Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Constipatia la copii
Discutii Despre Copii > Arhiva > Sunt Mamica(.ro) > Sanatatea copilului
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
veronica_2005
{vin si eu cu o completare: apa sfintita pe care o aduce cineva de la biserica este numai pentru stropit (hainute, copil, patut, prin camera) si pentru pus in baita, mie mi-a zis preotul (prin persoana care a fost la biserica) sa NU BEAU. chiar a specificat lucrul asta.}

am si eu o intrebare: mamicilor, spuneti-mi si mie daca ati dat lapte praf la bebelusii vostri si s-au constipat. bebelusa mea nu a facut treaba mare de doua zile, cam de cand i-am dat lapte paf. nu plange, dar din cand in cand se framanta si strange piciorusele la burtica. ce sa-i fac ? multumesc :-P
ellagiana
Veronica, eu ii dau Karinei formula timp de 10 zile cat fac un tratament cu antibiotice si are scaune foarte putine in comparatie cum le avea cand ii dadeam san, aproape dupa fiecare masa si mai moi...are cam 2 maxim 3 scaune/zi si sunt mai consistente, ca o coca...azi, de ex, n-a avut decat unul...si la fel ca si fetita ta, se cam framanta si isi ridica piciorusele spre burtica...si imi si vomita cam multicel dupa aproape fiecare masa...tare ma tem ca astia sunt colicii...a mea inca n-a inceput sa planga tare din cauza asta, de-asta stau in expectativa sa vad exact ce simptome are ca sa stiu ce sa-i zic doctorului cand il voi suna...astept sa vad cum evolueaza si maine si o sa sun pediatrul sa vad ce sfaturi imi da si el...deci monitorizeaz-o si tu pe bebelina si suna pediatrul si spune-i cum se prezinta si el iti poate spune despre ce-i vorba...pupici!
Criss_B
Presupunand ca bebe e prea mic sa-i dai si diverse alte sucuri nu poti decat sa o ajuti cu un supozitor cu glicerina pentru bebelusi sau cu termometrul bagat in fundulet (care, dupa mine, este o metoda barbara :-( )... Dar sa nu te astepti sa mai faca kk de 7-8-9 ori cum facea cand papa san, acum bebe asimileaza altfel acest lapte formula si poate sa faca la 2-3 zile fara sa intre in categoria celor constipati... Exista si solutii la farmacie: Sab Simplex sau Bonisan (naturista) - pentru gazele si colicile sugarului sau Debridat - pentru reglarea tranzitului intestinal... Insa te sfatuiesc sa vorbesti cu pediatra fetitei, sa nu fie altceva, Doamne fereste!
micri
Eu am dat lapte praf cand a inceput secretia lactata sa-mi diminueze...pe la 5 luni si 1 saptamana...nu s-a constipat...tu de care lapte ii dai?

incearca cu Debridat(este un regulator intestinal), sau Lass baby este un siropel din plante...sau vorbeste cu dr. ta. rolleyes.gif
Mai poti incerca cu ceai de musetel, cu tehnica termometrului(il introduci in rect direct pt. a stimula defecatia), sau supozitoare cu glicerina pt. copii.

Sper ca ti-am fost de ajutor...una dintre aceste metode trebuie sa mearga ;)
Criss_B
CITAT(micri @ Sep 18 2005, 10:34 AM)
Eu am dat lapte praf cand a inceput secretia lactata sa-mi diminueze...pe la 5 luni si 1 saptamana...nu s-a constipat...tu de care lapte ii dai?

incearca cu Debridat(este un regulator intestinal), sau Lass baby este un siropel din plante...sau vorbeste cu dr. ta. rolleyes.gif
Mai poti incerca cu ceai de musetel, cu tehnica termometrului(il introduci in rect direct pt. a stimula defecatia), sau supozitoare cu glicerina pt. copii.

