Jude
Sep 29 2005, 11:19 AM
Ziua buna mamici !
Sunt o membra noua a acestui forum, sunt o burtica in saptamana 23 si voi naste la Maternitatea Bucur cu Dl. Dr. Poenaru.
Caut orice fel de informatii legate despre Maternitatea Bucur si/sau Dr. Poenaru. N-am gasit nici un topic legat de acest subiect.
Multumiri anticipate,
Jude
freedelia
Sep 30 2005, 04:11 AM
CITAT(Jude @ Sep 29 2005, 11:14 AM)
Ziua buna mamici !
Sunt o membra noua a acestui forum, sunt o burtica in saptamana 23 si voi naste la Maternitatea Bucur cu Dl. Dr. Poenaru.
Caut orice fel de informatii legate despre Maternitatea Bucur si/sau Dr. Poenaru. N-am gasit nici un topic legat de acest subiect.
Multumiri anticipate,
Jude

[snapback]6521[/snapback]
Eu am nascut la Bucur in Martoe 2004 cu profesorul de acolo, Dr Crisan. Eu fusesem plecata din tara si decisesem in ultimul moment sa nasc in Romania, am venit acasa la aproape 7 luni si au fost si sarbatorile de iarna si eu crdeam ca nasc in februarie, asa ca m-am grabit, aveam o prietena a mamei asistenta acolo la copii si am zis hai aici, era f aproape de casa...Doctorul a fost bun si conditiile relativ ok, adica nu e luxul de la Elias sau alte spitale cu pretentii, dar foarte curat si foarte cald.
INsa sunt cateva probleme majore:
1. Daca nasti prin cezariana (cateodata se poate intampla neplanificat, cum a fost cazul meu), nu iti dau copilul decat a treia zi (dupa 48 de ore), timp in care il hranesc cu biberonul si el nu mai vrea sa se chinuie sa traga de la san cand il pui a treia zi. Mie mi-au curs sanii in noaptea dinainte de a mi-l da, dar pt ca nu a avut cine sa traga, cand am pus copilul nu era destul si a trebuit sa ii dau supliment inca din primele zile. Si alte mame cu cezariana de acolo se plangeau de asta.
2. Orele lor de vizita sunt foarte limitate, iar in afara orelor nici cu spaga la gardieni nu te lasa. Sotul meu sau parintii mei astptau ore in sir ca sa se pota strecura si o data pe sotul meu l-au "prins" la mine in salo si l-au luat cu forta (la propriu, aproape s-au luat la batatie\0 ca sa il dea afara, cu toate ca eu eram operata si abia ma mscam si avem nevoie de el sa ma ajute.
3. Comunicarea cu neo-natologii a fost foarte dificila, nu erau de gasit niciodata, raspundeau in doi peri la intrebari.
4. Colega mea de salon era prietena cu asitenta sefa de acolo si ea ii spusese sa nu isi faca epidurala, pentru ca in spitalul lor nu prinsese niciodata o epidurala. Asa ca daca ti-e frica de durere si contezi pe epidurala, nu e locul cel mai potrivit.
Asta e ce stiu eu din experienta mea si din auzite in cele 5 zile cat am stat in spital. Daca as naste acasa de data asta, in nici un caz nu as mai naste la Bucur.
Jude
Sep 30 2005, 08:02 AM
CITAT(freedelia @ Sep 30 2005, 04:06 AM)
Eu am nascut la Bucur in Martoe 2004 cu profesorul de acolo, Dr Crisan. Eu fusesem plecata din tara si decisesem in ultimul moment sa nasc in Romania, am venit acasa la aproape 7 luni si au fost si sarbatorile de iarna si eu crdeam ca nasc in februarie, asa ca m-am grabit, aveam o prietena a mamei asistenta acolo la copii si am zis hai aici, era f aproape de casa...Doctorul a fost bun si conditiile relativ ok, adica nu e luxul de la Elias sau alte spitale cu pretentii, dar foarte curat si foarte cald.
INsa sunt cateva probleme majore:
1. Daca nasti prin cezariana (cateodata se poate intampla neplanificat, cum a fost cazul meu), nu iti dau copilul decat a treia zi (dupa 48 de ore), timp in care il hranesc cu biberonul si el nu mai vrea sa se chinuie sa traga de la san cand il pui a treia zi. Mie mi-au curs sanii in noaptea dinainte de a mi-l da, dar pt ca nu a avut cine sa traga, cand am pus copilul nu era destul si a trebuit sa ii dau supliment inca din primele zile. Si alte mame cu cezariana de acolo se plangeau de asta.
2. Orele lor de vizita sunt foarte limitate, iar in afara orelor nici cu spaga la gardieni nu te lasa. Sotul meu sau parintii mei astptau ore in sir ca sa se pota strecura si o data pe sotul meu l-au "prins" la mine in salo si l-au luat cu forta (la propriu, aproape s-au luat la batatie\0 ca sa il dea afara, cu toate ca eu eram operata si abia ma mscam si avem nevoie de el sa ma ajute.
3. Comunicarea cu neo-natologii a fost foarte dificila, nu erau de gasit niciodata, raspundeau in doi peri la intrebari.
4. Colega mea de salon era prietena cu asitenta sefa de acolo si ea ii spusese sa nu isi faca epidurala, pentru ca in spitalul lor nu prinsese niciodata o epidurala. Asa ca daca ti-e frica de durere si contezi pe epidurala, nu e locul cel mai potrivit.
Asta e ce stiu eu din experienta mea si din auzite in cele 5 zile cat am stat in spital. Daca as naste acasa de data asta, in nici un caz nu as mai naste la Bucur.
[snapback]6601[/snapback]
Multumesc tare mult pentru raspunsul tau atat de prompt si detaliat. Din pacate, nu prea mai am de ales, intrucat medicul meu este cel care ma urmareste inca de dinainte de a ramane insarcinata, iar alternativa de a face o schimbare la acest moment mi se pare destul de complicata... Caut insa informatii ca sa stiu in mare la ce sa ma astept. Multumesc din nou.
Criss_B
Oct 27 2005, 03:43 PM
CITAT(baleni @ Oct 27 2005, 01:58 PM)
Buna!
si eu sunt "new kids on the block" si ma ingrijoreaza ce aud. Doctorul meu e tot la Bucur, eu pana acum am fost la cabinet particular. Stiu ca in maternitatea Bucur e cam nasol, dar ca sa va spun sincer m-am gandit ca e f. important doctorul si de aceea nu m-am inscris la altul/alta. Dar chiar sa nu lase vizitatori, adica macar sotul, e prea de tot...
freedelia
Oct 28 2005, 04:12 AM
baleni, cine e doctorul tau? acolo la bucur sunt o gramada de doctori de care sa tot fugi. sunt doua femei (or fi mai multe, dar astea doua sunt durere -- una are cabinet intre tineretului si budapesta si urla la paciente in timpul travaliului, le da palme, iar pe celalta nu stiu cum o cheama dar si aia e foarte nesimtita cu pacientele), apoi e unul Conteanu care e un mare smecher, mie mi s-a parut ca nu prea stie ce vorbeste. Asta, Crisan, profesorul, cu care am nascut io a fost ok ca doctor, dar si asta m-a luat cam repede si am facut cezariana cand poate nu era chiar 100%necesar. Oricum, impresia generala a fost foarte negativa despre spitalul asta, despre doctori, asistente. Copilul nu ti-l dau imediat, daca ai cezariana, il tin 48 de ore si ii dau lapte cu sticla, nu te lasa sa il alaptezi. Al meu a facut icter si l-au luat la copii cand eu deja il alaptam si le-am zis sa nu ii dea nimic si i-au dat si nu mai voia sa manace de la san si cand le-am intrebat au zis ca plangea prea tare, ca el e un copil mare, nu mananca doar la 3 ore (auzi raspuns). Pediatrele sunt in razboi una cu alta si alergi dupa ele si te milogesti sa iti zica cum e copilul tau. Mancarea tre sa te duci sa ti-o iei sigura de la alt etaj, asta chiar find proaspat operata (la mine s-a milostivit o femeie de serviciu batrana sau se ducea colega de camera, care nascuse normal).
