micri
Sep 21 2005, 03:11 PM
Cat dureaza acomodarea?
Am inteles ca sunt 3 praguri ... cateva zile (2-3 zile), 1 saptamana sau o luna... Unii , intra inauntru ca si cand acolo ar fi crescut , fara un scancet , astea sunt exceptiile
....altii se tavalesc de plans
Eu cred totusi, cu toate aceste probleme intampinate, ca mersul zilnic la gradinita este un exercitiu pt. mai tirziu: mersul la scoala, la serviciu....Daca la primul semnal ca nu ar vrea sa mearga la gradinita, reactionam si-l lasam acasa, o sa invete si ptr vremea scolii: ma duc daca am chef, daca nu mama nu ma obliga
.
Voi ce experiente aveti cu piticii?...si cum ati procedat?
honey
Sep 21 2005, 04:41 PM
Noi mai avem 1 an dar nu cred ca vom avea probleme . Cand e intre copii Marc nu numai ca ma ignora complet dar imi mai spune si "PA!''

Asha ca la noi probabil ca lacrimile vor fi la mine pe la usha gradinitzei decat la el
papusa
Sep 22 2005, 07:44 PM
Codrin al meu,a fost pt prima data la gradinita,anul trecut pe cand avea 3ani si 5 luni si a fost totul ok,nu a plans,i-a placut,insa anul acesta s-a schimbat situatia,zice ca-l cearta d-na.Probabil il cearta ,pt. ca vecina care sta dedesubtul nostru,Yasmin,e colega si iubita lui si mai au obiceiul de a se mai certa la gradinita si educatoarea le face observatie,iar Codrin fiind f. alintat(noi stam impreuna cu mama mea),in special de bunica,se simte cine stie cum si nu-i convine,ce zice el in mintea lui:mai bine e acasa,fac ce vreau,nu-mi zice nimeni nimic,stau la calculator si joc jocuri,imi pun desene,ce sa fac eu la gradinita?Cred ca asta ar fi in capusorul lui.Daca zice ca nu si nu vrea la gradinita tre sa-l duc in alta parte,unde sunt mai putini copii,poate vrea sa i se dea mai multa atentie.Voi ce ziceti?
honey
Sep 22 2005, 07:48 PM
si daca nu o sa ii placa nici la scoala ca il cearta doamna sau ca ia nota mica , ce faci - nu il mai duci ? parerea mea e ca nu ar trebui sa ii intrerupi gradi doar dintr-un ..."moft" de-al sau . bafta !
papusa
Sep 23 2005, 08:32 PM
Honey,bineinteles ca-ti dau dreptate,tocmai de aceea nu i-am intrerupt gradinita si nici nu o voi face,doar ca ma gandeam daca sa-l dau la program prelungit sau la o gradi particulara.Cred ca nu o place deloc pe educatoarea lui si sincera sa fiu,nici mie nu-mi place de ea si nu mi-a placut de la-nceput si stand de vorba si cu alte mamici,au aceeasi parere,dar sunt copii care s-au invatat cu ea,care probabil o plac,dar Codrin al meu nu o place si basta.Stiu ca privind problema din afara se vede altfel,dar fiind vorba despre propria odrasla,lucrurile se schimba,cel putin din punctul meu de vedere.
AdrianaC
Oct 13 2005, 04:44 PM
Eu zic ca chiar daca plange si face urat, trebuie sa fim tari si sa rezistam.
Intr-un final o sa se obisnuiasca si o sa planga cand o sa trebuiasca sa plece acasa.
Si mie mi-a fost greu sa o aud cum plange si cum ma implora sa o iau acasa, dar atat cat a mers la gradinita, a mers. Nu am stat la comentarii sau compromisuri cu ea. Spun "atat cat a mers" pentru ca nu am dus-o decat 1 luna din cauza ca 2 saptamani din acea luna a fost bolnava.
alicadu
Oct 17 2005, 01:18 PM
Ai dreptate micri.
Si eu cred ca gardi si educatoarea trebe sa fie atractive si daca noua nu ne place, cum sa le placa micutilor??
In general dupa o saptamina copiii inteleg ca asa trebuie si ca locul lor este acolo. Asta numai daca parintii sunt consecventi, altfel...
kiki
Oct 19 2005, 06:18 PM
CITAT(alicadu @ Oct 17 2005, 02:13 PM)
Ai dreptate micri.
Si eu cred ca gardi si educatoarea trebe sa fie atractive si daca noua nu ne place, cum sa le placa micutilor??
In general dupa o saptamina copiii inteleg ca asa trebuie si ca locul lor este acolo. Asta numai daca parintii sunt consecventi, altfel...

