Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Pneumonia la copii
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Sanatatea copilului
velijenco
Mare grija bantuie pneumonia .....

aseara la ora 20.15 eram la urgenta cu Yasmina, am stat nici mai mult nici mai putin decit 3 ore acolo, diagnosticul pneumonie acuta interstitiala, dupa radiografia pulmonara, pt ca ascultata la plamani nu prea i sa parut doctorei ca ar fi ceva, am cerut o radiografie , pt ca eram mai mult ca sigura ca asta este diagnosticul.
ea fiind in colectivitate la gradinita, este al 3 caz la ea in clasa.
nu ma intrebati ce am vazut acolo in urgenta, n cazurui amigdalita, de otita si pneumoni.

Yasmina a trecut prin toate a avut acum 1 luna amigdalita, la o sapt, a facut otita iar acum pneumonie.

mai am doua prietene care la fel , fetitele lor din gradinite diferite, au trecut prin acelesi etape ca Yasmi: amigdalia , otita culminind cu pneumonia.

Sincer nu mai stiu ce sa mai cred, am bagat in ea de la ospamox, augmentin, acum avem branula in mana si facem la 12 ore axetine/5 zile.

sper sa nu se mai complice si mai tare, de ce va zic asta ca fetita unei prietene dupa axetine, nu a reactionat si acum face gentamicina i.m.

deja am separat o de bebe si asta micul sufera dupa ea, iar ea la cat de vorbareata era acum de scoate 2 vorbe pe minut.

FETELOR MARE GRIJA!

V am impartasit experienta mea, pt ca eu am avut norocul sa ma duc cred din prima zi, mi am dat seama cunoscind cazurile enumerate mai sus.

va pup si va doresc sa nu aveti parte de asa ceva
Ursuleata
13.gif Mamaaa,bietul copil,da'cum d-zeu toate trei una dupa alta,ce fel de virus este asta? Ce ti-au spus medicii ? Nu se poate face un vaccin preventiv sa-l fi cerut pentru Iusti? Cred ca esti innebunita de grija,imi pare rau.Ma gandesc,dupa ce termini tratamentul fetitei si se face bine,sa incerci sa afli dacaa nu exista posibilitatea de a-i face o cura fetitei cu ceva pentru a-i asigura cat de cat imunitatea in fata acestui gen de virus.Si poate daca nu este un vaccin sa-i dai baiatului ceva preventiv,nu stiu...Multa,multa sanatate micutei Yasmina si te rog mai scrie-ne( daca mai ai timp ca ce-o fi pe tine nici nu vreau sa ma gandesc )sa ne tii la curent.Sanatate multa tuturor,va doresc!!!!
Puisor
Offf.. De aceea imi e mie groaza sa o dau la gradinita, sa nu fie mai mult bolnava decit sanatoasa...

Sanatate multa Yasminei.

Spunea aseara, la stiri, ca la noi in Arad ar fi atitiea cazuri de viroze, de nu mai e loc unde sa interneze copilasii. Apoi am citit pe internet ziarul local, si scria ca parintii, din cauza panicii - pentru ca a murit un baietel in urma cu citeva saptamini chipurile din cauza unei viroze - la cel mai mic semn de raceala, alearga cu cei mici la spital, si astfel copilasi cu nasucul infundat, care ar putea fi tratati...la domiciliu sint internati!
danuta5
of , imi pare rau , insanatosire grabnica si sa nu ia si micutul 18.gif
a facut oreon cu vaccinul facut ??????????
adeena
CITAT(danuta5 @ Nov 28 2006, 01:53 PM) [snapback]140678[/snapback]

of , imi pare rau , insanatosire grabnica si sa nu ia si micutul 18.gif
a facut oreon cu vaccinul facut ??????????

13.gif 17.gif Eu stiam ca nu se face vaccin pentru oreion. Se pare ca m-am inselat . S-ar putea sa fi facut o confuzie . Daca nu ma insel , velijenco a spus ca fetita a avut otita . Faci confuzie . Nu te supara ca iti spun dar e diferenta intre ele si o sp confuzie poate duce la alete mai rele . De exp la oreion nu se dau antibiotice in schimb la otita da .

UITE CA AM GASIT CATE CEVA DESPRE ASTA DACA TOT A VENIT VORBA:

OREIONUL
Oreionul, numit si parotidita epidemica este o boala extrem de contagioasa, provocata de virusul urlian, din familia Paramyxoviridae.

Se transmite pe cale aeriana (inhalarea picaturilor de saliva emise de un bolnav) sau prin obiecte recent contaminate. Se intalneste mai ales la copii, in particular in colectivitati (scoli). Grupa de varsta cea mai afectata este 5 – 15 ani.

Se manifesta, in principal, printr-o parotidita (inflamatia glandelor parotide, principalele glande salivare), dar pot fi afectate si pancreasul, sistemul nervos si gonadele.

Bolnavul cu oreion este contagios 6 zile inainte de debut si 9-10 zile in perioada de stare.

Perioada de incubatie este 12-23 zile, in medie 14-18 zile.

Debutul bolii este relativ brusc, cu febra, fiori, dureri de cap, dureri musculare si senzatia de tensiune dureroasa a lojii parotidiene.

