Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Reteta Preferata
Discutii Despre Copii > Casnicie, Familie > Arta Culinara
honey
Va place sa gatiti ? Eu una recunosc ca sunt antitalent total , desi incerc 63.gif . Cred ca vreo 4-5 retete imi ies sigur . Voi va pricepeti la bucatareala ? Aveti vreo reteta preferata despre care e musai sa aflam si noi si , de ce nu , sa o incercam ? 5.gif ( .... mi s-a facut o foameeeeee 10.gif )
meggy
Mie nu-mi prea place sa gatesc 9.gif . Oricum trebuie sa gatesc ca doar e musai...ei bine, cateodata 10.gif .Dar in schimb imi place sa fac pizza. Sau imi mai place sa fac tot felul de sosuri pt legumele astea congelate. Gatesc cu legume congelate de obicei cand ma grabesc, sau ni foame tare...In schimb imi place sa decorez mancarurile, masa unde mancam si asa...pare 3.gif mai buna mancarea......
Nu am o reteta preferata, imi place sa incerc mancaruri noi sau sa amestec eu tot felul de chestii, dar oricum nu sunt prea dese momentele astea....
ellagiana
fetelor, de cand am aterizat pe continentul asta am tot experimentat tot felul de mancaruri dar noua ne-au ramas in suflet crevetii marinati la gratar cu garnitura de plantane prajite amestecate cu cartofi prajiti

Ai nevoie de:
500 gr creveti proaspeti, fara cap, pe care-i cureti de coaja lor transparenta; sos special pt creveti (sunt buni si fara, daca nu se gaseste sosul);
2 plantane (arata ca bananele dar nu au gust de banane), cativa cartofi.

Pt. marinata: 100 gr ulei (cat sa stea crevetii inundati in sosul asta), 2 catei potriviti de usturoi pisati, zeama de la o lamaie, sare, piper dupa gust. In aceasta marinata se pun crevetii si se lasa la rece in frigider cateva ore (de preferat cu o seara inainte se pregatesc).
Inainte de a fi pusi pe gratar, se infig pe tepuse si cand e jarul incins se pun si ei si se lasa cat sa ia culoarea roz, deci nu se tin mult.

Plantanele se desfac si se taie pai, ca si cartofii pt prajit si se pun la prajit impreuna cu cartofii...se condimenteaza cu sare si piper si asta e garnitura!

Se aseaza pe platou crevetii si in jur plantanele cu cartofii prajiti. Se servesc cu sos special de creveti.
Sunt yummyyyyyyyyyyyy! good.gif blum.gif

Pofta buna!
mirandolina
Draga Ellegiana, te cred c-or fi buni crevetii! Dar pe aici prea multa lume nu si-i poate permite.
Eu una nu prea ma laud cu cine stie ce talente culinare, desi exersez de cativa ani buni in domeniul asta, nu prea imi ies mancarurile ca la carte.
Ceea ce fac cel mai des de mancare si care imi si iese bine este ciorba de legume cu smantana si cu taitei de casa.
ellagiana
asta e reteta mea preferata si imi pare rau daca am deranjat pe cineva cu scrierea ei...mirandolina, de ce nu scrii reteta de ciobita ca deja-mi ploua-n gura!
mirandolina
Ellegiana, imi pare rau ca ai crezut ca m-ai deranjat. Nu este adevarat deloc, vroiam doar sa-ti spun ca in Romania crevetii nu se gasesc pe masa oricui, eu una nu am mancat niciodata.
In ceea ce priveste reteta de ciorba, n-as putea spune ca am o reteta anume, o fac din ochi si pun ce am in casa ( nu ti-am spus ca nu am talentul de a gati?)
Intai calesc 2 cepe medii si 2 morcovi (pe care i-ai taiat marunt - eu le tai la robot) in putin ulei cu Delikat la foc mic, apoi stingi cu apa rece cam 4 litri. Adaugi vreo 5 cartofi taiati cuburi, dai flacara de la aragaz mai tare si astepti sa dea in clocot. Dupa aceea pui un capac si dai focul mai mic. Mai adaugi 1 sau 2 rosii date prin razatoare ( poti sa oparesti rosiile inainte si sa le cureti de coaja), vreo 2 ardei grasi taiati marunt sau gogosari, verdeata ( patrunjel, leustean, loboda), mai adaugi si sare sau Delikat daca mai trebuie (dupa gust) si lasi sa fiarba. In ultimul sfert de ora se adauga taietei de casa( facuti dintr-un ou, faina si putina sare) si o cana sau 2 de bors ( dupa gust). Eu una prefer ciorbele mai dulci. Si gata. Smantana isi pune fiecare in farfurie 1-2 linguri. Se serveste cu ardei iute. Pofta buna!
Asta este reteta mea de ciorba, nu stiu cat de tare se apropie de o reteta de ciorba din cartea de bucate. Sper sa-ti fie de folos si imi pare rau ca te-a deranjat tonul meu din mesajul anterior. 40.gif
ellagiana
mama miaaaaaa, sa stii ca maine fac reteta ta, asa pofta mi-ai facut! si mie-mi plac ciorbitele foarte mult!...nici eu nu mancasem creveti pana sa vin aici, daca ma crezi nici nu stiam cum arata! aici sunt foarte populari si oricine isi permite...spre deosebire de Romania, unde numai cei cu bani multi si-i permit ca sunt extrem de scumpi (am luat noi din Carrefour cu 1,3 milioane/kg 13.gif in iarna sa le facem si parintilor de Revelion si ne-au cazut buzunarele cand am vazut pretul shok.gif)
Criss_B
Eu am cateva retete preferate... am ajuns sa le fac doar la ocazii ca sa nu ajunga sa intre in obisnuinta... pun si eu cateva (pe rand 9.gif ):