Sper ca ti-am fost de ajutor...una dintre aceste metode trebuie sa mearga  ;)
[snapback]5608[/snapback]

Sa stii ca si mie mi-a dat dr. Debridat pentru mandra mea si, din pacate, nu am putut sa-i dau decat 3 zile (nu 5-6 cum a zis dr) pentru ca l-a refuzat si a inceput sa-l scuipe... asa ca am ramas la sucul de prune sau struguri cu mere si ii dau paine intermediara si cereale... Termometrul mi se pare cam barbar, iar supozitoarele cu glicerina le folosesc doar ca ultima solutie, cand vad ca se chinuie prea mult cu facutul :(
mihaela-stefi
eu am fetita de cind e nascuta ca sufera de constipatie era si cu laptele meu si cu formula si cu papine de cind era micuta pediatru imi zicea sa-i dau doua trei lingurite de para rasa ori supozitor cu glicerina
ellagiana
aveti grija si ce mancati sa nu constipati bebeii...eu una am facut-o lata fool.gif acum vreo saptamana cand am mancat pilaf vreo 2 zile si nu stiam de ce e constipata fata...stupid mom!...dar am dres-o cu apa multa, pepene rosu si portocale si a 2-a zi Karina avut 3 scaune de a umplut de fiecare data scutecele de mai avea putin si dadea si pe-afara 21.gif
elle
nu dati SUPOZITOARE la bebei decat in caz de urgenta (bebelul se obisnuieste cu supozitorul, colonul se invata lenes, si iata un cerc vicios din care nu o sa mai iesiti...)

foarte bun si indicat atat la bebeii mici cat si la cei mari, indiferent k ati diversificat sau nu, este LACTULOZA.se gaseste la farmacie, se elimina imediat prin scaun, este similara lactozei materne sau celei din lapte praf.mu influenteaza in nici un fel bebelul, doar il ajua sa iasa afara.

poti sa-i dai ceai de musetzel sau baby drink, bonisan de la himalaya-este tot pt.colici si ajuta un pic digestia.

kestia cu supozitorul mie, personal, mi se pare o prostie (nu vreau sa jignesc pe nimeni).imaginati-va cum ar fi sa va scarpinati in fiecare zi cu termometrul ca sa aveti scaun, no, acu' pe bune, exista atatea metode naturale, eficiente si la indemana, de ce sa recurgem la niste metode care nu sunt de natura sanatoasa?

apoi, constipatia trece odata cu diversificarea : cereale de porumb, cartof predominant in legume, fructe laxative precum para, piersica.

atentie: se face o mare confuzie, in general in ceea ce priveste morcovul si marul:
MORCOVUL CRUD ajuta la digestie
MORCOVUL FIERT ajuta la diaree.

MARUL CRUD poate sa inkege scaunul sau sa-i mentina consistenta, dar sa usureze procesul de defecare
MARUL COPT este indicat in diaree.
veronica_2005
multumesc mamicilor pentru sugestii... insa va marturisesc ca am si uitat ca am intrebat cum scap de constipatie pentru ca a doua zi a inceput sa-mi faca 7-10 scaune pe zi si nici acum nu stiu de ce, pentru ca pepeni nu am mancat... merele nu mai imi plac... strugurii erau acri, nu stiu. i-am dat morcovi fierti o zi apoi i-am bagat iar lapte praf cu zeama de orez (Bebelac) treptat dupa un program facut de pediatra. acum mai face de 3-4 ori pe zi, dar mie mi se pare ca e prea 'zeama'.
Criss_B
Dar tu nu alaptezi? 17.gif de ce ii dai lapte praf cu zeama de orez (Bebelac)???
ellagiana
CITAT(adriana071279)
Buna mamicilor! Sunt Adriana mama a unei fetite de 2 luni. Fetita mea Ioana s-a nasut cu o greutate de 3.900kg. Este o fetita foarte mancaciosa. Alimentatia ei este mixta. Dar ce ne facem cu constipatia? Ea nu pote iesi singura. Am incercat si cu supozitore si cu termometrul, cu debridat sau mai nou cu lactulose. Ce sa mai incercam, pentru ca se chinuie foarte rau? Are gaze in burtica dar nu poate iesi. Va pup si astept un sfat.
Criss_B
Pentru Adriana:

poti sa incepi sa-i faci gimnastica bebelusei tale, probabil fiind si mancacioasa si sedentara ii este greu sa-si realizeze digestia si e pacat sa o chinui cu medicamente, iar suc de fructe crude inca nu aveti voie...