Si cel mai mare cosmar, cum am spus, portarii. Nu treci de ei nici cu armata. Si e aberant sa aiba voie sotul la tine numai 2 ore pe zi. Daca ia alti copii, nu au voie in spital DELOC (si eu am nascut in martie, nu erau epidemii, nimic, era soare si frumos). Colega mea de camera plangea non stop ca vrea sa o vada pe fi-sa de 3 ani.
Sfatul meu este, daca inca mai poti, sa gasesti un alt spital. Nu dealta, dar nasterea este foarte grea si solicitanta si fara problemele celelalte.
Adina G
Dec 4 2005, 11:28 PM
CITAT(freedelia @ Oct 28 2005, 04:07 AM)
baleni, cine e doctorul tau? acolo la bucur sunt o gramada de doctori de care sa tot fugi. sunt doua femei (or fi mai multe, dar astea doua sunt durere -- una are cabinet intre tineretului si budapesta si urla la paciente in timpul travaliului, le da palme, iar pe celalta nu stiu cum o cheama dar si aia e foarte nesimtita cu pacientele), apoi e unul Conteanu care e un mare smecher, mie mi s-a parut ca nu prea stie ce vorbeste. Asta, Crisan, profesorul, cu care am nascut io a fost ok ca doctor, dar si asta m-a luat cam repede si am facut cezariana cand poate nu era chiar 100%necesar. Oricum, impresia generala a fost foarte negativa despre spitalul asta, despre doctori, asistente. Copilul nu ti-l dau imediat, daca ai cezariana, il tin 48 de ore si ii dau lapte cu sticla, nu te lasa sa il alaptezi. Al meu a facut icter si l-au luat la copii cand eu deja il alaptam si le-am zis sa nu ii dea nimic si i-au dat si nu mai voia sa manace de la san si cand le-am intrebat au zis ca plangea prea tare, ca el e un copil mare, nu mananca doar la 3 ore (auzi raspuns). Pediatrele sunt in razboi una cu alta si alergi dupa ele si te milogesti sa iti zica cum e copilul tau. Mancarea tre sa te duci sa ti-o iei sigura de la alt etaj, asta chiar find proaspat operata (la mine s-a milostivit o femeie de serviciu batrana sau se ducea colega de camera, care nascuse normal).
Si cel mai mare cosmar, cum am spus, portarii. Nu treci de ei nici cu armata. Si e aberant sa aiba voie sotul la tine numai 2 ore pe zi. Daca ia alti copii, nu au voie in spital DELOC (si eu am nascut in martie, nu erau epidemii, nimic, era soare si frumos). Colega mea de camera plangea non stop ca vrea sa o vada pe fi-sa de 3 ani.
Sfatul meu este, daca inca mai poti, sa gasesti un alt spital. Nu dealta, dar nasterea este foarte grea si solicitanta si fara problemele celelalte.
[snapback]12901[/snapback]
Salutare!
Sunt o noua membra a acestui site. Am intrat pe el din dorinta de a afla cat mai multe despre Maternitatea Bucur. Am citit raspunsul tau catre o alta membra care avea nevoie de asemenea informatii si am vazut ca stii cateva lucruri interne. Ce m-a facut sa-ti scriu a fost informatia despre doctori, mai ales ca ai spus ca este o doctorita la maternitatea asta care are un cabinet intre Tineretului si Budapesta si care are obiceiuri mai neobisnuite de a te ajuta la nastere. Coincidenta face ca doctorita mea, care pana acum s-a purtat cu mine extraordinar de bine, sa fie doctorita la maternitatea asta, Bucur, si sa profeseze si la un cabinet ginecologic ce se afla intre Tineretului si Budapesta. Daca cumva poti sa-mi dai mai multe informatii despre acea doctorita, numele ei sau al cabinetului, mi-ar fi de mare ajutor. Sper sa nu fie vorba despre doctorita mea, ar fi o veste foarte proasta si un motiv de ingrijorare.
Iti multumesc anticipat si sarbatori fericite!!
ana iulia 29
Dec 6 2005, 06:44 PM
Si doctorita mea lucreaza la acea Clinica particulara(dintre Tineretului si Budapesta)si voi naste tot la maternitatea Bucur. Dar sa stii ca majoritatea dr de la Bucur lucreaza la acea clinica, dar acum ce sa facem ......dr mea este super ok este vb de Marilena Ionescu (sper ca aveam voie sa scriu numele dumneaei)
si am o parere super buna despre dansa.
Oricum eu am auzit lucruri foarte bune despre aceasta maternitate si ma bucur ca este printre cele mai "igienizate" din Bucuresti.
Voi ce dr aveti la Bucur, ca m-ati facut curioasa si pe mine
Va pup pe toate si sa aveti Sarbatori fericite!
evelina27m
Dec 7 2005, 09:26 AM
La primul meu control in sarcina aceasta am mers la maternitatea Bucur. Acolo m-a controlat si m-a trimis sa-mi fac analizele din primul trimestru de sarcina. Dar cum nu auzisem lucruri prea bune despre aceasta maternitate, am fost la al doilea control la Elias la dr. Parvu Ioan. Si, spre bucuria mea, se pare c-am avut dreptate sa ma mut, pentru ca in timp ce la Bucur mi s-a spus ca sunt suficiente analizele de urina si sange, la Elias mi-a mai dat inca o gramada de analize, plus o ecografie sa-mi fac. Iar la secretia vaginala (la Bucur mi-a zis medicul acela ca nu trebuie s-o fac) mi-a iesit un microb minor (trichomonas - nici macar n-am avut simptome c-as avea ceva), dar care netratat se poate transmite la copil sau poate provoca nastere prematura. Iar acum sunt linistita pentru ca mi-am si luat medicamente si-am asteptat sa fac 14 saptamani sa ma pot trata.
Daca ramaneam la Bucur, cine stie ce se putea intampla?
freedelia
Dec 7 2005, 03:44 PM
NU stiu cum o cheama pe doctora sta, parca avea un nume mai ciudat, nu Ionescu, este inalta si blonda, ochi albastri, parul lung (daca nu s-o fi tuns). Are o fata Diana (care a fost colega de scoala cu mine, dar nu o cheama ca pe maica-sa, ca parintii sunt divortati). Nu vreau sa ii fac probleme doctoritei asteia, dar e chiar "dusa", si din cate am vazut eu pacientele ei erau -- nu vreau sa jugnesc pe nimeni -- mai din popor. Femei simple care nu stiau ca in zilele noastre poti sa cauti mai multi doctori pana gasesti pe unul ok. Eu mi-am spus parerea despre spitalul asta, daca as naste din nou in Romania, nu as mai naste acolo in nici un caz. Nasterea trebuie sa fie o experienta daca nu placuta, cel putin de care sa iti aduci aminte cu placere, iar orice stres in plus face rau si daca poate fi evitat, nu vad de ce nu l-am evita. Sunt multe spitale in Bucuresti unde poti naste in conditii mult mai bune, cu oameni mult mai amabili. Da, este curat si cald iarna, dar nu asta e tot ce conteaza, majoritatea spitalelor sunt curate si incalzite in zilele noastre, si unele au in plus si personal foarte dragut. Asa ca sfatul meu este sa mergeti sa vedeti macar cum e in alta parte, si apoi sa decideti.