Piept de pui in bere

(este foarte buna pt cele care au probleme cu grasimile si colesterolul)

4 piepti de pui (fara piele)
1 sticla bere blonda (330ml)
2 lingurite zahar
sare, un praf delikat
o ceapa medie

Se pun pieptii de pui in tava de friptura, se toarna berea peste ei (ideal ar fi ca pieptii sa fie pe 3 sferturi cufundati in bere), se presara putina sare, praful de delikat si zaharul (cu grija sa ajunga pe toate bucatile). Se pune la cuptor si, dupa o jumatate de ora (timp in care se mai stropeste din cand in cand pieptul de pui cu berea din tava) se intorc pieptii si se pune ceapa taiata pestisori printre bucatile de carne... Dupa inca un sfert de ora se verifica si se stropeste cu sucul din tava... Este gata cand toate bucatile de carne au prins o culoare aurie si berea a scazut la jumatate sau mai mult... Se serveste cu piure de cartofi bine stropit de berea din tava si cu salata de cruditati...

Aceasta reteta este foarte simpla si nu necesita prea mult talent culinar 3.gif 10.gif ; o am de la unul din colegii mei de birou (are 57ani si este singur) si sotul meu a fost foarte incantat cand a mancat-o prima oara... asa ca o pastrez ca delicatesa pentru ocazii speciale...
honey
eu am o pofta de salata de boeuf ..... shok.gif ce n-ati vazut ! ma ajutati si pe mine cu o reteta pls ? in mare stiu dar intreb si eu ca sa am scuza daca nu imi iese 10.gif
codruta
CITAT(honey @ Oct 1 2005, 11:54 PM)
eu am o pofta de salata de boeuf .....  shok.gif  ce n-ati vazut ! ma ajutati si pe mine cu o reteta pls ? in mare stiu dar intreb si eu ca sa am scuza daca nu imi iese  10.gif
[snapback]6771[/snapback]

