Help - Search - Members - Calendar
Full Version: contractiile
Discutii Despre Copii > Arhiva > Sunt Gravida(.ro) > Clinica Virtuala a Gravidelor
Pages: 1, 2
angelzias
as vrea sa stiu cum pot deosebi o contractie de miscarea bebelusului ?
poate cineva sa imi explice ?
:-(
sunt momente cand ma intreb daca a miscat bb. sau daca a fost o contractie .
uneori ma doare, de asta va intreb Am auzit de ceva contractii dureroase, nu stiu exact cum se numesc, si ma tem sa nu fie ceva in neregula.
oricum, daca se misca el ( sau ea) se misca foarte jos.
ellagiana
contractii Braxton-Hicks (nedureroase) ai cand ti se intareste burtica pt maxim 1 minut; la mine au inceput din luna a 5-a dar foarte rar am avut pana acum; acum am aproape in fiecare zi 1-2, ma ia asa din senin fara sa fac nimic...cand se misca bebe simti ca misca el si nu e altceva si te mai doare cand face gimnastica...si la mine tot foarte jos sta...dureri de burtica in zona de sub buric ar fi de la intinderea uterului si presiunea pe care-o exercita asupra organelor din jur (ovare, vezica); eu am observat la mine ca ma mai doare burtica cand ma ridic de jos si ma incordez un pic sau noaptea cand ma intorc de pe-o parte pe alta (deja e belea cu intorsul, fac ca un gandac rasturnat care nu mai reuseste sa se puna pe picioare)...nu stiu daca si la voi, dar la mine s-a instalat o durere aproape permanenta de noada ca nici in picioare nici in fund nu pot sa stau mai mult de 1/2h fara sa ma intind putin la orizontala...
iepurase
Buna,

durerea asta de noada o experimentez si eu zilnic. Eu inca vin la servici si munca mea presupune stat pe scaun cam 10 ore pe zi ( in fata calculatorului). Nu prea pot sa ma plimb decat maxim 5 min cand mai fac pauze pt ca altfel pierd timpul si nu-mi termin treaba pana la sfarsit de program.
In rest de contractii ce sa zic , cred ca am si eu ( nu-mi dau prea bine seama) , la modul ca uneori imi zvacneste dureros in partea de jos a burtii, cam pe la incheietura piciorului. Dar doctorita mi-a zis ca s-ar putea sa fie de la faptul ca placenta e orientata mai jos si in partea aceea. Si mai am o durere , nu stiu daca cineva a incercat-o : ma tine ca o ata dureroasa care se intinde intre buric si pubis, dar noroc ca nu dureaza prea mult. Am observat ca trece de la sine.
Cam asta e.

Sanatate multa!
gabi2106
Buna, stai linistita ca mai toate viitoarele mamici au aceste intariri de burtica, care tin 1-2 min; dar e bine sa mergi si la dr.! sa tii cont de sfatul lui.
Eu am avut la sapt.20 si m-am cam speriat putin, dr. mi-a recomandat sa iau Utrogestan 2/zi aprox. 30 zile - OBLIGATORIU , iar No-spa maxim 2/zi (numai la nevoie)+Scopantil supozitor (la nevoie). Mi-a spus ca a fost din cauza contractiilor uterului! iar pastilele nu fac decat sa-l destinda.
Acum e si ff. cald afara, am citit si testat pe burtica mea, ca se intampla si din cauza deshidratarii organismului; trebuie sa bei fff. multa apa iar uterul e OK, se destinde si chiar nu am mai avut nevoie de No-spa; am luat decat 4-5 zile cam 1/zi maxim. Acum sunt in 27 sapt., iar bebe la eco ne-a facut cu manuta dreapta si statea picior peste picior de nu a vrut sa ne arate... nimic! cat despre miscarile lui bebe, acestea nu sunt dureroase;la inceput se simt ca si cum ar fi un fluturas (eu am simtit primul falfait dupa luna a 3-a) iar mai tarziu chiar joaca fotbal (a 6-a - 7-a) dar e OK!
Numai bine si fii optimista! toate mamele noastre au trecut prin asa ceva si s-au descurcat de minune...acum sunt atatea tratamente miraculoase!
Gabriela
diana1971
dragele mele ...se pare ca avem cam aceleasi simptome...... eu am maine 24 de sapt incheiate si am simtit de mult dureri in dreapta.....se pare ca este ligamentul care tune uterul si ca se intinde ..e o durere asemanatoare cu cea pe care o ai la febra musculara..cateodata e tareee cateodata e surda.