Perioada de stare incepe in momentul tumefierii unei glande parotide, urmata curand de bilateralizare, ceea ce confera aspectul caracteristic de "fata de para".
Tegumentul care acopera glandele este neted, destins, lucios, dar cu coloratie normala. La palpare parotidele tumefiate au consistenta elastica si sunt usor sensibile la palpare. Inflamatia si tumefactia glandelor parotide provoaca durere la masticatie. Limba deseori este intens saburala. Febra se mentine cateva zile la valori de 38-39°C. Pot fi prinse in proces inflamator glandele submaxilare si sublinguale. Durerile de cap sunt frecvente. Tumefactia parotidiana cedeaza in 7-10 zile.

Evolutia este de cele mai multe ori benigna, iar boala regreseaza de la sine in vreo zece zile.

Meningita urliana - Este cea mai frecventa localizare extraparotidiana a infectiei urliene. Poate sa apara, atat ca meningita primara (singura manifestare a infectiei), cat si ca meningita secundara. Cel mai frecvent, debutul meningitei urliene se situează la 7-8 zile de la aparitia tumefactiei parotidiene, dar poate fi si prima manifestare a infectiei.

Orhita urliana – apare dupa pubertate, aproximativ in 20% din cazuri. Poate fi uni- sau bilaterala. La 4-5 zile de la debutul parotiditei febra atinge brusc valori de 40°C, bolnavul acuza cefalee, greata, varsaturi, agitatie. La baieti, testicolul este tumefiat, scrotal edematiat, rosu. Se vindeca prin regresiune treptata in aproximativ 10 zile. Complicatii grave (azoospermia si sterilitatea) apar doar in caz de afectare bilaterala (1-2% din cazuri).

Pancreatita urliana – apar dureri abdominale, greata varsaturi.

Encefalita urliana – este rara (0.2 – 0.5%) si se manifesta cu convulsii, delir, coma, modificari EEG. Desi evolutia este in general favorabila, sechelele postencefalitice sunt posibile.

Imunitatea dupa infectie este de lunga durate (toata viata).

Tratamentul bolii:
Izolare la domiciliu 14 zile; se interneaza doar localizarile secundare: meningita, orhita, pancreatita
Dieta cu continut redus de lipide si glucide
Igiena cavitatii bucale
Combaterea febrei si durerii (corticoizii se administreaza doar in meningite, encefalite, orhite).
Masuri de profilaxie:
izolarea cazurilor, deobicei la domiciliu
contactii copii vor fi supravegheati pe perioada de incubatie maxima pentru oreion (21 de zile).
imunizarea activa, cu vaccin viu atenuat, utilizat ca trivaccin in asociere cu cel antirujeolic si antirubeolic; protectia este de 95-98%. Este contraindicat la cei cu alergie la proteinele de ou, la cei cu imunodepresii importante, la gravide. Se administreaza dupa virsta de 1 an.

Dr. Roberta Dochnal

OTITA

Otita medie
Pãrintii trebuie sã stie cã, cel mai adesea, afectatã este urechea medie, caz în care ne confruntãm cu otita medie. Aceastã afectiune este, asa cum am spus, una dintre cele mai frecvente infectii ale copilului. Statistic s-a demonstrat cã unul din sase copii cu vârsta de pânã la un an face cel putin un episod de otitã medie, dupã aceastã vârstã, frecventa bolii scãzând mult. E important de stiut cã, de cele mai multe ori, otita medie este o complicatie a rinitei si rinofaringitei acute, boala apãrând de obicei la câteva zile de la debutul unei infectii acute a cãilor respiratoare. Infectarea urechii se realizeazã, în acest caz, prin trompa lui Eustachio - care asigurã comunicarea dintre urechea medie si nazofaringe. La sugar si copilul mic, trompa lui Eustachio are anumite particularitãti: este mai scurtã si mai orizontalã, este mai largã, ceea ce explicã usurinta cu care microbii prezenti în nazofaringe pot ajunge în urechea medie, infectând-o. Plânsul sau suflarea incorectã a nasului favorizeazã împingerea secretiilor în trompa auditivã, antrenând obstructia acesteia si accentuarea infectiei.
Pe lângã aceastã constitutie anatomicã normalã la vârste mici, alti factori care favorizeazã aparitia bolii sunt: prezenta vegetatiilor adenoide (asa-zisii “polipi”), distrofia, imunodeficientele, malformatiile (“gura de lup”), alergia, sinuzita, precum si unii factori de mediu, cum ar fi: conditiile socio-economice precare, îngrijirea copilului în colectivitãti (cresã, grãdinitã), familiile numeroase în care mai existã un copil cu otitã medie, fumatul pasiv de cãtre copil, alimentarea copilului culcat pe spate si sezoanele reci. În practica medicalã, s-a observat cã existã si o predispozitie legatã de sex, otita medie întâlnindu-se mai des la bãieti, decât la fetite.

