Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Clinici Private
Discutii Despre Copii > Arhiva > Sunt Gravida(.ro) > Spitale si Doctori
ina1910
Stie cineva de existenta unor clinici private cu maternitate in Bucuresti?
A nascut cineva in acest sistem? Mie spitalele nu imi inspira incredere, mai ales din punctul de vedere al igienei si al personalului auxiliar ( as. medicale, moase, etc.) care am auzit ca tipa la tine si nu prea te ajuta.

Multumesc, Cristina.
deeaa77
Vezi Spitalul "Euroclinic"- www.spitaluleuroclinic.ro/ Au si maternitate. Este in Calea Floreasca 14 A. Mai multe informatii nu pot nici eu sa iti dau.
bilutza
M-am uitat si eu pe internet. Arata f. bine, dar sunt curioasa care ar fi preturile 39.gif
AdrianaC
Uite un articol aparut prin iulie 2005:

Prima maternitate privata din Romania

08 Iul 2005, 00:37
Pat de 16 mii de euro in sala de nastere, capacitate de 22 de rezerve, cu un pat sau doua, dupa cum cere clientul, investitii de 600 de mii de euro in aparatura si peste 260 de mii in infrastructura. Asa poate fi descrisa in cateva cuvinte prima Clinica Privata de Obstetrica-Ginecologie cu micromaternitate din Romania.

"Mai avem de terminat doua etaje, iar proiectul final se ridica la investitii in aparatura de 1,5 milioane de euro.", ne-a declarat directorul clinicii, dr. Erghin Hagicalil. "Romar Medical Polizu" este o clinica in parteneriat public-privat, cu maternitatea Polizu, de unde se vor asigura serviciile necesare interventiilor mai "grele".

"Exista numeroase avantaje si pentru spitalul public, de unde vom cumpara servicii medicale, atunci cand va fi cazul, precum si energie termica, mancare etc", ne-a declarat directorul. Clinica va trata paciente asigurate in sistem privat, deocamdata neexistand nici un fel de contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Preturile par exorbitante romanului de rand, dar sunt de cateva ori mai ieftine decat in strainatate.

"O zi de internare costa pana la 100 de euro. Aici intra numai serviciile hoteliere. Analizele, consultatiile, ecografiile sunt platite separat", a mai spus directorul Erghin. Daca internarea pare un pret destul de piperat, nu acelasi lucru se poate spune de celelalte servicii. Astfel, o consultatie costa 350 de mii de lei, o ecografie se situeaza intre 450 de mii si un milion si jumatate de lei. Pe de alta parte, o nastere normala costa intre 600-700 euro, iar una prin cezariana poate ajunge si la 1.200 euro. Noutatea acestei clinici o constituie "salonul unic de nastere".

Acest concept inseamna ca viitoarea mamica este spitalizata intr-o rezerva unica, special amenajata, unde va naste si va ramane pana la externare impreuna cu nou-nascutul. "Este un concept promovat din Vest, unde de ani de zile se practica asa ceva. Se pune problema, nu atat a costurilor, cat a schimbarii mentalitatii romanilor privind maternitatea-spital. Noi le oferim mamicilor o a doua casa, unde sa se simta in siguranta", ne-a spus si directoarea Serba Georgeta. Directorul Erghin spera ca, pana la sfarsitul lunii viitoare, deja prima mamica sa nasca aici.
codruta
nu stiu daca asta chiar e prima maternitate particulara ca la cluj functioneaza ceva similar cel putin de anul trecut.
Ideea e ca pare scump la inceput dar daca stai sa calculezi toate spagile, atentiile si comisioanele pe care le platesti la stat, diferenta e foarte mica. 8.gif
bilutza
CITAT(codruta @ Oct 28 2005, 07:56 AM)
nu stiu daca asta chiar e prima maternitate particulara ca la cluj functioneaza ceva similar cel putin de anul trecut.
Ideea e ca pare scump la inceput dar daca stai sa calculezi toate spagile, atentiile si comisioanele pe care le platesti la stat, diferenta e foarte mica. 8.gif
[snapback]12967[/snapback]

