Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Retete De Prajituri
Discutii Despre Copii > Casnicie, Familie > Arta Culinara
Pages: 1, 2, 3
micri
Stie cineva sa-mi spuna si mie cum se face prajitura"Kashtalia"? 71.gif

8.gif
honey
nu stim , dar cand o pregatesti sa ne dai si noua o bucata 71.gif
micri
Ok!!!! u're welcome!!! 3.gif
Sper sa aflu!!!...e o specialitate a bucatariei libaneze(daca va place bucataria araba...yammy, yammy...eu una sunt topita dupa papa lor, mi se pare cea mai delicioasa bucatarie)5.gif

Prajitura asta, e un fel de panacotta italienesca dar mult mai delicioasa stropita cu sirop de miere si cu seminte de fistic ras...mori de buna ce e!!!!

Cred ca doar de la restaurantul lor, cu specific, o pot afla, ca nimeni vad ca n-o stie 35.gif !!!

8.gif
ellagiana
Micri, tastatura mea deja e luata de ape 35.gif ...

scriu si eu o reteta rapida de tort cu crema de cicolata:
Pt blat: 5 oua, o cana de faina, o cana de zahar, 5 linguri ulei, un plic praf de copt, coaja de lamaie
Se bat cu mixerul albusurile spuma si apoi se adauga treptat zaharul...se scoate mixerul si cu o lingura de lemn se incorporeza galbenusurile frecate cu putina sare in prealabil, faina, praful de copt stins cu o lingurita de otet si coaja de lamaie...se rastoarna compozitia intr-o forma unsa cu unt/margarina si se da la cuptor la foc moderat pt aprox. 30 min.

Pt crema: 6 oua, 300gr. cacao, 150-200gr.zahar
Se amesteca cu telul ouale intregi, zaharul si cacaoa si se pun la bain-marine pt 20 de minute, amestecandu-se bine...si gata crema!

Cand e rece, blatul se taie, se insiropeaza si se pune crema...se pot presara intre staturi nuci prajite si tocate, fructe din compoturi si se poate orna cu frisca, nuca de cocos...dupa imaginatie si ce ai prin casa!

Pofta bunaaaa!!! 35.gif
anka&bb
69.gif Ellagiana...

eu sunt lesinata dupa tot ce inseamna fructe de mare si .... 40.gif cand ai scris reteta aia cu creveti... se revarsau rauri-rauri de pofte peste mine... drept e ca sunt f scumpi... 300gr undeva in jur de 400.000 si chiar 6-700.000, in functie de marime sau firma care ii ambaleaza... eu as manca si caracatita, imi place la nebunie calamarul si mai fac paste cu fructe de mare sau calamari prajiti... asa ca reteta pe care ai scris-o este superba insa... de unde sa iau plantane (nici nu auzisem pana acum)?

insa eu vroiam sa va dau o reteta de tort cu ciocolata care se mai numeste si "BETIV" pentru ca - atentie! - contine si alcool! de aceea, atentie burtici si, mai ales, mamici care alaptati! mai bine renuntati la partea cu alcool pt bebici. in rest este f usor de pregatit si delicios!

reteta este:

un blat de ciocolata (gata facut, din comert - sunt ieftine si f bune... ca sa nu mai zic ca ne scutesc de multa munca)
se insiropeaza pe rand cele trei niveluri cu un sirop format dintr-un compot de visine in care (numai daca doriti si puteti 10.gif ) puneti si cateva linguri de visinata (de preferat de casa pentru ca este mai aromata decat cea de cumparat).
dupa ce s-au insiropat bine (dar nu excesiv ca sa nu se flescaiasca), pregatiti crema de umplut astfel: o cutie de Nutella sau Finetti (cam de 500 gr) se amesteca cu frisca batuta (eu pun o cutiuta de frisca de 200 gr batuta cu putin lapte) - puteti pune frisca dupa cum doriti: mai multa sau mai putina - si cu aceasta crema se ung succesiv blaturile.
pe masura ce umpleti tortul, puneti peste crema visine din compot sau din visinata si bucatele de nuca (nu foarte mari). daca doriti si va place fff mult ciocolata, puteti sparge bucatele mici de ciocolata de gatit si sa presarati langa nuci si visine...
la final, ornati deasupra cu crema de ciocolata, cu visine si frisca sau cu ce mai doriti voi...

