bilutza
Sep 15 2005, 12:50 PM
Ce vitamine v-a recomandat medicul sa luati ? Ma intereseaza , in special, daca cineva mai ia si altceva decat Materna. :)
Roxanel
Sep 15 2005, 01:14 PM
CITAT(bilutza @ Sep 15 2005, 12:45 PM)
Ce vitamine v-a recomandat medicul sa luati ? Ma intereseaza , in special, daca cineva mai ia si altceva decat Materna. :)
[snapback]5508[/snapback]
Eu am intrebat medicul daca sa mai iau si altceva in afara de Acid Folic si a zis ca nu e necesar. Ideal este sa mananci multe fructe si legume care sa asigure necesarul de vitamine zilnic. Acum depinde de caz ... eu sunt inca la inceput .... poate mai incolo este necesar.
ellagiana
Sep 15 2005, 06:49 PM
mie doctorul mi-a prescris vitamine prenatale, orice marca vreau...le-am luat pe tot parcursul sarcinii si iau si acum dupa nastere ca fac lapticul buuunnn :P ...nu stiu in ce masura se gasesc in tara, dar eu am luat complex de vitamine si minerale Nova Natal, Advanced Natalcare si acum iau Duet DHA.
bilutza
Sep 16 2005, 04:12 PM
Eu iau Materna de la 4 luni, am inteles ca trebuie sa iau si dupa nastere, pentru lactatie. Nu stiu cat sunt de bune Materna. Cred ca asta a fost un alt motiv pentru care m-am ingrasat. Dar mi se pare mult mai important ca bebe sa aiba tot ce ii trebuie (ma refer la resurse minerale), si am iesit destul de bine la analize acum 3 saptamani, aveam alte probleme , cu VSH, fibrinogen ,etc, a caror valori erau modificate, dar am inteles ca e normal sa fie asa. E posibil ca si Materna sa fi contat, chiar daca se spune ca nu sunt bune de nimic.
Roxanel, cred ca e prea devreme pentru tine, probabil ca iti va recomanda si tie peste cateva saptamani.
Roxanel
Sep 16 2005, 04:56 PM
CITAT(bilutza @ Sep 16 2005, 04:07 PM)
Roxanel, cred ca e prea devreme pentru tine, probabil ca iti va recomanda si tie peste cateva saptamani.
[snapback]5568[/snapback]
Eu pe unde am citit zice ca vitaminele necesare in aceasta perioada sunt Fe, Acidul Folic si Vitamina D. Restul nu prea ajuta cine stie ce ....
Uitati aici un link pentru un articol care e in engleza si in care se cam confirma ce zic altele
Articol despre VitamineAcum stiti cum e ... informatiile sunt de tot felul...ramane la latitudinea fiecaruia. :)
Daca vreti altul mai interesant si mai lung (si tot in engleza) :D il gasiti aici
Articol 2
honey
Sep 17 2005, 11:22 PM
Eu am luat PRENATALE 6 luni inainte sa nasc si 1 an dupa - mi-au prins tare bine :D
Criss_B
Sep 19 2005, 10:19 AM
Mie mi-a prescris la un moment dat Fe+Acid folic, o cura de 3 luni si apoi, din luna a VI-a vitamine prenatale ce vreau eu (si am luat PRENATAL) pe care le-am continuat si dupa nastere cat timp am alaptat exclusiv... Acum iau numai Spirulina ca sa am lapte mai mult (ca deja incep sa o intarc

