Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bona
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Crese, Gradinite, Scoli, Licee, Bone, Menajere.
Pages: 1, 2
micri
Voi cum procedati? Ii permiteti bonei sa se serveasca din frigiderul vostru? Sau isi aduce mancare de acasa?
Poate ca sunt eu mai altfel, dar mie nu mi se pare in regula ca bona sa se serveasca la discretie din frigiderul meu 33.gif .

8.gif
honey
Depinde in primul rand de salariul pe care i-l oferi . Mai depinde apoi de cat de mult sta cu bebe , si de bunul sau simt . Eu am avut o matusa de care ma rugam toata ziua sa ia sa manance , dar ea nu vroia - ba de rushine , ba zicea ca tine post .
freedelia
Bona noastra manca din frigider, manca cu noi la masa, cateodata gatea ea, dar ea statea la noi. Eu sunt de parere ca daca bona sta mai mult de 4 ore pe zi la copil trebuie sa manance, iar in cazul asta, daca nu e nimeni acasa sa ii dea de mancare, e normal ca o sa isi ia din frigider. Eu una prefer sa isi ia ea ce vrea, decat sa stau eu sa ii pun masa. Asa e peste tot in lume.
kiki
Prietena mea cea mai buna are o bona care sta cu copilul de la 8 dim la 10 seara (prietena mea lucreaza la o banca si e fff ocupata).
Bona ei a ajuns chiar un membru al familiei la cat sta cu copilul. O plateste destul de bine si ii permite sa manance din mancarea ei. si bona e draguta, cand nu o tine copilul ocupata ii face mancare si curatenie, spala hainele copilului.
Eu zic ca depinde... dk sa ii permiti bonei sa manance sau nu din mancarea ta... depinde de ce ati stabilit la inceput. daca te deranjeaza, micri, lucrul asta poti discuta cu ea... 11.gif
sibel
CITAT(kiki @ Oct 10 2005, 03:24 AM)
Prietena mea cea mai buna are o bona care sta cu copilul de la 8 dim la 10 seara (prietena mea lucreaza la o banca si e fff ocupata).
Bona ei a ajuns chiar un membru al familiei la cat sta cu copilul. O plateste destul de bine si ii permite sa manance din mancarea ei. si bona e draguta, cand nu o tine copilul ocupata ii face mancare si curatenie, spala hainele copilului.
Eu zic ca depinde... dk sa ii permiti bonei sa manance sau nu din mancarea ta... depinde de ce ati stabilit la inceput. daca te deranjeaza, micri, lucrul asta poti discuta cu ea... 11.gif
[snapback]7870[/snapback]

Unde ati gasit voi bona? printr-o firma sau prin cunostinte? Eu vreau sa incep serviciul dupa sarbatorii, dar nu am gasit inca pe nimeni si nu stiu in ce directie sa o apuc???
kiki
CITAT(sibel @ Oct 13 2005, 10:46 AM)
Unde ati gasit voi bona? printr-o firma sau prin cunostinte? Eu vreau sa incep serviciul dupa sarbatorii, dar nu am gasit inca pe nimeni si nu stiu in ce directie sa o apuc???
[snapback]8646[/snapback]

i-a recomandat-o o prietena - i-a crescut si ei copiii.
nu ai pe nimeni care s-ar putea ocupa de copil? de preferat ar fi sa gasesti pe cineva cu experienta si deloc strain familiei tale...
daca nu ai pe cine, poti apela la o firma de babysitter-e, dar una serioasa, cu scrisori de recomandare.
daca te intereseaza una, zi-mi pe PM, ca am auzit de o firma serioasa...
sibel
CITAT(kiki @ Oct 13 2005, 09:50 AM)
i-a recomandat-o o prietena - i-a crescut si ei copiii.
nu ai pe nimeni care s-ar putea ocupa de copil? de preferat ar fi sa gasesti pe cineva cu experienta si deloc strain familiei tale...
daca nu ai pe cine, poti apela la o firma de babysitter-e, dar una serioasa, cu scrisori de recomandare.
daca te intereseaza una, zi-mi pe PM, ca am auzit de o firma serioasa...
[snapback]8648[/snapback]

ma intereseaza de la anul si nu stiu pe nimeni. am intrebat peste tot, dar nu am avut succes.

sa nu radeti dar sunt noua pe forum si inca nu i-am dat de cat la chestia cu PM. mai incerc.
kiki
CITAT(sibel @ Oct 14 2005, 02:15 PM)
ma intereseaza de la anul si nu stiu pe nimeni. am intrebat peste tot, dar nu am avut succes.

sa nu radeti dar sunt noua pe forum si inca nu i-am dat de cat la chestia cu PM. mai incerc.
[snapback]9085[/snapback]

PM e mesaj privat 11.gif
Cui vrei sa trimiti, ori dai click pe PM direct din forum sau te duci la tine in profil si ai acolo... stai linistita, nici io n-am stiut... 11.gif
sibel
CITAT(kiki @ Oct 14 2005, 01:25 PM)
PM e mesaj privat 11.gif
Cui vrei sa trimiti, ori dai click pe PM direct din forum sau te duci la tine in profil si ai acolo... stai linistita, nici io n-am stiut...  11.gif
[snapback]9089[/snapback]

ai vazut ca i-am dat de cap...hahaha... sunteti frumoase foc.
kiki
CITAT(sibel @ Oct 14 2005, 03:34 PM)
ai vazut ca i-am dat de cap...hahaha... sunteti frumoase foc.
[snapback]9102[/snapback]