* o pui pe spate pe pat, ii prinzi ambele picioruse din dreptul gleznei si i le indoi din genunchi peste burtica apasand usor... de 10-20 de ori si apoi ii scuturi piciorusele...

* tot pe spate in pat faci aceasi miscare doar cu cate un picior pe rand, celalalt fiind intins cand primul atinge si apasa usor burtica... de 10-20 de ori cu fiecare picior si apoi ii scuturi piciorusele...

* o pui pe burtica si incerci sa ii faci un usor masaj pe spate (ca o mangaiere mai apasata), de sus in jos si de jos in sus, iar cand ajungi in dreptul mijlocului mergi spre lateral, spre in fata cu degetele mari (asa cum faci la spatele tau cand simti ca ai intepenit)

aceste miscari le poti face de cate ori pe zi doresti sau ti se pare ca bebelina e balonata - ajuta la eliminarea gazelor din stomacel si chiar ajuta digestia, astfel ca poate imbunatati si faza cu "facutul" 3.gif

mai poti incerca Bonisan - este un extract natural de plante si ajuta la eliminarea gazului din burtica, ca de altfel si Sab Simplex (insa acesta este produs medicamentos chimic)
veronica_2005
mai criss_b, asa suna programul facut de pediatra:
24 ore morcovi fierti cu zahar
a doua zi 80 ml morcov + 40 ml lapte praf cu zeama de orez + san, apoi scade morcovul pana la 20 ml si creste laptele praf pana la 100 ml si restul supt de la san. ne-am grabit sa scapam de diaree pentru ca in 5 zile aveam botezul si nu voiam sa avem probleme la biserica sau la restaurant. si in plus, eu voiam sa ii treaca cat mai repede, pentru ca mi se parea ca daca face treaba mare asa de des nu se hraneste... ce mai apuca si ea sa ia din laptic daca il da asa repede afara?
eu ii dau lapte praf de la 3 saptamani, pentru ca nu se satura, desi la inceput mulgeam cate 80 ml (suficient pentru bebe la 2-3 saptamani). mi-a zis ca nu este destul de consistent si nu o satura asa ca de-aia i-am dat lapte praf. intre timp domnisoara n-a mai vrut sa suga decat la inceput cand venea mult lapte, si am inceput sa ma mulg si sa ii dau cu biberonul pentru ca voiam neaparat sa il bea chiar daca nu vrea sa suga.
acum nu se satura nici cu lapte praf, dar pediatra nu ma lasa sa ii mai dau si altceva. sincer, si eu sunt de parere sa ii diversific dupa 4 luni, dar cand o vad ca deja nu mai tine 3 ore pana la masa urmatoare... parca imi vine sa ii mai dau si altceva. e o mancacioasa mare si lunga si abia astept sa o mai cantaresc. acum ma grabesc, dar o sa deschid un topic despre botez si sa va povestesc cum a fost.
Criss_B
Mai Vera scuzele mele... abia acum imi dau seama ca tu vorbeai de diaree si noi eram la subiectul de constipatie 21.gif intr-adevar apa de orez si morcovul fiert este buna la diaree, dar este un cosmar pentru un bebe constipat... scuzele mele...
Cat despre laptele tau - imi pare rau sa-ti spun, dar faza cu mancatul la 3 ore este cam invechita - si mie mi-a zis pediatra sa-i dau lapte praf daca nu se satura, dar am preferat sa o pun la san sa pape lapte de la mine la 1.5-2 ore si nu am inceput sa-i dau lapte praf decat dupa un an, cand nu mai am asa productie de lapte sa acopar necesarul de 500ml pe zi... important era ca tu sa mananci cat mai bine si mai consistent si sa iti iei mineralele si vitaminele pe care le-ai luat in ultimile lulni de sarcina - si atunci nu mai aveai "senzatia" sau nu iti mai spunea medicul ca nu ai laptele destul de [i]consistent[/b] pentru bebe...
Si faza ca nu se satura este normala, acum se regleaza productia ta de lapte, este un nou hop in dezvoltarea lui bebe, asa ca era mult mai bine pentru amandoua daca papa numai san, iar papa de orez o foloseai numai in caz de diaree...
