Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Scumpiri Peste Scumpiri
Discutii Despre Copii > Informatii > Social
AnCuTzA
Cred ca am facut un scurt preinfart....laptele va ajunge la cel putin 47.000.La cel de magazin ma refer care acu e intre 19.000 si 22.000 de mii...Se zice ca noi vom avea cel mai scump lapte din Europa si asta din cauza ca multe firme vor disparea caci nu fac fatza cerintelor si normelor de igiena si vor ramane doar 2-3 firme ... Multe din produsele lactate ale unor firme renumite vor disparea iar restul se vor scumpii enorm din pacate...cred ca asa va renunta si micuta mea la lapte caci sa dai zi de zi 100.000 pe lapte...unde ajungi ? 102.gif Sau scadem portia de lapte si ne dam pe ceaiuri...macar alea sa nu se scumpeasca.
De energie electrica/curent si gaz ce sa mai zic...nu are rost 14.gif
velijenco
14.gif adevarat graiesti, am auzit si eu la tv azi, concluzie: plecati fratilor cat mai aveti timp, unde vedeti cu ochi 14.gif vai de capul nostru de la anul 14.gif ca nu cred eu ca va mari salariu, in acelasi procentaj in care scumpeste laptele

AnCuTzA
Da se zice ca vom avea salarul minim pe economie 300 de euro si vom avea salarii la nivel european...stai s`o mai vad si pe asta....in loc sa urce scad de exemplu din 8.240.000 cat primesc lunar pt fetita voi primi doar 8 milioane fix...inteleg eu ca ridica ei alocatia dar defapt tot scad ceva nu ?Si acei 240.000 erau bani in plus si ii foloseam la ceva...
popeymari
in iasi painea s+a scumpit de la 6500 la 8500....cred ca asta e cea mai semnificativa scumpire....si cum scumpirile astea s+au facut odata cu posibila intrare in UE,cred ca vor urma ani grei pentru noi.... 18.gif
janet
Va fi foarte greu pt noi cei care suntem oameni de rand si traim dintr-un salariu amarat sau din indemnizatia pt cresterea copilului !!! Chiar nu stiu ce vom face ?!! 7.gif
In Bucuresti pretul painii a crescut cu 1000 lei vechi , dar cred ca doar prima transa . In Iasi vad ca e jale !!! Ce gramaj are painea aia de 8500 ?
Anita
Fetelor cu ceast aaderare se vor multe schimbari in sistemul nostru, dar cei care vor avea un serviciu foarte bun vor fi platiti foarte foarte bine, stiu caz, in rest scumpirir vor fi din plin, vor fi multe norme si reguli sicietati forme etc. painea de exemplu ca toto ziceati de ea, o norma est ca ea sa fie distribuita in pungi sigilate cred ca la unele hipermarketuri ati gasi asa deja si cu data de expirate stantata pe punga si normal ca asta va ridica costurile acea firma va plati si punga si etichetele si intra in preturi tot. Sa speram ca totusi aceats aderare nu o sa fie chiar asa rea 4.gif
raluca-miruna
CITAT(popeymari @ Nov 15 2006, 07:38 AM) [snapback]132229[/snapback]

in iasi painea s+a scumpit de la 6500 la 8500....cred ca asta e cea mai semnificativa scumpire....si cum scumpirile astea s+au facut odata cu posibila intrare in UE,cred ca vor urma ani grei pentru noi.... 18.gif

In Iasi painea era 6.500????? Pai in Bacau era 12.000! Acum nu stiu cat e, ca ieri nu am luat paine. O sa vad azi. Sper sa nu patesc si eu ca Ancutza, sa fac un mic infarct cand vad.Si laptele acum e 25.000( Milli, ca eu de asta iau). Cat o sa-l faca, 50.000???????? Noua oricum nu ne ajung acum aia 8.000.000, cand le-or scumpi pe toate... O sa-i spun sotului sa-si mai ia un serviciu cred. Si asa are 2 acum, ca sa ne descurcam cat de cat! 102.gif
marnie
Vai de mine! Vai de noi toti!
Nu prea avem ce face in situatia asta decat sa acceptam sau 20.gif ....
Ma gandesc la gazul metan...ca vine iarna...ce facem cu factura de gaz 20.gif casa noastra e mare si ''papa'' mult gaz. 2.gif Am renuntat anul asta sa punem izolatie caci de bani am avut nevoie pt altceva.Ufff!
La hrana e mai bine sa renuntam cat de putin astfel slabim,revenim la silueta de domnisoara 4.gif
cami2bubulina
CITAT(popeymari @ Nov 15 2006, 07:38 AM) [snapback]132229[/snapback]