11.gif
Minola
ce parere aveti depre bona?
v-ati lasa copilul ci o bona de la ce varsta?
eu una am noroc cu mama mea insa ma gandesc ca la un moment dat voi avea nevoie si de o bona
Minola
cum stiu sa aleg o bona
duopa ce tb sa ma orientez sa stiu ca fac o alegere buna
nu pot spune hai ca te tin o sapt de proba si ea sa fie total pe dinafara
chiar mi se pare o problema mare alegerea bonei
ma bucur ca mai am pana sa aleg una
dar vreau sa ma informez
butterfly
eu una nu ca sunt impotriva bonei dar nu l-as lasa pe darius in grija unei persoane straine.eu sunt pe iddea ca de ce sa dau banii pe care eu ii castig(daca lucrez)unei straine care are grija de copilul meu,atunci mai bine il ingrijesc eu.si in al doilea rand un strain nu se va ocupa de copil cum ma ocup eu ca mama.bineinteles decizia e a fiecareia,asta e doar parerea mea,nu ca vreau sa conving pe cineva sa nu-si lase copilul cu o bona
sibel
si mie imi este cam frica sa o las pe micuta cu o femeie straina, dar noi suntem singuri in bucuresti si de la anul vreau sa incep serviciul. cred ca un an de stat acasa e de ajuns - deja mi se pare ca uit tot ce am invatat pana acum si sa sati intre 4 pereti zilnic e cam urat. sper doar sa gesesc o femeie cumsecade. daca nu caut alte metode.
kiki
Eu nu am nimic impotriva bonei. De preferat ar fi sa gasesc o cunostinta care sa stea cu copilul. As avea mai multa incredere. daca nu oi gasi, va trebui sa imi castige bona increderea si o sa o chem inainte sa plec la serviciu cu cel putin o lune ca sa o pot "citi", sa vad daca lu' bebe ii place de ea... ca daca bebe o respinge, gata, alta... Oricum mai e destul timp pana atunci... 3.gif
Minola
va multumesc pt sfaturi
eu deocamdata o ls tot cu mama mea pt ca mi se pare totusi prea mica pt a lasa-o cu bona dar pe la 2 ani vreau sa iau o bona sa o las pe mama sa mai respire 21.gif 21.gif
butterfly
cu o cunostinta sau mama sunt si eu de acord,dar cu os traina eu nu l-as lasa pe darius oricat de treaba ar fi ea.si stiti care e chestia,de ce sa dau eu salariul meu la o straina ca sa aibe grija de copilul meu,atunci mai bine am eu grija de el.cand e mai marisor atunci nu mai e o problema pt ca daca cumva se comporta bona rau cu el/ea deja iti poate spune si poti lua masuri dar acum,asa mic....
Alura
CITAT(micri @ Sep 21 2005, 03:13 PM)
Voi cum procedati? Ii permiteti bonei sa se serveasca din frigiderul vostru? Sau isi aduce mancare de acasa?
Poate ca sunt  eu mai altfel, dar mie nu mi se pare in regula ca bona sa se serveasca la discretie din frigiderul meu 33.gif .

8.gif
[snapback]5881[/snapback]

Si bona noastra isi ia din frigider ce doreste sa manance; mi s-a parut anormal sa vina cu pachetelul de acasa la inceput, fiindca sta la noi 9 ore/zi.
Iar acum, practic face parte din familie si uneori gateste si pentru noi!
freedelia
Noi am avut bona la John de la 8 luni pana la un an. La inceput nu voia sa stea cu ea, cum il lasam cu ea singur in camera incepea sa urle cat il tineau plamanii. Asa ca un timp, cateva zile ne jucam cu totii impreuna. Ea se pricepea foarte bine la copii, fusese educatoare si stia cantece multe, jocuri, asa ca el imediat a placut-o, numai ca nu voia sa stea singur cu ea. Dar incet-incet a inceput sa iasa cu ea afara si acolo uita de mama, apoi a inceput sa stea cu ea si in casa. Asa ca sa nu va asteptati ca imediat ce aduceti pe cineva nou, copilul sa stea imediat cu persoana respectiva.

Cat cu banii, eu ii dadeam bonei 10-15 % din ce castigam eu, asa ca nu s punea problema ca muncesc si ii dau banii mei unei straine.

Insa noi locuiam in aceeasi cladire unde lucram, doar in alt corp, asa ca veneam acasa sa ii fac mancarea, sa il culc, eram acasa din 2 in 2 ore.

Acum sunt ai mei aici si ne ajuta, dar daca va fi nevoie si la al doilea bebe, voi apela la bona din nou.
kiki
CITAT(freedelia @ Oct 22 2005, 04:24 AM)
Noi am avut bona la John de la 8 luni pana la un an. La inceput nu voia sa stea cu ea, cum il lasam cu ea singur in camera incepea sa urle cat il tineau plamanii. Asa ca un timp, cateva zile ne jucam cu totii impreuna. Ea se pricepea foarte bine la copii, fusese educatoare si stia cantece multe, jocuri, asa ca el imediat a placut-o, numai ca nu voia sa stea singur cu ea. Dar incet-incet a inceput sa iasa cu ea afara si acolo uita de mama, apoi a inceput sa stea cu ea si in casa. Asa ca sa nu va asteptati ca imediat ce aduceti pe cineva nou, copilul sa stea imediat cu persoana respectiva.