si burtica mea se intareste jos in drepta.....dar cam 5, 10 sec apoi dispare su nu doare deloc ... de obocei trece si se relaxeaza .....
doc mea a spus de contractii si sa iau no-spa .... dar nu diferentisez bine miscarile lui bb de contractii.

oare contractiile se simt ca niste baloane de aer care se sparg ..... ??
bb am observat ca loveste in dreapta ude are piciorelesi se vede pe burtica ..... haha..imi sare burtica putin .

cat despre durerea de noada......eu am daca stau pe scaun..daca merg e mai bine....sa stiti ca ma plimb min 3.4 ore pe zi,..... chiar si mai mult daca nu e cald.....su ma simt f. bine....doar dureri in zona inghinala care sunt normale pt ca se intinde bazinul ,,,, adica ligamentele .

va pup
diana
ellagiana
[quote="diana1971"]
oare contractiile se simt ca niste baloane de aer care se sparg ..... ??

astea seamana mai degraba cu sughiturile bebelui care inghite lacom :) lichid amniotic...contractiile se manifesta prin intarirea burticii in totalitate, nu numai a unei portiuni...daca simti doar o portiune tare, este bebe care se intinde in casuta lui :)
diana1971
deci asa .... bb meu sughite.....si se intinde .... atunci e bine.
am vazut eu la eco .... cum sta ca intr-un sezlong...... m-am mao linisit .

zilnic astept cu nerabdare sa-l simt.... si face figuri exact cand nici nu te astepti.