Subscriu. Iar la Cluj am inteles ca preturile ar fi rezonabile, de genul 20 milioane. Stiu ca nu suna bine, dar daca te apuci si aduni toate spagile ajungi tot pe acolo.
kiki
Sa stii ca daca pui ban pe ban si faci socotelile cam tot suma aia e... si nu se compara in nici un caz o clinica privata cu un nenorocit de spital...
AdrianaC
CITAT(codruta @ Oct 28 2005, 07:56 AM)
[snapback]12967[/snapback]

Minte articolul, mint si eu. Asta am gasit eu pe net, dar oricum nu cred ca merita prea mult sa stai acolo in conditiile in care o zi de spitalizare (numai cazarea) este 100 Euro. Unde mai pui si ca acum la o cezariana se dau cca 300 Euro iar acolo te costa 1200 Euro, e o diferenta.

Dar, pentru cine va avea banii, e o optiune. Luxul s-a platit intotdeauna.
Mai bine ar face ceva cu spitalele existente, macar din punct de vedere al igienei existente in spitale, daca nu si din alte puncte de vedere, ca ti se face rau cand te internezi daca nu ai bani sa stai la o rezerva (cel putin in unele spitale, ca sa nu generalizez).
kry
la cluj nu e chiar asa. anul trecut, o nastere normala a costat 10 mil , asta incluzand toate consultatiile si ecografele din timpul sarcinii. mie nu mi se pare mult, mai ales ca te scapa de stressul cu plicurile si de vorbitul urat al asistentelor.
AdrianaC
CITAT(kry @ Oct 28 2005, 03:32 PM)
la cluj nu e chiar asa. anul trecut, o nastere normala a costat 10 mil , asta incluzand toate consultatiile si ecografele din timpul sarcinii. mie nu mi se pare mult, mai ales ca te scapa de stressul cu plicurile si de vorbitul urat al asistentelor.
[snapback]13131[/snapback]

Ei, da, asa mai merge. Dar la ce scoruri scria in articolul ala ca or sa practice, te ingrozesti.
kiki
Eu cred sincer ca stfel de articole sunt "cu tinta", sunt fabricate, ca sa creasca preturile...
AdrianaC
CITAT(kiki @ Oct 28 2005, 04:31 PM)
Eu cred sincer ca stfel de articole sunt "cu tinta", sunt fabricate, ca sa creasca preturile...
[snapback]13151[/snapback]

Tot ce se poate, dar cat timp conditiile din spital raman cele de acum, nu voi da niciodata 100 Euro / zi cazare si nici 1200 Euro pe cezariana. 33.gif
kiki
CITAT(AdrianaC @ Oct 28 2005, 05:44 PM)
Tot ce se poate, dar cat timp conditiile din spital raman cele de acum, nu voi da niciodata 100 Euro / zi cazare si nici 1200 Euro pe cezariana.  33.gif
[snapback]13156[/snapback]

nici eu, pt ca e muuuult... 2.gif
melapitica
In revista Academia Mamicilor din luna oct.2005 este un articol despre maternitatile private unde spune ca la Euroclinic " o nastere naturala costa in jur de 1550 euro, iar nasterea prin cezariana ajunge la 2065 euro. La Euroclinic se ofera trei zile de internare intr-o camera cu un singur pat. Pe langa cazare si actul propriu-zis al nasterii, in banii platiti mai sunt incluse anestezia, care difera de la caz la caz, medicamentele si testele diagnostice necesare, imunizarea copilului imediat dupa nastere, ingrijirea mamei si masa acesteia."
Sper sa va fie de ajutor informatiile.
Criss_B
oricum sunt niste preturi astronomice pentru mine, daca nu si pentru marea masa a femeilor insarcinate... dar, exista si la noi oameni cu bani, la care nu conteaza cat costa ci conditiile oferite... ceilalti nu isi doresc decat sa scape mai repede si cu bebe sanatos din spitalele de stat, caci cele particulare sunt ca si cum ai visa la castele in Spania...
bruna
Buna ziua !
Despre clinica Victor Babes din Bucurseti stie cineva ceva ?A fost cineva aici,macar in vizita?
bruna
vad ca vorbesc singura pe aici. La Euroclinic din Calea Floreasca a sunat my husband saptamana trecuta,asa de curiozitate si o cezariana este 2065 euro,cu trei zile de spitalizare incluse in pret.Asta ar fi singura cheltuiala,insa mie mi se pare muuuuuult rau,poate fac reduceri pana raman eu insarcinata :)
codruta
CITAT(Criss_B @ Nov 8 2005, 11:01 PM)
oricum sunt niste preturi astronomice pentru mine, daca nu si pentru marea masa a femeilor insarcinate... dar, exista si la noi oameni cu bani, la care nu conteaza cat costa ci conditiile oferite... ceilalti nu isi doresc decat sa scape mai repede si cu bebe sanatos din spitalele de stat, caci cele particulare sunt ca si cum ai visa la castele in Spania...
[snapback]16485[/snapback]