Pupici si sanatate la bebe 11.gif 6.gif
butterfly
nu pot spune ca darius e constipat,dar deja face kk mult mai putin ca la inceput,cam de 2 ori pe zi.stiu ca dupa o vreme un bb deja incepe si face kk mai rar,intrebarea mea este la cate luni incepe?e normal ca la 6 sapt sa faca odata/2 ori pe zi?si face f greu,se screme mult de tot,de multe ori incepe si plange(nu tare)pana reuseste sa dea un pic afara.ce ii pot da?am auzit ca ceaiul de musetel e bun daca e constipat,e adevarat?
ellagiana
si Karina mea face de 2 ori/zi de cum a facut o luna (uneori face si o data/zi sau la 2 zile, dar pediatrul mi-a zis ca nu-s motive sa ma ingrijorez daca face asa) si se mai screme...dar nu imi fac probleme, asa face ea, se screme, plange si apoi iese si kk si e fericita 71.gif...uneori il face ca un partz si nu se screme deloc si nu plange, este mirata si ea si ma prapadesc de ras cand ma duc si-o gasesc cu pampersul plin si ea tacand malc 21.gif
Minola
ana-maria a avut probleme cu constipatia de la laptele praf insa dupa ce am inceput diversificarea problemele au disparut
pana sa dispara singurul remediu era acela cu supozitorul cu glicerina am incercat tot felul de siropuri insa degeaba
leut
Nu stiu ce sa fac...fetitei mele ii dau numai san si cate putin ceiut dupa masa sau cand sughita. Treaba e ca face kk numai o data la o saptamana si-i e cam greu. Primele doua luni facea la fel dar nu iesea cu greutate. Nu vreau inca sa trec la diversificare pentru ca am lapte din belsug si a luat f. bine in greutate. Aveti idee ce-as putea folosi? In afara de supozitoare, bineinteles, pe care nu prea le-as folosi. Multumesc...
oanaizabela
Dragutza Leut, Nu vreau sa te supar, dar trebuie neaparat sa faci ceva vizavi de kk la o saptamana. NU este sanatos, si nici normal. Mai ales acuma ca zici ca iese si cu greutate. Vorbeste cat mai repede cu pediatra ta. Eu cand am trecut cu Maria la supliment de lapte praf, ( inca ii mai dau si san ) a fost constipata vreo doua zile , si a facut a treia dimineata. Si nu a fost ok. Mie mi-au zis aici sa ii dau suc de portocala , 1 la 3 unitati de apa. si inca mai merge. daca nu face o zi , a doua zi dimineata are sticlutza pregatita cu suculet , si are efect imediat , adica iese in aceeasi zi. Tu trebuie sa rezolvi problema asta acuma , inainte de a incepe diversificarea. Pt ca apoi iti va fi si mai greu. Exista , de asemenea masaj pt ajutat bbul sa iasa afara. gaseste si tu solutia care ti se pare cea mai la indemana. Sanatate la pitic. 9.gif
leut
Oanaizabelaaaaaaaaaaaaa...am iesit! yahoo.gif Dupa ce am primit mesajul tau, a iesit singura si nu foarte greu. Sa ne fi vazut pe mine si pe taticul ei, imbratisati si foarte fericiti. Unde mai pui ca fetita a si tras un chiot! Am vorbit cu pediatra si mi-a recomandat sucuri de mere si morcovi, deci deja diversificare. Am ales o alta cale. Am cumparat de la HUMANNA un produs pe care-l folosesc si eu pentru constipatie, se numeste Milchzucker si este o lactoza naturala! Este pentru BB-i, sarcina si alaptare. De maine o sa-i dau doua lingurite rase in 100ml ceiut anticolici. Sper sa fie, de fapt sunt convinsa ca o sa fie bine! Multumesc mult pentru sfatul cu masajul. Astazi se poate sa-si fi facut efectul. Am un BB foarte multumit! Aveti grija de voi!
veronica_2005
leut, incearca sa manaci mai multe supe sau ciorbe sau iaurturi si in niciun caz pilaf sau mancaruri care constipa... nu banane, biscuiti, cornuri, pentru ca am inteles ca trec in lapte si constipa si bebeul. eu nu mai alaptez de mult, deci nu stiu cat e de adevarat, dar incearca.