Cum recunoastem o otitã medie?
Înainte de toate, trebuie subliniat cã semnele de boalã diferã în functie de vârsta copilului. Astfel, la sugari, simptomatologia este nespecificã, micutii neputând spune cã îi dor urechile sau cã nu mai aud bine. Ei devin, în schimb, agitati, tipã si plâng aparent fãrã motiv, dorm mai prost, refuzã alimentatia, au scaune diareice si fac febrã. Diagnosticarea fiind dificilã, este important ca, în toate cazurile în care un sugar sau un copil mic prezintã febrã din cauze necunoscute, sã-i fie consultatã si urechea medie. Prin urmare, un examen ORL se impune cu necesitate. Uneori, copilasul sugereazã cã-l deranjeazã urechile, arãtând spre ele sau trãgându-se de acestea si frecându-si capul de pernã. De asemenea, în timpul suptului, simptomele se pot accentua, creându-i micutului un disconfort si mai mare.
La copilul mai mare, în schimb, diagnosticarea este relativ simplã. El se plânge de durere la nivelul urechii, spune cã nu mai aude atât de bine si face febrã. Mai rar, pot sã aparã ameteli, zgomote, pocnituri în urechi si o stare generalã alteratã. Dacã tratamentul nu este început la timp, evolutia bolii este spre supuratie. Apar secretii purulente la nivelul urechii, cu scãderea febrei, a durerii si ameliorarea stãrii generale. Acestea nu sunt motive de amânare a prezentãrii la medic, pentru cã, netratatã corespunzãtor, otita medie se poate croniciza si poate avea complicatii serioase (determinã hipoacuzie si chiar surditate, pânã la meningite, abcese cerebrale, septicemii).

Tratamentul otitei medii
Antibioticul si durata tratamentului vor fi stabilite de cãtre medic, în functie de microbul incriminat. Se poate administra medicatie pentru scãderea febrei, calmante pentru durere (paracetamolul în doze uzuale fiind cel mai indicat), picãturi în nas pentru a desfunda trompa lui Eustachio si a elimina secretiile acumulate în urechea medie.
Pentru calmarea durerii, este indicatã si cãldura localã (de exemplu, asezarea pe urechea afectatã a unui scutec usor încãlzit cu fierul de cãlcat). De asemenea copilul va trebui sã bea mai multe lichide, nu se va fuma în preajma lui si i se va asigura o atmosferã umedã (prin asezarea unui vas cu apã caldã în camerã).

Otita externã
Otita externã este reprezentatã de inflamatia conductului auditiv extern. E bine de stiut cã aceastã afectiune apare mai ales în conditii de umiditate crescutã, fiind foarte des întâlnitã la copiii care practicã înotul sau la copiii ce stau mult cu capul sub apã, în baie. Alte conditii favorizante ale infectiei sunt traumatismele locale survenite în timpul curãtãrii urechii cu betisoare sau cu degetul, în cazul intrãrii unui corp strãin in conductul auditiv extern sau dupã diferite dermatite (de contact, atopicã etc). Cerumenul are un efect protector împotriva infectiei bacteriene, astfel cã un conduct auditiv prea uscat, cu cerumen în cantitate insuficientã, va fi predispus la infectie.

Cum recunoastem otita externã?
Cel mai important simptom al acestei boli este durerea la nivelul urechii, care se accentueazã când pavilionul urechii este tractionat sau atunci când se apasã pe suprafata din fata conductului auditiv extern, zonã care este foarte sensibilã. În cazul copilului mic, aceastã manevrã determinã retragerea capului si episoade de plâns, semne foarte importante. Copilul mai mare se poate plânge, pe lângã dureri, de senzatia de înfundare a urechii, de mâncãrime (mai ales în otita cronicã) sau de senzatia de corp strãin în ureche si de scãdere a auzului (aceasta mai ales datoritã edemului si secretiilor acumulate, care îngusteazã conductul auditiv extern). De obicei, timpanul nu este afectat.

Tratamentul otitei externe
Spre deosebire de tratamentul folosit pentru otita medie, în cazul otitei externe este suficient un tratament local. Înainte de începerea acestui tratament, urechea (conductul auditiv extern) va trebui curãtatã cu ajutorul unor betisoare cu vatã îmbibate în apã cãldutã si abia apoi se va picura solutia indicatã de medic. În primele douã zile, aceasta poate fi administratã mai frecvent, apoi doar câte 3-4 picãturi de trei ori pe zi, pânã la vindecare.
E foarte important ca pãrintii sã stie cum sã punã în mod corect picãturile în urechea copilului. Astfel, micutul va fi culcat pe partea opusã urechii afectate iar pavilionul urechii va fi usor tractionat în sus si spre înapoi. Dupã introducerea picãturilor, copilul va mai fi tinut culcat aproximativ cinci minute. În primele zile de tratament, se poate lãsa, în conductul auditiv extern, un tampon de vatã îmbibat în solutia respectivã. Tot în primele zile, se pot administra calmante împotriva durerii. În perioada aceasta, pânã la vindecare, se va evita contactul urechii afectate cu apa, ea trebuind curãtatã dupã cum s-a descris anterior. Aplicarea de comprese calde pe zona urechii este de asemenea utilã, ameliorând durerea mai ales în primele zile de boalã. La copiii care înoatã frecvent, se poate face profilaxie cu instilare de picãturi (alcool diluat sau acid acetic 2%) în conductul auditiv extern, imediat dupã iesirea din apã. Tratamentul cu antibiotice, injectabil sau pe cale oralã, este necesar doar dacã apare febra sau inflamarea ganglionilor din zona urechii.
Chiar dacã se numãrã printre cele mai frecvente si banale boli ale copilãriei, din cauza complicatiilor pe care le pot da, otitele trebuie prevenite si tratate cu cea mai mare seriozitate.

Atentie!
Dacã existã secretii purulente la nivelul urechii, înseamnã cã s-a produs perforatia timpanului, caz în care nu se vor mai pune nici un fel de picãturi în conductul auditiv extern. Acest lucru nu trebuie sã vã sperie prea tare, deoarece perforatia timpanului nu va afecta auzul copilului si se va vindeca foarte repede dupã tratarea otitei, în marea majoritate a cazurilor. De retinut cã si dupã încetarea tratamentului este bine de fãcut un control ORL, pentru a putea fi prevenite cronicizarea si recidivele.