va asigur ca este absolut delicios iar cui ii place ciocolata... este o desfatare pentru simturi... de asemenea, este foarte rapid (maxim 30 minute) si va poate salva atunci cand va pica cineva si nu aveti nimic la indemana...

sper sa va placa si daca il pregatiti sa imi spuneti impresiile!
meggy
Fetelor stie cineva o reteta de prajitura sub forma de chec, sau ma rog ceva fara crema, dar BUNNNN.
Multumesc!!!! 6.gif
ellagiana
chec cu cacao si stafide si nuci...eu fac reteta de blat de tort pe care-am scris-o mai sus si-i pun in ea stafide si nuci pisate, opresc putina deoparte pe care-o amestec cu cacao si o pun in forma de chec dupa ce o pun pe cea alba si-o amestec usor cu un cutit sa intre in aluat...cand e gata presar zahar pudra...cam asa fac eu chec si iese foarte bun.
mirandolina
Tarta cu visine
Fac aluatul ca la chec, il pun in forma si dupa aia pun visine curatate de samburi. Si e foarte buna!
honey
nu mai vorbesc cu voi 33.gif pai e frumos sa salivez in fata calculatorului ?!?!? 71.gif
meggy
Ellegiana super! L-am facut!! Mi s-a parut simplu si repede. Am mai pus in el si cateva buc de ciocolata de menaj alba si neagra. A iesit super!!! Pupici!!!
Mersi.

Mirandolina mi s-a parut interesanta si prajitura ta dar...nu am visine. M-am gandit sa pun alte fructe, dar pt azi am ales checul cu cacao, stafide si nuci.

A trebuit sa fac un chec pt niste musafiri care nu prea mananca prajituri cu creme, in plus alea cer mai mult timp. Maine la amiaza astept si parerea musafirilor despre chec.
41.gif
mirandolina
Eu eram innebunita anul trecut dupa tarta cu visine si ca sa fiu sigura ca le am in casa oricand mi se pune pata, mi-am pus la borcan cu aspirina. Cureti visinele de samburi, le lasi sa se scurga bine, le pui intr-o oala pe aragaz cu putin zahar, la foc mic, pana se topeste zaharul. Apoi pui visinele in borcane de 800g: un rand de visine, o aspririna sfaramata, iar un rand de visine, iar o aspirina, adica cam 5 aspirine la un borcan de 800g. Ii pui capac si le pastrezi in frigider. Acum e cam tarziu sa mai gasesti visine, dar la anul poti incerca. Eu am si acum visine de anul trecut si s-au mentinut foarte bine.
Am mai facut tarta asta si cu capsuni dar nu iese asa de buna, iar cu alte fructe nu am incercat.
Criss_B
M-a rugat o prietena sa-i trimit reteta de ciocolata de casa... M-am gandit ca mai sunt si altele care ar incerca sa-si faca singure o tava plina de ciocolata si sa o manance pe indelete 3.gif 10.gif 6.gif

Ingrediente ciocolata de casa:

500 gr. lapte praf (eu folosesc Raraul)
150 gr. cacao praf
1 kg zahar
1 pachet unt
300 ml apa
esenta de vanilie si migdale
optional miez de nuca, visine din visinata, nuca de cocos

*inainte de inceperea pregatirii propriu-zise: se cerne pe o foaie mai mare de hartie laptele praf si cacaoa (ca sa nu aiba cocoloase); se curata nucile si se taie marunt (nu e necesar sa fie date prin masina de nuca pt ca nu se mai simte in ciocolata); se scot visinele din visinata si se lasa la scurs; se scoate untul din frigider (se foloseste aproape la temperatura camerei); se tapeteaza tava de aragaz cu folie de plastic sau celofan si putin in sus, sa depaseasca marginile tavii.
*pregatirea propriu-zise: se pune apa + zaharul la foc iute; cand incepe sa faca clabuci mici (da in clocot) se micsoreaza focul si se mai lasa la fiert 8-10 min pentru a se lega siropul; se da jos de pe foc; se toarna esentele de vanilie si migdale; se toarna in ploaie laptele praf+cacaoa mestecandu-se incontinuu ca sa nu apara cocoloase; se adauga untul si se amesteca pana la omogenizare; se pune intr-un castron o cantitate de ciocolata (pe care o veti face bomboane de ciocolata cu visine din visinata), iar in ce a ramas se pun nucile; se toarna in tava si se la sa pe masa sa se raceasca (si sa se intareasca)

*bomboane de ciocolata cu visine din visinata: ciocolata pusa separat se ia cu lingurita si se pune in mana; se intinde usor si se pune visina in centru, apoi se imbraca in ciocolata (ca galustile cu prune) si se freaca intre palme sa se rotunjeasca; se tavaleste prin cacao sau nuca de cocos...

