Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cum Comentati Decizia De Condamnare La Moarte A Lui Saddam Husein?
Discutii Despre Copii > Informatii > Social
giulia_mamik
Fetelor m-am cam intristat sa aud ca in zilele noastre inca mai este pedeapsa cu moartea.In nu stiu ce an am invatat la istorie ca parca se scosese pe plan mondial pedeapsa cu moarte.Nu stiu dar eun nu prea sunt deacord fetelor.Orice rau ar face un om in lumea asta nu are dreptul nimeni sa ii ia viata ...chiar daca el la randul lui a facut acest lucru poate de nenumarate ori.Exista totusi un Dumnezeu care hoataraste moartea ...stiu ca a facut mult rau omul asta in lume dar trebuia arestat pe viata intr-o inchisoare de maxima securitate.Si cand am auuzit la televizor ca o sa se dea cenzurat moartea lui Saddam Husein m-am cutremurat.Am mai vazut acum cativa ani in urma moartea unui american condamnat la moarte prin tairea capului....m-a traumatizat efectiv.Ce parere aveti fetelor?
monciq
Astazi in lume mai mult de jumatate dintre state nu folosesc pedeapsa cu moartea, unele au abolit-o, iar altele au decis sa nu o aplice.
Multi din cei care inca o mai aplica considera ca inca este un factor inhibitor eficient impotriva crimelor celor mai atroce.Statisticile spun insa altceva: numarul delictelor grave nu s-a redus in mod semnificativ, acolo unde pedeapsa cu moartea a fost reintrodusa.
Exista metode alternative de mare eficienta pentru a proteja societatea chiar si de cei care au comis crimele cele mai oribile.Logica cruda "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte"si "viata pentru viata" este considerata ca fiind invechita si inacceptabila in majoritatea societatilor.
Sistemul judiciar incearca, practic pretutindeni, sa depaseasca acest mod inuman de a trata persoanele care au comis crime, chiar foarte grave.In tarile democrate costul pedepsei cu moartea este mai mare decit costul detentiei pe viata si acesta poate fi unul din motivele pentru care este preferata.
Mentinerea pedepsei cu moartea este negarea dreptului la viata recunoscut in mod universalE cruda, inumana si degardanta, la fel de abominabila ca si tortura si in plus este incapabila sa combata violenta, in realitate fiind o legitimare a violentei absolute: cea care elimina viata umana, la nivelul statelor si al societatilor.
Nu sunt pentru pedeapsa cu moartea...ne intoarcem in Evul Mediu, pe vremea Inchizitiei cumva?

meli
39.gif Nu cred ca avem vreun drept sa luam viata cuiva,oricum D-zeu va face dreptate 25.gif Eu prefer inchisoare pe viata.Stiu ca a facut multe crime,etc,dar totusi,trebuie sa iertam,cel putin asa ne invata Biblia.
jakimiha
Nu,nu sunt de acord cu pedeapsa cu moartea,nu cred ca avem dreptul sa luam o viata,orcare ar fi aia,si orce a facut persoana respectiva,chiar daca e Saddam Husein.
carinagabi
M-a intristat si cutremurat cand am auzit sentinta. Nu cred ca noi oamenii avem dreptul sa decidem cine sa traiasca si cine nu, nici chiar in acest caz - Saddam Husein. Viata este un dar de la Dumnezeu.
maria75
Daca Saddham a comis crime , astia care il condamna cu ce sunt mai buni? Cine e omul sa isi atribuie cu de la sine putere calitati demiurgice? Unde mai pui ca irakienii il vor martiriza in timp, asa cum unii de la noi l-au martirizat pe Ceaua. Cam aceeasi situatie.
cami72
Sunt in totalitate de acord cu voi, in nici un caz pedeapsa cu moarea, pot sa-l exileze - pentru ca cei care sunt inca cu el sa nu incercerce sa-l ajute sa evadeze, inchisoarea pe viata cred ca ar fi fost o decizie justa. Dumnezeu este cel care are drept de viata si de moarte asupra noastra, a tuturor, in nici un caz cei care i-au dat sentinta de condamnare la moarte.
iuliadan
CITAT(cami72 @ Nov 6 2006, 08:44 AM) [snapback]126027[/snapback]

Sunt in totalitate de acord cu voi, in nici un caz pedeapsa cu moarea, pot sa-l exileze - pentru ca cei care sunt inca cu el sa nu incercerce sa-l ajute sa evadeze, inchisoarea pe viata cred ca ar fi fost o decizie justa. Dumnezeu este cel care are drept de viata si de moarte asupra noastra, a tuturor, in nici un caz cei care i-au dat sentinta de condamnare la moarte.