iti dau reteta mea, sigur iti iese: 2 pungi de legume congelate (morcovi, mazare, broccoli,porumb etc - cumparate, of course) le fierbi in putina apa cu sare (scrie pe ambalaj cat). Le scurgi de apa si le lasi sa se raceasca apoi adaugi vreo 400 grame de sunca taiata cubulete si maioneza , sare, piper si ce mai vrei. Eventual, poti adauga si vreo 4-5- castraveciori murati taiati marunt.Sper sa-ti placa, mie imi iese ca le cumpar toate gata, numai cat le amestec...Daca ai timp poti incerca si reteta clasica cu multe legume fierte si carne de pui ,taiate marunt dar mie imi ia foarte mult pana le maruntesc toate ca prin robot nu le pot da ca nu-i place la sot.
pofta buna
alicadu
Mie imi place salata orientala facuta din cartofi fierti in coaja si apoi curatati si taiati marunt, sfecla coapta la cuptor si taiata si ea marunt, castraveti rondele (sau gogosari), ou fiert tare rondele, ceapa taiata pestisori si frecata bine cu sare si apoi scursa, marar mult mult. Adaugi sos facut din mustar dulce frecat cu vin alb, otet de mere si ulei. Uneori pun si peste afumat. 6.gif
La fel de buna mi se pare si salata de fasole. Fasole fiarta amestecata cu ceapa frecata cu sare si scrusa si cu marar mult de tot. Se pune ulei, otet de mere mai multisor, sare, piper.
meggy
Alicadu uauuuuuu. Tu ne imbolnavesti. Mama eu sunt moarte dupa salata orientala dar eu habar nu aveam ca mai poti pune si sfecla si toate alea care le-ai zis tu. Gata maine fac salata ta. Vaiiii mor ce mult imi place....
alicadu
21.gif Meggy, nici n-ai facut-o si-ti place ? 21.gif
mirandolina
Cred ca nu mai intru pe topicul asta cu arta culinara ca innebunesc. Mie nu prea imi iese nimic din tot ce fac. Si pierd o gramada de timp, efort si nervi si mai irosesc o multime de materie prima ca in final rezultatul sa fie fara gust, fara aroma ... 33.gif ce sa mai vorbim naspa. Se poate manca 20.gif dar nu e asa cum trebuie. 40.gif
kiki
Eu v-as propune ceva dulce. Se face repede si este ieftin si nu e nici greu de facut.
Crema de mere se cheama retea si aveti nevoie de:

500 g mere
1/2 pahar vin (oricare)
3 oua
coaja rasa de lamaie
4 linguri zahar.

Se fieb merele in coaja, apoi se curata, se dau pe razatoare. Apoi se pune zaharul peste merele rase, galbenusurile, vinul si coaja de lamaie rasa. Se bate compozitia si apoi se pune la foc mic, pana da in clocot. Se da deoparte, se adauga albusurile batute spuma si se pun in cupe.
gata! 8.gif
elenado
Daca tot e sa ne facem pofta una alteia, sper sa va placa pastele pe care le fac eu.
Pun o punga de paste penne la fiert cu sare. Intr-o cratita, topesc unt si in el calesc o cutie cu ciuperci si sunca taiata cubulete. Torn peste ele 500 gr de smantana, secretul gustului de legume, piper si cand incepe sa fiarba sosul il amestec cu pastele, le las putin sa fiarba si apoi le pun intr-un vas de sticla termorezistenta, rad cascaval si...la cuptor cateva minute. E o reteta rapida pentru serile in care...nu stiti ce sa mai pregatiti.Astept sa-mi spuneti daca v-au placut.
despre copiidespre copii
ilinka
Buna fetelor! N-am mai intrat pe site, respectiv pe forum de aprox. 3 luni de zile si vad ca s-au facut schimbari majore pe-aici...De cateva zile ne-am "tras" internet acasa, asha ca.....bucuria mea....unde mai pui ca si colicile bebelusului au mai "slabit" in intensitate si mai am si io ceva timp pt. mine 3.gif
Reteta mea preferata este pui chinezesc. E o reteta simpla si f. gustoasa:Aveti nevoie de piept de pui fara os, 4-5 ardei grasi, 4-5 morcovi mai maricei, 4-5 radacini de patrunjel, o telina mai maricica, un pahar smantana, 1-2 linguri bulion sau suc rosii, cascaval.Pieptul de pui se taie fasii si se prajeste bine (pana se rumeneste) intr-o lingura-2 de ulei. Ardeii grasi se taie cubulete, morcovii, patrunjelu' si telina se dau prin razatoare. Dupa ce carnea s-a prajit se adauga legumele, se condimenteaza cu sare, piper, delikat, boia. Din cand in cand se picura cate putina apa. Cand legumele s-au inmuiat se adauga bulionul se lasa sa mai dea 1-2 clocote, dupa care se adauga si smantana. Se mai lasa putin pe foc, iar inainte de a lua oala de pe foc se rade cascaval. Pofta buna! 1.gif
magdutzploiesti
CITAT(kiki @ Oct 12 2005, 01:56 PM) [snapback]8487[/snapback]

Eu v-as propune ceva dulce. Se face repede si este ieftin si nu e nici greu de facut.
Crema de mere se cheama retea si aveti nevoie de:

500 g mere
1/2 pahar vin (oricare)
3 oua
coaja rasa de lamaie
4 linguri zahar.