Informatiile le-am luat din "despre copii" si din "Enciclopedia copilului"
andutica
Si fetita mea a facut pneumonie la gradinita .asta a fost luna trecuta.In grupa ei au fost patru cazuri de pneumonie luna trecuta. la trei zile dupa s-a imbolnavit ANDA l-am dus la urgenta si pe ANDREI .doctorita mi-a explicat ca exista o pneumonie care se transmite .insanatosire grabnica YASMINEI.
teomic_a
CITAT(Ursuleata @ Nov 28 2006, 08:37 AM) [snapback]140484[/snapback]

13.gif Mamaaa,bietul copil,da'cum d-zeu toate trei una dupa alta,ce fel de virus este asta?

Amigdalita nu este contagioasa, otita-nici ea, si n-are nici o legatura cu plamanii. Deci nu poate fi vorba de virus..
otita se face mai mult de la curent, si in special de la apa care ramane in urechi dupa baie...
dorina-nicoleta
Imi pare rau ca sunteti bolnave, scumpelor si sper sa nu ia si piticul de la fetita.Da , din pacate e forte multa boala in perioada asta, noi ne bucuram ca avem toamna frumoasa pentru bebeii nostri si ca putem sa ne plimbam cu ei pe la soare inca dar sa stiti ca nu e chiar asa, faptul ca inca nu e rece nu e benefic pentru noi din simplu motiv ca vremea de afara e foarte inselatoare si prielnica pentru dezvoltarea unor virusi si a unor bacterii care in mod normal la 0 grade mor de aceea primavara si toamna sunt atatea inbolnaviri.otita dragelor nu se face doar de la curent sau de la baie, un simplu rosu in gat poate sa determine si o otita deoarece ambele fac parte din sfera ORL si au legatura intre ele.
rucsandra
Imi pare rau sa aud asta mai ales ca si eu am trecut printr-o experienta urata cu fi-miu...2 saptamani in spital...timp in care mai rau s-a imbolnavit decat a fost tratat...de aceea te intreb...tu i-ai pus branula acasa????....cum ai reusit?...exista personal calificat care vine acasa?...a venit medicul tau???/?

Ma intereseaza sa stiu de principiu....sper sa nu mai am nevoie pe viitor....
velijenco
multumesc fetelor pt urarile de insanatosire.

aseara ia crescut din nou febra la 39 20.gif , sper ca in seara asta sa nu mai faca.

va pup pe toate mwah.gif

CITAT(rucsandra @ Nov 28 2006, 05:57 PM) [snapback]140862[/snapback]

Imi pare rau sa aud asta mai ales ca si eu am trecut printr-o experienta urata cu fi-miu...2 saptamani in spital...timp in care mai rau s-a imbolnavit decat a fost tratat...de aceea te intreb...tu i-ai pus branula acasa????....cum ai reusit?...exista personal calificat care vine acasa?...a venit medicul tau???/?

Ma intereseaza sa stiu de principiu....sper sa nu mai am nevoie pe viitor....

este o imtreaga poveste legata de branula asta:

dupa ce mi a scris reteta in spital la ora 23, i am zis ca ma intorc imediat ce gasesc antibioticul , sa ii puna ei branula, mi au raspuns politicos ca ei in ambulatoriu, nu faca cest lucru, mi au dat 3 variante:
1. vin dimineta la 8 in policlinica
2.merg la alt spital care face acest lucru
3.ma pricep eu sa o pun sau cunosc pe cineva.

am cautat atibioticul vreo ora , pina intr un final l am gasit, atunci m am dus la Emilia Irza, am intrat cu tupeu in camera de garda, care era destul de full, m am dus la o asistenta si am rugat o sa ii puna branula, dindu i de inteles ca voi fi atenta .am asteptat cam 10 minute si apoi ma rezolvat.

eu am terminat postliceala de sanitar acum 6 ani, dar nu am profesat niciodata, de facut o injectie ma bag, dar de pus branula mai ales la ea, chiar ca era un chin pt mine, ca si asa a facut tam-tam 20.gif
poate daca nu gaseam nici o solutie , ma bagam ce era sa fac, sa o las pina dimineata.
tratamentul il fac eu, e simplu de administrat.

al tau ce a avut?

ai dreptate, cind te internezi in spital , mai ei si altceva pe linga cu ce te duci tu acolo.
eu niciodata nu m am internat in spital cu Yasmi, la Iusti nu a fost cazul pina acum, am semnat pe propria raspundere si i am administrat acasa tratamentul.
mwah.gif
Ursuleata
CITAT(teomic_a @ Nov 28 2006, 03:45 PM) [snapback]140783[/snapback]

Amigdalita nu este contagioasa, otita-nici ea, si n-are nici o legatura cu plamanii. Deci nu poate fi vorba de virus..
otita se face mai mult de la curent, si in special de la apa care ramane in urechi dupa baie...