Mamaaaaaaa...ce ieftina e paine la voi...la noi cea mai ieftina e 10 000.
mamiluiadut
CITAT(cami2bubulina @ Nov 15 2006, 01:00 PM) [snapback]132391[/snapback]

Mamaaaaaaa...ce ieftina e paine la voi...la noi cea mai ieftina e 10 000.

Si eu ma intrebam de ce e asa mare diferenta intre preturile la paine... Am stat in iasi era 11000, cand m-am mutat in Buc era 5000, si acum s-a facut 6000. Ca doar n-o fi mai grea faina in nord... fool.gif
dorina-nicoleta
CITAT(mamiluiadut @ Nov 15 2006, 01:28 PM) [snapback]132414[/snapback]

Si eu ma intrebam de ce e asa mare diferenta intre preturile la paine... Am stat in iasi era 11000, cand m-am mutat in Buc era 5000, si acum s-a facut 6000. Ca doar n-o fi mai grea faina in nord... fool.gif
Dragele mele, la noi cea mai ieftina paine e 13.500lei,painea neagra,cea de secara e 15ooo iar cea de grau de la 18.000 in sus, in nfunctie de gramaj.Nu stiu ce va fi din ianuarie, cred ca va fi jale mare.Noi suntem chiar la granita si ii vad pe "vecinii nostrii" , maghiarii care de cand au intrat in UE vin si cumpara de la noi tot ca ei au niste preturi...
Te duci la supermarket si dai numai de ei, vin si golesc magazinele.Ma intreb :noi unde vom merge?probabil ca la ucrainieni si la rusi ca astia ne-au mai ramas.Vai de mama noastra va fi.
AnCuTzA
Eu cumpar painea cu 22.000 dar e de un Kg si se mai gaseste si cu 26.000 mi se pare ca e cea mai scumpa...depinde de brutarie ... si de gust...deocamdata nu s-a scumpit dar 100% urmeaza
dorina-nicoleta
CITAT(AnCuTzA @ Nov 15 2006, 07:27 PM) [snapback]132627[/snapback]

Eu cumpar painea cu 22.000 dar e de un Kg si se mai gaseste si cu 26.000 mi se pare ca e cea mai scumpa...depinde de brutarie ... si de gust...deocamdata nu s-a scumpit dar 100% urmeaza
Asa e.Ce nu inteleg eu e faptul ca la noi sunt toate scumpe si se mai scumoesc:haine, alimente,de intretinere nu mai vorbim.Macar cei din occident au alimentele mai ieftine si mi se pare normal sa fie asa ptr ca mancare iti trebuie zilnic,nu?Vom vedea in viitor ce surprize ne rezerva aderarea asta!!!

Anaxor
CITAT(AnCuTzA @ Nov 15 2006, 12:18 AM) [snapback]132154[/snapback]

Cred ca am facut un scurt preinfart....laptele va ajunge la cel putin 47.000.La cel de magazin ma refer care acu e intre 19.000 si 22.000 de mii...Se zice ca noi vom avea cel mai scump lapte din Europa si asta din cauza ca multe firme vor disparea caci nu fac fatza cerintelor si normelor de igiena si vor ramane doar 2-3 firme ... Multe din produsele lactate ale unor firme renumite vor disparea iar restul se vor scumpii enorm din pacate...cred ca asa va renunta si micuta mea la lapte caci sa dai zi de zi 100.000 pe lapte...unde ajungi ? 102.gif Sau scadem portia de lapte si ne dam pe ceaiuri...macar alea sa nu se scumpeasca.

Si se vor scumpi multe altele ,
Nu numai din fabricile de prod. lactate vor disparea . Se zvoneste ca 80 % din fabricile romanesti ( lactate , ind.carnii, alcool, etc.) se vor inchide din cauza normelor I.S.O .
Partea cea mai proasta este ca vor ramane multi oameni pe drumuri .
Pe mine nu m-a incantat niciodata intrarea in uniunea europeana.

