ori trebuie sa il adorm ca sa-i dau putin laptic sa pape. nu mai vrea sa manance nici macar seara (dupa 5 ore de la ultima masa, la care oricm a mancat doar 110 ml de lapte). nu stiu daca marul e mai bun ca lapticul pentru ca nu pot sa zc ca-l devoreaza nici pe acesta. Azi a mancat cam 80 ml de piure de mar (in care i-am pus si suc de morcov si putine cereale......era un deliciu

), deci nu foarte mult, mai avea in canuta si a inceput sa maraie la el si n-a mai vrut.
sa mai vedem zilele urmatoare. asa el e vesel, activ, doarme bine......dar nu vrea sa manance si asta dupa o saptamana in care isi introduse-se o masa in plus, astfel incat de la 700-800 ml lapte pe zi a ajuns la cam 400..
teomic_a
Dec 18 2006, 10:14 PM
CITAT(crismi @ Dec 17 2006, 03:49 PM) [snapback]153754[/snapback]
ancuza, mie mi-a zis pediatra sa-i dau dupa 1 an, pentru ca o poate umfla la burtica.
PARA???
CITAT(ancuza @ Dec 17 2006, 03:20 PM) [snapback]153743[/snapback]
dar para?
daca ai inceput sa ii dai sucurile de fructe, poti continua si cu para..n-are nimik..
niki75
Dec 19 2006, 01:10 AM
CITAT
dar para?
fata mea are 4 luni si pentru ca s-a constipat putin, i-am dat 2 lingurite de suc de para... nu a patit nimic.
dar oare e prea devreme sa ii mai dau?
Alesandra maninca pere la greu. Nu-i plac merele asa ca ea maninca mai mult banana si para. N-am avut nici un fel de probleme nici de balonare, nici de diaree.
Acum depinde si de copil, daca are scaune mai moi sau e mai sensibil la stomacel. Totul e sa incerci putin cate putin si daca e ok ii dai in continuare.
carcriv
Dec 21 2006, 06:56 PM
CITAT(leut @ Dec 19 2005, 02:58 PM) [snapback]25902[/snapback]
Cu sucul merge bine si-i place dar partea proasta e ca nu mi-a luat in greutate.
Ii dau in fiecare zi aproape un mar si un morcov facute la mixer, ii adaug si pulpita si-i place.
In schimb de astazi am inceput sa-i dau completare Milupa 2, cate 30 ml la fiecare masa. Ii dau din san asa cum faceam inainte si dupa aia lapticul preparat. Tare-mi pare rau...
Sper sa ia in greutate dar ma intreb ce efect o sa aiba lapticul dat in completare si sucul de fructe. Sa nu cumva sa o dau in altceva...
ai incercat cu cereale?
si eu am avut probleme si acum ii dau cereale Milupa mar+morcov.
anca1820
Jan 7 2007, 03:36 PM
cate ceva despre fructele exotice
Un kiwi de marime medie contine 85 mg de vitamina C, doza zilnica recomandata pentru un adult. 100 g banana ne ofera 348 mg potasiu, care are un rol deosebit in functionarea sistemului nervos si in reglarea tensiunii arteriale. Iar un avocado contine 60 de micrograme de vitamina A, care creste imunitatea si intareste oasele si dintii. Acestea sunt numai cateva dintre proprietatile fructelor exotice: de la cunoscutele banane, kiwi, mango, avocado pana la putin cunoscutele litchi, mangustan, ramboutan, tamarine. Vitaminele A, C, E, complexul vitaminic B, calciul, magneziul, fosforul, fierul sunt substantele necesare organismului in sezonul rece pentru a preveni avitaminozele. Toate acestea se gasesc din belsug in fructele exotice.
De remarcat in aceste fructe este in primul rand continutul de vitamina C. Suntem in sezonul infectiilor respiratorii, iar un plus de vitamina C naturala nu strica nimanui. Astfel, 100 g de guava contin 200 mg vitamina C, kiwi – 85 mg, papaya – 84 mg, mango – 30 mg, ananasul – 30 mg. Din acest motiv, fructele exotice sunt o solutie naturala de prevenire a racelii si a starilor gripale. "In cazul virozelor recomand si sucul de rodii, care reduce febra si potoleste setea. Cel mai bun este sucul proaspat stors, care pastreaza toate vitaminele din fruct", arata prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Atunci cand virozele respiratorii sunt insotite si de raguseala, ne recapatam vocea facand gargara cu suc de rodii, care are proprietati calmante si antiinflamatorii.
USUREAZA DIGESTIA
Fructele exotice au insa si alte proprietati: usureaza digestia datorita fibrelor alimentare, combat chiar arsurile gastrice. Au efecte tonice asupra sistemului nervos datorita vitaminelor din grupul B si stimuleaza activitatea cardiaca prin continutul de potasiu. Fructele exotice se disting de asemenea printr-un continut ridicat de caroten, care actioneaza favorabil asupra acuitatii vizuale. Un studiu efectuat la Universitatea din Oslo (Norvegia) a demonstrat ca fructele exotice previn ateroscleroza, impiedicand depunerile de grasimi pe peretii arterelor. Norvegienii sustin ca ananasul, kiwi pot arde grasimile care blocheaza arterele, stopand formarea trombozelor (astuparea unui vas sangvin cu un cheag de sange). Proprietati asemanatoare are si maracuja, mai cunoscuta sub numele de fructul pasiunii – o delicatesa exotica, dar una deosebit de sanatoasa. Nutritionistii recomanda acest fruct celor care sufera de afectiuni gastrice, cardiace, dar si pentru combaterea insomniilor.
CURE DE SLABIRE