MIE PEDEAPSA CU MOARTEA I SE PARE CEA MAI USOARA.DACA A FACUT ATITA RAU TOATA VIATA LUI ,ACUM DE CE SA SCAPE ASA USOR.TREBUIE INCHIS PE VIATA UNDEVA SI SA SUFERE PINA LA SIRSITUL VIETII PENTRU GRESELILE PE CALA LE-A FACUT.SA PLATEASCA!
natty
da, intr-adevar pedeapsa cu moartea mi se pare cea mai usoara pedeapsa pentru cat rau a facut. ar trebui tinut intr-o inchisoare cu cele mai aspre conditii si torturat, sa simta si el ce au simtit si oamenii care au avut de suferit de pe urma faptelor lui.
condamnarea la moarte este intr-un fel ''ochi pentru ochi si dinte pentru dinte'' dar cu care eu nu prea sunt de acord.
cami2bubulina
Este prea putin pt el pedeapsa cu moartea...scapa prea usor.Intr-adevar nu e nimeni Dumnezeu sa i-a viata altuia,insa el cum de a fost Dumnezeu pt toti cei care i-a omorat,i-a torturat...nu mai spun pt familiile lor?Pe el cine l-a facut Dumnezeu pt milioanele de irakieni care inca mai sufera din cauza lui???
Daca-l inchideau pe viata,fanaticii lui sigur faceau ceva ca sa-l scape...a avut multi nebuni pe langa el,care-i sunt fideli inca.
Sotul meu a fost in Irak acum 2 ani si-mi povestea ce foamete e acolo...cum pleca cu mancare de la cantina si o dadea prin gard la copii irakieni...cutremurator.
Poate asta este pedeapsa lui Dumnezeu...cine stie...
krisu
Buna...
Grea intrebare... sincer nu m-a impresionat cu nimic condamnarea lui la moarte... Dar sa nu uitam cat rau a facut omul asta, si sa nu uitam ca noi putem trece cu vederea si judeca din exterior ff usor pt ca faptele lui nu ne-au atins pe noi in nici un fel... Dar ganditi-va daca locuiam acolo, oare sentimentele si gandirea noastra ar mai fi fost aceeasi? Aduceti-va aminte de Ceausescu... Cate dintre voi nu l-ati vrut mort? Va incalzea cu ceva daca era in inchisoare si in 20 de ani se gandeau politicienii nostri ca nu a facut atat rau si hai sa-i redam liberatatea???
Eu nu pot sa ma pronunt in nici un fel, si daca exista un Dumnezeu, ne da la fiecare dupa cum putem duce... Sincer... imi e mila de cei care au dat sentinta... pt ca nu cred ca e usor sa decizi asupra vietii unui om...
katia1978
Daca urmarim desfasurarea evenimentelor, cel putin de la decizia de a ataca Irakul incoace (acu' multi ani), o sa vedem ca Saddam poarta o mica parte din vina in ceea ce priveste poporul irakian... In ultimiii ani, viata bietului popor a fost inrautatita muuult de procesul de democratizare fortata... Ganditi-va ca acolo inca este razboi, cu toate traumele lui, cu toti mortii lui...

Si oricum decizia de a ataca Irakul a fost bazata pe niste informatii false, aruncate in presa pentru a justifica o crima...

Condamnarea lui la moarte este urmare a unui lung sir de abuzuri comise asupra unei tari. Nu spun ca Saddam nu are nici o vina, dar ce se intampla acum nu este nici pe departe o rezolvare a unei situatii, ci mai degraba o inrautatire a ei, cu consecinte grave nu numai asupra poporului irakian.