Imi povestea cineva de ex. la TARA oamenii nu mai au voie sa creasca animale in curte , trebuie ca tot satul sa le adune untr-un loc , adica ca pe vremuri la C.A.P. , ca de poate este vreun vecin pe care il deranjeaza vaca sau porcul . fool.gif sau MIROSUL fool.gif
AnCuTzA
Da am auzit si vor trebui sa isi cumpere aparate speciale si de muls si de mai stiu eu ce....o porcarie se duce marea Romanie de rapa...sper sa ma insel dar...
Anita
Fetelor cica devenim o tara europeana 4.gif , domnul taran trebuei sa se menacipeze si adapteze saracii nu stiu cata emancipare poate sa le ceara caestoe oameni de la tara caci cred ca va trebui sa inceapa cu inceputul si anume in orase, caci si aici ii durere, capitala ii durere nu stiu cum se va rezolva cu acest Ferentari, caci este teroare cu uniunea si nu stiu cat va mai putea dom Vanghelie sa ii ajute pe domnii mai maornii de acolo ii surere acolo...mare durere 40.gif
AnCuTzA
Asa teroare e in Ferentari ?
Anita
Cam ii am trecut si eu pe acolo si m-am ingrozit shok.gif noroc ca eram cu masin aca singura pe acolo nu prea ii indicat sa mergi, ii Bornxul Bucurestiului, ghetoruri urate rau oribile te sperii cum pot sa locuiasca oamenii aceia de acolo in asemenea conditii...In fine acolo se predomina culoarea maronie a pielii... 4.gif
mistera
Nu cred ca e important ce culoare are pielea in zona respectiva. Oricum saracia isi spune cuvantul din plin nu numai in Ferentari, sunt foarte multi oameni afectati de scumpirile astea, mai ales pensionarii care locuiesc la bloc si dintr-o pensie amarata trebuie sa acopere toate cheltuielile uzuale plus medicamentele - ca marea majoritate a oamenilor in varsta iau destul de multe medicamente. Este teribil de greu pentru ei. Noi sa zicem ca ne mai descurcam cu inca un job sau mai stiu eu cum, dar ei? Ce resurse mai ei, daca sa zicem ca nu au copii care sa ii ajute?
Eu sper totusi sa nu se ajunga la 5 ron un litru de lapte, este de-a dreptul aberant. fool.gif
Anaxor
CITAT(Anaxor @ Nov 15 2006, 11:07 PM) [snapback]132754[/snapback]

Si se vor scumpi multe altele ,
Nu numai din fabricile de prod. lactate vor disparea . Se zvoneste ca 80 % din fabricile romanesti ( lactate , ind.carnii, alcool, etc.) se vor inchide din cauza normelor I.S.O .
Partea cea mai proasta este ca vor ramane multi oameni pe drumuri .
Pe mine nu m-a incantat niciodata intrarea in uniunea europeana.

Imi povestea cineva de ex. la TARA oamenii nu mai au voie sa creasca animale in curte , trebuie ca tot satul sa le adune untr-un loc , adica ca pe vremuri la C.A.P. , ca de poate este vreun vecin pe care il deranjeaza vaca sau porcul . fool.gif sau MIROSUL fool.gif

Asa si stati sa va mai spun
Cine a spus ca salariul minim pe economie va fi de 300 de euro ( ma refer la cei din guvern ) , mananca gogosi , Ungaria a intrat de muuuult in UE si acum salariul munim a ajuns abia la 200 de euro .
In schimb cand imi intreb cunostintele ce sa le aduc din Romania imi spun Zahar etc. , pentru ca de cand cu intrarea asta s-au scumpit cam toate pe acolo.
Asa ca asta ne asteapta ,, SCUMPIRI PESTE SCUMPIRI `` ca de motorina , benzina , gazul , electricitatea , trebuie aduse la nivel european.
adeena
CITAT(raluca-miruna @ Nov 15 2006, 12:30 PM) [snapback]132329[/snapback]

In Iasi painea era 6.500????? Pai in Bacau era 12.000! Acum nu stiu cat e, ca ieri nu am luat paine. O sa vad azi. Sper sa nu patesc si eu ca Ancutza, sa fac un mic infarct cand vad.Si laptele acum e 25.000( Milli, ca eu de asta iau). Cat o sa-l faca, 50.000???????? Noua oricum nu ne ajung acum aia 8.000.000, cand le-or scumpi pe toate... O sa-i spun sotului sa-si mai ia un serviciu cred. Si asa are 2 acum, ca sa ne descurcam cat de cat! 102.gif

acum au facut-o 12 500 ...si apoi tu nu stiai ca noi , in Bacau , avem cea mai scumpa paine din tara ?

