CITAT(f.nicoleta @ Jun 26 2006, 11:52 PM) [snapback]78413[/snapback]
Salutare mamicilor voi naste peste 2 saptamani la Spitalul Elias si am doua intrebari pentru voi : care sunt tarifele la nastere si daca bebelusii stau cu mamicile in acelasi salon?

La Elias bebelusii stau in saloane pentru copii, la neonatologie, iar mama sta separat la maternitate. Bucura-te, insa, de momentele de liniste de acolo, pentru ca acasa iti va fi greu cu toate treburile si cu bebelusul. Saloanele de copii sunt aproape de cele ale mamicilor. Se merge la alaptat din 3 in 3 ore, in afara de ora 3 noaptea, cand copiii primesc laptic la biberon, fapt care-ti va permite tie in zilele de spital sa te odihnesti dupa nastere si sa ai mai mult laptic, in felul asta. Te poti mulge si lasi lapticul tau pentru noapte, insa daca nu vrei sa te mulgi, nu e absolut nici o problema daca-i dau ele - copilul oricum va suge de la tine si nu se obisnuieste la biberon.
In legatura cu tarifele, eu iti dau cateva indicii, insa ramane la latitudinea ta cat dai acolo. Doctorii, asistentele, toata lumea de acolo te trateaza la fel daca dai sau daca nu dai nimic. Este, poate, singurul spital din tara unde profesionalismul este insotit de suflet, iar pentru cei de-acolo omul conteaza in primul rand, nu spaga.
Hai sa-ti spun acum tarifele pentru nastere normala in lei vechi: doctor 200 euro (dar se pleaca de la 5 mil. minim), femeia care te rade 100.000 - asta daca nu esti aranjata dinainte, moasa 500.000 - 1.000.000, anestezistul 1.000.000, asistente si de la copii, si de la mamici cate 20.000, 30.000, 50.000, maxim 100.000 in functie de ce probleme ai cand trebuie sa le dai (de ex., te anunta ca plange copilul, sau cand te spala pe tine etc.). Cam asta este. Sotul meu a luat cand am nascut o cutie de bomboane pentru asistentele de la maternitate, iar cand am iesit din spital am dus la asistentele de la copii o cutie de bomboane si o sticla de suc.
A, si ar mai fi daca ai fetita gauritul urechilor - 150.000 am dat la o asistenta, iar cand pleci acasa cu bebele 100.000 la asistenta care ti-l imbraca (asta daca nu-l imbraci tu).
In legatura cu spitalul, este extraordinar de curat. Se vine de cate 3-4 ori pe zi sa schimbe punga din cosul de gunoi din salon. Saloanele sunt cu 2, 3 sau 4 paturi, si rezerve cu un singur pat, cu cheie, unde se plateste 50 euro pe zi. In camera ai chiuveta. Frigider insa nu este decat unul la asistente, in capatul holului.
Vizitatorii insa nu sunt lasati sa intre decat rar - referitor la acest aspect, sunt cam stricte regulile, insa au si ei dreptate ca acolo trebuie sa existe curatenie exemplara si sa fie liniste, pentru ca mamicile sa se poata reface.
Sper ca ti-am fost de folos.
Nastere usoara, multa sanatate tie si bebeului si sa ai parte de tot ce-ti doresti!