va pup
diana :smt055
ghiorghisor iulia
Fetelor mie in fiecare zi in partea stanga unde este capul si manutele {cred} imi bate ceva ca un puls sau nu stiu cum sa va explic ,zici ca bate o inima dar nu poate fi a lui bb ca bate prea tare .Cam cateva minute,daca ma pun intr-o parte sau schimb pozitia se opreste.Ce o fi?
Inuta
Ellagiana , din cate am vazut ai sarcina mai mare cu o saptamana decat a mea .Doamne ajuta-ne!
Vreau sa-ti spun ca si eu am niste dureri ale oaselor din zona genitala ,(cand dorm ori stau in pat si ma intorc de pe o parte pe alta )de-mi vine s-o iau razna :smt091 .Mai nou ma dor si cand ma ridic de pe scaun ,de m-a apucat frica sa nu nasc prematur :-(
Sarcina usoara !
ellagiana
Inuta, nimic din ce-ai zis nu-mi este necunoscut, idem este si la mine...cand ma ridic noaptea din pat sa ma duc la toaleta mi se taie picioarele efectiv de durere, nu mai pot sa merg, trebuie sa ma chinui sa ma indrept de spate si merg ca o rata cocosata si ma doare si burtica si o tin in brate tot drumul pana la baie...imi revin destul de repede, dar de fiecare data la fel se intampla...
...iulia, si eu mai simt un puls cate-odata dar numai cand stau pe piciorusele bulinei mele si ma impinge nervoasa sa ma dau de pe ele sau cand sughite de mai multe ori la rand...
vesna
Inuta, si pe mine acum vreo 3 saptamani m-au apucat niste dureri inghinale de nu stiam ce sa fac. Doctorita mi-a spus ca din pacate se intampla in timpul sarcinii, mai ales in al 3-lea trimestru. Ceea ce ma durea pe mine (poate ca si pe tine) era simfiza pubiana si doare din cauza largirii bazinului - BB isi face loc, se pregateste sa iasa... Acum, mie mi-a trecut. M-am uns cu o crema antiinflamatoare-din pacate, nu se poate lua alt medicament, ar fi prea tare pt BB.
Sarcina usoara in continuare si sa auzim de bine!
Mariana M.
Fetelor, pina la urma cum se simte cin misca bebe? eu stau cu sufletul la gura si de fiecare data cin simt ceva prin burtica ma gindesc..o fi bebe? or fi crampe? In partea dr. cam la 3 degete sub buric simt asha din cind in cind ca o zvicnire da de scurta durata si apoi pauza....nimik; daca mai simt ceva e abia peste cite ore bune..... Asha se simte bebe la inceput sau or fi doar niste crampe?
AllyMcBeal
Daca esti la prima sarcina,pe la 4 luni si jumatate incepe bebe sa-si faca simtita prezenta.Nicidecum ca niste crampe - care presupun ceva neplacut,dureros,ci ca o falfaire de aripi,ca si cum ai avea un pestisor in burtica.E o senzatie placuta si ciudata in acelasi timp.La inceput le simti sporadic si nu in fiecare zi,nici nu dureaza mult.Dar odata ce incepe sa se agite mai tare ,il vei simti zilnic,vei primi chiar ''shuturi'' (de vei zice ca-i fotbalist,iar bebe poate fi o plapanda fetitica...)
Mariana M.
WAW, abia astept sa simt cum da bebe din minute si picioruse lol.gif , da se pare ca abia peste vre-o citeva saptamini vom simti cu adevarat cum misca. Multumim si sarcina usoara in continuare.
vesna
Eu l-am simtit pentru prima data pe bebisor in saptamana a 17-a, dar nu mi-am dat seama imediat ca era el, pentru ca nu am simtit asa cum imi spusesera altii (ca un pestisor, ca o falfaire sau ca un baldabac), ci ca o usoara impingere, ca o relaxare musculara. Apoi cateva zile n-am mai simtit nimic...Dar dupa aceea a inceput sa se miste regulat, mai ales dimineata si seara! Acum, se misca mereu, si cand dorm, si cand merg, si cand stau! :P
In orice caz este o senzatie greu de descris, dar foarte placuta. Pe mine si acum ma emotioneaza de fiecare data cand il simt si vad (deja la mine se vede cum o ia burta intr-o parte sau alta lol.gif )!
mihai vilcu
salut! sotia e in 19 sapt si nu simte daca misca BB. e fff. nelinistita. :(
stiti cind si cum se percep miscarile BB? VA ROG un raspuns ptr linistea noastra :lol:
ellagiana
mihai, nu va nelinistiti ca unii bebei sunt mai leneviori si misca mai tarziu...primele miscari ale bebelui se pot simti in mai multe feluri, descrise ca: zvacniri, bolboroseli, falfairi, valuri usoare, atingeri fine, gaze...se percep mai devreme doar daca mama este foarte atenta si numai cand se aseaza in pat seara, sa fie linistita...oricum, la inceput doar ea are bucuria de a-si simti bebelusul, taticul il poate simti mai tarzior un pic, cand mai prinde ceva putere wink.gif ...eu am stat la panda din saptamana 14 de sarcina si in saptamana 16 mi-am simtit bulina :smt057 ; probabil ca daca nu eram asa atenta sa stau la panda nu-mi dadeam seama ca ea misca asa devreme...rabdare si fiti pe faza ca in orice moment puteti surprinde bebelusul in actiune :)
butterfly
mihai eu am fost sigura ca e beb doar la 22 de sapt,pana atunci simteam si eu dar nu stiam ca e el,aveam impresia ca am gaze,asa ca nu va nelinistiti,mai are timp sa il simta si sa se bucure de miscarile bb-ului ca mai incolo va fi mai greu,cand va simti cum se baga pe la coaste,cum impinge plamanii de trebuie neaparat sa isi schimbe pozitia.
sarcina usoara in cont
simiberdi
Sunt cumplit de stresata cand am cate o contractie (30 saptamani) :-(
Am inteles totusi ca in general toate avem asa ceva, si ca ar fi relativ normale. Asa sa fie?
ellagiana
ceea ce ai tu acum la 30 de sapt de sarcina sunt contractiile Braxton-Hicks, nedureroase...ti se intareste burtica pt aproape un minut, dupa care se relaxeaza...vor incepe sa fie mai multe de acum incolo, pana aproape de nastere se vor indesi si in fiecare zi vei simti cateva, dar nu te panica ca asa este normal, corpul se pregateste de nastere...probabil de acum incolo va incepe sa te doara spatele ca burtica se face mare repede de-acum, se poate sa ti se umfle mainile si picioarele, sa obosesti mai repede...lucruri normale in apropierea nasterii...
stai cat mai calma, odihneste-te cand simti ca obosesti si fa masaje daca simti dureri...iti urez nastere usoara si bebe sanatos tun!
simiberdi
ellagiana, multumesc pt raspuns si urari. O sa am fetita, cred ca si tu ai tot fetita (cea din foto?) forte scumpica. Cat are? Abia astept sa ma intalnesc cu micuta mea...Sanate tie si micutei tale.
gabi2106
Buna fetelor am 36 sapt si cred ca am deja de vreo 2 sapt contractiile Braxton-Hicks intariri pe care credeam ca le face bb cand se misca, dar intradevar ele trec cam dupa 1 minut si bb isi vede apoi in continuare de miscarile lui.
Va pup si numai bine la toate mamicile si bb-i scumpi si sanatosi!
bilutza
Fetelor, eu, spre rusinea mea, nu-mi dau seama cand am contractii ... blink.gif Se mai intampla cateodata sa ma intzepe prin burta, asta ar putea fi ? Cica burta iti este tare , apoi se relaxeaza. Eu nu am reusit sa-mi dau seama de faza asta angry.gif Mai simt cateodata o greutate in partea de jos a burtii. Poate imi explicati si mie mai multe despre contractii. Sa ma mai luminez si eu... :)
Criss_B
CITAT(bilutza @ Sep 16 2005, 04:15 PM)
Fetelor, eu, spre rusinea mea, nu-mi dau seama cand am contractii ...  blink.gif Se mai intampla cateodata sa ma intzepe prin burta, asta ar putea fi ? Cica burta iti este tare , apoi se relaxeaza. Eu nu am reusit sa-mi dau seama de faza asta  angry.gif Mai simt cateodata o greutate in partea de jos a burtii. Poate imi explicati si mie mai multe despre contractii. Sa ma mai luminez si eu... :)
[snapback]5570[/snapback]