Oare nu ne-am intalnit prin Maternitate?
3.gif
mwah.gif

CITAT(Anita @ Nov 16 2006, 02:04 AM) [snapback]132849[/snapback]

Cam ii am trecut si eu pe acolo si m-am ingrozit shok.gif noroc ca eram cu masin aca singura pe acolo nu prea ii indicat sa mergi, ii Bornxul Bucurestiului, ghetoruri urate rau oribile te sperii cum pot sa locuiasca oamenii aceia de acolo in asemenea conditii...In fine acolo se predomina culoarea maronie a pielii... 4.gif

O fi de la lipsa apei ... 39.gif
raluca-miruna
Oare nu ne-am intalnit prin Maternitate?
3.gif
mwah.gif

Eu stiu...poate! Bebele tau cat are, Adeena? Si off topic, poate ne intalnim prin parc, la o plimbare, cu bebeii! Acum, cat mai e cald! 5.gif mwah.gif
Ioanassd
CITAT(AnCuTzA @ Nov 15 2006, 12:18 AM) [snapback]132154[/snapback]

Aici sunt o gramada de reportaje despre cat de scump e laptele, a ajuns la 1,40 eur in timp ce in gerania costa 0,65 eur. Au spus ca e cel mai scump lapte din Europa.
ADAnaomi
OMV dicteaza: Tariful gazelor naturale creste incepand cu 11 Noiembrie
In urma unui santaj, OMV a determinat scumpirea pretului la gazele naturale.

In prezent pretul a 1000 metri cubi de gaz costa 330 RON.
Incepand cu 11 Noiembrie OMV va scoate din buzunarul nostru 410 RON pentru aceiasi 1000 metri cubi de gaz.
Scumpirea, acceptata de Autoritatea de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) , este rezultatul santajului OMV / Petrom.
Pretul pe plan mondial la gaze naturale nu a crescut si nici moneda nationala nu a suferit o devalorizare excesiva.

De ce scumpeste OMV / Petrom pretul gazelor?
Petrom are un singur motiv.
Pentru ca poate.
Petrom, care furnizeaza 40% din consumul de gaze naturale din tara a amenintat ANRGN ca in cazul in care nu i se accepta solicitarea va inceta sa mai furnizeze gaz in Romania.
Gazul pe care OMV / Petrom il vinde in tara nu este de import, ci este extras chiar de pe teritoriul national al Romaniei.
OMV / Petrom a mai solicitat Autoritatii Nationale de Reglementare, de aceasta data insa "neoficial" , sa practice tarife diferentiate intre consumatorii casnici si cei industriali. Aceasta insemna insa ca marirea pretului pentru consumatorii casnici sa fie suportata de consumatorii industriali. Lucru care ar fi condus in mod indirect la acelasi rezultat. Cresterea preturilor de productie pentru consumatorii industriali inseamna cresterea si mai accentuata a preturilor la bunurile de larg consum, avand drept rezultat tot afectarea consumatorului casnic prin scumpiri indirecte.
In schimb, OMV / Petrom reduce preturile la benzina si motorina cu doar 0,07 RON pentru un litru!
Din generozitate? Nu prea.
"Masura de reducere a preturilor practicate de Petrom vine ca urmare a scaderii cotatiilor internationale , adaptata conditiilor de piata din Romania"

Sursa informatiilor o constituie cotidianele nationale:
Romania Libera, Cotidianul, Ziua, Adevarul

Consumatorul roman, fie casnic, fie industrial, nu isi poate alege furnizorul de gaze. Iarna aceasta vom plati 410 RON in loc de 330 RON pentru 1000 metrii cubi de gaz. Nu avem posibilitatea de a refuza sa le cumparam gazul.