[snapback]9670[/snapback]
Eu zic ca trebuie sa ne impunem punctul de vedere in fata copiilor pt ca daca schimbam des gradinitele sau cresele, nu o sa putem schimba asa des scolile din cauza unei toane. Stiu ca e important sa o placa pe "doamna" dar e greu de gasit o educatoare si buna si frumoasa... nu e numai frumusete si bunatate in lumea asta. cred ca tre' sa ne asiguram ca educatoarea nu are nimic personal cu copilul (ca normal ca daca aia e nebuna il retragi urgent) si sa incercam sa convingem copilul ca tre' sa mearga la gradi.
elle
Oct 28 2005, 11:20 AM
da, micri, la gradi particulare ii primesc si cu pampers pe ei.de ex.candiana (parca asa se numeste) si melba.in mod sigur mai sunt si altele, dar eu inca nu le-am gasit.
la gradi de stat nu-i primeste cu pampers pe ei, dar, dak ti-ai dat copilul la cresa, se pare k ii mai tine si pana la 3-4 ani la cresa.asta am aflat-o kiar ieri, si am vazut cu okii mei cum un baietzel de 4 ani megea la toaleta k facea "KK" si asistenta mi-a spun k in mod normal nu-i tine pana la o varsta asa mare, exceptie facand "veteranii", adica bebeii care ii au in grija de la 1 an si ceva.cresa respectiva (de care vorbesc) este in spatele mag.titan (cresa titan 4).
elle
Oct 28 2005, 12:14 PM
cu placere, micri
grrrrrrrr.urat moment...dar...crezi totusi k vina a fost in totalitate a asistentelor?stii de ce intreb,pt.k ma gandesc k totusi sunt destul de multi intr-o grupa, si apoi, cred k se intampla un caz la 100, sa zicem, dar daca singurul caz e copilul tau..nush ce sa zic...
micri, sa-nteleg k stai in continuare aproape de aceasta cresa?adica aproape de titan?
cresa este in continuare de stat, iar la program prelungit sau saptamanl costa in jur de 1.000.000 (mai exact sub 1 mil, si nu platesti decat hrana).noi am fost ff.multumiti de ceea ce am vazut, in special ne-a surprins placut faptul k tot ceea ce am vazut a fost in urma unei vizite neanuntate (de fapt noi cautam o cu totul alta cresa, si am dat peste asta

).
daca mai stii cate ceva despre alte crese, pls.impartaseste-ne si noua .eu sunt in cautare de cresa pt.la anu', cand matei va avea 1 si 8 luni, iar eu sper sa am un inceput de burtica

, dar ma documentez de pe acum...
Criss_B
Nov 5 2005, 11:05 AM
CITAT(elle @ Oct 28 2005, 12:09 PM)
cu placere, micri
grrrrrrrr.urat moment...dar...crezi totusi k vina a fost in totalitate a asistentelor?stii de ce intreb,pt.k ma gandesc k totusi sunt destul de multi intr-o grupa, si apoi, cred k se intampla un caz la 100, sa zicem, dar daca singurul caz e copilul tau..nush ce sa zic...
micri, sa-nteleg k stai in continuare aproape de aceasta cresa?adica aproape de titan?
cresa este in continuare de stat, iar la program prelungit sau saptamanl costa in jur de 1.000.000 (mai exact sub 1 mil, si nu platesti decat hrana).noi am fost ff.multumiti de ceea ce am vazut, in special ne-a surprins placut faptul k tot ceea ce am vazut a fost in urma unei vizite neanuntate (de fapt noi cautam o cu totul alta cresa, si am dat peste asta

).
daca mai stii cate ceva despre alte crese, pls.impartaseste-ne si noua .eu sunt in cautare de cresa pt.la anu', cand matei va avea 1 si 8 luni, iar eu sper sa am un inceput de burtica

, dar ma documentez de pe acum...
[snapback]13058[/snapback]
elle aproape de Titan pe unde este? ca eu stau cateva statii mai departe si chiar as vrea sa ii fac si eu o vizita... daca nu poti sa-mi dai mesaj aici pune-mi PM
elle
Nov 5 2005, 11:46 AM
CITAT(Criss_B @ Nov 5 2005, 11:00 AM)
elle aproape de Titan pe unde este? ca eu stau cateva statii mai departe si chiar as vrea sa ii fac si eu o vizita... daca nu poti sa-mi dai mesaj aici pune-mi PMĀ