Kiwi, mango, ananasul nu ar trebui sa lipseasca nici din dieta celor care vor sa scape de kilogramele in plus. Fructele au proprietati remineralizante, astfel incat nu ne vom simti extenuati din cauza aportului alimentar redus. Doua-trei fructe ne confera senzatia de satietate rapid, fara insa a consuma prea multe calorii. 100 g mango nu au decat 63 de calorii, papaya – 40, guava – 55, rodiile – 70. Ananasul contine 83%-84% apa, actiunea lui benefica in obezitate fiind demonstrata. O cura cu ananas elimina apa in exces din tesuturi si ne ajuta sa slabim.
Beneficiile naturale ale fructelor
Fructele au un efect benefic ridicat asupra sistemului uman. Principalele actiuni fiziologice sunt urmatoarele:
Efect de hidratare
Fructele si sucul lor natural este cel mai placut mod de a hidrata organismul. Apa absorbita de persoanele bolnave in acest fel au un avantaj in plus deoarece in acelasi timp primesc si zahar si minerale.
Efect diuretic
Observatiile clinice au aratat ca continuturile de potasiu, magneziu si sodiu al fructelor actioneaza ca diuretic, iar frecventa urinarii creste considerabil atunci cand se manaca fructe sau se bea suc natural. Ele micsoreaza densitatea urinii si in felul acesta accelereaza eliminarea de deseurile de azot si clorura. Oricum fructele contin un foarte mic nivel de sodiu, avand o buna contributie atunci cand persoana mananca fara sare.
Efect alcalin
Acizii organici ai sarii din fructe produc carbonati alcalini cand se transforma in interiorul organismului, avand un efect alcalin asupra lichidelor. Toate fructele determina eliminarea intestinala. Acest lucru face ca corpul sa nu contina substante toxice care patrund in sange din intestinul supraincarcat si greoi. Carbohidratii fructelor mai presus de toate sub forma de zahar, dextrina si acizi care sunt usor de digerat si sunt complet absorbiti. Prin urmare, fructele sunt foarte folositoare pentru bolnavi sau invalizi deoarece ofera energie si caldura.
Efect de mineralizare
Fructele furnizeaza minerale corpului. fructele uscate cum ar fi caisele, strugurii si curmalele sunt bogate in fier si calciu. Aceste minerale sunt esentiale pentru ca oasele sa fie puternice, iar sangele sa fie bun. Unele fructe, precum marul, furnizeaza calciu pana la 800 mg de fruct, cantitate ce este suficienta pentru a indeplini necesitatile noastre zilnice.
Efect laxativ
Materia fibroasa din fructe, celuloza, ajuta la trecerea usoara a mancarii in tubul digestiv si usureaza actiunea matelor. Zaharurile si acizii organici continuti in fructe cresc de asemenea efectul lor laxativ. Prin urmare, hranirea regulata cu fructe previne si trateaza constipatia.
Actiune tonica
Fructele, ca sursa de nadejde in ceea ce privesc vitaminele, exercita un efect tonic asupra corpului. Merele si fructele citrice, cum ar fi lamaile si portocalele, sunt surse bune de vitamina C. De obicei aceste fructe sunt mancate proaspete sau crude, lucru ce face ca vitaminele sa fie disponibile in intregime. Mai multe fructe contin cantitati mari de caroten care ofera vitamina A. Un fruct de mango de marime medie poate oferi pana la 15 000 de unitati internationale de vitamina A care sunt suficiente pentru o saptamana intreaga, iar aceasta vitamina poate ramane in corp. fructul de papaya este o sursa excelenta de vitamina C si caroten.
Cel mai bine este ca fructele sa fie mancate crude si coapte. Daca le prepari isi pierd din cantitatile de saruri si carbohidrati. Sunt cel mai mult benefice cand sunt mancate separat, de preferat la micul dejun. O combinatie de fructe cu legume nu este recomandata. Daca este necesar sa mananci fructe in mod regulat, ele ar trebui sa fie intr-o proportie mai mare decat carnea. Oricum fructele fac o combinatie mai buna cu laptele decat cu carnea. De asemenea este de dorit ca odata sa se manance acelasi tip de fruct.
In caz de boala, se recomanda ca fructele sa fie mancate sub forma de suc natural. Oricum, sucul ar trebui baut imediat dupa preparare deoarece incepe sa se descompuna repede si isi schimba proprietatile.
Cura cu fructe
Fructele sunt bune in mentinerea echilibrului acidicalcalin al corpului. ele neutralizeaza starea toxica a corpului rezultata din excesul de acizi luati din mancare si reinstalarea alcalinitatii sale. Ajuta la curatarea sistemului de substante toxice si satisface nevoia corpului de zahar natural, vitamine si minerale.
Regimul este considerat ca fiind cea mai veche si eficienta metoda de tratare a bolilor. Cel mai bun si mai sigur mod de regim este sucul natural. Acest lucru se face prin prepararea unui suc de portocale sau orice alte fructe, cum ar fi strugurii, grefele si ananas, apoi diluat 50:50 cu apa si apoi se bea din doua in doua ore de la 8 a.m. pana la 8 p.m. Nimic altceva, indiferent ce, nu poate fi mancat deoarece valoarea sucului natural se va pierde in intregime. Sucul conservat sau inghetat nu este recomandat. Cantitatea de suc care trebuie bauta zilnic trebuie sa fie de 6-8 pahare.