) si sa contina mai multe minerale si vitamine... se spune ca Spirulina se asimileaza mai repede si mai usor si imbogateste cu un procent mai mare de minerale si vitamine decat vitaminele alopate...
Mariana M.
Sep 20 2005, 01:21 PM
Eu am luat Materna pina nu demult dar am fost nevoita sa le intrerup datorita cresterii foare mari in greutate de la ele, 6 kg intr-o luna..cred ca am batut recordul. Acuma cin mi-am facut din nou analiezele mi-a iesit o carenta de calciu fi Fe da sincer am o reticenta in ceea ce priveste Fe pt ca medicul de familie mi-a zis sa iau 3 pe zi iar pe prospect scrie ca nu trebuie sa depastesti 1 tableta pe zi si ca se administreaza cu prudenta la gravide.
Oricum m-am hotarit sa nu iau deloc pina saptamina viitoare cin ma voi duce la ginecolog.
anka&bb
Sep 20 2005, 01:32 PM
CITAT(Mariana M. @ Sep 20 2005, 01:16 PM)
Eu am luat Materna pina nu demult dar am fost nevoita sa le intrerup datorita cresterii foare mari in greutate de la ele, 6 kg intr-o luna..cred ca am batut recordul. Acuma cin mi-am facut din nou analiezele mi-a iesit o carenta de calciu fi Fe da sincer am o reticenta in ceea ce priveste Fe pt ca medicul de familie mi-a zis sa iau 3 pe zi iar pe prospect scrie ca nu trebuie sa depastesti 1 tableta pe zi si ca se administreaza cu prudenta la gravide.
Oricum m-am hotarit sa nu iau deloc pina saptamina viitoare cin ma voi duce la ginecolog.
[snapback]5777[/snapback]
la mine a fost asa: la 7 saptamani cand mi s-a confirmat sarcina, am fost la dr de familie ca sa ma ia in evidenta si mi-a prescris Maltofer (este un compus de fier si acid folic) si atat!
la 12 saptamani am fost la eco la dr ginecolog si ea mi-a zis ca e o prostie ca mi-a dat asa de repede acid folic... si ca e specialitatea ei si ca dr de familie nu stie ce face si ca ... sa iau materna!!! si dr astia! se joaca cu noi... in fine, am luat materna si fetelor! m-am umflat ca un porcusor... am luat 10 kg pana acum! de aproape o luna iau elevit pronatal care nu stiu cum sunt inca... eu ma simt bine si parca nu mai am asa pofta de mancare... colegele si sotul meu se speriasera cand au vazut ca mancam pana atunci cat o balena... fara exagerare (o data la 2 ore nu mananca decat bbii, ce Dumnezeu!)
ce mi-or mai prescrie nu stiu... am vazut in farmacie niste vitamine (nu stiu cum se numesc, sincer nu am retinut

) facute de americani, sunt pe baza de plante si costa undeva mai bine de 500.000... sunt multe suplimente care se pot prescrie din ce am tot citit insa... fiecare dr cu goanga lui!
sanatate maxima burtici, mamici si bbici!
Ely
Sep 20 2005, 01:41 PM
bilutza
Sep 20 2005, 03:29 PM
Eu am auzit ca acidul folic se ia la inceputul sarcinii, eventual chiar inainte de aparitia sarcinii, daca exista intentia de a avea un bebe. Este parerea multor medici, care il recomanda din timp, mai mult decat atat , mie la 4 luni mi-a spus dr ca pot sa nu mai iau, deoarece acidul folic este eficient pana se formeaza tubul neural. Este adevarat ca este inofensiv dupa aceasta perioada, dar se prescrie impreuna cu altceva , cum ar fi tardyferon fol, care contine si Fe si acid folic. Si eu m-am ingrasat de la Materna, dar ce sa facem ? Eu vreau neaparat ca bebe sa aiba resurse si sunt dispusa sa fac sacrificii. Vitamina C vi s-a prescris ?
gugulet
Sep 20 2005, 03:47 PM
buna fetelor,
am o nelamurire, am fost la medic ptr a primi unda verde in a face bebe. Si am mers pregatita cu tot felul de intrebari inclusiv cele legate de acid folic si alte vitamine inainte de a face bebe. Si stiti ce mi-a spus ... ca in primele 3 luni nu luam nimic ... nu acid folic nu fier nu calciu ... NIMIC. Si mi-a spus ca acidul folic ar trebui sa ia numai femeile care sunt subnutrite si nu prea au mancare bogata si variata.
Si inca o chestie ce m-a socat este ca mi-a spus ca acidul folic nu are nici un efect de a stabiliza sarcina si de a ajuta la conceptie.
Sincer nu mai inteleg nimic. Daca ati auzit ceva de genul spuneti-mi si mie
Multumesc si multa bafta la conceptie si ptr cine a reusit sarcina usoara si felicitari.
danamica
Sep 21 2005, 08:52 AM
Uneori imi vine tare greu sa citesc ce scrieti voi aici! Eu nu am luat nici o vitamina pana in luna a 7-a! Ba da, am luat un flacon de Materna, dar pe parcursul celor 7 luni!!! Poate de asta nu am castigat asa mult in greutate! Abia la 6 luni si 1/2, aveam cu 9 kg mai mult! Dupa primul set de analize, doc. de fam mi-a spus ca totul e in regula si ca nu trebuie sa-mi prescrie nimic! Acum aflu ca se iau fel de fel de vitamnine, care mai de care mai folositoare... Acum iau materna in fiecare zi, insa ma gandesc cu groaza la lunile din urma. Nu mai stiu ce sa cred. Am fost aruncata de la un doctor la altul, de la o idee la alta, care de care mai "stralucita"... Acum chiar motive de ingrijorare!!! :(
kritis
Sep 21 2005, 09:55 AM
am citit ce ati scris voi si deja ma inspaimant ! tot timpul mi-am controlat nutritia si am avut grija de silueta! cum vedeam ca am depasit cu 1-2 kg greutatea recurgeam imediat la metode de a le arde si imi iesea ! Acum am 13 saptamani si deja am luat 5 kg

