Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Discutii Despre Prematuri
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Despre Copii > Prematuri
Pages: 1, 2, 3
micri
Mamici de gagalici mici haideti sa vorbim si despre puii vostri mici, mici 52.gif!!!!
AdrianaC
Din cate am inteles, orice bebe nascut pana in saptamana 37 se considera a fi prematur. De la ce varsta a sarcinii are totusi sanse un bebe mic sa scape si sa fie si sanatos ?
littleone
Draga AdrianaC,
Nu stiu cat de intemeiate sunt sfaturile mele (eu sunt la prima sarcina), dar pot sa-ti spun ce am citit: copiii nascuti inainte de 32 saptamani se afla la nivelul maxim de risc. Cum tu ai depasit 32 de saptamani, eu zic ca stai binisor. Pe de alta parte,faptul ca ai nascut anterior un copil prematur te expune unui risc de 20%-40% de a avea o noua nastere prematura.
In ceea ce priveste semnele de nastere prematura, am inteles ca trebuie sa simti contractii mai dese. Cel mai indicat ar fi sa consulti doctorul, pentru ca el isi poate da seama mai bine.
AdrianaC
Littleone,

Multumesc pentru raspuns. Cred ca joi voi gasi raspunsul la toate nelinistile mele din ultima vreme, pentru ca am programare la doctorita care imi urmareste sarcina si ar trebui sa isi dea seama daca e ceva in neregula.
butterfly
adriana,am o prietena care a nascut la 35 sapt si bb-le a fost perfect sanatos.a stat ceva timp in incubator ca nu a avut parca rinichi 40.gif (nu stiu exact)bine dezvoltati,dar acum are deja 3 luni si totul e ok
durerile din partea joasa a abdomenului nu e un semn ca vei naste prematur(bineinteles,sunt si exceptii)la mine la 7 luni jumate,deci tot pe-acolo 34-35 sapt au inceput durerile acelea.de multe ori nu puteam sta mai mult de 10 min in picioare,ma durea f tare si totusi am nascut la 41,2 sapt.concluzia a fost:un bb mare care apasa acolo jos
Minola
eu am nascut la 36 sapt fetita mea a avut 3,040kg si 51 cm si nu a avut nicio problema asa ca nu consider ca pana in 37 sapt se considera copilul prematur
eu cred ca ceea ce este ft important este ca,copilul sa fie sanatos si sa nu aiba probleme nu cred ca 2,3 saptamani sunt ft importante
mirandolina
Adriana, eu zic sa stai linistita. Nu cred ca e vorba de o nastere prematura, mai ales ca nici pe primul bb nu l-ai nascut prematur( la 37 de saptamani e considerat la termen). Poate ca sarcina asta e putin diferita de prima si ce simti acum, nu ai simtit prima data. Insa simptomele pe care le prezinti tu le am si eu. Eu sunt acum la 38 de saptamani, iar arsurile m-au chinuit si pe mine noaptea. Incearca cu antiacide (mallox comprimate sau dicarbocalm - dar e cam slab) nu fac rau in timpul sarcinii sau poti sa bei lapte dulce. Si nopatea mai pune o perna sub cap, sa fie putin mai sus decat restul corpului, ca sa nu iti vina acidul din stomac in gat. Cat despre dureri abdominale, bb impinge atat de tare in oasele bazinului ca am impresia ca mi le muta.
Multa sanatate si ai grija de tine. 8.gif
AdrianaC
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Desi suna aiurea, ma bucur sa aud ca nu sunt singura care are aceste simptome. Nu ma bucur ca suferiti si voi, Doamne fereste, dar ma bucur ca inseamna ca e ceva normal si nu trebuie sa ma sperii.

Aseara am incercat sa iau No-Spa inainte de culcare si am baut si un pahar cu lapte cum m-ati invatat voi si a fost mult mai bine. Am dormit in sfarsit neintoarsa toata noaptea.

Cu chiu cu vai, mai e putin si se va termina acest chin (nu ca nu ar veni altul dupa ... 21.gif )
bocanila
[attachmentid=88]Buna,Adriana.Eu am nascut la 34 de saptamani un baietel de 2,100kg si 44 cm.Acum are 3 luni si nu am avut probleme cu el.Il alaptez si a luat foarte bine in greutate si daca-l vezi nici nu spui ca a fost nascut prematur.Eu iti urez sa ai o nastere usoara si ai credita in DUMNEZEU pentru ca totul depinde de El.
AdrianaC
CITAT(bocanila @ Oct 19 2005, 09:43 AM)
[attachmentid=88]Buna,Adriana.Eu am nascut la 34 de saptamani un baietel de 2,100kg si 44 cm.Acum are 3 luni si nu am avut probleme cu el.Il alaptez si a luat foarte bine in greutate si daca-l vezi nici nu spui ca a fost  nascut prematur.Eu iti urez sa ai o nastere usoara si ai credita in DUMNEZEU pentru ca totul depinde de El.
[snapback]10310[/snapback]

Sa-ti traiasca baietelul si sa fie sanatos si fericit si voi pe langa el !!!