Vitaminele, mineralele, enzimele si restul de elemente continute de sucurile preparate din fructe proaspete sunt extrem de benefice in normalizarea tuturor proceselor corpului. ele suplimenteaza elementele necesare pentru propria activitate de vindecare a corpului si pentru regenerarea celulelor precum si pentru grabirea revenirii. In fiecare zi sucul natural ar trebui asigurat pentru ca intestinele sa fie curatate de substantele toxice care oricum sunt eliminate si de procesul de curatare reglat de catre corp. Acest lucru poate fi facut prin curatarea intestinala cu ajutorul apei calde.
In afara de sucul natural se mai pot consuma si fructe. Valoarea sucului proaspat de fructe covarsitoare pentru toate starile bolii, mai ales in bolile cronice, prin curatarea tesuturilor este incalculabila. Dieta cu fructe este cel mai mult benefica mai ales in cazul bronsitelor, reumatismului, cataractei cronice si a constipatiei deoarece furnizeaza corpului saruri minerale.
In cazul unei diete numai din fructe, persoana ar trebui sa serveasca trei mese pe zi cu suc de fructe proaspete si coapte cum ar fi merele, perele, strugurii, portocalele, grefele, ananasul, piersicile, pepenele sau orice alt suc de fructe care sunt in acel anotimp. Nu se recomanda ca bananele sa fie folosite in aceasta cura si nici alte mancaruri nu ar trebui adaugate la dieta de fructe. Ca bautura ar trebui sa se bea apa plata sau suc de lamaie neindulcit.
Proprietatile curative ale fructelor
Mai mult, unele fructe pot trata anumite boli. Oricum ar trebui sa nu uitati ca in utilizarea terapeutica a orcarui fruct ca tratament pentru o boala specifica, nimic cu exceptia acelui fruct sau suc natural nu ar trebui luat in timpul tratamentului. Astfel, cand se foloseste suc de lamaie ca remediu, sucul ar trebui baut cu cel putin jumatate de ora inainte de a se consuma alta mancare.
S-a descoperit ca zaharul, calciu, fierul, vitaminele A, B si C continute in fructe controleaza gradul energiei inimii. Astfel ca daca manaci fructe precum mare, lamai, portocale si rodii te poate ajuta la functionarea potrivita a inimii si o mentine sanatoasa chiar si la o varsta inaintata. Fructele precum merele, curmalele si mango exercita o actiune directa asupra sistemului nervos central. Fosforul, acidul glutamic si vitaminele A si B al acestor fructe esxercita un efect tonic si protectiv asupra nervilor. In acest mod, utilizarea regulata a acestor fructe in dieta dva ascuti memoria si va preveni oboseala nervoasa, tensiunea mentala, isteria si insomnia.
Toate fructele de padure, care contin extrem de mult fier, fosfor si sodiu, sunt mult benefice in formarea sangelui si intarirea nervilor. Lamaia poate fi un remediu bun in ceea ce privesc bolile la ficat, indigestiile si reumatismul. Pepenii verzi sunt cei mai buni in curatarea rinichilor. Apa trece prin rinichi, iar urmele diferitelor minerale continute de apa actioneaza ca agenti de vindecare.
Calitatile dulci ale ananasului si ale rodiilor sunt de ajutor in cataracte, febra si alte boli cronice ale nasului si bronhiilor. Raceala obisnuita poate fi tratata cu suc de grefe. Acest suc ajuta la indepartarea infectiei prin activarea organelor de eliminare.
Fructele proaspete si coapte precum strugurii, merele, bananele si smochinele sunt cele mai bune in ceea ce privesc afectiunile creierului. Ele contin o calitate superioara, aceea ca zaharul este usor de asimilat care mai apoi se transforma in energie fizica care improspateaza creierul. Miezul de nuca este un remediu pozitiv in ceea ce priveste slabirea creierului.
O cantitate mare de fructe intr-o dieta va permite persoanei sa duca o viata sanatoasa. Fructele previn toate bolile si mentin persoana inteligenta, enrgica si activa pe parcursul intregii vieti pana la o varsta inaintata.
acestea sunt informati generale
daria
Feb 13 2007, 11:33 AM
Ce fructe sunt recomandate unui sugar de 8 luni?
Am inceput cu mar, i-am dat borcanele cu piersici (piersici nu am gasit, in aceasta perioada), pun putin suc de portocale in marul cu biscuiti.
As vrea sa stiu ce fructe mai pot folosi in meniul de dimineata sau in sucul de dupa amiaza (care este format din mar+morcov+putina portocala, stiu ca nu e indicat la sugari prea multe citrice pentru a nu se irita stomacul).
theli
Mar 13 2008, 05:17 PM
Buna ziua!!!
Am o mare nedumerire...am o fetita (s-a nascut la 37 saptamani cu 3050g si 51 cm) care ieri a implinit o luna si azi, la examenul de bilant (a luat aproape 1 kg in prima luna) medicul mi-a recomandat ca de saptamana viitoare sa incep sa-i dau suc de fructe (morcov si portocala - cateva lingurite pe zi). Fetita e alaptata exclusiv la san si manaca foarte bine (100-150 ml la 4 ore).
Ce parere aveti?
Ariana27
Mar 13 2008, 05:32 PM
Parerea mea ca este prea devreme