POFTA BUNA !!!
Criss_B
CITAT(meggy @ Sep 28 2005, 05:07 PM)
Fetelor stie cineva o reteta de prajitura sub forma de  chec, sau ma rog ceva fara crema, dar BUNNNN.
Multumesc!!!! 6.gif
[snapback]6482[/snapback]

Daca vrei iti pot spune si eu reteta de "tort" care o fac in ultimul timp (ori in forma de tort - rotunda, ori in forma de chec 3.gif )

"Tort" cu frisca si ananas

(este usor si se poate face tot timpul anului 3.gif )

4 oua
6 linguri de zahar
4 linguri de faina
1 varf cutit bicarbonat de sodiu
sucul de la 1/2 lamaie
coaja rasa de la o portocala si o lamaie
1/2 esenta de vanilie, 1 lingurita mica esenta de rom
frisca din 2 pliculete de Dr. Oetker
1 cutie compot de ananans
2-3 linguri de rom

* se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma pana sta pe tel bat,
* galbenusurile se freaca cu zaharul pana se fac spuma (merg si cu mixerul), apoi se adauga coaja rasa de la o portocala si o lamaie, 1/2 esenta de vanilie, 1 lingurita mica esenta de rom; intr-o parte se pune 1 varf cutit bicarbonat de sodiu care se stinge cu sucul de la 1/2 lamaie (devine efervescent cand se topeste)
*se amesteca usor sa nu se sparga efervescenta si spuma albusurilor cate o lingura de faina cu una de albus de ou, pana se termina toate (ultima lingura este de albus de ou); se omogenizeaza si se toarna in tava tapetata cu hartie (eu am cuptor care arde si e mai simplu si mai usor sa scot hartia de pe blat cu tot cu ceea ce e ars 40.gif )...
*se da la cuptor si se scoate cand s-a facut... cand s-a racorit se poate orna
* se taie in 2-3 parti egale (pe orizontala); sucul de la compot se poate lungi cu niste zagar caramel facut din 2 linguri de zahar si o cescuta de apa dupa ce s-a caramelizat si se poate imbogati pentru aroma cu 2-3 linguri de rom; fructele de ananans se taie bucatele mici...
*se pune prima parte din blat pe platou, se insiropeaza cu siropul din zahar caramel cu suc de ananas, se pune un strat de frisca si se "impaneaza" bine cu bucatele mici de ananas; se procedeaza la fel cu urmatoarea parte de blat; la partea de sus se insiropeaza cu tot ce a mai ramas din sirop si se pune numai un strat de frisca sa imbrace "tortul"... se orneaza cu bucati de ananas mari, frisca (se poate pune un varf de lingurita de cacao intr-o lingurita de frisca si se orneaza cu "frisaca neagra" 3.gif , se mai pot pune fructe din alte compoturi - piersici, struguri; fructe crude - kiwi, capsuni, portocala curatata de pielita... ce aveti prin casa... nu conteaza insa daca puneti numai ananas - iese si asa bun 69.gif 71.gif )
mirandolina
Vai Criss nici nu stii ce bucurie mi-ai facut cu reteta de ciocolata de casa. Unde insa se gaseste laptele asta praf de care spui? La alimentara, la farmacie, pentru ca eu nu am mai vazut de multa lapte praf simplu fara zahar sau arome cum este Darling sau Malita de exemplu? 8.gif
Criss_B
CITAT(mirandolina @ Oct 2 2005, 02:38 AM)
Vai Criss nici nu stii ce bucurie mi-ai facut cu reteta de ciocolata de casa. Unde insa se gaseste laptele asta praf de care spui? La alimentara, la farmacie, pentru ca eu nu am mai vazut de multa lapte praf simplu fara zahar sau arome cum este Darling sau Malita de exemplu? 8.gif
[snapback]6781[/snapback]