Eu nu am avut contractii decat in ziua in care am intrat in travaliu... asa ca nu prea pot sa-ti spun in cuvinte cum era... la mine sigur era burta intarita si simteam ca si cum durerile pe care le aveam cand imi dadea fata un picior la ficat sau in vezica le inmulteam cu 10 si cam asa se simtea in partea de jos a burtii...
Ely
Fetelor de o saptamana ma doare burta imi da niste intepaturi si se intareste partea de jos a burtii 2.gif mai ales cand plec sa ma plimb ma apasa pe vezica si simt nevoia sa urinez des 18.gif Oare daca sunt contractii nu sunt prea devreme 8.gif
bilutza
Am inteles ca se pot simti contractiile si mai inainte. Probabil ca le-am simtit si eu, dar nu am stiut ca sunt contractii. 9.gif Dr. meu mi-a spus ca apar contractiile chiar de la inceputul sarcinii, dar sunt foarte rare. yes.gif si atunci trebuie sa iei no-spa sau ceva similar.
Ely
Multumesc pt raspuns Bilutza sa vedem daca aici au no-spa sau altceva similar.Sarcina usoara 11.gif
ellagiana
Bilutza si Ely, eu am inceput sa am contractii false de la 5 luni, mai rar, dar apareau...spre sfarsitul sarcinii s-a indesit, dar tot asa le simteam...intariri ale burtii ce tineau cam 1 minut, timp in care Karina nu se mai misca...si eu simteam presiune in josul burtii...se spune ca ai sarcina joasa, adica bebe sta jos si asta poate sa te deranjeze...eu ajunsesem in luna a 8-a sa am dureri destul de puternice, ca mai apoi in luna a 9-a abia sa stau, sa merg, nimic nu ma facea sa ma simt mai bine...
...Bilutza, greutatea aia din josul burtii tale este bebelina ta 11.gif
...Ely, nevoia de a urina este foarte normala, bebelusha iti apasa pe vezica si din cauza asta tu vei face vizite foarte dese la baie, mai ales pe ultima suta de metrii.
bebelusi sanatosi la toate gravidoantzele! 6.gif 8.gif 11.gif
Ely
Ai dreptate Ellagiana si doctora mi-a zis la echograf ca am sarcina joasa am intrebat-o daca este vreo problema daca este joasa si a zis ca nu.Am sa merg maine la doctora mea si am sa o intreb sa vedem ce zice.Karina a inceput sa suga la piept?E o grasunica si o frumusica. 11.gif
anaida
Eu am avut contractii (la sarcina actuala) din primul trimestru de sarcina. Cand i-am spus doctoritei ginecolog, mi-a spus ca e imposibil sa le simt, dar eu aveam senzatia de ghem in burta. Le calmam (contractiile) cu no spa, numai atunci cand vedeam ca persista, in rest preferam sa stau putin relaxata pana treceau. I-am spus si medicului de familie despre contractii si mi-a zis ca sunt posibile si se pot datora si lipsei de calciu, deci trebuie rezolvata si aceasta problema.
Acum am contractii zilnic, dar nu foarte dese si nici dureroase...doar daca exagerez cu efortul simt niste dureri asemenatoare cu cele menstruale in partea de jos a burtii.
chaby
Stati linistite fetelor. Toate contractiile pe care le percepeti fara durere sunt absolut normale! Am citit ca se manifesta inca de la inceputul sarcinii numai ca noi nu le simtim decat pe masura ce uterul se mareste. Ele doar pregatesc uterul pentru expulzia finala (si ca orice lucru bun trebuie exersat din timp 21.gif ). Chiar ieri am fost la dr. mea si ma plangeam ca am peste 10 contractii pe zi si mi-a spus sa nu ma sperii pt ca pot fi pana la 20 13.gif.
bilutza
Eu tot nu reusesc sa-mi dau seama daca am contractii sau nu fool.gif Banuiesc ca am, la fel ca toata lumea, dar sunt eu mai nesimtitoare . 2.gif
ellagiana
Bilutzo, poate tu n-ai contractii false, desi m-as mira ca esti in sapt. 32...ia vezi ca se mai intareste burtica si cand misca bebe mai tare...poate reusesti sa-ti dai seama atunci 105.gif
Ely, am reluat alaptatul acum o saptamana si ceva si am avut ceva probleme cu revenirea laptelui, dar am baut ceaiuri multe si acum mi-am revenit...Karina a facut 3,9 kg azi la o luna de la nastere, e bucalata si i s-au adancit cutulitele si are o burtaaaa...e mare papacioasa, cand papa isi face mustati de lapte la botic pana aproape de urechi si ochi, mai toata fata ei e in laptic 8.gif 11.gif ...cand incepe sa manance nici nu mai nimereste sanul de fomista ce e; eu i-l dau si ea il miroase de la distanta si se baga sa-l apuce dar de grabita ce e dupa cateva incercari nimereste 21.gif
bilutza
O sa fiu mai atenta de acum incolo. yes.gif Probabil ca eu asociez contractiile cu ceva dureros, (desi stiu ca exista si contractii nedureroase) si de asta nu am observat pana acum.