Se fieb merele in coaja, apoi se curata, se dau pe razatoare. Apoi se pune zaharul peste merele rase, galbenusurile, vinul si coaja de lamaie rasa. Se bate compozitia si apoi se pune la foc mic, pana da in clocot. Se da deoparte, se adauga albusurile batute spuma si se pun in cupe.
gata! 8.gif

DA salata de pui cu ciuperci ati mancat? e buuuuna!
iepurase
fetelor hai sa va impartasesc si eu din retetele mele. De obicei compilez doar salate. Eu intodeauna am avut grija ce mananc , unul pt ca am tendinta la ingrasare si doi pt ca am probleme cu bila. Din dorinta de a manca cat mai dietetic am inceput sa inventez mancaruri . Acum nu va ganditi ca cine stie ce fac , dar incerc lucruri cat mai simple ( pt ca nu am timp deloc si nici memoria nu ma ajuta . Asa ca de fiecare data inovez o reteta de salata si iese altceva . Le si botez foarte haios.

In continuare va dau cateav retete foarte usor de preparat si care nu prea ingrasa.
In principiu la toate salatele la care se preteaza maioneza , eu fac sosul jumate jumate maioneza cu iaurt cremoso.
Deci:
1. salata de telina cu piept de pui: telina cruda , una mare , 1 piept de pui fiert foarte bine si tocat marunt , castraveti acri dupa gust si foarte putin usturoi.
Se amesteca aceste ingrediente cu sosul de maioneza si iaurt.
E bine sa stiti ca daca puneti o cantitate mai mare de piept de pui, salata va capata un gust de nuci care ii da o savoare deosebita si toata lumea va intreba ce ingrediente secrete ati pus.
2. salata de pui cu porumb: 2 piepti de pui mai mici se fierb bine , se toaca marunt ; castraveti acri dupa gust tocati marunt, o punga de porumb fiert se fierbe si se amesteca totul cu acelasi sos.
3. salata greceasca ( modelul meu) : branza de vaci 1 pachet sau 2 in fct de ce cantitate doriti sa iasa se amesteca cu iaurt cremoso si cu branza telemea rasa ( in general fac aceasta salata cand mai ramane un ciot de telemea si e cam uscata si nu o mananca nimeni) . Se adauga o ceapa potrivita tocata ca pt mancare , castravete verde tocat marunt, cativa catei de usturoi tocati marunt si in plus praf de chimen.
Atentie : cantitatile raman la latitudinea voastra fct de consistenta pe care vreti sa o dati.
4. ar mai fi salata beuf pe care eu o fac cu carne de pui si mai adaug si ciuperci de la conserva . Dar storc bine toate ingredientele ca sa nu lase zeama. La aceasta salata folosesc doar maioneza.
5. O alta reteta ar fi " friptura de legume" : adica mai multe combinatii de legume congelate le pun in tava de cuptor , pun putin delikat si putin ulei de masline . Se adauga putin a apa si se lasa la cuptor pana scade apa de tot si evident legumele sunt fierte. Se servesc tot cu iaurt. E o minunatie si e si sanatos.

Sper sa va atraga retetele mele si va doresc pofta buna!
moni
Elenado, azi noapte mi-ai facut o pofta cu pastele tale... mama, mama!
In seara asta o sa pregatesc si eu pt sot, si o sa-ti comunic rezultatul! Sunt sigura ca va fi super incantat!
elenado
CITAT(moni @ Apr 5 2006, 11:05 AM) [snapback]55290[/snapback]

Elenado, azi noapte mi-ai facut o pofta cu pastele tale... mama, mama!
In seara asta o sa pregatesc si eu pt sot, si o sa-ti comunic rezultatul! Sunt sigura ca va fi super incantat!

Sigur, 35.gif sigur va fi incantat, mereu a dat rezultate la mine. Cand vreau sa-i fac o bucurie, ii fac pastele. Si mie mi-e pofta, o sa fac sigur zilele astea.
moni
Sa stii ca a iesit superbuna reteta, sotul meu a savurat-o cu mare placere, desi a fost sceptic la inceput, pt ca lui nu-i plac pastele...
Nu stiu de ce, dar eu retinusem ca se pune si un ou... si am pus, oricum, a iesit mortalaaaaaaa!!!
elenado
Ti-am zis eu ca va avea succes! mwah.gif
lacrabaciu
Pulpe de pui pe sare