[snapback]15531[/snapback]
da' bine, madam, stai pe langa titan si nu ne cunoastem??????tre' sa ne cunoastem

(eu stau vis-a-vis de stadionul national).
so, cresa titan este: cum mergi pe linia de tramvai pe langa mag.titan dinspre intersectie (nu stiu strazile, k sa-ti spun), imediat cum se termina magazinul, este o stradutza vecina cu ior2.mergi pe ea tot inainte, iar prima la stanga...apoi, la prima trecere de pietoni faci din nou stanga.este langa o scoala, pe care, ce-i drept eu n-am vazut-o.intrarea in cresa este printre niste garaje de masini...stiu...suna sinistru, dar in realitate nu este asa...acolo intrebi cu cine pot

i vorbi.dak te intereseaza, iti pot da un nume, da' nu-l stiu pe dinafara.e al unei asistente imense...e cat casa poporului de mare, zambareatza, mie mi-a placut, si mai e si dornica de "colaborare".noi nu i-am dat ink nimic...la anu' insa....
Criss_B
Nov 5 2005, 05:23 PM
CITAT(elle @ Nov 5 2005, 11:41 AM)
da' bine, madam, stai pe langa titan si nu ne cunoastem??????tre' sa ne cunoastem

(eu stau vis-a-vis de stadionul national).
so, cresa titan este: cum mergi pe linia de tramvai pe langa mag.titan dinspre intersectie (nu stiu strazile, k sa-ti spun), imediat cum se termina magazinul, este o stradutza vecina cu ior2.mergi pe ea tot inainte, iar prima la stanga...apoi, la prima trecere de pietoni faci din nou stanga.este langa o scoala, pe care, ce-i drept eu n-am vazut-o.intrarea in cresa este printre niste garaje de masini...stiu...suna sinistru, dar in realitate nu este asa...acolo intrebi cu cine pot

i vorbi.dak te intereseaza, iti pot da un nume, da' nu-l stiu pe dinafara.e al unei asistente imense...e cat casa poporului de mare, zambareatza, mie mi-a placut, si mai e si dornica de "colaborare".noi nu i-am dat ink nimic...la anu' insa....
[snapback]15542[/snapback]
hei
"madam" la cat e de mare Bucurestiul ai fi putut sa stai in blocul de alaturi si sa nu ne cunoastem... eu stau la Ozana (cea frumos curgatoare si limpede ca cristalul) langa "livada cu nuci" daca ai auzit de zona... si dupa mine tu stai la celalalt capat al Bucurestiului, ca nu cred ca stiu sa ajung pana la tine in zona
cat despre cresa respectiva sper sa prind o zi cu soare si sa fac o plimbare pana acolo, ca daca merg pe jos (cu carutul) imi ia cam trei sferturi de ora sau chiar o ora sa ajung

si poate va mai dau si eu ceva vesti dupa ce o vad
elle
Nov 5 2005, 07:28 PM
CITAT(Criss_B @ Nov 5 2005, 05:18 PM)
hei
"madam" la cat e de mare Bucurestiul ai fi putut sa stai in blocul de alaturi si sa nu ne cunoastem... eu stau la Ozana (cea frumos curgatoare si limpede ca cristalul) langa "livada cu nuci" daca ai auzit de zona... si dupa mine tu stai la celalalt capat al Bucurestiului, ca nu cred ca stiu sa ajung pana la tine in zona
cat despre cresa respectiva sper sa prind o zi cu soare si sa fac o plimbare pana acolo, ca daca merg pe jos (cu carutul) imi ia cam trei sferturi de ora sau chiar o ora sa ajung