Aaaa, Ellagiana, mi-am adus aminte , apropos de miscarea bebelinei, la mine miscarile sunt mai mult pe partea dreapta. Rar de tot mai simt ceva in stanga. Banuiesc ca asta inseamna ca bebe e pozitionat pe partea dreapta . Am uitat sa intreb dr cand am fost la control. Si la voi se intampla acelasi lucru, sau sunt eu paranoica ?
ellagiana
Contractiile false nu sunt dureroase, Bilutza...iar bebelitzei tale ii place sa te bata pe dreapta 21.gif ...la mine era invers, pe stanga imi primeam mereu suturi 5.gif aproape ca-mi dizloca splina si avea si sac de box preferat: vezica mea aggressive.gif 66.gif
codruta
am inceput sa am niste dureri nasoale de burtica. Nu sunt regulate si ma tin cam 1-2- minute, foarte intens, apoi trec de la sine.
Banuiesc ca sunt falsele contractii despre care am citit toate. Voi ati luat ceva pt ele? Eu am vrut sa iau azi no-spa ca erau cumplite dar am zis sa mai stau pana dupa masa cand merg la dr si-l intreb.
AdrianaC
Codruta,

In saptamana 39 stiu ca pot sa apara false contractii, si pot fi la fel de dureroase si puternice ca cele de la nastere.