Si inca o poveste, o prietena a mea a mers la bucur cu sangerari in primul trimestru de sarcina si i-au zis ca nu are ce sa mai faca, sa o chiuretee, ca oricum daca ajunge sa nasca, ceea ce nu e probabil, o sa nasca un handicapat. Si fata a plecat si a mers la Municipal si acum are copil de un an si cateva luni, sanatos si bine dezvoltat. De asemenea, rata cezarienelor la Bucur este foarte mare, cand am fost eu (care nici pana in ziua de azi nu stiu de ce a trebuit sa fac cezariana) erau mai mult de 80 la suta din femei care nascusera cu cezariana.
Adina G
Dec 8 2005, 01:30 PM
CITAT(freedelia @ Dec 7 2005, 03:39 PM)
NU stiu cum o cheama pe doctora sta, parca avea un nume mai ciudat, nu Ionescu, este inalta si blonda, ochi albastri, parul lung (daca nu s-o fi tuns). Are o fata Diana (care a fost colega de scoala cu mine, dar nu o cheama ca pe maica-sa, ca parintii sunt divortati). Nu vreau sa ii fac probleme doctoritei asteia, dar e chiar "dusa", si din cate am vazut eu pacientele ei erau -- nu vreau sa jugnesc pe nimeni -- mai din popor. Femei simple care nu stiau ca in zilele noastre poti sa cauti mai multi doctori pana gasesti pe unul ok. Eu mi-am spus parerea despre spitalul asta, daca as naste din nou in Romania, nu as mai naste acolo in nici un caz. Nasterea trebuie sa fie o experienta daca nu placuta, cel putin de care sa iti aduci aminte cu placere, iar orice stres in plus face rau si daca poate fi evitat, nu vad de ce nu l-am evita. Sunt multe spitale in Bucuresti unde poti naste in conditii mult mai bune, cu oameni mult mai amabili. Da, este curat si cald iarna, dar nu asta e tot ce conteaza, majoritatea spitalelor sunt curate si incalzite in zilele noastre, si unele au in plus si personal foarte dragut. Asa ca sfatul meu este sa mergeti sa vedeti macar cum e in alta parte, si apoi sa decideti.
Si inca o poveste, o prietena a mea a mers la bucur cu sangerari in primul trimestru de sarcina si i-au zis ca nu are ce sa mai faca, sa o chiuretee, ca oricum daca ajunge sa nasca, ceea ce nu e probabil, o sa nasca un handicapat. Si fata a plecat si a mers la Municipal si acum are copil de un an si cateva luni, sanatos si bine dezvoltat. De asemenea, rata cezarienelor la Bucur este foarte mare, cand am fost eu (care nici pana in ziua de azi nu stiu de ce a trebuit sa fac cezariana) erau mai mult de 80 la suta din femei care nascusera cu cezariana.
[snapback]23396[/snapback]
Salutare mamicilor!
Multumesc ptr raspunsuri si sfaturi. Se pare ca dupa descriere nu este vorba de doctorita mea ceea ce ma bucura foarte mult. Oricum eu voi merge in continuare la controale la Centrul Vital, cabinetul unde profeseaza dansa. Sunt deja 3 luni de cand merg la ea si ne intelegem foarte bine, dansa mi-a dat sa fac analize despre care doctori cu renume in domeniu de la Polizu nici nu mi-au pomenit. In ceea ce priveste maternitatea Bucur voi merge intr-o zi cu sotul acolo sa facem un tur de spital, daca se va putea, daca nu chemam televiziunile. Sotul meu poate aranja asa ceva oarecum mai usor, sau poate aranja ceva care sa semene cum ca ar venii televiziunile!!!
Eu mai am o saptamana si intru in luna a sasea, deci voi naste cam prin martie aprilie la Bucur deoarece acolo activeaza doctorita. Ea mai asista la nasteri si la Euroclinic dar mi-a spus ca e prea scump acolo. Momentan voi merge la Bucur ptr ca aleg doctora in ciuda, poate, a unui spital mai bun. Am citit despre platile care se fac la nastere si sunt un pic intrigata ptr ca sunt scoruri foarte mari. Din cate am citit eu, la Bucur nu te trateaza rau daca nu dai nici un ban. In ceea ce priveste epidurala, de unde de pot procura acele truse?
Pana acum am avut o sarcina usoara, voi avea o fetita si sunt foarte fericita.
Va salut si astept sa mai discutam!
mamilunaty
Dec 9 2005, 01:21 PM
Salutari, viitoarelor mamici!
Mi-am recunoscut dr. in descrierea facuta de freedelia. O cheama Borza Ella, are cabinetul intre Tineretului si Budapesta si are o fata Diana Vucovici. Nu vreau sa-i iau apararea, dar, sincer vorbind, prefer un dr. stapan pe meserie decat unul care sa fie de acord cu ideile pacientelor si cu ifosele fiecareia. In momentul nasterii, daca pacienta nu colaboreaza, nu face ceea ce i se spune si exista riscul unor complicatii, preferi sa moara copilul (Doamne fereste) sau sa-ti spuna clar ce ai de facut (chiar si pe un ton mai ridicat)? Eu am DPN 13.12.2005. Mi-a spus ca daca va fi nevoie vom apela si la epidurala, ca o pot suna oricand, pt. orice problema. La inceput si eu am avut indoieli: ba ca ma cheama la consultatii prea rar, ba ca nu-mi face ecografii cand am eu chef, ba ca ma pune sa fac tot felul de analize -toxoplasmoza, glicemie, Rh, urina, oftalmo, etc. Totul a fost ok pana acum, in saptamana 39. Nici cu DPN-ul n-am crezut-o, dar se pare ca are dreptate (eu voiam s-o nasc pe Natalia mai devreme -asa mi se pusese pata).
Despre conditiile din spital pot sa-ti spun ca sunt identice cu cele din alte spitale de stat. Mancarea e infecta peste tot. Spaga data asistentelor , infirmierelor, etc se incadreaza in valorile medii. Programul de vizite mi se pare normal, atata timp cat e epidemie de rujeola in tara, gripa si alte boli...
In caz de cezariana, nu-ti aduc copilul imediat, sau cand vrei tu, din cauza ca: 1. daca-i primul copil nu stii ce sa-i faci; 2. chiar daca vrei, nu esti in stare de el; 3.cei nascuti prin cezariana au ''un stagiu'' obligatoriu la T.I. (terapie intensiva).
Asa ca, esti liber sa-ti alegi medicul, in functie de ''sensibilitatile'' pe care le ai. Eu am mers la dr. Borza prin cineva care lucreaza la Bucur (si nu e vorba de portar). Pt. mine fermitate= siguranta si le prefer in dauna scuzelor ulterioare.
ana iulia 29
Dec 12 2005, 12:46 PM
Haide ca m-am distrat la faza cu portarul...oricum portareii de acolo sunt cam dusi cu puta - se cred cel putin stapanii spitalului