Pai gasesti la en-gross, la hipermarket-uri, chiar si la boutique-ul din colt... cel putin la mine se gaseste 3.gif 10.gif ... ultima ciocolata am facut-o insa cu Bebelac 35.gif si am pus aproape dublu cacao si lapte praf o cutie intreaga (700gr) si parca tot a iesit moale... a mers insa facuta "bomboane cu visine" 71.gif si asa lumea nu a stiut ca nu mi-a iesit ciocolata cam cum ar fi trebuit 18.gif
Totusi, nu iti recomand Malita sau Darling, mama a incercat sa faca si nu i-au reusit... e adevarat ca s-a dres cu visinele 69.gif si a scapat, dar e mai bine ca pentru prima oara sa faci ciocolata cum este la reteta si mare grija - cu ceasul in mana...
ellagiana
yammyyyyyyyyyyyy-yammyyyyyyyyyyyyyyy, Criss! ce-as mai manca si eu ciocolata facuta dupa reteta ta! o s-o fac cand o sa am musafiri, sa-i dau pe spate, dar mor de ciuda ca trebuie sa ma abtin si o sa gust doar asa putin ca sunt in pom cu kilele si Karina e agitata 40.gif , daca-i mai dau si ciocolata incepe sa mearga 21.gif
Criss_B
CITAT(ellagiana @ Oct 3 2005, 03:28 AM)
yammyyyyyyyyyyyy-yammyyyyyyyyyyyyyyy, Criss! ce-as mai manca si eu ciocolata facuta dupa reteta ta! o s-o fac cand o sa am musafiri, sa-i dau pe spate, dar mor de ciuda ca trebuie sa ma abtin si o sa gust doar asa putin ca sunt in pom cu kilele si Karina e agitata 40.gif , daca-i mai dau si ciocolata incepe sa mearga  21.gif
[snapback]6866[/snapback]

eu iti recomand sa mai faci una de proba inainte... i-o dai sotului sa o manance, mai iei si tu una-doua bucatele pe zi pana se termina, ca nu o fi foc... si pe Karina o linistesti daca mai bei si tu ceai de musetel cu tei si sunatoare... incearca 3.gif 11.gif
meggy
Maaaaaaaaaamaaaaaa......pai eu nu mai trec pe aici ca imi vine sa tot fac prajituri....bineinteles problema este ca o sa mananc de o sa crap.... 20.gif . Dar oricum o sa fac un tort vineri ca implinim 5 ANI de cand ne-am casatorit....Asa ca probabil o sa-l fac pe cel cu ananas si frisca. Am mai mancat la o prietena tot ceva asemanator cu frisca si ananas....si a fost super. Ma gandesc totusi daca nu trebuie sa fac blatul mai mare, ca sa fie si tortul mai mare....Vai ce pofta am de ceva dulce....da' nu mai fac pana vineri. Gata. Poate totusi niste clatite 3.gif . Va pup. :
6:
codruta
oare ce caut eu aici?? 107.gif
Criss_B
CITAT(meggy @ Oct 3 2005, 05:16 PM)
Maaaaaaaaaamaaaaaa......pai eu nu mai trec pe aici ca imi vine sa tot fac prajituri....bineinteles problema este ca o sa mananc de o sa crap.... 20.gif . Dar oricum o sa fac un tort vineri ca implinim 5 ANI de cand ne-am casatorit....Asa ca probabil o sa-l fac pe cel cu ananas si frisca. Am mai mancat la o prietena tot ceva asemanator cu frisca si ananas....si a fost super. Ma gandesc totusi daca nu trebuie sa fac blatul mai mare, ca sa fie si tortul mai mare....Vai ce pofta am de ceva dulce....da' nu mai fac pana vineri. Gata. Poate totusi niste clatite  3.gif . Va pup. :
6:
[snapback]6913[/snapback]

Hai sa-ti arat tortul meu pentru ruperea turtei Sonyei 3.gif si e din cel cu ananas si frisca 10.gif 6.gif si stai sa vezi cum mananca ea din tortulet 71.gif
meggy
Criss........ 11.gif . Sonya este o scumpa. Si tortul arata ...super. Mersi. 6.gif 8.gif
Criss_B
CITAT(meggy @ Oct 4 2005, 02:24 PM)
Criss........ 11.gif . Sonya este o scumpa. Si tortul arata ...super. Mersi. 6.gif  8.gif
[snapback]7033[/snapback]