......abia de nici o luna am inceput sa iau si Materna - cum mi-a prescris dr. ginecolog - dar cum vad ca mai toate spuneti ca ati cam luat in greutate de la ele, ma ingrozesc ! Nici sa nu le iau nu pot - ma gandesc la bb - dar nici sa devin o gogoasa nu vreau !
Acum ca vine toamna nu prea mai gasim fructe si legume proaspete !
Criss_B
Sep 21 2005, 11:24 AM
CITAT(kritis @ Sep 21 2005, 09:50 AM)
am citit ce ati scris voi si deja ma inspaimant ! tot timpul mi-am controlat nutritia si am avut grija de silueta! cum vedeam ca am depasit cu 1-2 kg greutatea recurgeam imediat la metode de a le arde si imi iesea ! Acum am 13 saptamani si deja am luat 5 kg

......abia de nici o luna am inceput sa iau si Materna - cum mi-a prescris dr. ginecolog - dar cum vad ca mai toate spuneti ca ati cam luat in greutate de la ele, ma ingrozesc ! Nici sa nu le iau nu pot - ma gandesc la bb - dar nici sa devin o gogoasa nu vreau !
Acum ca vine toamna nu prea mai gasim fructe si legume proaspete !
[snapback]5834[/snapback]
Eu am inceput sarcina in iarna si am tinut-o pana in iulie... asa ca nici eu nu am prea avut parte de cruditati... dar am mancat ce am gasit: o rosie, un morcov, un ardei gras, o gulie, banane, portocale, mere, mandarine, grapefruit, kiwi si alte chestii de acelasi gen pe care le gasesti pe toata perioada anului in supermarket-uri... nu-ti face probleme, tu incearca sa mananci variat si sa nu te stresezi... vitaminele ajuta sa nu ai lipsa ceva, dar kg pe care le vei lua le vei da tu jos dupa ce vei termina cu alaptatul (ca si atunci va trebui sa mananci bine ca laptele sa aiba tot ce ii trebuie)... asa ca nu ai de ce sa-ti mai faci probleme cu silutea cel putin un an de aici-incolo...
Criss_B
Sep 21 2005, 11:28 AM
CITAT(danamica @ Sep 21 2005, 08:47 AM)
Uneori imi vine tare greu sa citesc ce scrieti voi aici! Eu nu am luat nici o vitamina pana in luna a 7-a! Ba da, am luat un flacon de Materna, dar pe parcursul celor 7 luni!!! Poate de asta nu am castigat asa mult in greutate! Abia la 6 luni si 1/2, aveam cu 9 kg mai mult! Dupa primul set de analize, doc. de fam mi-a spus ca totul e in regula si ca nu trebuie sa-mi prescrie nimic! Acum aflu ca se iau fel de fel de vitamnine, care mai de care mai folositoare... Acum iau materna in fiecare zi, insa ma gandesc cu groaza la lunile din urma. Nu mai stiu ce sa cred. Am fost aruncata de la un doctor la altul, de la o idee la alta, care de care mai "stralucita"... Acum chiar motive de ingrijorare!!! :(
[snapback]5831[/snapback]