Contractiile false insa nu devin regulate si dispar daca esti activa.

Daca tu zici ca trec de la sine si nu sunt regulate, e OK, inseamna ca sunt false. Oricum, fi pe faza ca nici tu nu mai ai prea mult.

Mie mi-a recomandat sa iau No-Spa numai daca am contractii dureroase, deci in cazul tau, eu una as lua.
codruta
mersi Adriana
imi faceam griji ca e prea devreme pt contractii, teoretic mai am 4 saptamani yahoo.gif
Zici ca seamana cu contractiile de la nastere... Cu care , cu alea de la inceput, mai finute sau cu alea nasoale? Ca zau, daca de la inceput sunt asa de crunte, cum le-am simtit eu azi, nu cred ca fac fata pana la final... 20.gif
elle
CITAT(codruta @ Nov 14 2005, 12:48 PM)
am inceput sa am niste dureri nasoale de burtica. Nu sunt regulate si ma tin cam 1-2- minute, foarte intens, apoi trec de la sine.
Banuiesc ca sunt falsele contractii despre care am citit toate. Voi ati luat ceva pt ele? Eu am vrut sa iau azi no-spa
[snapback]18089[/snapback]

Eu am tot avut contractii de la 3 luni si ceva..iar inainte de nastere..ioc 13.gif ...cat timp am avut contractii, am luat no-spa (care e frectie la picior de scaun 4.gif ) si scobutil.Asta chiar mi s-a parut bun, in cazul meu.Ambele le-am luat la indicatia medicului care imi supraveghea sarcina.Deci, daca va ganditi sa luati ceva (in timpul sarcinii si nu numai), nu luati de capul vostru pentru ca si eu am luat.Nu de alta, dar fiecare organism este unic, ca si principiile dupa care se conduc medicii nostri (din pacate), si...sa nu aveti surpriza neplacuta de a auzi din gura medicului:"ceeeeee...cine ti-a zis tie ca ai voie sau nu?" si cate si mai cate...si in mare masura au dreptate sa se revolte, caci ei sunt cei mai in masura sa ne sfatuiasca ce si cum sa luam pe perioada sarcinii.

Am facut aceste precizari, pentru ca o prietena a mea, in timpul sarcinii (amandoua eram insarcinate), copia tot ceea ce faceam eu, fara a mai consulta medicul, apoi mergea la consult si, dupa o mustruluiala de nu se poate, venea tot la mine sa se planga...
ellagiana
Codruta, contractiile false-Braxton-Hicks stiu ca nu sunt dureroase, dar spre finalul sarcinii cand corpul se pregateste de nastere incep sa se transforme in contractii progresiv dureroase si din ce in ce mai regulate, semn ca travaliul este aproape...ai facut efort in ziua cand le-ai avut? ca se poate si din cauza asta sa ai contractii si in cazul asta se recomanda sa nu mai faci nimic prin care sa te fortezi intr-un fel sau altul daca nu vrei sa nasti inainte de termen...daca doar ti se intareste burtica fara sa te doara sau simti doar o jena provocata de intarirea ei, este normal fiind pe ultima suta, dar daca simti durere nasoala careia nu-i gasesti un alt motiv provocat de tine -gen carat sacose de la piata, mutat oala mare de ciorba, spalat pe jos sau intins rufe, adica efort-, eu zic sa vorbesti cu doctorul si sa stai linistita pana se va naste bebelusa ta...spune-ne cum iti mai e si stai cuminte ca mai ai un pic!
codruta
ellagiana, de data asta contractiile au fost dureroase, rau de tot. Iar efort nu facusem : am stat toata dimineata la calculator si din cand in cand mai mergeam la toaleta. Noroc ca n-au fost decat doua, si au trecut
Elle, no-spa mi-a dat medicul, prin luna a 4-5, si n-am abuzat de el, mai am si acum. In afara de no-spa, am mai luat doar materna si fier. Am rezistat eroic la orice durere, fara medicamente, dar ieri ma batea gandul sa iau ceva.
Noroc ca n-am luat, ca ieri am fost la dr si mi-a zis sa nu iau nimic . Nu ca n-ar fi bine dar sunt destul de avansata cu sarcina si daca anulez contractiile n-o sa mai stiu cand sunt regulate si cand nu.
Sa mai treaca si saptamana asta...
bilutza
Codruta, mai sunt totusi 4 saptamani. Eu cred ca ai putea sa iei no-spa, sa-ti atenueze contractiile. Mie mi-au facut tratament in spital atunci ca sa nu nasc la aceeasi varsta. Incearca sa mai coci pe bebe macar 2 saptamani. Este cel mai bine asa, chiar daca nu mai ai rabdare. Daca vrei, poate kiki sa te initieze in arta asteptarii. Sau poate mirandolina ... 10.gif
codruta
CITAT(bilutza @ Nov 17 2005, 02:58 PM)
Codruta, mai sunt totusi 4 saptamani. Eu cred ca ai putea sa iei no-spa, sa-ti atenueze contractiile. Mie mi-au facut tratament in spital atunci ca sa nu nasc la aceeasi varsta. Incearca sa mai coci pe bebe macar 2 saptamani. Este cel mai bine asa, chiar daca nu mai ai rabdare. Daca vrei, poate kiki sa te initieze in arta asteptarii. Sau poate mirandolina ... 10.gif
[snapback]19084[/snapback]

