* 8-10 picaturi lamaie (nu Hellas sau sare de lamaie) dupa care amesteci cu lingura in el si lasi laptele sa fiarba la foc mic pana se separa branzica si zerul se inverzeste
sau
* 4 pastilute de calciu lactic pisate dupa care amesteci cu lingura in el si lasi laptele sa fiarba la foc mic pana se separa branzica si zerul se inverzeste
sau
* 2 linguri de iaurt simplu si una de smantana mai grasa dupa care amesteci cu lingura in el si lasi laptele sa fiarba la foc mic pana se separa branzica si zerul se inverzeste
Dintre toate variantele eu optez pentru ultima, uneori prima varianta iese mai acrisoara (dar nu mereu, probabil depinde de soiul de lamaie pe care il am), iar a doua varianta iese cam fada si usor inecacioasa... cea mai cremoasa si gustoasa iese varianta ultima - este varianta pe care o folosesc pentru a-i face branzica de vaci fetitei mele si o mananca de cand incepe sa fie doar calduta ...
Varianta cu laptele pus la prins de pe o zi pe alta si apoi pus in tifon la strecurat am incercat-o de cateva ori, dar am renuntat la ea pentru ca o prefera pe post de lapte batut, mai ales ca laptele pasteurizat lasa mai putin zer ca alte feluri de lapte si totul iese ca un bloc de iaurt care se sparge in lapte batut daca e clatinat putin... si apoi trebuie lasat destul de mult la scurs pentru a se obtine branzica de vaci...