Cat cu banii, eu ii dadeam bonei 10-15 % din ce castigam eu, asa ca nu s punea problema ca muncesc si ii dau banii mei unei straine.

Insa noi locuiam in aceeasi cladire  unde lucram, doar in alt corp, asa ca veneam acasa sa ii fac mancarea, sa il culc, eram acasa din 2 in 2 ore.

Acum sunt ai mei aici si ne ajuta, dar daca va fi nevoie si la al doilea bebe, voi apela la bona din nou.
[snapback]11394[/snapback]

E normal sa nu vrea copilul din start sa stea cu altcineva. Pana atunci nu mai cunoscuse decat pe voi doi, dar dupa aia s-a obisnuit cu bona.
Eu nu cred ca e un lucru rau sa stea copilul cu bona. Trebuie sa fie o bona care sa stie meserie, nu o pustoaica d'asta de liceu care vrea sa stranga bani pt vacanta, cum vezi prin filme.
freedelia
CITAT(kiki @ Oct 22 2005, 06:46 AM)

Eu nu cred ca e un lucru rau sa stea copilul cu bona. Trebuie sa fie o bona care sa stie meserie, nu o pustoaica d'asta de liceu care vrea sa stranga bani pt vacanta, cum vezi prin filme.
[snapback]11401[/snapback]

Eu de exemplu am stat cu copii in America in timpul studentiei, insa copiii erau un pic mai mari, era o familie cu 3 copii, intre 3 si 7 ani. Lor le placea foarte mult sa vina altcineva, daca le place de tine, abia asteapta sa plece parintii de acasa si sa stea cu altcineva, o fata tanara e mult mai potrivita pentru niste copii de varsta asta decat cineva mai in varsta. La bebelusi insa si mie mi-ar fi frica sa imi las copilul cu o fata tanara, care s-ar panica si nu ar sti ce sa faca daca s-ar intampla ceva (de exemplu sa ii ramana copilului ceva in gat).
kiki
CITAT(freedelia @ Oct 22 2005, 11:26 AM)
Eu de exemplu am stat cu copii in America in timpul studentiei, insa copiii erau un pic mai mari, era o familie cu 3 copii, intre 3 si 7 ani. Lor le placea foarte mult sa vina altcineva, daca le place de tine, abia asteapta sa plece parintii de acasa si sa stea cu altcineva, o fata tanara e mult mai potrivita pentru niste copii de varsta asta decat cineva mai in varsta. La bebelusi insa si mie mi-ar fi frica sa imi las copilul cu o fata tanara, care s-ar panica si nu ar sti ce sa faca daca s-ar intampla ceva (de exemplu sa ii ramana copilului ceva in gat).
[snapback]11487[/snapback]

da, iubita, dar sa fie copiii maricei, nu bebei pana intr-un an sau pe acolo... ca la un copilas asa mic, o fata de liceu nu stie ce sa-i faca... 11.gif
elle
apelezi la o agentie de bab-sitting sau prin recomandari iti alegi o bona care sa corespunda cerintelor tale (in functie de ceea ce vrei sa faca aceasta:menaj, limbi straine, calculator, plimbari, etc..)

dar nu uita: bona aleasa trebuie sa iubeasca copiii, iar acest lucru poate sa-l afiseze f.usor, dar sa nu-l simta, ba mai mult, sa aiba sentimente contrarii, fiind ghidata doar de stralucirea banului

este un site ff.complex cu privire la cest subiect, dar nu stiu dak-mi permite adminul sa-l postez, pt.k ar fi un forum "advers", dar cu solide informatii.

rog adminul, in caz k citeste mesajul, sa-mi dea ok-ul pt.a posta adresa site-ului.
kiki
Am gasit un articol pe un site... nu mai stiu unde si l-am pastrat in calculator... poate va ajuta ce scrie mai jos... 11.gif

Situatia sta cam asa: esti o mama devotata, o sotie iubitoare, o femeie de cariera si totusi... simti ca nu mai faci fata! Situatiile disperate cer masuri disperate!
Ai doua variante: astepti sa se legifereze clonarea umana sau... incepi sa cauti un baby sitter pentru copilul tau.
Doica pe care o alegi trebuie sa faca echipa buna cu tine pentru a castiga trofeul suprem: educatia micutului tau.
Din ratiuni morale si practice, iti sugeram sa optezi pentru a doua varianta.
De cand a aparut micutul pe lume, nimic nu este la fel de important ca el. Acest lucru e minunat, dar, sincer, te copleseste. Pentru ca, pe langa grija pe care i-o porti copilului, trebuie "sa jonglezi" cu multe alte probleme, acasa si la serviciu. Nu-ti fie teama sa recunosti ca, pe langa dragostea si sustinerea sotului tau, mai ai nevoie de inca un ajutor. Daca apelezi la o bona, nu inseamna, automat, ca esti incapabila sa duci la bun sfarsit toate sarcinile, ci ca, pur si simplu, vrei sa fii linistita si relaxata si sa ai mai multa disponibilitate sufleteasca pentru familia ta. Esti o tipa inteligenta care stie sa-si foloseasca timpul pretios pentru lucrul cel mai important: sa oferi dragostea ta. Si, de ce nu, te vei afla si in alt rol decat cel de mama, vei reveni la cariera pe care ai parasit-o in timpul sarcinii sau vei avea timp sa-ti construiesti una. Ei bine, te-ai hotarat, ai nevoie de cineva care sa aiba grija de copilul tau. Dar cum sa faci?
Incepe cercetarea de piata
Persoana careia ii vei incredinta copilul trebuie sa fie de incredere. Cel mai adesea, mamicile recruteaza baby sitteri dintre cunostinte, rude sau prieteni. Recomandarea este mult mai sigura, iar motivatia persoanei alese pentru ingrijirea copilului este mai mare pentru ca nu este straina de familie. Singurul dezavantaj ar fi ca autoritatea ta asupra persoanei alese va fi mult diminuata. Acelasi lucru se intampla si cu mamicile care lasa copilul in ingrijirea propriilor mame, bunici sau a soacrelor. Lipsa autoritatii asupra celei care ingrijeste copilul poate face ca stilul de crestere si, mai tarziu, educatia, sa fie altfel.
Cel mai mare impediment in aceste cazuri este disensiunea intre tipurile de ingrijire. Daca tu ai hotarat un anume program de somn pentru copilul tau, iar persoana care il ingrijeste in lipsa ta nu-l respecta, copilul va fi dezorientat, iar autoritatea ta, precum si a celorlalti asupra lui, se va diminua.

