CITAT(anyR @ Jul 4 2006, 07:19 AM) [snapback]80471[/snapback]

Al meu ff sociabil, dar pana acum nu a plecat cu straini d emana, din cate stiu eu... dar cand dispare singur, asa...face o tura a parcului etc., il observ de departe, merg dupa el si/i reprosez oarecum suparata ca ...pe mine de ce nu ma ia cu el??
Aveti rabdare, toate se rezolva, dar mate atentie, afara e jungla, nu stii, nu poti avea incredere in oameni!!!
Eu inca nu am un copil despre care sa afirm de pe acum daca e sau nu sociabil, dar in opinia mea a deprinde sa fii sociabil inseamna a fi educat in sensul acesta atat in familie cat si in societate.Sociabilitatea nu se dobandeste cred ci se formeaza si deprinde .Sa ma explic

:in familie e bine ca micutii sa fie in permanenta inconjurati de atentia parintilor sau bunicilor si nu uitati ore in sir undeva intr-un tarc de joaca, chiar daca acest lucru e posibil, presupunand ca e un copil ce nu plange adesea, doar pentru faptu ca noi adultii avem treburi gospodaresti de finalizat. E important ca orice parinte responsabil sa-si faca timp pentru copilul sau , sa comunice , sa se joace si sa observe din timp orice tendinta a dezvoltarii personalitatii acestuia pe care sa o incurajeze daca e pozitiva si sa o diminueze daca e negativa. Comunicarea e totul in deprinderea unui caracter sociabil a viitorului adlescent, tanar si apoi adult. In ce priveste intregarea intr-un mediu social cred ca e important ca micutii nostri sa fie integrati intr-o cresa sa gradinita cat mai curand, doar asa vor putea sa interactioneze cu alti copii de varsta lor si supusi la stimulii acestui mediu social sa raspunda in maniera personala si sa-si contureze personalitatea inca de la varste fragede.

Cam asa intentionez eu sa imi educ copii!