doctorul este de familie sau pediatru? nu cred ca medicul pediatru recomanda sucul de fructe asa devreme. Sanatate fetitei
aijin
Mar 13 2008, 05:39 PM
Si eu cred ca este prea devreme. Daca mananca bine nu vad de ce ti-a spus asta. Mie si la 4 luni mi-a zis ca nu-i nevoie de altceva in afara de laptic de mami.
sanziana27
Mar 13 2008, 05:40 PM
Mie mi-a zis ca bebelusilor alaptati axclusiv la san, diversificarea sa inceapa la 6 luni, iar celor hraniti artificial la 4 luni!
E totusi prea devreme 5 saptamani!
onuta_dec
Mar 13 2008, 05:51 PM
QUOTE(sanziana27 @ Mar 13 2008, 05:40 PM)

Mie mi-a zis ca bebelusilor alaptati axclusiv la san, diversificarea sa inceapa la 6 luni, iar celor hraniti artificial la 4 luni!
asa stiam si eu
mai ales ca portocala e mai dura in sine, e citrica si un stomacel asa ... finut ... sa nu-l atace
Mamicuta2006
Mar 13 2008, 06:11 PM
E muuult prea devreme pentru diversificare, chiar si numai cu suculet de fructe! Daca e alaptat exclusiv la san si a luat bine in greutate, pana la 6 luni poti sta linistita. Sistemul lor digestiv e foarte sensibil acum, iar 5 saptamani e o varsta mult prea mica!
Al meu a papat prima data suculet de fructe dupa 6 luni, fiind alaptat numai la san.
Consulta alt pediatru!
niki75
Mar 13 2008, 06:12 PM
E mult prea devreme pentru suc de fructe la 5 sapt, mai ales ca e alaptat exclusiv la san.
Noi am inceput cu sucul de fructe fructe la 3 luni cu mar si apoi morcov, in nici un caz portocala.
Diversificarea propriu-zisa (supa de legume) am inceput-o la aproape 5 luni dar atunci alimentatia fetitei era deja mixta san + formula, pentru ca imi scazuse secretia de lapte.
Daca poti mai cere si parerea altui medic pediatru.
maria75
Mar 13 2008, 06:18 PM
QUOTE(sanziana27 @ Mar 13 2008, 06:40 PM)

Dar asa si este!
Doamne... e nefiresc si ma mir ca mai exista asemenea cazuri de medici. Stomacelul bebelusului nu e pregatit pt legume fierte, darmite pt suc de fructe...

