Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Fimoza?
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Despre Copii > Clubul mamicilor de baietei
rucsandra
Am citit si subiectele mai vechi referitoare la aceasta tema...si nu inteleg totusi.....e bine sau nu e bine sa ii decalotam....eu nu am facut-o si la 8 luni cand am fost la un control doctorul nu a reusit sa ii traga pielita aceea si atunci a tras f tare si a rupt-o......bebe a tipat f tare si a ramas cu usturime cateva zile si tipa de scula vecinii......insa cand l-a decalotat l-a curatat si imi ziceau ca era f murdar inauntru...desi eu il spal mereu...dar nu inauntru....si atunci intreb...daca nu il decalotez.....cum il curat sau cum impiedic mizeria sa se stranga sub preput???
laura d
Eu l-am decalotat. Asa ne-a recomandat dr.Exista riscul ca mai tarziu sa faca fimoza si am preferat sa-l decalotez si sa aiba o igiena zilnica in zona respectiva.
dianablidaru
cine imi poate spune si mie cum decurge operatia de fimoza? sau mai bine zis in ce consta.
am un baietel de 1 an si 1 luna care are fimoza si trebuie sa mergem in curand la chirurg si nu stiu la ce sa ma astept. orice amanunt e bine venit pentru ca sunt un pic ingrijorata in aceasta privinta.
dviviond
dianablidaru: te rog frumos sa-mi explici si mie cum este la tine fimoza? nu se desface absolut deloc pielicica?
Eu stiu ca odata desfacuta .. nu se mai poate prinde la loc! Offffff si eu sunt foarte stresata de aceasta operatiune. 102.gif La noi se desface pielicica.. dar nu pana jos.... o desfac eu in fiecare seara dupa baita... si il curat .. dar nu se strange cine stie ce secretie 7.gif
dianablidaru
CITAT(dviviond @ Jan 26 2007, 10:57 AM) [snapback]171561[/snapback]
dianablidaru: te rog frumos sa-mi explici si mie cum este la tine fimoza? nu se desface absolut deloc pielicica?
Eu stiu ca odata desfacuta .. nu se mai poate prinde la loc! Offffff si eu sunt foarte stresata de aceasta operatiune. 102.gif La noi se desface pielicica.. dar nu pana jos.... o desfac eu in fiecare seara dupa baita... si il curat .. dar nu se strange cine stie ce secretie 7.gif

da nu se desface deloc si cred ca il si deranjeaza pentru ca il ustura.
cristina ana
Buna fetelor. Subiectul acesta tare ma ingrijoreaza si pe mine. Desi majoritate spun ca trebuie sa-i declotam acum, cand sunt mici, am citit si ca aceasta decalotare poate avea loc si la 6, 7 ani, si baietelul trebuie sa -si traga singur pielicica. Razvan Cristian are 1 an si 4 luni si desi tot timpul la baita incerc sa il curat si sa o trag eu, inca nu se treage de tot. acum nu mai inteleg nimic, acesta este sau nu un semn de ingrijorare? 40.gif
octavita
Maine mergem sa facem decalotarea. Dr chirurg care ne-a consultat ne-a spus ca acolo s-a strans puroi. Mi-e asa de mila de el mititelul, ce-o sa planga!!!!! A plans si cand l-a consultat, dar la "operatie" sau ce i-o face acolo, ca nu stiu exact cum va decurge. Dr pediatri, de la maternitate si de fam,.au tot zis ca-i bine pe la controale si..... in final ne-au zis sa mergem sa-l vada un chirurg ca lor, le este mila sa traga mai mult. Sper sa fie bine, ca am tot citit opinii pro si contra. 2.gif

Maine mergem sa facem decalotarea. Dr chirurg care ne-a consultat ne-a spus ca acolo s-a strans puroi. Mi-e asa de mila de el mititelul, ce-o sa planga!!!!! A plans si cand l-a consultat, dar la "operatie" sau ce i-o face acolo, ca nu stiu exact cum va decurge. Dr pediatri, de la maternitate si de fam,.au tot zis ca-i bine pe la controale si..... in final ne-au zis sa mergem sa-l vada un chirurg ca lor, le este mila sa traga mai mult. Sper sa fie bine, ca am tot citit opinii pro si contra. 2.gif
ariadna
buna fetelor,

si eu ma gandesc la asta cu groaza. Dr mea de familie, cu care sunt si prietena f buna mi-a spus sa nu-l decalotez la baita, decat putin din cand in cand sa-l spal si sa verific. E, si din cand in cand, il verifica si Dr. Ne indreptam cu pasi marunti si repezi spre 8 luni, si ne bucuram ca nu am avut probleme de genul asta.
Stiu ca sunt pareri poro si contra, insa eu am i ncredere in Dr mea si-n sotul ei, care de asemenea este Dr.

va pupik mamici si bebici
dviviond
CITAT(octavita @ Feb 19 2007, 11:29 PM) [snapback]185616[/snapback]

Cum va simtiti? Cum a fost operatia? Te asteptam cu detalii! 6.gif
octavita
Buna dviviond!
Suntem vecini de cartier, noi stam in Drumul Taberei.
Am fost marti la dr si l-a decalotat ''manual", n-a fost nevoie de bisturiu. Insa a plans, i-a facut anestezie locala, de fapt i-a dat cu o solutie. Mai greu a fost si este dupa, il ustura si il jeneaza cand urineaza si incepe sa planga. Maine mergem din nou la control. Culmea e ca acolo, dr indepartase mult pielicica, si acasa eu nu prea reusesc. Adevarul e, ca la fiecare baie trebuie sa facem lucrul acesta. 39.gif Speram sa fie bine. 6.gif
cristina ana
Am reusit 41.gif . Sa rezolvat problema de la sine. Nu am insistat foarte tare ca mi-a fost frica sa nu-l doara, dar in fiecare zi in apa, ii trageam cate putin pielicica, pana alaltaieri cand i s-a tras de tot. Asa ca rabdare si incercati zilnic, ca da rezlultate aceasta metoda (cel putin la noi a dat). Sanatate multa tuturor bebeilor. 6.gif
holili4
CITAT(cristina ana @ Feb 24 2007, 01:34 PM) [snapback]188500[/snapback]
Am reusit 41.gif . Sa rezolvat problema de la sine. Nu am insistat foarte tare ca mi-a fost frica sa nu-l doara, dar in fiecare zi in apa, ii trageam cate putin pielicica, pana alaltaieri cand i s-a tras de tot. Asa ca rabdare si incercati zilnic, ca da rezlultate aceasta metoda (cel putin la noi a dat). Sanatate multa tuturor bebeilor. 6.gif

La fel am procedat si eu si nu are probleme.
valentina78m
dr. vostri v-au spus sa le dati si cu o crema la decalotare ?
Mie mi-a zis , dar am uitat fool.gif .
Oricum vreau sa mai intreb cu prima ocazie cand ajung, sper sapt. asta.
octavita
Da, cu crema de galbenele, precedata de tamponari cu rivanol.
Noi, am facut decalotarea, acum 2 sapt si acum e ok, s-a vindecat. 3.gif
lizoneta
la noi ne-a facut doctorul decalotarea pe la 9 luni si am avut noroc sa nu fie nevoie de bisturiu.Mi-a recomandat cateva zile sa il curat cu ceai de musetes si Rivanol apoi sa il ung cu Hidrocortizon pana se vindeca locul
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.