Intr-o tava de cuptor obisnuita, presarati un strat consistent de sare "grunjoasa" si asezati pulpe de pasare deasupra; le tineti la cuptor pana se rumenesc si nu veti avea neplacuta surpriza ca ies sarate, din contra, delicioase; le serviti cu ce credeti voi

Reteta Madalinei Manole

din intamplare, am vazut intr-o duminica, la TV, finalul unei retete pregatite de Madalina Manole; am incercat-o si nu are ce sa nu iasa (spun asta pt ca eu sunt un dezastru in bucatarie iar sotul meu sufera pt ca stric ingredientele)

Ingrediente:

cartofi fierti si taiati ca pentru piure
kaizer, sunca, pastrama (orice carne, daca suportati afumata yam yam ...) taiata cuburi
cascaval

Intr-un vas Ena se pune un strat de cartofi, apoi unul de carne si unul de cascaval ras; se repeta straturile si se da la cuptor pt aprox 15 min;

Pofta buna !

PS: fata de reteta de la TV eu adaug masline verzi cu gogosari maruntite, iar cand servim punem ketchup

Pacat ca nu ne permitem mereu ...
Dodomih
Eu una sunt innebunita dupa paste, asa ca o sa incerc sigur reteta Eleneido. Si sotului meu ii plac, asa ca sper sa am succes cu ele. 10.gif
Noua ne plac foarte mult cartofii prajiti si crocanti. Dar pentru ca nu sunt asa de sanatosi, am descoperit o alta modalitate de preparare a lor. Si ies foarte buni.
Se taie cartofii un pic mai grosi, se sareaza si se amesteca cu putin ulei. Trebuie amestecati bine astfel incat fiecare bucata de cartof sa fie unsa cu ulei. Se adauga apoi pesmet (din belsug) peste cartofi, se amesteca din nou bine si se pun in tava la cuptor, un singur strat, nu unii peste altii. Ies crocanti, noua ne plac foarte mult. Pofta buna!
monciq
Salata de Boeuf
De obicei aceasta salata se pregateste pentru masa festiva dintre ani dar si pentru alte ocazii speciale. Pentru a obtine rezultate deosebite avem nevoie de urmatoarele ingrediente: morcov, albitura, cartofi, mazare, carne, 2-3 oua, muraturi, condimente dupa gust si maioneza (cantitatea de ingrediente variaza in functie de gustul fiecaruia dar de obicei nu depaseste 300 - 400 grame din fiecare). Morcovul, albitura si cartofii se curata si se pun intr-un vas la fiert, la foc potrivit. Ouale se pot folosi numai pentru decorul final sau si in continutul salatei. Personal prefer ouale si in continut. Ele se fierb tari separat de celelalte ingrediente. Mazarea folosita este de obicei conservata si nu necesita nici un fel de procesare. Ea se scurge de zeama si se pune prima intr-un castron suficient de mare. Carnea poate fi de pui, de vita sau chiar de porc. Eu prefer carnea de pui pentru ca este mai usoara. Muraturile sunt esentiale pentru gustul deosebit, de aceea folositi castraveti si gogosari murati numai de cea mai buna calitate. Maioneza o puteti cumpara, dar cea pregatita chiar de dumneavoastra este cea mai buna, pentru ca stiti exact ce contine si cat de proaspata este. Adversarii maionezei vor spune sa pregatim aceasta salata cat mai rar. Dar secretul unei sanatati de invidiat si un aspect fizic deosebit nu consta in a scoate din meniu anumite mancaruri ci a le servi echilibrat si la momentul potrivit.

Dupa ce legumele sunt bine fierte dar nu sa se farame, le taiati cubulete cat mai mici si le amestecati cu mazarea din castron. Taiati apoi carnea marunt, o parte din ouale fierte si muraturi (castraveti si gogosari) atat cat salata sa capete un gust bun. Puteti sa adaugati condimente dupa gust, dar de preferat in cantitati mici. Amestecati continutul salatei cu cateva linguri de maioneza si apoi decorati cum va place. Eu am decorat salata pentru Revelion cu felii de gogosar, frunze de patrunjel si o boaba de mazare. Dar decorul se poate obtine si din castraveti, ou fiert, boabe de piper si orice altceva care va poate ajuta sa obtineti o minunatie care sa starneasca pofta de mancare a celor dragi.