Merci 9.gif 8.gif ... nu a iesit foarte aspectuos (nu arata ca cele de cofetarie), dar a fost gustos 69.gif
meggy
Pai sincer mie nu imi plac torturile de la cofetarie, ce-i drept toate arata super, dar cand gusti din el....exact la asta te opresti...doar gusti ca mie una nu-mi plac, sunt tare gretoase, sunt convinsa ca sunt si torturi bune la cofetarie, dar eu prefer alea de casa facute cu ingrediente cat de cat naturale nu tot felul de inlocuitori... 6.gif
honey
aspectuos- neaspectuos , cu frisca , ciocolata sau ce mai vretzi voi , SHAAAAAAAARE !!!!! 10.gif
freedelia
Criss, saru mana pt reteta de ciocolata, ca nu mi-ar fi venit ideea sa fac...acum am terminat-o si toata familia linge cratite. Si io pe langa ei, dar mai cu grija, de frica kilogramelor astora nesuferite. Mersi.
Criss_B
CITAT(freedelia @ Oct 5 2005, 08:27 PM)
Criss, saru mana pt reteta de ciocolata, ca nu mi-ar fi venit ideea sa fac...acum am terminat-o si toata familia linge cratite. Si io pe langa ei, dar mai cu grija, de frica kilogramelor astora nesuferite. Mersi.
[snapback]7292[/snapback]

11.gif mai ziceti ce aveti pofta 5.gif poate stiu sa fac si va dau reteta 3.gif ca eu va dau doar retete pe care eu le-am facut, ca sa va pot spune si cum s-o dregeti daca cumva o smintiti pe undeva 71.gif ca asta am facut si eu, si nu o data 9.gif 21.gif
Kittycutza
fetelor...va scriu si eu o reteta simpla de facut si genial de buna..

Pricomigdale

-6 albusuri,
-300 g zahar,
-200 g nuci
-30 g faina
-10 picaturi de esenta de migdale
-1 pachetel de zahar vanilinat
-20 g zahar pudra

Se dau nucile prin masina,se amesteca cu zaharul,se adauga albusurile nebatute si se incalzeste compozitia pe aragaz.Se adauga zaharul vanilinat,esenta de migdale si faina.
Se imbraca o forma in hartie (eu folosesc tava pur si simplu..din dotarea cuptorului..si cand nu am hartie cerata...pun folie de aluminiu pur si simplu)si cu ajutorul unui cornet(daca nu aveti special pentru turnat aluatul de prajituri-se poate face foarte simplu dintr-o bucata de hartie..la fel ca un cornet in care pui semintele...sau..daca si asta vi se pare prea greu se poate turna aluatul pur si simplu cu o lingurita..ca pe galuste)se toarna gramajoare rotunde.
Se presara cu zahar pudra,si se coc la foc potrivit.Se uda hartia pe dos si apoi se dezlipesc.
Pofta buna!
Kittycutza
si mai am una..tot din secretele mele delicoase..

Prajitura BonBon

pentru foi:

5 albusuri se bat spuma cu 250 de g zahar si cu 250 de g nuca macinata

Se coc pe dosul tavii (pe hartie pergament-folia de aluminiu e foarte buna in cazul in care nu aveti) un sfert de ora.

pentru crema:

1 margarina+250 g zahar+galbenusile(5)+2 linguri sau chiar 3 de cacao,1 pliculet zahar vanilinat.

Se raceste si se umplu foile(si deasupra).

