monciq
Nov 25 2006, 03:44 AM
Hai sa va spun ce nu as manca eu niciodata..desi nu sunt mofturoasa la mancare si nici gurmanda nu sunt, am si eu gusturi de la care nu pot face rabat nici in ruptul capului.

Asa ca eu nu voi manca niciodata, acasa la mine sau in vizita, intr-un restaurant sau pe strada ,urmatoarele:
-fructe de mare de orice fel(in special scoici, asa zisele moules...nu stiu francezii cum le pot manca, direct din acvariu)
-mancarea chinezeasca
-mancarea de bame, de praz si de fasole verde
-creierul de orice fel
-spanac,urzici,brocoli
-bezelele,bpmboane, tot ce e dulce exagerat
-ciocolata amaruie
-cascaval afumat
-chipsuri
-mancaruri cu umplutura de carne (ardei umpluti,sarmale)
Dar gusturile nu se discuta...

Voi cu ce nu va impacati la masa?
shelyna
Nov 25 2006, 04:05 AM
Frumos subiect!
Sunt de acord cu tine in ceea ce priveste ... mancarea de bame, creierul de orice fel. Si in ceea ce priveste fructele de mare as putea spune ca sunt de acord, desi am mancat scoici si caracatita si mi-au placut. E drept, nu in Romania. Poate daca as mai merge in tara unde am mancat, as mai incerca.
Nu as manca niciodata din vreo vietate (pui, peste, porc, vita) pe care sa o fi vazut inainte vie. NEVER!
ancutzica
Nov 25 2006, 09:56 AM
Subscriu la bame. Alte mancaruri sunt tocineii de cartofi si satoul (sodou, nu stiu cum se pune corect) de ou.
gabitzi
Nov 25 2006, 11:14 AM
eu nu mananc sub nici o forma ficat.. de orice ar fi el si sub orice forma ar fi preparat
nici creier, iar cu fructele de mare... nu prea
sorinik
Nov 25 2006, 11:17 AM
Si eu subscriu la bame, desi nu am mancat, dar am inteles ca sunt baloase.
In rest mananc cam orice, dar nu as manca niciodata clatite cu furnici.
Eu de obicei merg pe principiul ca daca nu am gustat, nu am de unde sa stiu daca imi place sau nu. Dar bamele, fiind baloase nu cred ca mi-ar place.
onuta_dec
Nov 25 2006, 05:57 PM
Eu nu mai mananc de 10 ani carne, deci oriunde merg chiar daca ma invita la o bucatica de carne si cu riscul de a supara gazda NU MANANC! In rest nu sunt mofturoasa la macare. Ardeii copti nu-i pot manca

si piureul de castane caci mi-a fost rau cu ani in urma de la el si nu mai imi trebuie.
alinuca
Dec 4 2006, 08:22 PM

