Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Dureri Articulare
Discutii Despre Copii > Arhiva > Sunt Gravida(.ro) > Clinica Virtuala a Gravidelor
ina1910
Buna!
Sunt in 29 sapt. si nu stiu ce sa ma mai fac cu durerile de maini si picioare (la articulatii). Dimineata nici nu pot strange pumnul din cauza durerii. Am incercat cu unguent Fastum gel si nimic! Doctorul mi-a spus sa iau aspirina, dar mie mi-e frica de pastile in perioada asta.
Voi ce ziceti, ati patit si voi la fel?
Stiti vreun remediu care sa nu-l afecteze pe bb?
Multumesc,
Cristina
papusa
Dureri de picioare am avut si eu din cauza greutatii care am luat-o brusc,fiind mai slabuta si cu picioarele mai slabe,toata greutatea s-a lasat pe picioare si de aici durerea.Ma dureau atat de tare,ca-mi venea sa plang.Nu foloseam nici un unguent,nu stiu daca si Fastum gel daca e bine sa-l folosesti,mai bine ocrema de corp,oricum intreaba dr.Eu pe toata perioada sarcinii nu am luat nici macar Algocalmin,doar vitaminele prescrise.Pt.picioare mai fa masaj,iar pt.maini cred ca tot la fel,cu o crema.Sa te feresti sa mananci sarat,muraturi... friends.gif
codruta
CITAT(ina1910 @ Sep 24 2005, 10:25 PM)
Buna!
Sunt in 29 sapt. si nu stiu ce sa ma mai fac cu durerile de maini si picioare (la articulatii). Dimineata nici nu pot strange pumnul din cauza durerii. Am incercat cu unguent Fastum gel si nimic! Doctorul mi-a spus sa iau aspirina, dar mie mi-e frica de pastile in perioada asta.
Voi ce ziceti, ati patit si voi la fel?
Stiti vreun remediu care sa nu-l afecteze pe bb?
Multumesc,
Cristina
[snapback]6147[/snapback]

eu stiam ca sub nici o forma nu e buna aspirina in sarcina, poate provoca hemoragii. Asa ca ai grija
Despre fastum gel nu stiu ce sa-ti spun.Eu folosesc venoton pt picioare ,ca mi se umfla, si chiar e recomandat pt prevenirea varicelor. Iar pentru maini, sufar in tacere, ca ma dor asa cum spui si tu si nu am deloc putere in ele, dar eu am crezut ca e batranetea si reumatismul si n-am luat nimic 102.gif 102.gif
lia
Şi eu am aceleaşi probleme cu articulaţiile mâinilor, în special cu încheietura mâinii drepte. Am întrebat-o pe doctoriţa care mă supraveghează şi mi-a recomandat orice unguent reumatologic; deşi eu am citit pe prospectul unuia că este contraindicat în sarcină, doctoriţa mi-a spus că pot să-l folosesc.
codruta
CITAT(lia @ Oct 15 2005, 05:21 PM)
Şi eu am aceleaşi probleme cu articulaţiile mâinilor, în special cu  încheietura mâinii drepte. Am întrebat-o pe doctoriţa care mă supraveghează şi mi-a recomandat orice unguent reumatologic; deşi eu am citit pe prospectul unuia că este contraindicat în sarcină, doctoriţa mi-a spus că pot să-l folosesc.
[snapback]9305[/snapback]

asa stiam si eu despre unguentele astea si nu as vrea sa risc dar devine din ce in ce mai deranjanta durerea asta. Mainile parca imi sunt anchilozate, mai ales dimineata ma dor teribil si nu pot sa fac nimic cu ele ca abia le pot indoi... 17.gif
Kittycutza
Ma dor si pe mine uneori articulatiile de imi vine sa arunc cu ceva in cineva dar ajung la concluzia ca nu se merita..tot experimentand diverse leacuri babesti am gasit unul care m-a ajutat ..imi fac seara inainte de culacare o frectie -un masaj asa mai accentuat pe zonele unde ma doare mai intens-cu un amestecat din spirt si sare -deci am pus sare mare de bucatarie nu fina intr-o sticluta cu spirt,am lasat la macerare cateva zile(teoretic ar trebui mai mult dar nu prea stau bine la capitolul rabdare) dupa care se trece la efectuarea frectiei.
De fapt ma laud eu ca-mi fac masaj...imi face altcineva...dar atata timp cat functioneaza ce mai conteaza cine il face...
bilutza
Voi incerca si eu, pentru ca am niste dureri criminale de sold (pe partea stanga) . Eu cred ca din vina greutatii, mai ales ca eu dorm pe stanga si sunt si "micuta" rau. Oricum, maine trebuie sa merg la doctor, asa ca o sa intreb si de durerea asta . Cert e ca doare rau, nici nu pot sa merg ca lumea.
Kittycutza
Pentru dureri articulare, incearca si medicamente cu extract de castan sau de coada-calului (contine siliciu, un oligoelement important in functionarea articulatiilor).
Pentru ameliorarea mobilitatii articulare este recomandat si extractul de harpadol de la Laboratoarele Arkopharma.
danab
buna ziua
sunt gravida in 21 saptamani si am o problema. sper sa ma ajutati: de cateva nopti la fiecare miscare mi se contracta muschii picioarelor si mainilor si ma dor soldurile ingrozitor. eu nu m-am ingrasat prea mult. imi puteti da un sfat?
multumesc
elenado
Pentru durerile de picioare este bine sa stai cat mai mult cu picioarele intinse si un pic ridicate, iar pentru durerile articulare am vrut sa folosesc un unguent, dar uitandu-ma pe instructiuni, mi-am dat seama ca nu e bine sa risc, asa ca am avut grija sa nu mai fac un efort prea mare si sa evit frigul....
despre copiidespre copii
Criss_B
CITAT(danab @ Oct 18 2005, 09:53 AM)
buna ziua
sunt gravida in 21 saptamani si am o problema. sper sa ma ajutati: de cateva nopti la fiecare miscare mi se contracta muschii picioarelor si mainilor si ma dor soldurile ingrozitor. eu nu m-am ingrasat prea mult. imi puteti da un sfat?
multumesc
[snapback]9973[/snapback]