Multumesc pentru urari si sper sa ma apropii cat se poate de mult de termen.
elle
CITAT(MINOLA @ Oct 17 2005, 08:52 PM)
eu am nascut la 36 sapt fetita mea a avut 3,040kg si 51 cm si nu a avut nicio problema asa ca nu consider ca pana in 37 sapt se considera copilul prematur
eu cred ca ceea ce este ft important este ca,copilul sa fie sanatos si sa nu aiba probleme nu cred ca 2,3 saptamani sunt ft importante
[snapback]9783[/snapback]

draga, este prea putin important ceea ce consideri tu, dar oamenii de stiinta considera k tot ceea ce se naste sub 37 de saptamani se considera a fi fat prematur.
iar in ceea ce priveste 2,3 sapt.habar n-ai tu cate se pot skimba in viata intrauterina, dar te poti documenta dak vrei sa dai sfaturi inteligente si la obiect.
AdrianaC
Intradevar, pana in saptamana 37 se considera a fi prematur.
Incepand cu sfarsitul saptamanii 37 (inceputul saptamanii 38) si pana in saptamana 42 se considera a fi la termen.

La sfarsitul saptamanii 37 fatul are in medie cca 3kg si 52 cm lungime.

Pentru a spune ca un fat s-a nascut prematur sau nu, nu sunt luate in calcul numai greutatea si lungimea copilului, ci si modul in care s-au dezvoltat si gradul de dezvoltare al organelor interne, etc, etc.

In plus, in saptamana 37 si 38, copilul poate sa ia in greutate cca 40 - 50 g / zi, deci 2 saptamani ar insemna un plus de 560 - 700 g.

Dupa saptamana 38 fatul nu mai ia foarte mult in greutate.
elle
CITAT(AdrianaC @ Nov 9 2005, 04:14 PM)
Intradevar, pana in saptamana 37 se considera a fi prematur.
Incepand cu sfarsitul saptamanii 37 (inceputul saptamanii 38) si pana in saptamana 42 se considera a fi la termen.

La sfarsitul saptamanii 37 fatul are in medie cca 3kg si 52 cm lungime.

Pentru a spune ca un fat s-a nascut prematur sau nu, nu sunt luate in calcul numai greutatea si lungimea copilului, ci si modul in care s-au dezvoltat si gradul de dezvoltare al organelor interne, etc, etc.

In plus, in saptamana 37 si 38, copilul poate sa ia in greutate cca 40 - 50 g / zi, deci 2 saptamani ar insemna un plus de 560 - 700 g.

Dupa saptamana 38 fatul nu mai ia foarte mult in greutate.
[snapback]16731[/snapback]