nu ai de ce sa iti faci probeleme... daca analizele ti-au iesit bune nu ai de ce sa te gandesti la ce nu trebuie... inseamna ca rezervele tale de minerale si vitamine au fost destul de mari si ai mancat ce trebuie pentru ca bebe sa nu ti le termine... ca bebe ia de la tine tot ce are nevoie, problema este doar daca iti lipsea ceva si nu avea de unde sa ia ce-i trebuie... asa, vitaminele recomandate de medic le iei pentru a-ti imbunatati tu rezervele, sa nu cumva sa ramai fara... esti o fericita ca nu ai nevoie de ele si bebe are tot ce ii trebuie si fara ajutoare medicamentoase...
Lelia1974
Sep 21 2005, 12:51 PM
Eu iau Elevit Pronatal la recomandarea medicului ginecolog. Am inceput sa le iau in saptamana a 3 a si ma simt foarte bine cu ele.Sper sa contina tot ce am nevoie... in prospect spune ca are 12 vitamine 4 minerale si 3 oligoelemente. Sunt cam scumpe dar cred ca merita.
Presupun ca mi-a recomandat aceste vitamine si din cauza varstei ... am 31 de ani si sunt la primul copil.
Cat despre ingrasat nu prea stiu ce sa spun ... eu una sunt oricum grasuta bine ... dar vad ca intr-o luna nu am luat decat 1 kg. si sincer nu mi se pare mult... credeam ca datorita vitaminelor o sa iau mai mult... dar e cam devreme sa-mi fac o parere.
Oricum o sa va tin la curent cu evolutia mea in acest sens.
Va pup!
danamica
Sep 21 2005, 12:58 PM
iti multumesc pentru linistea pe care mi-ai redat-o, Criss_B! Sunt tare necajita pe mine ca nu am oferit puiului meu tot ceea ce doream inca de pe vremea cand era nefiinta! Imi stabilisem clar prioritatile: mai intai cariera, apoi, bb. Dar... a venit bb si cariera va stagna un pic... mai mult!:( Am aflat despre el intr-o perioada foarte stresanta pentru min. Ma mir ca la vremea aceea imi iesisera bune toate analizele. Cand ma gandesc prin cate am trecut... Oricum, acum incerc sa recuperez ce am pierdut atunci. Si i-am promis ca el nu va duce lipsa de nimic!
Multumesc inca o data! Dana
bilutza
Sep 22 2005, 02:27 PM
Danamica, stai linistita !! Bebe al tau va fi bine. Conteaza foarte mult si cum se prezinta mami la capitolul resurse. Bebe ia din resursele tale, iar daca aveai probleme te simteai rau.
Oricum vei face din nou analize, iar daca va fi cazul, iti va prescrie medicul vitamine.
Ely
Sep 22 2005, 08:01 PM
Fetelor azi am fost la doctor si in afara de acidul folic nu mi-a prescris nici o vitamina a zis ca nu am voie sa iau alte vitamine

si sa mananc fructe, legume si sa beau lapte sunt foarte nelamurita peste tot se recomanda vitamine numai aici nu. Am intalnit o alta graviduta si nici ea nu a luat si mai are un pic si naste.
Criss_B
Sep 23 2005, 02:12 PM
CITAT(Ely @ Sep 22 2005, 07:56 PM)
Fetelor azi am fost la doctor si in afara de acidul folic nu mi-a prescris nici o vitamina a zis ca nu am voie sa iau alte vitamine

si sa mananc fructe, legume si sa beau lapte sunt foarte nelamurita peste tot se recomanda vitamine numai aici nu. Am intalnit o alta graviduta si nici ea nu a luat si mai are un pic si naste.