Asta asa intre paranteze, eu oricum tot la Bucur nasc indiferent de ce voi auzi in continuare. Intr-adevar s-ar putea sa nasc prin cezariana dar nu pt ca asa vrea d-na dr. ci pentru ca sunt ceva probleme la mine, dar stiu ca nu prea se inghesuie cu cezarienele pe-acolo, asa ca stati linistite. Oricum pt fiecare viitoare mamica nu conteaza decat sa fie dr ei acolo si s-a sustina.
Eu am dpn-ul 22-29 Ian, dar cu cezariana va veni mai repede! Astept sa-mi povestiti cum a fost mamicilor care asteptati barza mai devreme!
ana iulia 29
Dec 12 2005, 12:47 PM
CITAT(ana iulia 29 @ Dec 12 2005, 12:41 PM)
Haide ca m-am distrat la faza cu portarul...oricum portareii de acolo sunt cam dusi cu puta - se cred cel putin stapanii spitalului

Asta asa intre paranteze, eu oricum tot la Bucur nasc indiferent de ce voi auzi in continuare. Intr-adevar s-ar putea sa nasc prin cezariana dar nu pt ca asa vrea d-na dr. ci pentru ca sunt ceva probleme la mine, dar stiu ca nu prea se inghesuie cu cezarienele pe-acolo, asa ca stati linistite. Oricum pt fiecare viitoare mamica nu conteaza decat sa fie dr ei acolo si s-a sustina.
Eu am dpn-ul 22-29 Ian, dar cu cezariana va veni mai repede! Astept sa-mi povestiti cum a fost mamicilor care asteptati barza mai devreme!

[snapback]24181[/snapback]
Ma scuzati sunt dusi cu PLUTA portareii...sper ca n-am infuriat pe nimeni