ai perfecta drepatate, iar eu, din graba am strecurat o greseala pe care am rectificat-o 10.gif (scrisesem peste 37 in loc de sub 37)
melapitica
Bine v-am gait! Ma numesc Mihaela am doua fetite, Maria Andreea nascuta pe 07.09.1994, la 37 de saptamani cu 2.200 gr., considerata prematur si Ioana Gabriela nascuta pe 04.10.2004, la 35 de saptamani cu greutatea de 1.350gr., binenteles si ea nascuta prematur.
Eu despre Ioana vreau sa va vorbesc, pt. ca acum am inteles mai mult ce inseamna prematur si de ce este un pericol sa nasti mai devreme de termen. Eu am avut probleme mari cu aceasta sarcina, deoarece mi-a fost descoperita o boala de coagulare a sangelui- sindrom de hipercoagulabilitate- cu risc mare de accident vascular. Pe toata perioada sarcinii am facut injectii cu un anticoagulant, Clexane si am luat si o aspirina f. mica , ThromboAss, in urma acestei boli prin luna a saptea mi s-a declansat hipertensiunea si am fost internata in spital, la Municipal, pe 04.09.2004 cu tensiune 18 cu 11, la un pas de eclampsie. Am stat o saptamana in spital, pana mi s-a stabilizat tensiunea, am plecat acasa dar din pacate dupa aproximativ o saptamana, respectiv pe 17.09.2004 m-am reintors in spital tot cu tensiune mare si am ramas internata pana pe 29.10.2004. Totdeauna ii voi multumi dr. Badiu, ca mi-a descoperit aceasta boala, ca a avut grija de mine si de bebica mea. La prima internare doctorul mi-a facut o perfuzie cu niste fiole, nu mai stiu exact denumirea lor, pentru a pregati plamanii bebelusului pentru o nastere prematura si mi-a spus ca dupa aproximativ doua saptamani mai trebuie sa fac o perfuzie de acelasi fel. Dr. ma pregatea pentru o nastere prematura, care de altfel s-a si intamplat, eu trebuind sa nasc pe 03-04.11.2004. Am nascut asa cum v-am spus pe 04.10.2004, la 35 de saptamani, normal, o nastere foarte usoara, o fetita de 1.350gr. Ioana a stat la terapie intensiva cam cinci zile, iar dupa aceea a stat in continuare la incubator, dar la salonul de prematuri. Ii multumesc domnului ca a fost sanatoasa si mancacioasa si asa cum ii spuneau asistentele, a fost de la inceput si este si in continuare o zgatiuta. Nu doresc nimanui sa treaca prin ce-am trecut noi, pentru ca in prima saptamana neonatologul nu ne-a dat nici o speranta, ne-a spus ca abia dupa prima saptamana poate sa stea de vorba cu noi. Dar lucrurile au mers bine, eu m-am rugat foarte mult la Maica Domnului, ruga mi-a fost fost ascultata si Ioana este un copil normal, sanatos si este foarte nazdravna. sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea, dar am vrut sa o aflati si voi si sa stiti ca intotdeauna greutatile sunt invinse prin ruga.
Mihaela, Maria si Ioana Nazdravana
lali
multa sanatate si numai bine la voi si la bebei
si eu am un bebe prematur si stiu ce inseamna
lali
chrisalmasan
Buna !
Va scriu in numele surorii mele care a nascut pe data de 21 ianuarie un baietel la 27 -28 de saptamani ,deci prematur. La cateva zile de la nastere medicii au fost nevoiti sa ii administreze surfactant pt ca nu mai respira bine si ca efect secundar surfactantul da uneori hemoragie craniana . El a avut gradul 2 spre 3 ,hemoragie intraventriculara . Acum respira singur , ii adinistreaza prin sonda nazogastrica lapte matern a luat in greutate , de la 900 de grame cat a avut la nastere acum are 1 kg . dar astazi ne-au spus ca datorita hem cerebrale o mica parte din masa cerebrala a fost distrusa si probabil o sa aiba probleme neuro motorii si va trebui sa faca terapie de recuperare
I-a fost adm si oxigen in concentratiii f mari pe o perioada de cateva ore si s-ar putea sa faca si complicatii oftalmologice
Oricum noi avem incredere in Dumnezeu ca le va randui pe toate si ii va da sanatate lui Vladut si putere sa creasca mare si voinic.
Astept parerile voastre si daca cunoasteti cazuri asemanatoare sa imi povestiti
Va multumesc!
jeni
CITAT(chrisalmasan @ Feb 17 2006, 03:59 PM)
Buna !
  Va scriu in numele surorii mele care a nascut pe data de 21 ianuarie un baietel la 27 -28 de saptamani ,deci prematur. La cateva zile de la nastere medicii au fost nevoiti sa ii administreze surfactant pt ca nu mai respira bine si ca efect secundar surfactantul da uneori hemoragie craniana . El a avut gradul 2 spre 3 ,hemoragie intraventriculara . Acum respira singur , ii adinistreaza prin sonda nazogastrica lapte matern a luat in greutate , de la 900 de grame cat a avut la nastere acum are 1 kg . dar astazi ne-au spus ca datorita hem cerebrale o mica parte din masa cerebrala a fost distrusa  si probabil o sa aiba probleme neuro motorii si va trebui sa faca terapie de recuperare
  I-a fost adm si oxigen in concentratiii f mari pe o perioada de cateva ore si s-ar putea sa faca si complicatii oftalmologice
  Oricum noi avem incredere in Dumnezeu ca le va randui pe toate si ii va da sanatate lui Vladut si putere sa creasca mare si voinic.
    Astept parerile voastre si daca cunoasteti cazuri asemanatoare sa imi povestiti
                                        Va multumesc!
[snapback]43737[/snapback]