contractarea muschilor mainilor si picioarelor poate sa insemne carente de minerale - e bine sa te duci sa iti faci o analiza de sange pentru calciu, fier, magneziu si sa iti prescrie ceva suplimente medicul care te urmareste in evolutie...
danab
multumesc pentru raspuns

am fost imediat si la doctor. la inceput s-a ingrijorat de contractii, mi-a facut ecografie, a urmarit bebelusul si a decretat lipsa de Calciu. Acum iau 10 zile Calciu si D3, 10 zile fier si 10 zile Materna.
La ecograf bebe era destul de agitat, ca nu areusit sa ne spuna cu certitudine daca e fetita sau baiat. doar un 80% ca e fetita. Am dublat si portia de lapte.
Usor s-au mai linistit durerile. Apar doar spre dimineata.
iman99
danab ma bucur ca durerile s-au mai ameliorat..sanatate multa si sarcina ushoara.......la nume v-ati gandit?
iman99
fetele dar e bine ptr bebe sa folosim fastum gel? eu una nu prea cred 17.gif
codruta
CITAT(iman99 @ Oct 25 2005, 07:06 PM)
fetele dar e bine ptr bebe sa folosim fastum gel? eu una nu prea cred 17.gif
[snapback]12262[/snapback]

cu siguranta NU. 8.gif
mirandolina
Pe mine au inceput mai nou sa ma doara si articulatiile de la picioare, mai ales de la genunchi. De maini n-are rost sa mai vorbesc e ceva obisnuit. Dar totusi cred ca sunt probleme care vor disparea dupa nastere.
anaida
Aoleu, ce mandre am fost si ce babe am ajuns!...bine ca nu ne vaietam de pensie, maica! 10.gif
danab
CITAT(iman99 @ Oct 25 2005, 07:02 PM)
danab ma bucur ca durerile s-au mai ameliorat..sanatate multa si sarcina ushoara.......la nume v-ati gandit?
[snapback]12260[/snapback]

numele, ce problema! noi ne asteptam la baietel, am ales numele Matei (ne-a placut la amandoi de la inceput) dar dupa ultimul ecograf s-ar parea (80%) ca e fetita si aici incepe problema: Mateea sau Dara, sau ... mai avem de cautat.
dianaa
CITAT(danab @ Oct 18 2005, 10:58 AM) [snapback]9973[/snapback]

buna ziua
multumesc

ce ai tu cred ca e un fel de tetanie, adica lipsa de calciu: ori bebele tau are nevoi mai mari decat ii asiguri tu, ori nu mananci destule produse care contin calciu (vezi ca e un topic despre asta), ori nu stai destul timp la aer afara si nu ai vitamina D (minim jumate de ora pe zi in aer liber) ori mananci pre multe fibre (legume, fructe). Fibrele formeaza o retea ca o sita pe peretele intestinului subtire si cu cat mananci mai multe cu atat sita e mai "deasa" impiedicandu-se astfel absorbtia de minerale (mai ales pt fier si calciu). Deci nu face exces cu legumele si neaparat spune-i doctorului. Intrebare: iei vitamine?

Durerile articulare in timpul sarcinii (mai ales cele de sold) sunt perfect nomale, in sarcina secretandu-se la nivel articular un hormon numit relaxina care face ca articulatiile sa fie mai laxe (adica pot apare lezari articulare foarte usor). Nu folositi unguente antiinflamatoare si, in nici un caz aspirina (este doar o sugestie!!). Apelati doar la remedii naturiste si la masaj, oricum in majoritatea cazurilor durerile nu fac decat sa se amelioreze nu dispar. Eu sunt in saptamana 19 si deja am dureri de sold. Burticilor nu va mai faceti griji ca va dor articulatiile ca v-ati ingrasat, exista o mare posibilitate sa va fi durut oricum (greutatea e doar unul din factorii determanti ai durerii articulare, mai putin imortant decat factorul sarcina...ganditi-va ati auzit pe cineva care s-a ingrasat vreo 10 kile si au inceput sa-l doara soldurile si inceieturile mainilor?! ). Rugati-i pe tatici sa va faca masagel si va fi nitel mai bine! 6.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.