a fost fara intentie
Criss_B
Dec 12 2005, 11:57 PM
CITAT(livia)
Buna! Eu am nascut la maternitatea Bucur cu domnul dr. Poenaru pe 31.10.2005 o minunatie de fata. Vreau sa spun ca este un om si un medic extraordinar. Este adevarat ca sunt spitale in Bucuresti unde conditiile sunt mult mai bune insa personalul de aici este foarte de treaba. Cel putin asa am avut eu noroc. Nu m-au lasat nici o clipa singura in sala de travaliu si s-au purtat cu mine extraordinar. Am nascut normal (medicul nu este de acord nici cu cezariana nici cu epidurala), travaliul a durat 2 ore desi am fost la prima sarcina, iar durerile au fost suportabile. Pentru mine a fost o experienta foarte placuta. A fost mai greu cu durerile postpartum, epiziotomia e groaznica dar a trecut. Bafta!
freedelia
Dec 13 2005, 06:08 AM
Fetelor, fiecare e libera sa isi aleaga doctorul, eu a spus numai ce stiam eu despre spital si despre doctorii de acolo, ca asta e scopul forumului, sa aflam experientele si parerile altora, si sa le lua sau nu in considerare.
Eu raman la parerea mea ca un doctor care urla la tine nu e ce mi-as dori la nastere, ci unul care stie eserie dar e si om de omenie si isi trateaza pcientii ca pe niste egali, nu niste prosti care nu stiu nimic si ca atare nu pot sa aleaga ce e mai bine pentru ei. Dar asta e doar parerea mea personala.
Succes, nastere usoara si experiente cat mai placute in spital!
lia
Dec 30 2005, 02:50 PM
Am nascut la maternitatea Bucur si am stat intr-o rezerva cu o pacienta a d-rului Poenaru. Va spun sincer, daca l-as fi cunoscut mai inainte, pe el l-as fi ales ca medic care sa-mi urmareasca nasterea. Este super! Si respectiva nu cotizase decat 3.500.000 pentru cezariana, iar medicul a venit de acasa. Se poarta extraordinar cu pacientele. Dar sa nu va asteptati la vreun tip sobru. Dupa cum spunea chiar el, e un pic nebun...
bubulika
Mar 18 2006, 04:39 AM
buna,ai nascut?eu urmeza sa nasc iar doctorita mea are un cabinet particular in zona de care spui tu si se numeste filipescu este roscata si un pic plinuta,daca ea este te rog sa-mi trimiti un msg.
Jude
Mar 22 2006, 11:53 AM
Buna tuturor din nou,
Eu sunt cea care am deschis acest topic si ma simt obligata sa impartasesc cu voi experienta mea. Am nascut in ianunarie un ingerash de fetitza cu dl Dr. Poenaru, la Maternitatea Bucur si nu pot afirma decat ca daca ar fi sa intorc timpul inapoi si sa pot alege din nou doctorul si de ce nu si spitalul, cu siguranta alegerea ar fi aceeasi! E adevarat ca stand 5 zile in spital am vazut si cazuri mai putin fericite, ma refer la asistente care nu prea aveau treaba cu pacientele din salon ... dar experienta mea a fost una mai mult decat peste asteptari, am avut noroc sa intalnesc asistente atente si chiar dragutze, amabile si aproape de nevoile tale, ca pacient. Cat despre medicul meu, pot doar sa spun ca la final, cand am realizat ca motivul pentru care aproape 9 luni de zile l-am stresat si m-a stresat, respectiv minunea din bratele mele, avea deja o finalitate, am resimtit acest lucru ca pe o adevarata despartire de cineva extrem de drag. Este un medic si mai ales un om minunat! Ma refer cu precadere la latura umana, intrucat consider ca in cazul unei sarcini, relatia medic - pacient este extrem de importanta!
Deci fetelor, privind inapoi la toate prin care am trecut in timpul sarcinii si credeti-ma ca n-au fost nici putine, nici usor de trecut, n-as schimba nimic: nici maternitatea, dar mai ales n-as schimba niciodata medicul ! Pacat ca bebele din camera alaturata care doarme exact ca un ingerash, este singurul copil pe care il voi avea !
ana iulia 29
Mar 22 2006, 07:12 PM
Si eu am nascut la Bucur si ca si tine, sunt foarte multumita ca am un bebe sanatos, ca m-am recuperat rapid dupa o cezariana facuta super si nu in ultimul rand ca am o dr. draguta si disponibila oricand am nevoie.
Jude, nu te supara pe mine, asa sunt eu curioasa din fire... de ce doar copilul asta il vei avea? Nu mai poti face altii? Sa ma ierti daca sunt prea indiscreta!
Jude
Mar 23 2006, 11:08 AM

Nu e vorba nici pe departe de vreo problema de sanatate, Doamne fereste ! Doar ca ... in ziua de azi, conditii materiale pentru a creste un copil sau mai multi nu prea sunt suficiente pentru a-i oferi bebelului tau si mai tarziu copilului tau macar o parte din ceea ce i-ar trebui si de ce nu din ceea ce isi doreste. Vrem sa recunoastem sau nu, conditia financiara a unei familii este importanta pentru luarea de astfel de decizii ... Poate gresesc gandind asta si poate Dumnezeu imi va dovedi exact contrariul! In fine, am un copil pe care mi l-am dorit din toata inima si care s-a luptat mult pentru a se naste si am sa ma bucur din plin de minunea pe care mi-a daruit-o Doamne Doamne ! Daca insa El va considera ca trebuie sa fie mai multi ... o sa aflu !
Numai bine,
Jude
ana iulia 29
Mar 25 2006, 08:44 PM
CITAT(Jude @ Mar 23 2006, 11:08 AM) [snapback]52885[/snapback]

Nu e vorba nici pe departe de vreo problema de sanatate, Doamne fereste ! Doar ca ... in ziua de azi, conditii materiale pentru a creste un copil sau mai multi nu prea sunt suficiente pentru a-i oferi bebelului tau si mai tarziu copilului tau macar o parte din ceea ce i-ar trebui si de ce nu din ceea ce isi doreste. Vrem sa recunoastem sau nu, conditia financiara a unei familii este importanta pentru luarea de astfel de decizii ... Poate gresesc gandind asta si poate Dumnezeu imi va dovedi exact contrariul! In fine, am un copil pe care mi l-am dorit din toata inima si care s-a luptat mult pentru a se naste si am sa ma bucur din plin de minunea pe care mi-a daruit-o Doamne Doamne ! Daca insa El va considera ca trebuie sa fie mai multi ... o sa aflu !
Numai bine,
Jude
Si tie la fel numai bine si sa ai numai bucurii de la fetita ta!
Ce sa zic ai dreptate cu ce ai scris, doar ca stii si tu cum e sau probabil simti ca ai vrea mai multi copii.
Acum asa cum ai spus si tu, cum o vrea Doamne Doamne!
Sa fim sanatoase ca sa ne crestem ingerasii de copii!
livianae
Apr 3 2006, 11:42 AM
CITAT(Jude @ Mar 22 2006, 12:53 PM) [snapback]52678[/snapback]
Buna tuturor din nou,
Eu sunt cea care am deschis acest topic si ma simt obligata sa impartasesc cu voi experienta mea. Am nascut in ianunarie un ingerash de fetitza cu dl Dr. Poenaru, la Maternitatea Bucur si nu pot afirma decat ca daca ar fi sa intorc timpul inapoi si sa pot alege din nou doctorul si de ce nu si spitalul, cu siguranta alegerea ar fi aceeasi! E adevarat ca stand 5 zile in spital am vazut si cazuri mai putin fericite, ma refer la asistente care nu prea aveau treaba cu pacientele din salon ... dar experienta mea a fost una mai mult decat peste asteptari, am avut noroc sa intalnesc asistente atente si chiar dragutze, amabile si aproape de nevoile tale, ca pacient. Cat despre medicul meu, pot doar sa spun ca la final, cand am realizat ca motivul pentru care aproape 9 luni de zile l-am stresat si m-a stresat, respectiv minunea din bratele mele, avea deja o finalitate, am resimtit acest lucru ca pe o adevarata despartire de cineva extrem de drag. Este un medic si mai ales un om minunat! Ma refer cu precadere la latura umana, intrucat consider ca in cazul unei sarcini, relatia medic - pacient este extrem de importanta!
Deci fetelor, privind inapoi la toate prin care am trecut in timpul sarcinii si credeti-ma ca n-au fost nici putine, nici usor de trecut, n-as schimba nimic: nici maternitatea, dar mai ales n-as schimba niciodata medicul ! Pacat ca bebele din camera alaturata care doarme exact ca un ingerash, este singurul copil pe care il voi avea !