Asa ca "mai ganditi-va".
iulia156
sunt de acord cu voi, numai dumnezeu poate lua viata cuiva, si e intr-adevar o pedeapsa prea usoarapt. un om care a facut atata rau.

sunt de acord cu voi, numai dumnezeu poate lua viata cuiva, si e intr-adevar o pedeapsa prea usoarapt. un om care a facut atata rau.
maria75
Si mai mult m-a intristat atitudinea UK si a SUA, prin intermediul oficialilor . Aceste state nu condamna sentinta respectiva, ba dimpotriva. Si cand te gandesti ca multa lume ia ca model stilul de viata american, aparent bazat pe comunicare si respect pt valorile umane. Cand un sef de stat saluta o condamnare la moarte, ce poti sa mai zici? In schimb, celelalte state europene sunt rezervate, considerandu-l pe Saddham vinovat pt crime impotriva umanitatii, dar, in acelasi timp, considera condamnarea la moarte o rusine pt umanitate
janet
Nici eu nu sunt de acord cu pedeapsa cu moartea !! In sensul ca e prea putin !!! In sensul ca omul nu are aceasta competenta !!
Pe de alta parte nu-mi este mila de el ; asa cum nu mi-a fost mila nici de sotii Ceausescu . Chiar daca nu ar fi trebuit impuscati . Si ei au fost "judecati " sub presiunea maselor si in furia momentului , pe cand Saddam fost judecat "pe indelete" . Macar o fi inteles cat rau a putut sa faca ?
Bine ca nu trebuie sa luam noi asemenea decizii ! Vai de cei care o fac sau au facut-o !!
kiki
Suntem prea mici sa decidem daca un om sa fie omorat sau nu. Numai Dumnezeu poate! Bun, rau, un om ramane un om si alti oameni nu pot (de fapt nu ar trebui) sa decida in privinta vietii lui.
andutica
Cred ca pedeapsa cu moartea este mult prea usoara pentru cineva care a comis atatea crime.Ar trebui sa traiasca si sa sufere cum au suferit toate victimele lui.Noi trebuie sa fim mai buni si sa nu ne manjim mainile cu sange de criminal
rosefofo
Nu sunt de acord cu sentinta cu moartea..
Poate imi poate spune careva din voi..cum e explicata sentinta cu moartea de "statele civilizate"??
Sunt cai mult mai eficiente pentru a pedepsi astfel de monstri.
Eu de ex il consider si pe Bush un "criminal de razboi", nici nu vreau sa mai aduc vorba de altii...
AnCuTzA
Sunt curioasa pe ce post se va difuza...moartea lui si cand ... cred ca se va isca un mare scandal...
velijenco
13.gif nu cred sa dea asa ceva in direct

cert e ca merita sa fie tinut in inchisoare tot restul vietii lui, intr o camera fara sa mai vada lumina zilei vreo data in viata lui, cine a citit Papion ? sau a vazut filmul , e cam ceva de genul ala iar trebui, cum statea ala in carcera cu anii.

monciq
13.gif 13.gif 13.gif
Antena 3 a anuntat in aceasta dimineata ca fostul lider irakian a fost executat. Comentariile au fost facute in genul unei paralele intre executia sotilor Ceausescu si cea a lui Saddam, marele punct comun fiind faptul ca au fost executatii in zile de mare sarbatoare religioasa.Deşi s-a vehiculat varianta conform căreia cei doi acoliţi ai lui Saddam Hussein de asemenea condamnaţi la moarte, Barzan Hassan şi Awad Bandar, execuţia acestora a fost amânată pentru după "Festivalul Sacrificiilor".

Doi dintre cei trei inculpaţi condamnaţi la moarte, Barzan Hassan, fratele vitreg al lui Saddam Hussein, Awad Bandar, liderul justiţiei, nu au fost executaţi în această dimineaţă şi vor rămâne în custodia forţelor militare americane.
Deşi execuţia celor doi a fost amânată pentru câteva zile, au apărut deja opinii conform cărora forţele militare americane au grăbit execuţia lui Saddam Hussein în speranţa că acest eveniment va diminua starea conflictuală din zonă şi va reduce pierderile însemnate suferite de armata americană.
De asemenea, Al Rubaie a menţionat diferite aspecte ale execuţiei lui Saddam Hussein şi a menţionat noile personalităţi ale politicii irakiene care au asistat la execuţia fostului dictator spunând că nici un american nu a fost de faţă.
Al Rubaie a mai spus că Saddam Hussein părea distrus, deşi alte voci vorbeau despre o imagine demnă a fostului lider irakian, nu s-a opus sub nici o formă, a refuzat să îi fie acoperit capul cu o glugă de culoare neagră şi a ţinut în mâini un exemplar al Coranului.
Despre momentul execuţiei şi eventualele probe, Al Rubaie a menţionat că Saddam Hussein s-a stins din viaţă foarte repede iar o decizie privind difuzarea imaginilor video şi foto va fi luată fundând, în funcţie de impactul prognozat asupra populaţiei.