Draga mea, eu cand am fost gravida am tot stat prin spital ca am avut probleme. Acolo evident erau si alte gravide care avea probleme. Am cunoscut in salon cu mine o tipa care a nascut in a 25-a saptamana. Copilul dupa cate mi-a spus avea doar 600 sau 700 gr. Si dupa ce am nascut la cateva luni, am intalnit-o pe hol si m-a invitat intr-o incapere unde erau incubatoarele sa-i vad fetita. Era foarte micuta, insa lua bine in greutate si era sanatoasa. O alta mamica care era gravida insa mai avea un copil care se nascuse prematur in a 26-a saptamana mi-a povestit ca acum copilul are 5 ani si e super sanatos, super voinic la fel ca si celilalti copii nascuti la termen. Cu incredere in Dumnezeu si cu ajutorul medicilor eu cred ca totul o sa fie bine. Eu sunt optimista si va uraz tot binele din lume mwah.gif
lali
chrisalmasan
te inteleg perfect
eu am un bebe care acum are 9 luni, mi sa dezlipit placenta si a trebuit scos de urgenta din mine ca altfel murea la 30 de sapt.
dupa ce sa nascut a avut probleme mari cu plamanii, nu a respirat singur , si a si pierdut f. mult sange cand am pierdut si eu, i sa administrat de 7 ori sange in spital
a avut nevoie de 2 doze de surfactant, prima ia dat-o spitalul, au spus ca au facut sacrificiul acela , precis a ramas de la alt caz de dinainte(cand am scris sacrificiu m-am referit ca spitalul avea 6 miliarde de lei datorii)
prima doza a primit-o in prima zi iar apoi sa facut o sedinta in care au fost ca daca nu mai primeste si a 2-a moare, asa ca sotul a fugit la cluj, ca oradea nu face parte din ceva organizatie pt. medicamente, si i-au administrat-o
am intrebat asistentele ca daca au fost cazuri
cand nu au avut parintii bani pt. surfactant ce s-au intamplat cu copii(35 mil.)
stiti ce , nu??
au murit
apoi o sapt. a stat la incubator , nu a respirat singur ce doar cu ajutorul unor sonde introduse pana in plamani, si apoi inca 2 luni tot la incubator, timp in care eu m-am muls si i-au dat lapte cu sonda pana in stomac
am uitat, sa nascut cu 1600kg. si a scazut la 1400kg.
asa ca , vreau sa-ti spun , multa sanatate, si acolo sus e cineva care are grija de noi(noi am chemat preotul a 2-a zi si l-am botezat acolo in spital, ca nu avea sanse sa traiasca)
Mitzi76
Am inteles ca pentru problema la ochisori se intervine chirurgical chiar dupa tratamentul cu oxigen hiperbaric. Ar fi bine sa intrebati!!!
lali
da, chirurgical
Anna
CITAT(lali @ Feb 12 2006, 07:31 PM)
multa sanatate si numai bine la voi si la bebei
si eu am un bebe prematur si stiu ce inseamna
lali
[snapback]42099[/snapback]

Lali, am vazut pozele cu BB-ul tau la incubator, si sincer am plans, am mai citit si povestea lui Tudor, si altele pe forum si m-am ingrozit!
Va doresc tuturor putere si speranta!
Nimic nu se compara cu durerea unei mame!

Sanatate la bebici si parinti!
cinciulaur
Imi pare rau pt. sora ta. Sper ca Dumnezeu va avea grija de amandoi si-l va lasa pe bebic sa se bucure de viata.
lali
mersi anna 8.gif
Stefana
Salut! Si eu sunt o mamica de prematur. Am nascut la 31 de saptamani dupa o sarcina ingrozitor de grea! As putea spune ca nasterea a fost o usurare pt mine, nu stiu daca mai rezistam psihic inca 7-8-9 ! saptamani! Am fost diagnosticata cu placenta previa, iar la 26 de saptamani am ajuns in spital cu hemoragie si nu am mai plecat de acolo, pana cand as fi implinit 37 de sapt!!! 2.gif .
Pana la nastere am avut doua hemoragii nasoale, care s-au oprit miraculos cand am ajuns la reanimare! Pentru mine asta a fost clar un semn, ca fetita pe care urma sa o nasc vrea sa traiasca si lupta pt asta, ceea ce mi-a mai dat putere!! La 29 de sapt m-au apucat contractiile, iar dr care m-a urmarit in sarcina (o sa-i fiu vesnic recunoscatoare!!!) si-a dat seama ca nu mai pot sa trag de mine si m-a pregatit pt o nastere prematura, facandu-mi niste injectii (Celestone) menite sa ajute la maturarea plamanilor bb-ului. Neonatologul mi-a spus ca injectiile alea au salvat viata fetitei mele! Si norocul nu m-a parasit aici...
In mod normal, la placenta previa se naste prin cezariana. In seara in care mi s-au rupt membranele, fiind duminica, dr meu nu a raspuns la tel si a trebuit sa nasc cu medicul de garda, care m-a dus la echo si dupa ce s-a uitat putin, a spus ca nu e cazul de cezariana, copilul era f mic si nu avea sens sa ma taie. M-am speriat rau de tot, dar neavand incotro am nascut normal. La nastere s-a constat ca nu aveam previa, ci acreta, la care cezariana mi-ar fi fost probabil fatala!
Ce a urmat nu mai conteaza, important este ca fetita mea are acum 9 luni si nu am avut nici o problema cu ea, e sanatoasa! Si eu m-am refacut si pot sa am grija de ea!!! Probabil nu voi mai face alt copil, dar am invatat sa pretuiesc ceea ce am si sa traiesc intens fiecare clipa! Cineva, acolo sus, ne iubeste!!!