cunosc astfel de oameni cu bani care tocmai era sa piarda tot. Inca sunt uimita 18.gif
Postam aici despre o clinica particulara din cluj pe care mi-o laudase un coleg al sotului care-si ducea sotia acolo (din bistrita). Adevarul e ca si pe mine ma tentase, si mama tot timpul imi zice sa vin sa nasc acasa. Dar asta e alta poveste.
Si-mi spune sotul ca a nascut sotia acelui coleg azi dimineata...in Bistrita. Eu credeam ca n-a mai apucat sa o duca in cluj dar treaba e alta, urata de tot. Femeia era de joi in cluj, cu dureri si nu nastea. Duminica dupa-amiaza i s-a rupt si apa, dureri cumplite, toti asteptau sa nasca dar n-o ajuta nimeni, doar ca erau toti in jurul ei si se uitau. A rabdat femeia pana luni dimineata la 5 cand a urcat-o sotul in masina si a adus-o la spital in Bistrita unde a nascut pe la 7 un copil vanat si chinuit dar de 3,700 kg. Erau sa moara si mama si copilul. Proaspatul tatic era distrus si falit.
Deci, nu e suficient ca dam noi bani ca sa fie bine. Sunt curioasa cum se va termina povestea, ca banuiesc dupa ce-si revin din soc , vor trage la raspundere ceva doctori de pe-acolo.
sa ne fereasca Dumnezeu pe toate 25.gif
bruna
Doamne,Codruta,chiar trebuie sa raspunda cineva in cazul relatat de tine.Nu a filmat nimeni cele intamplate ?!
M-ai bagat rau in sperieti,ma gandeam chiar cand oi fi insarcinata sa merg la Cluj caci citisem eu pe aici ca e mai ieftin..pentru 500-600 euro in minus fata de Bucuresti se merita..dar se pare ca si calitatea serviciilor lasa de dorit
Eu una daca ma supar ma duc la "Povestiri adevarate" si-i chem pe aia sa filmeze ..sau in fine,gasesc eu pe unii dispusi,o dau in "filmare in scop didactic".mi-o trazni mie ceva prin cap .cred ca bat campii rau! Acum,pe bune,tot scormonesc pe net in speranta ca gasesc ceva filme cu cezariana,pe mine nu m-ar deranja sa fiu filmata nici daca as naste natural..apropo de clinici private,a fost acum o luna cred cazul unei femei de 30 si ceva de ani care a murit in urma unei interventii estetice la san,dupa nastere..Treaba asta se intampla in Bucuresti,la un cabinet din Drumul Taberei chiar foarte renumit .se pare ca a decedat din cauza anesteziei si ca era perfect sanatoasa..deci GRESELI se intampla destule !
Nu sunt insarcinata,insa sunt deja preocupata sa gasesc o clinica si un doctor bun.Am citit pe forum ca mai toti doctorii de la Giulesti au cabinet particular..O lucra vreunul dintre ei intr-o clinica particulara ??Nu vreau un doctor de care nu a auzit nimeni,dar nici unul care sa nu aiba timp nici sa respire.
codruta
bruna, nu vreau sa te sperii dar mai bine mergi pe cai batatorite. sanatatea nu e un lucru cu care sa-ti permiti sa faci experimente.
La cluj tocmai aici a fost problema ca erau conditii materiale super, iti luau ochii, curatenie, dotari, personal amabil.Se merge pe principiul nasterii vaginale, fara anestezie, exclus cezariana. De aceea clientele lor sunt luate in evidenta de la inceput si urmarita toata sarcina. Daca vrei sa mergi doar sa nasti, nu esti primita daca nu se stie nimic de sarcina ta. Din pacate , nimic nu poate garanta ca o sarcina normala se termina cu o nastere normala, fara complicatii.
17.gif
Criss_B
Wow! Mi s-a facut pielea de gaina - nu doresc decat sanatate mamicii si puiului ei... Deci nici macar acolo nu sunt mai motivati de bani ca in clinicile de stat - asta e rau, atunci chiar in cine sa te mai increzi si pe mana caror doctori sa te lasi pe tine si pe copilul tau help.gif
kry
20.gif Aoleu Codruta, am innebunit.
Si eu, care-ti spuneam ca vreau sa nasc acolo. Facusem rost de numarul de telefon, asteptam doar sa raman insarcinata ca sa merg sa ma ia in evidenta.Iti multumesc pentru poveste, m-ai convins. Acum insa sunt derutata rau. Sper ca pana raman insarcinata sa reusesc sa gasesc alt medic si sa merg la o clinica de stat, ca toate mamicile. 20.gif
kiki
Daca nici la o clinica privata nu mai esti in siguranta, atunci ce sa mai zicem de spitalele astea de stat? Mai dai si o caruta de bani si nici nu fac aia nimic pt tine.
kry
Codruta, nu mai stii nimic de tipa care trebuia sa nasca la Cluj si a nascut la Bistrita?
8.gif
codruta
CITAT(kry @ Nov 25 2005, 11:38 AM)
Codruta, nu mai stii nimic de tipa care trebuia sa nasca la Cluj si a nascut la Bistrita?
8.gif
[snapback]20565[/snapback]