Multumesc la Dumnezeu ca n-am mai avut nimic si a mai trecut o saptamana 25.gif
Cat despre rabdare... cum am avut 37 de saptamani, o sa mai am 3 desi parca astea trec cel mai greu.
anka&bb
cu contractiile nu e de jucat...
au am avut la 21 de saptamani si la 25, 26... din cele dureroase si medicul meu m-a internat de doua ori... am stat cinci zile cu perfuzii pana mi-au trecut durerile!
din cate mi-a spus medicul, ele apar ca urmare a unor eforturi fizice (carat de plase, mutat una alta, spalat pe jos, facut curat etc.) sau a unor socuri emotionale (chiar si banale suparari). desigur ca o alta cauza poate fi si un uter super sensibil...
in cazul meu nospa, scobutil si papaverina (chiar si injectabile) au fost frectii... am facut in spital peste 20 de injectii de acest gen si aveam fundul ca o sita vanata si contractiile mi-au cedat dupa gynipral perfuzabil combinat cu pastile...
nu vreau sa va sperii, Doamne fereste! insa, medicul mi-a spus ca orice durere sau contractie dureroasa este un semnal de alarma si trebuie anuntat medicul... exista riscul in caz contrar (mai ales daca contractiile sunt repetate si la intervale relativ regulate de timp) sa se dilate colul si sa se produca nasterea prematura... Doamne fereste!
desi sunt o femeie foarte activa, am invatat sa stau mai mult cuminte si sa nu mai fac nici un fel de efort... nu mai car nici o plasa, nu mai spal rufe daca nu e sotul acasa sa mi le intinda, am pe cineva care ma ajuta la curatenie... mi-e foarte teama.
si, nu luati nici un medicament fara prescriptia medicului ginecolog.
va doresc sa nu aveti probleme cu contractiile pana la marele eveniment!
codruta
ai foarte mare dreptate, anka 41.gif

dar din pacate, trebuie sa trecem prin asta ca sa ne cumintim si sa avem grija de noi. acum nu ma mai speriu de contractii, chiar le astept mwah.gif
anka&bb
CITAT(codruta @ Nov 23 2005, 10:36 AM)
ai foarte mare dreptate, anka 41.gif

dar din pacate, trebuie sa trecem prin asta ca sa ne cumintim si sa avem grija de noi. acum nu ma mai speriu de contractii, chiar le astept mwah.gif
[snapback]20199[/snapback]

