Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Recoltare Urocultura La Bb
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Sanatatea copilului
lumi.badea
Avem si noi o problema: trebuie sa facem urocultura si nu stim cum sa punem punguta in jurul cucutului... Am inteles ca zona trebuie foarte bine spalata. Mai trebuie folosit si un antiseptic?
Voi cum ati procedat? Ne puteti ajuta si pe noi cu o descriere cit mai detaliata a 'procedurii'?
Multumim frumos!
ANGELINA
CITAT(lumi.badea @ Dec 4 2006, 04:24 PM) [snapback]144570[/snapback]

Avem si noi o problema: trebuie sa facem urocultura si nu stim cum sa punem punguta in jurul cucutului... Am inteles ca zona trebuie foarte bine spalata. Mai trebuie folosit si un antiseptic?
Voi cum ati procedat? Ne puteti ajuta si pe noi cu o descriere cit mai detaliata a 'procedurii'?
Multumim frumos!

Cu placere am sa-ti spun cum am procedat eu. Dimineata cat mai devreme, cand se trezeste prima data, il duci la baie si-l speli bine cu apa si sapun. Apoi il stergi normal, iar cu o compresa sterila il decalotezi putin si-l stergi bine pentru ca nu cumva sa ramana urme de sapun. Dupa ce te asiguri ca este bine uscata putulica si in jurul ei, desprinzi banda adeziva de pe punguta. fara sa atingi punguta in interior o pui pe putulica exact ca pe un ciorapel, apoi o lipesti. Daca bebe este activ si da din picioruse sa-ti mai pregatesti din timp careva benzi de leucoplast cu care lipesti mai bine punguta spre burtica si pe lateral. Pune-i apoi pemparsul mai larg decat de obicei si...astepti. Sper sa reusesti. Succes!
voicu_iulia
Cum ti-a explicat Angelina este foarte corect! Asa procedam si noi!
Succes!
lumi.badea
Multumim frumos pentru detalii! Asa am facut si a fost OK.
Stefana
Mamicilor, avem si noi o problema! De vreo doua saptamani Ana face febra 37 - 37.8 aproape in fiecare seara. Am fost cu ea la control si nu pare sa aiba probl din sfera ORL, asa ca trebuie sa verificam daca nu cumva are infectie urinara. Pediatra ne-a spus ca singura analiza care depisteaza infectia asta e urocultura, deci trebuie sa-i recoltam prima urina intr-un recipient steril! De trei dimineti ne chinuim, dar nici un rezultat...
V-ati confruntat cu problema asta? Va rog dati-mi un sfat util ca nu stiu ce metode sa mai aplic!

Multumesc! 6.gif
anca2006
am avut si noi o problema asemanatoare... adica a trebuit sa facem urocultura. exista in farmacii niste pungulite care se lipesc in zona genitala a bebelusului. cred ca poti sa lasi chestia asta acolo cam jumatate de ora. daca nu reusesti lipeste alta si mai asteapta. si la noi mergea daca ii dadeam sa bea lapte sau ceai dupa ce ii puneam acolo punga. mi/a fost frica sa nu se irite de la lipiciul respectiv dar nu a fost nici o problema.
mai multe nu stiu ce sa iti spun. mult succes!
oanamt
Noi am primit de la medicul pediatru o astfel de pungulita sterila care se lipeai, puneai pampersul (chilotelul) si asteptai sa faca pipi. Inainte de asta trebuie sa o speli foarte bine in zona genitala. In 20-30 de min. sigur face pipi. Ii dai sa bea apa sau ceai. Dupa care versi cu grija (sa nu atingi cu mana zona pe unde golesti) pungulita intr-un recipient steril (care il procuri dinainte de la un laborator de recoltari).
adriana_dh
Si eu am incercat la Lorand cu pungulita respectiva, insa din ce citisem eu pe instructiuni am inteles ca trebuie lasata in pampers toata noaptea, si asa am facut, si evident rezultatul a fost pipi in... pampers 102.gif , iar punga era si ea alaturi, caci lipiciul nu a rezistat prea mult. Noi neavand probleme, am facut doar examen complet de urina, asa ca in final am recoltat urina de dimineata din olita intr-un recipient steril, dupa ce am spalat bine olita inainte. Si spre surpriza doctoritei, analizele au iesit bune. Tot din instructiuni am inteles ca dupa ce se umplea cu pipi se puteau lipi doau parti care aveau deja adeziv si astfel se inchidea punguta (asa era modelul pe care l-am folosit), fara a fi nevoie sa torni in alt recipient. Iti urez succes, ca sfat util nu ti-am putut da! 4.gif
meda.c
Stefana, si noi am facut urocultura. ideea e ca aceasta analiza se face din primul pishu de dimineata, deci daca e e sa ii pui recipientul acela steril cu lipici pe la 4 dimineata si sa ii dai ceai, lapte, apa, ce bea ana. si cel mai bine este sa legi apui punguta respectiva la gura si sa o duci direct asa la laborator. Noi am schimbat in alt recipient, tot steril, si tot iesea rezultat neconcludent, pana m-a intrebat asistenta de la recoltari cum procedam, si mi-a spus sa nu mai mutam alta data urina, sa o ducel la ei direct in recipientul initial.
Stefana
va multumesc pt raspunsuri! din pacate la farmaciile din sibiu nu a auzit nimeni de pungulite sau recipiente speciale pt copii. pana acum nu am reusit, mai increcam...
meda.c
CITAT(Stefana @ Aug 3 2007, 05:03 PM) [snapback]255017[/snapback]
va multumesc pt raspunsuri! din pacate la farmaciile din sibiu nu a auzit nimeni de pungulite sau recipiente speciale pt copii. pana acum nu am reusit, mai increcam...

Stefana, incearca sa ceri direct de la laborator. eu asa am facut. 3.gif
lia
Incearca la laboratoarele particulare, sigur au pungute din acelea si le dau gratis. La farmacie costa cam 20.000 lei, daca imi aduc eu bine aminte. Eu a trebuit sa ii recoltez de mai multe ori fetitei mele si intotdeaua m-am folosit de pungute din acelea. Cand i-am facut urocultura la laborator, introduceam punguta intr-un recipient steril din plastic pe care mi-l dadeau tot ei, fara sa vars urina din ea. Cand i-am facut urocultura in spital, ma puneau sa vars urina din punguta intr-o eprubeta sterila, dar sa am grija sa nu atinga marginile eprubetei nici un strop de urina. Si pt.ca tot am devenit experta, va dau un pont: dupa ce spalati copilul bine la fundulet cu apa si sapun ii puneti punguta, nu ii mai puneti pampers-ul (ca sa observati imediat cum face pipi), ii dati sa bea lichide si il lasati pe cat posibil sa se joace (ideea e sa nu stea culcat, sa stea in picioare), altfel tot lichidul din punguta se varsa si nu ati facut nimic. Si eu i-am pus prima data punguta toata noaptea si dimineata nu am mai gasit decat vreo 2 picaturi in ea, ca se scursese toata in pampers, pe urma am renuntat la idee. Stiam ca dimineata imediat dupa ce se trezeste face pipi, asa ca i-o puneam atunci. In maxim 15 min. rezolvam problema.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.