Pofta buna si bucurati-va!
Chiar daca mai creste un pic colesterolul. 69.gif
laura d
Am descoperit de curand ca foarte bine se poate inlocui maioneza(nu-mi place ca are prea mult ou si e grasa) cu un sos facut din iaurt si mustar si se poate condimenta dupa gustul fiecaruia(piper, boia, verdeturi, usturoi).
onuta_dec
Salata asortata de ardei

Iti propunem o salata sanatoasa si usor de preparat, din legume extrem de apreciate pentru vitaminele pe care le contin. Pentru o combinatie cromatica de efect, recomandam sa folosesti pentru aceasta reteta ardei rosu, verde si galben. Ceapa si ridichea vor da o aroma speciala acestei salate. Sosul aromatizat cu plante - busuioc de padure, maghiran, rozmarin, salvie - va contribui si el la savoarea sa. O reteta "ca la mama acasa"!

Ingrediente si cantitati:

1 ardei rosu taiat felii;
1 ardei verde taiat felii;
1 ardei galben taiat felii;
1/2 ridiche taiata cubulete;
1 ceapa taiata rondele;
1 legatura de patrunjel tocat;
hrean pentru decorare.

Sosul:

2 linguri ulei;
1-2 linguri de sana sau de lapte gros;
1 lingura boia;
1/2 lingurita drojdie uscata;
1 catel de usturoi;
plante aromatice (busuioc de padure, maghiran, rozmarin, salvie);
piper;
putina apa;
sare de mare.

Mod de preparare:

Se amesteca cruditatile taiate si peste acestea se toarna sosul preparat din ingredientele indicate mai sus. Se decoreaza cu hrean.

http://www.eva.ro/gastronomie/articol379.html
aaalina
Fetelor , ce bunatati pe aici! Sa va propum si eu salata mea preferata! E o salata, care se bucura de o popularitate foarte mare in Chisinau.
Se numeste SALATA DE CRABI,

Un pachet de surimi( se gasesc in magazine la frigederele cu peste congelat)
O conserva de porumb dulce
O jumatate de varza mijlocie
Maioneza

Se taie cubulete surimi. Peste aceste cubulete puneti porumbul din conserva, varza taiata subtire-subtire si maioneza. Gata! Pofta mare!
Ar mai fi bine sa postam si pozele!
eliotys
CITAT(elenado @ Oct 17 2005, 06:13 PM) [snapback]9762[/snapback]
Daca tot e sa ne facem pofta una alteia, sper sa va placa pastele pe care le fac eu.
Pun o punga de paste penne la fiert cu sare. Intr-o cratita, topesc unt si in el calesc o cutie cu ciuperci si sunca taiata cubulete. Torn peste ele 500 gr de smantana, secretul gustului de legume, piper si cand incepe sa fiarba sosul il amestec cu pastele, le las putin sa fiarba si apoi le pun intr-un vas de sticla termorezistenta, rad cascaval si...la cuptor cateva minute. E o reteta rapida pentru serile in care...nu stiti ce sa mai pregatiti.Astept sa-mi spuneti daca v-au placut.

Elenado n-am gatit pastele astea dar cred ca-mi plac la nebunie numai dupa cum suna.
Eu pastele le fac altfel: fierb pastele si le pun intr-un vas termorezistent si arunc peste ele sunca presata taiata fidelute si si cascaval si un pic de oregano si busuioc; le las un pic la cuptor (vreme in care fac sosul) si apoi adaug smantana si le mai las o vreme sa se patrunda bine ingredientele dar nu f mult (cu totul max 30 de min la foc potrivit). Sosul il fac asa: o lingurita de ulei de masline cateva linguri de bulion sau suc de rosii (preferabil de casa nu cumparat) un pic de miere putin usturoi pisat f marunt, un varf de cutit de piper si busuioc se amesteca intr-un vas pe foc pana dau un clocot doua (la sos ma bazez f mult pe gust adik il tot gust si mai adaug ba una ba alta pana-mi place si cat e de dulce si cat de piparat).
Problema cea mai mare e ca n-am "interlocutor" la paste... sotului meu nu-i plac defel, dar tot fac eu odata macar si repede pana sa reincep cura de flamanzire.
elenado
Acum ti-a venit ideea sa imi spui reteta ta... cand m-am hotarat ca de maine tin dieta... Dar nu tine o vesnicie dieta si merita sa o incerc, suna foarte bine. Si asa vroiam o noua reteta de sos de rosii pentru paste.
eliotys
Daca tickerul tau e bun ai un bebe de un anishor. La Multi Ani occasion13.gif occasion15.gif si trebuia o reteta de super tort sa fi dat mai degraba.
elenado
CITAT(eliotys @ Jan 28 2007, 10:00 PM) [snapback]172826[/snapback]
Daca tickerul tau e bun ai un bebe de un anishor. La Multi Ani occasion13.gif occasion15.gif si trebuia o reteta de super tort sa fi dat mai degraba.