a, pai da, la varsta ta de sarcina si eu le-as cam astepta...cred ca ai ceva emotii...oricum, sa fii tare si... nastere usoara... sa ne spui ce si cum!
codruta
CITAT(anka&bb @ Nov 24 2005, 08:27 PM)
a, pai da, la varsta ta de sarcina si eu le-as cam astepta...cred ca ai ceva emotii...oricum, sa fii tare si... nastere usoara... sa ne spui ce si cum!
[snapback]20488[/snapback]

multumesc, la fel va doresc si voua. Cat despre emotii, inca nu realizez ce ma asteapta si sunt destul de calma. mwah.gif
Roxi_J
CITAT(anka&bb @ Nov 23 2005, 09:11 AM)
cu contractiile nu e de jucat...
au am avut la 21 de saptamani si la 25, 26... din cele dureroase si medicul meu m-a internat de doua ori... am stat cinci zile cu perfuzii pana mi-au trecut durerile!
din cate mi-a spus medicul, ele apar ca urmare a unor eforturi fizice (carat de plase, mutat una alta, spalat pe jos, facut curat etc.) sau a unor socuri emotionale (chiar si banale suparari). desigur ca o alta cauza poate fi si un uter super sensibil...

Cum ar trebui sa se simta contractiile? Pe mine uneori ma mai doare burta jos, in ambele parti, asa ca la ciclu, doar ca nu asa de intens. Am observat ca apar mai des dupa un efort fizic (eu de ex. merg mult pe jos, ma foiesc si prin casa, nu am stare si ies in oras chiar daca nu am treaba) In schimb burta nu se intareste deloc in acest timp, cat ma doare. Se intareste cu alte ocazii, cand insa nu ma doare nimic, dar cand spun ca se intareste, se face ca piatra, nu gluma. Pe mine mai tare ma sperie cand se intareste fara sa doara, decat cand ma doare. Alteori ma doare burta tot jos, dar central. asta nu e legata de efortul fizic, si oricum se intampla mai rar. oricum nici una din dureri nu este de nesuportat, asa ca nu o tratez cu nimic (desi am intotdeauna in geanta pregatit no-spa).
megg
Eu am tot luat no-spa pentru contractii, dar parca le luam degeaba, caci n-a fost zi fara contractii.
De cateva zile insa, contractiile sunt foarte dese, am avut si contractii dureroase, si intepaturi in vagin. Spuneam ca au devenit mai dese contractiile chiar si daca stau numai in pat, si in timpul noptii. Am citit undeva ca in momentul in care sunt contractii, burta se intareste, atunci bebe nu mai este oxogenat cum trebuie. Voi ce ziceti? Sunt periculoase pentru fat, aceste contractii false?
Pupici!
Megg
anka&bb
CITAT(megg @ Nov 25 2005, 06:10 PM)
Eu am tot luat no-spa pentru contractii, dar parca le luam degeaba, caci n-a fost zi fara contractii.
De cateva zile insa, contractiile sunt foarte dese, am avut si contractii dureroase, si intepaturi in vagin. Spuneam ca au devenit mai dese contractiile chiar si daca stau numai in pat, si in timpul noptii. Am citit undeva ca in momentul in care sunt contractii, burta se intareste, atunci bebe nu mai este oxogenat cum trebuie. Voi ce ziceti? Sunt periculoase pentru fat, aceste contractii false?
Pupici!
Megg
[snapback]20698[/snapback]

eu cred, din ce mi-a spus medicul meu, ca orice durere (inclusiv insotita de contractie) este anormala si trebuie anuntata celui care va observa. intr-adevar sunt periculoase acele intariri ale burtii (in diverse locuri, nu numai in centru sau jos ori sus, posibil si pe lateral) insotite de dureri... no-spa este un prim medicament pe care il recomanda medicii in caz de contractii insa... daca gluma se ingroasa, se trece pe alte remedii...
stiu ca exista si contractii "normale" (Braxton Hicks se numesc) care se manifesta prin intarirea involuntara a uterului si nedureroasa care tine cateva secunde si apoi trece... si acestea nu sunt regulate.
asa ca, va spun eu din experienta proprie (din pacate!), stati cuminti si lasati "traseele" si agitatia mai ales daca ati avut deja contractii sau dureri de burta... si, mergeti la medic ca sa nu fie nevoie sa ajungeti in spital!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.