Pai atunci cum iti explici faptul ca mai multi copii au avut aceleasi afectiuni consecutive:amigdalita,otita si apoi pneumonie la fel ca Yasmina?
velijenco
eu cred ca exista o legatura intre ele, argumentez prin faptul ca Yasmina este al 6 caz , din cercul meu de cunoscuti.
fabihor
Buna!! Am citit ce spuneati despre otita si pneumonie.. Exista un virus care provoaca pneumonia si otita...nu stiu care ..cred ca cea medie..nu stiu prea multe ..insa exista un vaccin..care se face in tarile vestice, se numeste PREVENAR..la noi inca nu s/a prea auzit de el, decat vag..este un vaccin anti preumococ pentru prevenirea meningitelor, otitelor, pneumoniilor si septicepiilor si actioneaza impotriva a unui nr de 7 pneumococi sau cum s/or fi chemand...si se face in 3 etape...Insanatosire grabnica celor bolnaviori
velijenco
CITAT(fabihor @ Nov 29 2006, 12:27 AM) [snapback]141056[/snapback]

Buna!! Am citit ce spuneati despre otita si pneumonie.. Exista un virus care provoaca pneumonia si otita...nu stiu care ..cred ca cea medie..nu stiu prea multe ..insa exista un vaccin..care se face in tarile vestice, se numeste PREVENAR..la noi inca nu s/a prea auzit de el, decat vag..este un vaccin anti preumococ pentru prevenirea meningitelor, otitelor, pneumoniilor si septicepiilor si actioneaza impotriva a unui nr de 7 pneumococi sau cum s/or fi chemand...si se face in 3 etape...Insanatosire grabnica celor bolnaviori

eu personal nu am auzit de acest vaccin, ar fi bine sa apara si la noi.
ai dreptate provoaca otita medie.
Ursuleata
CITAT(velijenco @ Nov 28 2006, 11:50 PM) [snapback]141045[/snapback]

eu cred ca exista o legatura intre ele, argumentez prin faptul ca Yasmina este al 6 caz , din cercul meu de cunoscuti.

Iti multumim pentru avertisment,eu chiar nu auzisem de problemele astea.E mai greu pentru mamicile care au copii la gradinite si crese pt. ca daca nu exista un vaccin,sunt nevoite sa tina copii o perioada de timp acasa pt. a evita contaminarea.Multa sanatate puiutilor tai. mwah.gif
teomic_a
CITAT(Ursuleata @ Nov 28 2006, 08:23 PM) [snapback]140922[/snapback]

Pai atunci cum iti explici faptul ca mai multi copii au avut aceleasi afectiuni consecutive:amigdalita,otita si apoi pneumonie la fel ca Yasmina?

Simplu: au tras aer rece pe gura, (si noua ni se poate intampla)-s-au inflamat amigdalele=amigdalita e gata! A fost o perioada cam de 1.5 luni in care vremea a cam fost "pacalicioasa". Daca a batut putin vantul si caciulita nu a fost pe urechi, sau la gradi se incalzeste aerul fiind multi copii in clasa, s-a deschis geamul si gata si otita. La cele doua ma refeream ca nu au nici o legatura cu plamanii...Ele au legatura intre ele : nas-gat-urechi.
Pneumonia, sper sa nu ma insel dar este de fapt o raceala la plamani, nu-i asa?? Si mai stiu ca ea SE IA de la o pers. la alta prin stranut, saliva.
Ursuleata
CITAT(teomic_a @ Nov 29 2006, 08:54 AM) [snapback]141126[/snapback]

Simplu: au tras aer rece pe gura, (si noua ni se poate intampla)-s-au inflamat amigdalele=amigdalita e gata! A fost o perioada cam de 1.5 luni in care vremea a cam fost "pacalicioasa". Daca a batut putin vantul si caciulita nu a fost pe urechi, sau la gradi se incalzeste aerul fiind multi copii in clasa, s-a deschis geamul si gata si otita. La cele doua ma refeream ca nu au nici o legatura cu plamanii...Ele au legatura intre ele : nas-gat-urechi.
Pneumonia, sper sa nu ma insel dar este de fapt o raceala la plamani, nu-i asa?? Si mai stiu ca ea SE IA de la o pers. la alta prin stranut, saliva.

Sa stii ca am avut-o si eu pe Diana la gradinita 3 ani dar asa ceva n-am pomenit.Daca era epidemie,contactau o boala da' nu trei si unele dupa altele.Mai ales ca Velijenco spune ca Yasmina e al 6-lea caz din cercul lor de cunoscuti.Doar n-or fi stat in curent si n-or fi respirat aer rece toti odata sa faca amigdalita si otita si poate nici nu sunt la aceeasi gradinita.Amigdalita poate dar si otita si pneumonie apoi unele dupa altele...mie mi se pare cel putin ciudat.
velijenco
din cei 6 copii aici o includ si pe Yasmina, 3 sunt la aceiasi gradinita, iar ceilalti 3 la gradinite diferite, mai grav au fost copii de la gradinite diferite, care nu s au vazut intre ei.