Ba da, sunt bine si bebe si mamica. Desi a nascut normal a stat vreo 2 zile la reanimare dar acum e bine.
Taticul e in concediu dar dupa ce vine ii mai cer amanunte. Sunt curioasa ce va face cu cei de la cluj. anestezistul cica a avut bun simt si i-a dat banii inapoi cand au plecat de la clinica particulara. 17.gif
samimami
Poate vine cam tarziu intrebarea mea: a nascut vreo una din voi la Cluj la Clinica privata? Ati fost acolo sa vedeti ce se intampla? Eu am nascut acolo si am dat 15 mil. pe cezariana (puiul era de-a latul). Intr-adevar se INCURAJEAZA nasterea naturala, dar de exemplu in cazul meu doctorul m-a chemat pentru cezariana. Era un caz aparte si credeti-ma ca nici un PRIVAT nu doreste sa-si pateze obrazul cu te miri ce nenorociri. In cazul nostru , micutul a suferit un soc respirator, iar dr. neonatolog (prof. Lupea) mi-a spus ca daca eram la "stat" il pierdeam suta-n suta!!!!! Ca nici un doctor de la "stat" nu s-ar fi dus cu masina proprie la centrul de transfuzie pentru a aduce plasma fix pe dunga micutului meu, ci i-ar fi dat ceva asemanator, dar care cu siguranta nu ar fi avut acelasi efect. Iar in ceea ce priveste luarea in evidenta de la inceputul sarcinii mi se pare corect pentru a sti care este evolutia exacta a sarciinii. In cazul meu , cu un ciclu neregulat nici nu eram sigura ca stiam cand am ramas gravida, cu toate ca incercam de 15 luni. am avut UCM pe 23 ian., iar pe 13 apr. mi s-a spus ca sunt GRAVIDA de 5-6 saptamani. Deci am ramas gravida la inceputul lui martie. Nu m-am inteles cu dr. din prima parte a sarcinii si am renuntat la el prin luna a 4-a; urmatoarele3 luni am ramas doar cu dr. de familie. Pe la sfarsitul lunii a 6-a am fost la Clinica de care vorbiti voi si NICI NU S-A PUS PROBLEMA SA NU MA PRIMEASCA! nici macar nu a insistat sa-i spun cine era dr. de la care am plecat si nici care a fost motivul. Nu cred ca la "stat" vine vreun dr. sa-ti aduca mancarea la pat sau sa stea la povesti cu tine atat cat sa te simti o persoana si nu o "bolnava" (cum am mai auzit pe unele moase sau infirmiere); si asta in situatia in care mai avea 4 cezariene, toate de urgenta! Eu nu am fost un caz de urgenta maxima, ci am fost programata ca sa nu ajung o urgenta. Dupa trei zile de la nastere a mai venit o doamna si a tinut mortis sa nasca natural si fara anestezice, dar micutul ei s-a intor cu ceafa catre anus si nu s-a mai putut decat cu cezariana. Ea a fost ce-a de-a 4 cezariana. Dupa mine a mai nascut o prietena si afost la fel de incantata; a nascut natural si a stat in spital doar 2 zile.
Asa ca nu stiu ce s-a intamplat cu doamna de la Bistrita, dar probabil ca este unul din putinele cazuri neplacute, daca nu chiar nefericite. STIU CE INSEAMNA SA TE UITI LA MINUNEA PE CARE AI ASTEPTAT-O ATATA VREME SI SA TE INTREBI DACA O VEI VEDEA LA O LUNA, DACA TE VA STRANGE VREODATA IN BRATE SI ALTELE DE GENUL ASTA ...STIU!!!!! sI N-AS MAI VREA SA STIU. Ganditi-va ca medicina lucreaza cu oameni, medicina nu este o stiinta exacta si de fapt, asa cum imi spunea prof. LUPEA, nu medicii fac minuni, ci DUMNEZEU. Tot el hotaraste cine ramane si cine pleaca; si cand....
Va pup si urmati-va instinctele de mame (sau viitoare mamici) si aveti incredere in DUMNEZEU.