leut
Veronica sa stii ca ai dreptate. Cred ca de la banane i s-a tras. Imi plac foarte mult si stiu ca sunt bogate in B-uri. Am mancat intr-adevar cu vreo doua zile inainte 2-3 banane...ce sa fac, nu m-am putut abtine!. Dar gata...s-a inchis fabrica de banane dance.gif O sa fie bine! Multumesc pentru mesaj... 9.gif
veronica_2005
cu placere si sa cresteti mari si frumosi 8.gif
bilutza
Am si eu o intrebare: supozitoarele nu dau dependenta? Ca eu as vrea sa o invat pe Ivona sa aiba scaun cel putin o data pe zi, dar cam avem probleme . Pana acum i-am pus supozitor vreo 3 zile la rand, dar mi-e teama sa nu dea dependenta. 17.gif Ieri a facut singurica, dar azi vad ca iar nu a facut. Nu prea stiu ce sa fac , sa ii mai pun un supozitor? Pediatra zice ca nu da dependenta, dar mie nu mie se pare o soluite sa iasa afara doar cu supozitor. Voi ce parere aveti ??
Criss_B
Eu am incercat pe cat posibil sa le evit. Eu stiu ca invata bebele sa nu mai faca singur, ca daca ii pui mereu supozitor acesta va inmuia mereu scaunul si bebe nu va mai depune nici un efort (deci da un fel de dependenta - lenea colonului)... Incearca sa mananci tu lucruri ceva mai laxative si bea multa apa, eventual da-i si lui bebe apa sa bea - se poate sa se constipe daca nu este hidratat corespunzator...
veronica_2005
bilutza... supozitoarele dau dependenta, ca orice alt 'ajutor' mai ales la bebei care acum invata 'mersurile' pe lumea asta... incearca daca tii neaparat sa iasa afara in fiecare seara si cu termometrul, sau cu suc de mere... dar cat poti de rar. eu n-am facut-o pe ana-maria sa iasa afara decat o singura data cand nu facuse de trei zile, si am ajutat-o cu termometrul. are perioade cand iese afara la 2 zile, alte perioade cand iese la 3 zile (foarte rar ce-i drept...) si altele cand iese de doua ori pe zi. am zis ca nu ii mai bag termometrul decat daca trec 4 zile sau daca vad ca plange rau cand face treaba mare. pana acum n-a plans chiar daca a facut la trei zile. (si ma scuzati, dar a mirosit atat de tare ca l-a scos pe tati din camera 4.gif ; niciodata n-a mai mirosit asa blush.gif ). deci daca nu are dureri de burtica las-o sa faca cand simte ea. cred ca trebuie sa te ingrijorezi de la 3 zile in sus. am auzit ca unii copii fac si la 5 zile, dar atat n-as lasa-o pe ana sa stea cu burtica umflata si i-as da ceva.
kiki
Eu i-am dat supozitor lu'bebe cand era constipat, dar daca ziceti ca da dependenta si se leneveste nu-i mai dau. O sa ii dau in schimb Bonisan sau Sab simplex. Numai daca o sa fie cazul.
bilutza
Vad ca Ivona a facut si aseara si azi singurica, fara ajutor. Si eu cred ca nu este bine sa se foloseasca supozitoare in exces. E logic , va deveni lenesa. 68.gif
ellagiana
aveti mare grija ce mancati, ca trece in lapte...eu mi-am constipat-o o data pe Karina ca am mancat vreo 2 zile pilaf si ma miram de ce s-a constipat fool.gif...in rest, cred ca daca bebe iese la 2-3 zile regulat si nu are dureri de burtica, nu aveti de ce sa va ingrijorati...din fericire noi n-avem probleme cu constipatia, in prima luna a iesit aproape dupa fiecare masa, iar acum iese in fiecare zi, chiar si de 2 ori.
sibel
la noi cel mai bine merge cu o para. intr-o ora face pentru 2 zile. si se cam constipa, tinand cont ca ea nu mananca supa nici in ruptul capului, iar alte lichide sunt sucul, ceaiul si laptele. dar slava domnului ca le vrea si pe astea si fructele, ca altfel....

