Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Branzica De Vaci
Discutii Despre Copii > Casnicie, Familie > Arta Culinara
Criss_B
Se poate face din 1 litru de lapte pasteurizat (deci tot ce urmeaza este lapte pesteurizat, nu conteaza daca este slab sau gras, din cel UHT e problematic sa iasa 3.gif ) pus la fiert in care se poate pune dupa ce da doua clocote una din variantele de mai jos (nu toate 68.gif ci iti alegi una si asa il faci):

* 8-10 picaturi lamaie (nu Hellas sau sare de lamaie) dupa care amesteci cu lingura in el si lasi laptele sa fiarba la foc mic pana se separa branzica si zerul se inverzeste

sau

* 4 pastilute de calciu lactic pisate dupa care amesteci cu lingura in el si lasi laptele sa fiarba la foc mic pana se separa branzica si zerul se inverzeste

sau

* 2 linguri de iaurt simplu si una de smantana mai grasa dupa care amesteci cu lingura in el si lasi laptele sa fiarba la foc mic pana se separa branzica si zerul se inverzeste

Dintre toate variantele eu optez pentru ultima, uneori prima varianta iese mai acrisoara (dar nu mereu, probabil depinde de soiul de lamaie pe care il am), iar a doua varianta iese cam fada si usor inecacioasa... cea mai cremoasa si gustoasa iese varianta ultima - este varianta pe care o folosesc pentru a-i face branzica de vaci fetitei mele si o mananca de cand incepe sa fie doar calduta ... 69.gif

Varianta cu laptele pus la prins de pe o zi pe alta si apoi pus in tifon la strecurat am incercat-o de cateva ori, dar am renuntat la ea pentru ca o prefera pe post de lapte batut, mai ales ca laptele pasteurizat lasa mai putin zer ca alte feluri de lapte si totul iese ca un bloc de iaurt care se sparge in lapte batut daca e clatinat putin... si apoi trebuie lasat destul de mult la scurs pentru a se obtine branzica de vaci... 5.gif
AllyMcBeal
Eu fac branza din lapte pus la prins o zi sau doua,pe care il invart pe foc apoi sa se incalzeasca cam cat suporta mana.Il las la racit si-l storc intr-o perdea deasa (e mai comoda ca tifonul).Daca e incalzit,se aduna mai bine,nu e ca laptele batut.
sibel
bine ca ati scris si voi reteta de branzica ca imi bateam capul si aveam niste variante dar acum m-am hotarat.
AdrianaC
CITAT(Criss_B @ Oct 4 2005, 10:08 AM)
Se poate face din 1 litru de lapte pasteurizat (deci tot ce urmeaza este lapte pesteurizat, nu conteaza daca este slab sau gras, din cel UHT e problematic sa iasa  3.gif  ) pus la fiert in care se poate pune dupa ce da doua clocote una din variantele de mai jos (nu toate  68.gif  ci iti alegi una si asa il faci):

* 8-10 picaturi lamaie (nu Hellas sau sare de lamaie) dupa care amesteci cu lingura in el si lasi laptele sa fiarba la foc mic pana se separa branzica si zerul se inverzeste

sau

* 4 pastilute de calciu lactic pisate dupa care amesteci cu lingura in el si lasi laptele sa fiarba la foc mic pana se separa branzica si zerul se inverzeste

sau

* 2 linguri de iaurt simplu si una de smantana mai grasa dupa care amesteci cu lingura in el si lasi laptele sa fiarba la foc mic pana se separa branzica si zerul se inverzeste

Dintre toate variantele eu optez pentru ultima, uneori prima varianta iese mai acrisoara (dar nu mereu, probabil depinde de soiul de lamaie pe care il am), iar a doua varianta iese cam fada si usor inecacioasa... cea mai cremoasa si gustoasa iese varianta ultima - este varianta pe care o folosesc pentru a-i face branzica de vaci fetitei mele si o mananca de cand incepe sa fie doar calduta ...  69.gif

Varianta cu laptele pus la prins de pe o zi pe alta si apoi pus in tifon la strecurat am incercat-o de cateva ori, dar am renuntat la ea pentru ca o prefera pe post de lapte batut, mai ales ca laptele pasteurizat lasa mai putin zer ca alte feluri de lapte si totul iese ca un bloc de iaurt care se sparge in lapte batut daca e clatinat putin... si apoi trebuie lasat destul de mult la scurs pentru a se obtine branzica de vaci...  5.gif
[snapback]6999[/snapback]

Eu am mers pe a 2-a varianta, cea cu rosu !
Roxanel
69.gif 69.gif 69.gif
Branzica de vaci wow .... N-am mai mancat de nu stiu cand. Dar in week-end am sa fac si eu .... mmmm, deja salivez. Dar am voie sa manancam daca suntem insarcinate? ... sau e numai pentru BBi? 20.gif
Criss_B
CITAT(Roxanel @ Nov 4 2005, 11:43 AM)
69.gif  69.gif  69.gif
Branzica de vaci wow .... N-am mai mancat de nu stiu cand. Dar in week-end am sa fac si eu .... mmmm, deja salivez. Dar am voie sa manancam daca suntem insarcinate? ... sau e numai pentru BBi?  20.gif
[snapback]15230[/snapback]

bine-nteles ca ai voie... ba chiar iti recomand cu caldura - mai ales daca o faci si cu calciu lactic - va fi un surplus de calciu, daca nu iei cumva pastilute de calciu deja...

eu mancam cel putin o seara pe saptamana branza de vaci cu smantana... mmmmm!!!
adeena
41.gif 41.gif 41.gif
CITAT(AllyMcBeal @ Oct 4 2005, 01:07 PM) [snapback]7016[/snapback]

Eu fac branza din lapte pus la prins o zi sau doua,pe care il invart pe foc apoi sa se incalzeasca cam cat suporta mana.Il las la racit si-l storc intr-o perdea deasa (e mai comoda ca tifonul).Daca e incalzit,se aduna mai bine,nu e ca laptele batut.

TE FELECIT!!!!!!!!!!!!! 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif
ESTI FATA DESTEAPTA! 41.gif 41.gif 41.gif
mwah.gif mwah.gif mwah.gif mwah.gif mwah.gif

CITAT(adeena @ Aug 6 2006, 01:29 AM) [snapback]91710[/snapback]

41.gif 41.gif 41.gif
TE FELECIT!!!!!!!!!!!!! 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif
ESTI FATA DESTEAPTA! 41.gif 41.gif 41.gif
mwah.gif mwah.gif mwah.gif mwah.gif mwah.gif

rectific:
te felicit!
ADAnaomi
Stiu ca e un subiect mai vechi dar am o nelamurire.Mie mi s-a spus sa folosesc lapte praf pe care il mananca ea.Oare pot sa folosesc la varsata ei,5 luni,lapte din comert cum ati dat retetele?
crisac
Poti folosi un lapte cu continut mic de grasimi gen LaDorna de 1,5 (cutia albastra). Eu tot de la 5 luni i-am dat branza calcica, facuta cu LaDorna. Pe de alta parte, nu cred ca este foarte indicat sa faci branza cu lapte praf, avand in vedere ca isi cam schimba compozitia daca il fierbi.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.