Nu e bun, la vremea aceea nu stiam cum sa il atasez la semnatura si l-am pus manual in post. Lidia are un an si jumatate. Multumim frumos pentru urari, sunt binevenite oricand! 6.gif
sorinik
In sosul pentru paste, eu obisnuiesc sa calesc cativa catei de usturoi la inceput in ulei ca sa-l aromeze iar dupa aceea pun ce mai trebuie pus. Spre exemplu, uneori fac un sos cu ton si ciuperci. Dupa ce calesc usturoiul, adaug ciuperci din conserva. Dupa ce s-au calit si si-au lasat si ele aroma, adaug o conserva de ton maruntit scursa de ulei, las cateva clocote, sting cu putin vin (de preferabil alb sec), adaug cateva linguri de bulion sau suc de rosii mai las cateva clocote, pun pastele peste, inca cateva clocote si gata. Il servesc cu cascaval ras deasupra (sau taiat fasiute subtiri ca sa nu se topeasca de tot si sa-i simti gustul din cand in cand).
Aaa, inca ceva: cand fierb pastele, intotdeauna in apa de fiert pun niste ulei, o foaie de dafin si niste oregano sau busuioc. Da un gust bun pastelor. Inainte puneam si cateva boabe de piper... si mai bune, doar ca dupa aceea trebuia sa le aleg si m-am cam lenevit.
mirapopa
O conserva de ton in ulei cu maioneza si varza cruda (taiata marunt) 35.gif Delicios!!!
mirapopa
CITAT(mirapopa @ Feb 19 2007, 12:55 AM) [snapback]185048[/snapback]
O conserva de ton in ulei cu maioneza si varza cruda (taiata marunt) 35.gif Delicios!!!

Am uitat .. si un pic de otet.
shmily
CITAT(mirapopa @ Mar 11 2007, 11:53 PM) [snapback]196670[/snapback]
Am uitat .. si un pic de otet.

mmm, o sa incerc si asa... dar a fost bun si fara... i-am pus mai multa maioneza si a fost super! 41.gif
saptamana trecuta am fost pe la ai mei si cand ne programam o vizita de-asta... "la masa"... ma intrec cu tata in salate... si l-am dat gata! yahoo.gif ... data viitoare o fac si cu otet, si o sa fie ceva nou 10.gif
eliotys
Salata din: ton bucati (din conserva), porumb boabe (tot conserva), branza feta taiata cuburi, rosii taiate tot cuburi si eventual castraveti (eu prefer fara); ingredientele se amesteca si gata e salata.

sau

Ardei copti se amesteca cu maioneza si piept de pui (fiert in prealabil). In maioneza e f gustos daca se adauga si putin usturoi pisat.
Varianta pentru post e: ardei copti + maioneza de post (cu usturoi) + salam sau parizer de post. E delicioasa chiar si asa.

mirapopa
Shmily, ma bucur ca ti a placut. Am o reteta de tarta de la soacra mea f. usor si rapid de facut.
2 oua
6 linguri ulei
8 linguri lapte
10 linguri zahar
10 ling faina
1 praf de copt + esente
Aluatul se imbogateste cu fructe(caise, piersici, visine, pepene galben, prune, afine....) ori branza (facuta ca pt placinta cu putin zahat). Tava nu se tapeteaza cu nimic, pur si simplu se toarna aluatul in ea si se pune umplutura. UN DELICIU 3.gif

P.S. Daca am uitat ceva la ingrediente revin cu un alt mesaj saptamana viitoare 10.gif . Am glumit 5.gif

Eliotys abia astept sa fac reteta cu ardeii copti si pieptul de pui, pare delicioasa. Aveam o colega de fac care in sosul de maioneza punea usturoi dar si marar, o minunatie(parerea mea ... si a ei)
eliotys
E f important ca ardeii sa fie foarte bine scursi pentru ca daca lasa zeama in maioneza iese ...o mare "ciorba". Eu ii scot de cu seara din congelator si ii las peste noapte la scurs si ies OK.

O alta salata: ton (din conserva) + telina (data pe razatoare) + maioneza.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.