Intr-o asemenea situatie, este lesne de anticipat cresterea preturilor la bunurile de consum.
Anaxor
Ce se mai scumpeste , pai de la 01-01-2007 , daca iti vinzi casa vei plati la stat 19% impozit pe venit . Statul considera venit, vanzarea unui imobil ( cumparat si construit din munca ta 14.gif 14.gif 14.gif )si ca atare te pune sa-i platesti impozit . La fel daca ai sa cumperi o casa , aceasta va costa mai mult cu cel putin cu 19%.
Toate bune si frumoase nu ?
AnCuTzA
Ioanassd se pare ca vom ajunge si noi sa platim atata pe un lapte pt ca din pacate NU au glumit.Din atatea firme de lapte vor ramane doar Mili,La Dorna si inca o firma imi sta pe limba deci in total 3 firme care respecta normele...
ayana_adelina
CITAT(dorina-nicoleta @ Nov 15 2006, 08:54 PM) [snapback]132637[/snapback]

Asa e.Ce nu inteleg eu e faptul ca la noi sunt toate scumpe si se mai scumoesc:haine, alimente,de intretinere nu mai vorbim.Macar cei din occident au alimentele mai ieftine si mi se pare normal sa fie asa ptr ca mancare iti trebuie zilnic,nu?Vom vedea in viitor ce surprize ne rezerva aderarea asta!!!

Nici aici in occident nu e chiar asa.Locuiesc de 5 ani aici si innainte cand era Schilingul era mult mai bine de cand am intrat in EU si avem EURO la putere s-au scumpit toate cam cu 40% 14.gif Nici nu vreau sa ma gandesc cum va fi pentru cei din tara anul viitor 13.gif Oricum intr-un punct ai dreptate alimentatia si hainele sunt mai ieftine decat in tara (nu ma refer la hainele de firma dar nici de bazar )
Nu cred ca ne ramane decat sa asteptam si sa ne rugam sa fie altfel decat ne imaginam noi 8.gif
freedelia
Fetelor, sa nu sariti pe mine, poate ma insel, dar eu am impresia ca nu numai preturle, ci si salariile au crescut in ultimii ani in tara. Sau poate doar in Bucuresti. Din ce in ce mai multi oameni isi permit ceea ce nu isi permiteau acum cativa ani. Nu e asa?
monciq
CITAT(freedelia @ Nov 19 2006, 08:01 AM) [snapback]134651[/snapback]

Fetelor, sa nu sariti pe mine, poate ma insel, dar eu am impresia ca nu numai preturle, ci si salariile au crescut in ultimii ani in tara. Sau poate doar in Bucuresti. Din ce in ce mai multi oameni isi permit ceea ce nu isi permiteau acum cativa ani. Nu e asa?

In Bucuresti comparativ cu restul tarii salariile sunt net mai mari!Am citit un raport al INS-ului care arata ca in septembrie de exemplu pentru prima oara comparativ cu perioada (ianuarie-august 2006),cresterea salariilor a fost mai mica decat inflatia si asta cum se traduce de fapt...a crescut puterea de cumparare a romanilor.De asemeni asa zisele cresteri s-a evidentiat ca nu provin decat din acordarea de prime sau cresteri ale productiei...cert este ca se simte o schimbare, dar nu peste tot.Firmele care se respecta au de pilda perioade esalonate de renegocieri ale salariului, plus ca exista sindicate care nu uita de acest obiectiv si da, se poate spune per ansamblu ca s-a sesizat crestere a salariilor.
In ce piveste puterea de cumparare a romanilor...eu consider ca romanii incep sa-si permite mai multe cum spui tu freedelia si din considerentul ca se pot imprumuta mai usor: un credit de consum, bunuri personale se acorda cat ai clipi doar cu buletinul sau o adeverinta salariala(pentru solvabilitate)...deci asa zisa imbogatire,utilare a romanilor se construieste pe indatorare(azi iei in rate un frigider cu 10 mil si peste 3 ani e al tau, dar ajungi sa dai triplu aproape la finalul creditului).
Salariile nu reflecta nivelul preturilor sub nici o forma...poate dupa intrarea in UE sa se schimbe ceva! 71.gif
meda.c
CITAT(freedelia @ Nov 19 2006, 09:01 AM) [snapback]134651[/snapback]