am sa va spun exact, ce sa mai intamplat in perioada asta cind Yasmi nu a mai fost la gradi si daca a mai facut cineva ceva asemanator saptamana viitoare, cind sper ca se va face bine si o sa ne intoarcem la gradi.
cgaby
subscriu si eu la copii bolnavi. 102.gif
stef are traheobronsita! asa ca saptamana asta sta acasa.....e bine ca nu trebuie sa ia antibiotic.
pupici si multa sanatate tuturor. mwah.gif
alina_stancele
fetelor, sotul meu are pneumonie interstitiala. ciudat este ca nu tuseste, nu ii curge nasul, nu are febra....dar, aseara il durea tare rau in dreptul inimi si ne-am dus la urgenta. acolo au depistat in urma unei radiografii. si a tot stat cu alexut care are doar trei luni... 20.gif imi vine sa mor.... 102.gif sper ca nu a luat bebita ca fac spume ca ariel... dct de familie zice ca nu se ia, este o consecinta a unei viroza avute acum 3 sapt...si mai ciudat este ca nu se treateaza. cat sa nu il las sa intre la bebe...sunt DISPERATA!!!!!
velijenco
CITAT(alina_stancele @ Nov 30 2006, 08:12 AM) [snapback]142034[/snapback]

fetelor, sotul meu are pneumonie interstitiala. ciudat este ca nu tuseste, nu ii curge nasul, nu are febra....dar, aseara il durea tare rau in dreptul inimi si ne-am dus la urgenta. acolo au depistat in urma unei radiografii. si a tot stat cu alexut care are doar trei luni... 20.gif imi vine sa mor.... 102.gif sper ca nu a luat bebita ca fac spume ca ariel... dct de familie zice ca nu se ia, este o consecinta a unei viroza avute acum 3 sapt...si mai ciudat este ca nu se treateaza. cat sa nu il las sa intre la bebe...sunt DISPERATA!!!!!

ciudat ca de obicei copii si batrani fac pneumonie, chiar aseara am vazut un reportaj pe Nat.Geo despre acest lucru.
eu personal cit am putut i am tinut in camere separate pe copii, inevitabilul sa mai produs, ca Yasmina fugea la bebe si il lua in brate, au trecut deja 4 zile de cind Yasmi are pneumonie si vad ca bebe nu are nici o problema.
bafta si tie.
gabi2106
am fost si noi la urgente si diagnosticul este de - pneumonie interstitiala, avea temp 37.6-38.3-39 , stare de moleseala si nu mananca, adormea brusc si am fugit la urgenta!
Nu-mi vine sa cred, maine ma duc la dr pediatru sa-mi spuna daca e adevarat sau nu, tratam este cu gentamicina injectabil 1/12ore si ampicilina inject sau solutie 1 lingurita/6ore/
Dr a zis ca e epidemie..adica un virus care se ia...la pneumonie! ?
pupici si sanatate

CITAT(velijenco @ Nov 30 2006, 05:09 PM) [snapback]142439[/snapback]

ciudat ca de obicei copii si batrani fac pneumonie, chiar aseara am vazut un reportaj pe Nat.Geo despre acest lucru.
eu personal cit am putut i am tinut in camere separate pe copii, inevitabilul sa mai produs, ca Yasmina fugea la bebe si il lua in brate, au trecut deja 4 zile de cind Yasmi are pneumonie si vad ca bebe nu are nici o problema.
bafta si tie.

i-a trecut Yasminei ? se simte mai bine ?

tratamentul nostru cu gentamicina e doar de 3 zile, mi se pare putin!
gabi2106
noaptea a crescut iar temp si de la 37.6 a ajuns in decurs de 3 ore la 39.2C, i-am pus sosetele cu otet si supozitor cu algocalmin si i-a scazut
-sfatul dr. pediatru este ca sa-i pun noaptea cataplasme cu varza, pe piept si spate
- antitermice : din 2 1/2-3 ore alternand Nurofen 3.5ml, Paracetamol 3.5 ml, Nevralgin 3ml ca sa nu-i mai creasca temp prea mult
sanatate la bebici

Scuze Nevralgin NU 3ml, ci doar 3 picaturi
velijenco
Yasmina de ieri a inceput gradinita, este foarte bine, dupa 4 zile de la inceperea tratamentului, sa vazut rezultatul.