Mamicilor de bebici mici, aveti incredere in Dumnezeu ca are grija de voi si de cei micuti! mwah.gif
Roxi_J
Intr-adevar sa stii ca Dumnezeu a avut grija de tine si esti o mamica norocoasa. Dupa ce am citit ce ai postat tu am cautat ce inseamna placenta acreta, ca nu stiam. Iar medicul care a decis sa nasti natural a avut o inspiratie extraordinara.
lali
stefana, sa stii ca bebeul tau a avut noroc cu injectiile pt. plamani
si eu le-am primit dar a trebuit scos de urgenta din mine ca altfel murea , asa ca degeaba le-am primit
multa sanatate tuturor
mami_naty
Citind aceste randuri scrise de voi povestind prin cate a-ti trecut m-ati facut sa plang 20.gif .
Eu nu am avut nici o problema cu sarcina si nici cu fetita, multumesc ingerilor 25.gif !!! si Domnului, dar mie frica pentru a doaua sarcina.Nu sunt inca insarcinata dar ma gandesc sa mai fac un bb si mi-e cam frica desi stiu ca indiferent prin ce voi trece va merita 3.gif Voi cum va descurcati cu 2 sau mai multi copii??
pup si multa sanatate voua si copiilor vostri 8.gif
Stefana
CITAT(lali @ Mar 1 2006, 11:04 PM)
stefana, sa stii ca bebeul tau a avut noroc cu injectiile pt. plamani
si eu le-am primit dar a trebuit scos de urgenta din mine ca altfel murea , asa ca degeaba le-am primit
multa sanatate tuturor
[snapback]47282[/snapback]

lali, povestile noastre seamana destul de bine! si fetita mea are tot 9 luni, deci ni s-a intamplat cam in acelasi timp! sper ca bebeul tau e ok acum!!
va doresc tot binele din lume! 8.gif
lali
si voua la fel multa sanatate si pupici
noi acum facem terapie recuperatorie de o sapt.
pt. ca dez. motorie e ca si la un copil de 5 sau 7 luni
deci are reflexe si miscari de 5 luni dar are si de 7 luni
are hipotonie, din cauza problemelor avute la nastere
am fost la cluj, la o profesoara conferentiara care e recunoscuta si international specializata special in prematuritate infantila -benga iulia
o recomand tuturor copiilor care s-au nascut prematur pt. ca e cea mai buna
sunt intr-un fel mai linistita acum ca am fost sapt. asta la ea, pt. ca acum stiu ca encefalopatia sechelara infantila daca facea o facea pana acum in primele luni de viata
Stefana
merci lali pt recomandare! sa speram ca vom avea nevoie cat mai rar de doctori!
pt dezv motorie nu cred ca trebuie sa-ti faci griji. si noi am fost la neurolog si ne-a spus ca e putin "intarziata", dar e normal sa fie asa si o sa recupereze. ne-a recomandat si noua sa facem recuparare, dar eu sunt nehotarata.. mie mi-a spus ca o sa recupereze si daca nu facem, doar ca o sa dureze mai mult. problema este ca am auzit ca ar fi destul de nasoala gimnastica asta pt bebei, ca plang f mult. 2.gif bebeul tau a facut progrese?