O alta optiune de luat in seama ar fi agentiile de baby sitting. Acestea iti pot intermedia serviciile unei bone. Partea buna, in acest caz, este ca autoritatea ta asupra persoanei alese este foarte mare. E nevoie, insa, de o documentare foarte amanuntita inainte, pentru ca e riscant sa aduci o persoana total straina la tine in casa. Afla daca prietenele sau cunostintele tale au apelat la asemenea agentii, daca este o firma de incredere si daca personalul este bine instruit. In cazul in care te-ai decis pentru o bona de firma, singurul dezavantaj ar fi ca alegerea ta va fi costisitoare din punct de vedere financiar, in comparatie cu bunica - bona.
Ai ales-o! E minunata, dar ce trebuie sa stie?
Odata decizia luata, aveti nevoie de o perioada de acomodare cu ea, atat tu, cat si copilul tau. Ai grija sa o initiezi in programul copilului. Cel mai bine ar fi, pentru inceput, sa faceti o parte din lucruri impreuna, cum ar fi baia, hranirea copilului, chiar si joaca.

Treptat, o vei lasa pe ea sa isi intre in atributii. Ea trebuie sa afle tot ceea ce este important pentru tine, incepand cu prepararea meselor (ce ii place, cum ii place copilului) si terminand cu felul in care sa il puna in patut, sa doarma.
Este esential ca noua ta partenera in cresterea copilului sa se familiarizeze cu casa in care creste copilul tau. Tu trebuie sa-i prezinti caminul, incepand cu locul in care tii medicamentele si terminand cu rafturile cu detergenti. Spune-i de la inceput ce sarcini are de indeplinit si care sunt cerintele tale. Vei evita, astfel, situatiile neplacute si raspunsurile de genul "dar n-am stiut!"
Apreciaz-o pentru lucrurile pe care le face pe gustul tau si incearca sa nu o critici in permanenta. Se va obisnui, incetul cu incetul cu locurile si cu familia ta si veti ajunge sa va intelegeti de minune!
Ai reusit? Acum ai timp si pentru tine... Succes!
Cea mai potrivita doica...
Hotararea pe care o iei este importanta, pentru ca ingrijirea copilului tau nu este un simplu job, iar baby sitter-ul nu e un angajat oarecare. De profesionalismul lui depinde dezvoltarea ulterioara a micutului, atat din punct de vedere fizic cat si psihic, intelectual, afectiv si social.
Daca la interviu asista si bunica si bunicul si soacra si cumnata, e putin probabil ca macar o persoana dintr-o suta sa treaca de aceasta comisie. Asa ca te sfatuiesc sa decizi impreuna cu puiul si cu sotul tau.
Copilul trebuie sa se simta bine cu ea de la inceput si sa o placa. Daca racneste de indata ce o vede sa nu iti imaginezi ca ii va trece cu timpul...
In alegerea unui baby sitter, cel care decide, in cele din urma, este copilul.
Trucuri de recrutare
•Cauta o persoana care sa nu concureze cu tine la rolul de mama si sa stie sa cultive dragostea copilului tau pentru tine si familia ta.
•Persoana pe care o alegi sa semene cu tine in stilul de crestere si ingrijire a copilului.
•Doica sa fie apta de joaca si sa nu aiba atitudini de "educatoare". Micutul va avea parte de tratament pedagogic la gradinita, acasa el trebuie sa se simta relaxat si in siguranta.
•Daca ai indoieli, nu-ti justifica respingerea, ci continua cautarile.
•Ai grija ca bona sa fie echilibrata, sa aiba o mina si un tonus bun. Daca se plange tot timpul de dureri de spate si de cap, precis e mai preocupata de ea decat de copilul tau.
•Incearca sa gasesti o persoana responsabila, mai degraba decat una draguta si simpatica.
•Trebuie sa stie sa puna limite copilului fara a fi autoritara sau violenta.
•Sa urmaresti daca il place pe copilul tau. Daca nu e prea entuziasta in ceea ce-l priveste, mai cauta.
mihaela75
Trebuie sa-i spui din start ca vrei sa-ti ingrijeasca copilul,nu sa ti-l educe ca altfel patesti ca mine.S-a apucat nebuna de bona sa-mi invete fata sa citeasca la un an jumate si bineanteles ca pana mi-am dat eu seama ce se intampla fata mea deja delira 13.gif si vorbea numai tampenii( asa cum putea ea sa vorbeasca la un an jumate)
g_nicoleta2000
Noi am incercat sa gasim o bona acum o luna printr-o agentie de baby sitter din oras. I-am explicat doamnei de la birou ca as dori o persoana a carei varsta nu conteaza care sa ma ajute de 2-3 ori pe saptamana cate 4 ore. A fost foarte entuziasmata si ne-a spus ca tariful ar fi de 35000 lei pe ora.
Pentru ca alaptam la san si pentru ca stau ca o closca langa puiul meu i-am explicat ca as vrea ca bona sa mearga cu noi in oras atunci cand vreau sa fac cumparaturi pentru ca sunt locuri unde nu pot intra cu carutul sau sa-mi supravegheze copila cand vreau sa fac curat in baie sau bucatarie.
Doamna ce a draguta raspunde: da, doamna gasim sigur pe cineva care sa va placa dar eu trebuie sa-i fac un salariu deci 4 ore * 50000 ora = 200000 lei pe zi
Pardon , care 50000 lei ora???? Ca in urma cu 5 minute era 35000 lei. 39.gif
Si trebuie sa va iau si eu un comision de firma de 30%.