si poate va mai dau si eu ceva vesti dupa ce o vad

[snapback]15587[/snapback]
dehhh...e ceva de la ozana pana la mine...credeam k stai kiar pe langa titan (magazin), k eu stau pe partea cealalta a iore-ului (pe partea cu stadionul).dar, cu carutul la plimbare, slabe sanse sa ne intalnim prin parc...
noi sa stii k am mers cu carutul, si am facut ceva timp pe drum pana acolo.inauntru, imediat cum intri pe partea dreapta se aprkeaza carucioarele, is mergi cu bebelul in bratze unde ai nevoie (la et.1).
s ane tzii la curent cu parerile despre cresa.poate noi am nimerit intr-o perioada buna...poate lucrurile nu sunt kiar asa roz cum le-am vazut noi...
pupicei
mamilunaty
Dec 15 2005, 11:06 AM
Buna, mamicilor! Sunt o educatoare de vreo 4 ani si viitoare mamica. La scoala ni s-au repetat, printre altele urmatoarele probleme: Gradinita reprezinta un moment de schimbare in viata copilului, de acomodare la nou (mai multi copii de aceeasi varsta, alti adulti cu care intra in contact, alt limbaj, alt program de somn, alte scaunele...). De aceea nu exista copil care sa nu sufere in primele zile/saptamani de gradinita. in functie de capacitatea fiecaruia de adaptare aceasta tranzitie familie/bona => gradinita se face mai usor, repede sau nu. Daca unii nu se manifesta prin plans, asta nu inseamna ca: ce-i place, se comporta normal, sigur ''recupereaza'' el prin alte comportamente.
Daca nu plange in prima zi si incepe prin ziua 3, 4 de gradi. nu inseamna ca i-a facut cineva, ceva. Pur si simplu si-a dat seama ca nu e numai cu prietenii lui din parc, ca pe langa joaca e pus sa faca ordine la jucarii, sa manance singur si ceea ce i se da, ca nu se ridica de la masa asa cum facea...
Faza cu ''are educatoarea ceva cu al meu'' sincer, nu mi s-a intamplat! Adica, din cati copii mi-au trecut prin mana (25*3grupe diferite) nu mi s-a intamplat sa-mi displaca un copil atat de tare incat sa fie el tapul ispasitor pt toate relele care se intamplau. Si am avut de-a face cu copii din toate etniile (daca intelegeti ce vreau sa spun).
SFATURI PENTRU PARINTI:

nu-i amenintati: Las' ca te duci tu la gradinita...(pentru ei gradinita devine o pedeapsa);

nu calificati educatoarele in fata lor -nu stiti cat de multe inteleg la 3 ani...

gradinitele (chiar cele de stat) s-au schimbat f. mult (educatoare tinere, alte jocuri, activitati optionale -lb straine, dans, balet); Nu va lasati impresionati de lacrimile lor: normal ca vrea acasa la pokemon, vrea cu bunica in parc, vrea cu mami la serviciu... Fiti fermi cu ei.
papusa
Dec 15 2005, 03:25 PM
Asa cum am mai scris,Codrin a avut o perioada cand nu mai vroia deloc la gradinita,zicea ca doamna-i rea si eu chiar il credeam,insa pot sa va spun ca de la o vreme incoace copilul meu imi cere sa-l duc la gradinita si stiti care-i motivul (?)i-am intrerupt calculatorul,nu-l mai las deloc . Cred ca a fost cea mai mare greseala,faptul ca l-am lasat pe Codrin prea mult la calculator,el devenise mai expert la jocuri decat taica-su,dar oricum ma bucur ca mi-am dat seama la timp si lucrurile au revenit la normal.
cristinik
Jan 29 2006, 02:59 PM
Din toamna vreau sa-l dau pe Dany la gradi,de cresa am reusit sa scapam

vor veni socrii sa stea cu el, dar numai pana in septembrie. Oare o sa-l primeasca la gradi la 2 ani si 7 luni jumate? Voi ce ziceti? Care sunt crieteriile dupa care primesc copii la gradi?
Am sa merg in februarie sa ma interesez si voi vizita si 2 gradi care sunt chiar langa noi, gradi. nr. 24 si nr. 64. Stiti ceva despre ele?
Va multumim
mihaela75
Jan 29 2006, 05:44 PM
Il primeste sigur.si eu am data fata la 2 ani si 8 luni.Ca orice copil de varsta asta se mai scapa pe ea si ii dadeam de treaba infirmierei

De obicei la grupa mica sunt doua ajutoare care stau mereu pe-acolo sa ajute copii.Mai ales daca le dai din cand in cand cate o floare sau o ciocolata sa vezi ce treaba fac.
mamilunaty
Feb 1 2006, 02:29 PM
CITAT(cristinik @ Jan 29 2006, 02:54 PM)
Din toamna vreau sa-l dau pe Dany la gradi,de cresa am reusit sa scapam

vor veni socrii sa stea cu el, dar numai pana in septembrie. Oare o sa-l primeasca la gradi la 2 ani si 7 luni jumate? Voi ce ziceti? Care sunt crieteriile dupa care primesc copii la gradi?
Am sa merg in februarie sa ma interesez si voi vizita si 2 gradi care sunt chiar langa noi, gradi. nr. 24 si nr. 64. Stiti ceva despre ele?
Va multumim