gabi2106
sanatate multa, ma bucur

Cris nu mai are temperatrura incepand de dimineata si are pofta de mancare, mai maraie din cand in cand,
Maine mergem la dr pediatru si o consulta si ea. Pana atunci mai dau antitermice Nurofen la 6 ore, alternand cu Eferalgan tot la 6 ore si antibioticele
sanatate si pupici
Nicolas
Buna mamicilor;am un pusti de 3ani su jumatate ,caruia i-am facut prevenalul la 2 ani si 5luni;urmaresc forumul vostru si m-am gandit sa ......"ma bag" si eu.Exista o legatura stransa intre,pneumonie,maningita,oreion;este adevarat ca in tarile vestice se face un "prevenal" si am sa va dau un sit in limba franceza si sa-l urmariti cu atentie(si o sa vedeti ca are legatura cu pneumonia etc) http//www.docteurw.com/patient/pneumoquoi/ Nu trebuie sa cunosti multa franceza ;urmariti cu atentie si este clar.Multa bafta si multa sanatate.
ile
[quote]"Eu stiam ca nu se face vaccin pentru oreion. Se pare ca m-am inselat . S-ar putea sa fi facut o confuzie . Daca nu ma insel , velijenco a spus ca fetita a avut otita . Faci confuzie . Nu te supara ca iti spun dar e diferenta intre ele si o sp confuzie poate duce la alete mai rele . De exp la oreion nu se dau antibiotice in schimb la otita "[quote] Se face vaccin anti oreion!Dar numai de la doi ani jumatate.Cel putin asa stiu eu.Cu cat copiii sunt tratati mai mult cu antibiotice ,cu atat organismul lor este slabit si v-a fii receptibil la inbolnaviri dese. A facut si David(cel mare)pneunomie luata de la gradinita ,bineinteles.A fost un cosmar pentru noi avand in vedere ca nu s-a manifestat prin tuse,ci a facut seara 38 si am zis ca e o febra mica...L-am tratat cu nurofen si ce am mai avut prin casa pentru febra,frectii...Si asta pentru ca nici rosu in gat nu era!Nu a mai avut nimic...pana dimineata,cand (ironia sortii-ca noi am stat toata noaptea treji si i-am tot verificat ) chiar dupa ce am intrat la ei sa vad daca sunt ok(daca se dezvelesc,sa nu plece din pat si sa cada...)si cam la o jumatate de ora dupa ce ne-am bagat in pat,l-am auzit pe David ca gemea si cand am fugit la el era ca o leguma si rosu .Frigea, avea 42.Si asta dupa ce-l bagasem in cada sa-l dau cu apa rece ca nu curgea calda la ora aia ca s-o combin..Ce sa mai! A fost un cosmar!Am crezut ca-l vom pierde...Si salvarea nu mai venea!Am dat zeci de telefoane(salvarea fiind la doi pasi de noi)l-au investigat de din toate ca nu stiau ce are,daca a facut convulsie... Si abia a doua zi am aflat si noi si ei ca avea pneumonie.Se vedea clar in radiografie un plaman afectat.A urmat tratamentul cu antibiotice.A decurs totul normal.DAR! A racit pe urma incontinuu! De cate ori il duceam la gradinita ,de atatea se imbolnavea.Si am inceput s-o mai raresc cu antibioticele ca se daduse rau peste cap organismul lui saracutul.Am inceput cu intarirea sistemului,cu oscilococcin si tinctura de echinaceea,propolis si polen,multa miere si lamaie...etc.Nu am mai avut probleme deloc de ceva timp.Sau poate s-a mai imblanzit si vremea?Nu stiu.Dar stiu ca am prietene care au dus copiii la doctori homeopati si n-au mai avut asa probleme!

[quote]"Eu stiam ca nu se face vaccin pentru oreion. Se pare ca m-am inselat . S-ar putea sa fi facut o confuzie . Daca nu ma insel , velijenco a spus ca fetita a avut otita . Faci confuzie . Nu te supara ca iti spun dar e diferenta intre ele si o sp confuzie poate duce la alete mai rele . De exp la oreion nu se dau antibiotice in schimb la otita "[quote] Nu stiu de ce a intrat textul citat impreuna cu al meu!Poate ma ajuta cineva sa-l pun bine!Cred ca nu am dat comanda potrivita... 39.gif
SSimona
Cred ca bantuie din nou pneumonia.

Maya a facut de curand, inca suntem acasa ( de luni revenim la gradinita ).

Am stat la fel cu branula, acum suntem pe Zinnat caci nu a mai suportat. Am intrebat medicii daca sa o retrag din colectivitate ( Maya merge de 2 luni la gradi ) si mi s-a spus NU. Sa mearga in continuare.