Bona prin cunostinte nu am gasit pt. ca toti vor program lung de stat cu copila ca sa castige mai mult iar eu nu am nevoie de asa ceva.

Asa ca am ramas fara bona.
Imi stresez tot timpul barbatul ca nu vine suficient de devreme acasa ca sa putem merge la cumparaturi.
sibel
si noi suntem in aceiasi situatie. prin cunostinte nu am gasit, iar la agentii am sunat dar nu am fost deloc incantata. iar solutia ar fi ca de la anul sa o dau la cresa. mi se rupe sufletul, dar daca ne primeste asta voi face. parintii nostri nu stau in bucuresti, nu e nici unul pensie sa ne poata ajuta...macar la inceput sa stea la cresa, ca eu vreau sa ma duc deja la servici, iar mai incolo vedem npi ce facem.
AdrianaC
Eu sunt de parere ca nu trebuie sa se serveasca din frigider, mai ales daca este si bine platita. Isi poate aduce mancare de acasa, ca doar si noi cand mergem la servici nu ne pune nimeni la dispozitie un frigider pentru pauza de masa.

Asta este parerea mea si eu asa as face categoric.
alyna
fetelor,am si eu o intrebare:cam cat se cere pentru o ora de baby-sitting?ca ma gandesc ca am sa am nevoie,fiind si studenta sunt plecata cam 5 ore pe zi si sa am cu cine-mi lasa odorul.mama vine sa ma ajute in sesiune dar in rest....poate mai sta sotul(ca programul nostru nu se suprapune intotdeauna).ar ramane doar vreo 2-3ore neacoperite.
moni
Eu deja am vorbit cu mama unei prietene in care am toata increderea si care o iubeste f tare pe Alexandra sa vina din aprilie, de luni pana vineri, de la 8 la 16, cu mancarea noastra, si ii vom da 3 milioane.
veronica_2005
Eu sunt PENTRU ca bona sa manance din frigider... in primul rand ca vreau sa o tratez ca pe o persoana apropiata, caci vreau sa tina sincer la Ana-Maria si sa vina cu drag la ea, si in al doilea rand pentru ca oricum ea gateste si mai face si curat... de spalat spala masinile (de rufe si de vase). mi se pare esential ca sa ma imprietenesc cu bona si nu sa o urmaresc sa nu-si ia din frigider daca pofteste. evident ca nu se ghiftuieste daca este ultima portie de mancare sau daca da de punga cu kiwi, banane, etc, sau cu ce mai luam mai bun si mai scump... gusta si ea de pofta.

daca vreti sa stiti (e off topic dar e un exemplu) ca eu sunt singura din banca care baga femeia de serviciu in seama cu un buna ziua si portarul cu un multumesc cand imi tine usa sa intru si nici nu stiti cat am avut de castigat: portarul mai sta pe scari si daca vede ca vin imi tine condica si nu o duce la secretariat la 8:30 fix... iar femeia de serviciu imi spune cand ma vede pe net ca vine directoarea desi n-am rugat-o sa ma pazeasca... si tot felul de maruntisuri... vezi ca e clientul nustiucare la casierie... si tot felul de informatii utile ca ei au timp sa stea cu ochii pe cine intra in banca...

ce am vrut sa zic e ca si persoanele marunte din viata ta conteaza, iar putina atentie data cuiva cu sinceritate, caci se simte prefacatoria de la o posta, iti intoarce inzecit numai beneficii.