[snapback]36553[/snapback]
Nu sunt anumite criterii pe care copilul trebuie sa le indeplineasca. Daca mergi in febr. ''in recunoastere'' poti sa te interesezi care e perioada de depunere a dosarului de inscriere -cred ca lunile aprilie, mai, iunie. Daca depui dosarul la inceputul perioadei nu va putea sa-ti spuna Directoarea gradinitei -''nu mai avem locuri la grupa mica''. Asta ar fi singura scuza sa nu ti-l primeasca. Varsta minima de grupa mica e de 2 ani si 6 luni.
cristinik
Feb 1 2006, 03:31 PM
Multumesc ptr. sfaturi

Am sa ma duc luna asta in recunoastere la cele 2 gradinite si am sa ma interesez cand se fac inscrieri. M-am mai linistit, daca voi stiti ce se primesc si copii de 2 ani si 7 luni.
Nu are nimeni nici o informatie despre cele 2 gradinite? ( 24 si 64)
cgaby
Apr 13 2006, 12:30 PM
buna.stef merge a gradi din septembrie si tot bazaie dimineatza...

dar o face din reflex, obisnuinta...nu ca ar avea o problema! dupa ce plecam noi, se potoleste si se comporta ca si cum nimik nu s-ar fi intamplat.
asa ca nu trebuie cedat. rabdare multa!
boeru
Apr 13 2006, 03:13 PM
Il cunoastem noi pe Stefanica! Tot ce vrea el face...Are mama un baiat....
Raducu s-a obisnuit destul de repede cam in 2 saptamani.
nicostefanut
May 2 2006, 01:29 PM
fetita mea maria a inceput gradinita saptamana trecuta si dimineata cand o las acolo plange de mi se rupe sufletul.doua nopti la rand se trezea noaptea si plangea spunand"mama nu lucru, maia nu gradi".nu stiu ce sa fac,mi-e frica sa nu-mi traumatizez copilul,dar nici nu o pot lua de acolo fiindca luni incep lucrul si nu am cu cine sa o las.voi ati trecut prin momentele astea?cum le-ati depasit?dureaza mult faza cu plansul?
cgaby
May 3 2006, 09:28 AM
nico - majoritatea copiilor plang la inceput. e normal, e o schimbare majora in viata lor si se simt derutati. daca tu crezi ca ai ales o gradi buna, stai fara grija ca-i va trece in timp. fiecare copil reactioneaza diferit. dupa cum spuneam, stef si dupa 7 luni de cand merge la gradi, tot face scandal dimineata cand ajunge. asa ca...si eu as vrea sa stiu cand o sa-i treaca!
pupici si rabdare.
nicostefanut
May 3 2006, 11:44 AM
mersi de raspuns.gradinita e ok,educatoarele la fel(una din ele este chiar vecina de bloc si ne intelegem bine),sparam ca pana la urma totul sa fie bine.
cgaby
May 3 2006, 02:52 PM
nico, cred ca foarte important e ca tu sa fi linistita si impacata. sa nu te simta ca iti faci griji...
ce buna sunt la dat sfaturi...dar de aplicat...
pupare. ceau!
yonela
Sep 13 2006, 08:54 PM
stiu ca ai scris de mult mesajul- mamilunaty, dar eu acum mi-am dat fetita la camin(adica sta acolo pina la ora 16). De o saptamina de cind e acolo se trezeste noapte si ma cauta, plinge in somn, face treaba mare pe ea in somn, parca e traumatizata rau, si parca nu e bine ce fac. O las plingind rau, cind ajungem acasa sta numai cu mine nu ma lasa sa plec de linga ea, iar acolo nu maninca nimic, nu doarme! Zici ca e un cosmar, are 2 ani si 10 luni. Ce sa fac sa treaca toate astea fara sa-i fac un rau copilului, nu avem bunici toata viata ei a petrecut-o cu mine si cu sora ei mai mare de 8 ani. Toata lumea imi spune sa o retrag...
papusa