Si daca ai lapte...asta-i tot ce conteaza
Schimba medicul, sunt de aceeasi parere
mihaela75
Mar 13 2008, 06:23 PM
Un bebe asa mic si alaptat nu are voie sucuri.Poate dai si numele acelui medic sa stim si noi cine face experimente pe bebelusi
Kitte
Mar 14 2008, 09:12 AM
Care a fost motivatia data de medic? Si daca lua prost in greutate, tot nu se recomanda diversificare la varsta de 5 saptamani si oricum de la fructe nu se ingrasa. Daca alaptezi, tin-o asa cat mai mult spre 6 luni. Daca vrea sa ajute copilul la aportul de vitamine, mai logic mi se pare sa iti prescrie Vitamina C picaturi, care se pot da de la 2 saptamani, decat portocala care eu nu i-o dau copilului nici acum la 7 luni pentru ca are tendita de deranjat la burtica si iritatie la popou.
Schimba medicul!
mamyescu
Mar 16 2008, 12:08 AM
Sucul de fructe se poate da la sugari din prima luna de viata! Nu este o aberatie! ca nu este necesar la un sugar alimentat exclusiv la san , este cu totul altceva!
Kitte
Mar 19 2008, 01:48 PM
Mie mi se pare riscul de a-l deranja la burtica sau de a-l irita la popou (fiind acide) prea mare fara de aportul de vitamine pe care oricum le ia de la mami.
miky
Mar 19 2008, 01:53 PM
Eu nu am mai auzit pe nimeni sa prescrie suculet la bebe asa de mic ...un ceiut da dar sucuri de fructe nu.
.
janet
Mar 23 2008, 02:23 PM
Am mai citit pe ici , pe colo ca se poate da suc de fructe incepand cu saptamana a 6-a de viata . Dar , in cazul unui copil alimentat natural , nu vad care-i logica

. Eu am inceput sa-i dau lui Alex la 4 luni suc de morcov , apoi mar . Tot atunci am inceput sa-i dau si supliment de lapte praf . Suc de portocala i-am dat mult mai tarziu , diluat cu apa de teama eritemului fesier .
Sfatul meu este sa amani cat poti de mult diversificarea , oricat te-ar tenta sa incerci

.
theli
Apr 12 2008, 08:30 AM
QUOTE(janet @ Mar 23 2008, 03:23 PM)

Am mai citit pe ici , pe colo ca se poate da suc de fructe incepand cu saptamana a 6-a de viata . Dar , in cazul unui copil alimentat natural , nu vad care-i logica

. Eu am inceput sa-i dau lui Alex la 4 luni suc de morcov , apoi mar . Tot atunci am inceput sa-i dau si supliment de lapte praf . Suc de portocala i-am dat mult mai tarziu , diluat cu apa de teama eritemului fesier .
Sfatul meu este sa amani cat poti de mult diversificarea , oricat te-ar tenta sa incerci

.
Buna!
Medicul de care va ziceam e pediatru...din Sinaia. Si bineinteles ca dupa ce m-am mai informat nu i-am dat zici un suc de fructe si am schimbat si pediatrul.
Motivul pentru care mi s-a zis sa-i bag sucul de fructe a fost...vitaminizarea...
M-am lamurit oricum cu medicul si din alte puncte de vedere...fata mea avea hernie ombilicala si individul nu mi-a zis nimic...Halal medici
dviviond
Apr 12 2008, 08:51 AM
QUOTE(theli @ Apr 12 2008, 08:30 AM)

Buna!
Medicul de care va ziceam e pediatru...din Sinaia. Si bineinteles ca dupa ce m-am mai informat nu i-am dat zici un suc de fructe si am schimbat si pediatrul.
Motivul pentru care mi s-a zis sa-i bag sucul de fructe a fost...vitaminizarea...
M-am lamurit oricum cu medicul si din alte puncte de vedere...fata mea avea hernie ombilicala si individul nu mi-a zis nimic...Halal medici

bine ca ai schimbat medicul. Sincer nu am auzit pe nimeni sa dea suc de fructe la 5 saptamani.
Dar nimic nu ma mai mira pe lumea asta.

Sanatate multa