Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 3 Lucruri Reprezentative Pe Care Trebuie Sa Le Invete Un Copil
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Despre Copii > Educatie
monciq
35.gif Stiu ca imi veti spune ca educatia in viata este o neintrerupta provocare si ca nu putem totusi limita educatia la 3 lucruri dobandite, dar pe scurt sau detaliat sa facem o lista cu cele trei lucruri esentiale pe care trebuie sa le dobandeasca un copil care il vor ajuta sa fie OM si ii vor face viata mai lina.E greu sa te rezumi la 3, deci sa incep eu si sunt curioasa sa aflu si de la voi care sunt valorile dupa care trebuie sa se ghideze un copil in VIATA 6.gif :

1.Sa respecte viata in toate formele ei, adica sa fie o fiinta cu “coloana vertebrala”. Astfel ii va respecta pe cei din jurul lui, va respecta natura si se va respecta pe sine in primul rand, suficient sa nu se lase pacalit si va sti ca uneori trebuie sa sacrifici lucruri la care tii pentru principii la care tii.

2.Sa discearna binele de rau , adica sa gandeasca si sa analizeze singur, nu sa ia de bun ce-i spun altii, prin prisma unei independente de gandire, si neuitand sa dea ascultare sufletului si mai apoi mintii.

3.Increderea in sine:sa inteleaga ca viata e o aventura, facuta din suisuri si coborasuri si sa fie pregatit pentru ele cultivandu-si astfel increderea in fortele proprii, altfel spus sa vada jumatatea plina a paharului si sa se bucure de viata asa cum este!

Voi care credeti ca sunt cele 3 principii esentiale de care are nevoie un copil in viata? 6.gif

laura d
1. Sa fie corect cu cei din jurul sau

2. Sa aiba incredere in fortele lui

3. Nu tot ce zboara se mananca

Toate astea pe langa ce a scris Monciq.
Maria Laura
Sa iubeasca.
Sa daruiasca.
Sa ierte.

Si derivate din astea trei, sa se gindeasca la ceilalti, sa fie tolerant, sa nu judece( pe altii), sa isi recunoasca propriile greseli.
cgaby
eu as adauga bunul simt (cei 7 ani de acasa).....
adriana_dh
Sa stie sa spuna MULTUMESC si IARTA-MA.
onuta_dec
Eu as dori sa imi cresc fetita cu multa iubire de tara. De aceea am si numit-o Daciana ca sa nu-si uite niciodata originile. Cred ca este foarte important locul nasterii, se spune ca daca esti bolnav si ai parasit orasul natal sa te intoci acasa si sa faci o cura cu apa de acolo ( asta in cazul in care ai baut apa din fantana sau ai avut robinete care isi trageau apa din pamant ). De asemenea vreau sa invete sa se iubeasca si pe ea insasi, sa se accepte asa cum este, nici mai buna nici mai rea ca altii. Sa aiba puterea sa se ridice atunci cand cade si sa continue sa iubeasca viata si oamenii, chiar daca au ranit-o. Sa-i ierte cu adevarat si sa le transmita multa iubire, asta nu inseamna ca trebuie sa le accepte orice doar pentru ca i-a iertat. Sa aiba puterea sa spuna tot ceea ce gandeste, sa nu se ascunda in spatele unor masti caci de multe ori acestea ne fac rau si noua si altora.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.