ma gandesc cum ar fi ca 'tanti bona' cum ii zicem noi sa vina sa o puna pe Ana-Maria in tarc sau in premergator si sa stea la tv si sa se mai uite la ea sa nu cada sau sa nu pateasca ce ar putea sa pateasca in tarc sau premergator. sa se uite la ciorba mea din frigider si sa manance senvisul cu parizer si sa se simta straina. altfel e cand sta cu noi la masa si s-a integrat in familie, pentru ca in fiecare zi nu mai stie ce sa ii faca bebelinei: ii face program de jucarii ca sa nu ajunga sa se plictiseasca de ele, i le roteste mereu cate 5-6, ii face tot felul de supe, piureuri... 'da azi ii facem asa... maine asa...' ii scutura in fiecare zi asternutul si i-l aeriseste + camera oricat de frig ar fi pentru ca 'e asa bine sa pui capul pe o perna care miroase a aer curat'... desi nu i-am zis sa faca asta in fiecare zi... ii canta, ii spune poezii, vorbeste cu ea si stiti cat conteaza sa vorbesti cu un copil de pana un an...
o simt ca face totul cu drag. si mie imi place sa ma simt bine langa cineva care sta atat de mult la mine in casa...
crisvocheci
Fetelor prin Pitesti nu stiti nici o bona buna? Va rog!!!! 20.gif
diadia
Si noi am avut noroc cu bona noastra,chiar daca cred de multe ori ca poate nu este multumita.
Noi ii dam 4 milioane , de la 8 la 17, dar pleaca de multe ori la 16, cind pot sa vin mai repede eu.
Nu gateste ea,nu face curatenie. E drept, mai stringe jucariile fetei. De mincare nu ii dau ca este mofturoasa. Vrea numai mincare fara E-uri.Sta in blocul de alaturi, asa ca nu plateste transport etc.
As vrea tare mult sa stiu ce face cu fata cind lipsim de acasa, cum ii vorbeste. Daria, pare sa o iubeasca, dar cred ca la 2 ani toti copii sunt iubitori.
Uneori imi pare rau ca nu am lasat-o sa si gateasca. Fata mea s-a facut o mofturoasa, iar eu nu stiu ce sa ii mai gatesc.
alina1507
Eu am o bona super" tanara". Are 72 de ani, arata de 50 si nu glumesc. Copilul meu e topit dupa ea. E foarte blanda,cu foarte mult bun simt si am mare incredere in ea. Pot sa spun ca o simt aproape de familia mea, e bunica ideala. Are o energie iesita din comun. Cand am intrebat-o de unde mai are atata pofta de viata, mi-a raspuns ca cei" mici" o fac sa nu simta greutatile vietii, si sa vada viata mai frumoasa decat e.
CristinaSacuiu
Si eu am o bona de care nu mai sunt multumita. I-am lasat toata casa la discretie, inclusiv frigiderul, am considerat-o ca fiind o pers. apropiata de mine si de familia mea, dar dupa un timp a inceput sa-mi spuna ea cum sa-mi cresc copilul, sa-mi raspunda atat mie cat si sotului meu, sa ne dea lectii si sa ne faca instructajul de cresterea copilului. Si asta n-ar fi fost nimic pana cand nu am gasit copilul pe treapa a iii-a a scarilor din curte de mi s-a facut rau, timp in care ea isi aprindea tigara.

A gasit cineva Bona perfecta?
Tony
[font=Arial][size=5][i] help.gif vreu bonaaa,
Dragelor, ajutati-ma!
Trebuie sa merg la Agentie sa aleg o bona!
Ce sa caut?
Cum o aleg?
Cica vin 3 - 4 candidate ( evident selectate dupa ce am cerut eu)
dar cum fac ACOLO?
stanescu raluca
Bona ideala este aceea pe care o doresti tu , la care ai visat, cea pe care ti-ai imaginat-o pentru a avea grija de puiutzul tau.Totusi ca sa faci cea mai buna alegere ar fi bine ca la selectia dintre cele 3-4 persoane sa le supui unui mic test.Astfel incepi prin a le adresa cateva intrebari despre ele ca persoane , apoi cateva intrebari determinante precum "ce a determinat-o sa aleaga aceasta meserie?" , "ce ar face in cazul in care copilul plange?"(modelul perfect de raspuns ar fi: daca e satul , nu trebuie schimbat si stie ca nu este bolnavior va face tot pposibilul sa-i distraga atentia si nu il va lua imediat in brate, pt. ca apoi tu vei avea de suferit caci acesta se va linisti doar in brate si asta nu e o modallitate prea eficienta),O alta intrebare ar fi "cum reactioneaza in cazul in care copilul face numai prostioare?O enerveaza sau ii va spune:asa te lasa mama ta sa faci n-ai decat sa-i sari in cap(raspuns gresit)Mai sunt o multime de intrebari care ar putea fi determinante in alegerea bonei, dar trebuie tinut cont si de faptul daca piciul o va indragi sau vor exista stari de tensiune intre ei.
Bafta multa si s-o alegi pe cea mai buna dintre cele mai bune!Pupici
linasobolina
eu as face altfel!
as fi curioasa daca principiile mele educatzionale sunt la fel cu ale ei.
am avut o bona cu experienta si care-mi facea ea educatia! drept sa spun mai avea si dreptate cateodata dar ma enerva 102.gif
sotul meu aducea tot felu' de jocuri pe calculator si bebe era fericit, eu la fel ca aveam liniste
deh, chestie de gena!
si vine EA, ca tre parc, aer, socializare Nu toata ziua cu ochoii in "desene" si jocuri pe calculator
IDEEA E CA ASA DORIM NOI SA NE CRESTEM COPILUL si e treaba mea- chiar daca e sau nu bine!
evident ca a plecat!
acum cautam alta, asta e
radu claudia
CITAT(linasobolina @ Apr 30 2006, 10:00 AM) [snapback]60642[/snapback]