[attachmentid=5015]

sugarr
Cristina,

Eu m-am tot interesat despre maternitatile private si iata ce pot sa-ti spun tie si celor care doresc sa afle ceva news

1. Euroclinic Floreasca - super spitalul - 1600 nastere normala si 2065 cezariana ( l-am vizitat si merita)
2. Maternitatea Unirea Center ( din grupul Unirea Center Clinics ) Bucuresti - 1300 nastere normala si 1800 cezariana ( sau pe aproape).
3. Cluj - ceva mai ieftin , doctorii " ardeleni"deosebiti.
4. Brasov - este in curs de deschidere, nu are inca autorizatie de functionare din cate am auzit.

Am auzit vorbindu-se de maternitaea din Odorheiul Secuiesc ca ar fi renovata si f buna ( acum nu stiu ce sa zic, ca mai mult ungurii merg acolo, mai ales cei cu bani din Miercurea-Ciuc), poate ne da detalii cineva care stie.
Si mai este cea de la Victoria Brasov- nastere subacvatica - conditii bune, doctori buni, dar nu ...super lux.

Pentru bebe, mai ales daca ti-l doresti de ceva vreme si nu l-ai putut avea, merita toti banii din lume ( chiar si cei 2000 euro). Numai sa fie sanatos si sa se poarte frumos cu tine doctorii, ...nu de alta dar sa mai vrei inca o minune mica dupa!

Bafta
catymi
CITAT(sugarr @ Apr 27 2006, 09:59 PM) [snapback]60119[/snapback]

Cristina,

Eu m-am tot interesat despre maternitatile private si iata ce pot sa-ti spun tie si celor care doresc sa afle ceva news

1. Euroclinic Floreasca - super spitalul - 1600 nastere normala si 2065 cezariana ( l-am vizitat si merita)
2. Maternitatea Unirea Center ( din grupul Unirea Center Clinics ) Bucuresti - 1300 nastere normala si 1800 cezariana ( sau pe aproape).
3. Cluj - ceva mai ieftin , doctorii " ardeleni"deosebiti.
4. Brasov - este in curs de deschidere, nu are inca autorizatie de functionare din cate am auzit.