[snapback]5994[/snapback]
Inseamna ca in sistemul medical din acea zona se ia in considerare ca alimentatia si regimul de viata va asigura tot ceea ce aveti nevoie, deci nu este necesar sa va prescrie suplimente ca vitamine si minerale... Totul este sa ai grija ce mananci si sa faci multa miscare pentru a se asimila ceea ce este necesar din mancare... Prin miscare inteleg miscari usoare de respiratie si relaxare si cat mai multe plimbari in aer liber (si curat, daca se poate

)...
gugulet
Sep 23 2005, 02:54 PM
CITAT(Ely @ Sep 22 2005, 07:56 PM)

[snapback]5994[/snapback]
Nu te speria ... ca pe mine mai mai linistit ... cum am scris eu sunt in pregatire si toate fetele care l-au "programat" pe bb au luat ceva... medicul meu gine a zis ca nimic nici macar folic-ul sa nu iau pana cand il facem si avem 3 luni cu sarcina.
Sarcina usoara si ai grija de voi.
bilutza
Sep 23 2005, 08:24 PM
Nu mai stii ce sa mai crezi...
Fiecare doctor recomanda altceva, ce sa mai vorbim de diferentele care apar de la o tara la alta ? Tot ce pot sa va urez este multa sanatate , sa nu aveti nevoie de vitamine, medicamente si alte alea.
Roxy07
Sep 27 2005, 02:09 PM
Eu una am luat incepand cu luna a 3 -a Materna si am mancat foarte multe fructe si nu am luat foarte mult in greutate. Si acum chiar daca nu am luat in greutate prea mult sarcina mea a evoluat chiar foarte bine. Cand am fost la a doua ecografie doctorul este mirat si nu stia ce sa mai zica pentru ca sarcina me dupa ultima menstruatie este de 32 de sapt. iar copilul meu arata a 35 de saptamani.
Asa cava dau un sfat : Nu mancati pentru doua persoane (adica foarte mult) mancati multe fructe, compoturi, legume si multe supe. Eu una nu prea am mancat paine, asa ca incercati metoda mea cu multe fructe si vitaminele Materna zilnic.
Ely
Sep 27 2005, 08:39 PM
Fetelor va multyumesc pt sfaturi adevarul este ca totul difera de la un medic la altul si de la o tara la alta vorba aceea``cate bordeiuri atatea obiceiuri``
lumi6
Sep 29 2005, 04:34 PM
Buna tuturor,
Eu am luat Materna incepand cu luna a 6 a si Fier din luna a 7 a, in rest am mancat multe, multe legume si fructe (si nu numai). Din cate stiu eu fierul nu se recomanda a se lua inainte de luna a 7 a. Incepand cu aceasta luna incepe bebelusul sa si faca rezerve de fier si ai nevoie de un supliment pentru a evita anemia. El oricum isi ia tot ce are nevoie de la tine. Fierul este contraindicat in primele luni de sarcina, nu este necesar, poate da alte complicatii bebelusului (asta din ce am citit si eu in carti), doar daca exista o carenta de fier, observata in urma analizelor care, banuiesc, ca le faceti toate la inceputul sarcinii, doar in acest caz se recomanda.
Numai bine va doresc, mamicilor!
Criss_B
Oct 6 2005, 10:02 AM
CITAT(antighin)
Eu sunt in luna a 6-a si medicul de familie si cel ginecolog mi-au prescris acid folic inca din prima luna de sarcina.Acesta se administreaza pentru a evita unele malformatii.Din luna a 4-a mi-a prescria si o tableta de Ferogradumed(adica Fe) pe zi deoarece am avut anemie la analize.Si chiar daca nu aveam anemie tot imi prescria Fe pentru a ajuta fluxul sanguin ce-si mareste viteza si "consistenta".De vitamine a zis ca daca mananc variat nu este neaparata nevoie de ele,dar daca vreau sa iau pot sa iau numai ca o sa ma ingras . Eu iau Elevit de o luna si nu m-am ingrasat excesiv. Aproximativ 4 kg./luna,ceea ce este normal.Pana la 4 luni am avut greturi si varsaturi si nu am pus pe mine dacat 500g.Acum ma bucur ca ma ingras.Multa sanatate si Doamne ajuta.
mirandolina
Oct 6 2005, 10:51 AM
Pe langa ferogradumed nu mai iei si acid folic si vitamina c? Pt ca dr. mea zis ca nu se absoarbe daca nu e combinat. Eu iau materna si maltofer. Este important sa nu bei lapte sau sa iei antiacide in momentul cand le iei pt ca se reduce absorbtia fe in organism. Despre ingrasat chiar nu imi pasa, decat sa pateasca bb ceva pt ca am fost eu anemica, mai bine sa ma ingrasat. Oricum dupa nastere se pierd kg bune, iar timp de 1 an de zile organismul incearca sa isi revina la normal.
sorineatza
Nov 8 2005, 02:53 PM
CITAT(andreiuta24 @ Nov 8 2005, 12:32 PM)
si mie mi se tot spune sa i-au vitamine dar nu i-au nimic