eu as face altfel!
as fi curioasa daca principiile mele educatzionale sunt la fel cu ale ei.
am avut o bona cu experienta si care-mi facea ea educatia! drept sa spun mai avea si dreptate cateodata dar ma enerva 102.gif
sotul meu aducea tot felu' de jocuri pe calculator si bebe era fericit, eu la fel ca aveam liniste
deh, chestie de gena!
si vine EA, ca tre parc, aer, socializare Nu toata ziua cu ochoii in "desene" si jocuri pe calculator
IDEEA E CA ASA DORIM NOI SA NE CRESTEM COPILUL si e treaba mea- chiar daca e sau nu bine!
evident ca a plecat!
acum cautam alta, asta e

eu ii dau dreptate bonei (nu te supara!), deoarece copilul are nevoie de altele ,nu de calculator- sincer!
vartejitza
Eu am lucrat intr-o astfel de agentie si sper ca in viitorul apropiat sa imi deschid eu o agentie de babysitting, si sper sa iti fie de folos sfaturile mele. Ideea este ca nu trebuie sa te hotarasti de la prima vizionare , daca ai 1 candidata care iti place pune-o pe shortlist; cere sa vb . cu persoana care se ocupa de selectie in mod direct si care cunoaste candidatele f. bine (aici ar trebui sa fie psihologul agentiei) , este important sa te cunoasca si pe tine ca si personalitate cat de cat si a doua selectie te va surprinde in mod placut (cu conditia ca acea ag. sa aibe o baza de date bine realizata si destul de bogata dar cu candidate de calitate nu numai bogata ...). Este bine sa faceti cunostinta si sa incepi sa vorbesti despreuna despre alta si sa o lasi pe candidata sa inceapa sa vb. ca sa isi uite discursul, asa cum tu te gandesti despre ce sa vb asa si ea si-a schitat niste raspunsuri; intrebarile de genul ce faceti in cazul in care copilul.... ( unde tu urmaresti rasp. corecte), s-ar putea sa nu te ajute, deoarece intr-o agentie buna personalul se ocupa cu instruirea candidatelor in vederea acestor raspunsuri si cel mai important fiecare are personalitatea si viziunea lui despre cum sa isi creasca copilul nu avea pretentia ca persoana cu care vei colabora sa fie in mintea ta sau sa aibe aceeasi viziune, aceleasi reactii ..., altfel am fi toti la fel; important este sa fie o persoana maleabila si care sa stie ca trebuie sa iti accepte modul tau de a-ti creste copilul, prin urmare odata ce ai ales persoana care sa iti inspire incredere si crezi ca te-ai intelege cu ea atat tu ca parinte cat si copilul tau stai 3-4 zile cu bona si copilul pentru a realiza o perioada de acomodare si pentru ca ea sa invete ce vrei de la ea in calitate de bona si chiar fa-i o lista la inceput de genul DO si DO NOT; ar fi atatea de spus....
Tony
CITAT(vartejitza @ Apr 30 2006, 01:38 PM) [snapback]60693[/snapback]

Eu am lucrat intr-o astfel de agentie si sper ca in viitorul apropiat sa imi deschid eu o agentie de babysitting, si sper sa iti fie de folos sfaturile mele. Ideea este ca nu trebuie sa te hotarasti de la prima vizionare , daca ai 1 candidata care iti place pune-o pe shortlist; cere sa vb . cu persoana care se ocupa de selectie in mod direct si care cunoaste candidatele f. bine (aici ar trebui sa fie psihologul agentiei) , este important sa te cunoasca si pe tine ca si personalitate cat de cat si a doua selectie te va surprinde in mod placut (cu conditia ca acea ag. sa aibe o baza de date bine realizata si destul de bogata dar cu candidate de calitate nu numai bogata ...). Este bine sa faceti cunostinta si sa incepi sa vorbesti despreuna despre alta si sa o lasi pe candidata sa inceapa sa vb. ca sa isi uite discursul, asa cum tu te gandesti despre ce sa vb asa si ea si-a schitat niste raspunsuri; intrebarile de genul ce faceti in cazul in care copilul.... ( unde tu urmaresti rasp. corecte), s-ar putea sa nu te ajute, deoarece intr-o agentie buna personalul se ocupa cu instruirea candidatelor in vederea acestor raspunsuri si cel mai important fiecare are personalitatea si viziunea lui despre cum sa isi creasca copilul nu avea pretentia ca persoana cu care vei colabora sa fie in mintea ta sau sa aibe aceeasi viziune, aceleasi reactii ..., altfel am fi toti la fel; important este sa fie o persoana maleabila si care sa stie ca trebuie sa iti accepte modul tau de a-ti creste copilul, prin urmare odata ce ai ales persoana care sa iti inspire incredere si crezi ca te-ai intelege cu ea atat tu ca parinte cat si copilul tau stai 3-4 zile cu bona si copilul pentru a realiza o perioada de acomodare si pentru ca ea sa invete ce vrei de la ea in calitate de bona si chiar fa-i o lista la inceput de genul DO si DO NOT; ar fi atatea de spus....

Pai dak spui ca ai lucrat intr-o astfel de agentie inseamna ca stii amanunte din interior.
Probabil ai putea sa ma sfatiuesti daca sa incerc la mai multe ag. sau sa raman la cea la care sunt inscrisa
Sau poate sunt si agentiile astea pe categorii,
La care sa ma duc?
profesionistii sunt cei de la agentie sau bonele?