Buna, Jude si eu am nascut tot la Maternitatea Bucur si tot cu dl dr Poenaru o minune de fetita. Nu pot decat sa confirm aprecierile tale despre dl doctor. Intr-adevar, super om, super profesionist. Ce mai..... numai cuvinte de lauda. Sa-i dea Dumnezeu sanatate, iar tie sa-ti traiasca fetita, sa fie sanatoasa si sa te bucuri de ea. Pupici!
cgaby
Apr 12 2006, 02:34 PM
buna. si eu am nascut la bucur, cu dr borza elena, prin cezariana. nu am avut nici un fel de probleme si s-a purtat frumos cu mine. e adevarat ca e mai "zurlie" si vorbeste tare, dar asta nu inseamna ca tipa.
eu am fost foarte multumita de ea, dar mai putin multumita de asistente si de cele de la noi nascuti!
pupici si sanatate tuturor.
ana iulia 29
Apr 14 2006, 12:26 AM
CITAT(cgaby @ Apr 12 2006, 03:34 PM) [snapback]56790[/snapback]
buna. si eu am nascut la bucur, cu dr borza elena, prin cezariana. nu am avut nici un fel de probleme si s-a purtat frumos cu mine. e adevarat ca e mai "zurlie" si vorbeste tare, dar asta nu inseamna ca tipa.
eu am fost foarte multumita de ea, dar mai putin multumita de asistente si de cele de la noi nascuti!
pupici si sanatate tuturor.
Asistentele de la nou nascuti sunt dupa parerea mea jalnice.

Toate niste acrituri cu figuri in cap
cgaby
Apr 14 2006, 10:21 AM
hehehe...pai era una...am zis ca daca o vad pe strada o bat!

pai cum sa spele copii cu apa fiarta, de urlau saracii micuti...

si faceau "glume" proaste pe seama lor si a mamicilor...jalnic! vad ca nu s-a mai schimbat nimik de cand am nascut eu...pacat!
Magdalena
Apr 14 2006, 09:53 PM
Si eu am nascut la Maternitatea Bucur prin cezariana in ianuarie o minune de baietel cu Dr. Ples Liana - o scumpete de doctora. Am o impresie foarte buna despre aceasta maternitate, contrar a ceea ce auzisem de la diversi si citisem pe diferite forumuri. Operatia a fost impecabila, refacerea foarte buna. Dupa ce m-au scos de la reanimare am stat intr-o rezerva singura, si dupa o zi mi-au adus si bebelusul in camera. Asistentele s-au purtat foarte frumos si nu au existat oprelisti la intrare pentru sot si restul familiei. Era foarte curat, copilul ingrijit foarte bine, fata de alte maternitati de unde au iesit copiii cu infectii respiratorii ( am un caz de astfel de bebelus la mine in bloc). Deci repet este o maternitate buna si daca ar fi sa mai am inca un bebe tot aici l-as aduce pe lume cu aceeasi minunatie de doctora - Ples Liana
ana iulia 29
Apr 15 2006, 12:31 AM
CITAT(Magdalena @ Apr 14 2006, 10:53 PM) [snapback]57479[/snapback]
Si eu am nascut la Maternitatea Bucur prin cezariana in ianuarie o minune de baietel cu Dr. Ples Liana - o scumpete de doctora. Am o impresie foarte buna despre aceasta maternitate, contrar a ceea ce auzisem de la diversi si citisem pe diferite forumuri. Operatia a fost impecabila, refacerea foarte buna. Dupa ce m-au scos de la reanimare am stat intr-o rezerva singura, si dupa o zi mi-au adus si bebelusul in camera. Asistentele s-au purtat foarte frumos si nu au existat oprelisti la intrare pentru sot si restul familiei. Era foarte curat, copilul ingrijit foarte bine, fata de alte maternitati de unde au iesit copiii cu infectii respiratorii ( am un caz de astfel de bebelus la mine in bloc). Deci repet este o maternitate buna si daca ar fi sa mai am inca un bebe tot aici l-as aduce pe lume cu aceeasi minunatie de doctora - Ples Liana
Magdalena si eu viitorul copil tot aici il voi naste...nu te supara pe noi , cu asistentele noastre care ne-au spalat si injectat nu am nimic, au fost de nota 20, dar cele de la nou-nascuti

In primul rand mie mi s-au parut prea tinere si nu-ti spuneau nimic, daca nu eram noi curioase sa le intrebam nu ne ziceau nimic. poate am prins ture eu mai "proaste", dar acasa cand am ajuns bebe inca mai avea cojite in cap, deci nici vb de spalat
Si eu tot in Ian am nascut, pe 16, tu pe ce data ai nascut?
Magdalena
Apr 15 2006, 08:40 AM
--------------------
Pe 27 ianuarie. Asistentele de la nou nascuti mi s-au parut si mie cam fara experienta, dar mi-au adus bebelusul in camera si am putut sa am grija de el, ele veneau doar sa-i faca igiena zilnica, sa-l cantareasca etc.
ana iulia 29
Apr 18 2006, 10:15 PM
CITAT(Magdalena @ Apr 15 2006, 09:40 AM) [snapback]57523[/snapback]
--------------------
Pe 27 ianuarie. Asistentele de la nou nascuti mi s-au parut si mie cam fara experienta, dar mi-au adus bebelusul in camera si am putut sa am grija de el, ele veneau doar sa-i faca igiena zilnica, sa-l cantareasca etc.
Eu am nascut pe 16 Ian

si am stat si eu cu el in camera, dar trebuia sa urc cu operatie cu tot

din trei in trei ore la aceste "asistente" pt laptic si de fiecare data, ma intrebau daca sunt pe lista de parca dadeau lapte de la ele si asta cu toata spaga pe care le-o dadeam