Uneori in viata replica dinte pt dinte, ochi pt ochi e amara shok.gif
jakimiha
13.gif
Eu nu sunt de acord cu sentinta cu moartea,mie una mi se pare ca,nu noi trebuie sa hotaram cine traieste si cine nu.Sunt de acord sa stea toata viata in inchisoare si sa nu mai vada lumina,dar sa-l omoare nu.
monciq
CITAT(jakimiha @ Dec 30 2006, 04:35 PM) [snapback]161293[/snapback]

13.gif
.Sunt de acord sa stea toata viata in inchisoare si sa nu mai vada lumina,dar sa-l omoare nu.

Din pacate , cum ar spune Cezar :Alea iacta est ....zarurile au fost aruncate fool.gif
jakimiha
De altfel,nu cred,nici ca moartea lui va aduce liniste si pace in zona,poate ca au facut si mai mult rau,dar dupa cum spui tu Monciq,asta e prea tarziu si nu conteaza parerea mea.
maria75
Ce???Iar americanii???Pai la cati japonezi au omorit la Hiroshima si Nagasaki, cati copii sufera si astazi de pe urma lor, ca sa nu mai vb de soldatii lor , care sunt buni numai cat stau acolo, daca vin acasa bolnavi sunt uitati de lume, ce sa ne mai miram ca l-au si executat deja? Detest natia asta...Am ramas si eu masca cand am auzit stirea, dar nu am ascultat suficient de bine, nu am auzit cand s-a ziis ca americanii l-au executat. Nu puteau astepta pina dupa sarbatori???Au minjit cu singe...mai cunoastem pe unii, nu departe, iacata din ograda noastra 13.gif
laura d
Am auzit stirea si m-am gandit ca a primit ce a meritat.
Am vazut imagini de la executie si mi-am spus: Cat barbarism totusi.
Consider ca fiecare natie are conducatorii pe care si-i merita.
cami2bubulina
Eu intai am vazut imagini cu moartea lui..si mi-a fost mila,apoi am vazut un reportaj cu ce a facut,mai fetelor, cand am vazut un oras intreg gazat,mame cu copii strangandu-i la piept moarte pe strada..m-am cutremurat si mi-a trecut mila.Nu stiu ce sa zic..nu suntem Dumnezeu sa judecam,sa luam viata..dar totusi pe el cine l-a desemnat Dumnezeu pt amaratii aia,sau mai aratau astia o faza cu oamenii lui, care bateau crunt pe unii legati de maini,le dadeau cu picioarele numai in cap...am sentimente contradictorii..mi-a fost si mila ,insa mi se pare totusi soarta lui prea usoara...nu pot sa ma pun in locul familiilor carora le-au fost omorati,sotii,copii,fratii,mamele...atunci ma gandesc ca trebuia lasat pe mana amaratilor astia sa-si verse tot naduful..oricum Dumnezeu sa-l ierte..daca poate
maria75
Da, mai Cami, dar a scapaaaattt!!! Intelegi? Aici ii era locul, izolat, sa-l bintuie sufletele celor pe care i-a ucis si torturat! Decizie pripita executia...
cami2bubulina
Il bantuia pe naiba..ca la sufletul lui...nu cred ca avea pic de mustrari de constiinta,insa sunt de acord ca a scapat prea usor.
gabryelyta10
Barbarism....balbe americane....etc.
Fireste ca sunt oripilata de cate a putut sa faca Saddam, dar moartea i-a fost, totusi, grabita! Consider ca 20-30 de ani de carcera ar fi compensat mai mult crimele comise si i-ar fi dat posibilitatea sa reflecteze asupra lor, sa se caiasca, sa traga invataminte...
Si ma mai irita un lucru: Bush si iar Bush!!! El chiar nu poate fi acuzat de tiranie???? Ca prea actioneaza numai si numai dupa bunul plac, iar noi ,astilalti, Dumnezeu cu mila!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.