Voi cum faceti sa afisati poze sau sa aveti inimioare de incepatori sau avansati?
Invatati-ma si pe mine!
Cred ca ar trebui sa intru undeva pe profil dar nu mai stiu cum se face yahoo.gif 24.gif
Va roggg
daci77
Parerea mea este ca trebuie sa fi foarte atenta, Acea persoana trebuie in primul rand sa aibe multa rabdare cu un copil. Ar mai fi bine sa aibe si un pic de cunostinte legate de cresterea copilului, de stadiile de dezvoltare, de anumite comportamente legate de o anumita varsta a copilului, pentru ca astfel va stii cum sa reactioneze in anumite situatii. Eu am urmat un colegiu de profil educational, mai exact psihopedagogie, lucrez cu copii autisti si stiu ce inseamna rabdarea in primul rand. Daca iti spune ca ii plac copii, atunci este o imbecila, pt ca sa fim seriosi cui nu ii plac!? Dar tu ai nevoie de o persoana care sa il ingrijeasca nu sa-l priveasca. Ar fi bine sa petreci su ea cateva zile, sa o lasi sa vezi cum se poarta ea cu copilul si cum reactioneaza copilul la ea. Se poate intampla ca tie sa iti placa si copilului nu, chiar daca este mic. Sa fi foarte atenta! Eventual sa ii dai o perioada de proba si abea atunci sa o ieie daca iti convine.
linasobolina
Eu am cautat o persoana pregatita, copilul meu e cam salbatic
E prieten doar cu calculatorul
Am gasit pe cineva care mi-a spus ca tre sa ignori copilu, ca sa-i starnesti curiozitatea si sa-l determini astfel sa vina el la tine si nu invers
Dar cand a pus in balantza sfatul cu pretul / luna... 20.gif
am ales calculatorul jocurile, desenele si asta e
ada20_777
CITAT(Tony @ Apr 30 2006, 02:48 PM) [snapback]60712[/snapback]

Pai dak spui ca ai lucrat intr-o astfel de agentie inseamna ca stii amanunte din interior.
Probabil ai putea sa ma sfatiuesti daca sa incerc la mai multe ag. sau sa raman la cea la care sunt inscrisa
Sau poate sunt si agentiile astea pe categorii,
La care sa ma duc?
profesionistii sunt cei de la agentie sau bonele?

Voi cum faceti sa afisati poze sau sa aveti inimioare de incepatori sau avansati?
Invatati-ma si pe mine!
Cred ca ar trebui sa intru undeva pe profil dar nu mai stiu cum se face yahoo.gif 24.gif
Va roggg

in legatura cu inimioarele,banerele,etc,mi-a luat ceva timp sa-mi dau seama,la fiecare baner uita-te atenta si vezi dedesubt sau deasupra scris micut situl unde poti sa intri sa cauti ce vrei,vezi si la mine:tickerfactory.com,baga pe google exact cum vezi scris si acolo o sa te ghidezi singura,ai rabdare si o sa reusesti....uita-te si alte fete vei vedea si alte situri.succes! tre sa ai poze in calculatorul tau,te duci in profil,alegi avatar,te duci la browse,dai clik,intri automat in calculatorul tau si cauti pozele,dai dublu clik pe poza care o vrei salvezi si.....gata.sper ca ai inteles ceva...oricum ti-ar prinde bine cineva care se pricepe.
roxy&giulia
cat se plateste o bona lunar?
Lucky
Eu am o bona la copil , cam batrana ce-i drept dar il iubeste foarte mult si copilul ( are 11 luni ) o iubeste si cand vine dimineata o mangaie si se bucura foarte mult. O platesc cu 4 mil. pe luna si abonament de metrou. Nu face altceva decat se joaca cu el, ii da sa mananca si il mai scate la plimbare. Are program de la 7,30 la 15.
gabimovi
Dragi mamici lucratoare am si eu o nelamurire si as vrea f mult sa ma ajutati.
Cam cat credeti ca se plateste o bona care sta cu copilul 8 ore pe zi si se ocupa exclusiv de el-fara menaj ma refer.

Daca imi puteti impartasi din experienta voastra(financiara) v-as fi recunoscatoare. Precizez ca bebe are 6 lunisoare.

va multzumesc si va pup
sab
m-am gandit si eu la treaba cu agentia insa nu am suficienta incredere dupa ce am auzit ce am auzit. bonele de profesie cunosc secretele sedativelor si nu se dau in laturi sa le foloseasca la copii mai energici... si asta este un exemplu...
cel mai bine, si asa voi face si eu, este sa-ti gasesti pe cineva din zona - o vecina, cunostinta - care intai de toate sa aiba rusine de tine. altfel se va comporta de teama sa nu o vada vreun vecin facand ceva anapoda atunci cand e cu BB afara, de pilda. da sfara in tara si poate vei gasi pe cineva. mie mi-a iesit 10.gif
Tony
Maine e ziua cea mare!
Sunt curioasa sa vad ce fac de parca as fi in sesiune la examene
Asa sa zic drep stiu cam ce vreau, mai sunt si feeling -urile

Sa vad si ce salar vrea, ca am auzit tot felul de vorbe.
In ideea ca nimic nu e prea scump ptr. copilutzu tau si ca linistea ta ca mama e mai presus de bani...

Asteptam de la vartejutza un sfat legat de profesionalismul Agentiilor. Banui ca stie care sunt de TOP!
Macar sa stiu dk nu-mi place sa ma duc in alta parte
Tinem aproape
irimia romina
Eu paltesc 1 milion si mancarea i_o asigur la copil si bineinteles ce_i mai trebuie ,zic ca e suficient poate in orasele mari se cere mai mult,a mea sta si cu mine pe scara si vine la mine acasa,cat am eu novoie ,dar noaptea nu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.