Delia, sa stii ca ai dreptate. In general in Bucuresti sunt salariile mai mari, insa situatia tinde sa imbunatateasca si in alte orase, centre universitare mai ales. Clujul are salarii foarte mari mai ales in domeniul ITului. Timisoara este iar foarte bine dezvoltata din acest punct de vedere si acolo mai e o particularitate: rata somajului este cea mai mica din tara, sub 1%. O companie la care am lucrat eu cativa ani a deschis un magazin acolo si au avut reale probleme in a gasi personal, pe care in fina a trebuit sa ii plateasca mai bine decat pe cei din in Bucuresti! Si conditiile de munca erau altele fiindca efectiv se trezeau ca a doua zi nu mai vine omul la munca daca nu ii convenea ceva, fiindca foarte usor isi gasea altceva de lucru. fool.gif

Si o alta chestiune: depinde foarte mult in ce bransa lucrezi. salariile din industria farmaceutica (si aici ma refer indeosebi la multinationale gen GSK, Pfizer etc) sunt CELE MAI MARI.

Insa din pacate cresterea de preturi tinde sa aiba alte reguli decat cea a salariului... Eu una ma gandesc cu groaza ca iarna trecuta plateam 6 mil pe luna la gaz, acum dupa cum au evoluat preturile ma astept la 8 20.gif 20.gif Si de foarte multe ori ma intreb cum se descurca majoritatea oamenilor si mai ales cat timp... dupa mine toata aceasta situatie economica a marii majoritati din Romania e un butoi cu pulbere si ma mir cum mai poate fi tinut sub control.

Sunt prima persoana care intelege ca salariile nu pot sa creasca spectaculos pentru toata lumea (fiindca ar trebui intr-adevar sa fie o crestere spectaculoasa pentru a aduce majoritatea salariatilor/ pensionarilor) de la limita subzistentei la o limita a decentei, insa ma intreb si cat timp mai poate fi tolerata cresterea absurda si fara motiv a preturilor. sau deja suntem atat de invinsi de viata de zi cu zi incat singura reactie ar fi in final sa gasim putere morala/ financiara sa mai suportam o crestere.

mie mi se rupe inima cand merg pe strada si vad batranii cu plasele de rafie pe la piata, unii abia se misca dar bat tot orasul sa gaseasca o ceapa sau un cartof mai ieftin... Zilele acestea ne-am intalnit cu multe persoane fiindca aveam nevoie de o bona noua si efectiv la sfarsitul zieli eram sfasiati de faptul ca pentru fiecare persoana pe care am intalnit-o aceasta sluja ar fi fost inca un colac mic de salvare, insa noi il puteam oferi unei singure persoane... este dureros.

AnCuTzA
Va dau un exemplu....in Reghin cele mai multe salarii sunt intre 2.500.000 si 3.500.000 care nu acopera nici macar cheltuielile casei mai ales pe timp de iarna....Daca sunt mai multi salariati intr-o casa hai ca te mai descurci cumva dar altfel nu ai sanse...nici in chirie nu poti sta daca nu ai casa caci dai cel putin 3 mil pe luna,ce sa mai zic de mancare,care s-a scumpit intr-o veselie iar de haine....nu mai incape vorba....35% din populatia orasului are salar peste 4 milioane ...undeva pana in 8 milioane.Nu pun la socoteala medicii,avocatii si cei de la politie care au un salar de ramai fara plombite in gura.Ma refer doar la oamenii de rand.Cum apar ceva produse ieftine,nu conteaza ca sunt proaste,se cumpara caci sunt ieftine si la saracie unii considera ca sunt bune si acelea...La noi in casa intra cam.....25 mil lunar la 5 persoane si tot nu ajung.Nu sunt kiar asa mari preturile ca in bucuresti,nu la toate caci sunt multe produse fabricate aici in oras deci sunt mai ieftine iar chirie sunt ceva mai ieftine (3-4 milioane apartament cu 3-4 camere) dar deh...tot nu ajung....Sa speram ca se vor tzine de promisiune si vor face salariile de 300 de euro (minimul pe economie) si nu se vor juca in halul acesta cu preturile...daca vor creste atat de tare se va plange si presedintele ca n`are bani
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.