pupici si sanatate multa
melapitica
Stefana, am citit in Formula As, in urma cu cateva luni, ca o asistenta din spitalul Municipal si-a deschis o sala special pentru copiii cu mici sau mari probleme. Stiu ca fac f. multa terapie in apa si am citit ca a are rezultate bune. Imi pare rau nu pot sa-ti dau alta lamurire pentru ca nu mai am ziarul, dar eu cred ca merita sa cauti si sa incerci o astfel de terapie. Va doresc multa sanatate, sa va bucurati de bebeu si sa fiti optimisti.
lali
stefana. uite da, e adevarat ca vor recupera dar ei nu stiu ceea ce stie un copil normal nascut la termen, trebuie sa-i dezvolti, sa-i arati si sa-l ajuti sa stie ce sa faca
dupa 4 sedinte de terapie deja stie sa se intoarca de pe spate pe burta si invers, si incearca sa se ridice de pe spate in fund
da , plange incontinuu, dar nu il doare, ce il deranjeaza ceea ce face cu el nu ii convine,
facem cu un kinetoterapeut care a facut cursuri in america
pt. ei sunt bune vojta si bobat
noi facem bobat
astept vesti, sper ca bune
elena2001
Buna, si eu am nascut un baietel prematur, la 35 de saptamani dar cu o greutate de 2700 gr. Cred ca si greutatea este foarte importanta la acesti copii; nu am avut nevoie de nici un fel de tratament, nu a stat la incubator (am stat doar 2 zile in spital) si nici dezvoltarea lui psiho-motorie ulterioara nu a avut de suferit. Acum are 4 ani si jumatate si este un superbaietel.
Deasemenea , acum sunt insarcinata in 33 de saptamani si se pare ca voi naste tot prematur; sa speram ca mai rezistam cateva saptamani.
Curaj, si multa sanatate. 6.gif
lali
elena, ai grija de tine, o sarcina asa cum iti doresti sa ai in continuare si o nastere usoara
de unde stii ca vei naste la fel de repede??
elena2001
Asa a zis nenea dr.; se pare ca am colul scurt; dar din cate am citit pe forum nu este absolut acesta un motiv; maine ma duc la control si o sa vad ce mai spune.
Multa sanatate si nastere usoara
lali
elena, astept vesti de la tine si sper ca bune mwah.gif
elena2001
Am fost la control si se pare ca da...voi naste mai devreme...nu se stie cand; mi s-a recomandat repaus total la pat si un nou control peste 2 sapt daca nu se produce evenimentul pana atunci.
Multa sanatate si mwah.gif
lali
nastere usoara si multa sanatate sa ai un bebe frumos si sanatos
AHMAD IRINA
CITAT(Stefana @ Feb 27 2006, 05:36 PM) [snapback]46355[/snapback]

Salut! Si eu sunt o mamica de prematur. Am nascut la 31 de saptamani dupa o sarcina ingrozitor de grea! As putea spune ca nasterea a fost o usurare pt mine, nu stiu daca mai rezistam psihic inca 7-8-9 ! saptamani! Am fost diagnosticata cu placenta previa, iar la 26 de saptamani am ajuns in spital cu hemoragie si nu am mai plecat de acolo, pana cand as fi implinit 37 de sapt!!! 2.gif .
Pana la nastere am avut doua hemoragii nasoale, care s-au oprit miraculos cand am ajuns la reanimare! Pentru mine asta a fost clar un semn, ca fetita pe care urma sa o nasc vrea sa traiasca si lupta pt asta, ceea ce mi-a mai dat putere!! La 29 de sapt m-au apucat contractiile, iar dr care m-a urmarit in sarcina (o sa-i fiu vesnic recunoscatoare!!!) si-a dat seama ca nu mai pot sa trag de mine si m-a pregatit pt o nastere prematura, facandu-mi niste injectii (Celestone) menite sa ajute la maturarea plamanilor bb-ului. Neonatologul mi-a spus ca injectiile alea au salvat viata fetitei mele! Si norocul nu m-a parasit aici...
In mod normal, la placenta previa se naste prin cezariana. In seara in care mi s-au rupt membranele, fiind duminica, dr meu nu a raspuns la tel si a trebuit sa nasc cu medicul de garda, care m-a dus la echo si dupa ce s-a uitat putin, a spus ca nu e cazul de cezariana, copilul era f mic si nu avea sens sa ma taie. M-am speriat rau de tot, dar neavand incotro am nascut normal. La nastere s-a constat ca nu aveam previa, ci acreta, la care cezariana mi-ar fi fost probabil fatala!
Ce a urmat nu mai conteaza, important este ca fetita mea are acum 9 luni si nu am avut nici o problema cu ea, e sanatoasa! Si eu m-am refacut si pot sa am grija de ea!!! Probabil nu voi mai face alt copil, dar am invatat sa pretuiesc ceea ce am si sa traiesc intens fiecare clipa! Cineva, acolo sus, ne iubeste!!!
Stefana cat a avut bebe tau cand l ai nascut?kg si lungime?..sanatate multa la toti bebicii si putere la toti parintii
Mamicilor de bebici mici, aveti incredere in Dumnezeu ca are grija de voi si de cei micuti! mwah.gif