babyyy
Pt mamicile care au trecut prin asta:,, stiti ce analize trebuie facute pt a fi sigura dc e sau nu pneumonie?
Al meu bebe e "racit" de aproape 2 saptam,,,tot tacamul:diaree,febra,haraiala,tuse seak,,,pe urma a inceput sa "rupa" , mucisori,nas infundat,,,,
a facut tratament cu antibiotic :ospexin+gentamicina injectabila 3 zile ,,, s-a simtit bine 2 zile pe urma aceeasi poveste,,la un moment dat nasul era infundat fara mucisori si nu putea respira iar eu nu aveam ce sa aspir la el k nu ieseau mucisori. acum este pe ceclor+gentamicina de 2 zile ,,,, dr a zis ca nu se aude nimic la plamani,,,,
acum 1 saptam la urgenta (pt ca vroiam sa aflu si parerea altui dr) mi s-a spus"mmm nu se aude mare lucru la plamani",,, nu a zis nimic d internare nimic,,, doar ca mi-a mai dat 1 antibiotic sirop si a zis k medicul kre l-a supravegheat stie mai bine.
Diagnosticul de la spital:pneumonie
dr lui care l-a ascultat de prima oaera zice k nu este!pe putin de 5 ori am fost la ea in saptam astea,deci dc era ceva la plaman ar fi trebuit sa auda makr 1 data nu?
Maine mergem iar la control si as vrea sa ii cer eu analize ceva pt ca pana acum nu a pomenit.Dar nu stiu ce?Radiografie doar in spital pot face si i-am mai facut una in ianuarie cand a facut pneumonie.Nu as vrea sa repet .
multa sanatate
Danao
Imi pare rau pentru puiutul tau...din pacate examenul radiologic este esential. Eu nu as avea mare incredere in doctora care l-a vazut de 5 ori intr-o saptamana si banuies ca ti-a zis ca e mai bine, am trecut prin aceeasi experienta. De ce nu mergi tot la spital? doctorii de acolo au mai multa experienta... sau la o clinica particulara.
Multa sanatate ! 6.gif
mihaela75
Poti lua in vedre si un vaccin antipneumonic,noi facem ca e in schema .Parca pneumonie de doua ori e cam mult pentru un bebe 2.gif
babyyy
Pai am fost la Iowemed pt ca au dr pediatru dimineata .de obicei se simte mai rau seara sau dimin si atunci nu prea gasesc vreun dr la cabinet particular si merg la clinica particulara.Am fost si la urgenta in spital.Maine ma voi duce la alt dr dar dupa-amiaza,la cabinet particular.Mie asa frica.Am luat toti pediatri la rand din cta,,bine aproape toti.multumesc
Nicolas
Cel mai bine este sa-i faci o analiza complexa a sangelui,pentru ca sunt anumite boli care nu se vindeca cu antibiotic;de ex.mononucleoza infectioasa are aceleasi simtome ca cele descrise de tine ,si, care se repeta cam 2 luni,iar in cazul acesta,antibioticul este interzis ,se administreaza numai un sirop homeopat pentru tuse.Vaccinul,prevenal eu stiu ca se face, de la 2 ani ai copilului.Numai sanatate bebeului tau .
maria75
Imi pare rau pt micutzul tau si ii dorim toata sanatatea din lume. Cat despre ascultatul plamanilor, iti pot spune ce ne-a zis noua dr nostru: exista anumite sufluri care cu greu sunt auzite de multi medici. Deci nu m-as baza pe un singur dr. Eu as merge la un dr specialist, inainte de a-l expune radiologic. Si daca dr respectiv care numai asta face, adica investigheaza plamanii, zice ca trebuie radiografie, as face-o si pe aia. Oricum, un specialist va sti daca e de la plamani, bronhii sau altceva.Daca e altceva, largesti aria de investigare, dar macar stai si tu linistita ca nu are nimica.( ca sa ti dau un ex, dupa ce am nascut-o pe mica mea, dr de acolo mi-a zis ca nu i s-a inchis nu stiu ce la inima, ca se auzea nu stiu ce suflu; asa ca am apelat la un specialist care a constatat ca totul e ok in urma unei ecografii cardiace).Multa bafta! 6.gif
babyyy
Azi am fost iar la dr,continuam cu gentamicina si siropul-antibiotic.
Exudat nu i-a facut,am intrebat-o azi pe dr care il vede de 2 saptam si a zis k e prea tarziu ca e pe antibiotic si o sa iasa negativ oricum.
Am intrebato dc e pneumonie,ca asta e teama mea cea mare, si a zis k nu :"si daca ar fi,ar putea fi virala/interstitiara si se trateaza la fel!"
La el boala evoleaza f repede si dc il las cat mai pe natural ma risc f mult.Cand a facut pneumonie la 2 luni,in 4-5 zile era terminat.Acum se lupta de 2 saptam cu boala.Si totul porneste de la nas:(
Legat de radiografie,,, parca nu as vrea sa ii fac asa de repede,,, au trecut 7 luni de la ultima radiografie in spital.De fapt acolo i-au facut 2(la internare si la sf),,, asta ar fi a3a dc i-as face:(
Azi ma voi duce si la alt medic pediatru sa vad ce zice.

multumesc pt sfaturi
anghelelena2006
CITAT(babyyy @ Aug 8 2007, 02:31 PM) [snapback]256282[/snapback]
Azi am fost iar la dr,continuam cu gentamicina si siropul-antibiotic.
Exudat nu i-a facut,am intrebat-o azi pe dr care il vede de 2 saptam si a zis k e prea tarziu ca e pe antibiotic si o sa iasa negativ oricum.
Am intrebato dc e pneumonie,ca asta e teama mea cea mare, si a zis k nu :"si daca ar fi,ar putea fi virala/interstitiara si se trateaza la fel!"
La el boala evoleaza f repede si dc il las cat mai pe natural ma risc f mult.Cand a facut pneumonie la 2 luni,in 4-5 zile era terminat.Acum se lupta de 2 saptam cu boala.Si totul porneste de la nas:(
Legat de radiografie,,, parca nu as vrea sa ii fac asa de repede,,, au trecut 7 luni de la ultima radiografie in spital.De fapt acolo i-au facut 2(la internare si la sf),,, asta ar fi a3a dc i-as face:(
Azi ma voi duce si la alt medic pediatru sa vad ce zice.

multumesc pt sfaturi

Poti sa mergi si la dr Draghici , are cabinetul in Coiciu iar consultatia costa 20lei .Este o dr. invarsta dar foarte buna .Iti doresc sanatate . Pupici .
irisa
Uffff iute ca si pe noi ne-a prins pneumonia. Noi am facut amigdalita acu vreo luna in urma si nu a raspuns la niciun tratament, iar sapt asta in urma unei radiografii am descoperit-o: pneumonie mixta. Sper ca de data asta sa mearga tratamentu si sa scapam. Noi avem gentamicina injectabil 5 zile si zinnat suspensie orala 7 zile. De-abia am inceput tratamentu si astept sa vad cand se vad rezultatele.
Si noi inca nu am inceput cresa....urmeaza.
alinuca
Eu cu fetita mea am probleme mari cu pneumonia asta, ca m-am saturat de ea ca de merte padurete. Un pic daca incepe sa raceasca, gata in 3 zile e instalata si pneumonia, daca ii dau antibiotic mai repede, atunci cand are si rosu in gat scap cu o bronsita. Cineva mi-a zis ca asa o sa raceasca tot timpul, adicala plamani. Asa o fi ? ca ma ingrozeste, eu sper sa capete imunitate in timp. Am stat si in spital o data, dar a reactionat la tratament la fel ca la siropuri, si a mai si intepat-o de vreo 6 ori pt. venula. Fetita nu e o fire care sa boleasca mai mult de o zi. E obraznica foc, nu sta intr-un loc.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.