cica eu am fost asa cand eram mica...FARA LEGUME....atunci de ce ma plang?
mirandolina
Bebe al meu nu e constipat din fericire. Stiu ca daca manaca numai lapte de la san nu ar trebui sa aibe probleme cu contipatia asa cum ar avea daca ar manca lapte praf. Nu stiam in schimb ca poate sa-i influenteze digestia alimentele pe care le consuma mama!
g_nicoleta2000
In perioada cand i-am dat lapte praf era jale cu constipatia. Nu facea decat la 2-3 zile si atunci daca ii dadeam suc de piersicuta cu sirop Las baby.

Dupa ce am terminat cu laptele praf cam la 2 saptamani a inceput sa-si revina si burtica ei. De cand am terminat si cu colicii nu mai avem absolut nici o problema.

Supozitoarele ni s-a spus ca sunt deosebit de periculoase nu numai pt. ca leneveste colonul ci si pentru ca irita anusul la multi bebelusi
Bel
Buna fetelor. V-am citit cu atentie mesajele scrise pana acum legate de problema asta a constipatiei pentru ca ma intereseaza tare si pe mine. Fetita mea are de abia 3 sapt jumate si de ieri dimineata nu a mai facut treaba mare, in conditiile in care pana acum cateva zile avea si 3 scaune pe zi. Am uitat sa precizez ca si ieri si alaltaieri a facut la insistentele mele cu termometrul (asta a fost sfatul asistentei). Au inceput sa ii apara si crampe la stomacel si plange tare de tot, le tratez cu Sab Simplex si cu cate o lingurita de ceiut de anason. Intrebarea mea este ce anume ati folosit voi pentru astfel de probleme cand erau bb asa micuti..ca mie mi s-a recomandat supozitorul cu glicerina dar eu cred ca este prea mititica pentru asa ceva. Ati avut ceva remedii naturiste care au dat rezultate? 2.gif ca mititica se chinuie asa de tare si cu gazele si cu stomacelul de mi se rupe sufletul. Am uitat sa precizez eu ii mai dau si laptic praf Milumil 1 pe langa san ..cateodata cand nu se satura. Va multumesc mult
freedelia
Si noi i-am dat Milumil un timp si am observat (cu sau fara legatura cu laptele, nu pot sa spun) si bebe era constipat, face la doua sau trei zile, cred ca nu a facut niciodata in fiecare zi in primele trei luni de viata. Cand ajungea la a treia zi, ii puneam supozitorul, pentru ca este natural si nu voiam sa il las sa se chinuie. Cu supozitorul facea imediat si se simtea bine dupa aia, asa ca nu aveam motive sa il las sa se chinuie. am inteles ca la copiii hraniti artifical sunt mai dese cazurile de constipatie.
ghiorghisor iulia
8.gif
Eu am alaptat trei luni jumate ,pana cand am vazut ca bebita mea plangea ,statea decat 5-10 min la san .Imediat i-am bagat formula de lapte praf, ii dau bebelac .Cand papa san facea de 4 ori pe zi ,de cand ii dau lapte praf face de 2 ori pe zi.Tot asa am avut probleme cu ia ,plangea de burtica ca nu putea sa faca kaka,ii bagam dimineata un pic de supozitor cu glicerina pt bb.De doua saptamani ii dau seara doar ceai de musetel,fara laptic.Dimineata face singurica kk.Incercati si voi cu ceai de musetel neindulcit,ca e tare bun la burtica.Va pupik
bilutza
La noi a reaparut problema constipatiei, dar noutatea este ca bem ceai, deci ne hidratam . 4.gif Stie cineva, ceaiul de musetel este intradevar bun pentru asa ceva ?
leut
Si la mine a dat rezultate ceiutul de musetel. Cel putin asa am simtit eu.
Ei, am inceput sa mancanc din nou cereale dimineata si seara, poate a ajutat si lucrul asta.
codruta
CITAT(Criss_B @ Sep 9 2005, 08:23 AM)
[... Dar sa nu te astepti sa mai faca kk de 7-8-9 ori cum facea cand papa san, acum bebe asimileaza altfel acest lapte formula si poate sa faca la 2-3 zile fara sa intre in categoria celor constipati...