AHMAD IRINA
stefana cat a avut bebe tau la nastere la cele 31 saptamani?cat greutate si lungime?acum e bine?pup
Stefana
[quote name='AHMAD IRINA' date='Apr 30 2006, 06:43 PM' post='60761']
stefana cat a avut bebe tau la nastere la cele 31 saptamani?cat greutate si lungime?acum e bine?pup
[/quote

Ana s-a nascut cu 1, 350 kg si 41 cm. Acum, la 11 luni, are 8,300 kg si 77 cm! La kg e cam putin zic eu, dar important e ca e sanatoasa!
Tu ai probleme sau te interesa pur si simplu?
AHMAD IRINA
pt Stefana...am pierdut o sarcina la 4 luni si sunt tare fricoasa acum...am 31 de sapt de sarcina acum si bebe e tare jos si am burtica mica si tare imi e frica ca nasc prematur..desi la ecografii totul arata bine pt moment...
Stefana
Irina, nu trebuie sa te gandesti ca ti se intampla ceva rau. Fiecare sarcina e diferita. Eu iti doresc sa fii tare si sa faci un bebe mare si sanatos! Sa ne tii la curent! 6.gif
AHMAD IRINA
SLAVA DOMNULUI am intrat in sapt 36 si desi burtica e mica sa speram ca bebe e sanatos si ca ajunge la termen.urez tuturor bebeilor sanatate si putere la parinti!
Stefana
superrrr!!! yahoo.gif tine-o tot asa si sunt sigura ca o sa fie bine! iti tin pumnii! 6.gif
Bubuli
Fetelor se pare ca bebelul meu e cel mai mic l am nascut la 35 saptamani ,1600kg si 46 de cm .
Prin ce soc am trecut cu NICU si toata echipa de doctori ca nu am crezut ca va supravietui si nu l voi avea acasa.A fost ingrozitor de greu .Nu s a dezvoltat destul in uter si o vizita la spital s a transformat urgenta ca bebelul nu mai misca .
Cica miau facut anestezie generala insa am auzit si am simtit tot doar eram paralizata nu ma puteam misca.
Insa cand eram pe masa de operatie si l am auzit plngand pe bebel am stiut ca e ok.
A avut nevoie de oxigen numai in primele minute iar unde am nascut eu dau 2 scoruri apgar.Unul pt primele 3 min de viata care a fost trei si dupa aia primele cinci min la care s a ridicat la 8.
S - a nascut cu 1 .600kg,46 de cm inlatime
AM SI UITAT ZIUA AIA SI NU VREAU SA MI AMNINTESC DECAT ZIUA CAND L A M TINUT IN BRATE.NASTEEA A FOST TRAUMATIZANTA.
A FOST INTR O VINERI SI 13 CAND TOATE CEASURILE RELE SE BAT CAP IN CAP.INSA DE ATUNCI NE ADUCE 13 NOROC.DE LAPATRU LUNI NE ADUCE NOROC CA PANA LA PATRU LUNI IN FIECARE LUNA PE 13 NE INTORCEAM LA SPITAL CU FEBRA SI NE INTERNAM PT 2 -3 ZILE.

A avut o pneumonie puternica o data ,REFLUX GASTRICcarea fost adevaratul cosmar dar e sanatos acum .Nu prea e mancacios insa asa am fost si eu .
Are 7 luni si are 4.500kg si 61 de cm .
L am alaptat exclusiv pana la 6 luni ,ca au zis doctorii ca e cel mai bine insa nu lua in greutate prea mult ,la un momet dat stagnase si i am dat eu de capul meu lapte praf .Acum refuza pieptul.Oare sal intarc?

Vreau sa zic ca a inceput sa ceara mancarica ,este foarte energic,am avut probleme cu ochisorii ca se cam departau unul de altul si a zis doctorul ca e normal in prematuritate si daca continuie dupa 6 luni nu i normal.I a trecut de la sine si acum are ochisorii normali.

Rade toata ziua si este dupa joaca.

Asa ca stati linistite.In ziua de azi se fac minuni cu prematurii ,am intlnit o gramada care sunt adulti si sunt ditamai matahalele si sanatosi de nici nu ti ai imagina ca au fost vreodata mici.
Nu va stresati deloc ca i daunati lui BB si poate veni mai devreme.

Credinta in Dumnezeu si multa rabdare! SUnt mici si au nevoie de timp .
Eadevarat ca e cam micut insa dar sunt fericita ca e sanatos.In ultima luna a luat 3 centimetrii in inaltime.