Sep 14 2006, 06:34 AM
Yonela,iti spun ce as face eu daca as fi in locul tau,inainte de a o retrage vezi care ar putea fi motivele pentru care ea plange asa de tare si nu se poate acomoda deloc,mai staii de vorba cu educatoarele,cu ingrijitoarele si altceva,incearca sa o lasi mai putine ore,astazi de exemplu o lasi doar 1 ora,maine 2,samd si intotodeauna inainte de a pleca trebuie sa-i explici ca pleci doar foarte putin timp si te intorci sa o iei,iar dupa ce plecati amandoua de la gradi,plimbativa,ii mai cumperi ceva care ei ii place,o jucarie...
Nu stiu daca asta ar fi cel mai bun sfat,dar eu m-am pus in locul tau si cam asta am simtit sa-ti spun,insa daca tot nu se acomodeaza mai bine ai retrage-o si sa incerci s-o inscrii ceva mai incolo si la alta gradinita.
Succes si astept vesti bune.
laura d
Sep 14 2006, 08:26 AM
Si baietelul meu, cand l-am dat la cresa, plangea de se "rupea camasa pe el". Dar dupa o saptamana nu a mai plans. Ii explicam de fiecare data(chiar daca pe moment aveam senzatia ca nu ma aude) ca ma voi intoarce foarte repede si cand ma voi intoarce o sa- i aduc ceva bun.Si ii mai spuneam ca nu mergem la cresa ci la copii. Asa isi mai revenea. Adevarat ca lui ii place mult sa se joace cu copii si poate de aceea prefera sa zica , ca merge la copii si nu la cresa.Acum se duce in sala fara sa se mai uite in urma si imi zice sa ma duc "maine" sa-l iau. Ii place foarte mult. Cred ca si educatoarele au avut un rol important. Ele stiu cum sa-l ia. La inceput i-am dat tot timpul jucarii(din cele pe care le are acasa binenteles) ca sa stea cu ele in clasa. Cu timpul a renuntat la obiceiul asta. Asa ca, multa rabdare si multe explicatii. Vorbeste cu ea tot timpul , explica-i ce frumos e la copii, distrage-i atentia de la faptul ca pleci si o lasi acolo si spune-i ca mami vine repede.
Eu zic sa nu renunti si subscriu la ce a spus papusa.
yonela
Sep 14 2006, 12:29 PM
Papusa draga, ti se face mila de urletele pe care le auzi cind iesi pe usa caminului. Azi am sta cu ea si am incercat sa o imbunez si sa particip la diferite activitati cu ea si cu copiii. Mai rau este, nu se mai desparte de mine ca sa se joace si cu copiii si plinge probabil presimtind ca trebuie sa plec. Am facut mai rau asa, ptr ca doamna educatoare imi spunea ca ieri s-a jucat cu copiii, azi deloc. Nu vreau sa va plictisesc si mai am experienta cu fetita cea mare care a fost si ea la camin,dar nu avea alte simtome si spaime noaptea. Am sa o mai duc o saptamina si daca este mai rau ma intorc in primavara. Stiti ce este cel mai ciudat? Faptul ca cei care sunt obisnuiti cu caminul nici nu se apropie de ea si chiar ii ocolesc pe plingaciosi,deci ramine Doamna...pe care Irinuca mea a facut-o urita... si a inceput sa plinga.O sa revin si va multumesc!
MELA21
Sep 14 2006, 04:36 PM
Fetita mea nu a plans decat in prima zi...si atunci doar o jumatate de ora pana am plecat eu de acolo.
Bineinteles ca am innebunit-o pe educatoare cu telefoanele sa vad ce face daca a mancat,daca e cuminte sau daca mai plange...a doua zi nu am mai avut nici o problema

...ii explicam ca trebuie sa mearga la gradinita pentru ca acolo e un fel de servici al celor mici