Pofta buna!
elenado
Dragelor, ajutati-ma cu o reteta de tarta pe care sa o adaptez fructelor din orice sezon. Trebuie sa invat si eu sa fac, pentru ca imi plac foarte mult tartele.
despre copiidespre copii
kry
tarta cu..mere
intr-o cratita, se topesc cam doua cani de zahar, se adauga un pachet de margarina si merele curatate si taiate in 4 (sau cum reusesti).Le lasi pe foc cat timp prepari separat un blat de tort din 6-8 oua, pe care il torni peste mere si le dai la cuptor.
cand este copt blatul, scoti tarta si o rastorni pe un platou. o poti orna cu frisca sau o poti servi calda.
pofta buna 8.gif
elenado
Multumesc pentru reteta, maine am ce face bun!
Daca iti doresti un bebe si acesta va dori sa apara zilele astea....vei naste cam in aceeasi perioada cum am nascut-o eu pe Lidia...pe 14 iulie....Succes si spor la treaba, cat mai des si cat mai bine, cu multa dragoste...stai mai mult intinsa in pat, vreo ora si cam asta e reteta pentru un bebe reusit...Astept sa-mi dai vesti bune!
mirandolina
Stie cineva o reteta de crema de zahar ars, dar care sa iasa sigur?
kry
Multumesc Elenado, imi doresc foarte mult un bebe si as fi incantata sa am un racusor, asa ca al tau. Sper sa ma ajute Dumnezeu .
6.gif
elenado
Si eu sper sa te ajute Dumnezeu, ai sa vezi cum o sa-ti schimbe total viata in bine un copil. Eu sunt foarte fericita! Te rog sa-mi trimiti un mesaj daca ai reusit...de data asta sau daca mai trebuie sa astepti un pic. Sunt alaturi de tine!
despre copiidespre copii
Criss_B
CITAT(kry @ Oct 18 2005, 07:28 AM)
Multumesc Elenado, imi doresc foarte mult un bebe si as fi incantata sa am un racusor, asa ca al tau. Sper sa ma ajute Dumnezeu .
6.gif
[snapback]9868[/snapback]

CITAT(elenado @ Oct 18 2005, 07:19 PM)
Si eu sper sa te ajute Dumnezeu, ai sa vezi cum o sa-ti schimbe total viata in bine un copil. Eu sunt foarte fericita! Te rog sa-mi trimiti un mesaj daca ai reusit...de data asta sau daca mai trebuie sa astepti un pic. Sunt alaturi de tine!
[snapback]9868[/snapback]

fetele... aici vorbim de "retete de prajituri" 68.gif 33.gif
elenado
CITAT(Criss_B @ Oct 19 2005, 12:42 PM)
fetele... aici vorbim de "retete de prajituri"  68.gif  33.gif
[snapback]10380[/snapback]

Am vrut sa-i fiu alaturi doar, nu va suparati pe noi...isi doreste si ea un bebe....
despre copiidespre copii
Criss_B
CITAT(elenado @ Oct 19 2005, 01:37 PM)
Am vrut sa-i fiu alaturi doar, nu va suparati pe noi...isi doreste si ea un bebe....
despre copiidespre copii
[snapback]10443[/snapback]

nu cred ca se supara nimeni, doar ca imi este destul de greu sa mut "retetele de facut bebei frumosi" acolo unde le este locul... asa ca sa vedem ce prajituri mai facem azi:

Fursecuri cu stafide
-simplu si foarte usor-

3 oua
o cana zahar
o cana ulei
o cana stafide
faina (cat cuprinde 3.gif )
esenta de vanilie si rom
coaja rasa de lamaie si/sau portocala

* se pun toate una peste alta in castron si se amesteca cu furculita, faiana se pune pana cand compozitia ajunge de consistenta branzei de vaci din comert (sa nu curga din lingurita)...
* se ia cu lingurita si se pune in tava data cu ulei (eu folosesc tavite teflonate si nu se prind nici daca uit sa pun ulei) la distanta intre ele ca se umfla si se intind 3.gif ...
* se dau la cuptor (incins in prealabil) circa 5 minute, apoi se intorc...
* sunt gata cand incep sa devina portocalii la baza...
* daca compozitia e prea subtire fursecurile se intind si devin ca cele din comert, ba chiar devin mai crocante (din cauza zaharului care le intareste) dar se pot arde mai usor...
* daca nu aveti stafide prin casa merge cu o bucata de ciocolata uscata data pe razatoare - se pune compozitia in tava cu lingurita, apoi se presara pe deasupra ciocolata rasa si bucatele de ciocolata - ies super (pentru cei care adora ciocolata)
mirandolina
Totusi, crema de zahar ars nu stie nimeni sa faca? 20.gif
kry
Crema de zahar ars
Ingrediente

- 2 cani de zahar
- 3/4l lapte
- 6 oua
- zahar vanilat (un pliculet)
- coaja de portocala rasa

Mod de preparare

Zaharul se pune la topit intr-o cratita.
Se incalzeste laptele.
Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul vanilat. Se adauga peste acestea laptele cald si coaja de portocale rasa. Amestecul rezultat se toarna in cratita tapetata cu zaharul topit.
Se pune in cuptor (preincalzit) pana cand se intareste si prinde o culoare maronie.
Se serveste rece.