pt ce? ca sa ma ingras mai tare? ma simt foarte bine asa ca...

ma bucur ca il simt din ce in ce mai tare

[snapback]16343[/snapback]
In legatura cu vitaminele, sa stii ca uneori sunt necesare! Dar tot asa, numai dupa sfatul doctorului... Eu am luat la 2,5 luni Elevit pentru ca nu mi-au iesit analizele prea bine. Dar am luat numai o luna, asa cum mi-a prescris doctorul. Si sigur o sa-mi dea si dupa 4 luni ca deja am inceput sa pierd unele... vitamine. Bebe ar trebui sa stie de ce!

Ca sa aibe cum sa se miste mai bine!
Ai grija de tine si de bebica!
andreiuta24
Nov 8 2005, 03:04 PM
CITAT(sorineatza @ Nov 8 2005, 02:48 PM)
In legatura cu vitaminele, sa stii ca uneori sunt necesare! Dar tot asa, numai dupa sfatul doctorului... Eu am luat la 2,5 luni Elevit pentru ca nu mi-au iesit analizele prea bine. Dar am luat numai o luna, asa cum mi-a prescris doctorul. Si sigur o sa-mi dea si dupa 4 luni ca deja am inceput sa pierd unele... vitamine. Bebe ar trebui sa stie de ce!

Ca sa aibe cum sa se miste mai bine!
Ai grija de tine si de bebica!

[snapback]16381[/snapback]
si eu stau cam prost cu calciu cred pt ca imi cade parul tare