Adica daca eu n-aveam lapte inca si nu eram pe lista ce-mi faceau? imi lasau copilul sa moara de foame? D-asta mi s-au parut putin cam interesate dar doar de bani. Restul stuff-ului jos palaria!
mamilunaty
Apr 19 2006, 07:50 AM
CITAT(ana iulia 29 @ Apr 18 2006, 11:15 PM) [snapback]58258[/snapback]
Eu am nascut pe 16 Ian

si am stat si eu cu el in camera, dar trebuia sa urc cu operatie cu tot

din trei in trei ore la aceste "asistente" pt laptic si de fiecare data, ma intrebau daca sunt pe lista de parca dadeau lapte de la ele si asta cu toata spaga pe care le-o dadeam

Adica daca eu n-aveam lapte inca si nu eram pe lista ce-mi faceau? imi lasau copilul sa moara de foame? D-asta mi s-au parut putin cam interesate dar doar de bani. Restul stuff-ului jos palaria!

Si eu am nascut tot la Bucur, in 18 dec 2005. Personal, eu n-am avut probleme cu laptele (ba chiar aveam prea mult si eram nevoita sa ma si mulg dupa ce se satura Naty), dar am stat in camera cu o doamna care nu avea lapte (desi nascuse natural ca si mine). A doua zi i-au adus copilul si-au zis: ´de-acum in colo va descurcati´. Dupa ce a plans baiatul o noapte intreaga, l-au cantarit a doua zi, pierduse foarte mult in greutate (de la 3.550 ajunsese la 3200) dr neonatolog i-a recomandat alimentatie artificiala. Pana nu s-a dus cu
´atentia´ cuvenita la asistente, nici n-au vrut sa auda de copil.
Bineinteles, a doua zi a iesit cu scandal si asistentele dadeau vina una pe alta: ca n-au citit bine fisa de observatie unde scria ´alimentatie artificiala´, ca ´mama e cam comoda si nu vrea sa hraneasca bebelusul´...etc
In rest numai de bine de spital si celelalte cadre medicale (medici si asistente de la lauze).
taty
Apr 19 2006, 10:36 AM
Si eu am nascut tot la Bucur pe 6.12.2005 o minune de fata , cu Dr Ilie Mihai care este un Dr extraordinar si ca profesionist si ca om. Am avut mare incredere in el si tocmai de aceea am ales sa nasc pe cale naturala , fara alte anestezii.
Da sunt de acord cu voi ca Dr si asistentele de la lauze sunt "jos palaria", dar cele de la neonantologie sunt niste fitoase. Da si intr-adevar sunt prea tinere , si vb cu tine de parca ele au vreo 3-4 copii si noi "vezi Doamne" trebuia sa stim cum sa dam sa suga, cum sa-i spalam...
Da si pe mine ele m-au dezamagit cel mai mult, in rest despre conditii asta este tara noastra, nu avem ce face. Eu aici am venit dupa Dr si a doua oara tot aici as veni, daca o sa nasc tot cu el.
La asistentele de la lauze, pentru ca erau foarte dragute la dadeam mereu cate cevas, dar la cele de la copii ma faceam ca ploua dupa 2 zile.
Pipici la burtici si nastere usoara!
Jude
Apr 19 2006, 11:40 AM
Ceea ce vreau sa subliniez este ca desi eram tare speriata de conditiile din Maternitatea Bucur datorita unor remarci de pe acest forum, nu mi s-a parut nici pe departe chiar atat de cumplit pe cat imi parea conform informatiilor gasite pe net. E adevarat ca au niste reguli pe care le respecta cu mare strictete in ceea ce priveste intrarea in spital a vizitatorilor, mai ales daca nasti prin cezariana si esti la terapie intensiva, dar in fond nu ar fi totusi ceva ce nu poate fi inteles ... Asistentele de la NN sunt un pic dificile, ca sa ma exprim delicat, dar perioada in care trebuie sa ai de-a face cu ele nu e tocmai lunga asa ca ... scapi repede de ele! Spre deosebire de alte maternitati despre care se vorbeste pe forumuri ca acesta, la Bucur este curat, chiar daca nu sunt conditii hoteliere si ceea ce este extrem de important, nu pleci acasa cu bebelul bolnavior de cine stie ce ciuperca "culeasa" de prin saloane. In ceea ce priveste doctorii, vad ca toate suntem de acord ca sunt niste profesionisti de exceptie, iar despre acest lucru nu se prea vorbeste mai pe nicaieri ... din contra chiar, in lumea medicala, cand se vorbeste despre Maternitatea Bucur, auzi remarci de genul "acolo nasc toate tigancile si femeile de proasta calitate, care nu-si permit sa mearga pe la alte spitale" sau "medicii de la Bucur sunt medici de care n-a auzit nimeni, sunt mediocri etc ". E destul de adevarata afirmatia anterioara daca stam sa ne gandim ca nu am gasit pe nici un site vreun topic legat de lipsa de profesionalism a vreunui medic de la Maternitatea Bucur !
Toate cele bune si sa ne crestem bine bebeii nostri minunati !
Jude
taty
Apr 19 2006, 01:43 PM
Ai mare dreptate Jude!
Sa stii ca si eu auzeam fele si fel de chestii despre maternitate inainte sa nasc, dar nu m-a interesat. Pentru mine conta ca am un Dr pe care il stiu de foarte multi ani si sanatatea mea si a copilului pe care urma sa-l aduc pe lume.
Dar se pare ca unele persoane se uita doar la conditii si lux!
Dar totusi , cum ai spus si tu, nu am plecat cu copiii bolnavi ca in alte locuri.
Sa ne fie sanatosi bebeii si noi la fel!
Asa ca fetelor care o sa nasteti la Bucur, nu va mai speriati asa rau ca nu e o materniate rea. Si pana la urma tiganii nu sunt si ei oameni!
Nastere usoara burtici!
ana iulia 29
Apr 19 2006, 10:28 PM
Ma credeti ca eu nici n-am vrut macar sa vad spitalul inainte sa nasc? Pai de ce sa-l vad daca dr. mea era acolo si aveam incredere in ea. La urma urmei poti naste oriunde, numai sa fi pe maini bune. Oricum cine a scris "de bine" pt Bucur, poate a nascut mai demult, ca am inteles ca de vreo 2 ani s-au mai imbunatatit conditiile. Dr. mea mi-a zis ca mai mult din donatii au mai refacut pe-acolo, ce bine ar fi sa sponsorizeze cineva ca sa-l faca lux, sa vedem atunci ce cuvinte de "lauda " vor mai avea respectivii, ca dr. tot aceiasi raman
Almi
Jun 20 2006, 08:53 AM
Apropos de maternitatea bucur, trebuia sa nasc cu dr Stanescu Anca. Mi s-a parut ok la inceput, desi era cam repezita si grabita tot timpul, s-a comportat frumos. Cand mai aveam 2 sapt si nasteam, ce credeti ca face? Pleaca in germania, fara sa ma anunte, fara nimic. Ma trezesc, ca la ultimul control nu mai era la spital, si toate pacientele erau trecute la dr Sosievici. In fine, stiam ca mai fac doctorii asa (doar n-o sta in buc dupa mine pana nasc), am cautat-o pe dr Sosievici---nimic. Fusese de garda si anuntat ca numai vine la program, deci toate gravidele sa plece acasa ca ea e obosita. Am plecat un car de nervi de acolo, mai ca nu mai stiam ca sa fac, si unde sa ma duc. Pana la urma am nascut la municipal cu dr Surdulescu, si a fost super. Asa ca nu mai vreau sa aud de M Bucur si nici de doctorii din acolo.
lori_pinguina
Aug 22 2006, 10:52 AM
Un salut calduros tuturor care scriu pe acest forum
Sunt si eu o viitoare mamica care trebuie sa-si aleaga medicul care ii va urmarii sarcina in urmatoarele 3 luni jumate care mi-au mai ramas. Ne stiind ce medic sa aleg am incercat sa caut pe net si asa am ajuns e acest forum. Fina mea merge la domnul doctor
Poenaru pe care mi la si recomandat ca fiind un medic extraordinar. Insa mare mi-a fost uimirea cand am aflat (dupa ce am citit topicurile voastre de pe acest forum) cat de crude sunt asistentele de la maternitatea Bucur cu micii ingerasi si inca nu pot concepe cum se poate purta cineva asa de urat cu cele mai pure fiinte de pe aceasta planeta