Criss scuze , ce sa fac, dulciurile imi ies dar bebele inca nu. N-am vrut sa te suparam.
53.gif
mirandolina
Multumesc kry, dar reteta asate de crema de zahar ars am facut-o si nu mi-a iesit prea bine. Zaharul ars cred ca a fost prea ars si avea un gust dulce amarui, de m-am ingretosat pana in adincul sufletului 17.gif . Multumesc oricum.
elenado
Chiar nu stie nimeni cum se fac tartele, cu crema si gelatina, genul celor care se gasesc in cofetarie? Kry mi-a scris o reteta pentru tarta cu mere, dar as vrea ceva si cu crema.... 63.gif
despre copiidespre copii
mirandolina
Eu am facut ceva de genul asta anul trecut, dar nu am reusit-o din cauza ca nu am nimerit blatul. Ma duc sa caut reteta ca nu o am la indemana, dar sa stii ca este un pic cam migaloasa.
mirandolina
Tarta cu fructe pt Elenado

Blatul: 150g margarina, 1 ou, 4 linguri de zahar, 2 linguri de apa, , 1 varf de lingurita de bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie, 250g faina alba, putina sare.
Se amesteca margarina, zaharul, oul, bicarbonatul, apa, sarea si faina si se face un aluat care se intinde in tava pentru tarta ( rotunda si ondulata pe margine) care a fost unsa si tapetata cu faina. Se intinde bine ca sa imbrace bine forma. Se lasa la copt 20- 30 min, depinde de cuptor. Se lasa sa se raceasca in forma, deaoarece aluatul fiind fraged se poate rupe.

Se prepara sarlota ( eu am folosit sarlota de vanilie dr. oetker sau darlig) conform instructiunilor de pe plic, parca cu 500 ml lapte si 4 linguri de zahar. Se lasa sa se raceasca, apoi se toarna in tarta. Se adauga fructele, frumos asezate ( eu am folosit visine).

La sfarsit se prepara un jeleu ( se gaseste de cumparat la supermarket - un plic mic, dr. oetker) conform instructiunilor si se toarna cald peste tarta. Se lasa sa se raceasca si ...pofta buna.

Sper sa iti iasa, eu am cautat reteta de tarta cu fructe pe internet si am gasit doua pe care le-am combinat. Ce nu a iesit bine la tarta mea a fost aluatul care a fost prea gros si prea cu gust de paine. Continul a fost excelent, dar pana la urma s-a mancat toata.

Mult succes si sa-mi spui si mie cum ti-a iesit. 8.gif
elenado
Saptamana viitoare cred ca am sa fac si am sa-ti spun cum a iesit. Sper sa-mi reuseasca. Deja mi-e pofta...Multumesc pentru reteta. Nu am crezut ca e asa greu de gasit...
despre copiidespre copii
codruta
CITAT(Criss_B @ Oct 19 2005, 12:42 PM)
fetele... aici vorbim de "retete de prajituri"  68.gif  33.gif
[snapback]10380[/snapback]

21.gif 21.gif 21.gif
Exact: i-a dat reteta de prajitura , cu ochisori, care se pune la dospit 9 luni si iese dulce-dulce 8.gif
Criss_B
iaca aici dulce-dulce de martipan (cine are "retete" pentru ei???)
codruta
brrr, cand am vazut pozele am crezut ca-s ca fetita aia nascuta la 22 de saptamani 13.gif
apoi am citit ca-s de martipan 10.gif
mirandolina
Ma fetelor, lasati-o incolo m-am ingrozit cand i-am vazut!! 13.gif
elenado
CITAT(codruta @ Oct 20 2005, 10:56 PM)
21.gif  21.gif  21.gif
Exact: i-a dat reteta de prajitura , cu ochisori, care se pune la dospit 9 luni si iese dulce-dulce 8.gif
[snapback]11091[/snapback]

Si inca ce dulce...Cred ca am sa mai fac o prajitura ca asta intr-o buna zi...
despre copiidespre copii
kry
11.gif 11.gif 11.gif
clapping.gif
6.gif
multumesc de reteta fetelor
pupici
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.