pana cand vin parintii dupa ei...si ca si eu am un alt servici unde trebuie sa merg in fiecare zi doar ca pentru ea o sa fie mult mai usor si mai frumos pentru ca o sa se joace cu copiii si a sa invete sa cante si sa spuna poezii...
Nu am avut dupa aceea probleme cu ea...ba chiar i-a placut si a fost incantata sa se joace cu fetitele din grupa ei...
yonela
Sep 27 2006, 02:37 PM
Saptamina asta Irina nu a mai plins asa de rau la plecarea mea de la camin. Nu stiu daca se simte in siguranta acolo,inca nu stie sa vorbeasca bine (are 2 ani si 11 luni). O duc deja de aproape o luna. Mi se spune ca dupa ce plec eu ea mai plinge cel mult 2 minute, deci a acceptat ideea? Afost o perioada grea pt noi si sper sa fim sanatosi si in continuare si sa fi facut alegerea potrivita.
papusa
Sep 27 2006, 07:09 PM
Iti doresc in continuare multa rabdare si sa dea Dumnezeu sa fie bine.
Tu ca mama stii si simti ce e mai bine pentru copilul tau.
Ii trimitem pupici
maria75
Sep 28 2006, 03:44 PM
Am asiatat si la scene in care, in gradi, au fost adusi copii si de 1 an si 8 luni. Saracutii plineau non stop dupa mami lor. In astfel de situatii, cel mai bine ar fi ca mami sa stea in gradi, dar ascunsa. Asta cam 2 sapt. Cand puiul plinge si nu-l pot domoli educatoarele prin jocuri, muzica , jucarii sau orice altceva, mama iese de unde sta ascunsa de privirile copilului. In acest fel, sentimentul de abandonat al copilului nu mai e asa de puternic. Pe masura ce zilele trec, copilul se va acomoda tot mai bine. In max 2 sapt va fi ft bine integrat, va socializa cu ceilalti copii, va minca tot mai mult singurel...Totul e ca fiecare mamicuta sa aiba curaj si sa nu se lase inmuiata. E spre binele puiului...
*asistat, plingeau
yonela
Sep 29 2006, 08:43 AM
Astazi se face o luna de cind o duc pe Irina la camin,si cu toate ca nu sunt de acord cu practicile din Romania si cu toate ca am citit ca in alte tari exista gradinite unde stau si mamele cu copiii la inceput, s-a reusit si prin sistemul romanesc. E mai brutal ce-i drept dar functioneaza: copilul este smuls din mina mamei, nu intelege (daca nici nu stie sa vb) unde sunt plecati ai lui si se simte parasit. Dar astazi pot sa spun ca fata mea mi-a dat drumul fara sa plinga la mina si s-a dus in clasa cu ceilalti copii fara sa plinga! Dupa o luna s-a intimplat o minune. Cert e ca nu e bun sistemul dar nici copiii nu ramin cu traume de pe urma acestor intimplari, altfel nu le-ar place nici sa se duca la scoala mai tirziu sau la servici. e totusi asa de mica, dar sunt mindra de ea . Ii pupam si noi pe toti temerarii care au avut curajul sa inceapa ''socializarea''!
maria75
Sep 29 2006, 11:14 AM
Yonela, nu putem sti ce e in mintea copiilor. Pe noi ne lasa maica-mea la gradi si noi nu plingeam. Dar de mult ce ne placea am pus la cale o ,,evadare". Am mintit ca vin ai nostri dupa noi la amiaz si, intr-un mom de neatentie al ingrijitoarei, am zbughit-o amindoua(eram 2 surori).Am fost prinse deoarece ingrijitoarea s-a luat dupa noi urland la oameni sa ne opreasca. Am luat si o mama de bataie atunci de la femeia aia. Ulterior, facand practica la gradi( in timpul Liceului Pedagogic) am intrebat-o daca mai da in copii. A ramas mirata ca ii stiam numele: tanti Bolta...gradi 40 din Sibiu.
Nu e absolut deloc ok faptul ca micutii sunt lasati singurei inca de la inceput, fara ca mami sa fie acolo. Ei se resemneaza in final, dar nu toti accepta. Consecintele se vad mai tarziu , in dificultatea/usurinta de a se integra in diferite structuri sociale. Cred ca trebuie sa fim ft atente la ce are de zis copilul cand vine acasa, daca abia asteapta sa vina acasa sau vrea sa se mai joace cu ceilalti copii...Si mama in permanenta sa vb cu educatoarea daca e ceva.
ancaR
Sep 29 2006, 02:49 PM
E bine ca-ti amintesti nazdravaniile tale de cand mergeai la gradi. Eu tin minte ca aveam un iubit

Dar toate au frumusetea lor - mai putin bataia. Si baiatul nostru ma intreaba cand face ceva rau "ma bati? - nu ma bati?" si stiu ca se trage de la cresa si uneori nici nu stiu pe unde sa scot camasa. Astept ca noile generatii de educatori si profesori sa fie impotriva bataii in gradinite si scoli si sa se termine cu acest mod de educare.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.