Am auzit vorbindu-se de maternitaea din Odorheiul Secuiesc ca ar fi renovata si f buna ( acum nu stiu ce sa zic, ca mai mult ungurii merg acolo, mai ales cei cu bani din Miercurea-Ciuc), poate ne da detalii cineva care stie.
Si mai este cea de la Victoria Brasov- nastere subacvatica - conditii bune, doctori buni, dar nu ...super lux.

Pentru bebe, mai ales daca ti-l doresti de ceva vreme si nu l-ai putut avea, merita toti banii din lume ( chiar si cei 2000 euro). Numai sa fie sanatos si sa se poarte frumos cu tine doctorii, ...nu de alta dar sa mai vrei inca o minune mica dupa!

Bafta

buna ziua mamicilor
tocmai ce citeam despre clinicile particulare si incercam sa-mi fac o idee
m-a vizitat o fosta colega care lucreaza la centrul medical unirea, va dati seama ca dupa ce am pupat-o am intrebat-o cum e treaba cu nasterea la o clinica privata
pentru o nastere normala costa 1500 Eoro/pachet, si vreo 2000 pentru cezariana
pachetul presupune supravegherea sarcinii din prima luna pana la sfarsit, toate analizele si ecografiile, ai nr. de tel al medicului care te supravegheaza si pe care il poti suna la orice ora, nasterea, cu tot ce inseamna , 2-3 zile de cazare in functie de nastere, plus prima vizita a medicului pediatru acasa la bebe
deci eu zic ca se merita ca stii de la bun inceput cat te costa totul fara nici un leu in plus
vei stii si sala unde vei naste iar politica angajatiilor este profesionalism, cu zambetul pe buze
nu stiu cat dumnezeu te costa de la inceput pana la sfarsit daca nastii la o materniate de stat, dar cu siguranta daca aduni toate spagile, asa zisele onorarii de la medici pana la femeia de servciu, si toate analizele si radiografiile cred ca tot pe acolo ajungi
eu acum sunt super incantata si abia astept sa ma duc sa-mi fac analizele inainte de nastere care ma costa 6.000.000
voi ce ziceti
va pup

CITAT(catymi @ Jun 26 2006, 02:13 PM) [snapback]78245[/snapback]

buna ziua mamicilor
tocmai ce citeam despre clinicile particulare si incercam sa-mi fac o idee
m-a vizitat o fosta colega care lucreaza la centrul medical unirea, va dati seama ca dupa ce am pupat-o am intrebat-o cum e treaba cu nasterea la o clinica privata
pentru o nastere normala costa 1500 Eoro/pachet, si vreo 2000 pentru cezariana
pachetul presupune supravegherea sarcinii din prima luna pana la sfarsit, toate analizele si ecografiile, ai nr. de tel al medicului care te supravegheaza si pe care il poti suna la orice ora, nasterea, cu tot ce inseamna , 2-3 zile de cazare in functie de nastere, plus prima vizita a medicului pediatru acasa la bebe
deci eu zic ca se merita ca stii de la bun inceput cat te costa totul fara nici un leu in plus
vei stii si sala unde vei naste iar politica angajatiilor este profesionalism, cu zambetul pe buze
nu stiu cat dumnezeu te costa de la inceput pana la sfarsit daca nastii la o materniate de stat, dar cu siguranta daca aduni toate spagile, asa zisele onorarii de la medici pana la femeia de servciu, si toate analizele si radiografiile cred ca tot pe acolo ajungi
eu acum sunt super incantata si abia astept sa ma duc sa-mi fac analizele inainte de nastere care ma costa 6.000.000
voi ce ziceti
va pup

pardon, sa-mi fac analizele inainte de a ramane insarcinata
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.