Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cazul Lui Alexandru De La Antena1
Discutii Despre Copii > Informatii > Social
ildikodrujit
Ati vazut reportajul cu Alexandru de pa Antena1? Ce parere aveti despre acei parinti si indolenta autoritatilor?

Am vazut si ieri, si azi reportajul despre Alex si nu mi-a venit sa cred ca se poate intampla asa. Din pacate se intampla. In romania anului 2006 inca se mai cresc copii in conditii mizerabile, inca se mai tin copii in cusca si sunt pusi sa cerseasca.

Oare acei parinti stiu ce inseamna sa tremuri pentru viata copilului tau? Stiu ce inseamna sa-ti dea Dumnezeu un bebelus sanatos? Nu cred, caci altfel nu si-ar bate joc de el.

Nu mi-a venit sa cred nici cat de nepasatoare sunt autoritatile. O sa incerce sa vorbeasca cu parintii, poate poate se schimba. Ce sa vorbeasca? Cu astia n-ai ce vorbi. Ar fi trebuit ca in doi timpi si trei miscari acel copil sa fie luat de acolo si dus intr-un mediu sanatos unde sa nu-i fie pusa viata in pericol. In schimb a fost lasat tot in mizerie si flamand. Halal grija pentru copii in Romania. Dincolo acel copil ar fi fost luat imediat, iar parintii arestati. In schimb la noi... Halal

Numai Dumnezeu poate sa aiba grija de acel copil.

angelic_art2000
CITAT(ildikodrujit @ Nov 24 2006, 12:56 AM) [snapback]138167[/snapback]

Numai Dumnezeu poate sa aiba grija de acel copil.

Nu am vazut reportajul insa, citind ce ai scris tu... si eu sunt de parere ca acei oameni nu stiu, nu sunt in stare sa pretuiasca ceea ce au primit...
Pacat de soarta unui copil nevinovat...!
dorina-nicoleta
n-am vazut reportajul, dar au mai fost astfel de cazuri citind descrierea ta si tot asa au procedat autoritatile!Este lamentabil ca se tolereaza astfel de situatii.Iti impartasesc intru totul parerea.Sper sa se ia atitudine si acel copil sa fie dus intr-un mediu mai bun.
cammyh
Am vazut reportajul.Normal ca am fost revoltata.Conditiile din acea casa sunt mai mult decat mizere.Una este sa fii sarac si alta este sa nu spel vasele.Parintii aveau telefoane mobile iar copilul zacea in pat flamand.Autoritatile sunt de o neglijenta crasa,nu ne apara nici noua interesele si nici persoanelor defavorizate din Romania.Platim degeaba impozite.
ildikodrujit
Turbez de nervi si palng. Cum naiba e posibil asa ceva? Am vazut continuarea de la reportajul despre Alex. Parintii au fugit de acasa cu baietelul. Tatal a fost gasit, dar refuza sa spuna unde e baiatul. A zis doar ca e pe strada cu mama lui. In frig, fara mancare si fara hainute. Iar autoritatile ridia din umeri si-si paseaza responsabilitatea una alteia. Cum de e poosibil asa ceva? In ce fel de tara traim?
AnCuTzA
Despre ce e vorba ?
danau
Nu stiu despre ce reportaj e vorba dar numai citind mi s-a oprit respiratia. In special de cand sunt mama, mi se face rau cand vad copii suferind. 20.gif

Am citit zilele astea in ziarul local de aici despre un adolescent roman ( 19 ani acum) cae a fost infiat de o familie de englezi cand avea 8 ani, luat dintr-un orfelinat, banuiesc ca nu avusese facut vaccinul pt Polio caci contactase boala si ramasese cu invaliditate si acum lupta pt a convinge autoritatile romane sa schime legea adoptiilor in strainatate, care la ora actuala sunt interzise. Cu aceasta oacazie, a facut un filmulet despre mizeria in care traiesc copii in orfelinatele din Romania, filmulet pe care l-a prezentat Parlamentului European de la Bruxelles. Mai era scris in articol ca, in discutia avuta cu autoritatile romane, acestea au parasit incaperea. Adica l-au lasat cu ochii in soare. 13.gif Probabil asa se trateaza toate problemele de genul asta.

A mai fost si un reportaj cu camera ascunsa, difuzat de canalele britanice, despre cum se vand copiii in Ro. Cam asa mai vezi si in cele facute prin Africa si reactia autoritatilor tot cam aceeasi e. Cu copii care cresc cu groapa de gunoi in mijlocul orasului si inhaleaza tot acel aer, cauta mancare pe acolo..... Ma intreb, cam unde e diferenta? 7.gif
AnCuTzA
Atat timp cat marii parlamentari,judecatori etc o duc bine de ce le`ar mai pasa lor de micutii abandonati si vai de capul lor ?
Marisss
Acei care isi cresc copii in asemenea conditii nu pot fi numiti parinti.Sunt multi in aceasta tara care fac copii doar pentru amarita de alocatie ,pentru a avea ce sa bea iar copii traiesc intr-o saracie cumplita fara sa aiba ce minca .Acum o data cu legea aceasta noua numarul celor veniti pe lume doar pentru alocatie va creste dar statului nu-i pasa decit de asa zisa stimulare a cresterii natalitatii.Iar ei ingerasii vor fii chinuiti si vor duce un trai mizer pentru ca nimanui nu le pasa de ce se intimpla cu ei mai departe.E trist ce se intimpla fetelor si Alexandru este doar un caz mediatizat dar nu singurul. 68.gif e trist ,e foarte trist... cry_smile.gif
mistera
2.gif Mi se rupe sufletul cand aud de astfel de situatii. Nu numai in cazul copiilor, dar si al batranilor chinuiti si abandonati, sau pusi sa cerseasca pe strada.

< Ar fi trebuit ca in doi timpi si trei miscari acel copil sa fie luat de acolo si dus intr-un mediu sanatos unde sa nu-i fie pusa viata in pericol >

Ildiko, la noi in orfelinate - ca banuiesc ca acolo l-ar duce autoritatile - nu prea este un mediu sanatos. Sunt de acord, ar fi ingrijit cat de cat si in mod sigur fizic i-ar fi mai bine decat cu 'parintii' lui. Ce oameni lipsiti de constiinta 14.gif
Autoritatilor nu le pasa, poate decat daca se face tamtam si afla vreo comisie europeana, sau vor sa dea bine in fata populatiei. Daca ar fi fost alegeri probabil ca vreunul din candidati s-ar fi implicat si ar fi rezolvat problema 4.gif mad.gif Dar asa... e mai simplu sa dai din umeri. Se vaieta toti ca 'nu avem cadru legislativ' - dar aia, ca altfel nici nu merita sa le zic, aia din parlament sunt tot timpul ocupati cu propriile afaceri, cu propria imagine, sunt atat de plini de importanta propriei persoane incat nu ne mai vad si pe noi. Noi nu suntem buni decat sa-i votam 14.gif La asta a dus lipsa noastra de unitate ca popor si de asemenea faptul ca romanii nu reactioneaza energic cand vad astfel de magarii. Noi ne revoltam de la caldurica, si eventual ne mai revoltam la o bere... si gata 40.gif Si ei stiu asta foarte bine, asta e psihologia romanului. Ar fi trebuit sa fim mult mai energici, nu intr-un sens destructiv desigur, dar sa-i putem trage la raspundere prin mitinguri, prin audiente, sa simta ca totusi suntem atenti la ce se petrece si ca nu sunt de capul lor. Dar... vise, tata... vise. 33.gif Cel putin pana una alta.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.