Ai vostri cat si cat lapte mancau pe zi cand erau4.500 kg?

TINETI-L PE BEBE CAT DE MULT PUTETI INAUNTRU SI AVETI GRAJA DE VOI!
MULTI PUPICI SI SA AJUNGE TI LA TERMEN TOATE SI SA AVETI BBEI SATAOSI SI FRUMOSI
maria75
Venim si noi, sper sa nu batem recordul. Ne-am nascut la 33 de saptamani, cu 1170gr. Eram mici, mici, ni se vedeau coastele (dar asta nu imediat, dupa 2 zile cand am dat jos si cele 170 gr si am ramas cu 1 kg). Eram intepata si cu o sonda pe gura cand m-a vazut mama prima data. Aveam vinisoarele asa de subtiri, incat, in curand, cum nu mai aveau unde sa-mi puna perfuzia, mi-au pus-o in cap. Si nu m-au intepat numai o data, ci in mai multe locuri. eu nu le mai stiu, dar mama le stie...Mama plingea de fiecare data cand ma vedea cu perfuzia in alt loc. aveam mainile atat de subtiri...Primul lucru cand mama m-a vazut a spus:,,ce frumoasa e!" si se uita la mine incercand sa vada ce am de la tata, ce am de la ea, daca seaman cu ce a vazut la eco...Si semanam ft bine. Am stat5 saptamini la incubator. Cum am iesit de acolo, am si venit acasa.
Vom multumi toata viata d-lui dr. Badea Iulian de la Municipal, care ne-a salvat viata si care i-a dat lui mami speranta ca are sa fie ok. Si asa a si fost.
Acum am 6 luni( dar 4 si 3 sapt in mod normal, varsta corectata), pap cereale, lapte praf. Apuc obiecte, le bag in guritza, sug degetele( cateodata toate odata, de mami are impresia ca o sa-mi maninc toata mina), imi place si rid cand imi canta mami melodia Cleopatrei cu Ghita. Rid cu hohote daca ride si mami cu hohote si ma ghidila putin, ma intorc pe burta dar nu mai stiu sa vin iar pe spate, asa ca mai des ma intorc numai pe o parte. Mami o sa ataseze niste poze sa vedeti cum eram si ce sunt acuma, sa vedeti ca si puii cei mai mici pot fi niste luptatori...9 a, ca sa vedeti cat eram de mica, se vede in poza ca ,,inotam" in scutec-cel mai mic de la Pampers, care acuma...)
Bubuli
MAria 75! Felicitari ! Se vede ca este o lupatatoare atat ea cat si mamaica!
Prin asta am trecut si eu si stiu ce greu e .Cate luni si cate kg aveti acum?Cate grame sau kg ia in greutate pe luna?Mananca bine? Ca baietelul meu nu i prea mancacios.O alaptezi?Ii dai vitamine?
Scuze cate am luat asa cu intrebarile .De unde esti?
Mi ar placea sa tinem leagatura sa mai schimbam si noi opinii si idei daca vrei.

Este vreo mamica din Constanta?
maria75
Sigur ca putem vb oricat.E o experienta pe care nmu o voi uita si care, stii si tu, ne marcheaza profund si ne face sa vedem altfel viata. Ce sa zic. am alaptat-o 3 luni si ceva, apoi am inceput completarea cu lapte praf Topfer. As mai fi avut lapte si acum daca nu aveam niste socuri urite pe la spital.Acum avem cred catre 6 kg, dar nu stiu exact. pe 13 o pun pe cantar. maninca cam asa: 180ml lapte dimineata, 150 la 11+ cereale, ( o lingura deocamdata, ca abia ce am inceput), apoi 120/150 ml la amiaz + o lg cereale, 160/180 ml la 6 seara si cam 120/150 la 21.00.I-am dat vitamine 2 saptamini, apoi am schimbat pediatrul si ne-a interzis sa-i mai dam polyvitalul si calciu Pharco, a zis ca numai Fier si Vigantol.Ar trebui sa ia cam intre 700/1000 gr,/luna.
Da, e ae o luptatoare si o iubareata.Pusi
Bubuli
Fetelor stue cineva ce creste apetitul la bebelusi? Ca aici sunt numai doctori tampiti.
Copilul meu nu manca cat treuia si lua in greutate cam 500g pe luna si acum m au trimis la dietician si mi a dat o pudra sa i bagin lapte.Inainte manca intre 500 si 600 daracum azi si ieri numai 325-360.
Va rog ajutati ma ca sunt disperata nu stiu ce sa fac
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.