.
Sunt la prima sarcina si sunt extrem de speriata , tot timpul ma gandec daca bebele meu e bine, mai ales ca majoritatea persoanelor care m-au vazut au zis ca sunt cea mai mica gravidutza pe care au vazut-o (adevarul e ca daca ma vedeti pe strada mai mult de 18 - 19 ani nu-mi dati desi am 25) , si imi este tare frica ca atunci cand va fi sa nasc asistentele sa nu ma considere un copil care nu avut ce face doar sa conceapa un copil. Adevarul este ca sunt si foarte atesata de mama mea si stiu ca la acest pas nu ma poate ajuta cu nimic, ca in sala de nasteri voi fi doar eu , asistenle si medicul (sper din tot sufletul)
Dar cred ca m-am cam indepartat de subiect , medicul din spusele voastre este extraordinar dar spitalul (adica asistentele) lasa de dorit si sunt un pic in dilema.
Astept recomandari din partea voastra.
Multumesc
tinculescu cristina
Sep 30 2006, 01:16 AM
Si eu am nascut la Bucur pe 15 ianuarie 2006 cu dr. Manuela Predila, tot ea m-a urmarit pe perioada sarcinii. O draguta si un medic de nota 10 (dupa parerea mea), asistentele si ele erau foarte dragute. Cele de la copii intradevar putin mai ciudate, nu spuneau nimic daca nu intrebai, pareau suparate rau pe viata cand te uitai la ele. In rest totul a fost bine, pana la urma bebe a stat cu mine in salon si n-am avut nevoie prea mult de ele. Maternitatea este curata, calduroasa si pana la urma apropo de tigani, in toate spitalele sunt. Conteaza mai mult medicul decat luxul in care stai alea 4-5 zile, zic eu, nu?
Va doresc nastere usoara si bebei sanatosi
Am o prietene care a nascut la Caritas (despre care se spune ca e un spital de nota 10). Era o mizerie de nedescris, mergeau gandacii cu tine pe hol (nu exagerez deloc). Prietena mea a platit 3.000.000 lei / 5 nopti ptr. o rezerva deoarece nu se putea sta in saloanele alea imputite. Rezerva era cu 2 paturi, daca vroiai singura era 6 mil./5 nopti. Dupa ce ca dai bani in stanga si in dreapta mai platesti si "cazare". Si doctorul ei nu era de garda si n-a venit, ia spus sa nasca cu cine e de garda (si ia dat pe durata sarcinii cu varf si indesat bani). La Bucur am aflat ca aproape toti medicii vin, chiar daca nu sunt de garda. A mea a stat toata noaptea pe langa mine si a plecat a doua zi dimineata pe la 9.00 dupa ce a vazut ca totul e bine. Am fost super multumita de ea si nu i-am dat nici foarte multi bani.
simonelul
Oct 10 2006, 11:18 AM
Buna
si eu nasc in aprilie 2007 la maternitatea Bucur cu D-na Dr. Borza. Mi se pare o doctorita excelenta si o profesionista de exceptie. Eu sunt la dansa de 3 ani si sunt super multumita. Am vizitat si maternitatea si mi se pare Ok (curatenie si liniste).

Va pup si nastere usoara
perla2006
Nov 6 2006, 02:34 PM
A nascut cineva prin cezariana cu dna doctor Filipescu Mihaela? Eu voi naste pe la jumatatea lunii mai a anului viitor.
ANDREEA RADU
Apr 3 2007, 04:29 PM
Buna fetelor! A nascut cineva cu d-na Filipescu Mihaela de la Bucur??? Are cabinetul la Pol. Sf. Ioan si cabinetul personal la Tineretului.
alexa80
Jun 27 2007, 10:44 AM
Buna fetelor, a nascut careva cu domnul doctor Conteanu? Am o prietena care urmeza sa nasca cu dansul si m-ar interesa opiniile voastre despre el. Multumesc si astept raspunsul vostru
motogirl281184
Oct 8 2007, 09:24 AM
Buna fetelor
A nascut cineva cu dr Augustin Marius de la Maternitatea Bucur????
Cat costa o nastere la el?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.