7-8-9 ori????
asa des trebuie sa faca???
Pai fata mea de doua zile nu face decat o data pe zi fool.gif Nu stiu in maternitate cat de des facea dar de cand e acasa n-am schimbat prea multe scutece de kk...
Si de mancat ii dau san, de cate ori vrea.Oare sa nu se sature? De plans nu plange, de multe ori sta treaza in patus si se tot zbate dar nu plange.
Azi vine doctora la noi si o intreb si pe ea.
Asa complicate sunt lucrurile cu bebeii astia... degeaba stiu teorie, practica ma omoara...Si mi-e ciuda ca nu prea am timp acum sa citesc tot ce s-a scris pe forum despre problemele care le-avem si noi 102.gif
bilutza
Eu zic ca e mai bine sa faca o data pe zi. Si Ivona tot o data pe zi face, dar e drept ca la noi baza e formula. De la mami mananca numai cand are fata chef. 4.gif Ma multumesc si cu atat, decat deloc. 2.gif Babele spun ca, daca face o data pe zi, are stomacul bun. 4.gif Important e sa faca macar o data pe zi.
ellagiana
Nu toti bebelusii fac kk la fel de des...cei nou-nascuti alaptati fac dupa fiecare masa, iar cei care papa formula, fac mai rar. Fii-mea a fost o mare kkcioasa 4.gif, dupa fiecare masa imi trantea cate unul proaspat incat ajunsesem sa-i schimb cate 13-14 pampersi pe zi, ma disperase. Maica-mea cand auzea cati pampersi consuma cadea pe spate, zicea ca eu am ceva la cap si ii schimb prea des, dar eu n-aveam decat o mare kkcioasa care urla daca nu era imediat schimbata, ca si acum 1.gif. Dupa prima luna, desi tot numai san papa, a inceput sa faca mai rar, ajungand la o data-de doua ori pe zi, si o tine-asa de atunci. Nu a fost decat o data constipata cand am mancat eu vreo 2 zile orez, in rest niciodata. Eu cred ca din cauza ei m-am reglat si eu inca din timpul sarcinii (nu aveam probleme nici inainte, dar in sarcina nu era zi sa nu ies si de 2 ori 4.gif ) si vad ca dupa ce-am nascut-o, e si ea bine cu kaki si ma bucur ca nu avem probleme.
oana_nicole
De cateva zile am trecut prin focurile iadului, ca sa spun asa. Ruxy a fost constipata si nu a facut caca decat o data la 48 de ore si atunci cu ajutor. Acum doua zile cu sfantul termometru, dar ieri nu a mai mers figura si a iesit abia astazi cu un sfert de supozitor pus aseara. Am vorbit cu pediatra si mi-a spus sa ii dau ceai de musetel (50ml) intre mese. Am incercat ieri, dar l-a dat afara pe tot. Nu i-a placut absolut deloc. 14.gif Mi-a spus sa ii mai dau eventual cate o lingurita de suc de morcovi. Dar asta ca masura de extrema urgenta, ca ea nu prea recomanda asta la bebe asa de mic. fool.gif Ce sa mai inteleg? Cert e ca nu as vrea sa "bombardez" dintr-o data copilul cu nu stiu cate gusturi noi. Pentru ca tot doctora asta ne-a prescris Debridat pentru tranzit intestinal si implicit antivomitiv. Pe care ne straduim cu greu sa il acceptam. Astept sugestii si reclamatii. 39.gif
rosefofo
Offf e greu tare cu bebicii astia..mi se rupe inima cand il vad pe al meu cat se chinue si cat efort depune sa faca kk. Baietelul meu face, cand nu e constipat, cam de 3-4 ori pe zi si are 1luna juma. Dar cand e constipat e jale mare..pentru ca se screme tare mult si pana acum eu si mama cand vedeam ca au trecut 6-7 ore si nu a facut nimic ii punem supozitor cu glicerina ca ni se rupea inima cand il vedeam in ce hal se screme si se inroseste..dar nu am exagerat asa incat sa creeze dependenta. Ii dau si ceai de musetel si un siropel Gripe. Probleme cea mare e ca de ieri, de la atata efort baietelului mei i s-a umflat buricul :( si suntem amandoi super amarati. Am vb cu doctorita si ne-a sfatuit sa ii punem un pansament cu un banut si sa il infasam strans in jurul buricului si sa astetam sa vedem daca da inapoi altfel ar putea risca sa faca hernie. Nu va spun cat de stresata sunt :(. Noi stiam de dinainte ca nu e bine sa lasi baieteii sa planga pentru ca risca sa li se umfle buricul sau organele genitale. Cine a mai trecut prin asa ceva?
sousourel
Si al meu se strofoaca.... ceva teribil! Se face rosu ca si racul si e concentrat, mai mare hazul! Nu cred ca e dureros, doar vine moale, aproape lichid, dar ei trebuie sa-si educe musculatura. Folosirea mijloacelor ajutatoare nu-i prea motiveaza... se descurca ei pana la urma.