Salutare.Eu nu am mancat prea multe feluri de mancare la viata mea ,am nimerit intr-o fam.modesta si traditionalista.Bame nu am mancat niciodata si cred ca nu am sa incerc vreodata.Creier,carne de oaie(doar daca nu stiu ce e si nu miroase),melci,fructe de mare,sosuri,sufleu de ceapa,scoici,ciuperci,vinete.O fi mai multe,dar nu-mi aduc aminte acum.Sper ca aici nu intra si felurile de mancare scarboase cum ar fi larve ,gandaci de baliga si nu stiu ce alte insecte.Mi-a zis cineva ca sepia e mai buna ca porcul de 1000 de ori.Am citit ce-a scris ancutzica despre saduo ca nu-i place.Cand eram mica si eu beia fortat sadoul,dar acum mi-l fac cu ciocolata calda sau cacao si miere.Acum e f.bun.Are acelasi efect pt.raceala.Sa aveti pofta
maria75
Dec 5 2006, 10:11 AM
ce-s alea bame? Ca poate nici mie nu-mi plac. Mie nu-mi place tot ce are zgarci. Placintele cu gem si foi de amoniac. Carnea de oaieeeeeeeeeee, iepure, vinat. Fructele( in afara de banane pe care le mai inghit cum le inghit, zmeura si rozinchinele le maninc numai daca le culeg atunci), carnea de gaina atzoasa din supe( ca e gaina prea batrana si nu mai fierbe nici cu slujbe), vata de zahar, ou crud, limba( in schimb halesc creierul, ficatul/pui, sarmale, chiftele, ardei umpluti-cu conditioa sa fie proapete, adica sa le fac eu, nu de la altcineva)
sorinik
Dec 5 2006, 02:09 PM
CITAT(maria75 @ Dec 5 2006, 12:11 PM) [snapback]144991[/snapback]
Placintele cu gem si foi de amoniac. carnea de gaina atzoasa din supe
Subscriu in totalitate. La carnea atzoasa, bag orice tine de piept de pui si e fiert prea mult. Atunci devine uscat si nu-mi place. Il mananc daca e musai, nu sunt obisnuita sa dau deoparte, dar nu-mi place.
Maria, ce sunt alea rozinchinele??? Ca n-am mai auzit in viata mea de ele.
Bamele sunt ca un fel de pastai verzi, dar am inteles ca sunt cam mucilaginoase inauntru...
monciq
Dec 5 2006, 03:18 PM
CITAT(sorinik @ Dec 5 2006, 01:09 PM) [snapback]145184[/snapback]
Maria, ce sunt alea rozinchinele??? Ca n-am mai auzit in viata mea de ele.
Sorinik rozinchinul
e denumirea regionala data in Moldova si Banat la coacaze.Alte denumiri care circula pentru acestea păltinele , ribizli, rişiţă, rozinchin, agriş-roşu,pomuşoară, smorodin...

sper ca una dintre astea iti suna familiar
Maria , da,
bama 
este o plantă leguminoasă cu fructe păroase de culoare verde, comestibile, cultivată pentru fructele sale de forma unei capsule, folosite în alimentaţie.Nu e un deliciu...crede-ma nu ai pierdut nimic daca nu ai auzit de ea...
kali
Dec 5 2006, 03:25 PM
Eu nu pun gura pe carne de oaie, pastai, fasole, varza, dovlecei si caramele.
Bame nu am mancat.
maria75
Dec 5 2006, 04:39 PM
Aaaa, nuuu, la noi, in Ardeal, rozinchinele sunt niste chestii rosii, in ciorchine, asemenatoare coacazelor. Facem ,,coca cu rozinchine" din ele si le punem si in dulceata de zmeura. Sunt tufe cam de 1 m.Sunt mici bobitele. Ui ca nu am poza sa pun. Vara viitoare cand oi ajunge la bunica-mea.
CITAT(monciq @ Dec 5 2006, 04:18 PM) [snapback]145217[/snapback]
cu fructe păroase de culoare verde, comestibile,
Doamne fere, poi daca-s paroase de ce mai sunt comestibile? Mai ales ca , din cate am citit, nimanui nu-i plac. Multzam, Monciq
monciq
Dec 5 2006, 05:19 PM
Maria tot coacaze sunt si acelea...doar ca alt soi(rosu sau galben si nu cel negru pe care l-am aratat anterior), care cresc in tufe:asa ceva voiai sa ne arati?

Eu la ceea ce ai numit tu rozinchine am gasit in dictionar explicatia mai sus atasata!
Cat despre bame, chiar dc sunt paroase la exterior, cica s-ar consuma pastaia din interior, dar oricat de hranitoare si bogata in vitamine ar fi acea mancare sigur o sa caut alternative comestibile pe placul meu!
maria75
Dec 5 2006, 05:54 PM
Astea-s, astea-s.!!!!

..Si eu n-am stiut ca le mai zice si altcumva...phiiiiii. Mi s-a facut pofta de coca aia...No sa-mi fie rusine.
Ariana27
Dec 5 2006, 08:13 PM
Am o lista intreaga cu mancarurile care nu-mi plac: sarmale, ardei umpluti, chiftele, peste, ciorba de burta, fructe de mare, carne de porc cu grasime, mancare chinezeasca, carne de oaie, creier, ficat, pastai, ciuperci, soia si mai am destule,dar nu-mi vin acum in minte.Recunosc ca sunt foarte mofturoasa la mancare si de multe ori sunt in pana de idei cu gatitul.As manca numai paste... dar nu-mi permite silueta

sunt preferatele mele!
mistera
Dec 5 2006, 10:34 PM
Eu nu mananc carne, de nici un fel, iar dintre vegetale, nu-mi plac pastaile