asta este...la 18 sapt ce vrei nu?
bilutza
Nov 9 2005, 01:09 AM
Eu spun sa le luati , ca ajuta foarte mult. Aportul de vitamine este esential pentru bebe. Kilogramele sunt si ele importante, dar pe alea le mai dai jos... Nu neglijati acest aspect, mai ales daca medicul va recomanda.
Sa fiti sanatoase !
AdrianaC
Nov 9 2005, 08:47 AM
Eu i-am spus doctoritei ca nu mai iau vitaminele pentru ca luam cca 1kg pe saptamana (si asta inca din luna a 4-a).
Mi-a spus ca de vitamine ma iarta, dar macar sa iau atunci fierul (Sorbifer Durules), pentru ca nu prea stateam bine la acest capitol.
Tinozze
Nov 9 2005, 09:08 AM
Ce pot spune eu despre vitamine este ca am luat Prenatale de la YourLife, fara indicatia medicului, care atunci cand a auzit s-a infoiat rau ( am mai scris despre asta ) si m-a sfatuit sa nu le mai iau . Ideea este ca de ingrasat m-am ingrasat tare chiar din prima luna de sarcina, vitaminele le-am luat dupa 3 luni . Deci e cu dus si intors treaba cu ingrasatul din cauza acestora.
Acum nu iau decat Tardyferol Fol ( fier+acid folic ) si magneziu pentru combaterea carceilor ( la indicatia medicului )
Va pup si sarcini usoare si bb-i sanatosi si frumosi si iubiciosi
codruta
Nov 9 2005, 10:47 AM
eu nu m-am ingrasat de la vitamine.
Dr mea de familie nu mi-a dat nimic pana n-a miscat BB, deci dupa 4 luni si ceva. Iar eu deja ma ingrasasem binisor
Eu incepand u luna a2-a am luat folifer (fier +acid folic) m-a cam durut stomacul de la el si am trecut numai pe acid folic si acum tot acid folic iau asa mi-a zis doctora
ZAGADINA
Nov 25 2005, 11:42 AM
Salut gravidutelor!
Recitind topicurile astea mi-am amintit cu drag de perioada cand eram si eu cu burtica si parca mi-e dor (desi n-au trecut decat 4 luni).
Scriu aici pentru ca donez 2 cutii de Materna si una de Maltofer (sigilate, neexpirate, normal) gravidutelor care au nevoie. eu sunt din Tg-Mures daca e o graviduta prin oras care are nevoie...daca nu..prin posta.
Va pup!Aveti grija de voi!
littleone
Nov 25 2005, 03:59 PM
Eu nu am luat nimic pana in luna a 7a de cand am inceput sa iau Tardyferol si Cal-C-Vita la recomandare doctoritei. Din pacate fierul il iau dimineata cu lapte (pentru ca asta mananc eu la micul dejun) si nu prea stiu cat se mai absoarbe
megg
Nov 25 2005, 05:58 PM
Eu am inceput sa iau de la inceputul sarcinii acid folic. Apoi la 13 saptamani de sarcina, am luat Prenatal, zi de zi, iar de doua luni iau Materna cu seleniu.
Cam atat!
Pupici!
Megg
mihaela75
Nov 25 2005, 06:05 PM
CITAT(littleone @ Nov 25 2005, 07:54 AM)
Eu nu am luat nimic pana in luna a 7a de cand am inceput sa iau Tardyferol si Cal-C-Vita la recomandare doctoritei. Din pacate fierul il iau dimineata cu lapte (pentru ca asta mananc eu la micul dejun) si nu prea stiu cat se mai absoarbe

[snapback]20656[/snapback]
Dac iei fierul cu lapte nu se mai absoarbe?Si eu tot asa fac

Inseamna ca tre' sa-l luam mai tarziu,mai pe la pranz
freedelia
Nov 25 2005, 06:40 PM
Eu nu am luat absolut nimic, in afara de ce mi-au dat intravenos in primele luni cat am stat in spital si nu beam nici ap, nu am luat nimic. Sa vedem cum imi ies analizele saptamana viitoare, ca analize de sange nu am mai facut de vreo 3 luni, de urina am facut acum vreo doua luni si in rest nimic, asa ca stau un pic cu inima stransa sa vad cum ma prezint la control saptamna viitoare. Am mancat o dieta foarte ehilibrata, ce-i drept, asa ca ar trebui sa fie totul in regula. bebe cel putin pare sa aiba o energie de zile mari...
Criss_B
Nov 26 2005, 02:01 AM
CITAT(mihaela75 @ Nov 25 2005, 06:00 PM)
Dac iei fierul cu lapte nu se mai absoarbe?Si eu tot asa fac

Inseamna ca tre' sa-l luam mai tarziu,mai pe la pranz

[snapback]20692[/snapback]
In principiu iei dimineata pe stomacul gol fierul cu apa sau cu ceva suc de fructe (fierul se asimileaza in combinatie cu vitamina C); iar dupa cateva ore iei calciul sau iti bei cana de lapte...
Eu inca iau si calciu si fier - se pare ca Sonya a papat sanatos din rezervele mele si eu am ramas fara
taty
Nov 28 2005, 11:08 AM
Eu am luat incepand cu luna a 5-6 Prenatal, apoi mi-a prescris Fe (Sorbifer) din cauza carentei de Fe pe care o aveam cand mi-am facut analizele.
Doctora de familie mi-a recomandat si Ca efervescent dar doctorul ginecolog mi-a spus ca mai bine nu iau.
Mi-a mai prescris Magne B6 si Lizadon, dar despre Lizadon am citit in prospect ca e bine a se evita in ultimele 4 saptamani de sarcina.
A luat vreuna dintre voi Magne-B6? Sau Lizadon?(acesta are cam aceeasi compozitie ca si No-Spa).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.