Cat despre sucul de morcovi, eu stiu ca efectul este invers: combate diarea, eventual constipa.

In schimb functioneaza sucul de lamaie, de portocale, ajutat de gimnastica la burtica. Apoi il pui putin pe burta si sa te tii... 71.gif
anamaria20
Mamicilor ,bebele meu avea cate 3-4 scaune pe zi si acum la 3 luni are un scaun sau doua si cred ca e constipat nu stiu ce sa zic ca il alaptez si problema e ca si eu sunt constipata de cand am iesit din spital am aceasta problema cu toate ca beau lichide multe.Eu intru mai rarut pe forum si nu prea ma stiti.Voi ce faceti daca sunteti constipate?
bilutza
Eu nu am inteles daca este vorba de tine sau de bebe. Dar bebe nu mi se pare ca este constipat, daca are 1-2 scaune pe zi. Dra noastra spune ca e constipat copilul daca nu face min. 36 de ore nimic. Asa ca, tu ai ramas singura 3.gif . Incearca cu iaurt, poate chiar Activia, incearca o cafeluta.
anamaria20
Multumesc pt raspuns ,o sa incerc .Din cate am citit eu in leg cu constipatia ,am inteles ca atunci cand scaunul are forma unor pietricele copilul este constipat, iar dr mi-a zis ca , copilul trebuie sa aiba 3-4 scaune pe zi si al meu bebe se chinuie f mult la aceste 2 scaune care le are acum si au forma pietricelelor.nu stiu ce sa mai zic.
leut
Mai, fetita mea iese o data pe zi si nu mi se pare constipata. Constipat este atunci cand...are dreptate Bilutza. Si mai are si alte simptome...se screme, face greu... Eu am rezolvat problema cu sucurile de morcov si mar amestecate.
ellagiana
Anamaria, este normal ca scaunul bebelui sa aiba si ca niste bobite in el...si fetita mea mai are scaune de consistenta asta, dar mie nu mi se pare ca se forteaza mult; normal ca lucreaza si ea sa le dea afara, dar nu pare ca se chinuie tare...oricum, este foarte concentrata si serioasa cand le face 4.gif .
La 3 luni majoritatea bebelusilor fac kk o data-de 2 ori pe zi, dar in functie de ce mancam noi, acestea se pot rari sau pot creste...eu sunt mai atenta daca vad ca face de mai multe ori decat face in mod normal si ni s-a si intamplat asta, dar imediat am stiut care era cauza, adica ce mancasem.
Daca totusi face in fiecare zi, atunci nici vorba de constipatie...ai grija ce mananci tu ca trece in lapte si asta ii influenteaza si scaunele.
oana_nicole
Intr-una din cartile "de capatai" despre cresterea copilului se spune ca bebe poate avea scaun si de 2-3 ori pe saptamana, fara a se considera constipatie. Depinde de laptele cu care este hranit. Noi ne-am stresat foarte tare cand Ruxy nu a iesit 24-36 ore pentru ca se chinuia mititica de mama focului. 20.gif Plangea, de fapt urla saracuta si se scremea asa de tare ca nu puteai sa o lasi sa se mai chinuie. a mers pana la urma cu jumatate de supozitor. Cu ceai de musetel nu am avut nici o sansa. Am incercat de vreo doua ori dar l-a dat imediat afara. Cah! 14.gif
bilutza
Ceaiul de musetel l-as da si eu afara, ca e naspa de tot. 68.gif Pe Ivona o mai pacaleam din cand in cand, dar vad ca nu mai are probleme cu constipatia (sa n-o deochi). Si-a reglat singura scaunele. Face cam de 2-3 ori pe zi.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.