Si, din cate ati descris voi, nici bamele

(n-am mancat dar nici c-o sa pun gura vreodata pe ele)
marnie
Dec 5 2006, 11:01 PM

Chiar nu va plac atatea bunatati??
Mie ce nu imi place

cele gatite prost!
velijenco
Dec 6 2006, 12:11 AM
eu nu maminc urzici, stevie, laptuci chestii din astea de primavara, singurul pe care il agreez e spanacul.
apoi sa nu aud de iepure, gasca, ciorba de ceapa, soia, peste cu multe oase - prefer sa nu maninc decit sa stau sa pigulesc la oase-, iar daca o manacre nu imi place cum miroase , nu maninc.
maria75
Dec 6 2006, 08:06 AM
CITAT(marnie @ Dec 6 2006, 12:01 AM) [snapback]145452[/snapback]

Chiar nu va plac atatea bunatati??
Mie ce nu imi place

cele gatite prost!
Daaa, asta in primul si in primul rind!!!
sorinik
Dec 6 2006, 10:53 AM
Nu stiam ca la coacaze le mai zice si rozinchine, de ribizli stiam ca le zice in ungureste dar nu stiam ca mai au atatea denumiri. Mersi de informare Monciq. Iute ca eu tot timpul cand casesc ceva ce nu stiu dar repede search cu google la imagini, dar de data asta m-am blocat.
Marnie, sunt total de acord cu tine, orice poate fi bun daca e gatit ca lumea, doar ca bamele nu stiu daca pot fi gatite atat de bine incat sa nu mai fie mucilaginoase.
Eu nu sunt deloc pretentioasa la mancare mananc in general orice gateste mama(ca la mancarea gatita de alte persoane am mai strambat din nas

)...in schimb, de cand cu sarcina, am ramas cu "alergie"(adica imi provoaca sila numai gandul

) la castravetii prospeti,salata verde si ciorba de burta

...
natty
Dec 8 2006, 09:44 AM
nici eu nu sunt pretentioasa la mancare, dar totusi nu as manca niciodata carne de oaie sau alte derivate: carne de cal, vanat sau alte ''specii'', nu-mi plac mancarurile prea grase, fructe de mare si alte ''specii marine'', urzici, organe: creier, ficat, rinichi,limba. behhhhh, deja mi s-a facut greata
elisse
Dec 8 2006, 01:01 PM
Si eu am cateva mancaruri pe care nu pun gura orice ar fi: creier, caltabosi+lebar (ca tot e sezonul)
organe de orice fel, bame, mancare de praz,fasole uscata, batuta sau altfel pregatita, chiftele si daca stau sa ma gandesc sunt muulte !!!
Cred ca am omis sa va spun ca eu sunt fooooarte pretentioasa la mancare
madi21
Dec 8 2006, 03:36 PM
Si eu care credeam ca sunt pretentioasa la mancare ...

Eu nu pot sa mananc ciorba de burta si racitura (l-am anuntat pe sotul meu ca nu o sa-i gatesc asa ceva in vecii vecilor), asta din cauza ca mi s-a facut rau de la ele cand eram mai mica, nu-mi place grasimea de nici un fel sau mancarurile grase si asa cum spunea cineva si mirosul este foarte important pentru mine - deci daca miroase urat nu ma ating.
In schimb eu am mancat bame si imi plac

- ca sa vedeti ce inseamna sa te pacaleasca mama cand esti copil: mi-a zis ca sunt un fel de pastai cand le-am descoperit in farfurie. Intr-adevar daca nu sunt gatite cum trebuie sunt baloase, trebuie fierte cu putin otet, insa eu am avut noroc cu o mama care gatea foarte bine asa incat nu exista nici urma de mucilagiu in farfurie, ca altfel ...
Mira-Helena
Dec 13 2006, 02:43 PM
Da nici mie nu-mi plac bamele,carnea de oaie ,ciorba de burta ,pastaile

Mancarurile care au mult ulei si grasime ,ciocolata alba si placinta de dovleac .
wyp
Dec 13 2006, 02:55 PM
AM uitat de carnea de oaie--doar friptura o accept uneori...in schimb mor dupa ciocolata alba
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.